Találatok a következő kifejezésre: El lehet egy 3 hónapos babát (4 db)

El lehet rontani egy 3 hónapos babát?

A múlt héten néhány alkalommal (pár órát) anyósom vigyázott 3 hónapos kisfiamra. Régebben is mondtam már neki, hogy szíre-szóra ne kapkodja fel a picit, próbálja inkább simogatni, vagy melléfekve elaltani, megnyugtatni. ( Mindig azt emlegeti, hogy anno a párom is mindig csak kézben akart lenni!)Nem tudom mennyit dédelgette kézben, de pár napja szinte mindig kézben akar lenni. Mi is fel szoktuk venni, megyünk egy kört a lakásban, nézel?dünk, de eddig jól elvolt fekve is, és jó nagyokat tornázott, rugizott és beszélgetett/beszélgettünk közben. Most ezt nem nagyon akarja, mert amint megpróbálom letenni keservesen sírni kezd. Lehet, hogy pár nap alatt anyósom " elrontotta"? Mellesleg gondolom a mozgásfejl?désének sem tesz jót, ha állandóan kézben csücsül. Pedig már olyan szépen próbálgatott az oldalára fordulni is. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Igen el lehet rontani! Nyugodtan mondd meg, hogy te nem azt szeretnéd és lesszíves ha ott a baba hagyni békén... Ez ugganaz, hogy a 2 évesgyerek naponta kap egy kindercsokit a nagyapjától..aztán a bolti vásárláskor ott üvölt a pénztárnál, mert õ még nem vásárolt be, mire kiderült, hogy a kindertojás kimaradt a kosárból...aztán kérdõre vontuk a nagypapát, hogy mi ez,majd bevallotta,hogy jár annak agyereknek, pedig senki nem akarta csokira szoktatni...amíg valamit nem kap addig nem is tudja,hogy olyan van és nemkell,de ha anyósod felkapkodja és ez neki tetszik, akor persze,hogy követelni fogja... Mond meg, hogy lehet hogy a párod ilyen volt,mert megszokta, de a te gyereked nem ugyanaz a baba.

Igen el lehet rontani! Nyugodtan mondd meg, hogy te nem azt szeretnéd és lesszíves ha ott a baba hagyni békén... Ez ugganaz, hogy a 2 évesgyerek naponta kap egy kindercsokit a nagyapjától..aztán a bolti vásárláskor ott üvölt a pénztárnál, mert õ még nem vásárolt be, mire kiderült, hogy a kindertojás kimaradt a kosárból...aztán kérdõre vontuk a nagypapát, hogy mi ez, majd bevallotta, hogy jár annak agyereknek, pedig senki nem akarta csokira szoktatni...amíg valamit nem kap addig nem is tudja, hogy olyan van és nemkell, de ha anyósod felkapkodja és ez neki tetszik, akor persze, hogy követelni fogja... Mond meg, hogy lehet hogy a párod ilyen volt, mert megszokta, de a te gyereked nem ugyanaz a baba.
Bizony hozzá lehet szoktatni.Nálunk apuka szokta böfiztetni, majd nem akarja lerakni.Megvárja míg elalszik, sokszor utána sem teszi le egyhamar.Elötte letettük a kiságyba, megsimogattuk, néha benéztünk hozzá és aludt.Addig meg nézelõdött.Azóta ez nem megy ilyen simán.Most már Õ is leteszi ha szólok neki mielött elaludna.Persze nem tetszik neki igazán, de hamar visszaáll.Nálatok is vissza fog szerintem.
Nálam uez a szitu, mint a kérdezõnél... El lehet kapatni valóban, de szerintem idõvel visszaszokik arégi kerékvágásba. Uis nálunk ez történt, sírás nélkül 1 hét alatt. Úgyhogy ne aggódj, csak kapkodja ki az anyós, te pedig tégy úgy, mint ddig. Mellesleg szépen meg is mondhatod neki, hogy mi a helyzet. Én is megmondtam, bár a helyzeten nem változatott :) PusY
mindenre van kifogásod ez nem jomert nem tudom végezni a dolgom az nem jo mert elkapatom amaz nem jo mert meleg van, , , , , , akkor hagy sirni vagy az sem jo??????,
Szia!Babája válogatja, én egyik gyerekemet sem kapkodtam föl, nálunk is volt hogy Apukám kezében aludt a pár hónapos fiím fél napokat, hiába kértem hogy ne tegye, mert otthon nekem erre nincs módom.Utána egész éjjel ordított, mert nem volt ugye álmos.És ez neki sem jó hogy így meg van bolygatva. Azért meg kell találni az egészséges egyensúlyt szerintem, nem kell ordítani hagyni, de egész nap cipelni sem.
A kérdező hozzászólása: A hordozókendõt nem próbáltam, de nem hiszem, hogy 30 fokban kényelmes lenne itthon. Azért köszi az öteletet!
hordozokendõt probáltad már?tedd abba igy veled van és a dolgod is végezheted
oriási igazatok van.annál jobb érzés nincs amikor a kezedben tartod érzed ahogy szuszokál és boldog hogy veled van.
Az utolsó hozzászólónak maximálisan igaza van. A csoki más, arra nincs szüksége egy gyermeknek, jobb is, ha nem tudja mi az, de a szeretet a mami közeliség igenis jó és kell. Úgy látszik nem vagyok egyedül azzal, hogy NE hagyjuk sírni a gyereket:-))
Elõször is legyél egy kicsit türelmesebb. A baba is társas lény, vágyik az érintésre, a közelségre, minden porcikája a szeretetre, ölelésre, babusgatásra. Ez a néhány hónap errõl szól. Aztán mikor már önálóan mászni és tipegni kezd aztán futkározni, hidd el esze ágában sem lesz a kezedben csücsülni. Sõt soha többé nem dajkálhatod annyit mint most babakorában. Ha nem használod ki ezt a nagyon rövid idõszakot, egész életedben hiányozni fog az érzés, és lelkiismeretfurdalásod lesz hogy elmulasztottál valamit. Szeretettel nem lehet gyermeket elrontani. Most még olyan kiszolgáltatott és csöpp egyátalán nem baj ha mindig a kezedben akar lenni. Csak ülj le a babád mellé és nézd csak jól meg : ha adsz neki enni akkor nem éhezik, ha adsz neki inni, nem szomjazik, ha tisztába teszed akkor jobban érzi magát, ha elkeseredik és magadhoz öleled akkor úgy érzi hogy biztonságban van, és megvígasztalódik. Az õ kis életének legnagyobb alappilére a bizalom az anyukájában, hogy mindenkor számíthat rád! Boldog babázást kívánok neked! Egy kétgyermekes anyuka
Nagyon szép dolgokat mondtatok, hogy jó, ha kézben van...stb. Csak megkérdõjelezem, ha állandóan kézben szeretne lenni, akkor hogyan fõzöl, vasalsz, mosol, takarítasz. Mindenki imádja a babáját, én is az enyémet, de nem tudom mindig kézben tartani, sajnálom.

3 hónapos babámnak egy picit nyálkás a kakija, mitől lehet? 3 napja kezdtem el neki adni narancs és almalevet, attól? Csakis anyatejes.

Legjobb válasz: Anyatejes babák hozzátáplálása 6 hónapos korban kezdõdhet, úgy tudom ez vonatkozik a gyümölcslére is. Valószínû ez lehet a baj, egyenlõre felejtsd el ezeket. Ha szomjas adj neki egy kis babavizet.

Anyatejes babák hozzátáplálása 6 hónapos korban kezdõdhet, úgy tudom ez vonatkozik a gyümölcslére is. Valószínû ez lehet a baj, egyenlõre felejtsd el ezeket. Ha szomjas adj neki egy kis babavizet.
Hidd el nem rosszat akarunk. A te babàd, végül te döntheted el hogyan cselekszel tovàbb. De anyatejes babàk 6. honaptol hozzàtplàlhatoak, igaz a boltban eladott bébiétel, italok mäsképp vannak elöàllitva, ott érvényes hogy 4. honaptol, 6. honaptol...de tàpszeresekre vonatkozoan.
Hogyan adhatsz neki narancslevet??? Az túl savas, majd kb 1 év után!!
Elöször is 3 honaposan semmire nincs szüksége egy babànak anyatejen kivül! Ha tàpszres akkor se adunk ilyen koràn tàpszeren kivül màst. Lehet anyukàd, anyosod, ismerösöd ajànlotta, de nem jo ötlet¨ Hidd el a picidnek elég a te tejed böven! Szépen fog fejlödni attol. Ne akard ràszoktatni ilyen hamar màsra. Böven lesz idötök ismerkedni az izekkel. Narancslevet pedig semmiképpp nem adhatsz ilyen koràn!
A kérdező hozzászólása: akkor miért van 4 hónapos kortol adható alma-narancs ital? az se jobb ha késõn szokik hozzá az izekhez.
Igen, de az a tápszeres babákra vonatkozik! De ha tápszeres lenne, akkor sincs még 4 hónapos a babád! Szerintem is nagyon korai még neki bármiféle más dolog, mint az anyatej! Az én babám max. köményes teát kapott ennyi idõsen, de csak azért mert iszonyú hasfájós volt, de amint abbamaradt nem kapta többet! Miért kell ennyire siettetni az hozzátáplálást! Nem véletlenül van kitalálva a fél év! Még nem érett az emésztõrendszere ezeknek a dolgoknak az emésztéséhez! Ráér még megszokni az ízeket, más baba is megszokta aki kivárta a fél évet! Várj még, ráértek!!!
A kérdező hozzászólása: Egyépként azért próbálkoztunk ezzel mert már 3napja nem kakilt és ez igy beállt neki, hasfájós, és hogy adtam neki beindult a kaki és nem veszem már észre hogy annyira fáj a hasa, orvos ajánlotta+ még a paradicsomlevet is.
Szia! Nyugodtan adj neki semmi baja nem lesz!Az almalé meg fõleg jó.Ha tápszeres akkor meg fõleg 3 hónaptól ízlelhet mást!!!:) Az én babámnak a tápszertõl is nyálkása kakija néha! Amúgy az egy dolog hogy az anyatej jó ha egyszer nincs nem tudunk mit csinálni! Jó babázást!
A kérdezö nem azért adott gyümölcslevet, mert nincs teje, hanem mert szorulàsa volt a picinek, vagy hasfàjàsa. Nem kell biztatni a butasàgra!

Hogy csináljam? A férjem vidéken dolgozik, és csak hétvégenként jár haza. Egyedül vagyok a 3 hónapos babámmal. Hogy lehet ezt kibirni? A szüleim is vidéken élnek, teljesen egyedül vagyok.

Nem birom igy. Mindig nagyon vidám, mosolygós voltam, de már nem tudok nevetni sem. Segitsetek.

Legjobb válasz: Pár hét és nálam is ez lesz a helyzet,csak nem vidék,hanem külföld.elõre be vagyok pánikolva...szüleim Szlovákiában,itt meg jóformán senkire se számíthatok.És a fiam szintén 3 hónapos,kezd fogzani...már most szinte csak kézben van el.Nemtudom mi lesz,de ez így nem a legjobb.Remélem addig eszembe jut a megoldás...

Pár hét és nálam is ez lesz a helyzet, csak nem vidék, hanem külföld.elõre be vagyok pánikolva...szüleim Szlovákiában, itt meg jóformán senkire se számíthatok.És a fiam szintén 3 hónapos, kezd fogzani...már most szinte csak kézben van el.Nemtudom mi lesz, de ez így nem a legjobb.Remélem addig eszembe jut a megoldás...
Megértelek. Nálunk annyial rosszabb a helyzet, hogy a férjem külföldön dolgozik és havonta 1* jön haza, a lányom már 1 éves, így napközben csak össz-vissz 2 órát alszik, viszont a korából adódóan könnyebben le lehet foglalni és egyedül is eljátszik egy darabig. A szüleim 120 km-re laknak, a párom rokonai laknak egy városban velünk. Akkor fõzök, teregetek, amikor elalszik, már az is felüdülés, ha elmegyünk boltba, mert emberek közé megyek. Minden nap megpróbálok sétálni vele, ez mindkettõnknek jót tesz. Este, amikor elalszik beülök egy kád forró vízbe és megpróbálok 10 percre kikapcsolni. Ne fásulj bele a hétköznapokba, a babádnak sem tesz jót, ha szomorúnak lát, csak nyûgös lesz miatta és neked lesz nehezebb. Nem olyan sok az az 5 nap, én irigyellek érte, hogy "csak" ennyi. Fel a fejjel, mutasd meg, hogy erõs csaj vagy és meg tudod oldani. Írj nyugodtan, ha kérdésed van.
A kérdező hozzászólása: Jaj csajok, olyan rendik vagytok, hogy irtatok, és ugy sajnállak titeket, és maximálisan megértem a 2.válaszolót. Ilyen rossz idõben még sétálni sem tudunk elmenni , ezért bevásárlóközpontba szoktunk járni. Nekem is ez az eggyetlen vigaszom. Az esti fürcsivel az a probémám, hogy iszonyuan félek "egyedül" itthon, és, ha elalszik a bébi, én is gyorsan megyek aludni. Tudom, nevetséges vagyok, de igy van, meghát estére ugy elfáradok, hogy teljesen kidölök. Éjjel is még 2x ébred, ezért fizikailag is kivagyok. Nagyon köszönöm, hogy irtatok, jo valakivel megostani a problémám. Kitartás nektek is.


Mi lehet a 3 hónapos kislány babám nemiszervében, ha egy kis bőrdarab lóg ki? Nem merem bántani, el fog múlni?

Legjobb válasz: Épp ezt kérdezték kicsit korábban, nekem nincs tapasztalatom, de ott azt írták természetes dolog, még a nevét is leírták, nézd meg-ha gondolod!

Épp ezt kérdezték kicsit korábban, nekem nincs tapasztalatom, de ott azt írták természetes dolog, még a nevét is leírták, nézd meg-ha gondolod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Nem tudod véletlenül, hogy melyik oldal környékén találom? Babák témánál olvastad?
Megtaláltam, azóta lehet te is:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged!!!
az gáz, hogy én 17vagyok és nekem msot van ilyen?:S
A kérdező hozzászólása: semmi baj Majd ha lesz nemi életed, lehet, hogy elmúlik, de ha nem, akkor sem fog semmiben akadályozni. Ezt elhiheted, sokat olvastam róla. Nyugi szis


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!