Találatok a következő kifejezésre: El lehet a fogszabályzót (8 db)

Fogszabályzóvel el lehet tolni a fogakat?

az a problémám, hogy egy fogam valamiért nem n?tt ki (az alja ottvan, csak nem n?tt ki már kiskorom óta, és így több hely van a fogaknak és szerintem e miatt az alsó fogsorom el van tolódva, szóval a föls? kett? alá nem az oda ill? alsó kett? jut, hanem közé egy fog (nemtudom érthet?-e) ezt valahogy fogászatilag meg lehet oldani? ilyen:

Legjobb válasz: sziasztok nekem is van fogszabályzóm 2008.június 4.-óta és igen el lehet vele húzni a fogakat.nekem azért lett,mert rés volt a fogam között és elöreállt.de ezen kivül macerásak a ogaim,mert mjd fe kel vágni az inyem mert nagyon lassan jön ki stb...am nagyon rossz a fogaszabályzó mert eleinte rámegy az összes kaja és nem tudod lenyelni,rajtamarad a kajamaradék,ha átlátszó gumit kérsz az besárgul és állandoan kikezdi a szám légyszi irjatok vissza köszönöm szépen,vivienszi

sziasztok nekem is van fogszabályzóm 2008.június 4.-óta és igen el lehet vele húzni a fogakat.nekem azért lett, mert rés volt a fogam között és elöreállt.de ezen kivül macerásak a ogaim, mert mjd fe kel vágni az inyem mert nagyon lassan jön ki stb...am nagyon rossz a fogaszabályzó mert eleinte rámegy az összes kaja és nem tudod lenyelni, rajtamarad a kajamaradék, ha átlátszó gumit kérsz az besárgul és állandoan kikezdi a szám légyszi irjatok vissza köszönöm szépen, vivienszi
Szia, igen, el lehet tolni, de ehhez alsó-felsõ fogszabályozóra van szükség.
A kérdező hozzászólása: és kb mennyi idõbe telik?
Sok mindentõl függ, pl. hogy amúgy a harapásod jó-e, stb. Egy átlagos kezelés idõ 1, 5-2 év, de ha neked tényleg csak ennyi a problémád, akkor olyan 8 hónap + utána az éjszakai.
Nekem másfél évig volt fogszabályzóm, és bár alapjáraton eltolni nem kellett, két oldalról húztak egy-egy fogat így aztán a helyére kellett húzni a többit. Most abszolút nem látszik, hogy valaha is lett volna ott fog. Elõre a fogorvos sem tudja megmondani, hogy mennyi idõ lesz, nekem két és fél évet saccolt, de aztán olyan gyorsan haladtunk, hogy egyszer csak azt mondta másfél év után, hogy "legközelebb levesszük". sok mindenen múlik, pl hogy hány éves vagy, milyen ütemben mozdulnak a fogaid, mennyire hagyják magukat, mennyire kell elhúzni, stb. Sokszor eszembe jutott, hogy minek is vágtam bele, hisz borzalmasan tudott fájni. Egy-egy fogorvos látogatás után 3 napig fájdalomcsillapítón és joghurton tudtam csak élni, néha fájt az egész arcom, de mostmár azt mondom abszolút megérte!! :)
A kérdező hozzászólása: és szerintetek olyan esetben mint az enyém indokolt a fogszabályzó?
Szerintem nem különösebben indokolt, de ha zavar, csináltasd meg! ;) Egyébként szépek a fogaid, mert nem áll ki a felsõ, nem torlódtak alul sem, csak picit elcsúsztak. Lehet hogy ez lesz a szexepiled :D

Meg lehet kérni a fogszabályzó orvost, hogy elõbb vegye le a fogszabályzót?

decemberre/januárra tervezte eredetileg, de most már nagyon nem bírom elviselni, több mint 2 éve van fent, nagyon szépek már a fogaim, persze az orvos látja, de ez a pár hét mit számíthat már?

Legjobb válasz: Nem mindegy, hogy mikor veszik le, ez orvosi kérdés. persze, ha ragaszkodsz hozzá, le fogja venni, de aki 2 évet kibírt, már 1 hónapot csak kibír. Én nem vetetném le.

Nem mindegy, hogy mikor veszik le, ez orvosi kérdés. persze, ha ragaszkodsz hozzá, le fogja venni, de aki 2 évet kibírt, már 1 hónapot csak kibír. Én nem vetetném le.
A kérdező hozzászólása: 2 éven keresztül még szerettem is. de most valamiért nagyon kikezdte a számat, borzasztóan fáj, nem bírok enni és egyszerûen csak szabadulni akarok tõle.
vaxot tegyél rá, az egy viasz, drogériában lehet venni

A fogszabályzót később el lehet adni vagy visszavásárolják?

Amikor a fogszabályzásnak vége van és leveszik a készüléket akkor mi lesz vele?

Legjobb válasz: Te elfogadnál egy olyan fogszabályozót ami elõtte 1-2 évig más szájában volt?

Te elfogadnál egy olyan fogszabályozót ami elõtte 1-2 évig más szájában volt?
A fogszabályzóban nem az anyag a drága. Az pár hizal, fém kapocs és csavar. 2000 forint. a drága mindennek a méretre összerakása. És ezért nem éri meg visszavenni, mert szétszedés után nyersz 2000 forintnyi anyagot. De ráköltöttél húszezret a szétszedésre. És akkor még nem számolom, hogy te pénzt szeretnél kapni érte. Tehát nem éri meg. (és az emberek többségének nem is kéne)
aha, szét lehet szedni 100 ezerért. megéri
Azért egy fogszabályzót is ugyanúgy lehet fertõtleníteni mint egy sörösüveget. De abban azért igazatok van hogy mindenkinek más fogsora van.
Úristen, hány évesen gondolkodsz így!! Azért egészen más a sörös üveg, meg más a fogszabályzó!
A kérdező hozzászólása: Gondolom szét lehet szedni és létezik fertõtlenítés is. A sörösüveget is újracímkézik és ismét sör kerül bele, mégse panaszkodik senki hogy abból régebben ivott már valaki.
persze, hogy kidobják. Egyrészt senkinek nincs ugyanolyan fogsora, másrészt ki használná ami már valakinek a szájában volt? megdolgozott azért a pénzért az a fogszabályzó azalatt az 1-2 évalatt amíg bent volt a szájban
Amennyire én tudom, azt mindenkinek személyre szabottan készítik. Készülék...hát ez nekem új.Valamirõl lemaradtam?
jézusom
:D szerinted ki fogja megvenni a használt fogszabit ?
a fogszabályzót mindenkire személyre szablyák. a pénz nagy része a fogszabályzó megtervezése és az összerakása. hasonlít a tetoválásra. ott se a festékanyag kerül olyan sokba, hanem a szakértelem és a mûvész munkája. olvasd vissza a kérdésed. így visszaolvasva elég bugyután hangzik nem?


El lehet rontani a fogszabályzót?

lassan 2 hónapja van. Másik orvossal is megnézettem, ? azt mondta, totál máshogy csinálná. Senki nem érti(én sem),miért nem húzott fogat,mikor mondta,hogy súlyos a helyhiány.Most meg egyik fogam ferdül a másik után,ráadásul olyanok,amik eddig egyenesek voltak.

Legjobb válasz: Persze, hogy el lehet! Senki nem tökéletes, a fogorvosod is tévedhet. Ahhoz az orvoshoz járj, akiben nagyobb a bizalmad. Azt is tudni kell azonban, hogy ott is különbözõ iskolák módszerek léteznek és elvileg ugyanannak kéne lenni az eredménynek. Fogszabályzásban a 2 hónap még nagyon rövid idõ. Ha gondolod, menj át máshoz, de túl gyakran ne váltogasd az orvosokat. Sok sikert!

Persze, hogy el lehet! Senki nem tökéletes, a fogorvosod is tévedhet. Ahhoz az orvoshoz járj, akiben nagyobb a bizalmad. Azt is tudni kell azonban, hogy ott is különbözõ iskolák módszerek léteznek és elvileg ugyanannak kéne lenni az eredménynek. Fogszabályzásban a 2 hónap még nagyon rövid idõ. Ha gondolod, menj át máshoz, de túl gyakran ne váltogasd az orvosokat. Sok sikert!
Igen, ha nem jól szabályozod, és nem hordod! ÉN IS ELRONTOTTAM:D
Te nem tudod elrontani, csak ha eleve rosszul volt felrakva/összerakva. Nem tudom, hogy neked ragasztott van vagy kivehetõ, de 2 hónap alatt még nem sok jóra kell számítani. Szerintem nem érdemes orvost váltani, annak pedig örülj, hogy (BIZTOSAN!!) szép lesz a fogad, és meg lesz mind:)

Lehet fogszabályzóval orálisan kielégíteni a másikat? Nem okozunk vele fájdalmat? Csak normális választ szeretnék. Köszönöm előre is

Legjobb válasz: Lehet igen.Nem a fogaddal csinálod... Nekem is van fogszabályzóm.Nem zavarja a barátnõm.Lent csupasz így semmi probléma. F19

Lehet igen.Nem a fogaddal csinálod... Nekem is van fogszabályzóm.Nem zavarja a barátnõm.Lent csupasz így semmi probléma. F19
Hogy ne lehetne, ha csaj vagy, akkor az esetek nagy részében elég szexi a fogszabályzó ;)
Akkor már inkább kenyérpirítóval, mint fogszabályzóval.
Lehet. Nem, nem tudsz többet mint a nélkül. Szívesen.
Fogazni is lehet, ugyanis a fogszabályzó a fog elülsõ felén van, nem pedig az élén. Kérdésre konkrétan válaszolva: Igen lehet és nem okozol/tok vele fájdalmat.

Ki mit tud az éjjeli fogszabályzóról? Mi ennek a menete? Ár? Hol csinálják? Esetleg valakinek tapasztalata? Lehet úgy is használni h rendes fogszabályzót nem használok elõtte?

Legjobb válasz: Nekem volt több évig, és semmit nem használt. Iszonyatosan fájt, ezért sokszor le is vettem. Most állandó fogszabi van, nem fáj, hatásos, lehet vele enni, tisztítása egyszerû. És 1 év után le is veszik. Én hülye 3 évig éjszakaival szívtam, kidobtunk rá sok pénzt. Az állandóra egyszer kell fizetni, mert körzetisnél vagyunk. Így a kezelés ingyenes, csak a készülék nem. És igen lehet úgy használni, de sztem fölösleges.

Nekem volt több évig, és semmit nem használt. Iszonyatosan fájt, ezért sokszor le is vettem. Most állandó fogszabi van, nem fáj, hatásos, lehet vele enni, tisztítása egyszerû. És 1 év után le is veszik. Én hülye 3 évig éjszakaival szívtam, kidobtunk rá sok pénzt. Az állandóra egyszer kell fizetni, mert körzetisnél vagyunk. Így a kezelés ingyenes, csak a készülék nem. És igen lehet úgy használni, de sztem fölösleges.
A kérdező hozzászólása: Mennyibe került a fogszabályzó és az éjjeli, meg tudnád mondani?
Nekem volt kb. 4 évig, használt valamennyit, de nem annyit, mint a felragasztott késõbb. Az ár változó, attól függ, hol csináltatod. Nekem az éjszakai SZTK-sban volt, de nem nagyon jött be, ezért kb. két év kihagyás után magán úton oldottuk meg a felragasztottat. Sokkal jobb volt, egyszer feltették, és csak akkor kellett cserélni, amikor az egyik lepattant váletlenül, meg doktornõ elõre akarta húzni a fogam és arra nem volt megfelelõ a feltett cuccocska. Lehet úgy használni, hogy nem használsz elõtte felrakottat, de nem hiszem, hogy látványos eredményt lehetne elérni vele nem túl sok idõ alatt. Esetleg amit ajánlo -most nekem is az van- az a Myclearbrace. Mûanyag, átlátszó, kivehetõ. Igaz elég borsos ára lesz szerintem, nekem egy darab van, arra használjuk, hogy a felragasztott fogszabi után így maradjanak a fogaim, de kényelmesebb és esztétikusabb, mint az éjszakai.
A kérdező hozzászólása: Aha, értem én :) és ez a láthatatlan fogszabályzót hol csinálják? És kb mennyibe kerülhet nem tudod? Mert utána néztem és azt írták h kb 2 hetente kell cserélni másikra

14 éves vagyok éjjeli fogszabályzót szeretnék a fogam elég furcsán áll . Lehet kérni a fogorvostól, hogy éjjelit adjon és ne nappalit? Ez a vizsgálatkor dől el? Mennyi lenne a vizsgálat + fegszbaályzó? A TB ebből mennyit fizetne?

Legjobb válasz: Ez nem arról szól hogy te mit szeretnél. Ha az orvos azt állapítja meg hogy éjjeli kell, akkor azt ad, ha azt hogy állandót akkor azt. Ezt õ tudja hogy mi kell, és igen a vizsgálat után dönti el. Ha nem magán fogorvoshoz mész akkor a vizsgálat ingyenes, a készülék (alsó, felsõ) olyan 50.000 körül tb-vel. Legalább is nekem így mondták.

Ez nem arról szól hogy te mit szeretnél. Ha az orvos azt állapítja meg hogy éjjeli kell, akkor azt ad, ha azt hogy állandót akkor azt. Ezt õ tudja hogy mi kell, és igen a vizsgálat után dönti el. Ha nem magán fogorvoshoz mész akkor a vizsgálat ingyenes, a készülék (alsó, felsõ) olyan 50.000 körül tb-vel. Legalább is nekem így mondták.
Éjszakaival az esetek többségében semmire sem mész. Kérni nem lehet, az orvos dönti el, hogy melyiket tartja indokoltnak.

Elől van egy olyan fogam ami hátrafelé nő és fogszabályzó kellene. Viszont azt javasolta anya, hogy huzassuk ki és tegyünk helybe műfogat. Szerintetek ez jó ötlet? Mennyiben tér el a műfog a rendes fogtól? Nem lesz valami baj? Lehet szép a fogsorom?

Legjobb válasz: Én inkább a fogszabályozást ajánlanám. Nem túl jó ötlet, egy egészséges fogat kihúzatni, és helyébe pótlást készíttetni. Egyrészt, az nem a tied, és lehet, hogy nem is lesz olyan szép, mint amilyenre számítottál.

Én inkább a fogszabályozást ajánlanám. Nem túl jó ötlet, egy egészséges fogat kihúzatni, és helyébe pótlást készíttetni. Egyrészt, az nem a tied, és lehet, hogy nem is lesz olyan szép, mint amilyenre számítottál.
Anyukád fogorvos?? Ezt komolyan mondta?ha igen akkor részvétem Nem tudom manapság hogy mennyire tudják tökéletesen megcsinálni de nekem volt egy ismerõsöm akinek letört a fogából egy balesett folytán és ugy nézett ki mintha rágóval lenne megtoldva. Sok sok pénzért biztos lehet olyat csinálni mint az eredeti, de szerintem a fogorvos tanácsát kéne kérned hiszen õ ért hozzá a legtöbbet.(mára melyik)
Kivételesen nagyon nagyon jól tennéd, ha nem hallgatnál anyukádra. Frontfogat mûbõl....csak ha nagyon nagyon muszáj! amíg lehet, menteni kell a sajátot, még hátsóknál is, nemhogy ennél. Amúgy mennyire nõ hátrafelé? van neki hely? nem vicc: ha van helye, sokat segít, ha simogatod a megfelelõ irányba az ujjaddal. nem kell erõsen. csak pl. tanulás közben. hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.:) Anyukám nem fogorvos, csak azért mondta, mert úgy olcsóbban kijönne. Amúgy fogszabályzóval beférne a helyére a fog.Az a gond, hogy drága. 16 éves leszek most nyáron.
elhiszem, hogy az anyagiak is fontosak, de ezzel nagyon kiszúrnál magaddal. ha nem túlzottan nõ hátrafelé és van helye, picit Te is tudsz rajta alakítani. de tényleg csak picit. Menj el több helyre is, biztos találsz valahol egy elfogadható árú fogszabályzót. Hidd el, megéri, egész életedben bánnád, ha most elcsesznéd a fogaidat. Amúgy járj utána, sok minden olcsóbb, ha tanulóknak, egyetemen engeded meg, hogy megcsinálják. nem tudom ebben van e ilyen. más beavatkozásnál tényleg jelentõs kedvezményt jelent és minõségre sincs probléma.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem, akkor maradok a fogszabályzásnál akármennyire is drága, megéri.. Fogszabályzóval beférne a helyére a hátrafele növõ fog, de kézzel nem hiszem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!