Találatok a következő kifejezésre: Először szedek Yasminelle (6 db)

Először szedek Fogamzásgátlót (Yasminelle) Ma lesz az első tabi.. Ha barátom bennem élvez el mekkora az esély h teherbe eshetek?

Azt tudom hogy elvileg már az els? gyogyszer is hat de arra lennék kiváncsi hogy mennyi id? után biztonságos hogy bennem élvezen el? Mert ezt a tájékoztató nem irja hogy ha minden bogyot id?ben beveszek mennyire kell vigyázni erre és egyáltalán lehet e!!! Vagy inkább alkalmazuk mindig a megszakításos modszert?

Legjobb válasz: hello, én is yasminellet szedtem és nekem semmi bajom nem volt, de nekem a doki azt mondta h legalább 2 hétig kellene még óvszert használni,csak h biztosra menjünk. ha most kezded el elõször szedni akkor legalább várjatok 2 hetet

hello, én is yasminellet szedtem és nekem semmi bajom nem volt, de nekem a doki azt mondta h legalább 2 hétig kellene még óvszert használni, csak h biztosra menjünk. ha most kezded el elõször szedni akkor legalább várjatok 2 hetet
Ha az van a tájékoztatóban, hogy az elsõ után már hat, akkor benned mehet el. Bár én félnék, úgyhogy inkább várnák legalább egy hetet.
A kérdező hozzászólása: Az van beleirva bár ugy hogy ha a mensi elsõ napjátõl szedem nekem az vasárnapra eset és doki meg nemvolt igy ma tudtam elmenni és hát így második naptól kezdem el!! Viszont sok rosszat is olvastam róla pl sokáig elhuodik a vérzés (20nap) meg zsibadás alhasi fájdalmak! Ezek meddig normálisak? Kicsit megilyedtem a sok rossz véleménytõl!
Szerintem várd meg még elmúlik a menstruációd, közben szedegesd a gyógyszert és utána már elmehet benned.
A kérdező hozzászólása: Szerintem várunk 1 hónapot köszí a válaszokat

Yasminelle-t szedek 1hete (most először szedek fogamzásgátlót), és még mindig megvan, ez normális?

Nemszokott eddig tartani,mármint ilyenkor már rég barnázni szoktam,"de most vérzek még,de csak keveset":-)

Legjobb válasz: én is ezt szedem és nekem az elsõ hónapba 9 napig tartott de aztán elmúlt szval nyugi.

én is ezt szedem és nekem az elsõ hónapba 9 napig tartott de aztán elmúlt szval nyugi.
én is ezt szedem, az elsõ hónapot végigvéreztem aztán elmlúlt! azóta jó:P
A kérdező hozzászólása: köszi megnyugtattál, már azt hittem vmi nem stimmel!! ezt a hónapot kibírom vhogy:-) mert amúgy jó a gyógyszer, nincs semmi mellékhatása , csak ez!!!!!uh remélem beválik!!!
A kérdező hozzászólása: JAH és még vmi ha esetleg erõsödne ez a vérzés ami még tart, menjek orvoshoz??????
nekem a köztivérzés olyan volt h egyik nap nagyon sok másnap alig tehát így váltakozott...elsõ voltam
A kérdező hozzászólása: jah amúgy már elmúlt tnap:-)2hétig volt
Mire való az orvos és a gyógyszerész?
A kérdező hozzászólása: Rendes válaszokat, véleményeket kérnék..
Szia! Semmi baj nincs, de ha véletlenül elfelejtetted, akkor nem érdemes beszedni, majd csak a következõ napit.Egy nap ne legyen kettõ, ez a lényeg.Amúgy egy év alatt kialakult a védelem-több hónapig nem ürül ki a szervezetbõl-szóval nem kell félni a többitõl sem :)
3-as, szinte semmi nem igaz abból, amit írtál. Minden elmaradt szemet pótolni kell, mégpedig úgy, hogy 12 órán belül legyen az illetõ az elmaradt szem pótlásával, ugyanis, egyébként kiegészítõ védekezés alkalmazása javallott. És nem igaz, hogy hónapokig nem ürül ki a szervezetbõl. Az régen volt. Amikor is a fog. gátlók baromira teli voltak hormonnal. A maiak sokkal kevesebb hormont tartalmaznak, így 1! nap alatt képesek kiürülni a szervezetbõl. Így ha 1 szem kimarad, akkor azzal is csökkenhet a fog. gátló hatása. Tehát kérdezõ, ha túllépted a 12 órát, akkor 1 hétig védekezzetek gumival, ha még benne vagy, akkor oké. És úgy szedd tovább a gyógyszert, ahogy eddig.
A kérdező hozzászólása: Este 9 és éjfél között szoktam, és akkor reggel fél9kor vettem be.. tehát elvileg 12 óra körül van, csak azért ijedtem meg, mert elõtte ugyebár 7 napig nem szedtem, és hogy ez számít e..
Hogyne számítana. Ha a 8. napon nem folytatja az ember lánya idõben, akkor a szünetben megejtett légyottból is lehet baba. + az új levél elsõ hét napján kiegészítõ védekezés kell. Mivel az elsõ tablettánál elég necces, hogy mihez is viszonyítsuk azt a 12 órát és a te számításod szerint is a határon lehettél... én a helyedben mindenképpen úgy járnék el, mintha kicsúsztál volna az idõbõl (tehát kieg.védekezés + 2 hét múlva teszt, ha volt aktus a szünetben).

Yasminelle-t kezdtem el szedni (most először szedek gyógyszert), és ma van a 11. napja annak, hogy megvan. Más is tapasztalt ilyet?

és az a gáz hogy nem ilyen enyhe kis vérezgetés, hanem elégrendes:S

Legjobb válasz: Megvizsgált a doki aki felírta? Ki lett zárva a terhesség és más betegség? Az antibiotikum semlegesíti a fog.gátlót, azért szedése mellett kiegészítõ védekezés ajánlott.

Megvizsgált a doki aki felírta? Ki lett zárva a terhesség és más betegség? Az antibiotikum semlegesíti a fog.gátlót, azért szedése mellett kiegészítõ védekezés ajánlott.
A kérdező hozzászólása: bocsi, nem voltam egyértelmû a kérdésemmel. szóval az antibiotikumot kb egy hónappal a fogamzásgátló elõtt szedtem, szóval annak már nincs köze hozzá, nem befolyásolhatta, én a menzeszem késésére gondoltam :) és igen, megvizsgált a doki, és nem vagyok terhes :)
IGEN! Nekem is az elsõ levélnél kb 2 hétig megvolt. Utána a következõ hónapban meg kimaradt. Azt mondta az orvosom, hogy ez elõfordulhat, ezért nem hagytam abba a szedését, és azóta rendesen beállt, nincs semmi gondom. Mondjuk barátnõmnek meg hasonló esetre azt mondta az orvosa, hogy túl erõs neki az a gyógyszer, felírt neki egy másikat. Én kivártam a 3 hónapot vele, de mondom azóta sincs gondom.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. reménykedem, hogy elmúlik hétvégére, bár nem sok esélyt látok rá, de már eléggé ki vagyok miatta akadva :( ráadásul hangulat-ingadozásaim vannak, ez is elég idegesítõ...

Yasminelle fogamzásgátlót szedek már 5 hónapja. Most először nem jött meg. Valaki tud segíteni, hogy miért lehet ez?

Tegnap kellett volna megjönnie.

Legjobb válasz: Mondjuk lehet terhesség miatt, vagy szimplán csak kicsit késik. Tabletta mellett sem feltétlen mindig ugyanazon a napon kell megjönnie. Ha nem jön meg a szünetben, csinálj tesztet.

Mondjuk lehet terhesség miatt, vagy szimplán csak kicsit késik. Tabletta mellett sem feltétlen mindig ugyanazon a napon kell megjönnie. Ha nem jön meg a szünetben, csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van :)
De ha véletlen mégis beleesel, akkor megvárod, hogy dönteni se tudjál arról, hogy mi legyen a babával...
A kérdező hozzászólása: Holnap tervezem, bár igazából azért nem vettem, mert nem nagyon észleltem magamon tüneteket azon kivül, hogy nem nagyon akart megjönni, és annyira bízok abban, hogy nem vagyok benne a 100 nõbõl 2-be, akiknél megesik , hogy fogamzásgátló mellett terhesek lesznek :)
És miért nem veszel egy tesztet?...
A kérdező hozzászólása: Hát.. vér nagyon nem akart jönni, csak nagyon kevés, amugy inkább barna, és kb 3 nap alatt el is ment.. nem vettem tesztet.. elmentem nõgyógyászhoz, le se szart konkrétan, meg se vizsgált meg semmi :( kicsit el voltam keseredve.
Megjött végül, vagy mi történt?
Hát ezt nem tudom neked megmondani, nekem csak rosszulléteim voltak meg ilyenek, szinte csak ezek a tipikus tünetek, fejfájásom nem volt.
A kérdező hozzászólása: Újajj, oké, köszönöm a választ. Akkor azt is kérdezném még, hogy fejfájás lehet terhesség tünete? Köszi
Szia, nem akarlak ijesztgetni, meg nem is biztos, hogy nálad úgy fog hatni a yasminelle, de én sokáig szedtem, mégis teherbe estem mellette, pedig jól szedtem. Én nem nagyon bíznék ebben a tablettában, meg már sokan írták máshol is, hogy így jártak vele.
A kérdező hozzászólása: ma reggel megjött, de nagyon pici és azota se semmi..
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm, remélem, hogy nincs, nem nagyon férne még bele egy baba az életembe :)
Antibébi mellett egy nap késés nem késés. Ötezer fok lett kint, megy is a hasad.. Ha már elkezdted volna a következõ levéllel szedni és még mindig nem jött volna meg, AZ jelentené azt, hogy MOST nem jött meg. Nem kötelezõ ugyanazon a napon megjönnie és ne kapj egybõl pánikot se. Várj szépen, ha nagyon nem akar megjönni, akkor csinálj egy tesztet. De nem atomóra a tested, ennyi belefér.
A kérdező hozzászólása: De elég durva hasmenésem van, ez jelenthet valamit?.. nem nagyon örülnék a terhességnek :/
Szia! 6. és 8. válaszoló vagyok. Vettél már tesztet? Ha igen mi lett az eredmény? Nõgyógyászt meg keress egy normálisabbat...

Yasminelle-t szedek, most először, amit a mensim elmúlta után 3 nappal kezdtem el szedni. Eddig 2 szemnél járok. Mit tegyek? Már nem is fog védeni?

Legjobb válasz: A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!

A mensid ELSÕ napján kellett volna elkezdened szedni és akkor már védett lennél! Egyébként meg ki mondta hogy a mensid után 3 nappal kezd el szedni? Vagy csak te gondoltad úgy, hogy jó is lesz? Erre van a betegtájékoztató, abban minden le van írva, az is, hogy mikor kell elkezdeni szedni a gyógyszert! Majd csak akkor leszel védett így, ha elfogy az elsõ levél, megjön a mensid és elkezded szedni a köv. levéllel!!!
Igaza van. Minden fog.gátlót a mensi elsõ napján kell elkezdeni szedni. Ha a mensi 3. napján kezded el akkor 1 hét kiegészítés szükséges. De ha már elmúlt a mensid akkor ezt a levél bogyót elpocsékoltad, mert nem véd.
Édes úristenem, komolyan mondom hihetetlen, hogy ilyen emberek még szexelnek is!Aki nem tudja rendesen alkalmazni a fogamzás gátlót, az könyörgöm ne szedje!Szerintem nem fog védeni, mivel elmúlt a menstruációd.Mit gondolsz, miért mondja a nõgyógyász is, és a betegtájékoztató is?Ne legyél már ennyire okos. Jah és szerintem hagyd abba, vegyél egy másik csomaggal, és kezd el szedni a következõ menstruációig. Lehet kapsz egy jó kis hormonzavart, de hát gratulálok :) Tök intelligens lehetsz :DDDD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!