Találatok a következő kifejezésre: El szabad temetni (1 db)

El szabad valakit temetni a saját kertjében?

mmint olyat aki meghalt

Legjobb válasz: Csak hatósági engedéllyel.

Csak hatósági engedéllyel.
Hát azért...amikor kilépsz a kertbe egyszer csak meglátsz egy sírt..na miylen.Am nem biztos hogy lehet.Én úgy tudom, hogy nem.
Nálunk pár utcával arrébb van egy kert amiben van egy sír. Nem tudom, hogy ember van-e benne. Lehet hogy egy kutya XDXD Amúgy szerintem engedéllyel igen.
Én ilyenrõl itt magyarországon még nem hallottam, de az biztos, hogy ha elhamvasztják utána oda teszed v.szórod(titokban)ahova akarod.A szórást is engedélyhez kötik.A hamvakat eláshatod, polcra teheted....
ÉS EZÉRT MINEK KELLETT LEPONTOZNI?!
Édesanyám 11 éve halt meg és az volt a kérése, hogy ne vigyük temetõbe. A végakarata szerint el lett hamvasztva és az urnája a szobájában van a kis szekreterén. Édesapám mindig tesz be az urna mellé friss virágot. Ha a szülõi házban járok, egy pár perc erejéig én is tiszteletemet teszem anyu szobájában.
engedélyekkel bárhova lehet temetni, de ami nem temetöi oda külömbözö engedélyek kellenek. anyukám azt mondta ha meghal a hamvait szorjuk szét repcsivel ott ahol született. ez egy kedvelt nyaraló övezet, így elég érdekes lesz egyszer majd egedélyt kérni rá.
egyik ismerõsömnek az apukája a kertükbe van eltemetve. Szerintem nagyon beteges. Aki meghalt azt el kell engedni. A lélek az úgysem a kertbe fog lebegni, ha oda ven eltemetve, hanem a szívedben kell éljen az emléke. Egyébként meg az ismerõsöm évek óta nem tudtúllépni az apukája halálán. Szinte belegolyózik, pedig 36 éves. Hát nem csodálom, én is tuti megkattannék, ha mindn nap amikor kilépek a házból egy sírba botlanék.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A nyilaskereszt miért tiltott önkényuralmi jelkép?

Azt olvastam már sokszor, hogy tiltott, és hogy önkényuralmi jelkép... De azt nem, hogy miért? Miért tiltották be?

6

Van annak bármiféle törvényi akadálya, hogy az ember az összes (azonos nemű) gyerekének ugyanazt a nevet adja? Láttatok már példát ilyenre?

14

Mire számíthatnak?

Ha egy fiatalkorú ellen eljárás indul bűncselekmény miatt. Az eljárás alatt szabadlábon védekezhet. De ez idő alatt újabb újabb bűncselekményt követ el.

Az újabb bűncselekmény elkövetése után előzetes letartóztatásba került.

1. Az előzetes letartóztatás időtartamát be kell-e majd számítani a bírósági ítéletbe?

2. Az előzetesben töltött időt melyik ítéletbe kell majd beleszámolni?

3. Számíthat-e arra, hogy az első ügyben felfüggesztett büntetést kap?

4

Mit szóltok hozzá, hogy ha egy terhes nőre rájön a szülés a magyar határon, nem engedik át soron kívül, hanem várja ki sort?

Terhes feleségemmel már másodszor fordult elő, hogy az ukrán-magyar határon a magyar katonák nem engedtek fel soron kívül, hanem közölték, hogy várjunk a sorunkra. Ma például az ukrán katonának egy szót sem szóltam, hogy felmennénk, mivel kezelésre kell mennünk, mert csak 8 autó volt előttünk. Õ még is betelefonált, hogy egy 9 hónapos terhes van a sorban, és engedjék fel soron kívül. A magyar szakaszon viszont kb 3x ennyi autó volt. Ment a feleségem megkérdezni a magyar katonát, aki nem engedte fel, helyette álltunk egy órát a sorban. Pedig van egy sor, ami sosem dolgozik, mindig üres és a lámpa piros. Megkérdezte és mikor megindul a szülés, akkor mi lesz? Azt mondták, hogy az a törvény, hogy akkor sem mehet fel soron kívül! Mit szóltok ehhez? Nem szégyen, hogy egy MAGYAR emberhez így viszonyulnak?

7

Feljelentés életveszélyesen fenyegetőző lakó ellen. Milyen bizonyítékot fogadnak el?

Egyik házbeli illető rendszeresen fenyeget megöléssel ("szétverem a fejedet baseball ütővel", "elvágom a torkodat" stb.), mivel szóvá merem tenni, hogy egész nap az ablak alatt hőbörög, szemetel és a közös motorgarázsban dohányzik. Az utóbbi időben felvettem a fenyegetőzését diktafonra. Azt tervezem, hogy a CD-re írt anyaggal felkeresem az ügyvédemet és feljelentést teszek zaklatás címén. Tud valaki hasonló eljárásról és annak kimeneteléről? Elég bizonyíték-e a diktafonra felvett fenyegetőzés, és mekkora büntetést szabnak ki ilyen esetben?

Köszönöm a válaszokat előre is!

0

A közös képviselőt hogyan lehet rábírni, hogy a biztosító által már kifizetett kárt (beázik a tető) helyreállítsa és ne csak zsebre tegye a pénzt?

6

Nemi erőszakot mi alapján szoktak rábizonyítani egy férfira?

A legtöbb nő akivel ilyen történik, nem rohan orvoshoz, ha csak nincs súlyos fizikai sérülése. Elég megalázottság neki az ami történt, nem hiányzik nőgyógyászati vizsgálat még ilyen állapotban. Akik feljelentést tesznek, ők is csak napokkal, hetekkel az eset után. Addigra meg már nincs semmi fizikai bizonyíték. Akkor mi alapján bizonyítják be, hogy az a konkrét férfi volt az erőszak elkövetője?

2

Mi történik, ha kiderül, hogy munkáltatóm nem akkortól jelentett be, amióta alkalmaz?

Volt munkáltatóm 2000.őszén személyesen kért ki a munkaügyi központtól , utánam támogatást igényelt. Ma voltam a NAV-nál, ahol közölték velem, hogy 2001.április óta vagyok bejelentve... A dolog érdekessége még az , hogy 2001.január 2-án baleset ért , meg is műtöttek és a TB nem követelt rajtam semmit, tehát biztosításom volt. Nem értem!!!

5

Jelentsem fel a rendőrségen zaklatásért?

Megismerkedtem egy sráccal az interneten.Személyesen is találkoztunk,de rájöttem hogy nem szeretnék tőle semmit,erre ő zaklató üzeneteket küld.Én nem ígértem neki semmit se nem értem,hogy miért csinálja.
Kérlek,segítsetek mi a teendő?
23N

7

Ún. Nevelési ellátás csak tanulói jogviszony mellett vagy anélkül is igényelhető?

Most érettségiztem, de tartósan betegnek minősülök. (ezért jelenleg nem tanulok tovább.)
19/l

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!