Találatok a következő kifejezésre: El kell a fogorvoshoz (19 db)

Nekünk is így volt lekopik idõvel sokat kell mosni :)
Megkérdezhetem, mit szedett? Nekünk eddig nem volt ilyen, de a jövõben kerülném azt a fajtát...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen az elsõ válaszolónak. Curam nevû antibiotikum volt az!
Ha olvassa még valaki....mi is ezt szedtük most, és neki is besárgultak a fogai, 20 hónapos. :( Nagyon elkeseredtem, nyugtassatok, meg hogy eltûnik valamikor...

Szlovákiában ugye minden éven el kell menni fogorvosi ellenőrzésre, mert különben "nem fizet a biztosító". Én mindig járok ellenőrzésre, de ha ezen kívül megyek, tetemes összeget hagyok ott. Akkor most hogy is van ez?

Például egyszer húzott, egyszer csiszolt, egyszer ínyt vágott, kétszer tömött. Voltam ellen?rzésen el?tte, de mégis nagyon sok pénzt hagytam ott. Akkor most fizet a biztosító, vagy sem?

Legjobb válasz: A biztosító csak évente egyszer a "preventívna prehliadka-t" fizeti. Ezen kívül vannak eljárások, amelyekbõl 1-2 Eurót megfizet, de a többit neked kell saját zsebbõl finanszírozni. Ha nem mész egy éven ellenõrzésre, akkor a következõ ellenõrzés árát (kb. 5 Euró) neked kell kifizetni. Ennyi a különbség.

A biztosító csak évente egyszer a "preventívna prehliadka-t" fizeti. Ezen kívül vannak eljárások, amelyekbõl 1-2 Eurót megfizet, de a többit neked kell saját zsebbõl finanszírozni. Ha nem mész egy éven ellenõrzésre, akkor a következõ ellenõrzés árát (kb. 5 Euró) neked kell kifizetni. Ennyi a különbség.
A kérdező hozzászólása: Akkor a fenének van a biztosító is?! :-\ Azért, köszi! :)


El kell mennem a fogorvoshoz és a belgyógyászhoz, mert 16hétben vagyok már. Hogyan tehetném ezt meg, hogy olcsón kijöjjek, ha a háziorvosom vidéken van (150kmre) én pedig Budapesten?

Legjobb válasz: belgyógyászhoz minek akarsz, ha nem küld a nõdoki akkor nem értem. A fogorvoshoz pedig nem kell beutaló, csak idõpont, meg egy kis pénz a vizsgálat miatt aztán majd elmondja, hogyx mit mennyiért csinálna meg, és mennyire sürgõs. Ha voltál a háziorvosodnál már a terhesség alatt-engem megnézett, hogy vagyok, de semmi vizsgálatra nem küldött a nõgyógyászaton kívül, mert hasgörcsöm volt..illetve székletmintát csináltatott..de nega lett.

belgyógyászhoz minek akarsz, ha nem küld a nõdoki akkor nem értem. A fogorvoshoz pedig nem kell beutaló, csak idõpont, meg egy kis pénz a vizsgálat miatt aztán majd elmondja, hogyx mit mennyiért csinálna meg, és mennyire sürgõs. Ha voltál a háziorvosodnál már a terhesség alatt-engem megnézett, hogy vagyok, de semmi vizsgálatra nem küldött a nõgyógyászaton kívül, mert hasgörcsöm volt..illetve székletmintát csináltatott..de nega lett.
Elsõ válaszolónak! A belgyógyászati vizsgálat kötelezõ, nem a nõgyógyász küld el rá, hanem a védõnõ figyelmeztet, hogy elkell menni. Pesten nincs is bejelentett címed, mert akkor ott is ingyenes szerintem.
Nekem a belgyógyászat egyenlõ volt a háziorvosi vizsgálattal (megmérte a vérnyomásomat). Miért nem mész el a mostani bp-i lakhelyedhez közel egy háziorvoshoz? Kérd át a kartonodat, a továbbiakban is egyszerûbb lesz, mint 150 km-rel odébb. Fogorvoshoz oda mész, ahova szeretnél. Általában ingyenes szokott lenni mindenhol az ellenõrzés. Sok sikert!

Vajon a Cápaembernek is el kell mennie a fogorvoshoz?

Kihúzzák, vagy újra kinő neki? Vagy egyáltalán milyen típusú foga van, emberi vagy cápafoga? (Amúgy tudom, hogy nincs Cápaember.) :D

Legjobb válasz: Szerintem el kell mennie, fõleg, ha beleszorul két foga közé a lábad. :D

Szerintem el kell mennie, fõleg, ha beleszorul két foga közé a lábad. :D
attól függ, hogy a cápa a feje, vagy a teste. a cápának bõrfogai vannak, több sorban ülnek. ha az egyik kitörik vagy elkopik, hátulról a helyébe lép valamelyik

Terhesen tényleg el kell menni a fogorvoshoz?

Olyan sok mindent hallottam. Van aki azt mondja,hogy igen, van aki azt mondja,hogy nem. Első gyerek. Nagyon tartok a fogorvosoktól.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ

Nem kötelezõ
ez az egyetlen olyan vizsgálat amiért senki nem fog szólni, hogy miért nem történt meg. Nem kötelezõ, csak ajánlott.
Én sem voltam, nem volt problémám, így nem mentem el. Nem érdekelt senkit :) Nem kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat!! :)
Nálunk kötelezõként kezelik, el kell menni. Én most vagyok 36 hetes, holnap megyek. Gondolhatod, én sem élvezetbõl húztam idáig az idõt. :)
Háziorvosnál sem voltam. Így utólag már szégyellem magam miatta.
En 2x is megyek, mert alapbol fel evente ellenoriztetek. Egy kontroll teljesen fajdalom mentes, igy viszont hamar kiderul, ha van egy kis lyukacska, es nem kell hozza nagy es fajdalmas beavatkozas. Viszont ha evekig hanyagolod, egyszer csak jol begyullad egy romlott fog es iszonyat kinok kozt lehet csak kezelni, sot fogvesztes is lehet. Sztem ezt egy felnott embernek mar at kell latnia. Jarunk citologiara, mert nem akarjuk, h a gyerekunk megarvuljon , bekotjuk magunkat a kocsiban, naptejet hasznalunk a napon... Sztem ez ugyanilyen alapveto.
nekem azt mondta a védõnõ, terhes nõket nem nagyon kezelnek, a röntgen hiánya miatt, meg egyébként se, kivéve ha gyulladás van, ami viszont veszélyes is lehet, szóval jó, ha benéznek a szádba a babád és a te egészséged érdekében! én is rettegek, de a koraszüléstõl jobban
Én úgy vagyok vele, ha már rajta van azon a papíron, akkor csak elmegyünk. Meg a belgyógyászhoz is. Mert az is rajta van :)

A fogorvos mi alapjá dönti el, hogy kell-e érzéstelenítőt adni?

Jártam már pár fogorvosnál (maszek+sztk is) de volt olyan aki szó nélkül adott injekciót, volt akinél kérni kellett de olyan is volt aki nem adott. Ez fogorvosa válogatja hogy ad érzéstelenít?t-e vagy sem?

Legjobb válasz: nálam egyszerû: én nem kérek :D de amúgy az alapján, hogy mennyire érzékeny helyen végez munkát

nálam egyszerû: én nem kérek :D de amúgy az alapján, hogy mennyire érzékeny helyen végez munkát

10 hetes terhes vagyok. Ilyenkor már el lehet menni a fogorvoshoz? És ha igen mit mondjak neki? Hogy csak azért jöttem hogy nézze meg? Ezért nem kell fizetni?

Legjobb válasz: Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?

Naná! Ha 10 hetesen "mondasz" neki valamit akkor akár a tv-be is bekerülhetsz mûsorvezetõnek... De aztán egyedül menj, hiszen nem kell félni a fogorvostól. Gondolom már járni is tudsz, nem?
Hoppá, bocsi, félreértettem a kérdést! Sorry.
Szia. Menj is fogorvoshoz.Mondd meg, hogy a´llapotos vagy, és kontrollra jötte´l.azt nem tudom, hogy kell-e érte fizetni.Én Németorsza´gban e´lek, itt 3 havonta 10€kell fizetni az orvosnál, e´s minden ok.A többit fizeti a biztosíto´.Kivéve a fogpótlást, korona´t. e´n 3 hónaposan voltam kontrollon, és a köv.hónapban kell visszamennem.a 6.ban. Csak semmi pánik.gratula a babához.
HA MAGÁN DOKIHOZ MÉSZ AKKOR IGEN.HA AZ SZTKÁBA AKKOR NEKED MÁR OTT MINDEN INGYENES
Az SZTK-ban már minden egyes vizsgálat és ellenõrzés, amit végeznek, díjtalan, mert van terhességi kiskönyved. (Tehát még vizitdíjat sem kell sehol fizetned) Hangsúlyozom: itt most nem magánorvosokról beszélek.
Ha megkapod a terhességi kiskönyet, akkor a védõnõnek az lesz az elsõ utasítása, hogy el kell menni fogorvoshoz és a háziorvoshoz és EKG-t is kell csináltatni. Nem tudom, lesz-e probléma a fogaiddal, fogkövet érzéstelenítõ spray-vel szednek le, az szerintem nem ártalmas, azt nem tudom, hogy pl. egy tömésnél az injekcióval mi a helyzet. Nekem elsõ terhességkor azt mondta a doki, hogy a második harmadban mindent csinálhatok, mintha nem is lennék terhes.
Persze, ezen legjobb az elején túlesni, ilyenkor javasolt. Mond meg neki, hogy kismama vagy, legyen kedves megvizsgálni és bepecsételni a kiskönyvedbe, hogy voltál nála. Ez ingyen van, mint minden terhességgel kapcsolatos vizsgálat, ha már van kiskönyved.

Kb. egy napra való tejet kellene lefejnem az 5 és fél hónapos babámnak, mert a fogorvos szerint ennyi idő kell, míg távozik a szervezetemből az érzéstelenítő. Mennyit rakjak el mélyhűtőbe?

Sosem szoktam mérni, hogy mennyit eszik egy alkalommal, így most fogalmam sincs, hogy mennyi az egy adagja. Kérlek segítsetek. Egyel?re nem eszik mást, csak anyatejet.

Legjobb válasz: Szerintem nem kell lefejned, nyugodtan szoptathatod a babádat, nem lesz semmi baja. Gondold végig....a terhesség alatt is kapnak a nõk érzéstelenítõt, és még sem okoz kárt a babának. A szülésnél is kapunk érzételenítõt (már aki) és ott sem kell órákat/napokat várni míg szoptathatsz. Tehát nem lesz semmi baja ha szoptatod. De ha megnyugszik tõlle a lelked akkor fejd le. Átlagban egy 5-6 gónapos baba 160-180 ml eszik egy evésre. Jó babázást. Egy fogászati asszisztens.

Szerintem nem kell lefejned, nyugodtan szoptathatod a babádat, nem lesz semmi baja. Gondold végig....a terhesség alatt is kapnak a nõk érzéstelenítõt, és még sem okoz kárt a babának. A szülésnél is kapunk érzételenítõt (már aki) és ott sem kell órákat/napokat várni míg szoptathatsz. Tehát nem lesz semmi baja ha szoptatod. De ha megnyugszik tõlle a lelked akkor fejd le. Átlagban egy 5-6 gónapos baba 160-180 ml eszik egy evésre. Jó babázást. Egy fogászati asszisztens.
Nekem a múlthéten szedtek ki a szájsebészeten egy bent maradt foggyökeret, a doki azt mondta, hogy nyugodtan szoptathatok.De amúgy van olyan érzéstelenitõ amit a kismamáknak adnak, kérd azt, ha terhesség alatt lehet akkor most is.
Van olyan érzéstelenítõ ami után lehet szoptatni, csak kérni kell. Én voltam fogtömésen és szóltam, hogy szoptatok, ezért olyan érzéstelenítõt kaptam.
A kérdező hozzászólása: Érdekes, mert én is így gondoltam. Aztán felhívtam az asszisztens idõpontot kérni, aki azt mondta, hogy legalább a kezelést követõ egy alkalmat hagyjam ki, és adjam a lefejt tejet. Aztán megjelentem a fogászaton, és a dokinõ azt mondta, hogy ez így nem lesz jó, és legalább egy napi adagot készítsek elõ. Gondolom a két foghúzás sokkal több érzéstelenítõt igényel, mintha csak gyökérkezelés lenne. Köszönöm az infót a tej mennyiségére vonatkozóan is.

Kicsúszott a kezemből az éjszakai fogszabályozóm, és legurult a lépcsőn. Én nem látom, hogy megsérült volna, és amikor beteszem a számba, akkor is normálisnak tűnik. Szerintetek el kell vinnem a fogorvosomhoz, hogy megnézze?

Legjobb válasz: ha tényleg nem érzed a fogaddal, nyelveddel, h eldeformálódott volna, akkor sztem nem. ha baj lenne vele éreznéd, mert a fogak, nyelvek érzékenyek a legkisebb ilyen változásra is. :) szóval szerintem nem kell elvinned, csak mosd meg. :)

ha tényleg nem érzed a fogaddal, nyelveddel, h eldeformálódott volna, akkor sztem nem. ha baj lenne vele éreznéd, mert a fogak, nyelvek érzékenyek a legkisebb ilyen változásra is. :) szóval szerintem nem kell elvinned, csak mosd meg. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!