Találatok a következő kifejezésre: El kell a fogorvoshoz és (6 db)

El kell mennem a fogorvoshoz és a belgyógyászhoz, mert 16hétben vagyok már. Hogyan tehetném ezt meg, hogy olcsón kijöjjek, ha a háziorvosom vidéken van (150kmre) én pedig Budapesten?

Legjobb válasz: belgyógyászhoz minek akarsz, ha nem küld a nõdoki akkor nem értem. A fogorvoshoz pedig nem kell beutaló, csak idõpont, meg egy kis pénz a vizsgálat miatt aztán majd elmondja, hogyx mit mennyiért csinálna meg, és mennyire sürgõs. Ha voltál a háziorvosodnál már a terhesség alatt-engem megnézett, hogy vagyok, de semmi vizsgálatra nem küldött a nõgyógyászaton kívül, mert hasgörcsöm volt..illetve székletmintát csináltatott..de nega lett.

belgyógyászhoz minek akarsz, ha nem küld a nõdoki akkor nem értem. A fogorvoshoz pedig nem kell beutaló, csak idõpont, meg egy kis pénz a vizsgálat miatt aztán majd elmondja, hogyx mit mennyiért csinálna meg, és mennyire sürgõs. Ha voltál a háziorvosodnál már a terhesség alatt-engem megnézett, hogy vagyok, de semmi vizsgálatra nem küldött a nõgyógyászaton kívül, mert hasgörcsöm volt..illetve székletmintát csináltatott..de nega lett.
Elsõ válaszolónak! A belgyógyászati vizsgálat kötelezõ, nem a nõgyógyász küld el rá, hanem a védõnõ figyelmeztet, hogy elkell menni. Pesten nincs is bejelentett címed, mert akkor ott is ingyenes szerintem.
Nekem a belgyógyászat egyenlõ volt a háziorvosi vizsgálattal (megmérte a vérnyomásomat). Miért nem mész el a mostani bp-i lakhelyedhez közel egy háziorvoshoz? Kérd át a kartonodat, a továbbiakban is egyszerûbb lesz, mint 150 km-rel odébb. Fogorvoshoz oda mész, ahova szeretnél. Általában ingyenes szokott lenni mindenhol az ellenõrzés. Sok sikert!

10 hetes terhes vagyok. Ilyenkor már el lehet menni a fogorvoshoz? És ha igen mit mondjak neki? Hogy csak azért jöttem hogy nézze meg? Ezért nem kell fizetni?

Legjobb válasz: Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?

Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?
Hoppá, bocsi, félreértettem a kérdést! Sorry.
Szia. Menj is fogorvoshoz.Mondd meg, hogy a´llapotos vagy, és kontrollra jötte´l.azt nem tudom, hogy kell-e érte fizetni.Én Németorsza´gban e´lek, itt 3 havonta 10€kell fizetni az orvosnál, e´s minden ok.A többit fizeti a biztosíto´.Kivéve a fogpótlást, korona´t. e´n 3 hónaposan voltam kontrollon, és a köv.hónapban kell visszamennem.a 6.ban. Csak semmi pánik.gratula a babához.
HA MAGÁN DOKIHOZ MÉSZ AKKOR IGEN.HA AZ SZTKÁBA AKKOR NEKED MÁR OTT MINDEN INGYENES
Az SZTK-ban már minden egyes vizsgálat és ellenõrzés, amit végeznek, díjtalan, mert van terhességi kiskönyved. (Tehát még vizitdíjat sem kell sehol fizetned) Hangsúlyozom: itt most nem magánorvosokról beszélek.
Ha megkapod a terhességi kiskönyet, akkor a védõnõnek az lesz az elsõ utasítása, hogy el kell menni fogorvoshoz és a háziorvoshoz és EKG-t is kell csináltatni. Nem tudom, lesz-e probléma a fogaiddal, fogkövet érzéstelenítõ spray-vel szednek le, az szerintem nem ártalmas, azt nem tudom, hogy pl. egy tömésnél az injekcióval mi a helyzet. Nekem elsõ terhességkor azt mondta a doki, hogy a második harmadban mindent csinálhatok, mintha nem is lennék terhes.
Persze, ezen legjobb az elején túlesni, ilyenkor javasolt. Mond meg neki, hogy kismama vagy, legyen kedves megvizsgálni és bepecsételni a kiskönyvedbe, hogy voltál nála. Ez ingyen van, mint minden terhességgel kapcsolatos vizsgálat, ha már van kiskönyved.

Állítólag van egy olyan intézmény ahol végzős fogorvosok látják el a betegeket és teljesen ingyen? Bármilyen fogászati beavatkozást lehet kérni csak jelentkezni kell? Ja és min. Hónapokat mert olyan sok a jelentkező?

Esetleg valaki tud segíteni? tényleg létezik ilyen?

Legjobb válasz: Igen, a SOTE klinikán, ami a szentkirályi út nem tudom hányba van. Ott van a stomatológia is, ne keverd össze a kettõt! Bármilyent elvégeznek, de a nem TB-re ott is fizetni kell(korona.. stb.) Menj el személyesen, vagy hívd fel õket, így nem tudom.

Igen, a SOTE klinikán, ami a szentkirályi út nem tudom hányba van. Ott van a stomatológia is, ne keverd össze a kettõt! Bármilyent elvégeznek, de a nem TB-re ott is fizetni kell(korona.. stb.) Menj el személyesen, vagy hívd fel õket, így nem tudom.
fogkövet leszedik ingyen?:O ha megtudsz valamit írd ki légyysziii
Azt támogatja a TB, szóval gondolom igen.(fogkõleszedés, tömés, gyökérkezelés, húzás, ezeket)
A kérdező hozzászólása: köszi!


Kb. egy napra való tejet kellene lefejnem az 5 és fél hónapos babámnak, mert a fogorvos szerint ennyi idő kell, míg távozik a szervezetemből az érzéstelenítő. Mennyit rakjak el mélyhűtőbe?

Sosem szoktam mérni, hogy mennyit eszik egy alkalommal, így most fogalmam sincs, hogy mennyi az egy adagja. Kérlek segítsetek. Egyel?re nem eszik mást, csak anyatejet.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell lefejned, nyugodtan szoptathatod a babádat, nem lesz semmi baja. Gondold végig....a terhesség alatt is kapnak a nõk érzéstelenítõt, és még sem okoz kárt a babának. A szülésnél is kapunk érzételenítõt (már aki) és ott sem kell órákat/napokat várni míg szoptathatsz. Tehát nem lesz semmi baja ha szoptatod. De ha megnyugszik tõlle a lelked akkor fejd le. Átlagban egy 5-6 gónapos baba 160-180 ml eszik egy evésre. Jó babázást. Egy fogászati asszisztens.

Szerintem nem kell lefejned, nyugodtan szoptathatod a babádat, nem lesz semmi baja. Gondold végig....a terhesség alatt is kapnak a nõk érzéstelenítõt, és még sem okoz kárt a babának. A szülésnél is kapunk érzételenítõt (már aki) és ott sem kell órákat/napokat várni míg szoptathatsz. Tehát nem lesz semmi baja ha szoptatod. De ha megnyugszik tõlle a lelked akkor fejd le. Átlagban egy 5-6 gónapos baba 160-180 ml eszik egy evésre. Jó babázást. Egy fogászati asszisztens.
Nekem a múlthéten szedtek ki a szájsebészeten egy bent maradt foggyökeret, a doki azt mondta, hogy nyugodtan szoptathatok.De amúgy van olyan érzéstelenitõ amit a kismamáknak adnak, kérd azt, ha terhesség alatt lehet akkor most is.
Van olyan érzéstelenítõ ami után lehet szoptatni, csak kérni kell. Én voltam fogtömésen és szóltam, hogy szoptatok, ezért olyan érzéstelenítõt kaptam.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, mert én is így gondoltam. Aztán felhívtam az asszisztens idõpontot kérni, aki azt mondta, hogy legalább a kezelést követõ egy alkalmat hagyjam ki, és adjam a lefejt tejet. Aztán megjelentem a fogászaton, és a dokinõ azt mondta, hogy ez így nem lesz jó, és legalább egy napi adagot készítsek elõ. Gondolom a két foghúzás sokkal több érzéstelenítõt igényel, mintha csak gyökérkezelés lenne. Köszönöm az infót a tej mennyiségére vonatkozóan is.

Kicsúszott a kezemből az éjszakai fogszabályozóm, és legurult a lépcsőn. Én nem látom, hogy megsérült volna, és amikor beteszem a számba, akkor is normálisnak tűnik. Szerintetek el kell vinnem a fogorvosomhoz, hogy megnézze?

Legjobb válasz: ha tényleg nem érzed a fogaddal, nyelveddel, h eldeformálódott volna, akkor sztem nem. ha baj lenne vele éreznéd, mert a fogak, nyelvek érzékenyek a legkisebb ilyen változásra is. :) szóval szerintem nem kell elvinned, csak mosd meg. :)

ha tényleg nem érzed a fogaddal, nyelveddel, h eldeformálódott volna, akkor sztem nem. ha baj lenne vele éreznéd, mert a fogak, nyelvek érzékenyek a legkisebb ilyen változásra is. :) szóval szerintem nem kell elvinned, csak mosd meg. :)

Debreceni szájsebészetrõl kérnék véleményeket! Sajnos elõbb utóbb ki kell szedetnem a bölcsesség fogamat. Kérdésem mennyire fájdalmas maga a mûtét kérhetek e altatást és ingyenes e ha a körzeti fogorvosom utal be?

Legjobb válasz: Tudomasim szerint a tb nem allja az altatast Injekcios erzestelenitessel is tul lehet elni A fog helyzetetol fugg minden Ha a gyoker nem torik bele nincs gond ha igen ki kell muteni

Tudomasim szerint a tb nem allja az altatast Injekcios erzestelenitessel is tul lehet elni A fog helyzetetol fugg minden Ha a gyoker nem torik bele nincs gond ha igen ki kell muteni
Ingyenes ha a fogorvosod utal be, de legalabb 1 honappal elotte mar foglalni kell a szajsebeszeten idopontot. Altatast nem tudom... Bar en nem szivesen aludnek egy ilyen dolog kozben! Amugy jol dolgoznak, de sajnos elofordul, hogy valami kis tanulo adja be az erzestelenitot nem tul sikeresen... Vagy egy dr. de aki tanulja a bolcsessegfog csinyat-binyat kapja a feladatot, s sajnos Ok tobbnyire nok. Ami azert baj, mert nem eleg erosek, hogy kihuzzak, es rogton mondjak feltarjuk!!! De elotte meg beletori a gyokeret, mert helytelenul huzza. Nyavajog, hogy nem fer hozza. En igy jartam. Miutan beletorte, megjelent valami orvos, megprobalta kiszedni, de mondta, hogy mostmar nem lehet. En 3 bolcsessegfogamat szedettem ki. 2 also 1 felso, Hal'Istennek egy nem nott ki, es rontgenen nem latszik, hogy lenne. :-) Szoval 2-t sikerult kihuzni, de egy alsot feltartak...(feleslegesen). Vegul is sporoltam 90.000 ft-ot, mert az en orvosom 30.000 ft/db-ert huzza szamla nelkul. Amugy nekem szinte, nem is fajt, es masnap mar ettem a bogracsgulyast, igaz feloldalon. Nem volt bedagadva, stb. Csak utana 5 napon at, minden este egyszer bevettem egy db gyulladascsokkentot. Amugy szerencse kerdese, hogy milyen drogos tanulot fogsz ki aki edzet, vagy :-)
edzett :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!