Találatok a következő kifejezésre: Elevit vagy vitamin Lehet, (4 db)

Elevit vagy más vitamin? Lehet, az Elevittől van szorulásom? Váltsak vitamint?

Legjobb válasz: Szia! Mikor elkeztem szedni az elevitet nekem is volt és ritkán van is szorulásom.Egyel sok zöldséget,gyümölcsöt és rostban gazdag ételt.Az segít.Egyépként magvagyok elégedve vele.Szépen fejlõdik a babám. 23hetes kismama Boldog babavárást és szép szülést!

Szia! Mikor elkeztem szedni az elevitet nekem is volt és ritkán van is szorulásom.Egyel sok zöldséget, gyümölcsöt és rostban gazdag ételt.Az segít.Egyépként magvagyok elégedve vele.Szépen fejlõdik a babám. 23hetes kismama Boldog babavárást és szép szülést!
Én nem szedtem terhesvitamint inkább sok zöldséget gyümit ettem.Kipróbáltam az elevitet de egy hét után abbahagytam mert álmos lettem tõle és étvágyat csinált.Régen se ettek ilyeneket mégis egészséges gyerekek születek.Túl van reagálva ez az egész ikább az üzletrõl szól
Lehet az elevittõl szorulás, de minden olyan multivitaminnak lehet ez a mellékhatása, ami vasat tartalmaz. Én is az elevitet szedem, de nagyon sok zöldséget-gyümölcsöt-rostosat eszek, így nincs semmi panaszom. Szerintem nagyon jó vitamin, a vérképem jobb, mint a terhességem elõtt!! Igyál sok vizet is szorulás ellen! Minden jót, üdv 22 hetes kismami
Szerintem is lehet az Elevittõl szorulásod. Én szabályosan rosszul voltam tõle, kavargott a gyomrom, stb. De ugyanígy jártam a Gravidával is. Nem mertem több bogyósat kipróbálni, találtam egy folyékonyat: Hipp Natal a neve, (DM, Brendon lehet kapni, gyógyszertárban is, de ott drágább), és ettõl semmi bajom. Ha gondolod próbáld ki, aki eddig kipróbálta szerintem nem váltott, 98%-ban természetes gyümölcskivonat. És egy kortyot kell kb inni belõle egy nap. Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Lehet az Elevittõl, de lehet, hogy más multivitamintól is lenne. Rengeteg rosttartalmú étellel lehet kompenzálni és rengeteg folyadékkal. Nekem a terhességem elõtt voltak problémáim a vérképemmel, 5 hetes korom óta szedem, most vagyok 27 hetes, a vérképem pedig mondhatni tökéletes!
Szia Én az elevittõl nagyon szarul voltam, helyette a dokim a femibiont ajánlotta. Az a legújjabb. Nekem nagyon bevált. 14 hetes kismama
Én is ugyan így jártam az Elevittel. Én Hipp Natalt iszok és az nagyon jó, nem kapszula, olyan mint a gyümilé. És nincsen mellékhatása. 29 hetes kismama
Én most váltottam az Elevitrõl, mert hiába ettem én gyümölcsöt, zöldséget akkor sem tudtam wc-re menni. Most próbálom a Gravidát de még nincs tapasztalatom, hogy jobb-e. Az elevittõl rosszul is voltam. Úgy felfújt minta régi tápszerek a babákat. Mindenem olyan volt, mintha vizes lennék és csak dagadtam zabáltam, híztam. Ha nem ettem idõben képes voltam rosszul lenni. Talán a Gravida jobb lesz, ha nem akkor Foreverre váltok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, utána nézek az egyéb vitamínoknak, aztán majd meglátjuk hogy váltok e... Mindenkinek nagyon szép babavárást, és sok boldogságot kívánok! :)

Segítség! 32 hetes km vagyok, ma voltam UH-on és azt mondták hogy két héttel nagyobb a baba, tehát ő 34 hetes, a méretei: BPD:87 mm; AC: 312 mm; FL: 61mm, normális ez? A múlt héten hagytam abba az Elevit szedését, lehet a vitamin miatt ilyen nagy?

Legjobb válasz: Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.

Ezen nem szabad izgulni, nekem meg pont hogy 1 héttel kisebbnek mondták. Az utolsó menstruációtól csak a várható szülés idõpontját számolják ki, a peteérés mindenkinek máskor van a cikluson belül. Nekem azt mondta a dokim, hogy az elsõ ultrahangon megállapított kor a legpontosabb. Nekem a 7 héten azt mondták, hogy 5 hetes terhes vagyok. Az elevittõl nekem nem lett nagy a babám és inkább szedd, ebben a hideg téli idõben, kell a vitamin. Remélem tudtam segíteni abban, hogy megnyugodj kicsit.
16.33-as vagyok. A 34 negyedik héten mondták 33 hetesnek. Ez kimaradt az elejébõl.
Szia! Ezen ne izgulj, örülj neki, hogy ilyen jól fejlõdik a babád. Az én babókám is nagyobb a kelleténél, de én örülök. Hidd el, a 37. hét körül már örülni fogsz, hogy jól fejlett, mert talán akkor elõbb is kibújik majd:)
Szerintem sem kell aggódnod, a babád méretei teljesen normálisak! Egyébként is 10% eltérés lehet a valós és a uh által becsült adatok között! Nekem a 40.héten az uh vizsgálaton 2700g-ot mondott a babámra a nõci, rá 12órára 3000g-os babám született, pedig nem is ettem semmit közben!
Pedig 17:22-nek igaza van. Az UH csak egy becslést ad, ami 10%-ban eltérhet a valóságtól lefelé is, meg felfelé is, és ez teljesen normális és gyakori. Sõt, többet mondok: az eddig legnagyobb becslési hiba 2, 5 kiló volt! (Nyilván ez egyedi és egyszeri eset.)
Vitamintól NEM NÕ ÓRIÁSBÉBI. Nem tudom, ki terjeszti ezt a marhaságot. A te babád nagyobbra nõtt az átlagnál, valószínûleg genetikusan ilyen.
És miért nem tõlük kérdezted meg hogy ez baj-e?
Hány grammra becsülték?
Szia! Ez tényleg genetika, én nem szedtem vitaminokat, nagyon vékony vagyok. A második leányzómat 56 kilóval szültem és 4 kiló lett, senki nem nézte volna ki belõlem, mert pici hasam volt. Most várom a 3. babát, a 30 hetes uh eredményei: BPD: 82 mm, AC: 285, FL: 61 mm, becsült súlya 1930 gramm. A fej és haskörfogat szerint 33 hetesnek felel meg és én 30 hetesen voltam. Én is kérdeztem, hogy ez igy oké? Az mondta a doki, hogy minden rendben, de hatalmas a bébi. Most is csak 56 kiló vagyok, viszont hatalmas a pocakom, a dokim is azt mondta, hogy a hasam méretébõl gondolta, hogy nem lesz egy törpe a baba. És tényleg nem szedtem vitamint. És még csak nem is foganhatott elõbb, mert a párom éppen félidõben ért haza külföldrõl. Szerintem ez nálad is teljesen normális. Kicsit nagyobb bébire számíthatsz. De még az is lehet, hogy az uh se teljesen pontos. Könnyû szülést kívánok neked is! 35 hetes km.
En ugyanilyen adatokkal 38+1-re szultem, 3600gr-os babat!Szamithatsz ra h kesobb is jo nagy lesz(6hosan 9500gr volt). Viszont tenyleg nem a vitaminoktol fugg, hanem genetika, ahogy mar irtak elottem.
A kérdező hozzászólása: A többi válaszolónak meg köszönöm a segítséget!!!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak írnám, hogy megkérdeztem, de nem nyugtatott meg a válaszuk.Amit meg te írtál az meg nem válasz a kérdésre!!!
A kérdező hozzászólása: 2450 gr-ra.

5 hetes terhes vagyok. Az elevit mellé lehet kálcium + D vitamin pezsgőtablettát szedni?

Legjobb válasz: Sztem ne szedj az Elevit mellé semmit, minden benne van. Maximum a magne-B6, ami ajánlott, mert az izomgörcsöket megelõzi, márpedig ha elkezd nõni a pocid, lehet, hogy lesznek, nyúlnak a szalagok, elég kellemetlen volt, de a Mg segít sokat! Nekem ezt mondta a dokim annó, de Te is inkább kérdezd meg.

Sztem ne szedj az Elevit mellé semmit, minden benne van. Maximum a magne-B6, ami ajánlott, mert az izomgörcsöket megelõzi, márpedig ha elkezd nõni a pocid, lehet, hogy lesznek, nyúlnak a szalagok, elég kellemetlen volt, de a Mg segít sokat! Nekem ezt mondta a dokim annó, de Te is inkább kérdezd meg.
Ne szedj semmit, csak ahogy már írták, max: Mgb6-ot. Fõleg dokid tudta nélkül ne. Én most vasat kell, hogy egyek az Elevit mellé, mert alacsony volt. Ebben van folsav is, így minden másnap kell ennem a bababogyót.
A kálcium szedése plusszban állítólag nem indokolt, mert rengeteg féle ételben benne van bõven. Nem hiába nincsen egy db terhesvitaminban sem. (ha jól tudom :) ) én is kérdeztem ezt, a gyógyszerészem azt mondta, nem érti ezt a mizériát, mert vajban, sajtban, zöldségekben, meg mindenfélében van, szóval nem lesz hiány belõle. A fogak meg általában a hányástól romlanak el, és nem a kálcium hiánytól. Ezért szerencsés, aki nem rókázik :S Pl Én :)
Az Elevitben nincs kálcium. Én szedek esténként 2*500grammos Ca tablettát (Béres féle). Két okból: - mióta szedem nem görcsöl a lábam reggel - elõtte fogmosáskor vérzett az ínyem, most nem. Amúgy a dokim is tud róla, azt mondta nem okoz gondot. Nyugodtan szedhetem az Elevit mellé. 30 hetes
igen, én is szedtem allergiám miatt, de olvasd el a tájékoztatót, mert túladagolás esetén meszesedhet a placenta.....
Szia! Mikorra vagy kiírva. Elvileg én szerdán leszek 5 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek. Egyenlõre akkor nem iszom a calciumot. Október 20-ra vagyok kiírva.
Szia! Nekem a védõnõ azt mondta hogy kálciumot ne vigyek pluszba a szervezetembe mert bõven elég az, amit megeszek és nem akarjuk hogy elõbb csontosodjon a baba mint ahogy...
Elsõ vagyok. Látom már döntöttél, de valóban amit az uccsó hsz-ben írnak, az is igaz, mondta a doki, hogy a szülést is megnehezíti, ha túl sok calcium van a szervezetben, becsontosodik a babó feje, és nehezebben tud átjönni a szülõcsatornán... De amúgy miért akarsz szedni calciumot? A magnéziumot nyomjad!!!:-)

Az mitöl van most vagyok 8 hetes terhes és 65kg indultam ma métem magam és 68 kg vagyok ez egy kicsit gyors sulygyarapodásnak tünnik nekem. Pedig nem eszem többet mint az elött ez normális v lehet az elevit vitamin játszik szerepet?

Legjobb válasz: Szerintem inkább legyen súlyfelesleg, mint fejlõdési rendellenesség. De mindenki maga dönt. Az biztos, hogy alkat kérdése. Én az elsõ terhességnél 11 kilót híztam és végig +elõtte 3 hónappal szedtem vitamint. Most is szedem, de még nem jött össze a baba. Eddig még nem híztam. Szerintem legalább 12 hetes korig szedd.

Szerintem inkább legyen súlyfelesleg, mint fejlõdési rendellenesség. De mindenki maga dönt. Az biztos, hogy alkat kérdése. Én az elsõ terhességnél 11 kilót híztam és végig +elõtte 3 hónappal szedtem vitamint. Most is szedem, de még nem jött össze a baba. Eddig még nem híztam. Szerintem legalább 12 hetes korig szedd.
szerintem az elevit. Nekem van egy kis súlytöbbletem, azt mondta a doki, hogy nehogy szedjem már a terhesség elött, mert nem kell még több plsz kiló
A kérdező hozzászólása: Akko lehet abba kéne hagynom, mert a védönö meg morog velem, hogy már ennyit hiztam?
Szeritem is az Elevit, több ismerõsöm is megnõtt tõle az egyik 56 kg-val kezdte a terhességet és 86 kg-val szült. Mi még a próba idõszakban vagyunk, de nem vagyok hajlandó szedni semmilyen vitamin nyavaját.Táplálékkal viszem be a szervezetembe, ahogy anyáink tették régen.Nekem is van súlyfeleslegem és nekem sem ajánlották.Persze, ahány szervezet, annyii szokás. Minden esetre sok egészséget és boldog babavárást !!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nkem is van némi súlyfeleslegem, de akkor az orvosok miért nem mondták szerintetek abba hagyam?
Mi 3 hónapja próbálkozunk a babával, azóta szedem az elevitet. Egy dekát se híztam tõle. Próbálj meg odafigyelni a súlyodra (nehogy fogyózz), most jönnek a tavaszi-nyári gyümölcsök, fogyassz belõlük sokat. Tényleg inkább súlyfelesleged legyen, mint bármilyen rendellenesség. Ha tudsz iktass be hetente 3 szor könnyû testmozgást. (pl terhestorna). Vigyázz magatokra!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!