Találatok a következő kifejezésre: El lehet dohányzás (6 db)

El lehet vetélni dohányzás miatt?

Legjobb válasz: Igen!A dohányzás az alkoholfogyasztás a stressz nagyon ártalmas a babának!

Igen!A dohányzás az alkoholfogyasztás a stressz nagyon ártalmas a babának!
Én azt mondom mindenki maga dönti el mit tesz meg a babájáért...én is cigiztem mig meg nem tudtam hogy babás vagyok, akkor egyszerre abbahagytam, de már késõ volt sajnos mert nemsoká elvetéltem, nem volt egyszerû feldolgozni fõleg hogy tudtam én vagyok az oka.szóval ha valaki igazán babát akar nem csak a cigi lesz amirõl le kell mondania érte, ez csak az elsõ lépés....mérlegelni kell mi - mit ér meg valakinek azután dönteni.
Igazad van kettõvel elöttem abban, hogy attól lesz jó anya valaki, ha szereti a babáját annyira amennyire csk tudja és megtesz érte minden tõle telhetõt!De szerinted ebbe a fogalomkörbe nem tartozik bele az az idõszak mikor a pociban van??????Akkor is meg kell tenni érte minden tõled telhetõt!És ha már bizonyítottan káros valami, akkor legalább próbálja mellõzni erre a kis idõre!
Már ne is haragudj de az oldal potosan az olyanok miatt megy el rossz irányba aki olyat ír mint pl te , hogy az jó anya aki terhesség alatt dohányzik. Te azt tarod jó anyának aki a saját gyermekét akit a szíve alat hord 9 hónapig szó szerit mérgezi.Igaz a dohányosok nem biztos , hogy 9 hónapig mert lehet hogy hamarabb elvetélnek. 23.hetes kismami
Szerintem nem azon múlik, hogy valaki sz.r anya, hogy dohányzik-e vagy sem.30-40 éve nem tudtak még a cigi káros hatásairól ( anyut, ha esetleg dohányzott nem tartjuk sz.r anyának - legalábbis gondolom?!), nem feltéteklezem, hogy Õ annak idején rosszat akart volna, s mikor megszülettünk nagyon szeretett minket és vigyázott ránk. A szoli károsító hatásairól sem tudunk mindent. Ez nem hiszem , hogy az iskolázatlanságunk miatt van, csak egyenlõre nem tudják bizonyítani, hogy milyen hatásai lehetnek a magzatra. Lehet , hogy 20 év múlva ugyanígy tiltott lesz a terhesség alatt szolizni, mint ahogy most dohányozni. Ahhoz , hogy valaki jó anya legyen csak annyi kell, hogy szeresse a babáját és vigyázzon rá amennyire csak tud.Van aki bárhogy vigyáz, a természet mégis közbeszól... sajnos. Talán inkább segíteni kellene egymásnak! De látom lassan ez az oldal egész más irányba megy el!
Lassan úgy néz ki, hogy az lesz a sz.r anya aki nem dohányzik terhesen!Úr Isten kapjanak már észhez azok akik idegbetegnek és kiakasztónak titulálták a nemdohányzó kismamikat!Mit vártok???Tanácsolja mindenki azt, hogy "szívdd nyugodtan nem lesz semmi gáz???"Esküszöm Ti betegek vagytok!Én 6 évig dohányoztam és tudom milyen nehéz leszokni róla, de megtettem.Nem akarom bántani azt, akinek kevés az akaratereje, de nem is fogom megnyugtatni!Mindenkinek szive joga, hogy hogyan éli meg a terhességet, de a bio kajáktól, még nem születtek halott csecsemõk, viszont az alkoholtól és a cigitõl igen!És ezt nem azért irom, mert idegbeteg vagyok, hanem azért mert ezek tények!!!!!üdv:egy lány aki mindent megtenne azért, hogy kismami lehessen.
Nekem egy baratnõm 8 hónaposan vetélt el!!!!!! Leszakadt egy darab a placentából és meghalt benne a babája, mert cigarettázott.
azert jo ez az oldal mert itt mindenki tudja osztani az észt!baromi okos kismamák vannak manapság
Szerintem nem idegbeteg a kismama.Szerintem sem kell cigizni ha vki babát hord a szive alatt.
Az elõzõ válaszolónak üzenném, hogy egyetértek. A szoli, a bio sza. kaják, meg a marha egészségesnek tartott életmód azért nem káros, mert azt Õk csinálják nagyon okosan és szakszerûen. Mindenki más rosszul teszi a dolgokat és szörnyû bûnt követ el a kisbabája ellen.A dohányzással nem értek én sem egyet, de az örökösen észt osztó, idegbeteg kisamákkal viszont már tele a puttonyom. Ha már egy itt feltett kérdéstõl is kiakad, akkor mi lesz , ha majd ennél nagyobb problémái is lesznek?
nem értem én ezt a sok tökéletes embert azaz kis mamát.és azok a modern anyukák a sok bio sza..al meg a szolival és a hajfestéssel????ezek nem ártanak mindig csak a cigi.....
Még a végén igazuk lesz azoknak akik cigiznek terhesen??!!Na ne!Igenis felelõséggel vagyunk azért a pocaklakóért, ki ha nem az anyja??Én is dohányoztam, de le tudtam tenni, hülyeség h nem lehet.Mi van ha majd csak a évekkel késõbb jönnek elõ a bajok?Nem 20 hónaposan.Hogy tud az az anya elszámolni a lelkiismeretével?...
Szerintem ha valakinek fontos a babája egészsége akkor igen is le tudja tenni.Én évekig cigiztem és tudatosan tettem le a teherbe esésem elõtt évekkel, nem mondom, hogy könnyû volt de úgy voltam vele, hogy amire terhes leszek kitisztul a szervezetem.Az utolsó hozzászólónak nincs igaza, mert lehet, hogy a baba születése után úgy néz ki rendben van, de ne felejtsük el, hogy évekig fejlõdik és mi van ha hónapokkal -ill.évekkel késõbb lesz valami baja.Legjobb esetben is csak allergiás lesz.Megéri?Akkor fogod magadat bûntetni lelkileg, hogy mért kockáztattál.de még ha nem is lenne baja, tudod , hogy rád nézve sem egészséges a cigi, nemhogy a babára nézve, mikor õt sokkal érzékenyebben érint minden.Remélem belátod a következmények lehetõségének esélyeit.
szia ezt a kérdést már én is fel tettem korábban akkor sokkal durvább válaszok jöttek:nézd én 29hetes vagyok heti 3-4 szálat el szivok a dokim is tud rola.a barátnõmnek 20 honapos a kisfia õ napi 2 szivott semmi baja nem lett nem ajánlom de ha szivod is ne sokat
Sajnos igen.
Terhesség korai szakaszában a dohányzás, alkohol, stb. nagyon nagyban megemelik a vetélés esélyét. De egész terhesség alatt is tilos dohényozni, hiszen a babának ártasz vele, az elõttem irtaknak igazat adva. De lelked rajta, viszont ha beteg lesz a babád miután megszületik, vagy esetleg halva fog megszületni csak magadat (vagy aki terhesen dohányzott) okolhatod miatta.
Igen..a legkevesebb cigi okozta baj, hogy kis súllyal születik a baba.De amúgy cscsemõágyi haláltól kezdve egy csomó mindent okozhat.Az a nõ, aki nem tudja letenni a cigit a babája miatt, az felelõtlen és még nem való anyának..akárhány éves is. Én le tudtam tenni a kispocak miatt.
A rendszeres dohányzás miatt igen. Mármint a sok cigitõl. Aki alkalmanként dohányzik terhesen, az pedig annak a kockázatnak teszi ki a babát, hogy oxigénhiányos lesz, születése után betges, vérszegény lehet, gyakoribb a bölcsõhalál, késõbb az asztma kialakulása. Szóval nagyon nem jó játék ez.
Szerintem itt néhányan nem értelmeznek jól a leírtakból! Bármennyire is olvasom, senki nem írt olyat, hogy sz.r anya az aki nem dohányzik, vagy olyat, hogy az lenne a jó anya aki dohányzik. Mellesleg sem ilyen, sem olyan anyának nem "kívánnám"(írnám), hogy elvetéljen, bármilyen életmódot folytat. Erre még az sem érdemes aki ne adj isten bagózik, vagy szolizik, vagy bármi. Mellesleg az utóbbi jó pár válasz, nem a kérdezõnek szól, hanem ez már tipikus nõi hajbakapás.Igen el lehet vetélni dohányzás miatt, meg még egy csomó mindentõl, amit talán még az orvosok sem tudnak. Aki babát akar, az valóban ne cigigizzen, ne igyon, ne drogozzon és ne idegeskedjen!!!

Hogy lehet az, hogy a vén zsémbes, gonosz, utálatos önző embereket nem viszi el a dohányzás, alkohol?

A szomszéd vén zsémbes igazi mindenbe bele kotnyeleskedő öreg asszony! Éjjel-nappal cigizni látom évek óta, és semmi, nem hallom köhögni, krákogni, fulladozni! Egész fél életét dohányzással tölthette, szerintem napi 1-2 doboz cigit elszív, és jól van! A bajom vele az, hogy mindenért rikácsol, egy picikét hangosabb benne a szobámba a zene(ki alig hallatszik) de rikácsol, hogy "halkits már le! (Délután 1 kor hallgatok zenét! Füvet nyírok hétköznap, 2 kor, és azért is ugat, hogy nem tud aludni! Ha a dohányzás annyira egészségtelen, hogy tüdőrák, gégerák, minden, miért él és vígad a vén csotrogány?

Legjobb válasz: a házsártos vénasszonyok élnek legtovább.

a házsártos vénasszonyok élnek legtovább.
Beléjük van száradva a lélek :D És se lenn se fenn nem kellenek..
Kezdj el vele trollkodni, pl. amikor ugat hogy halkítsd le a zenét szólj vissza: Maradjon már csöndben, nem hallom a zenét! -és hangosítsd fel. Pár ilyen alkalom után már õ is annyira utál téged, mint te õt.Így ki lehet bírni valahogy az ilyeneket.;)
Mert a dohányzás NEM annyira egészségtelen, ahogyan ma állítják! Nagyon sokan érnek meg magas kort, akik fiatal koruk óta dohányoznak! Ha a dohányzás annyira káros lenne, akkor minden 30-40 év fölötti ember tüdõrákos lenne. Õk ugyan is még úgy nõttek fel, hogy otthon, a munkahelyen mindenki dohányzott körülöttük. A terhes nõk és a szoptató anyák is. Annyi igaz, hogy nem egészséges, ahogyan a szmog és a benzingõz is káros.
a rosszindulatúságod túlzott ugyanakkor érthetõ. kezeld úgy mint egy beteget mert akkor könnyebb elviselni. és biztos a sok alvás ami úgy egészben tartja vaaaaagy mázli
igen, õket a füst egészen eltartósítja, ha egyszer egy hétig nem jut cigihez valószínû elhalálozik
höhö ez is egyfajta mód
Azért mert mások vérét szívják pl a tiedet a te bioenergiádból táplálkoznak ez élteti !
Ez egy jó kérdés. Én is szoktam ezen gondolkodni. Nekünk is egyik szomszédunk úgy lett tüdõrákos, hogy életében nem gyújtott rá, sõt a családjában sem bagózik senki. Ráadásul falun lakom, tehát a szmog sem játszik. Közben öregapám tinédzser korától fogva bagózik és 76 évesen szinte kutya baja. Valószínû, hogy az élni akarás, meg a stresszmentes élet okozhatja. (Ha ennyire van ideje mindenbe belekötni, akkor biztos nincs problémás élete)

Szerintetek a dohányzás tényleg olyan káros, amilyennek mondják, és igaz az a sok rémtörténet, amit hallani lehet róla, vagy csak el van túlozva?

Legjobb válasz: "Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erõs köze van a dohányzáshoz." Ezt írtam. Nem tudom ebbõl miért az jött le neked, ami. Egyébként meg nem csak a daganatokhoz van köze. Hanem mondjuk az érelmeszesedéshez, tüdõembóliához. Amiben szintén nagyon szépen bele lehet halni.

"Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erõs köze van a dohányzáshoz." Ezt írtam. Nem tudom ebbõl miért az jött le neked, ami. Egyébként meg nem csak a daganatokhoz van köze. Hanem mondjuk az érelmeszesedéshez, tüdõembóliához. Amiben szintén nagyon szépen bele lehet halni.
Tényleg! Magyarországon 10 tüdõrákos betegbõl 9 dohányzik, és egy dohányos átlagosan 14-15 évvel él kevesebbet, mint egy nemdohányzó. Most akkor megéri dohányozni? Úgy van ahogy elõttem mondták, Magyarországon a felvilágosítás a dohányzás káros hatásairól, enyhén szólva is eléggé gyér, de leginkább semmilyen. Rövid ismertetõ: http://www.youtube.com/watch?v=lCb8MbviHqY&context=C441e3b4A..
Ha van rá alkalmad nézzél meg egy dohányos tüdõt.Mindjárt fel is fogod, hogy miért káros, hogy a legtöbb dohányos(aki erõs bagós) idõs korára miért kínlódik levegõhiánnyal stb..Nincs eltúlozva..sõt inkább nincs kelõképpen felvilágosítva az ember.
Tényleg! Az apám belehalt - tüdõrákos volt. :(
"Én is megjártam ugyanis az onkológiát, mint beteg (urológia) és kérdeztem az orvosomat és az onkológusomat is, hogy a cigivel összefügg-e az én betegségem. Azt a választ kaptam, hogy nem bizonyított... " Kb. minden szervünknek lehet rosszindulatú daganata, nem is egyféle. A tüdõnek pl.lehet laphámrákja, kissejtes tüdõrákja, ilyen rákja, olyan rákja. Nem, nem mindegyik mutat összefüggést a dohányzással. De van, amelyik nagyon is. És nem csak a tüdõrákkal lehet összefüggésben, hanem még másik x féle ráktípussal. Attól, hogy a tiédnek a kapcsolata a dohányzással nem bizonyított, attól még van másik x darab, aminél meg igen. Mint mondta, heti szinten látok dohányzással összefüggõ halálesetet. Nem feketére színezett színezett tüdõket a youtube-on, hanem konkrét daganatokat nézegetek a patológián.
Tényleg káros. Bár azt nem tudom, mennyire igaz, hogy a passzív dohányzás károsabb-e, mint az aktív.
Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erõs köze van a dohányzáshoz.
Persze a sok rémtörténet meg fekete tüdõ a youtube-on... De kérdezz meg már egy onkológust, hogy mi a helyzet valójában. Aki tüdõrákos persze annak nem tesz jót, sõt sietteti a véget, de ha valaki egészséges, akkor nem téma a cigi szerintem. Én is megjártam ugyanis az onkológiát, mint beteg (urológia) és kérdeztem az orvosomat és az onkológusomat is, hogy a cigivel összefügg-e az én betegségem. Azt a választ kaptam, hogy nem bizonyított... Persze megijedtem és leszoktam, de senki nem mondta és meg sem kérdezte, hogy cigarettázom-e. Szóval itt a pont szerintem..
Akkor meg azt írd, hogy van 1-2-3 féle daganatos betegség, ami összefügghet a cigivel. Mert a hsz-edbõl az jön le, hogy szinte mindenki a cigibe hal bele.
A dohányzósak 60%-ban rákos lesz
sztem kifejezetten egészséges
22-es hozzászólónak: "nem hiszem el, ami a dobozokra van írva." Akinek ennyi esze van, az meg is érdemli, hogy dohányozzon! Tudod anyukám unokatestvére is anno így kezdte. 15 éves korában kezdett el cigizni, mellette focizott, õ is így vélekedett, hogy ááh dehogy, nem káros a cigi. És tudod mi lett vele? 52 éves korában diagnosztizálták nála az egyik legagresszívabb tüdõrák típust és 5 hónapra rá eltemettük. Nem 20 meg 30 évesen lesz valaki beteg a cigitõl, bár szerintem neked aztán nyugodtan mondhat bárki bármit.... Dohányozz! Csak így tovább! Hajrá!
Lassan már hat éve, hogy rászoktam a cigire, mellesleg rengeteget szívok, a jó kis piros multiból. Két nagy tévhitet akkor megcáfolnék a saját példámon: Nem fogsz tõle nõni-dehogynem. Nyolcadik óta (amikor rászoktam) 10 centit nõttem, most 165 vagyok, ami egy lánynak szerintem nem kevés, fõleg, hogy a családomban mások is ekkorák vagy még alacsonyabbak. Nem fogsz tudni futni, bicózni, akármi. Ez a legnagyobb hülyeség. Amikor rászoktam a tanáraim azzal próbáltak ellene érvelni, hogy az ígéretes futókarrieremnek oda. Az általános sulis tesitanárom, aki a futóedzõm is volt, a kezét tördelte, hogy hagyjam abba, mert nemsokára már a lépcsõre se megyek fel. Meg is ijedtem, de végül nem bírtam letenni. Illetve az elhatározás nem volt komoly. Lényegében mindegy is, mert csak tavaly 9 érmet nyertem futásban, pedig nem is keveset füstölök el. Tudod ennyi idõ alatt futom le a kétezret? 7 perc 12 másodperc volt tavaly. Az egyhuzamban lefutott legtöbbem pedig 10 kilométer! Középsuliba már dohányosként érkeztem és ez köztudott volt rólam (egészen idén január elsejéig volt dohányzónk, ahová csak 18 felett mehettél papíron, gyakorlatban egy felsõbb éves barát elég volt, szóval két hét után a tanáraim szünetrõl-szünetre láthattak cigizni-az ikertesómmal együtt), a tesitanár nem is várt tõlem sokat. Aztán az elsõ alkalommal a többi csaj kiköpte a tüdejét 800 méteren én meg rávertem a másodikra negyven másodpercet. Kapásból mondta is az öreg, hogy a futók között akar látni, mondtam, hogy csak akkor, ha cigizhetek. Belement. Való igaz már kaptam fura pillantásokat, mikor egy-egy megnyert/dobogós futóverseny után elsõ dolgomként rágyújtottam. De az az elõnye is van a dolognak, hogy mivel rajt elõtt lát a többi versenyzõ füstölni, nem igen vesznek komolyan, csak mikor már elõttük vagyok. :D Az ikertesóm és a húgom is bagósok, õk teniszeznek és úsznak, igaz nem olyan eredményesen, mint én. Nem tudom mi okuk lehet a cigit lejáratni, de nem hiszem el, ami a dobozokra van írva. 20/L
Igaz, hogy káros, de manapság rohattul túl lihegik az egészet.
Egyáltalán nincs eltúlozva! A tényeket pedig illik beismerni. Cigi nélkül is lehet valaki rákos, vagy beteg, ez igaz. Csakhogy cigivel sokkal nagyobb rá az esély, pl. egy dohányzó embernek 40-szer nagyobb esélye van a tüdõrákra, mint egy nemdohányzónak, a szívinfarktusra 3-szor nagyobb. Ha 10 tüdõrákos betegbõl 9 dohányzik és 1 nem, akkor nehogy már azzal az egyel példálózzatok, nézzétek már meg az arányokat! És nemhogy nincs eltúlozva, de még normálisan tájékoztatva sincsenek az emberek a dohányzás veszélyeirõl.
el van túlozva
Nincs azért annyira eltúlozva. Amikor egy rokonom sokáig kórházban feküdt, gyakran jártunk be hozzá, láttunk embereket, akiknek dohányzás okozta betegségük lett, idõs korukra, elég rossz látvány finoman szólva is, egy csontsovány gégerákos ember, vagy egy tüdõrákos. Más kérdés, hogy ki hogy bírja. Az unokatestvéremnek 3 év cigi után lett nagyon komoly asztmás rohama, pedig egyáltalán nem dohányzott erõsen, de majdnem ottmaradt. De itt van anyukám példának, aki 30 éve dohányzik rendszeresen, de nem fuldoklik, ha fel kell menni egy lépcsõn, vagy egy hosszabb sétát kell megtenni. A tüdõszûrést sem hagyja ki soha évente, eddig mindent rendben találtak nála.
Hát ha úgy érzed, hogy csak azért írok, hogy enyém legyen az utolsó szó, akkor vedd úgy, teszek rá. Igazából azért tettem, mert baromira utálom, ha kiforgatják a szavaim. Azt mondtam "sok esethez". Nem tudom mennyire voltál jó magyarból, de a "sok eset" és az "esetek többsége" az én szótáramban mást jelent. Tudod ha mondjuk vmi 100 emberbõl 20-at érint, akkor már azt mondom, hogy "sok eset", mert véleményem szerint 20% sok. Az esetek többsége meg nyilván 50-nél többet jelent. Az, hogy te kényszeresen kiforgatod mások szavai, az szerintem nem az én hibám. De ha ettõl boldog vagy, akkor hidd azt, hogy igazad van, és te pontosan tudod hogy én mit hogy értettem. Mert ugye egyértelmû, hogy ha én írok vmit, akkor te jobban tudod mit gondolok, mint én magam. Ez tök világos.
"Régen is dohányoztak, és mégsem halt meg ennyi ember tüdõrákban." Bár nem ismerek statisztikai felmérést, de valószínûleg igazad van ebben. De - szerintem - a "mai" cigik annyira túl vannak finomítva (kb. 4000 anyaggal), hogy emiatt a cigik sokkal kártékonyabbak, mint a Kossuth, Fecske, Munkás - amiket a most idõs vagy idõsödõ generáció szívott.
Nem annyira káros, mint ahogy mondják. Régen is dohányoztak, és mégsem halt meg ennyi ember tüdõrákban. Sõt sokan olyanok is rákban halnak meg, akik soha nem dohányoztak. Sokkal károsabb a levegõszennyezés, a sok gyógyszer, benzingõz stb. Csak errõl nem akarnak beszélni. Ahogy az élelmiszerekben, tápszerekben levõ adalékanyagok károsságáról sem. Nem egészséges, az tény, de nagyon el van túlozva az egész.
"Tényleg olyan káros. A patológián elég sok esetet látok, aminek erõs köze van a dohányzáshoz. Ezt írtam. Nem tudom ebbõl miért az jött le neked, ami." Azért az jött le, mert azt sugallod hogy sok esethez köze van, tehát az esetek többségéhez a te olvasatod szerint. Egyébként roppant mód hasonlítasz több, egészségügyben dolgozó ismerõsömhöz. Nem tudják elviselni, ha ellentmond nekik valaki vagy nincs igazuk 100%-ban, övék kell legyen az utolsó oltogatás és azt hiszik õk [email protected]ák a Himaláját, mert tanultak 10-12 évet... Tehát mindenkinél különbek, okosabbak. Egyébként a fentebb említett hegyre csak a szerpentint nyalták rá...
Nagyban függ az ember genetikájától.Például Churcill rengeteget dodányzott mégis 91 éves koráig élt , de van akinek már a negyvenes évei végén tüdõ gondjai lesznek.Vagy ismerem 1 bácsit aki 87 éves és ritkán látni úgy hogy ne lógna ki a cigi a szájából , azt mondta 22 éves kora óta cigizik , és az italt is szereti de persze nem alkoholista.
Van benne igazság szerintem, hogy káros.Én 15 évesen vagányságból elkezdtem bagózni.20 évesen még mindig bagóztam(napi 2 doboz cigi) de egy nap az utcán összeestem, és fuldokoltam.Kiderült, hogy súlyos asztmás rohamom volt.Addig azt se tudtam hogy létezik ilyen betegség.Teljes kivizsgálás volt, majd az orvos közölte, hogy elég komoly asztmám van.Mivel elmondtam, hogy dohányzom, az orvos azonnali letiltást mondott.Hozzátette, hogy a betegségemet köszönhetem a ciginek is, hiszen szépen elintézett engem.20 éves korom óta nem dohányzom.De 10 évvel késõbb egy tüdõszûrés alkalmával a doktornõ szerint még vannak foltok a tüdõmben.Az asztmám még ma is megvan, és néha szenvedek a levegõhiánytól.. Hát ez az én vagányságom fizetsége..
Aha kittyy104. Te beteg vagy. Tehát van 10 dohányzó ismerõsöm, akkor szerinted 6 ember tüdõrákos lesz??? Te tiszta fogyatékos vagy.

Az nagy probléma, ha a spermám barna színű? Ez minek lehet a jele? Gondolom a dohányzás válthatta ki, de lehet valami komolyabb következménye? Először csak ilyen halvány sárgás színe volt, utána kezdett el "durvulni" a helyzet.

Legjobb válasz: Valószínû, hogy vér. Idõnként elõfordul, hogy ejakuláció során egy kis ér elpattan. Ha pár nap múlva nem rendezõdik a színe, fordulj orvoshoz, mert fertõzést, traumát, vagy daganatot jelezhet.

Valószínû, hogy vér. Idõnként elõfordul, hogy ejakuláció során egy kis ér elpattan. Ha pár nap múlva nem rendezõdik a színe, fordulj orvoshoz, mert fertõzést, traumát, vagy daganatot jelezhet.
@ #3-as Ejak során kis ér? Ugyan már! Hisz mondja is, hogy elõször sárgás volt! :-o Az sztem vér, a gombás fertõzés nem barna színû! Nem kéne várnia az urológussal! Üdv: EE
>... A cigirõl meg szokj le! (Bár nem feltétlenül hiszem, h. amiatt lenne ez...) Am. hány éves is vagy? Üdv: EE
Hali! Ha barna színû a spermád, akkor az azt jelenti, VÉR VAN BENNE! Tudom, hogy vasárnap van, de akkor is: FORDULJ AZONNAL UROLÓGUSHOZ, DE TÜSTÉNT! ((:-O Majd számolj be, mi volt!? Üdv: EE
@ #8 Köszi Dúlifuli Törppojáca...szövegértés-értelmezésbõl 1-es. Félremagyarázás-fantázuhálásból 5*! :-D Üdv: EE === === === PS: Kérdezõ, mi volt a dokinál?
Ki mondta, hogy gombás fertõzésre utalok? Bármilyen más fertõzés is elszínezheti a spermát.
A kérdező hozzászólása: augusztusban leszek 23
Semmiképp nem normális. Lehet gyulladás jele, vagy ha vér került bele, akkor is barnás lesz. Lehet még gyennyesedés jele is vagy fertõzõsé. Mindenképp menj el urológushoz!
jól mondja EE, a barna alvadt vér urulógus már tegnap

A dohányzás lehet elegáns és a társasági élet egyik fontos motívuma?

Persze csak dohányzó emberek közt.

Legjobb válasz: Igen, de lehet a kocsiban ülõ/lakótelepen szájából kilógó alsóbb réteg pecsétje is.

Igen, de lehet a kocsiban ülõ/lakótelepen szájából kilógó alsóbb réteg pecsétje is.
Mármint úgy, hogy van egy társaság, ahol a dohányzás, mint egy a társaság életét összekötõ elem jelenik meg(vélemények, tapasztalatok megosztása) ? Az, hogy elegáns úgy érted, hogy rituálészerûen, meghatározott szabályok szerint dohányoznátok? Úgy szerintem lehetséges.
A pipázás is lehet elõkelõ, de a cigit már annyira lejáratták, hogy már nem fogja visszakapni régi fényét.
Szerintem lehet elegánsan végezni a dohányzást. Ha nem gusztustalanul pöfékelnek, hanem finom úriember módjára, igényesen tartva a kezet, a szájat úgy igazítva, miközben kifújják a füstöt, hogy olyan elõkelõ hatást kelt. A nõknél csak a vékony szálú cigit tartom elegánsnak, a vastag nem nõi kézbe való, az olyan durva. A társasági életet illetõen egyértelmûen jobb közösségi emberek pl. egy munkahelyen a dohányosok. Mert õk mindig elvonulnak cigizni, beszélgetnek, pletykálnak, jól összekovácsolódnak, van bennük összetartás, mindig ezt érzem. Én amúgy soha életemben nem gyújtottam rá. Nem is fogok.
Nekem ez a szivarozás. A dohányzásba a cigarettázás is beletartozik, amit annyira nem szívlelek, de egy jó kubai szivart csak elegánsan lehet elszívni.
Elég szomorú lenne.
Igen, egyesek szemében lehet elegáns. Ha nem vagy a közelében és nem kell szagolnod a dohányost, akinek már a pórusaiból is a bûz árad. Vagy ne kelljen csókolózni olyannal, aki dohányzik. Mert ha ezeket megtapasztalod, akkor inkább gusztustalan. manju
A kérdező hozzászólása: Miért, régen hogy mûködött?
Figyelj, azt megértem, hogy zavar, hogy pl. telefüstölik a vécét. Én dohányzom, mégis utálom, ha valaki ezt csinálja, legszívesebben seggbe rúgnám az ilyeneket. Ennél is jobban utálom, amikor valaki a liftben gyújt rá. De ez nem jelenti azt, hogy minden dohányos igénytelen lenne. Rászokni egy dolog, ez a legtöbbjüknél kamaszkori hülyeség, legalább is én kevés embert ismerek, aki már felnõtt fejjel szokott volna rá. De õszintén megmondom, én szeretek cigarettázni. Figyelek másokra, nem gyújtok rá ott, ahol nem szabad, nem dobom el a csikket az utcán, és szívem szerint azoknak is adnék egy taslit, akik az ablakon kipöccintgetik (nincs ezeknél otthon hamutartó meg szemetes???), de szerintem nem éppen helyénvaló egynémely tahó hibájából kollektíve minden dohányost leszólni, lenézni. (Mellesleg, nem pontoztalak le, és még csak úriember sem vagyok, mert nõ vagyok.)
*nem ütöm bele az orromat senki dolgába
Kedves 70%-os, ha te pusztán ezért nézel le valakit (és ténylegesen lenézed az illetõt), na az szánalmas.
A dohányzás pocsék dolog. Bánom, hogy elkezdtem, most próbálok leszokni. Nem hiszem, hogy önmagában elegáns. Ha egy ember elegáns egyébként is, az dohányzás közben is az. Ha valaki közönséges trampli, akkor úgyszintén trampli marad. Tehát önmagában a dohányzás nem elegáns, de nem is az ördögtõl való, ahogy mostanság beállítják.
Még annyit, hogy amire te gondolsz, az valóban inkább a szivarozás. Aki szivarozik - néha-néha -, de nem dohányzik, azt a dohányossal ellentétben nem nézem le, mert õ egy "úri sportot" ûz. Az tényleg lehet egy életforma, bár azt se próbálnám ki. A dohányosok viszont nem ilyenek, ha egy csapat azért gyûlik össze, mert mind dohányosok, az amolyan "defektesek gyülekezete". Sok gyenge, akinek mind problémái vannak.
Dohányzó emberek között persze. Nekik meg is kell valamivel magyarázniuk a gyengeségüket, hogy úgy tûnjön, mintha uralnák az életüket. Egyébként semmiképp sem. Számomra mindig az igénytelenséget jelenti.
Cigaretta pl. vékonyat, szipkából "Szörnyella de Frász-osan", az elegáns. Töltött cigit szívni piszkos körömmel, sör mellé az nem az. Férfiaknál a szivar/pipa elegánsabb, mint a cigi.
Manapság már leginkább csak a szivarozás ilyen, az is csak a férfiak körében. A cigarettázás már nem ilyen, sõt, ez egyre inkább egy stigmatizáló dolognak számít. Mondjuk egy közösségben a dohányosok valóban egy kört alkothatnak a körön belül, hiszen ma már csak meghatározott helyeken lehet dohányozni. Ezzel együtt jár az, hogy külön kell vonulni vele, és ezt a legtöbb ember nem egyedül szereti megtenni, a kijelölt dohányzóhelyeken pedig általában elég érdekes beszélgetések zajlanak :)
A kérdező hozzászólása: Én azt mondom, vannak káros, de élvezetes dolgok, melyeket lehet ûzni, de csak mértékkel és úriasan. A kocsiban ülõ vagy a lakótelepi emberekre meg no comment...
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom, igen.
igen, úgy van.csak max. nagyobb rá az esélye, h hamarabb elviszi egy szivinfarktus, érelmeszesedés, magas vérnyomás, izületi problémák...
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
A cukorbetegség is gyakori 40-es BMI felett.
A kérdező hozzászólása: azt tudom, mármint, hogy ez mikkel jár, csak azt nem, hogy ezt meddig lehet csinálni?!
Változó. Van, akinél 2-3 éven belül kialakulnak a panaszok, és van olyan kórosan kövér, akinél csak idõsebb korára jelentkeznek a szövõdmények. Hosszú és egészséges életre ilyen BMI mellett azért ne számítson senki:-(.
Az ilyen magas BMI-nél nem csak az egészségügyi kockázatok nagyobbak, hanem annak a lehetõsége is, hogy az egészségügyi problémák miatt az emberek elkezdenek egyre kevesebbet mozogni, beszûkül az életterük és az étellel kompenzálják ezt, felborul az anyagcseréjük, így gyakorlatilag esélyük sincs a fogyásra. A BMI egyre magasabb lesz, visszafordíthatatlanul híznak egyre tovább. 60 BMI felett pedig általában már 5 éves!!! túléléssel számolnak az orvosok.
Igen, jó példa erre azoknak a betegeknek a története, akiket a lakásukból szabadítanak ki, hogy gyomorszûkítõ mûtétet hajthassanak rajtuk végre.
A kérdező hozzászólása: az a gond, hogy az ezzel kapcsolatos "baj" már megtörtént vagyis egy baj. és nem tudom, hogy jöhetnek e még problémák
Ha már van szövõdménye, akkor nincs más út: le kell fogyni minél elõbb!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!