Találatok a következő kifejezésre: Először szeretnék valamilyen teknőst. Ilyen (1 db)

Először szeretnék venni valamilyen teknőst. Ilyen téren még semmilyen tapasztalatom sincs. Milyen fajokat tudtok ajánlani?

Olyan növényev? tekit szeretnék,mely könnyen tartható,kis helyigény? és lehet?leg olcsó legyen.Milyen fajokat tudtok ajánlani?Kb. mennyibe kerülnek?És a terráriumok milyen árban vannak??Minden dolog érdekelne!!Köszönöm :D

Legjobb válasz: Leggyakoribb teki: a sárgafülü ékszer teki... www.teknosforum.hu -n sok jot olvashatsz

Leggyakoribb teki: a sárgafülü ékszer teki... http://www.teknosforum.hu -n sok jot olvashatsz
Hali.Nekem 5 évig voltak teknöseim.Egyáltalán nem olcsoak.Ellen kezöleg ha tekit akarsz tartani nagyon gondold meg.Olyan nincs amelynek kis helyigénye van.Nekem 2 darab vörösfülü tekim volt 300 literes terráriumban.Ja és a teknösök ragadozok(persze van kivétel)nehéz növényevöt szerezni.Általában 2000-3000 forint egy teki, plusz a terrárium(elöször rád akarnak sozni egy 10 literest akváriumot ami nem olyan vészes ér de azt hamar kinövik)érdemes csináltatni egy 50x60x100 cm et.Ez kb 40ft/liter.Szükség van még viz szürõre, fütõ betétre, takarmányra ez kb 10000ft.Télen az emésztés miatt 300 wattos ultravitalux napfény izzó sem árt:14000ft.Azt javaslom gondold meg alaposan, nem akarlak elrettenteni, de ha nem tudod ezeket a feltételeket biztosítani inkább keress más házi állatot.Érdemes néhány szakkönyvet elolvasni mielött bele vágsz(vannak tippek terrárium készítésre is és pontosabb képet tárnak eléd mint én).Sok sikert.Ui:Ha megfelelöen vannak tartva sokáig élnek olyanok lesznek mint a gyerekeid, felelöséggel tartozol értük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!Hát, ahogy elnéztem az árakat....nagyon össze kell kapnom magam, hogy minél elõbb összegyûljön a pénz!!Én már nagyon elszántam magam, a neten is rengeteget olvasgatok, hogy mire meglesz a pénz, már nagyon sokat tudjak róluk!!!Egyébként tudom, hogy mekkora felelõsség jár egy állattal.Itthon van nekem kettõ gyönyörû nimfapapagájom, akiket nagyon felelõsségtudóan gonmdozok, és ez meg is látszik rajtuk!! :D Szóval a megfelelõ tartás biztosítva lenne nekik!!! :D Köszi mégegyszer!
én azt javasolnám hogy ha van ismerõsödnek kis tekije akkor kérj tõle vagy olcsóbban vegyél!akváriumot is családtól kérhetnél vagy ismerõsödtöl.Így nem lenne oolyan drága!amúgy ékszerteknõs
csá én azékszer tknõst ajlannám ja és kétnaponkénttisztisd a páncélját


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szakim a vizes táljában gubbasztott és mikor kivettem hogy vizet cseréljek nála láttam hogy nagyon sötét árnyalatú lett a farka illetve az álla és a szeme körül egy kis csíkban teljesen fekete lett + nagyon gyengének tűnt. Ez mitől van?

(Tegnap még semmi baja nem volt tehát 1 napja csak hogy ilyen)

2

A teknősbékát szabadon engedni? De hogy?

kb. 1 hete kaptunk 1 teknőst. eléggé nagy már. (kb. tenyérnyi) és egy akváriumba tettük, de az nagyon kicsi neki. Láthatóan nem érzi jól magát. Még a fajtáját sem tudom.

El akarom engedni (nálunk folyó is van és holtág is). De hova és hogyan? Vagy mit csináljak? Nagyon sajnálom a kis életet, hogy nem érzi jól magát és állandóan kaparja az üveget.

Segítség! Minden válaszolónak zöld!

14

Mikor lesz legközelebb terrarisztika börze? Nézelődtem az interneten, de sehol sem írják.

5

Milyen égő jó a két leopárdgekkónak egy 65*35*35 os terráriumba?

a pénz nem számít

3

Az ékszerteknősnek hogyan kell berendezni az akváriumot, hogy jól érezze magát?

4

Hogyan kell megszelídíteni egy sajnálatos módon elvadult, alábbiakban leírt fajú siklót? Illetőleg, hogyan kell két nőstény alábbiakban leírt fajú siklót egymáshoz szoktatni?

Szegényemnek néhány napig ki volt száradva a tálja, nem volt párája és vize, valószínűleg ezért történt hogy elvadult, jelenleg nem tudom megfogni mert rögtön összetekeredik, a fejét megemeli és készül rá hogy marjon ha megmoccanok.

Hatalmas dolog történt ma. Megleltem, (pontosabban a macska) a több mint 7 hónappal ezelőtt eltűnt siklómat. Él, virul és jó erőben van, (jól tud harapni (tapasztalat)) azonban azóta már több mint fél éve van egy másik ugyanilyen, Lampropeltis Triangulum Sinaloe (Vörös Királysiklóm).

2

Azért ilyen mert fél?

Ma vettem egy kis ékszerteknőst, beleraktam az akváriumba és egy követ is tettem bele amire fel tud mászni. Mióta itt van, kb azóta a kő alatt van, amikor 1 pillanatra kimászik és közelebb megyek behúzza a fejét. Fél vagy esetleg valmi baja lehet? Õ volt a legaktívabb az összes közül és szépen úszik.

6

Ha lenne egy fürge gyíkom, egy zöld gyíkom és egy leopárd gekkóm, akkor úgy is lennének tojások?

Nem mintha meg akarnám csinálni,csak érdekel

4

Tudtok jó teknősnevet?

2 db teknősnek , egy fiúnak és egy lánynak lesz. és valami összefüggő kéne mint pl.: Zeusz és Héra. de nem pont ez :P

5

Mennyibe kerul egy ekszerteknos?

(+akvarium, fontosabb dolgok), a diszeket meg amik nem annyira fontosak kesobb potolnam.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!