Találatok a következő kifejezésre: Elapadt a mit tegyek (5 db)

Mit tegyek hogy elapadjon a tejem? Ha nem szoptatom mennyi idő míg elapad magától?

Legjobb válasz: Nekem gyógyszert kellett szednem, amit orvos írt fel. Így is 3-4 hét volt, mire elapadt. Jóideig még fejtem is, hogy ne teljen meg nagyon a mellem. Nyár volt, és strandra jártunk akkor, szerintem a hideg víz is segített. Most csinálhatsz hideg vizes borogatást, az biztos, hogy segít elapasztani. Esetleg csináld azt, hogy mindig csak annyit fejsz le, hogy ne fájjon a melled, ezt is egyre ritkábban, így mindig egyre kevesebb tej fog termelõdni.

Nekem gyógyszert kellett szednem, amit orvos írt fel. Így is 3-4 hét volt, mire elapadt. Jóideig még fejtem is, hogy ne teljen meg nagyon a mellem. Nyár volt, és strandra jártunk akkor, szerintem a hideg víz is segített. Most csinálhatsz hideg vizes borogatást, az biztos, hogy segít elapasztani. Esetleg csináld azt, hogy mindig csak annyit fejsz le, hogy ne fájjon a melled, ezt is egyre ritkábban, így mindig egyre kevesebb tej fog termelõdni.
Én azt tenném, hogy fejnék napi párszor (ahányszor jól esik) mindig ugyanabban az idõpontban, és minden nap ugyanannyiszor, hogy fennmaradjon a mennyiség, és odaadnám neki. Azután meg tápszerrel pótolnám a hiányzó mennyiséget, amennyit még kér a pici. Az idõsebb kolléganõim is mind azt javasolták, hogy ha kevés is van, azt is adjam oda a babának, mert az is számít.
A kérdező hozzászólása: Csak lefejtem neki, az is nehezen ment
Semmi baj, nem szabad elkeseredni, így is minden a legnagyobb rendben lesz. Annyit még árulj el, hogy egyszerre beszélsz szoptatásról és fejésrõl. Ez azt jelenti, hogy lefejt tejet adsz, vagy hogy szopik elõtt/után fejsz?
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos tegnap délelõtt le tudtam fejni 50ml és azóta nem termelõdik.Pedig 7-8 hónapos koráig szeretem volna szoptatni :(
Mindegy mennyit szopik, szoptasd meg, azután kínáld meg tápszerrel. Persze csak ha akarod, mert ez így dupla munka és idõ. Valószínûleg ezzel a módszerrel is lassacskán elapad majd a tejed. Az enyém 4, 5 hónapos koráig minden alkalommal 1 órát szopizott, pedig sokszor szaporítottam különféle módszerekkel (tápszert nem adtam), azután megtört a jég, és jöttek az 5-10 perces szopik. A babán is múlik szerintem, hogy milyen ügyesen szopizik. Unokatesóm is így járt mint te, õ mindkét babáját 6 hétig bírta szoptatni, aztán egyszer csak elapadt a tejcsi :(. Délutánra az övéi csak sírtak.
A kérdező hozzászólása: 3honapos kisfiam de ha napi 50-100ml tudok le fejni az is elég plusz tápszer ?
Miért mennyi idõs a baba? Õrülj neki hogy tudod szoptatni, az én fiam 13 hónapos és még 4szer 5ször szopik, meg már eszik mindent is.Sok annya örülne ha tudna sokáig szoptatni, de csak 3hónapig van tejük vagy még addíg sincs mert elepad nekik.Persze van olyan is aki 2éves koráig szoptat, de az sem baj, addig jó amíg szopik.Engem még éjjel is felkelt 3szor de nem baj ez a dolgunk, nem esik nehezemre, szerintem szoptas amig tudod, hacsak nem 5éves a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem tudtuk mért ilyen nyûgös 1 hétig aztán most hétvégén már délután nem jött semmi csak sírt szegénykém vetünk tápszert azóta újra nyugodt.de majd míg van tejem majd néha le fejem neki
A kérdező hozzászólása: Ma reggel fejtem és csak 50ml jött
A kérdező hozzászólása: 3hónapos, de nekem is 5-10 percet eszik pedig 2 hónapos koráig 1 órát is szopott
Mennyi idõs a baba? Tudod pontosan, hogy alkalmanként mennyit szopik? Az enyém 5 hónapos korától 5-10 percekig szopott, és ezalatt simán benyelt 70-100gr tejcsit.
A kérdező hozzászólása: Mert kisfiam csak 5perceket szopik vagy 10 vagy szoptasam utána adjak tápszert?
A zsályatea is tejapasztó hatású.
Nekem a 8. hónap végén a babám úgy döntött nem kér több anyatejet. Rengeteg volt, minden nap fejtem is kb. 180-240 millit. Nem volt egyszerû, 2 napig azt hittem szétdurranok, néha fejtem egy kicsit, amennyit éppen kellett. Utána lassan jobb lett, de ami leginkább bejött, este a zuhany alatt szétoszlattam, kimasszíroztam a csomókat a mellembõl. Ezt kb. 1 hétig csináltam. A lényeg, hogy amikor nagyon feszül a melled, akkor csak egy kicsit fejj belõle, ne érezze úgy, hogy termelnie kell a tejet.
Elsõ vagyok. Megkérdezhetem, miért akarod, hogy elapadjon?
A kérdező hozzászólása: Én is úgy gondoltam, a házi orvos nagyon nehezen irt fel tápszer pedig mondtam neki hogy anyatejet is adok neki

2 hónapja járunk a barátnőmmel, és a kezdeti fellángolás számomra úgy tűnik elapadt, megjegyzem messze lakik tőlem és szerintetek mit tegyek?

Az a lényeg hogy elolvastam FB-n az egyik sráccal váltott üzeneteit, mert beléptetve hagyta mikor itt volt. Neki azt írta hogy szívesen megismerné már jobban, és hogy a kapcsolatunk (a miénk) már úgyis a végét járja az ő szemszögéből... Mit tegyek? :/

Legjobb válasz: Hátsz elõzd meg és szakíts te.

Hátsz elõzd meg és szakíts te.
Nyilván mond el neki, hogy ha így gondolja, akkor semmi értelme, és szakíts vele. Oké, csúnya dolog más üzeneteit megnézni, de nem kérhet számon, ha Õ meg a hátad mögött így beszél a kapcsolatotokról és ismerkedik, amikor még nem is szakítottatok.
Szia! Ha valóban ezt írta, akkor ne beszélj meg vele semmit, mert már értelmetlen. Nem szereted Téged, ez tény és látszik is ebbõl. Szakíts vele, de ne mond meg neki, hogy miért, vagy ha akarod mond meg, de hadd egye a fene... Már más pasikkal beszélget, közben meg még együtt vagytok.. Gusztustalan dolognak tartom, legyen benne annyi, hogy elõbb szakít veled, aztán ismerkedik mással. NE pazarold tovább az idõdet egy ilyen lányra..
Szakíts vele, és jöhet más nõvel az új szerelem :)
Ne szakíts vele, ne könnyítsd meg a ribi dolgát! Szenvedje õ ki magából az egészet!!

S. O. S Elapad a tejem! Mit tegyek?

Tegnap óta rosszul vagyok, elkaptam valami vírust, ilyen torokfájós, köhögős orrfolyósat. De nem ez a gáz, hanem, hogy egyre kevesebb tejem van. 3 hetes a babám, éppen kezdett beállni a tejem, egyre több volt viszont ma már reggel sem tudott jól lakni, még volt lefejt tejem amivel tudtam pótolni, de már nincs, és se fejni se szopiztatni nemtudok. Megittam reggel óta 2 alkoholmentes sört és 1,5 liter tejszaporító teát. Megpróbáltam minnél többet szoptatni, olyan 1,5 2 órát volt egyhuzamban a mellemen a babó, és összvissz 30 gr-ot tudott szopizni. És üvölt szegény mert nagyon éhes, de egyszerűen nem tudok többet kisajtolni...:S Már főztem tápszert, most várom, hogy kihüljön, muszáj vagyok odaadni neki, mert nagyon éhes, tejem meg sehol. Miért lehet ez??? Mit tegyek ellene? Lehet ettől a vírustól???

Legjobb válasz: Nekem ilyenkor általában egy délutáni alvás segített. Tudom, hülyén hangzik, de tényleg. Add oda a picinek a tápszert, és ha van aki figyel addig a babára, pihenj 1-2 órát.

Nekem ilyenkor általában egy délutáni alvás segített. Tudom, hülyén hangzik, de tényleg. Add oda a picinek a tápszert, és ha van aki figyel addig a babára, pihenj 1-2 órát.
Elõször is nyugalom! Lehet a betegségtõl is, a szervezeted most saját magára koncentrál, a tejtermelés pedig hatalmas igénybevétel. A felesleges idegeskedéstõl még az a picike is elmegy, ami eddig volt. Tedd mellre a babát minden étkezés elõtt, akár óránként, szopizzon annyit, amennyit csak tud. Ha éhes marad, pótold tápszerrel, mert nem éhezhet. Ha meggyógyultál, jöhetnek a tejszaporító praktikák, de ne azonnali csodát várj.
Igyál BARNA sört, ilyen esetben akár alkoholosat is! És fõzz buktát (krumplis-lisztes trutymó) pirított hagymával! Utána pihenj le, aludj pár órát. Ne félj, rendbe fog jönni, ez a betegségtõl van. Addig meg kibírja szépen tápszerrel is a babád, semmi gond :) Ne idegeskedj, attól csak rosszabb lesz.
Nyugalom nyugalom semmi tápszer fõleg nem cumis uvegbol. Sok folyadék nõ stressz óránként szoptasd
Nyugi és pihenés! Ez az állapot átmeneti, csak a betegségtõl van hidd el! Én most lábaltam ki egy csúnya influenzaszerû valamibõl, alig éltem, 3 éves kislányom is betegen, õt is ápoltam, a picim meg 3 hónapos, szoptattam, és egyszerûen nem volt tejem! Õ már 4 óránként szopizott, most szinte 1-2 óránként kérte, éjjel is felkelt vagy ötször, de már túlvagyunk rajta, és újból van tejem is. Ha tudsz segítséget kérni, jól jöhet, hogy pihenj egész nap, nekem a férjem kivett két napot és segített, sokat számított a gyógyulásban. Ahogy jobban leszel, és kezd a tejed visszajönni, fokozatosan hagyd el a tápszert, szoptasd gyakran, az is serkenti a tejtermelést, és a szopitea, sör meg minden ami jólesik. Jobbulást!
Hát ne éheztesd, attól mert óránként szoptatod és alig van tejed, közben üvölteni fog és gondolom ezt nem akarod és aki ezt írta, hogy semmi tápszer, nem is értem.Inkább sírjon, mert éhes?Ugyan már?Miért kell ezt ennyire túldramatizálni?Szoptasd meg és ha még éhes, pótold.Ha meggyógyulsz lehet lesz újra bõven tejed, de lehet az is elég lesz, hogy megnyugszol, hogy biztos jól lakott és nem stresszelsz ezen, hogy egyfolytában a melleden van és mégse lakott jól.A tápszer nem méreg!!!!Sok sikert!
Nekem is volt ilyen vírusfertõzésem, majd azt követõ tejhiányom. Kipróbáltam egy kapszulát, amiben édeskömény és ánizs hatóanyag kivonat van, azt hiszem 800 FT-ba került, és nekem 1 hét alatt újra beindította a tejtermelésem. Ne izguljj, van visszaút.


Elapad a tejem? Mit tegyek, hogy ez ne történjen meg?

1 hetes a babám. Eddig dölt a tej a melleimböl, meg 2 napja este is fejnem is kellett. Tegnap mar nem egy cicibol szopott, mind a kettöt kérte, es a kovetkezo szopihoz mar nem diurrantak be a melleim, ahogy szoktak.mit tettem rosszul? Ez igy nem eleg neki

Legjobb válasz: Szeintem is várd ki és ne készísd ki magad emiatt.Ahogy az elsö mondta, igyál sok folyadékeot és várd ki. Ez a maximum amit tehetsz. Ha idegeskedsz emiatt akkor még nagyobb az esélyed hogy ez megtörténik.(Sajnos és igy jártam)De ha netán elapadna a tejed, az se katasztrófa. Vanank nagyon jó tejpótlók. Nekem azon nöttek fel a gyerkeim, és makk egészségesek.

Szeintem is várd ki és ne készísd ki magad emiatt.Ahogy az elsö mondta, igyál sok folyadékeot és várd ki. Ez a maximum amit tehetsz. Ha idegeskedsz emiatt akkor még nagyobb az esélyed hogy ez megtörténik.(Sajnos és igy jártam)De ha netán elapadna a tejed, az se katasztrófa. Vanank nagyon jó tejpótlók. Nekem azon nöttek fel a gyerkeim, és makk egészségesek.
Nem mindig egyforma a tejtermelés, de a pici a saját igényeihez "igazítja". Tudod, a kereslet-kínálat elve alapján. A legfontosabb, hogy ne stresszelj e miatt, mert az van a legnagyobb kihatással. Én mindig csak az ösztöneimre hallgattam, hogy a kisfiam úgy is tudja, mennyire van szüksége, és bármilyen fárasztó volt is néha, soha nem mondtam, hogy elég volt. Néha órákig szoptattam. Soha nem hallgattam senkire, csak az ösztöneimre, és az önbizalmamat tápláltam, hogy képes vagyok rá. Másfél éves a Kicsinyem, és mindig mindig szopizik. :) ) Kitartás, önbizalom! Sok sikert, drukkolok!
Én is így jártam, pár napig elég volt egy cici, majd kb egy hetesen 2 cicire váltottunk. Még 8 hónapig szoptattam így, nincs ezzel semmi gond, rengeteg tejet eredményezett ez a sûrû inger a cicimnek, így jutott más babának is a tejbõl. Szóval ettõl elapadni nem fog! Arra figyelj, hogy ne válts túl hamar cicit, csak akkor tedd át pl a jobb cicire, ha már a balt teljesen kiszívta és a következõ szopinál a jobbal kezd!
Elsõ hetekben nem érzed még, hogy mennyi az elég, de higyj magadban és sikerülni fog. Ha tudod, hogy menni fog, akkor a szervezeted is tudni fogja!!! Van aki a rendszeres 3 óránkénti etetést, plsuz fejést ajánlja elsõ idõkben van aki az igény szerintit. Nálunk a rendszeres volt jó, mert megismerhettem a mellem mûködését és tudtam mikor kell kicsi plusz inger fejéssel és ha kevesebbet szopizott, akkor lefejtem mindnig a maradékot. Fejlõdési ugrásokat is megéreztük 3, 6 hetesen, de tudd mindig 24-48 órán belül visszaáll a megfelelõ tejtermelés és a kicsi nem fog éhen halni!!!! Csak szoptass olyankor sûrûbban és több fog termelõdni!! Ha nagyon elabizonytalanodsz, akkor hívj fel egy szoptatási tanácsadót, aki személyesen is fog veled foglalkozni. Nekem sokat segített!!

Elapadt a tejem, mit tegyek?

3 hetes baba mellett azt tapasztalom, hogy egész nap sír, állandóan enne, de a bimbóvéd?ben ( lapos mellbimnó miatt) nincs tej, nem tudom, hogy a babának igy jut-e? Pld fejem is magamm s?r?n, de most az egyik mellemb?l evett csak és a masikat megfejtem ( 3 órával azutan, hogy evett bel?le) és csak 10ml jött. Mit tegyek?????? Mit egyek? Iszom, mint a gödény. Urtica urenc c5 nem használt, tegnap kezdtem a more milket-et de sehol a tej......lelkifurim van szegenyke csak szív es sehol semmi...irattam tápszert....hogy tudnek tejet csinalni? mult heten meg volt hgy 130at fejtem......

Legjobb válasz: Az elsõ lépés, hogy nyugodj meg, mert az nem tesz jót a tejtermelésnek. Pihenj amennyit csak tudsz, mert ez egy másik nagyon fontos tényezõ és a legfontosabb, hogy ne add fel és tedd rá a babát minden szopikor a melledre, hogy érje minél több inger, ettõl indul be a tejtermelés. Ne várd meg a 3 órát a szopik között, hanem minél gyakrabban szopiztass. Ez kicsit megviseli a mellbimbóidat, habár ha védõt használsz nem biztos. Ha mégis kenj el rajta anyatejet és szellõztesd sokat. Hanem nagyon jó a Garmastan kenõcs is. Remélem sikerülni fog! Amúgy a legjobb ha megkérded õt: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621

Az elsõ lépés, hogy nyugodj meg, mert az nem tesz jót a tejtermelésnek. Pihenj amennyit csak tudsz, mert ez egy másik nagyon fontos tényezõ és a legfontosabb, hogy ne add fel és tedd rá a babát minden szopikor a melledre, hogy érje minél több inger, ettõl indul be a tejtermelés. Ne várd meg a 3 órát a szopik között, hanem minél gyakrabban szopiztass. Ez kicsit megviseli a mellbimbóidat, habár ha védõt használsz nem biztos. Ha mégis kenj el rajta anyatejet és szellõztesd sokat. Hanem nagyon jó a Garmastan kenõcs is. Remélem sikerülni fog! Amúgy a legjobb ha megkérded õt: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621
Ezt egy kismamis szoptatos oldalon talaltam neked! "Ha szaporítani is akar az ember, akkor tovább kell fejni, akkor is, amikor már nem jön semmi. Legalább 5 percig. És ha gyorsan látványos eredményt akarunk elérni, akkor jöhet a "horrorfejés" néven elhíresült technika. Ez abból áll, hogy a két mellet fejjük (szoptatás után!) felváltva 7-7-5-5-3-3 percig, független attól, hogy mi történik közben. Akár jön, akár nem. Itt megtapasztalhatjuk, hogy szoptatás, akarom mondani fejés közben is termelõdik a tej :) "
Az elõzõ hozzászólásra reagálva: Közvetlenül szopi után kell fejni, akkor a következõ szopira már lesz benne elég!
Ha nem táplálsz mellé, nincs cumi, a babád igény szerint szopizhat, nincs olyan, hogy kevés a tej. Nem kell méricskélni.. Kérj tõle tanácsot, nagyon ért hozzá! http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
ÉS MI LENNE HA MEGPRÓBÁLNÁD NEM FEJNI?NEKEM IS MINDENKI AZT MONDTA, HOGY FEJJEK, FEJJEK, FEJJEK.IGENÁM DE AKKOR SOHA NEM VOLT A CICIBE AMIKOR A PICINEK KELLETT VOLNA.EZUTÁN ÉN AZT CSINÁLTAM, HOGY AMIKOR VÉGZETT A CICIVEL ÉS ELALUD EGYSZERÛEN NEM FEJTEM LE A MARADÉKOT.KB 2 -3 ÓRA MÚLVA AMIKOR FELKELT TELE VOLT MÁR A CICI ÉS VÍGAN ITTA A TEJCIT.ARRA AZONBAN VIGYÁZTAM, HOGYHA NEM KELT FEL IDÕBEN ÉS MÁR KICSIT FESZÜLT A MELLEM A SOK TEJCI MIATT AKKOR NEKIÁLLTAM ÉS KB A FELÉT LEFEJTEM.ÍGY NEM GYULLADT BE A MELLEM ÉS NEM ZÁRÓDOTT EL A TEJVEZETÉK.A LAKTOHERB TEA IS SEGÍTHET


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!