Találatok a következő kifejezésre: El szabad temetni a (1 db)

El szabad valakit temetni a saját kertjében?

mmint olyat aki meghalt

Legjobb válasz: Csak hatósági engedéllyel.

Csak hatósági engedéllyel.
Hát azért...amikor kilépsz a kertbe egyszer csak meglátsz egy sírt..na miylen.Am nem biztos hogy lehet.Én úgy tudom, hogy nem.
Nálunk pár utcával arrébb van egy kert amiben van egy sír. Nem tudom, hogy ember van-e benne. Lehet hogy egy kutya XDXD Amúgy szerintem engedéllyel igen.
Én ilyenrõl itt magyarországon még nem hallottam, de az biztos, hogy ha elhamvasztják utána oda teszed v.szórod(titokban)ahova akarod.A szórást is engedélyhez kötik.A hamvakat eláshatod, polcra teheted....
ÉS EZÉRT MINEK KELLETT LEPONTOZNI?!
Édesanyám 11 éve halt meg és az volt a kérése, hogy ne vigyük temetõbe. A végakarata szerint el lett hamvasztva és az urnája a szobájában van a kis szekreterén. Édesapám mindig tesz be az urna mellé friss virágot. Ha a szülõi házban járok, egy pár perc erejéig én is tiszteletemet teszem anyu szobájában.
engedélyekkel bárhova lehet temetni, de ami nem temetöi oda külömbözö engedélyek kellenek. anyukám azt mondta ha meghal a hamvait szorjuk szét repcsivel ott ahol született. ez egy kedvelt nyaraló övezet, így elég érdekes lesz egyszer majd egedélyt kérni rá.
egyik ismerõsömnek az apukája a kertükbe van eltemetve. Szerintem nagyon beteges. Aki meghalt azt el kell engedni. A lélek az úgysem a kertbe fog lebegni, ha oda ven eltemetve, hanem a szívedben kell éljen az emléke. Egyébként meg az ismerõsöm évek óta nem tudtúllépni az apukája halálán. Szinte belegolyózik, pedig 36 éves. Hát nem csodálom, én is tuti megkattannék, ha mindn nap amikor kilépek a házból egy sírba botlanék.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az Artisjust hogyan kell értesíteni eseményről, amiért jogdíjat kell fizetni? Előzetesen mennyi idővel? E-mail-en, nyomtatványon, telefonon?

0

A zeneszolgáltatást előre kell bejelenteni az Artisjus, de mi van, ha az előadás elmarad? Akkor nem kell fizetni?

0

Ha valaki bezárja a betörőt akkor megbüntethetik?

Tegyük fel, hogy a betörő eszméletét veszti egy ütéstől, és az ember bezárja egy szobába, vagy egy üres garázsba.
Akkor azt aki bezárta, őt megbüntethetik?
Megkötözés esetében, hogy van?

Azért kérdezem, mert hallottam, hogy voltak akik pórul jártak emiatt, mert korlátozták a betörő személyi szabadságát.
Igaz, ez?

10

Illegális egy vasúti hídon átsétálni egy másik országba?

Vonat csak párnaponta jár rajta, Eun belül (Szlovákiába) tehát már határ nincsen, elég sokan járnak arra gyalog és biciklivel, ha vonat jön azért simán félre is lehet állni, a szakasz messziről belátható, bűntetnek itt ha esetleg rendőr arra téved?

4

Ha egy katona ellen valaki bűncselekményt követ el akkor az illető hadbíróságra kerül?

4

Milyen jogai vannak egy nagykorúnak?

Azt tudom, hogy kiszolgálhatják alkohollal és cigarettával.

5

Melyik a legkisebb "horderejű dolog", ami miatt még börtönbe küldenek és nem közmunkára?

0

Mennyi bírságot kaphatunk? (Bővebben lent)

Nos van a várós háza és az mögött van fűves rész ahol mi bringáztunk így ott nincs fű és most ki jött a rendőrség és mindekinek fel vették az adatjait és azt mondták a polgármestertől függ az egész!Ilyenkor mit kaphatunk és mennyit?A legtöbb ember 15éves.Ilyenor közmunka vagy bírság és ha igen mennyi?

4

Biciklizéshez a bukósisak kötelező, vagy csak ajánlott?

7

Hogy írjam meg a felszólítást?

Egy osztatlan közös tulajdonban élünk és 3 lakás van.Az első lakásban élőnek a kertjében van mindenkinek a vízórája és a 2. lakó kapott kulcsot de mi nem.Mit tehetnénk hogy a saját vízóránkhoz hozzá férjünk?

Én arra gondoltam ajánlottan feladok neki egy levelet (ehhez kellene valami segítség mert nem értek a jogi dolgokhoz) amiben felszólítom és ha nem válaszol akkor a polgármesteri hivatalhoz fordulok

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!