Találatok a következő kifejezésre: Elapadhat a ha (11 db)

Ha elkezdek tornázni elapadhat a tejem?

A gátsebem már szinte teljesen begyógyult és nagyon hiányzik és jól esne egy kis mozgás, de azt nem szeretném, ha emiatt elapadna a tejem, annyit nem ér az egész! A torna árt a tejtermelésnek?

Legjobb válasz: dehogy árt!! persze agyonedzeni nem kell, de normális mértékû mozgás jót tesz , és ha étvágyat is hoz, akkor az jó is a tejtermelésenk, hiszen eszel valamit, és iszol rá 1litert :-)))

dehogy árt!! persze agyonedzeni nem kell, de normális mértékû mozgás jót tesz , és ha étvágyat is hoz, akkor az jó is a tejtermelésenk, hiszen eszel valamit, és iszol rá 1litert :-)))
Ami jólesik, az sose árt, ne aggódj! Figyelj a tested jelzéseire, annyit mozogj, amennyi jólesik, akkor nem lesz semmi gond. Én is mozgok (táncolok, lovagolok) és még mindig szinte kizárólag szoptatok, 7 hós lesz a babám a jövõ héten.
Nem fog elapadni a tejed, semmi gond nem lesz, fokozatosan tornázz minden nap csak egy picivel többet és ne fáraszd nagyon ki magad, sokat igyál és pihenj amennyit tudsz! Én a babám 3hetes koráig csak tornáztam, aztán azóta minden nap futok, csak anyatejes 3hónapos.

Ha csak napi másfél liter vizet iszom, elapadhat a tejem, vagy amennyit a babám eszik, annyi mindenképpen újratermelődik?

tudom, hogy kevés, de régen fél litert alig ittam egy nap, és bármilyen hülyén hangzik, elfelejtek inni, igy általában egy üveg viz fogy el naponta.

Legjobb válasz: nem fog elapadni, de tessék folyadékot inni! gyülöcslébõl se tudsz többet inni vagy tea?

nem fog elapadni, de tessék folyadékot inni! gyülöcslébõl se tudsz többet inni vagy tea?
A kérdező hozzászólása: a gyümölcslével megszivtam. fájt tõle a poci:( a teát nem igazán szeretem... jó a viz, csak a mennyiséggel van a baj:) egyébként 1hetes a kislányom.
nem csak a tejtermelés miatt kell eleget innunk, hanem a szervezetünknek egyébként is szüksége van a vízre, de ezt gondolom tudod.
Az elsõ 6 hétben nagyon fontos a napi 3 liter víz, míg beállítja a babád a számára szükséges tejmennyiséget. Utána lehet napi 3-4 -vagy amennyit megkívánsz, ez lehet kevesebb is- litert is meginni. De a szervezet ilyenkor minden másból elvonja a folyadékot a tejtermeléshez, mivel most az a fõ feladat számára, hogy tejet készítsen. Tehát elõször csinál tejet, utána ellátja az anya szerveit is folyadékkal. Próbáld meg a telefont beállítani, hogy legalább másfél óránként jelezze: igyál meg egy pohár vizet.
napi 3 liter lenne fontos??? ezt még nem hallottam. én iszom rendesen, de szerintem a 3 liter nem jön össze... mégis szoptatok már vagy 7 éve...ilyen baromságokat ne irjatok már szegénynek.

Ki tudom fejni a hátsó tejet is? Elég tápláló így a babának, illetve ha éjszaka csak 1x fejek akkor elapadhat a tej?

Most egy hetes a babám, és elvileg az Eda miatt nem fogadja el a cicit, állandóan eltolja magától, így aztán fejek, mivel tejem meg úgy veszem észre hogy van elég, és cumisüvegből itatom meg vele. Az első pár nap szükség volt egy kis kiegészítésre, de ha így marad a tejcsi akkor, azt is teljesen elhagyjuk. De nem tudom, hogy a kézi fejővel, ha az utolsó cseppig kifejem, masszírozom is közben a mellem, hogy mindet ki tudjam fejni, akkor a zsíros hátsó tejet is kifejem? Úgy álltunk be, hogy pontosan 3 óránként felkelek és adok neki nagyjából 80 ml-t, van hogy kevesebbet picit mert nem kéri, de éjszaka csak 1x fejek, és akkor viszont dupla mennyiség jön le, mint ha 3 óránként fejnék. Így el fog apadni a tejem, ha nappal viszont 3 óránként fejek? Később úgy egy jó hónap múlva szeretnék átállni arra, hogy majd csak akkor kelek hozzá, ha éhes, de most a nagy meleg miatt, még úgy érezem muszáj neki adnom, nehogy kiszáradjon... Tapasztalatlan vagyok még, ezért a sok kérdés! :) Köszönöm a válaszokat :)

Legjobb válasz: Mielõtt választ írnék, néhány kérdés lenne, ami nekem nem világos. Mit jelent, hogy az eda miatt utasítja el a cicit? Nem értem tisztán az összefüggést. Illetve miért kellett az elsõ napokban pótlás? Az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, miért kellett pótolni, ha utána van tejed? Illetve miért ébreszted, ha nem éhes? Kicsi súlyú? Vagy besárgult? Köszi.

Mielõtt választ írnék, néhány kérdés lenne, ami nekem nem világos. Mit jelent, hogy az eda miatt utasítja el a cicit? Nem értem tisztán az összefüggést. Illetve miért kellett az elsõ napokban pótlás? Az elsõ 2-3 napban csak elõtej van, miért kellett pótolni, ha utána van tejed? Illetve miért ébreszted, ha nem éhes? Kicsi súlyú? Vagy besárgult? Köszi.
A kérdező hozzászólása: Egybõl szülés után megpróbáltuk mellre tenni csecsemõs nõvér segítségével, és nem fogadta el a cicit, és ez így ment 3 napig... mindenki mondta, hogy a babák szoktak ellentétesen viselkedni az edától, nem szopcsiznak, de ez persze nem tény, csak egy lehetõség, mert az összes csecsemõs próbálta mellre rakni de egyiknek se sikerült! Kellett neki pótlás mert nagyon elkezdett fogyni az elsõ 2 napon, és mivel szopni nem szopott én meg nem tudtam egy csepp tejet se lefejni, ezért muszáj volt... Majd a 3. napon kezdett el nagy erõfeszítések árán, beindulni a tejcsi, na és azóta folyamatosan növekszik a mennyiség. Azért keltem fel, amit írtam, mert nem szeretném ha a nagy melegben kiszáradna, mivel nagyon izzad szegény és sokat is kakál, szeretném pótolni a folyadék mennyiséget, amit veszít, de nem erõltetem, csak annyit eszik amennyit kér, van hogy csak 40 ml-t, de általában 3 óránként amúgy is felébred..
szopcsi, tejcsi....atyaég!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes hozzászólásokat! Ha neked úgy jobban tetszik írhatom anyatejjel táplálásnak és anyatejnek is, csak úgy kicsit hosszú és amúgy is nem vagy te egy kicsit kapd be a f...m?? A másik hozzászólónak meg köszönöm a kérdéseit, csak választ nem kaptam...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igyekszek mellre tenni, hátha mégis sikerülne, mert tényleg elég macerás állandóan fejni, de eddig még csak elutasította, azért reménykedek még.. :D Akkor inkább fejek minden etetésnél nehogy elapadjon, mert most elég sok van, és jó lenne ha így is maradna :)
Szerintem az elutasítás nem az eda miatt van, az kb 2-3 óra alatt kimegy, és amúgy sem jut át a babába. Én is mindig kínálnam cicivel az evés kezdetén és ha hosszabb távon szoptatni szeretnél, keress meg egy lll tanácsadót, hogy segítsen az atszoktatasban. A baba sokkal egyszerûbben tudja fenntartani a tejtermelest, mint a fejes. Én a helyedben akkor fejnek, amikor a baba amúgy is ébreszt, akkor nem kell duplán kelni. Ha esetleg csökkenne a mennyiség, még mindig lehet gyakrabbra váltani. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, igyekszek még mellre tenni ahányszor csak lehet, de szerintem nem fog menni... befelé forduló a bimbóm is, vettem bimbóvédõt, azzal néha bekapja, de nem szívja. Van egy nagyon jó ismerõsöm, a kórházban ahol szültem a csecsemõ osztály vezetõ nõvére, és õ is segített több órán át próbálkoztunk, de nem ment neki sem, pedig õ igazi türelemmel állt a dolgokhoz... Azért még nem adom fel! Köszönöm a tanácsot! :)
Nem tudja, vagy nem akarja a babád a cicit bekapni? Ha nem tudja a bef. ford. mellbimbó miatt, akkor érdemes megpróbálni azt a trükköt, hogy egyetlen korty víz itatása után teszed mellre. Így nedvesek az ajkai, és könnyebben becsusszan a mellbimbó. Mivel mellszívót használsz, ez is megkönnyítheti a helyzetedet, mert optimális módon alakítja a mellbimbót.


Elapadhat a tejem ha naponta kétszer háromszor rakom mellre?

Nagyon fáj a bimbom genyes és repedezett ezért a pici tápszert is kap hiába kenem nem gyogyul nagyon nagy a bimbom és a pici nem tudja a bimbo udvart is bekapni mit tehetnék hogy jobb legyen ?

Legjobb válasz: Elsõsorban hagyd gyógyulni a melled. Kenegetheted Bepantennel s mutasd meg esetleg dokinak hátha tud adni valami jó gyulladáscsökkentõt. Ha gennyes nem jó mellre tenni a picit,mert fertõzést kaphat. Fejjél amennyire tudsz minden szopi idõben, akkor is ha éppen tápszereztek. amikor javul a helyzet tedd újra mellre a csöppet. Ha gondolod kérj tanácsot a védõnõdtõl is.

Elsõsorban hagyd gyógyulni a melled. Kenegetheted Bepantennel s mutasd meg esetleg dokinak hátha tud adni valami jó gyulladáscsökkentõt. Ha gennyes nem jó mellre tenni a picit, mert fertõzést kaphat. Fejjél amennyire tudsz minden szopi idõben, akkor is ha éppen tápszereztek. amikor javul a helyzet tedd újra mellre a csöppet. Ha gondolod kérj tanácsot a védõnõdtõl is.
Próbáld ki a garmastan kenõcsöt a melledre.(recept nélkül kapható) Szerintem ha napi 2X3x szoptatsz nem apad(hat)el a tejed.
Szia. Ha naponta kétszer háromszor szoptatsz, nem apad el a tejed csak egyre kevesebb lesz. Minél többet szoptatsz annál több a tej. Ha nagyon fáj próbáld lefejni amennyit csak lehet három óránként. Az én javaslatom hogy ne adj neki tápszert, inkább kiskanálból próbáld neki adni a lefejt tejet, vagy esetleg cumisüvegbõl. Ja és még ami használ, ha a kenegetés mellett minél többet hagyod szabadon. Ha egyedül vagytok otthon vedd le a melltartódat, ne érjen semmi a bimbódhoz. Lehet hogy ez most kicsit furcsán hangzik, de hidd el ez használ. A melltartóbetéttõl is befülledhet és akkor is sebes lehet. Remélem sikerült segítenem. Kitartás.

Ha nem eszem vacsorát elapadhat a tejem?

hátha így fogyok egy picit, tartalék van rajtam, f?leg a hasamon, gondolom ilyenkor ezt használja fel a szervezet

Legjobb válasz: ja 10 hónapos a kisbabám

A kérdező hozzászólása: ja 10 hónapos a kisbabám
hát most biztos jól megköveznek, de énnekem mondjuk asszem 11 hós volt a fiam amikor elkezdtem a 90 napos diétát. Szoptattam rendszeresen, és 15 hónapos koráig szoptattam, de azután is lehetett volna mert még volt tejcsi cska jött a hugi. És fogytam 9 kilót! :) Étkezz változatosan!!! És akkor szeintem megengedett a diéta. Én is gondolkozok valamin, csak mi még 6 hetesek vagyunk, jól át kell gondolni mi a fontosabb az alak vagy a szoptatás. Én akkor a fiammal úgy voltam hogy egy éves korig szeretném szoptatni minimum a többit majd meglátjuk. Mivel akkor a tervezett célhoz csak 1 hónap volt nem aggódtam. De most nem merném azért a 90 napost elkezdeni. Tehát nálam marad az odafigyelés! 2 éves kisfiú és 6 hetes kislány anyuka :)
Elapadni nem fog a tejed attól, ha nem vacsorázol.
Vacsorázz de ne egyél kenyeret és köretet. Én finom sült csirkét ettem tegnap zöld körettel, tegnapelõtt kevert túrót, fõtt krumplival. Ezek nem hizlalnak és te nem is koplalsz. Én már 1 hónapja csinálom és a tejem semmit nem vesztett a tápértékébõl és én is fogyok. A nem egészséges ételek és a felesleges cukor és zsír kihagyása nem fog a tejtermelésedbe bekeverni. Szépen lassan de megy le a mérleg mutatója és a babám is boldogan szopizik!
Igen, ésszerû amit írtok, hogy a méreganyagok esetleg a tejbe is ürûlnek, de mi a helyzet azokkal az anyukákkal, akik csak úgy leadják a szoptatás alatt a plussz súlyt? És azzal a ténnyel, hogy a szervezet a terhesség végén direkt a babának tartalékol zsír formájában az anyuka testén? Nem kötöszködés képpen, csak akkor hogy van ez? :)
csak igyál, az fontos! Gyümölcslevet, tejet, levest! Valami tartalmas folyadék legyen!
ne éhezz... attól még lesz tejed csak nem lesz tartalmas. fogyni a szopi után érdemes és ajánlott. jól irta az elsõ válaszoló sétáljatok többet vagy add oda a babát apának és járj el mozogni de fogyózni a kalóriákat megvonni szopi alatt nem szabad.
Valami olyasmit hallottam hogyha szoptatás alatt fogysz akkor ahogy bomlik a zsír a szervezetben az átkerül a tejbe és az nagyon nem tesz jót a babának, de javítsatok ki ha tévedek...szóval szerintem egyél míg szoptatsz! Én már 1 hónpaja nem szoptatok, most kezdem a diétát, rajtam is van elég felesleg meg még vagyunk egy páran szerintem...
vacsorázz rendesen és inkább járjatok sokat sétálni ;)
Elapadni biztosan nem fog, mert nem a vacsorától van tejed. ;) A minõségével sem lesz gond, mert továbbra is mindaz megvan benne, amire a babádnak szüksége van. (A szervezeted a saját kárára is biztosítja a babának szükséges tápanyagokat!) A vacsora kihagyása csakis akkor lehet problémás (és akkor is hamarabb neked, mint a babádnak), ha ez lenne az egyetlen olyan alkalom, amikor egészségesen étkezel - de biztosan nem így van. ;) Ami miatt a többiek óva intenek a diétától (helyesen), az egyrészt az, hogy a szoptatás alatt napi kb. 500 plusz kalóriára van szükséged. Ezt pedig (általában is) úgy érdemes bevinni, ha naponta többször és rendszeresen, kiegyensúlyozottan táplálkozol. Másrészt pedig az, mert a fogyókúra (tisztítókúra és/vagy sportolás) közben benned felszabaduló méreganyagok tényleg átjuthatnak a tejbe is. Namost. Ugyan ez az általános ajánlás (és ezzel én is egyet értek), de általában sose ilyen egyszerû a kép. Szerintem ezeket gondold végig: Egyrészt, mivel a te babád már nagyobbacska és gondolom nemcsak anyatejet kap, ezért számára már nem olyan "veszélyes" egy esetleges táplálkozási váltás, mint egy kisebb babánál. (Persze sok függhet attól, hogy hányszor/mennyit szopik ill. eszik naponta.) Másrészt, szerintem a vacsora kihúzása még nem egyértelmûen diéta. Ha ettõl függetlenül (kicsit alaposabban) odafigyelsz arra, hogy napközben továbbra is eleget és kielégítõen táplálkozz, akkor önmagában a vacsi hiánya nem lehet gond! (Tipp: Az is jó lehet, ha nem hagyod el teljesen, hanem egyszerûen csak korábbra hozod. Így valamennyivel tényleg könnyítheted az emésztésed, ill. a bevitt kalória nagyobb részét tudod ledolgozni az aktív szakaszodban.) Harmadszor, ha nem kezdesz valamilyen célzott, kizárásos diétába, méregtelenítésbe (tehát ugyanazt és ugyanúgy eszed, ahogy eddig, csak máskor) és nem kezdesz el mellette hirtelen/erõteljesen sportolni sem, azzal elejét veheted a salakanyagok keletkezésének és így a tejbe való átjutásának is. Szóval, ha ezeket szem elõtt tartod, szerintem nyugodtan átvariálhatod a napi evésidõidet. Ha a mennyiségek és a minõségek változatlanok maradnak, ill. nem terheled túl a szervezeted (p. túlzott torna), akkor kicsi a valószínûsége, hogy bármilyen gondot okozna. Bocsánat a hosszért. :)

A tengeri fürdőzéstől, ha hideg a viz, elapadhat a tejem?

Legjobb válasz: Szia. Valószinüleg NEM. Hiszen nem egésznap vagy vízben. Ha a folyadékbevitelre és étkezésre odafigyelsz élvezheted még a szoptatás elõnyeit sokáig.

Szia. Valószinüleg NEM. Hiszen nem egésznap vagy vízben. Ha a folyadékbevitelre és étkezésre odafigyelsz élvezheted még a szoptatás elõnyeit sokáig.
Szia! Szerintem sem, sõt a hideg víztõl jobb a vérkeringés. Orvosok szülés elõtt és után is a tengeri fürdõzést részesitik elõnyben mert ott a legkevesebb a fertõzés veszélye.

Elapadhat a tej, ha inkább cumisüvegből etetik a kisbabát?

Ha lefejik a tejet és cumisüvegb?l adják oda. Nem értem ez mire jó, de valaki így csinálja, pedig a kisbaba tud szopizni, nem utasítja el a cicit.

Legjobb válasz: Aki elejétõl így csinálja azt én sem értem, mivel csak saját kényelme, hogy nem kell elõvennie a mellét és rátenni a gyereket (ismerek ilyet). Viszont nem egy baba lesz cumizavaros, ha pótolni kell neki cumisüvegbõl, onnantól pedig van amelyik nem fogadja el a cicit. Az én fiam is ilyen volt, így fejnem kellett, mert nem vette be a mellemet, csak a cumisüveget.

Aki elejétõl így csinálja azt én sem értem, mivel csak saját kényelme, hogy nem kell elõvennie a mellét és rátenni a gyereket (ismerek ilyet). Viszont nem egy baba lesz cumizavaros, ha pótolni kell neki cumisüvegbõl, onnantól pedig van amelyik nem fogadja el a cicit. Az én fiam is ilyen volt, így fejnem kellett, mert nem vette be a mellemet, csak a cumisüveget.
Amíg fejik a mellet nem apad el (lásd tehén), de a a baba sokkal hatékonyabb, ami a szívást illet. Ráadásul a fejés macerás Fejni+odaadnia tejet, a szoptatásnál ez együtt megvan. Viszont így más is meg tudaj etetni a kisbabát. Ha a baba szopna, éa az anya mégis feji a tejet, akkor nagy baromságot csinál.
nem apad el, de szopizással többet termel, mert sokkal több inger éri a mellet

Elapadhat a tej ha most hagytam abba a szoptatást a 2 éves kislányommal de most várom a köv. Babám ( 10 hetes kismama vagyok)?

Legjobb válasz: Elméletileg kicsit meg fog szünni a termelõdés,de mikor megszülsz,akkor megint ott lesz az elõtej,és kezdõdik minden szépen elõrõl.A tejtermelés teljesen hormonális változás.Amikor várandós vagy,akkor olyan hormonok termelõdnek a szervezetedben,amelyek gátolják a tejelválasztást.Szülés után pedig azok,amelyek segítik.

Elméletileg kicsit meg fog szünni a termelõdés, de mikor megszülsz, akkor megint ott lesz az elõtej, és kezdõdik minden szépen elõrõl.A tejtermelés teljesen hormonális változás.Amikor várandós vagy, akkor olyan hormonok termelõdnek a szervezetedben, amelyek gátolják a tejelválasztást.Szülés után pedig azok, amelyek segítik.
Az a jó, ha elapad. Másodikat megszülöd, minden kezdõdik újra :o)

Anyamacska teje elapadhat az ellés utáni pár napban, ha stresszel a macska vagy nagyon megijed? (Átszökõ szomszéd kutya miatt. )

Ja és csak 1 kismacskája van!

Legjobb válasz: Én a helyedben bevinném õket.És igen elapadhat.

Én a helyedben bevinném õket.És igen elapadhat.
A kérdező hozzászólása: És ha már elapadt, beviszem õket (nem én, hanem a gazdája:) ), akkor fog még újra termelõdni, vagy már késõ?
Nem valószinû de meglehet , hogy újra megindul a teje. Ha nem akkr vegyetek tápszert és avval etesséteka kicsiket.

Ha eddig elég volt a babámnak a tejem, akkor már csak akkor apadhat el, ha teljesen elválasztotta magát, vagy még most is elapadhat?

Most hat és fél hós a kislányom,eddig csak szopizott,volt neki elég tejem,de most már nem feszül a cicim egyáltalán mire itt a köv szopi ideje,és tiszta puha,meg nehezen akar bel?le jönni mikor megnyomom,és már nem elég neki egy cici egy evésnél,hanem kett?t kér.Még most is elapadhat a tej,vagy valami mástól lehet?

Legjobb válasz: Nincs miért aggódnod. Az tök normális, hogy puha a melled. Nekem már 1 hónap után az volt, és mégis 2*3 évig szoptattam, két mellbõl. A tej szoptatás alatt, és nem két szoptatás között termelõdik.

Nincs miért aggódnod. Az tök normális, hogy puha a melled. Nekem már 1 hónap után az volt, és mégis 2*3 évig szoptattam, két mellbõl. A tej szoptatás alatt, és nem két szoptatás között termelõdik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!