Találatok a következő kifejezésre: Elapadt a mit (36 db)

A lánykám 10 hónapos, már lassan eszik mindent, de még néha (2X) cicizik, de már nem sok tejem van. Mit csináljak, ha elapad a tejem? Tápszert nem akarok neki adni!

Legjobb válasz: Nem baj ha elapad ,Tápszerre már nincs szüksége hisz írod mindent eszik, iszik tejet, kakaót már adhatsz neki persze elõtte forrald fel a tejet!!!!

Nem baj ha elapad , Tápszerre már nincs szüksége hisz írod mindent eszik, iszik tejet, kakaót már adhatsz neki persze elõtte forrald fel a tejet!!!!
Hát ha már eszik akkor majd már megszokja hogy nincs cici
1: Ha még szoptatnád egy ideig, akkor noszogasd, bíztasd egy kicsit. (Ezért nem célszerû gyorsan hozzátáplálni egyébként.) 2: Ha sikerül kibírni kb. 1 éves koráig, akkor adhatsz már neki babatejet, tejitalt, igaz, ez sokban hasonlít a tápszerre. Bár szerintem mondjuk jobb ízû. 3: Ha egyiket se akarod neki adni és nem is allergiagyanús, akkor 1 éves kora után megpróbálkozhatsz a rendes tehéntejjel, de csak lassan és óvatosan.
Én is azt csinálnám hogy megpróbálnám (meg is próbáltam) kihúzni 1 éves koráig a cicizést. Én tovább is szerettem volna de egyszerüen nem volt hajlandó többet szopizni a lányom, úgyhogy ott akkor abba is hagytuk. Amúgy mi bajod a tápszerrel? Pláne így 10 hós kora után mit árthat neki? Több benne a vitamin, hozzáadott vas, a jó minõségûekben telítetlen zsírsavak, bifiduszok:) Nem méreg az... Nekem a lányom egy éves korától tápszert ivott este 2 decit. 16 hós koráig akkor kezdtem a tejet. Nem azt mondom h így kell csinálni, csak hogy miért vannak ellenérzéseid a tápszerrel?

Elapadt a tejem, tegnap már nem is szoptattam. Az egyik mellemben azonban érzem, hogy termelődött, de nem sok. Lefejjem, vagy hagyjam? Mi a teendő ilyenkor? Meddig lesz még bennük kevés tej?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a kicsi? Beleteheted a lefejt tejet fõzelékbe, vagy megitathatod vele. Ha meg már nagy, akkor ne csinálj semmit, hacsak nem fáj és akkor teljesen elapad.

Mennyi idõs a kicsi? Beleteheted a lefejt tejet fõzelékbe, vagy megitathatod vele. Ha meg már nagy, akkor ne csinálj semmit, hacsak nem fáj és akkor teljesen elapad.
Nekem még egy év után is volt egy egy csepp.
menj orvoshoz.
Gondolom azóta már voltál orvosnál. Nekem ugyanez a problémám. Mitõl volt csomó a melledben?


Az anyamacskának elapadt a teje. Mit lehet adni a kismacskának, amit biztos megeszik, és nem lesz tõle beteg?

Legjobb válasz: Attól függ hány hetes. Ha 4 hetes vagy annál fiatalabb akkor macskatejet, pipettával. Ha pedig már túl van a negyedik héten, akkor áztatott prémium minõségû junior tápot, késõbb (a 6. hét után) már áztatás nélkül is adhatod.

Attól függ hány hetes. Ha 4 hetes vagy annál fiatalabb akkor macskatejet, pipettával. Ha pedig már túl van a negyedik héten, akkor áztatott prémium minõségû junior tápot, késõbb (a 6. hét után) már áztatás nélkül is adhatod.
A kérdező hozzászólása: Honnan vegyek macskatejet?
A kérdező hozzászólása: Lehetõleg békéscsaba környékén
Sok féle márka van, állatos boltokban találsz, meg drogériákban is árulnak (pl. Müller, DM), hiper és szupermarketekben is lehet kapni õket. ([link]) Legismertebb a Whiskas, de én javaslom, hpgy próbálj ki valami jobb fajta márkát. :) Nagyon fontos, hogy macskáknak szánt tejet vegyél, mert nem tudják bontani a laktózt. A laktózmentes tejet (vagy szójatejet) pedig nem fogadják el. Én laktózérzékeny vagyok és próbáltam adni felnõtt cicáimnak szójatejet, gondolván attól semmi bajuk nem lesz, mivel laktózmentes, de hozzá se nyúltak. A macskatejet viszont imádják!
Itt és itt találsz részletes leírást a kicsi etetésérõl. [link] [link] macskatejet kapsz a teszkóban is állateledeleknél higított tehéntej csak akkor jó, ha nem megy a hasuk tõle
A sok helyen kapható dobozos macskatejek nem jók kiscica felnevelésére, ez rájuk is van írva! Nem elég nekik! Tápszer kell, pl. Panzi, Fressnapf saját márkája a Petbalance (nálunk ez vált be leginkább), vagy van a Royal Canin horror áron. Látom Békéscsabán Fressnapf nincs, próbáld meg állatpatikában, állatorvosoknál, állatkereskedésekben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat.
4-5 hetes korban végszükség esetén lehet próbálkozni már nedves junior kajával+ cicatejjel (hipermarketekben kapható)Ha annál fiatalabb akkor még szopnia kellene, 3-4 óránként kellene etetned cicatápszerrel, ezt szintén boltban vagy kisállat kereskedésben lehet kapni! Az én cicám 4 hetes volt mikor találtuk és már szépen evett! Én junior nedves kaját és junior szárazkaját kicsit beáztatva adtam neki! És tejet! Nálunk kap a cica tejet, így kapott tejbe áztatott zsemlét is, nagyon szerette, csak úgy cuppogott! De mivel most le fognak hurrogni, hogy nem szabad neki tejet, ezért mondom ha te sem akarod, akkor ott a boltban kapható cicatej, vagy ha tudsz beszerezni akkor kecsketej! (bár nem tudom a kecsketej miért más más mint a tehéntej, azonkívül hogy más állat mindegyik)
Utolsó vagyok! Azért ha már 4 hetes elmúlt akkor nyugodtan el is viheted az orvoshoz, megkapja az elsõ kombinált oltását!

Nektek mikor jött meg először a menzeszetek miután elapadt a tejetek?

Kb 2 hete nincs már tejem,viszont görcsölgetek.Szülés óta nem volt mensim.4 hónapja szültem.

Legjobb válasz: Nekem az elapadás után 6 hónappal jött meg elõször.

Nekem az elapadás után 6 hónappal jött meg elõször.
A kérdező hozzászólása: Úúú az igen..akkor én mit akarok még?! :) )
Én még bõven csak szoptattam a lányomat, amikor kb.4 hónappal szülés után megjött. Szerintem ez teljesen egyénfüggõ. Egyik barátnõmnek pl. elapadás után 1 hónappal jött meg.
Nekem még el se apatd, javában szoptatok, de már megjött, nem egész 7 héttel szülés után. Legalábbis gondolom hogy ez már a mensim lesz.
A kérdező hozzászólása: Értem.Köszönöm a válaszokat.
Másfél éves a kislányom, 15 hónapos volt, mikor megjött elõször.

Mit lehet tennem, ha esetleg elapad a tejem?

Kisfiam 3 hónapos. Eddig két alkalommal sajnos lényegesen megcsappant a tejem, egyszer egy mellhártya gyulladástól, másodszor egy idegeskedéstől. Szerencsére vissza lehetett hozni. Mindkét esetben próbáltam tápszert (2 félét) adni a kisfiamnak, pohárból, cumisüvegből, kanállal, de sehogy sem ment. Mit tehetnék még? Szerencsére éppen most nem aktuális, de félek.

Legjobb válasz: Hát elõször is próbálj meg nem félni, mert ugye az is kihat rá... Ha mégis megtörténik, akkor pedig vértezd fel magad, hogy 1-2 napig nagyon nehezen fog ez menni, de ha felfogja, hogy csak a cumisüveg van, akkor meg fogja inni belõle...ne idegeld magad elõre, és kívánom, hogy legyen tejcsid!

Hát elõször is próbálj meg nem félni, mert ugye az is kihat rá... Ha mégis megtörténik, akkor pedig vértezd fel magad, hogy 1-2 napig nagyon nehezen fog ez menni, de ha felfogja, hogy csak a cumisüveg van, akkor meg fogja inni belõle...ne idegeld magad elõre, és kívánom, hogy legyen tejcsid!
Szoptasd minél többet, próbálj meg nem idegeskedni, és igyál nagyon sok folyadékot! Nem lesz semmi gond! Tejserkentõ teák, kapszulák.. A görögszéna ill. barátcserje tejserkentõ hatása állítólag nagyon jó, nézz utána a neten! Sok sikert és sok tejet! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

2 honapos a babam es ket orankent cicizik meg ejszaka is. Mit csinaljak? Hogy szoktasam? Felek hogy elapad a tejem. Vagy lehet keves neki amit kiszopizik?

Legjobb válasz: Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves

Mert nég csak 2hónapos :) Ennyi idõsen az én babám is 2-3óránként cicizett éjszaka, aztán idõvel hosszabbakat aludt. Most már "csak" 2-3szor kel és 12órát alszik. Másfél éves
Háááát 2 hósan anyatejes babánál ez normál. lehet most leleleszek hurrogva de nálunk ezért volt az esti tej tápszer, így csak 1x kelt éjszaka. majd 2 hós korától átaludta rendesen az éjszakát. napközben volt cici mindig, este pedig csak tápszer. mindegyiket szopta, söt én szerintem a cicit sokkal jobban szerette, könnyebb volt belöle szopni, az aventes egy lyukas cumisüveggel meg küzdött, de elfogadta. ha nem akarod tápszerezni akkor ez teljesen normális, ki kell bírnod.
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen a valaszokat azert gondoltam hogy kevesebb lehet neki a tej mert mar nem duzzad be annyira a mellem hanem olyan plottyedt pedig nem volt igy ez miert lehet?
Ez is normális. A melled nõtt, a bõröd is vele. Most nincs teli, csak annyi tej van benne, amennyi kell neki. Aztán amit az elõzõ hozzászóló is írt, lesznek idõszakok amikor majd több kell neki és ha igény szerint szoptatod, akkor megint "be fog durranni" és megint lesz olyan feszülõs érzés. Nálunk most fogzás van, ilyenkor lóg egy csomót a mellemen és megint duzzadt a mellem. De majd leszokik magától én is így vagyok vele. 1.voltam
Azért nem feszül már, mert beállt a kereslet-kínálat. Korábban még több tejet termeltél, mint amire szüksége volt, és azt is sokszor a szoptatások között (azaz kvázi egész nap). Mostanra viszont a tested megtanulta, mennyi kell, és ilyenkor már csak a szoptatások alatt termel fõleg, köztes idõben kevésbé. Ezért nem telik már úgy fel több óra alatt sem, mint korábban. De ez így van rendjén. Egyebekben egyetértek, szoptass bátran igény szerint. Ahogy nagyobb lesz a babád, majd lassan kitolódik a szopiidõ is.

Fél éve elapadt a tejem. Most megint van egy pici. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Én ugyanígy jártam, a nõgyógyászom azt mondta, hogy ez egy teljesen normális dolog.

Én ugyanígy jártam, a nõgyógyászom azt mondta, hogy ez egy teljesen normális dolog.

S. O. S Elapad a tejem! Mit tegyek?

Tegnap óta rosszul vagyok, elkaptam valami vírust, ilyen torokfájós, köhögős orrfolyósat. De nem ez a gáz, hanem, hogy egyre kevesebb tejem van. 3 hetes a babám, éppen kezdett beállni a tejem, egyre több volt viszont ma már reggel sem tudott jól lakni, még volt lefejt tejem amivel tudtam pótolni, de már nincs, és se fejni se szopiztatni nemtudok. Megittam reggel óta 2 alkoholmentes sört és 1,5 liter tejszaporító teát. Megpróbáltam minnél többet szoptatni, olyan 1,5 2 órát volt egyhuzamban a mellemen a babó, és összvissz 30 gr-ot tudott szopizni. És üvölt szegény mert nagyon éhes, de egyszerűen nem tudok többet kisajtolni...:S Már főztem tápszert, most várom, hogy kihüljön, muszáj vagyok odaadni neki, mert nagyon éhes, tejem meg sehol. Miért lehet ez??? Mit tegyek ellene? Lehet ettől a vírustól???

Legjobb válasz: Nekem ilyenkor általában egy délutáni alvás segített. Tudom, hülyén hangzik, de tényleg. Add oda a picinek a tápszert, és ha van aki figyel addig a babára, pihenj 1-2 órát.

Nekem ilyenkor általában egy délutáni alvás segített. Tudom, hülyén hangzik, de tényleg. Add oda a picinek a tápszert, és ha van aki figyel addig a babára, pihenj 1-2 órát.
Elõször is nyugalom! Lehet a betegségtõl is, a szervezeted most saját magára koncentrál, a tejtermelés pedig hatalmas igénybevétel. A felesleges idegeskedéstõl még az a picike is elmegy, ami eddig volt. Tedd mellre a babát minden étkezés elõtt, akár óránként, szopizzon annyit, amennyit csak tud. Ha éhes marad, pótold tápszerrel, mert nem éhezhet. Ha meggyógyultál, jöhetnek a tejszaporító praktikák, de ne azonnali csodát várj.
Igyál BARNA sört, ilyen esetben akár alkoholosat is! És fõzz buktát (krumplis-lisztes trutymó) pirított hagymával! Utána pihenj le, aludj pár órát. Ne félj, rendbe fog jönni, ez a betegségtõl van. Addig meg kibírja szépen tápszerrel is a babád, semmi gond :) Ne idegeskedj, attól csak rosszabb lesz.
Nyugalom nyugalom semmi tápszer fõleg nem cumis uvegbol. Sok folyadék nõ stressz óránként szoptasd
Nyugi és pihenés! Ez az állapot átmeneti, csak a betegségtõl van hidd el! Én most lábaltam ki egy csúnya influenzaszerû valamibõl, alig éltem, 3 éves kislányom is betegen, õt is ápoltam, a picim meg 3 hónapos, szoptattam, és egyszerûen nem volt tejem! Õ már 4 óránként szopizott, most szinte 1-2 óránként kérte, éjjel is felkelt vagy ötször, de már túlvagyunk rajta, és újból van tejem is. Ha tudsz segítséget kérni, jól jöhet, hogy pihenj egész nap, nekem a férjem kivett két napot és segített, sokat számított a gyógyulásban. Ahogy jobban leszel, és kezd a tejed visszajönni, fokozatosan hagyd el a tápszert, szoptasd gyakran, az is serkenti a tejtermelést, és a szopitea, sör meg minden ami jólesik. Jobbulást!
Hát ne éheztesd, attól mert óránként szoptatod és alig van tejed, közben üvölteni fog és gondolom ezt nem akarod és aki ezt írta, hogy semmi tápszer, nem is értem.Inkább sírjon, mert éhes?Ugyan már?Miért kell ezt ennyire túldramatizálni?Szoptasd meg és ha még éhes, pótold.Ha meggyógyulsz lehet lesz újra bõven tejed, de lehet az is elég lesz, hogy megnyugszol, hogy biztos jól lakott és nem stresszelsz ezen, hogy egyfolytában a melleden van és mégse lakott jól.A tápszer nem méreg!!!!Sok sikert!
Nekem is volt ilyen vírusfertõzésem, majd azt követõ tejhiányom. Kipróbáltam egy kapszulát, amiben édeskömény és ánizs hatóanyag kivonat van, azt hiszem 800 FT-ba került, és nekem 1 hét alatt újra beindította a tejtermelésem. Ne izguljj, van visszaút.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!