Találatok a következő kifejezésre: El szabad már most, (6 db)

Augusztusban hoztam haza leander töveket gyökereztetni, sikeresen. Hogyan járjak el az ültetéssel? Mert ugyan beültetem én most őket a földbe, de kivihetem a szabadba még a cserepeket? Vagy inkább már most rakjam el őket "télire"?

El?re is köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

Legjobb válasz: Most már inkább hozd be de jövõre tedd napos helyre, imádja a meleget, a napot de rendesen öntözni kell mert nagyon párologtat. Figyelni kell a tetveket a leveleken. Nem kell vegyszer rá, ha észreveszed, hogy vannak akkor egy kis szappanos vízzel alaposan lemosod a leveleket és a szárat. Én forró vízben áztatok egy kis szappant meg 2-3 cigi csikket. Amikor kihûl a víz akkor kiszedem a darabokat és hajfestõ vagy gumi kesztyûben mosom le. Télen világos, meleg helyre tedd, habár az én szobám elég hûvös de bírja a helyet. Nyáron érdemes táp oldatozni.

Most már inkább hozd be de jövõre tedd napos helyre, imádja a meleget, a napot de rendesen öntözni kell mert nagyon párologtat. Figyelni kell a tetveket a leveleken. Nem kell vegyszer rá, ha észreveszed, hogy vannak akkor egy kis szappanos vízzel alaposan lemosod a leveleket és a szárat. Én forró vízben áztatok egy kis szappant meg 2-3 cigi csikket. Amikor kihûl a víz akkor kiszedem a darabokat és hajfestõ vagy gumi kesztyûben mosom le. Télen világos, meleg helyre tedd, habár az én szobám elég hûvös de bírja a helyet. Nyáron érdemes táp oldatozni.
Nézd meg a hosszútávú (min. 15 napos) idõjárás elõrejelzéseteket. Ha még min. 25 fok körüli, napos hõmérsékletet ír, akkor én még kitenném egy védett, napsütéses helyre. Ha borult, esõs idõt mutat, akkor inkább vidd be, meg ne fázzon.
Nem olyan kényeske! Nyugodtan hagy kint a cserepeket, a leander bírja a hideget. Tavaly õsszel gyökeresedett dugványok a vízben teleltek, 10 fokos helyiségben. Tavasszal ültettem el õket, kutya bajuk sem volt!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok, hogy válaszoltatok...tehát a gyökereseket elültetem, védett, napos helyre rakom, és a többi szárat meg figyelem, és ahogy gyökeresednek, úgy ültetem be õket, és rakom el télire. Az a helyzet, hogy van, vagy 30 tövem, ebbõl már 5nek van gyökere, úgyhogy várom a többit :-) Köszi mégegyszer!

El szabad mondani már most, hogy terhes vagyok? Még csak a 4 hétben vagyok és babonás is vagyok egy kicsit ezért nem tudom, hogy ezt már mondhatom a barátaim előtt vagy várjam meg a 12. hetet?

Legjobb válasz: miert ne szabadna? ha nem birod magadban tartani, mond el!!oszd meg az oromodet mindengkivel:-) gratulalok!! 26 hetes kismami

miert ne szabadna? ha nem birod magadban tartani, mond el!!oszd meg az oromodet mindengkivel:-) gratulalok!! 26 hetes kismami
szia én mikor megtudtam, sokmindenkinek elmondtam, amikor már volt szívhang még több embernek. Ez volt 2és fél hete. Tegnap voltam UH-n és közölte a doki, már csak üres ellaposodott petezsákot látja, a baba eltûnt. Remélem veled minden rendben lesz, de én ebbõl tanulva, legközelebb biztos megvárom a 3hónapot még a szüleimmel is. Most közölhetem mkivel még a mhelyemen is, és tök szar, amikor kérdezgetik, h na mi van? Õk örülnek h terhes vagyok, és mondanom kell, h már nincs... Ez olyan szörnyû, és annyira fáj...
Szia! Nem vagyok babonás, de az emberben mégis ott van a bizonytalanság, én már lassan 15 hetes leszek, de nem kürtölöm világgá, ami persze jól esne. A munkahelyemen azonnal meg kellett mondanom, mert veszélyes közegben dolgoztam, akkor voltam 5 hetes, azonnal el is jöttem tp-re. Szerintem még várj egy picit, de a családban miért ne mondhatnád?! Boldog babavárást! 14 hetes kismama
szia! ha rám hallgatsz, még vársz egy picit! én tavaly, a pozitív teszt után rögtön mondtam mindenkinek! aztán amikor 9 hetesen elmentem a dokihoz, akkor közölte, hogy ödémás a magzat, és meg kell szakítani a terhességet! szóval millió meg egy probléma fennállhat sajnos, és azt már egyáltalán nem volt olyan nagy öröm újságolni, hogy mégsincs semmilyen baba! most 6 hetes vagyok, és csak a szüleim tudják, még anyósomék sem! jövõhéten megyek orvoshoz, de ne tudd meg, hogy mit érzek most! rettegek! remélem tudtam segíteni! boldog babavárást! szia!
Én 31 hetesen még senkinek se mondtam, a párom kürtölte világgá :) De szerintem is várj egy picit, ez még korai nagyon, fõleg ha babonás vagy.
Mi az elsõ ultrahang után mondtuk el a családnak, amikor már volt szívmûködés és a doki megerõsítette a terhességet, illetve azt, hogy méhen belüli. Hat hetesek voltunk. A munkahelyemen 12. héten jelentettem be, kivéve az egyik kollégámat és egyben nagyon jó barátomat, akinek egybõl a pozitív teszt után szurkolt, ugyanis már hónapok óta hallgatta szerencsétlen, hogy mikor van peteérésem, mikor milyen a hõmérsékletem és vigasztalt, amikor nem jött össze. Szóval õ szinte már velünk együtt várta...
Ilyenkor az ember legszívesebben az egész világnak elmondaná a boldogságát, ez természetes. A te döntésed, hogy mikor mondod el, nincs rá jó recept, de azt be kell kalkulálnod, hogy az elsõ 12 hét bizonytalan... Mi csak a 12. hét után jelentjük be. Üdv. 10 hetes kismami
Szia! Én a közeli családnak tehát a szüleimnek elmondtam az 5-ik héten, de a többiekkel vártam míg nem láttuk a szívhangot.
ha nem is várod meg a 12. hetet, de legalább a 8-9.hétig várj. nagyon sok terhesség ekkor már biztosabb, mint most!
Szerintem azért várj pár hetet, mert ha történik valami a babával, akkor .... Nagyon jó érzés az emberek öröme ha elmondod nekik a jó hírt, de a sajnálkozást nehéz elviselni. A mi babánk a 12.heti uh-ig csak a mi kis titkunk volt.

Közalkalmazott vagyok. Gyes végén terhes lettem, decembertõl töltöm a szabim január 31-ig. Febr. 01-el írásban adta a munkáltató, hogy vissza vesz. Jelezzem, hogy babát várok? Volt már több vetélésem, most 5 hetes vagyok. Elküldhet szabi alatt?

Legjobb válasz: ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?

ha már volt vetélésed, az kb azt jelenti, hogy az elején célszerû pihenni, de az meglesz, nem? ha nem jelented be most és február 1tõl elkezdesz dolgozni, amikor már javában látszani fog, akkor nem cikibb, ha csak akkor derül ki? tisztességesebb most szólni. szabadság alatt elküldhet, ha határozott idejû szerzõdésed van, ha határozatlan, akkor is, csak akkor fizet sokat, felmondást, végkielégítést, attól függ, mióta vagy ott. ha reálisan nézzük, meddig dolgoznál? a munkáltató helyében te mit mondanál egy ilyen esetben? képzeld magad az õ helyébe... hogy korrekt?
Hát, ez nem jogi válasz, szóval én ennek utánakérdeznék valaki hozzáértõtõl is. De én jelezném, mert emlékeim szerint most már szabi alatt is fel lehet mondani, talán azt sem kell megvárni, hogy újra megjelenjen valaki a munkahelyén, ugyanis írásban is elküldhetik. Ha meg terhes vagy védett vagy. Egyébként meg, ha tényleg el akarnak küldeni, akkor semmit sem nyersz azzal, hogy nem mondod el, mert ha nem mered elmondani ettõl még kirúghatnak szabi alatt, ha meg bármi baj lenne (de nem lesz semmi baja picivel, bízz benne te is), akkor meg ahogy megszûnik a védettséged akkor rúgnak ki. Így viszont abban vannak visszamész: akit a helyedre vettek fel vagy azt kell kitenniük vagy annak más munkát nézni, stb, lehet nekik könnyebbség is lenne tudni, hogy nem biztos, hogy számíthatnak rád. Én köztisztviselõ vagyok és nálunk tudom, hogy rúgtak ki már munkatársat szabi alatt, de nem tudom betegszabadság vagy évi rendes szabadság alatt (amúgy férfi volt, szóval nem ilyen jellegû háttérrel, mint a tied). De tényleg kérdezz rá vagy hátha mond itt valaki biztosat.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Neked!


A kérdező hozzászólása: A termék neve: Columbia Men's Mountain Guard™ Hat Omni-Heat
Csak azt tudom mondani, hogy én semmit nem mosok kézzel, nem érdekel, mit írtak. Eddig még semminek nem lett semmi baja. Kézzel sokkal durvábban csavarom ki, mint ahogyan a gép teszi, plusz tökig tele marad vízzel... a gép meg rendesen kicsavarja. Akkor se mosnék semmit kézzel, ha fegyvert fognának a fejemhez.
Azért mert ez a sapka kötött áru és kötött árut csak kézzel szabad mosni mindig és fektetve szárítani. A mosogép tönkreteheti és nem érvényes a garancia, ha úgy van mosva.
18.04: nehogy leszakadjon a kezed egy kis kézi mosástól... -.-"
valami speckó anyag lehet benne, ami nem tûri a gépi mosást.
Kinyúlik, elveszíti a formáját. (amúgy az én kezem leszakadt a kézi mosástól kb... XD Két hónapja küzdök miatta az ekcémámmal, és nem élmény, hogy olyan, mint egy rinocérosz bõre, teli hegekkel és sebekkel. Talán ne ítélj elsõre, lehet hogy neki is van rá indoka :P)

Ha egy lány aki igazán tetszik, de van barátja, mikor hívjam el "randira"? Ha már szabad lesz, vagy mindenképpen próbáljam meg most amikor még éppen egy kapcsolatban van, ráadásul az elején? (lent még)

Van egy lány aki nagyon bejön,és ezt a tudtára is adtam.Mikor elmondtam neki(már mint nem személyesen) nem kaptam rá semmilyen választ,ráadásul ekkor még nem is volt barátja.De azóta is amikor találkozunk mindig köszön és mosolyog, de semmi más reakciója nincs(vagy csak én nem vettem a lapot?!).Már 1-2 hónapja nem találkoztunk és nekem nagyon hiányzik, valamit elindított bennem.Iw-en rá kerestem és meg láttam hogy most már kapcsolatban van(bár elég friss).A lényeg az lenne, hogy ha én most ennek ellenére elhívnám találkozni(randira), és Õ nemet mondd, akkor akkor vajon ha kés?bb(mikor ismét egyedül lesz)ismét megkérdezem akkor is ez lesz a válasza?

Legjobb válasz: "(vagy csak én nem vettem a lapot?!)" - Igen, azt hiszem ez van. Megmondtad neki, hogy bejön neked, erre õ összejött késõbb mással. Mit nem lehet ezen érteni? Normális esetben azt mondanám, hogy próbáld meg elcsábítani, mert ha veled jön össze, úgyse lett volan örökéletû a kapcsolatuk, de szerintem ez esetben tök felesleges hajtanod bármikor is. Ha talán lett is volna akkor esélyed, már biztosan elszúrtad azzal, hogy ennyit vártál.

"(vagy csak én nem vettem a lapot?!)" - Igen, azt hiszem ez van. Megmondtad neki, hogy bejön neked, erre õ összejött késõbb mással. Mit nem lehet ezen érteni? Normális esetben azt mondanám, hogy próbáld meg elcsábítani, mert ha veled jön össze, úgyse lett volan örökéletû a kapcsolatuk, de szerintem ez esetben tök felesleges hajtanod bármikor is. Ha talán lett is volna akkor esélyed, már biztosan elszúrtad azzal, hogy ennyit vártál.
Hát innen nézve felejtõsnek tûnik az ügy. Tudtára adtad, hogy tetszik, de amikor még szabad volt, se adott érdemi választ? Szerintem ez elég világosan mutatja, hogy nem érdeklõdik irántad. A kedves köszönés és mosoly szimpla korrektség a részérõl, szerintem. Ha nem látod nap mind nap, talán hamar sikerül elfelejtened, és valaki mással összejön valami jó.
Két hónapig nem léptél semmit, csak egyszer szóltál neki és nem is kerested többet? Jobb lett volna, hogyha megkeresed õt, mert lehet hogy egész idõ alatt azon vívódott hogy veled vagy a mostani barátjával jöjjön össze. Ezt már elk*rtad. Ha nagyon szerelmesnek hiszed magad, vársz amíg újra szabad nem lesz (talán egy élet?) vagy keresel egy másik lányt.
Aki mer, az nyer! Itt is igaz. A nyomulósabb pasi lett a nyerõ. Ennyi. Nem kizárt, az sem, hogy soha nem is gondolt rád úgy...de valóban az is lehet amit az elõttem válaszoló írt. Szóval, ilyen az élet. De Én azt tanácsolom, hogy nyugodtan vedd fel vele valahogyan a kapcsolatot, s deríts fényt a múltra... Ha nem vagytok semmilyen viszonyban azért valamilyen kapcsolatot mindenképp alakíts ki. Ha nem megy, az is egy válasz-
szerintem ne foglalkozz vele! velem is ugyanez volt. vártam. összejöttünk. de rádöbbentem h felesleges volt várni. hiába tetszik.. nem ismered eléggé!!! és felesleges várnod, csak a többi igazi? lehetõséget veszíted el ezzel.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszotokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!