Találatok a következő kifejezésre: Elegem van Mit (1845 db)

Elegem van mit csináljak?

elegem van anyum nem engedi hogy a barátomnál aludjak 14 vagyok (nem akarunk lefeküdni)külön szobába is aludnánk. Nektek nem volt már olyan hogy mindent itt hagynátok és elmeneték? elegem van mindenbõl.... :(

Legjobb válasz: 14 évesen elfogadják, hogy van barátod. Most komolyan mi kéne még? Türelem! Majd jövõre ott alhatsz a másik szobában, szerintem. De egyelõre már ez is nagy szó. Amit pedig most érzel, hogy "eleged van", meg "mindent otthagysz", az semmi más mint tinihiszti. Kinövöd. Számtalan tininek nálad komolyabb szülei vannak, akik kb. kiröhögnének, hogy 14 évesen pasizni akarsz, ideje nem csak azt nézni, mi nincs, hanem azt is, mi az, ami van, és hálásnak lenni érte!

Nem akar még unokát..
14 évesen elfogadják, hogy van barátod. Most komolyan mi kéne még? Türelem! Majd jövõre ott alhatsz a másik szobában, szerintem. De egyelõre már ez is nagy szó. Amit pedig most érzel, hogy "eleged van", meg "mindent otthagysz", az semmi más mint tinihiszti. Kinövöd. Számtalan tininek nálad komolyabb szülei vannak, akik kb. kiröhögnének, hogy 14 évesen pasizni akarsz, ideje nem csak azt nézni, mi nincs, hanem azt is, mi az, ami van, és hálásnak lenni érte!
#5 a számból vetted ki a szót
Jajjj még hány 14 éves kisgyerek akarja feltenni ezt a kérdést? Ez már inkább provokáció lassan. Ha mégsem: Édes kisangyalom! 14 évesen ne akarj ott aludni. Ilyen korban max a barátnõicskédnél kéne pizsipartiznod, körömlakkoznod és hajat fonnod. Miért lenne jó ha ott aludnál? Komolyan, mi abban a jó egy gyerek számára? Fõleg, hogy ha tényleg különszobában lesztek és nem ijeszteget majd téged a kuki manó. Ha az én gyerekem ilyet kérdezne tõlem 14 éves létére, elõször magamba néznék, hogy mégis hol rontottam el a nevelését, majd egy istenes pofont kapa, hogy behozzam az elmaradást.
"külön szobába is aludnánk" aha persze. A fiud agaskodo cerkaval varna a pillanatot, hogy lehessen valami XD
5-ösnek egy hatalmas pacsi, nekem is ez a véleményem! :D
HA külön szobában lennétek, akkor miért nem jó az ha este elköszöntök egymástól és mindenki alszik a saját ágyában??? 14 éves vagy! Még jó hogy anyud nem engedi. Én sem engedném..
Tipikus tini problema, es reakcio. Mindannyian atestunk ezen, mindannyian ugy ereztuk, hogy ez mas mint amit a tapasztaltabbak mondanak, majd mindannyian kirohogtuk magunkat a regi hisztikert amikor felnottunk. Majd te is tul teszed magad rajta.
Komolyan mondom, nagyon erõszak-ellenes vagyok, de ilyenkor úgy pofán tudnám vágni az ilyen taknyos kis tinirbancokat, akiknek a segg*rõl még a tojáshéj sem esett le, de már játsszák az agyukat... MI A FRANCOT akarsz te 14 évesen??? Örülj annak, hogy ennyi idõsen egyáltalán elfogadják, hogy barátod lehet, gyerekeknek még NEM KELL együtt aludnia, és te bizony még kamaszok közül is csak az alsó határt pengeted. Majd együtt aludtok akkor, amikor felnõtt emberek lesztek, akik képesek felelõsséget vállalni saját magukért...
Miért nem engedi? Megérteném bizonyos szintig, de ha külön szobában alszotok, akkor már igazán semmilyen kifogása nem lehet... mit mondott?
5 össel egyetértek. de kérdezõt is megértem, anno mikor 14 voltam én elszöktem otthonról, késõn mentem haza, utána össze vissza hazudgáltam hol voltam, erre meg bevittek a rendõrségre, ott is hazugság, utána minden kiderülve, hajnalra szülõk lefáradva és kész. szóval tényleg nagyon erõs, amikor egy 14 azt sem tudja mit akar, de azt nagyon. én azt javasolnám együtt alvás helyett szervezzetek egésznapos progikat akár, vagy pl a többiekkel is sátorozós grillezõs valamit, hidd el, nagy élmény lesz az is :)
Hát anyádnak teljesen igaza van, meg az 5-nek!14év:) )))micsoda kor.neked ágyba a helyed a sajátodéba!
Persze..;):D
Azok a szép novemberi délutánok! De várom már én is õket!
Hát ha ott dolgoznék, még jobban várnék a kikapcsolódásra. De te tudod.
Vagy roh*dj nyugodtan otthon ^^ Attól mert neked rossz a kedved, senki más nem fog szenvedni, csak szolidaritásból. Aki hülye, az így járt.
Még csak jó 1 hónapja van nyár.., örülj neki, hogy meleg van és dobd ki magad a strandra, ne siránkozz itt!;)Egyébként miért a fogyasztószerek kat. irtad a kérdésed?
húha.. valakinek nagyon elege ebbõl a napból:D legyen is ilyen jó meleg, nézzél körül az emberek élvezik, te miért nem teszed ezt? fagyi, sok finom idény zöldség-gyümölcs, strand, prtyk, bulik, grillparty stb a nyár jó, fogadd el és élvezd menj el sétálni egy parkba ahol tele van illatozó szép színes virágokkal stb stb:D
te mirõl beszélsz? jó ha egy hete van ilyen idõ, elõtt ugyanúgy hûvös volt, mi lesz veled jövõre???
utálom a telet, a tavasz a kedvencem! az viszont nem volt...:( de nekem jó ez a nyár igaz hogy meleg van, nem strandoltam csak 1x, egyfolytában kötelezõt kell olvasnom, de mégis jobb mintha -20 fokban kellene szenvedni a hidegtõl...ja és aki panelban lakik az nem tud fával fûteni. a távfûtés meg nagyon sokba kerül. mégis hogyan spóroljunk???
Hát srácok akkor rossz hírem van. Az Azori-szigetek környékén kiépült anticiklon elég masszívnak néz ki és ha csak nem közelíti meg valami brutális ciklon, akkor bizony folyamatosan hozni fogja a a száraz, meleg levegõt... Sajnos a legtöbb meteorológiai modell ezzel számol. Én sem vagyok nyár kedvelõ...Csak és kizárólag azért szeretem mert a hatalmas melegeket általában egy kemény hidegfront szokta megszüntetni, aminek következtében hatalmas zivatarok keletkeznek. Sokan kérdezhetik, hogy ezt én mégis miért szeretem? Hát mert imádom látni a természet pusztító erejét. A nyárban az egyetlen jó dolog a zivatarok. Inkább legyen tél... -40 C és kelljen 1, 5 méter havat ellapátolni, de télen ha fázok, akkor rétegesen fel tudok öltözködni vagy bemenni a lakásba. Viszont nyáron mindenhol meleg van, amit rühellek és vetkõzni is csak alsónadrágig lehet...
1-2 hónappal ezelõtt azzal volt tele mindenkinek a hócipõje, hogy mi az, hogy fûteni kell, aztán jött az állandó esõzés, árvizek, persze, hogy rosszul viseltük. Most végre olyan idõ van, amilyennek lennie kell, most meg ez a baj. Július közepe felé megyünk, ideje, hogy nyár legyen. Ez legalább az évszaknak megfelelõ idõ.
Ha hideg van az a baj, ha esik az esõ akkor az.., ha meg kánikula van akkor az!:D Hát Nektek semmi se jó??:XD
A kérdező hozzászólása: Drága a srand? Miért a fûtés nem? a fütés nem drága ha ügyes vagy lovaskocsival kimész a határba és anyi fát szetsz amenyit akarsz
Ha ügyes vagy, elmész a legközelebbi patakhoz, és ott strandolsz. De ha ennyire zavar a meleg, tegyél hideg borogatást a csuklódra és a bokádra.
Kérdezõ, egyet értek!(részben) Én azt a hûvös, õszi "kiskabátos" idõt szeretem és várom már nagyon. Tegnap hánytam a melegtõl 2x, és szédülök, fáj a fejem. Nagyon nagyon utálom. Ilyenkor BKV-zni is nagyon szar, mert teli emberekkel a busz és mindenki izzad...bleh :S Legyen õsz *____*
Jah bkvzni tényleg borzasztó nyáron!
aki nem szereti a nyarat annak sztem valami baj van a fejében!!
Bkvzni csak a 4, 6 villamoson és a fekete 7-sen, jó mert légkondis!!:D
Hát én szívesen fizetem a strandolásodat ha te meg állod a téli gázszámlámat!!! Ne félj! Attól lefagyna a mosoly az arcodról:)
Én is pont így vagyok vele kedves kérdezõ! Csak sajnos még most jön a kánikula java! Úgyhogy valahogy ki kell bírni, otthon használj ventillátort, igyál mélyhûtõben lehûtött frissítõt, zuhanyozz gyakrabban! Elõbb-utóbb csak lesznek lehûlések is. Én is alig várom a telet, de ne aggódj azért majd csak eljön megint a "mi idõnk"!
Drága a srand? Miért a fûtés nem?
A kérdező hozzászólása: már bõven elég volt a nyárból lehetne már legallab -5 fok a szél kavarhatná a havat
A kérdező hozzászólása: bocsi tényleg rosz helyre írtam és fizeted is a strandot?
A kérdező hozzászólása: nekem a melegbõl van elegem a strand gril parti mind pénzbe kerül meg kinek van kedve munka után ti biztos nem dolgoztok egy gyárba napi 8 órát két gép közt rohangálva egész nap
8 óra munka, 8 óra pihenés 8 óra szórakozás(!!!), tehát irány a strand, vagy a kertbe hûsölj!;)
A kérdező hozzászólása: de úgy elfáradok dolgoztatok már ti gyárba végeztetek fizikai munkát 12 éve csinálom
Én is várom már az õszt, utálom a meleget. Nemcsak a munka miatt, hanem amúgy is. Nem szeretek strandra járni, mert nagyon fehárbõrû vagyok és árnáyékban is leégek, dolgozni is tényleg sokkal rosszabb 35 fokban.... én a hûvöset szeretem és várom!!! ( a szúnyogokról nem is beszélve, tegnap kerti partin voltam, máre tele vagyok sebekkel a szúnyogcsípések miatt :-( )
Gyárban még nem és fizikai munkát se csináltam sûrûn..., de pont mert ilyen kemény munkát végzel utána lazits valahogy ne stresszelj még ezen is, hogy ilyen meleg van!Nem tudom férfi v. nõ vagy de gurits le egy jó hideg sört és sütesd magad a napon, ha van pl. kerted, vagy ha nincs akkor egy jó kis park vagy kávézók ahol lehet lazitani;)
A kérdező hozzászólása: hát szúnyogcsípér rajtam is van
Nekem is elegem van a nyárból, közös baj fél öröm..
Nem túl jól viselem a hõséget, a bõröm fehér és érzékeny, de mégis imádom a nyarat. Július közepe van és még alig volt nyár, ellenben volt egy iszonyú kemény és hosszú telünk, úgyhogy ne mondja senki, hogy legyen már megint tél! Minden évszaknak megvan a maga szépsége, elõnye és hátránya, csak rajtad múlik, hogy megtalálod-e. Ha nem tetszik a munkád, ne a nyarat hibáztasd, inkább próbálj megoldást találni. Abba most ne menjünk bele, hogy ez mennyire nehéz, nyilván másnak is nehéz. Ja, és el lehet utazni a télbe vhova. De ne kérdezd meg, hogy mibõl! :D
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszolónak szól nemtudom te mit szólnál ha 40 fokban kéne fizikai munkát végezned gondold el egy 5 méteres szakaszt 1000-alkalomal megtenni jújj de jó ez 40 fokban de ha 0 fok lenne nem jobb lenne?

7 hónapos a lányom, most érzem úgy, hogy elegem van, mit tegyek, hogy ez elmúljon?

Nagyon meghíztam, és már végképp nincs mit felvennem. A párom nem tesz gúnyos megjegyzéseket, de már teljesen kivagyok idegileg. Sajnos ezmiatt a babámmal is türelmetlen vagyok, pedig soha nem voltam az, és emiatt is bánkódom, hogy nem öleltem meg ma szegénykémet, amikor sírva fakadt, és csak annyit mondtam neki, hogy sírjon csak. Soha nem hagyom ?t egyébként sírni, de már abból is elegem van, hogy teszek egy lépést a látótávolságán kív?l és máris nyöszörög. Elrontottam ezt is a túlságos szeretetetemmel, mindig rohanok hozzá, csak ne bánkódjon semmin. De ma eltört a mécses. Teljesn egyedül vagyok, senki nincs aki segítsen, a párom is csak kés? este ér mindennap haza. Nem bírom magam a házimunkában sem utolérni, pedig mindig rend és tisztaság volt nálam. Minden megváltozott, nagyon elegem van. Szülés utáni depresszióm nem volt, most ez lenne az? Még szoptatok, napi 4 -szer, nem tudok fogyózni...

Legjobb válasz: Tényleg nem érdemes ezen rágnod magad,szerintem minden anyukának vannak ilyen napjai,nekem is elég sok.Utálom magam,gyûlölöm,hogy 15 kg felesleg van rajtam,és olyan vagyok,mint gy kötözött sonka,a szexhez is alig van kedvem emiatt,sokszor még a hajmosást is napokig el kell halasztanom,mert annyi más dolog van,házimunka,gyerek(6 hós),kozmetikushoz nem jutok el,lenövésem is óriási,és a férjem most fog új munkahelyre kerülni,sok nõ közé...ilyenkor persze szeretnék a régi lenni,de hát most tényleg a gyerek az elsõ.A türelmem nekem is sokszor elfogy,sajnos néha ingerültebb vagyok,amit aztán meg is bánok,lelkifurdalásom van miatta,ettõl még ingerültebb vagyok.Megesz a kosz,legalábbis én így látom,segítségem semmi jóformán...a helyzetünk hasonló.Csak én többnyire a férjemmel vagyok kötözködõ emiatt,de hidd el,ez sem jobb.Csak azt tudom mondani,tarts ki,talán hamar elmúlik ez az idõszak,és ha már a pici is jobban le tudja foglalni saját magát,több idõnk lesz.Próbálj pihenni,amikor õ is alszik,hátha a kedved is jobb lesz utána.És lepd meg magad valamivel.Vegyél egy új ruhát,csak nehogy úgy járj,mint én,a régi méretemet mondtam az eladónak,és kikadtam,hogy kicsi,mert elfelejtettem,hogy már sokkal nagyobb kell :-)

Tényleg nem érdemes ezen rágnod magad, szerintem minden anyukának vannak ilyen napjai, nekem is elég sok.Utálom magam, gyûlölöm, hogy 15 kg felesleg van rajtam, és olyan vagyok, mint gy kötözött sonka, a szexhez is alig van kedvem emiatt, sokszor még a hajmosást is napokig el kell halasztanom, mert annyi más dolog van, házimunka, gyerek(6 hós), kozmetikushoz nem jutok el, lenövésem is óriási, és a férjem most fog új munkahelyre kerülni, sok nõ közé...ilyenkor persze szeretnék a régi lenni, de hát most tényleg a gyerek az elsõ.A türelmem nekem is sokszor elfogy, sajnos néha ingerültebb vagyok, amit aztán meg is bánok, lelkifurdalásom van miatta, ettõl még ingerültebb vagyok.Megesz a kosz, legalábbis én így látom, segítségem semmi jóformán...a helyzetünk hasonló.Csak én többnyire a férjemmel vagyok kötözködõ emiatt, de hidd el, ez sem jobb.Csak azt tudom mondani, tarts ki, talán hamar elmúlik ez az idõszak, és ha már a pici is jobban le tudja foglalni saját magát, több idõnk lesz.Próbálj pihenni, amikor õ is alszik, hátha a kedved is jobb lesz utána.És lepd meg magad valamivel.Vegyél egy új ruhát, csak nehogy úgy járj, mint én, a régi méretemet mondtam az eladónak, és kikadtam, hogy kicsi, mert elfelejtettem, hogy már sokkal nagyobb kell :-)
A kérdező hozzászólása: jaj, basszus.. köszönöm! Igazából már jobban is vagyok, mert felébredt a gyermekem, és olyan nyugtató hatással van rám. Bár az alakomon sajna nem tud változtatni, de el tudja kicsit feledtetni ezt a gondom. A második válaszoló ahogy írta, úgy tûnt, mintha magamat olvastam volna, csak annyi, hogy nekem ez most fordult elõ elõször, de teljesen uaz minden... Köszönöm csajok!
Ne az alakodon járjon az eszed. Majd késõbb foglalkozz vele, most kit érdekel? Nekem is van két kislányom, és sokáig nagyon-nagyon türelmes voltam velük. Túlzottan is. Utána egyszer kitört belõlem az állat. Persze nem bántottam õket, csak már nem bírtam magamban tartani a sok hülyeséget, és kiabáltam. Akkor rájöttem, hogy én sem vagyok tökéletes. És te sem. De ezzel semmi baj nincs. A kicsi babád már biztosan nem is emlékszik. A házimunkán meg ne rágd magad. Tök felesleges. Ott egye meg a fene. Ami viszont fontos: próbálj magadnak keresni valamilyen elfoglaltságot, hogy ne csak a gyerekkel kelljen törõdnöd egész nap. Én pl. mielõtt megszületett a második babám, beíratkoztam a fõiskolára, így minden nap tudok mással is foglalkozni, nem csak a gyerekekkel, meg a házimunkával. Egy óra tanulás, és utána sokkal nyugodtabban, türelmesebben viselkedek a gyerekekkel is.
A kérdező hozzászólása: Dee, vannak környékbeli kismamik, csak kerülgetjük egymást..valahogy nem egyszerre idõzítünk a kintléttel, sétával. Majd próbálok velük egyeztetni, igazad van. Ami a rokonokat illeti, nem rossz ötlet, az sem... És nekem is 70 éves a szomszédnénim, õ pedig éppen az ellenkezõjét mondta, amit a te szomszédod. Én azt a tanácsot kaptam tõle is, hogy oda szalad a ház, ahova akar, a gyerek az elsõ most..a kilók pedig majd szépen lejönnek, ha év múlva akkor, 1 év múlva... Igaza van, csak meg kellene tanulnom ezzel együttélni, és elfogadni pillanatnyilag magam ilyennek. És nektek is igazatok van... Majd lesz valahogy.. még fiatalok vagyunk és van egy csodás babánk és szeretõ férjünk... Köszönöm a bíztató szavakat, mondatokat, nagyon sokat segítettetek!!!!!!


Elegem van! Mit tegyek?

Az élet nagyon csúnyán el bánt velem főleg most az utóbbi időben. 18/F vagyok. Van egy 15 éves lány barátom akit én az életemnél is jobban szeretek már 1.5 éve futok utána de bár mit teszek nem érem el.. bár mit mondjak csináljak.. talán soha nem érem el. ez már egy katasztrófa.. Volt mikor már biztatott hogy ő is gondolt már rá h együtt lennék mert én jobban hozzá illenék.. mind korban mint ízlésre sok közös van bennük ugyan az a zenét szeretjük stb..Az a legrosszabb hogy nem tudja el dönteni mit akar.. jó barátom de már vesztünk össze azon hogy van egy nem hozzá való 25 éves palija.. aki jobb esetbe csak kihasználja.. És a csaj hol ki dobja hol nem most is nem rég dobta 4x-re mondván h elege van belőle h iszik stb.. nem lehet meg bízni benne.. :( egy hét után vissza ment hozzá..Az egyik este buli után követtem a lányt és az első útja nem haza hanem a fickóhoz vezetett én is be voltam kicsit De tudatomnál voltam.. És a csaj elé álltam hogy vagy engem felejt el mint barátot vagy most lezárja ezt magában és befejezi.. nem engedtem el a lányt .. a végén már sírt is csak hogy engedjem el.. mert nem tudja le zárni.. ekkor már én is sírtam magam .. emlékszem kérdezte én miért csinálom azt..miért nem adom fel azt válaszoltam neki sírva.. "Azért mert rohadtul szeretlek és már ez az érzés meg öl." De ekkor el engedtem és el mentem... ő meg ment be a palijához.. meg is haragudott rám nagyon csúnyán Bocsánatot kértem tőle egy hétig nem is írt még face-en se de a végén meg bocsátott nagy nehezen.. Bele fáradtam de nem tudom nem szeretni.. :( Mind ennek tetejébe jön az hogy édesapám elhunyt 3 és fél évig küzdött a betegségével de nem bírta tovább .. :( most agusztus 25-én kb két hete hunyt el rákban... 57 éves volt :( nagyon nehéz volt el veszíteni... és el temetni.. Az nap éjjel a lány eljött hozzám.. amikor meg tudtam hogy apám elhunyt.. ide jött karjaiba ölelt puszilt és segített próbált vigasztalni bár még mosolyt is tudott az arcomra csalni még ilyen rossz helyzetbe is.Erre egyedül csak ő volt képes.. Most szeptember 13 -dika van. 10-én vitték be édes anyámat a kórházba mert fulladozott nem kapott levegőt..Kiderült Hogy ő is rákos.. csak neki nem a gégéjébe van hanem a tüdejében.. bal fél tüdeje neki sincs és rossz indulatú daganatja van ő neki is mint apukámnak. AMIT GYÓGYÍTANI NEM LEHET! Most majd Kemo terápiát fog kapni annak idején aput is azzal kezelték elég rosszul viselte de ki bírta. De ő se él már sokáig 1-2 hét van már csak neki is hátra. Egyedül maradok 18 évesen a nagy világba.Nincs hová menjek nincs semmim.. számomra minden fontos dolgot elveszítettem.. Nincs tovább elegem van az életemből.. nem tudom hogyan tudnám ezt fel dolgozni mert úgy érzem most sem fogtam még fel a helyzet súlyosságát. :( Jobb lenne nem is élni mert nincs értelme "Miért?" élnem mindenkit akit az életembe szerettem el veszítettem.. A lány nem szeret nem lesz az enyém (Szerethetem én bár mennyire is) pedig tudom hogy velem boldog lehetne mert én nem tudnák neki fájdalmat okozni.Szüleim meg haltak/halnak Most egyszerre mind 2-en egymás után fel fogni se tudom miért pont engem büntet az isten soha nem ártottam még a légynek se :( Nincs miért élnem minden értelmét vesztette ami számomra fontos volt az életemben. :(

Legjobb válasz: Részvétem a szüleid miatt :( Hát elég szomorú dolgokat írtál le,és most joggal érezheted magad üresnek.DE! Az élet nem mindig csak jó,és nem mindig csak rossz dolgokból áll.Minden jó,és minden rossz is véget ér egyszer.Nekem is volt rossz korszakom,bár közel nem annyira mint neked,de én azt mondtam mindig magamnak,hogy nem szabad feladni,hanem tovább kell menni.Sose tudhatod mit hoz a holnap.Ez most egy tök sablonos mondat volt,de igaz.Ahogy a rossz,a jó dolog is akkor érkezik,amikor nem számítasz rá.A lányról annyit,hogy ha ennyi idõ alatt nem "adta meg magát",akkor hagyd elmenni,és keress vki mást.Ha pedig észreveszi,hogy más lánnyal vagy,akkor döbben majd rá,hogy mit veszített.Sajnos az élet nem kímél senkit,bár valahogy mindig a jó embereket találja meg legtöbbször a rosszal.Mindenesetre fel a fejjel.Minden korszak vége egy újnak a kezdete is egyben.

Részvétem a szüleid miatt :( Hát elég szomorú dolgokat írtál le, és most joggal érezheted magad üresnek.DE! Az élet nem mindig csak jó, és nem mindig csak rossz dolgokból áll.Minden jó, és minden rossz is véget ér egyszer.Nekem is volt rossz korszakom, bár közel nem annyira mint neked, de én azt mondtam mindig magamnak, hogy nem szabad feladni, hanem tovább kell menni.Sose tudhatod mit hoz a holnap.Ez most egy tök sablonos mondat volt, de igaz.Ahogy a rossz, a jó dolog is akkor érkezik, amikor nem számítasz rá.A lányról annyit, hogy ha ennyi idõ alatt nem "adta meg magát", akkor hagyd elmenni, és keress vki mást.Ha pedig észreveszi, hogy más lánnyal vagy, akkor döbben majd rá, hogy mit veszített.Sajnos az élet nem kímél senkit, bár valahogy mindig a jó embereket találja meg legtöbbször a rosszal.Mindenesetre fel a fejjel.Minden korszak vége egy újnak a kezdete is egyben.
Borzalmas, ami a szüleiddel történt, nagyon sajnálom. :( Az a lány valószínûleg tényleg nem szerelmes beléd. Ha tényleg jó barátok vagytok, fogadd el a barátságát, szerintem szükséged lesz most igazi barátokra, de többet nem várhatsz tõle. "pedig tudom hogy velem boldog lehetne mert én nem tudnák neki fájdalmat okozni" Nem lenne, mert nem szeret, legalábbis nem úgy szeret, amire egy kapcsolatot lehetne alapozni.
Erõs vagy. A csajt hanyagold 2-3 hétig. Majd ha hiányzol neki, akkor keres. Ne irogálj neki, ha meg el akar hívni valahova akkor "nem érek rá". Ha nem keres akkor keres te egy másik csajt. 24/F
Isten útjai kifürkészhetetlenek! NE ADD FEL! Ki tudja, hogy a fennvalónak milyen tervei vannak veled...
tudom sablonosnak tûnik, de részvétem! viszont, hogy a kérdésre is válaszoljak: "fel fogni se tudom miért pont engem büntet az isten soha nem ártottam még a légynek se :( Nincs miért élnem minden értelmét vesztette ami számomra fontos volt az életemben. :(" Isten azért vesz el jó dolgokat, hogy valami még jobbat adjon neked. de ne add fel, ez éltessen! gondolj arra, hogy ami nem öl meg az megerõsít! ez így van 16 éves vagyok, és úgy gondolom tapasztaltam (hogy miért azt nem írom le a nagyközönség elé). igaz velem nem történtek ennyire durva dolgok, de nekem elég ez is.

Elegem van! Mit tegyek?

17 éves vagyok és félek. Félek magamtól. Félek, hogy milyen lettem. Magamra se ismerek. Csendes visszahúzódó lány vagyok. Nem vagyok szép, és mellem is alig van, szinte csak egy pukli.Barátom soha sem volt. Nincs semmi önbizalmam, és apám kikészít. Õ mindig a pénzének él. Van pénze, de nem akarja elkölteni, mindenre sajnálja a pénzt. Szinte úgy érzem, hogy a pénzét többre becsüli mint engem. Elegem van, hogy mindig spórolni kell, amikor egyáltalán nem kellene. Fáj látnom, hogy sok lány milyen szép ruhákba jár. Nekem alig vannak ruháim, mert apámnak kínszenvedés valamit is vennie. Szinte már betegesen spórol. Mindenből a legolcsóbbat veszi, de ez nem is lenne baj, csak már túlzásba viszi. Elegem lett a pénzből. Ha csak arra gondolok, már haragot és düht érzek. Ez tönkretett. Az utcán és az iskolában is az az érzésem hogy megszólnak, még akkor is ha nem így van és mindig azt hiszem, hogy rólam beszélnek. Nem akarok senkivel haragban lenni, ezért próbálok kedves lenni, és senkit meg nem szólni. Magamba persze van véleményem, de nem mondom, ki. Szerintem engem senki se bír. Vannak barátnőim, de nem az osztályban. A pénz kikészített. Sokszor annyira felhúzom, magam, hogy anyámon töltöm le a feszültséget. Bármit is mond és leordítom. Egy szemétláda vagyok. Elegem van. A pénz annyira kikészített, hogy az életcélom az lett, hogy nagyon sokat keressek, és ha majd visszamegyek osztálytalálkozóra, akkor eldicsekedhessek a munkámmal.Valamikor ezt gondolom, de valamikor annyira elvagyok keseredve, hogy nem tudom elképzelni a jövőmet, és az öngyilkosságra gondolok. Talán meg is tenném, de mégsem, mert nem merem. Félek. Hiszek Istenben, és félek, hogy lelkem elkárhozik. Szerintetek beteges a viselkedésem? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Igen, kicsit már beteges:) Azért apukád spórolása miatt csak ne legyél már öngyilkos!:) Sajna megérthetõ apukád spórolási mániája, még ha jelenleg túlzottnak is tûnik. Manapság ma még van munkahelye az embernek, holnap pedig már nincs. És ha nincs, akkor nagyon bizonytalan, hogy mennyi ideig nem lesz. Elkébzelhetõ, hogy apukád szimplán csak elõrelátó. Akkor mi lenne veled, ha véletlenül munkanélkülivé válna egyik szülõd, apukád nem lenne ennyire spórolós, és akkor nem csak ruhára nem lenne pénzetek azidõ alatt, de még nagyon kajára sem. Így legalább ha véletlenül úgy alakul, akkor nem lesztek teljesen kilátástalan helyzetben. El sem tudom kébzelni, hogy ha most öngyilkos akarsz lenni, mert nem kapsz új ruhákat, akkor min járna az agyad, ha még enni is csak beosztással tudnátok. Mindamellett a korod alapján hamarosan mész fõsulira, oda is igen szép összegek kellenek majd. Minden bizonnyal apukád ezzel is tisztában van, és azt szeretné, ha majd oda kerül a sor, legyen rá mibõl fordítani.

Igen, kicsit már beteges:) Azért apukád spórolása miatt csak ne legyél már öngyilkos!:) Sajna megérthetõ apukád spórolási mániája, még ha jelenleg túlzottnak is tûnik. Manapság ma még van munkahelye az embernek, holnap pedig már nincs. És ha nincs, akkor nagyon bizonytalan, hogy mennyi ideig nem lesz. Elkébzelhetõ, hogy apukád szimplán csak elõrelátó. Akkor mi lenne veled, ha véletlenül munkanélkülivé válna egyik szülõd, apukád nem lenne ennyire spórolós, és akkor nem csak ruhára nem lenne pénzetek azidõ alatt, de még nagyon kajára sem. Így legalább ha véletlenül úgy alakul, akkor nem lesztek teljesen kilátástalan helyzetben. El sem tudom kébzelni, hogy ha most öngyilkos akarsz lenni, mert nem kapsz új ruhákat, akkor min járna az agyad, ha még enni is csak beosztással tudnátok. Mindamellett a korod alapján hamarosan mész fõsulira, oda is igen szép összegek kellenek majd. Minden bizonnyal apukád ezzel is tisztában van, és azt szeretné, ha majd oda kerül a sor, legyen rá mibõl fordítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem azért vagyok elkeseredve, mert nem kapok ruhákat, hanem azért, mert õ többre becsüli a pénzét mint engem.

Elegem van. Mit csináljak?

Van egy 6 hónapos fiam. A feleségem pár hónapja meghalt így nincs n?. A gyerek kb óránként sír és nem tudok soha aludni. Akármit csinálok neki nem jó semmi pedig mindent megcsinálok. Ha van egy n? a közelben akkor kicsit megnyugszik. Van egy csaj akivel jóba vagyok és egy kocsmában dolgozik ami pár házzal arrébb van és néha átjön. Nem tudok csinálni soha semmit mert mindig vele kell lenni. Már volt olyan h nem keltem fel a sírásra csak ez így nem valami jó. Ki fogok akadni ha így folytatja. Már 200 éve nem is voltam sehol, a haverjaim nem jönnek át mert nem tudnánk mit csinálni meg nincs akire rábízhatnám. Talán az a csaj akir?l beszéltem elvállalná valamikor..de ? olyan bulizós. Mit csináljak már?

Legjobb válasz: Keress bébiszittert. Sõt ennyi idõs gyereknél még szerintem szoptatós dajka kellene, nem tudom, van-e még ilyen. Nem olcsó mulatság, de ez egy megoldás. Vagy tanulj meg a gyereked nyelvén. Alapvetõen akkor sír, ha valami baja van. Próbáld meg kitalálni, mi baja. És hogy mit igényel. Lehet, hogy mondjuk egyedül érzi magát, te meg azt hiszed, éhes.

Keress bébiszittert. Sõt ennyi idõs gyereknél még szerintem szoptatós dajka kellene, nem tudom, van-e még ilyen. Nem olcsó mulatság, de ez egy megoldás. Vagy tanulj meg a gyereked nyelvén. Alapvetõen akkor sír, ha valami baja van. Próbáld meg kitalálni, mi baja. És hogy mit igényel. Lehet, hogy mondjuk egyedül érzi magát, te meg azt hiszed, éhes.
Egy kisbaba ejjel "tarsalogni" szeretne. Ezt megfigyelheted amikor felveszed es beszelsz hozza, akkor csondbe marad pl. A masik, hogy hianyzik Neki az Edesanyja, Aki csak ugy eltunt az eletebol, hirtelen, s ezt Neki is felkell dolgozni. O az Edesanyja testmelegehez volt szokva, a szivritmusahoz, tehat a rezgesehez, s ez megszunt. Egy pici babat nagyon megviseli a valtozas, mar maga a fekhelye megvaltoztatasa is stb. Ha valoban ugy dontottel, hogy egyedul fogod felnevelni, akkor feltetlen keress egy olyan embert melle, Aki csak Vele foglalkozik, mint "nevelo", es ez az ember lehetoleg allando legyen es nem kellene havonta lecserelni!
A kérdező hozzászólása: Amúgy bocs ha bunkó vagyok csak nem jó
A kérdező hozzászólása: Tudod ha te is olyan régen lettél volna a haverjaiddal mint én akkor tudnád mirõl beszélek. Régen volt egy csomó barátom most meg alig van. És nem ez a legnagyobb bajom csak már jó lenne csinálni valamit. Az a baj hogyha nem alszok akkor hülye leszek és minden felidegesít. Ezért lenne jó egy kicsit odaadni valakinek és akkor több türelmem lenne hozzá. Nem akarok rossz apa lenni de félek h az leszek...
A kérdező hozzászólása: Anyámra nem vagyok kíváncsi. Nem is beszélünk sokat és nem is lakik közel. Anyagilag egész jól állok szóval majd késõbb keresek munkát (felmondtam). Etetem, itatom, játszok vele meg amúgy is egész nap mellette vagyok. Éjszaka sír a legtöbbet de akkor nem tudom mi baja van. Azért csináltunk gyereket mert a feleségem nagyon szeretett volna meg amúgy se akartunk annyira öregek lenni mire felnõ. Csak arra nem gondoltam hogy egyedül kell nevelnem. De késõbb hátha jobb lesz
Hidd el, ezzel a nõk pontosan ugyanigy vannak, csak tõlük elvárja a társadalom, hogy jó képet vágjanak hozzá. Szerintem rendezkedj be arra, hogy a következõ 15-20 évben nem változik a helyzet, mindig lesz probléma. Vagy nem kellett volna gyereket csinálni.
"lakatlan sziget"-en elsz? mar neharagudj, de hol van a csaladod, hol vannak a nagyszulok pl. Egy ekkora babat nem szoktak ffi emberre hagyni, ugyhogy ez Nekem magas.
Ez kamu! Valaki ismét unatkozik!
Ne haragudj, de nagyon érzéketlennek tûnsz... Agy így leplezed a fájdalmadat vagy tényleg olyan vagy. Elhiszem, hogy rossz lehet nem kimozdulni, de itt nem ez a fõ gond. Kellene melléd egy kedves rendes társ... Nagyszülõk nem tudnak vigyázni a fiúra? Vagy testvéreid? Vagy valamilyen rokon? Akárkihez azért ne passzold le szegénykét... Õ még kisgyerek, sõt kisbaba, természetes hogy sír, nem tehet errõl...Vagy miután betöltötte az egy évet elvihetnéd bölcsibe akkor kicsit több idõd lenne talán.... De ne felejts el foglalkozni vele, hiszen neki exra szeretetre van szüksége hiszen a mamája meghalt:( Sajnálom!
Kérj segítséget! (Ne tanácsot, valódi segítséget.) Onnan, ahol van. Ahol nincs, ott hiába kéred. Ha ez nem megy, akkor valami mást kell próbálni. Te mit szeretnél? Tudod már? A gyerekkel vagy egész nap? Nem is dolgozol, nincs kire hagynod? Szüleiddel mi a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Amikor nincs kedvem mászkálni akkor magam mellé fektetem de akkor is sír csak 1el kevesebbszer. De azt már észrevettem h ha sír és a hasamra fektetem akkor elhallgat de nem mindig. ha az anyja hiányzik neki akkor nem is tudok semmit csinálni?
Lehet, hogy már a fogát érzi, azért nyûgösebb. De az anyukája hiányát is érezheti. Ha magad mellé fekteted, akkor is sír óránként? Az én kisfiam 7 hónapos. Ha el kell mennek valahová, egy csecsemõosztályon dolgozó nõvér vigyáz rá itthon. Talán neked is meg kellene próbálni hasonló megoldást, hogy egy kicsit ellazulhass. Tudom, milyen az amikor a kialvatlanságtól ideges vagy, és a tetteid, gondolataid is idegesek másnap... Gondolj arra, hogy hamar vége lesz ennek az idõszaknak! Nagyon sokan éljük át veled együtt ezeket a nemalvós éjszakákat, rójuk a köröket a sötét szobában a babával! Kitartás, észre sem veszed, és túl leszel rajta! A kisfiad sok örömet fog még adni, meghálálja, hogy vigyázol rá! Ha pesti vagy, tudok ajánlani csecsemõs nõvért!
ha nem soká jönnek az anyósodék akkor bírd ki addig!gondolom õk boldogan fognak neked segíteni és megfogják érteni ha egy kicsit (pár órára )szeretnél kikapcsolódni. mond el nekik hogy nehéz neked, és szeretnéd ha számíthatnál rájuk és szeretnéd ha pár naponta néhány órára rájuk hagyhatnád. biztos megértenek csak megfelelõen kell elmondanod nekik, nehogy azt érezzék hogy neked teher a baba!! én már ennyi idõsen nem etettem éjszaka a lányom csak ivott .deminden baba más.ha a tiéd igényli akkor etesd. miket adsz neki enni? ha még nem adsz neki rendes ételeket akkor lehet már igényelné és ha vacsira azt kapna akkor lehet jobban aludna, vagy legalább csak éjfél -rgy óra fele kelne leghamarabb. 24 éves anyuka
A kérdező hozzászólása: Az õ szülei most nincsenek itthon. De elméletileg nemsokára jönnek. Baleset volt. Amúgy kétszer eszik de valamikor háromszor.
nem biztos hogy éjszaka éhes azért sír.az én lányom 19 hós és mai napig nagyon sokat fel van és sír éjszaka.de ezzel nem akarlak elijeszteni kedves kérdezõ :-) megértem hogy vágysz kikapcsolódásra.egy ilyen tragédiát valahogy fel kell dolgozni és gondolom könnyebb lenne ha nem csak a babával lennél egész nap hanem felnõtt emberek között akik elterelik a figyelmed. azon ne bánkódj hogy kevés barátod maradt, mert akik megmaradtak azok legalább IGAZI barátok. az elhunyt feleséged szüleivel mi van?õk nem lennének a kicsivel?nekik is nehéz ám, hogy meghalt a lányuk és biztos könnyebb volna nekik is feldolgozni ha a kicsit gyakran láthatnák!ne szakítsd meg velük a kapcsolatot még ha új feleséged is lesz egyszer. mi történt ha nem vagyok túl indiszkrét?betegség vagy baleset? 24 éves anyuka
Szia! Éjszaka hányszor szoktál enni adni a babának? Nem lehet, hogy enni kér?
Legalább meg tudod mit éreznek az egyedül álló nõk! Legyél mellette, 1 éves kora után pedig beadhatod bölcsibe! Hidd el, õneki rosszabb lesz anya nélkül felnõni, mint neked egyedül nevelni. Amúgy legalább megtudtad kik az igaz barátok: akik megmaradtak. 1-2 órára hívhatnál bébiszittert és akkor kitudnál kapcsolni haverokkal, vagy aludni. Pl. egy focimeccsre eltudod vinni a kisfiad, vagy akárhova, ahova lehet.
Lehetséges, hogy jön a foga és emiatt ilyen nyûgös. Figyelj oda mindig, mert az is lehet, hogy éhes ésegyszerûen elkerüli a figyelmedet. Akkor is ordít a gyerek, ha álmos, ha fáj valamije. Próbáld meg higgadtan kezelni a helyzetet és bármennyire is megcsalt a volt barátnõd, az anyja és segítsen.
Ez a legnagyobb bajod, hogy nem voltál 200 éve sehol, meg a haverjaiddal nem tudsz találkozni??!! Gratulálok!..
ez nekem is kamunak tûnik!ez jön le a kérdezõ szavaiból.ilyen nincs ha nem rég halt meg az anyja akkor mindenki körülugrálná a gyereket és az apát.nem hagynák magukra õket egy percre sem! ha mégsem kamu akkor sajnálom a történteket.meg tanulnod figyelni a babára.éhes , álmos, fáj a pocija, fáj az ínye, unatkozik, magányos, szeretetre és odafigyelésre van szüksége. és ezek csak a legalapvetõbb dolgok ami miatt sírhat a kicsi.ezen kívûl még vannak dolgok.tanulj meg különbséget tenni sírás és sírás között.ha egy nõnek megy akkor neked is fog!ugye nem is olyan könnyû a gyerek nevelés! ne hagyd idegenre soha!!!nem hiszem hogy egy család tagod nem vállalná el! 24 éves anyuka
túl sok mindent nem tudsz tenni.majd idõvel elfelejti az anyukáját, próbálj neki nagyon sok szeretetet adni. és talán idõvel találsz egy nõt akit te is tudsz szeretni és neki is újra lenne anyukája. sok sikert az életben!!!! 24 éves anyuka

Anyukák, ELEGEM VAN! Mit csináljak a babámmal? Kész, kibuktam, nem bírom tovább, úgyhogy hozzátok fordulok!

3 hónapos a kisfiam.Pár hete rászokott arra,hogy cicizés közben nézel?dik,bohóckodik,játszik velem,aztán sír,hogy éhes.Megint cicire teszem,megint csak néhány percig (vagy néhány percig se) eszik rendesen,aztán megint éhes marad,és ez így megy éjjel 3-tól este 10-ig.Ha nagyon es?s id? van,akkor TALÁN alszik egy keveset napközben.Igény szerint szoptatom (szoptatnám),mást nem kap,esetleg néha egy kis édeskömény teát,ha fáj a hasa,de azt is inkább én iszom,mert nem fogadja el a cumisüveget,ahogy a cumit sem.Most is épp sír,hogy éhes,de nem hajlandó rendesen enni.A hasa nem fáj,a pelusa tiszta,a h?mérséklet is megfelel?,az unalmát is igyekszem orvosolni,de mégsem jó neki sehogy!!!!!!Egyszer?en elegem van abból,hogy egy etetésb?l áll az egész k.rva nap,és még lefürödni sem tudok t?le!!!!Mit csináljak vele?Remélem elég információt leírtam ahhoz,hogy segíteni tudjatok,ha eszembe jut még valami,akkor leírom.El?re is nagyon köszönöm a válaszokat!☻

Legjobb válasz: Nehéz. Hány óránként eszik (tudom hogy igény szerint de kb)? Mert esetleg azt megpróbálhatod, hogy kicsit húzod az evését, és akkor elég éhes lesz ahhoz hogy ne bohóckodjon, hanem egyen. Sokat segíteni nem tudok, de ha eszembe jut még valami akkor leírom. Kitartás!

Nehéz. Hány óránként eszik (tudom hogy igény szerint de kb)? Mert esetleg azt megpróbálhatod, hogy kicsit húzod az evését, és akkor elég éhes lesz ahhoz hogy ne bohóckodjon, hanem egyen. Sokat segíteni nem tudok, de ha eszembe jut még valami akkor leírom. Kitartás!
Szia!Én ennek az igény szerinti szoptatásnak egyáltalán nem vagyok a híve!Pontosan azért mert nincs rendszer a dolgokban.Énis kipróbáltam és be is fejeztem.Nem csináltam mást egész nap csak szoptattam és enni sem volt idõm.Én húztam az idõt két szoptatás között.És a cumi.Az én lányom sem akart cumizni de többször oda adtam neki aztán egyszer csak rákapott.Valami kell hogy megnyugtassa mert nem lóghat egész nap rajtad.Vagy talál mást mondjuk az ujját.Vidd ki levegõzni, sétáljatok két etetés között addig remélhetõleg alszik is.Kitartás!! :)
nekem ezért lett elegem az igény szerinti szoptatás elméletébõl, már pár nap után... rákérdeztem az orvosomnál, aki megmondta, hogy ekkora babának 3 óránként bõven elég ennie, de minimum 2 órát vájrak két etetés között. onnantól kezdve így szoptattam, így a babám elég éhes volt ahhoz, hogy egyen, és nekem is egyszerûbb volt, tudtam mikor mi jön. Az igény szerinti szoptatással az a baj, hogy a kezdõ anyuka nem mindig tudja, hogy mikor sír az éhség miatt a baba, ezért állandóan szoptatja, amikor csak felsír. Én neked is azt javaslom, hogy nézd az órát és tegyél rendet, vigyél egy rendszert a napjaitokba, a babád meghálálja :)
Tudom min mész keresztül, anno én is ugyan ezt végig csináltam a fiammal. :( Igény szerint szopizott, gyakorlatilag egész nap, volt, hogy 2 órát is eltartott, hiába tudtam hogy ez nem jó, nem tudtam mit kezdeni vele. Szörnyû volt, azt hittem sosem múlik el. Egyet értek az elõttem szólókkal, hogy teremts magatok körül teljes nyugalmat, félhomályt, ne idegeskedj!! Ezt a baba is érzi. Tényleg ritkíthatod az etetéseket, még ha sír is, mert hosszú távon így lesz a legjobb. Egy nap majd elmúlik, és csak azt veszed észre, hogy minden jól megy. Addig meg kitartás!! :) Egy 1 éves fiúcska boldog anyukája
Kipróbáltad már, hogy teljesen sötétben, letakarva, semmi zaj, hang, ami elvonná a figyelmét, és te sem nézel még csak rá sem? Sajnos én sokat nem tudok segíteni, mert tápszeresek a babáim, de van sok anyuka ismerõsöm, akik szoptatnak, és szenvedtek õk is sokat. VAgy esetleg ez a szopisztrájk? De nagyon megértelek, nekem hármasikreim vannak és az egyikükkel én is nagyon megszenvedtem, õ meg a tápszert nem akarta elfogadni, közben meg látszott, hogy éhes. Váltottunk, de azokat sem akarta elfogadni. Kapott béres cseppet, valószínûleg enyhe vashiánya volt és attól megjött az étvágya. VAgy nem tudom mitõl, de kemény 1 hónapnyi szenvedés volt és kb. 3 hónaposan kezdõdött. Én is kivoltam tõle, csak nekem legalább elvonta figyelmemet a másik kettõ. Meg a másik az, hogy tudom, hogy már biztosan totál ideg vagy, próbálj meg a szoptatás idejére teljesen lenyugodni, mert azt is megérzi.
Szerintem isazt probald ki hogy megvarod mig nagyon ehes lesz, huzd ey kicsit az idot, hatha akkor jobban fog enni. Amugy lehet az is az oka, hogy kezdenek a fogcsirak mozogni, es attol ilyen nyugos. Mar ilyen korban elkezdodok. Kitartas!!
tegnap 10:56 vagyok Nézz ki 1-2 fix pontot a napotokban és ahhoz tartsd magad. Pl. nálunk a fürdés volt a fix pont, ez mindig fél 8 körül volt, ehhez igazítottam minden mást. A reggeli ébredés is nagyjából egy idõben volt. Viszont valamit a Gina Ford könyvbõl lestem el, pedig korábban szadinak gobndoltam. Reggel fel kell kelteni. Én 7kor ébresztettem (plusz-mínusz pár perc azért nem tragédia) és akkor volt a reggeli. Utána meg 3, késõbb 4 óránként. 7-10-13-16-19-21 és aztán elvileg csend lesz éjjel. Nálunk fél3jor volt még egy kaja. A fürdést én mindig kaja utánra tettem, mert akkor élvezte, éhesen meg ordított. Az étkezéseket meg úgy toltam ki, hogy mindig 5-10 percet várattam, játszottunk, sétáltunk, eltereltem a figyelmét.
11:50-es teljesen jól írta. reggel felkel, gondolom sír, adj neki cicit. utána felöltözteted, peluscsere, rendet raksz, teszel-veszel, ha nincs el magában, odaülsz hozzá. ha álmos, elaltatod. ha ébred, elölrõl kezded. de 3 órán belül nincs cici! pár nap és megszokja! az én babám is ennyi idõs.
én írtam, hogy nem ébresztem a babám, ha 4-5 órát alszik, és nem azért írtam, hogy te is ezt csináld, elõbb álljon be a rendszer ( mert nálunk így állt be a baba a másfél órás etetések után, éjjel csak 1x kelünk). igaza van, aki azt írta, hogy ne hagyd aludni nappal olyan sokáig. de nem gondolom, hogy nálad ez gond lenne, hiszen sûrûn eszik, és inkább kitolni kéne az etetéseiteket.... éjjel azért akkor is hagyd aludni. de 2-4 órás intervallum szerintem is jó.
elõzõ vagyok, bocs csak most olvasom az elõzõ hszt :) nem akarlak teljesen összezavarni, de én azt javaslom, hogy NE hagyd a babád 4-5 órákat aludni és addig nem enni nappal, mert most pont az a lényeg, hogy el akarod hagyni az igény szerinti szoptatást és te próbálsz valamiféle rendet kialakítani. Ha ilyen helyzetben nem ébreszted fel, akkor éjjel fog egyrészt fent lenni, másrészt bepótolni a kimaradt étkezést. Szóval nem kell percre pontosan tartani a 3 órát, de azért én egy 2-4 órás intervallumhoz mindig ragaszkodtam, 4 óránál többet sosem hagytam nappal kaja nélkül. nálunk ez bevált.
nálunk a következõ mûködött: egyik reggel elkezdheted, hogy amikor felébred megszoptatod, utána játszol vele egy kicsit, majd ha látod, hogy fárad, leteszed csendben az ágyába és alvás. majd ha felébredt kezdõdik elõlrõl az evés-ébrenlét-alvás ritmusa kb 3 óránként. persze az én gyerekem már másfél óra után felébredt és bömbölt :) na ilyenkor kell kihúzni. vagy próbáltam visszaaltatni, vagy adtam neki egy kis vizet (csak annyi a lényeg, hogy etetés elõtt fél órával már ne itasd, hogy ne vizzel legyen tele a pocija) egyébként én egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ne adjuk vizet a piciknek, hiszen lehet hogy csak szomjasak... mi felnõttek sem anyatejet/zsíros krémlevest iszunk szomjoltónak.. a kórházban is az összes orvos/nõvér azt mondta, semmi baja nem lesz a víztõl, átfolyik rajta és kész. Elõször sok sírás lesz, de utána elõbb utóbb helyreáll a rend, kitartás és nyugi! ezen a legtöbb anyuka keresztülmegy...:)
11.18 vagyok. elfelejtettem, hogy hamar ráálnak ám a rendre a kicsik! nálunk néhány nap alatt megszokta a dolgokat, lehet, hogy nálatok lesz 1-2 hét, mert ti nagyobbak vagytok. most vagyunk 1hósak, 2 hetes volt, mikor rájöttem, hogy nem leszünk jóban a rendszeretlenséggel. nálam az igény szerinti szoptatás azt jelenti, hogy nem tartom szigorúan a 3 órát! ha 2 óra múlva látom, hogyé hes, akkor megetetem, de ha elaludt és 4-5 órát alszik egyhuzamban, nem ébresztgetem. fõleg nem éjjel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, nagyon köszönöm a segítséget és a bíztatást! Az igazság az, hogy már próbáltam elvonulni is a szoptatás idejére, meg az idõt is húztam már, meg volt, hogy nem is figyeltem rá, de így is feltalálja magát, egyedül is jókat játszott a cici mellett☺, hagytam sírni is, sõt!!még azt is megcsináltam, hogy a pólóm aljával eltakartam a fejét, ez néha beválik, máskor meg nem. Azt hiszem, az lesz a legjobb mindannyiunknak, ha igény szerintirõl áttérünk a 3 óránkénti evésre...Adnátok tanácsot, hogyan csináljam?Mert biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerû, de ez az egyetlen ésszerû megoldás...Imádja, ha énekelek neki, ha bohóckodok vele, szerencsémre ölben lenni nem igazán szeret, mert úgy nem lát engem, de mindezt nem evés után mûveljük, hanem evés helyett.Egyenlõre a súlyával nincs baj, a hangulata is jó, úgyhogy attól nem félek, hogy esetleg azért csinálja, mert valami nagy baj van, de már elegem van abból, hogy nem tudok enni, fürödni, PIHENNI...Szerencsére a tejemnek (még) semmi baja, talán azért mert nem görcsölök azon, hogy mindettõl elapadhat (eddig eszembe se jutott). Szóval hogy térjünk át a 3 óránkénti evésre?
nem lehet hogy kevés a tejed neki? az én kisfiamnál 6 hetes kora körül volt hogy nyûgösebben evett esténként, most a 3 hónap felé közeledve újra kezdõdik sajnos... így esténként elõ a fagyóból egy kevéske tej, azt megissza, és utána nyugodtan elvan, elalszik. Lehet hogy nem jön neki elég tej, azért nyüglõdik... esetleg...
elõzõ vok ja és még annyit, hogy eddig nem zavarta semmi, teljesen lekötötte a cicizés, kb egy hete kezdte el a bohóckodást Nekem is.
Az is lehet, hogy csak nyugi kell Neki.Az Én kislányom is csak teljes nyugiban tud szopizni mostanában, utálja ha ott van valaki, vagy ha telefonálok közben.Sír, rugdos, nem akar szopizni, szerintem azt igényli, hogy a szopizás csak a miénk legyen édes kettesben, és csak Vele foglalkozzam(amúgy meg igaza van))Ja, most kezdte azt is, hogy nem szereti ha hangosan beszélek hozzá közben, csak suttogva jó(lehet azt hiszi, hogy nem hozzá beszélek, és ezért reklamál.Mióta megteremtettem a nyugit(gyakorlatilag elzavarok mindenkit olyankor)és suttogok neki azóta megint szépen eszik. 3 hós Õ is. Ja és az is szokott segíteni, ha nem akar nappal aludni+nyûgös, akkor délelõtt és este is elviszem egy kanyarra sétálni.Elnyomja a levegõ, és utána nyugodtabb.
Szia! Én is igény szerintem szoptattam, természetesen össze-vissza. Ha újrakezdhetném, tuti anyáink módszerét alkalmaznám (sajnos nem hallgattam se anyámra se anyósra)! három óránkét kaja és kész! (egy éves fiú anyukája)
én írtam a 2-4-órás intervallumot :) az én kisfiam is elég korán lefeküdt mindig. az én tapasztalatom az, hogy kár õket erõszakkal tovább fennt marasztani este, nem is igazán lehet, mert addigra kidõlnek és kész. Sokáig mi sem bírtuk 7-nél tovább. Szerintem próbáld ki, hogy az este 6 órás etetésnél fürdess, és fektesd le õt. Ha még utána macerálod a fürdetéssel, akkor lehet, hogy ezzel megzavarod az álmát és ha túl fáradtak akkor nem tudnak jól aludni. Persze lehet, hogy így már reggel 6-kor felkel, de tapsztalatom szerint ezen nagyon nehéz szoktatással változtatni, majd szép lassan kitolódik magától. De a hajnal 3-as kelés nem jó semmiképp, se neked, se neki. drukkolok! :)

Nem birom már, elegem van, mit csináljak? 7 éve vagyunk házasok és sosem szerettük egymást olyan nagyon..

A családom zsarolt és és még most is sarol hogy a férjemmel maradjak. A férjem egy bunko paraszt, vezet? és ugy beszél velem és üvöltözik mint a kutyával. Pánikbeteg vagyok és epresszios, e doolgozom és nem szeretek emberek közelében lenni de nem birom már ezt az életet. férjemre vagyok szorulva se ? meg ugy bánik velem mint egy senkivel. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Elõször is szerintem próbálj megnyugodni. Mi köt a férjedhez?Hány gyereketek van?Anyagilag függsz tõle?Mivel zsarol a családod,miért kötelezõ vele maradnod ha így viselkedik veled?Miért nem váltok el ha nem szereted?És miért mentél hozzá,ha sosem érezted Õt az igazinak?

Elõször is szerintem próbálj megnyugodni. Mi köt a férjedhez?Hány gyereketek van?Anyagilag függsz tõle?Mivel zsarol a családod, miért kötelezõ vele maradnod ha így viselkedik veled?Miért nem váltok el ha nem szereted?És miért mentél hozzá, ha sosem érezted Õt az igazinak?
Ha nincs gyereketek, azonnal hagyd ott! Gondolom a csaladod azert zsarol, mert van a ferjednek penze, es igy kulso szemmel nezve jo partinak szamit. Tenyleg, ha nincs gyereketek, hagyd ott, tudsz meg ezmellett a munkad mellett mast is vallalni, es akkor tudsz fizetni alberletet, szobat magadnak. Sokkal de sokkal tobbet er a te nyugalmad mindennel, hidd el!!!
A szüleid miért akarják, hogy veled legyen a férjed, ha olyan cefetül bánik veled? Magad mellé kellene állítanod a szüleidet, hogy adott helyzetben tudjanak segíteni, mert ha pánikbeteg vagy és depressziós, akkor saját magadon nem fogsz tudni segíteni. Te egyébként is felnõtt ember vagy, ha válni akarsz, senki sem akadályozhat meg - a szüleidnek sincs joga ebbe beleszólni.
Szia! Egyet tehetsz.. elválni! Ha nem akarod tovább folytatni ezt az életet akkor el kell válnod.. Gondold át, hogy mik az elõnyei és hátrányai, de szerintem csak a válás marad.. Tudom, hogy nehéz, mert az én szüleim is elváltak, utálja egymást a 2család, anyunak ráadásul munkahelye se volt, amikor elköltöztünk otthonról a válás után, de sikerült mindent megoldani.. Ha bátor vagy és kitartó, akkor biztos, hogy sikerülni fog! Más nem nagyon maradt.. Azt nem írtad, hogy vannak-e gyerekeitek. Ha nincs, az sokkal könnyebb, de ha van(nak), akkor az biztos hogy nehezebb, ezért jól kell szervezned a dolgokat! Nehéz, de ha végiggondolod, a válás után még lesz esélyed egy új kapcsolatra, amiben boldog lehetsz! Te választasz.. :)

Ebből elegem van! Mit tegyek (? )

van egy 72 literes akváriumom 30W világítással. már nagyon sok pénzt beleöltem, és nem haladok sehová. a növényeim vegetálnak. megvettem azt, amit az akvarisztikai eladó mondott. használok easy carbot, már egy üveg liquid fertilizer is elment. az algáim növekednek. kezdetben adott nekem vagy 20 tő nagy növényt, hogy szépen be fogják nőni az akváriumomat. akkor még 15W ment, és azt mondta, hogyha tápozom őket, akkor nem lesz bajuk. ez kb 6000ft ba került(a növények) most vettem bele jávai mohát, mert szerinte nagyon jól lehet tartani. már csupa fonálalga, úgyhogy azt is kiba.szom a kukába holnap. pedig megvan vagy 2hete. a növények pusztulását is ráfogta a csigákra, és megvetetett 2botiát, ami szintén megüt vagy 1200 ft ot. már beleöltem egy csomó pénzt és incs változás. a szűrő eheim pickup 2010. már sajnálok az akvárium dolgaaira akár 1ft ot is kiadni, mert tudom hogy úgysem lesz eredménye. aztán ti szembesítettetek azzal, hogy az easy carbo erre a célra nem jó.... hát mit mondjak erre? lesz ebből még rendes akvárium? pedig megjegyezném, hogy ne 15éveseket etessen a marhaságaival. elég ideges vagyok, hogy ki fog rohadni az egész akvárium. most is inkább itt keresem a megoldást, minthogy tanulnék. pedig jobb lett volna ha azt mondja nekem, hogy itt van két növénytáp, és tegyek bele ennyit meg ennyit naponta. és vegyek egy másik fénycsövet mellé, vagy hagyjam az akvarisztikát, ha ennyi pénzzel nem menne. eddig amiket mondott megvettem: akvárium(72liter)+ tető(15W fénycsővel) és nekem kellett beszerelni még egy növényeset a ti tanácsotokra+ szűrő(eheim pickup2010)=30ezer ft növények6000ft:valisneria, és sok más magas fényigényű drága növény a halak:amiket mondott, hogy kellenek az egyensúly miatt, és hogy takarítsák az akváriumot: 8000ft. fűtő:2000ft növénytáp:easy carbo:1700, és egy noname "készlet" 2300ft. +1fénycső(sera növényes:fénycső:3300ft+elektronika:3150+foglalat+me kellett építenem!) Ezt a pénzt úgy kapartam össze, mert szerettem volna, hogy a szobámat díszítse egy akvárium a fórumokon is javasoltatok pár dolgoz, ő felülbírálta azokat. mondta, hogy ő ért a dolgokhoz. most itt tartok: a fonalalga kezd megjelenni az akvárium falán. ja és még nem is beszéltem a "kiegészítő" dolgokról. símán benne van 50ezerben a dolog. ő ezeket javasokta, és itt tartok! hogy oldjam meg a dolgot? vagy belezzem ki az akváriumot, és tegyem el. nem úgy értem hogy már egy ft ot se fizetnék érte, hanem úgy, hogyha még beroháznák, és légyszíves ne kezdjétek feleslegesen, hogy ennyi pénzből akváriumot nem lehet csinálni, mert ezért dolgoztam tavaly nyáron. a munkám szarrá vált!

Legjobb válasz: Szia! Hátha tudsz hasznosítani ezekbõl valamit: ha a zöld alga kezd túlszaporodni, az sok fény miatt, ha a barna, az kevés fény miatt van. Ezekkel a "rámbeszélte az eladó" szerekkel vigyázni kell, '94 óta van akváriumom, én általában algaölõ tablettát szoktam belerakni, nagy ritkán ú.n. kristályvíz tablettát, eddig rossz tapasztalatom nem volt vele, meg némi növénytápot (tablettát is, folyékonyat is). Én egy kis boltban szerzem be a növénytápot, plázákban fiatal eladó által tanácsoltat nem veszek... Növényekkel kapcsolatban: Philips aquarell csõ van az egyik akváriumomon, ez egy 10000Kelvines kékes-lilás fényû csõ, és azt vettem észre, hogy ez alatt jól érzik magukat a növények, elkezdtek szaporodni olyanok is, amik korábban sima melegfehér csõ alatt nem (valisneria, elodea)

Szia! Hátha tudsz hasznosítani ezekbõl valamit: ha a zöld alga kezd túlszaporodni, az sok fény miatt, ha a barna, az kevés fény miatt van. Ezekkel a "rámbeszélte az eladó" szerekkel vigyázni kell, '94 óta van akváriumom, én általában algaölõ tablettát szoktam belerakni, nagy ritkán ú.n. kristályvíz tablettát, eddig rossz tapasztalatom nem volt vele, meg némi növénytápot (tablettát is, folyékonyat is). Én egy kis boltban szerzem be a növénytápot, plázákban fiatal eladó által tanácsoltat nem veszek... Növényekkel kapcsolatban: Philips aquarell csõ van az egyik akváriumomon, ez egy 10000Kelvines kékes-lilás fényû csõ, és azt vettem észre, hogy ez alatt jól érzik magukat a növények, elkezdtek szaporodni olyanok is, amik korábban sima melegfehér csõ alatt nem (valisneria, elodea)
Mohát én úgy algátlanítok, ha szükséges, hogy egy kisebb akváriumba bedobok egy kevés mohát 20-30 garnélával együtt és azok napok alatt megtisztítják. Azért ne dobd ki :)
Nem tudom, hogy ki beszélt rá téged minderre, de én odavinném a haverokkal az akváriumot és a nyakába önteném a tartalmát, ha rohad. Fórumoknak szerintem lehet hinni amúgy.
Nekem 15 évig volt 250l-es akváriumom, most hagytam abba. Elég volt belõle, beteltem vele. Nem akarok okoskodni ezért a lényeget mondom :az algákkal nagyon kell vigyázni mind a barnával mind a zöldel.Ha bekerül az akváriumba több hónapig is eltarthat mire kiirtod .Ha tápozod meg még jobban szaporodik (én alig használtam tápot). A növényeket eggyenként át kell törölgetni, akváriumot, szürõt forróvízzel kimosni. A hatást látni fogod 2 hét múlva. Ha nem jött be kezdheted ujjra az egészet. A növényekrõl:nekem 4 növény maradt meg kb 50 közül, de azok jól elszaporodtak és jól erezték magukat. Biztos még többet is meg lehetett volna honosítani, csak ahhoz extrább körülmények kelletek volna. Világítás:4x40w, akváriumhoz való fénycsõ, De ha 2 darab ment akkor is legalább olyan jó volt. A legalább 2 hetente leengedni félig a vizet, majd valami normálissal feltölteni(nekünk furt kutunk van én abból csináltam. Ha halat veszel karanténozd pár napig közben cseréld a vizet többször.Ha növényt akkor meg takaritsd le többször (én még ezt is karanténoztam) csak utána tedd az akváriumba. Lehet hogy itt többen mondják majd az okosságot de ez a lényeg. Háttereket is csináltam, valamelyik akváriumos kérdésnél le is irtam a menetét. Egyébként meg csigavér!
A kérdező hozzászólása: az akvarisztikai eladó
A kérdező hozzászólása: tavaly nyáron rendeztem be, a növénytáp (noname) neve: Aquili Liquid Fertilizer. ezt csak vízcserénként adagoltam az eladó utasítása szerint

Nem bírom. Nekem ez nem megy. Sose fogyok le. Elegem van. Mi lesz így?

Nekem ez nem megy 16/l

Legjobb válasz: Egész eddig minden kísérletem befulladt nekem is egy-egy nagy zabálástól. Mióta tényleg jó az étrendem, azóta nem tör rám a falánkság, mert eszem igazából mindent, amit szeretek, persze mértékkel, és nem ok nélkül megszokásból, hanem csak akkor ha nagyon kívánom. A tegnap estém pl. megcsúszott, elmaradt a vacsim mert álmosabb voltam, mint éhes, úgyhogy ma tuti eszem valami desszertet az ebédhez, vagy elé egy gyümölcsleves;) Eddig tudtam magam tartani, de már elõre elterveztem, hogyha rámtörne a meghalok három tábla csokiért, és egy zacskó chipsért, akkor meg fogom enni. Na bumm. A lényeg, hogy ilyenkor nem az van, hogy jajj istenem elrontottam, mostmár mindegy, hanem az, hogy elõfordult, nincs semmi gond, másnaptól megy tovább minden mintha mi sem történt volna. Nem az egy-egy étkezésnyi rossz kajától híztunk el, hanem a folyamatos helytelen táplálkozás és a rossz szokásaink miatt. Ezeken kell változtatni, és akkor becsúszhat egy kis baki.

Egész eddig minden kísérletem befulladt nekem is egy-egy nagy zabálástól. Mióta tényleg jó az étrendem, azóta nem tör rám a falánkság, mert eszem igazából mindent, amit szeretek, persze mértékkel, és nem ok nélkül megszokásból, hanem csak akkor ha nagyon kívánom. A tegnap estém pl. megcsúszott, elmaradt a vacsim mert álmosabb voltam, mint éhes, úgyhogy ma tuti eszem valami desszertet az ebédhez, vagy elé egy gyümölcsleves;) Eddig tudtam magam tartani, de már elõre elterveztem, hogyha rámtörne a meghalok három tábla csokiért, és egy zacskó chipsért, akkor meg fogom enni. Na bumm. A lényeg, hogy ilyenkor nem az van, hogy jajj istenem elrontottam, mostmár mindegy, hanem az, hogy elõfordult, nincs semmi gond, másnaptól megy tovább minden mintha mi sem történt volna. Nem az egy-egy étkezésnyi rossz kajától híztunk el, hanem a folyamatos helytelen táplálkozás és a rossz szokásaink miatt. Ezeken kell változtatni, és akkor becsúszhat egy kis baki.
Mi az amit nem bírsz, mivel próbálkoztál? Nem próbálkozni kell, hanem életmódot váltani, elõször a fejedben rendbe tenni a dolgokat. A következõ fontos dolog a kitartás. És hogy ne várj csodát. A változásért tenni kell. Ha megírod, mit szeretnél, mit csináltál rosszul, itt sokan segítenek.
cm kor kg? egy napi étkezésed? mit sportolsz? stbstb....
A kérdező hozzászólása: Nem semmi ilyen baj nincs. Nem bírom ki, hogy ne zabáljak.. MAgyarul az akaraterõm van nullán. Jó az étrend stb. stb. Tényleg kell fogynom. Csak nem tudom magam rávenni.
Írnál magadról valamit? hány centi vagy? hány kiló? milyen pontosan az a jó étrend? sport?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!