Találatok a következő kifejezésre: El szabad már most, hogy terhes (2 db)

El szabad mondani már most, hogy terhes vagyok? Még csak a 4 hétben vagyok és babonás is vagyok egy kicsit ezért nem tudom, hogy ezt már mondhatom a barátaim előtt vagy várjam meg a 12. hetet?

Legjobb válasz: miert ne szabadna? ha nem birod magadban tartani, mond el!!oszd meg az oromodet mindengkivel:-) gratulalok!! 26 hetes kismami

miert ne szabadna? ha nem birod magadban tartani, mond el!!oszd meg az oromodet mindengkivel:-) gratulalok!! 26 hetes kismami
szia én mikor megtudtam, sokmindenkinek elmondtam, amikor már volt szívhang még több embernek. Ez volt 2és fél hete. Tegnap voltam UH-n és közölte a doki, már csak üres ellaposodott petezsákot látja, a baba eltûnt. Remélem veled minden rendben lesz, de én ebbõl tanulva, legközelebb biztos megvárom a 3hónapot még a szüleimmel is. Most közölhetem mkivel még a mhelyemen is, és tök szar, amikor kérdezgetik, h na mi van? Õk örülnek h terhes vagyok, és mondanom kell, h már nincs... Ez olyan szörnyû, és annyira fáj...
Szia! Nem vagyok babonás, de az emberben mégis ott van a bizonytalanság, én már lassan 15 hetes leszek, de nem kürtölöm világgá, ami persze jól esne. A munkahelyemen azonnal meg kellett mondanom, mert veszélyes közegben dolgoztam, akkor voltam 5 hetes, azonnal el is jöttem tp-re. Szerintem még várj egy picit, de a családban miért ne mondhatnád?! Boldog babavárást! 14 hetes kismama
szia! ha rám hallgatsz, még vársz egy picit! én tavaly, a pozitív teszt után rögtön mondtam mindenkinek! aztán amikor 9 hetesen elmentem a dokihoz, akkor közölte, hogy ödémás a magzat, és meg kell szakítani a terhességet! szóval millió meg egy probléma fennállhat sajnos, és azt már egyáltalán nem volt olyan nagy öröm újságolni, hogy mégsincs semmilyen baba! most 6 hetes vagyok, és csak a szüleim tudják, még anyósomék sem! jövõhéten megyek orvoshoz, de ne tudd meg, hogy mit érzek most! rettegek! remélem tudtam segíteni! boldog babavárást! szia!
Én 31 hetesen még senkinek se mondtam, a párom kürtölte világgá :) De szerintem is várj egy picit, ez még korai nagyon, fõleg ha babonás vagy.
Mi az elsõ ultrahang után mondtuk el a családnak, amikor már volt szívmûködés és a doki megerõsítette a terhességet, illetve azt, hogy méhen belüli. Hat hetesek voltunk. A munkahelyemen 12. héten jelentettem be, kivéve az egyik kollégámat és egyben nagyon jó barátomat, akinek egybõl a pozitív teszt után szurkolt, ugyanis már hónapok óta hallgatta szerencsétlen, hogy mikor van peteérésem, mikor milyen a hõmérsékletem és vigasztalt, amikor nem jött össze. Szóval õ szinte már velünk együtt várta...
Ilyenkor az ember legszívesebben az egész világnak elmondaná a boldogságát, ez természetes. A te döntésed, hogy mikor mondod el, nincs rá jó recept, de azt be kell kalkulálnod, hogy az elsõ 12 hét bizonytalan... Mi csak a 12. hét után jelentjük be. Üdv. 10 hetes kismami
Szia! Én a közeli családnak tehát a szüleimnek elmondtam az 5-ik héten, de a többiekkel vártam míg nem láttuk a szívhangot.
ha nem is várod meg a 12. hetet, de legalább a 8-9.hétig várj. nagyon sok terhesség ekkor már biztosabb, mint most!
Szerintem azért várj pár hetet, mert ha történik valami a babával, akkor .... Nagyon jó érzés az emberek öröme ha elmondod nekik a jó hírt, de a sajnálkozást nehéz elviselni. A mi babánk a 12.heti uh-ig csak a mi kis titkunk volt.

Közalkalmazott vagyok. Gyes végén terhes lettem, decembertõl töltöm a szabim január 31-ig. Febr. 01-el írásban adta a munkáltató, hogy vissza vesz. Jelezzem, hogy babát várok? Volt már több vetélésem, most 5 hetes vagyok. Elküldhet szabi alatt?

Legjobb válasz: ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?

ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?
Hát, ez nem jogi válasz, szóval én ennek utánakérdeznék valaki hozzáértõtõl is. De én jelezném, mert emlékeim szerint most már szabi alatt is fel lehet mondani, talán azt sem kell megvárni, hogy újra megjelenjen valaki a munkahelyén, ugyanis írásban is elküldhetik. Ha meg terhes vagy védett vagy. Egyébként meg, ha tényleg el akarnak küldeni, akkor semmit sem nyersz azzal, hogy nem mondod el, mert ha nem mered elmondani ettõl még kirúghatnak szabi alatt, ha meg bármi baj lenne (de nem lesz semmi baja picivel, bízz benne te is), akkor meg ahogy megszûnik a védettséged akkor rúgnak ki. Így viszont abban vannak visszamész: akit a helyedre vettek fel vagy azt kell kitenniük vagy annak más munkát nézni, stb, lehet nekik könnyebbség is lenne tudni, hogy nem biztos, hogy számíthatnak rád. Én köztisztviselõ vagyok és nálunk tudom, hogy rúgtak ki már munkatársat szabi alatt, de nem tudom betegszabadság vagy évi rendes szabadság alatt (amúgy férfi volt, szóval nem ilyen jellegû háttérrel, mint a tied). De tényleg kérdezz rá vagy hátha mond itt valaki biztosat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!