Találatok a következő kifejezésre: Eldugult a és (23 db)

el, amennyiben elmész dokihoz...
Ha még nem múlt el, sürgõsen vizsgáltasd meg magad az ügyeletes baleseti kórházban. Én is így voltam, pont az arccsontom ütöttem be és rá egy hétre bekerültem a kórházba. Azt mondták nagyon veszélyes és minden fejet ért ütést nagyon komolyan kell venni.
Köszi már voltam dokinál. Hogy az ütõdésnek mi köze van hozzá, azt nem tom, de középfülgyulladásom van és kaptam rá antibiotikumot, azt szedem, pár nap múlva kell visszamennem. Meg kiderült hogy van két lyuk a dobhártyámon, majd azzal is akar kezdeni valamit. Köszi a válaszokat!
Ahol megütötted, ott gyulladás keletkezik és az a környezõ szervekre rámegy, nekem ezt mondta az idegsebész.

Eldugult a lefolyó. Mit és hova kell önteni?

lefolyik a víz mindenütt, de ha a kádból vagy a mosogatóból engedek le vizet akkor a fürdõben a középlefolyóból jön vissza. -más leengedésekor,sem wc sem mosdó leengedés esetén nem jön fel - só ecet sósav van itthon. a középlefolyóba kell önteni ilyenkor? köszi

Legjobb válasz: Ezt inkább csõgörénnyel kellene megoldani.

Ezt inkább csõgörénnyel kellene megoldani.
1-esnek igaza van . Amiket felsoroltál azokat inkább tisztításként kellene alkalmazni, amíg még nincs dugulás :)
Ha van wc pumpád, azt próbáld meg. Ha az nem, akkor a görény.
A kérdező hozzászólása: kitakarítottam a középlefolyót, átnyomattam az egészet sósavval és "tádáááám..."

Most mostam hajat és szinte eldugult a lefolyó, mit tegyek?

Mit?l lehet ez ? eddig nem nagyon vettem volna észre hogy hullana a hajam, de ha megmosom egy csomo jön ki. elmehetek ezzzel a problémával b?rorvoshoz ? mert halotam hogy sok b?rgyogyász aztmondja hogy ez normális dolog...de ez már nem :S

Legjobb válasz: Ha eddig tényleg nem volt ilyen, akkor ennek belsõ oka lehet. Szerintem menj el a bõrgyógyászhoz és kérj beutalót egy teljes laborvizsgálatra! Lehet, hogy csak vitaminhiányod van..ilyesmi.

Ha eddig tényleg nem volt ilyen, akkor ennek belsõ oka lehet. Szerintem menj el a bõrgyógyászhoz és kérj beutalót egy teljes laborvizsgálatra! Lehet, hogy csak vitaminhiányod van..ilyesmi.


Úgy eldugult a jobb fülem, sztem víz van benne és nem jön ki és tiszta idegesítő, hogy szedjem ki onnan?

nem fáj nem szúr, csak érzem h el van dugulva és nem pattan ki. meg gondolom ebben az id?ben jobban eldugul,mert allergiás is vagyok..

Legjobb válasz: kell háziorvostól beutaló ? meg hogy zajlik le ez fájdalmas?

A kérdező hozzászólása: kell háziorvostól beutaló ? meg hogy zajlik le ez fájdalmas?
ha tényleg csak víz akkor a bedugult füled irányába fordítod a fejed és úgy ugrálsz mármint hogy a füledbõl ki tudjon csepegni a víz. lehet hogy mókásnak tûnik de én így szedem ki a vizet ha belemegy :)
fül orr gégészeten kb 30 másodperc alatt kimossák.
Újpesten 10 éve még nem kellett beutaló. Most nem tudom. Egyáltalán nem fájdalmas. Mindenképp menj el, megoldják gyorsan.
Lehet nagyon hülyén hangzik de állj egy lábra, kezdj el ugrálni miközben a fejed oldalra tartod, úgy kijön. Egyszer már nekem is bedugult és két napig nem jött ki, már elegem volt belõle, aztán apukám mondta hogy próbáljam ki ezt a módszert. Elõször azthittem hülyéskedik de bevált. :) Remélem segítettem...

Mi a francot csináljak, ha eldugult a wc és pumpával nem javul?

Legjobb válasz: áss egy lyukat a kertbe és építs fölé kaibát.

áss egy lyukat a kertbe és építs fölé kaibát.
Megpróbálkozhatsz azzal, hogy sok sütõport beleborítasz és arra rá egy üveg ecet. Elvileg a képzõdõ gáz átnyomja a cuccot a csövön. Engem mentett már meg néhányszor.
egy duguláselhárítóval vedd fel a kapcsolatot
töltögetheszt bele tiretet meg ilyeneket. Nálunk szokott mûködni, mert a nagyanyám textildarabokat meg egész gyümölcsöket szokott beletuszkolni a WC-be, és azt végülis feloldja a tiret egy idõ után.
Csõgörény. Kicsit gyomorforgató, de nincs hatásosabb. Kivéve, ha cement vagy egyéb építési törmelék, akkor viszont mindegy.
"Csõgörény". Vegyél egyet.Deni
legközelebb takarítsd ki gyorsabban, hogy a nõvéred tudjon pisilni te nyomi!!!!! :D
@7: És ha tanulsz fizikát, akkor ilyet nem is hozol fel. A gáz kifelé fog jönni. Ahhoz, hogy a dugulást lenyomja, legalább olyan erõsségû tömésnek kell lenni a másik oldalon is.
Szerintem meg ne itt lógj, mert attól nem dugul ki xD Komolyan már minden [email protected] ide jöttök, ahelyett, hogy (bocsi) normális emberektõl kérnél tanácsot. Ez az igazság. Amúgy meg a budit húzd le.

Mit tegyek ha a faggyú beleömlött a csapnak a lefolyócsövébe és eldugult a csap?

Legjobb válasz: Alul nem tudod lecsavarni és kiszedni?

Alul nem tudod lecsavarni és kiszedni?
forró víz kiolvasztja
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötleteket..:D

Miután hapciztam eldugult a fülem és érzem benne, hogy dobog a szívem, ez mi a jó fene?

Rettent? idegesit?,hogy félig meddig rosszabbul hallok,mint a másik fülemmel és ha csend van hallom a szívdobogásom a fülemben. Talán ez így hülyén hangzik,de mintha süvítene benne a szél mikor dobog a fülem. Rendesen meg sem tudom fogalmazni életemben nem volt még ilyen. Menjek el fülészetre?? nem tudok aludni sem rendesen mert hallom.

Legjobb válasz: Szia! Fogd be az orrod és nyelj párat. Ha semmi változás, akkor megint fogd be az orrod, szorítsd össze a szád, és csinálj úgy, mintha ki akarnád fújni a levegõt az orrodon. Írd meg, hogy sikerült-e!

Szia! Fogd be az orrod és nyelj párat. Ha semmi változás, akkor megint fogd be az orrod, szorítsd össze a szád, és csinálj úgy, mintha ki akarnád fújni a levegõt az orrodon. Írd meg, hogy sikerült-e!
Valószínûleg huzatot kaptál és valami váladék van a füledben. Ha van infralámpád, vagy bioptron lámpád, akkor lámpázgasd és egy idõ után rendbejön.
szia. nah, javult a helyzet? nekem is ez van már egy ideje. tavasszal kezdõdött, amikor egyszer víz ment a fülembe. azóta mindig bedugul, rosszul hallok, meg hallom én is a szívdobogást. De nem állandóan, néha megszûnik, de kezdõdik megint elölrõl. Ma nagyon durván csinálja, úgyhogy gondolkozom rajta, hogy elmegyek orvoshoz. Csak megláttam, hogy neked is, gondoltam megkérdezem, mi a helyzet. :) )

Eldugult a mosogatónk, és ezzel egyidőben a fürdőszobai mosdó is, gondolom valahol a falban találkoznak a csövek, azért történt párhuzamosan a dolog. Mit tegyek?

Már beleöntöttem Domestos duguláshárítót 2 üveggel is, mégsem történt javulás...nagyon-nagyon lassan csurgadozik le csak, ezért arra is gyanakszom, hogy talán elég mélyen van a probléma...mit tehetnék még? Vagy tuti nem tudom megoldani szerel? nélkül?

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem, hogy a többi szerhez képest lényegesen olcsóbb, egy nagy doboz (1 kg-os) kb. 800 Ft, és több mint egy évig elég.

Azt elfelejtettem, hogy a többi szerhez képest lényegesen olcsóbb, egy nagy doboz (1 kg-os) kb. 800 Ft, és több mint egy évig elég.
Csõgörény. Párszáz forint az obiban. Le kell "küldeni", kicsit megtekergetni, és talán "javulást" hoz. (Persze érdemes a szifont leszerelve, a falba menõ csõbe dugni, mert ha föntrõl próbálod, és szifonos (nem U-csöves) a lefolyód, akkor a szifonban elakad.
A vegyszerek nem sokat segítenek, elõbb-utóbb mindenképpen szét kell szedni. Ha ügyes vagy, házilag is megoldható. Nekünk mûanyag szifonunk van, amit elég könnyû szétcsavarni, én 3 illesztési részen is szétszedtem, és meg is lett a dugulás oka: tele volt összeállt hajszálakkal, amit szépen ki lehetett húzgálni. Utána ecettel átmostam a csöveket, és máris lement a víz. Elõtte feleslegesen költöttem vegyszerekre, az ilyen szennyezõdést nem oldják fel. Fém szifonhoz, -legalábbis férfi segítsége nélkül- már szerelõ kellhet.
1 szer olvastam egy német újságban, hogy dugulás esetén 1 dobozos cóla tartalmát kell a lefolyóba önteni.A legjobb éjjel amikor már nem használják a mosdód stb. Nálam bevált.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, végül a 3. üveg duguláshárító lötty megoldotta, így nem kellett mást bevetni most!:)
Van egy csatorna tisztító szer, a neve: SZI-FI . Háztartási boltban kapható, kristályszerû anyag. Este 3-4 adagolókanállal öntök a lefolyóba, ráöntök 2 dl forró vizet és reggelig állni hagyom. Reggel leöblítem. Mióta ezt használom még sosem kellett szétszerelni a lefolyókat, mindent felold, még a hajszálakat és a beleragadt szappanhabot is. Nekem 100 % -ban bevált.

Nagyon -nagyon eldugult a konyhai lefolyó, és most megállt tudomány!?

Öntöttem bele ilyen lefolyó tisztító golyócskákat, vagy mi ez, de csak rosszabb lett, most már egyáltalán nem megy le a víz. De ha most erre ráöntök valami más szert szerintem rámrobban a ház. Mi legyen?

Legjobb válasz: Nálunk a wc pumpa vált be. A vegyszerekkel vigyázz, a vízszerelõnk szerint általában csak arra jók, hogy amikor majd õ szétszedi a szifont, szétmarja a kezét. Ha nagyon nem megy, akkor vízszerelõ és csõgörény. Iszonyat cuccokat ki tud hozni. (Nálunk nem a szifonban volt dugulás, hanem valahol a konyha és a kinti bekötés között.) Én a több liter forró vízzel azért vigyáznék, ha mûanyag szifonod van.

Nálunk a wc pumpa vált be. A vegyszerekkel vigyázz, a vízszerelõnk szerint általában csak arra jók, hogy amikor majd õ szétszedi a szifont, szétmarja a kezét. Ha nagyon nem megy, akkor vízszerelõ és csõgörény. Iszonyat cuccokat ki tud hozni. (Nálunk nem a szifonban volt dugulás, hanem valahol a konyha és a kinti bekötés között.) Én a több liter forró vízzel azért vigyáznék, ha mûanyag szifonod van.
A kérdező hozzászólása: Hát még én! :D
Örülök hogy sikerült és nem kell benne turkálni :D
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pumpával sikerült! :)
Szerezz egy sámlit, kuporodj rá és csavard szét alul az egész szifont (elõbb tegyél alá vödröt) Tökéletesen ki fogod tudni tisztítani, de arra készülj fel, hogy nagyon undorító lesz.
A kérdező hozzászólása: Leöntöttem forró vízzel de semmi, csak több lett benn a víz. :D
Én megpróbálnám leönteni vízzel azért... Mondjuk ha elsõre nem hatott, akkor nem tömtem volna tele a golyókkal másodszorra is. Sajnos sok ilyen hiperszuper dolognál elõfordul, hogy totálisan haszontalan, pénzkidobás.
A kérdező hozzászólása: De nem értem! Azért akartuk tisztítani, hogy ne olyan nehezen menjen le a víz. Erre beleszórjuk a golyókat, rá a vizet ahogy a használati utasításban volt, és semmi hatás, ugyanúgy lassan folyt le. Na nem baj, rászórtuk még egyszer, ugyanez, semmi hatás. Majd ma reggel engedem a vizet és már le se folyik! És rohadt büdös a golyók miatt, ezért sem merek ráönteni semmit, mert ez ilyen hiperszuper maró hatású kibebaxott veszélyes valami. A doboz szerint. Nekem nincs undorom ezt szétszedni, de hát ha nincs más! :(
Ami nekem bevált az elsõ módszerén kívül az az volt, hogy leöntöttem domestossal és hasonló erõs tisztító-fertõtlenítószerekkel a lefolyót bõven, majd egy 5-10 liter vizet forraltam edényben és ezzel öblítettem le. De nálunk ilyenkor még ment le rajta víz, igaz nem sok. Ez viszont általában kivitte a szennyezõdéseket úgy, hogy utána hónapokig nem állt fenn a gond megint. Ez az albérletünkben volt, ahol hajlamos volt dugulásra a dolog. A saját házunkban összesen egyszer dugult eddig el, akkor a férjem az elsõ által írt módon szétszerelte, tényleg nagyon undorító volt. A gumikesztyû és a vödör elengedhetetlen.
A duguláselhárítók, akik az élelmiszeripari suli konyhájára járnak ki, mindig azt tanácsolják, hogy semmi hiper~szuper maszlag nem kell! Havonta egyszer 3~4 liter tényleg forró(80~90 fokos)vízbe puff bele egy negyed kiló Ultra port...és zutty bele a lefolyóba!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!