Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat hogy van és (37 db)

Előfordulhat, hogy van peteérés menstruáció előtt 3-4 nappal? És ha akkor teherbe esik valaki, akkor még megjön neki, utána nem?

Legjobb válasz: Nem valószínû. Peteérés után progeszteron termelõdik, hogy elõsegítse az esetleges beágyazódást, és a baba megmaradását. Ez kb. 14 napig tart, ha nem következik be, akkor leesik a progeszteron szint, és megindul a mestruáció. Szóval ez csak akkor lehetséges, ha valami okból elhúzódott a peteérésed, és olyan késõn történik, de nyilván akkor nem fog megjönni a várt idõpontban, hanem az is csúszik. De ha elõtte a "normál" idõben már volt peteérésed, akkor nem valószínû, hogy olyankor lesz még egy.

Nem valószínû. Peteérés után progeszteron termelõdik, hogy elõsegítse az esetleges beágyazódást, és a baba megmaradását. Ez kb. 14 napig tart, ha nem következik be, akkor leesik a progeszteron szint, és megindul a mestruáció. Szóval ez csak akkor lehetséges, ha valami okból elhúzódott a peteérésed, és olyan késõn történik, de nyilván akkor nem fog megjönni a várt idõpontban, hanem az is csúszik. De ha elõtte a "normál" idõben már volt peteérésed, akkor nem valószínû, hogy olyankor lesz még egy.
A kérdező hozzászólása: Elmondom hogyan történt : Szóval, mi is babát szeretnénk. 2 hete kellett volna megjönnie de nem jött meg. A tesztem negatív lett, elmentem a múlt héten orvoshoz. Azt mondta nem vagyok terhes, de úgy látja péntek körül lesz peteérésem, szóval hajrá. Tegnap este volt pecsételõ vérzésem, és ma reggel úgy néz ki megjött. Tévedett volna az orvos? Azt mondta még nem olyan vastag a nyálkahártya, hogy megjöjjön. Na mindegy, fura.
Érdekes, lehet mégsem repedt meg a tüszõ, különben nem jött volna meg.
A kérdező hozzászólása: És ha most csak egynapos volt?van ilyen?

8 napom van még menziig, és reggel óta hányingerem van, tegnap egész nap pisilni rohangáltam, és szinte egész nap aluszékony voltam. Ez előfordulhat, hogy már baba? Mitől van?

26 naposak a ciklusaim, 12.-en volt pém.

Legjobb válasz: Vasárnap lesz még csak 12.-e??????Hát én a 15. hétben vagyok, de még csak most kezdõdik az, hogy óránként pisilni járok,a fáradékonyság is csak a 6.-7. hét körül jelentkezett.. Én még korainak gondolom ezeket a "tüneteket", de persze minden terhesség más!

Vasárnap lesz még csak 12.-e??????Hát én a 15. hétben vagyok, de még csak most kezdõdik az, hogy óránként pisilni járok, a fáradékonyság is csak a 6.-7. hét körül jelentkezett.. Én még korainak gondolom ezeket a "tüneteket", de persze minden terhesség más!
Ha 12.én volt péd, akkor már rég megkellett volna jönnie.Nem értem(((((Lehet, hogy elírtad???
Szerintem a 12. ciklusnapon volt neki pé. Én már éreztem egy héttel a mensi elõtt hasonlókat. És nem csak akkor pisilünk sokat, ha már nyomja a baba, hanem egész korán is, mert a veséhez menõ erek több vért kezdenek szállítani.
A kérdező hozzászólása: Igen, bocsi, félreérthetõ voltam. 12. ciklusnapon volt pé, illetve 11. éjjel. Még 7-8 napom van menziig, de szarul vagyok, voltam már babás, de õ sajnos nem maradt velünk. Nem tudom, merjek-e reménykedni.

Előfordulhat, hogy késik 2 vagy több napot a mensi, aztán megjön, de csak 1 napig van rendesen, aztán a teszt újra és újra negatív, mégis terhes vagyok?

Van még ilyenkor remény?

Legjobb válasz: Én már nem hiszek a tesztekben! Többfélét is használtam, de semmi. Pénteken megyek a dokihoz, ott majd kiderül, hogy mi van. Kezdem elveszíteni a reményt... :(( Tüneteim vannak, fõleg a hányinger, és az aluszékonyság, de már nem tudom...

A kérdező hozzászólása: Én már nem hiszek a tesztekben! Többfélét is használtam, de semmi. Pénteken megyek a dokihoz, ott majd kiderül, hogy mi van. Kezdem elveszíteni a reményt... :(( Tüneteim vannak, fõleg a hányinger, és az aluszékonyság, de már nem tudom...
Nekem volt, azzal a különbséggel, hogy a reggel megcsinált terhességi teszt délutánra halványan pozitívvá vált, majd rövid igeig volt mensi. Most voltam dokinál, mert azóta rendszeresen 1-2 napos menszeszeim vannak, azok is olyan furcsák. A doki szerint ez valószínûleg a mûtétnek köszönhetõ (2x P3 után), pedig az tavaly novemberben volt... Szerinetm várj még 1-2 napot, esetleg próbálj újra tesztelni, hátha! Ha tényleg csak 1 napig volt, akkor símán lehet baba, csak elképzelhetõ, hogy alacsony a hcg-d, vagy nem akkor volt pé, amikor számoltad. Egy szó mint száz, a helyedben tesztelnék! Szurkolok nagyon, írd meg légyszi a fejleményeket!
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek a dokihoz. Már nem csinálok tesztet. Felesleges. Szerintem én abban az 1-2%-ban vagyok( ha vagyok), akinek csak hetek múlva mutatna valamit a teszt.... A dokinál minden kiderül. Azért köszi szépen a választ!
Mit mondott a doki?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy petesejtem sem volt. Nem repedt meg a tüszõm. :S Ez nem tudom, hogyan lehetséges.

Ultrahang gép és ultrahang gép között is van külömbség? Előfordulhat, hogy az egyiken nem olyan jol látszik a baba mint mondjuk a másikon?

Legjobb válasz: A kórházakban lehet, hogy nem a legkorszerûbb minõségû van, míg a magánpraxisoknál bizony sokkal modernebb, pontosabb gépeket használnak, de attól még mindent meg tud mutatni mindkettõ, ami fontos, plána ha a babóca is úgy fekszik, helyezkedik. Az ún. 3d és 4d ultrahangok a legéletszerûbbek manapság, és tényleg térben láthatod a kicsit, de ez elég drága, egy-egy alkalom min. 10e Ft, és az sem biztos, hogy a baba úgy fordul, hogy lássatok valamit...Szóval a kórházi is jó, a mért eredmények csak kicsit térhetnek el a valóságtól.

A kórházakban lehet, hogy nem a legkorszerûbb minõségû van, míg a magánpraxisoknál bizony sokkal modernebb, pontosabb gépeket használnak, de attól még mindent meg tud mutatni mindkettõ, ami fontos, plána ha a babóca is úgy fekszik, helyezkedik. Az ún. 3d és 4d ultrahangok a legéletszerûbbek manapság, és tényleg térben láthatod a kicsit, de ez elég drága, egy-egy alkalom min. 10e Ft, és az sem biztos, hogy a baba úgy fordul, hogy lássatok valamit...Szóval a kórházi is jó, a mért eredmények csak kicsit térhetnek el a valóságtól.
Mondok egy példát. Dec 27-én hasi ultrahangom volt, az orvos alig 5 hetesnek mondott. Tegnap volt hüvelyi uh-m (mert sajnos volt egy kis vérzésem) ott pedig már 6 hetes 3 naposnak mondott a másik orvos. Sõt már az embriót is látta. Az én számításom szerint is az utóbbi az jó. Ergo: Korai terhességnél a hüvelyi uh pontosabb. 6 hetes kismama
Az én babám sokkal jobban szerette a hüvelyi ultrahangot.Meg a másik kórház csendes békéjét.A hasitól menekül.Bár én is így lennék vele, ha egy burokban élnék, és valaki kívülrõl elkezdene nyomkodni.
Igen, nekem egymás után két különbözõ kórházban mértek adatokat és nagyon sok eltérés volt a két adat között, uazon a napon! Ne aggódj, a bajd vagy porblémát minden gép észreveszi, de azért néha érdemes elmenni egy-egy magánpraxisra is. Ott modernebb gépek vannak.sok siekrt!

1 éves kisfiam elesett, nagyon sírt és hányt is. Lehetséges, hogy a sírástól és az íjedtségtől hányt, vagy előfordulhat, hogy agyrázkódása van?

Amúgy reagál mindenre, és nem bágyadt.

Legjobb válasz: Az én lányom is hányt már az ijedségtõl. Megijedt, elkezdett torkaszakadtából ordítani, mint akit ölnek, és utána hányt is. Szóval hányhatott attól is a kisfiad. Ha elõször a fenekére huppant, majd aztán dõlt csak el, nem hinném, hogy annyira beüthette a fejét, hogy agyrázkódást kapjon. De vigyétek el orvoshoz, ha megnyugtat.

Az én lányom is hányt már az ijedségtõl. Megijedt, elkezdett torkaszakadtából ordítani, mint akit ölnek, és utána hányt is. Szóval hányhatott attól is a kisfiad. Ha elõször a fenekére huppant, majd aztán dõlt csak el, nem hinném, hogy annyira beüthette a fejét, hogy agyrázkódást kapjon. De vigyétek el orvoshoz, ha megnyugtat.
Vidd ügyeletre. Ha hány a gyerek, az nem az ijedtségtõl van, hanem valószínû agyrázkódása van. Ha az 1 évesem úgy esett volna el, hogy hány, nem kérdezgetem itt, hanem orvoshoz viszem. Kislányom majdnem 3 évesen esett el úgy, hogy rá másfél óra múlva kezdett hányni. Egybõl ügyelet, 2 napig benn tartották, infúziót kapott. Vidd orvoshoz!
Mijét ütötte meg?
az a baj-hogy egy ilyen pici gyereknél nehéz eldönteni.inkább menjen az ember 10szer hiába-mint egyszer nem.látatlanban senki nem tudja megállapitani, mi a baj
Én is azt javaslom, hogy legalább hívj fel egy orvost. A védõnõre én ilyen esetekben nem hallgatnék, õ nem orvos, és hát mondott már nekem védõnõ olyan egetverõ ostobaságokat, hogy csak lestem. Nekem volt már agyrázkódásom gyerekkoromban. Nem estem nagyot, csak nagyot koppant a fejem és rossz helyen ütöttem meg. Rögtön utána hánytam és utána még párszor, egyéb tünetem nem volt.
A kicsi gyerekek hányhatnak a sírástól, ez tapasztalat :-(, de ha téged megnyugtat, hívd fel az ügyeletet, mond el nekik mi történt, õk adnak tanácsot. Ha pesti vagy a Heim Pál kijáró ügyeletét javaslom, nagyon rendesek, ha úgy ítélik meg, nem kell azonnali orvosi segítség akkor elmondják, mire figyelj, mit kell tenned.
Nem kell minden aprósággal az ügyeletre szaladgálni. A lányom is volt már hasonlóképp, jó nagyot esett hátrafelé, beütötte a fejét is. Rettentõen sírt és mikor felemeltem kicsit visszahányt a nemrég megevett tápszerbõl. Nem lett semmi baja, 1-2 perc alatt megnyugodott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Azért nem szaladtam rögtön az ügyeletre, mert nem furcsa a viselkedése, mindenre reagál, és a védõnõ is megnyugtatott azóta telefonon, hogy valószínüleg egy eldõléstõl nem lesz agyrázkódása.
7.vagyok. Egyébként a drnõ azt mondta, hogy ha 2 napon belül hány, furán viselkedik (nem csak bágyadt, hanem eltérõ a megszokottól), a szemei nem egyformák, nem egyformán használja a 2 oldalát az mind agyrázkódás jele.
Vidd el mindenképpen!
Szerintem orvoshoz kellene vinned, ijedtségtõl nem hánynak a gyerekek. Ettõl függetlenül lehet, hogy csak egy nagyon enyhe agyrázkódása van, de én nem nyugodnék meg amíg nem látja orvos.
A kérdező hozzászólása: Ha van egyensúlyérzéke, és reagál mindenre amit kérdezek, akkor megnyugodhatok? A hányás idegesít nagyon.
A kérdező hozzászólása: Elõször a fenekére huppant, aztán eldõlt, szerintem megüthette a fejét, azért vagyok megíjedve.
Agyrázkódás esetén szédülne.
Nekem is vot agyrázkódásom, én rögtön be is kakiltam. Azt mondták attól volt, még jó, hogy anyám elvitt orvoshoz, pedig nem gondolta, hogy ez is tünet.

Ha valakinek a terheléses cukor (0-120p) vizsgálat teljesen jó, még lehet hogy cukorbeteg? Előfordulhat, hogy nem minden esetben van magas érték? Nekem 0 és 120 percnél nézték, de olvastam 0, 60 és 120 percesről is. Vajon melyik a pontosabb?

Legjobb válasz: Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.

Nekem 0 és 120p eset néztek és bizony magas lett a 120p így terhességi cukrot állapítottak meg, így diéta lett. Szerintem mindegy, hogy néznek még egy 60p is közben. Szerintem, ha valakinek volt már gondja a cukrával akkor néznek 60p. Nekem szülés után, mikor ismételni kellett, hogy vissza ment-e a cukrom akkor nézték 0-60-120p-re. Amúgy ha a 0 és a 120p jó akkor miért lenne probléma?????? Ezért nézik ezt, hogy ha éhgyomorra jó meg visszamegy egy 75g glükóz után a cukrod normálisra tuti semmi bajod.
Bocsi, lemaradt, ha pl a családba van cukorbeteg stb, akkor esetleg késõbb lehet megnézik mégegyszer. De ha nem vagy terhességi cukros akkor sem árt figyelni mit eszel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Sajnos van a családban cukorbeteg. És van egy csomó bizonytalan tünetem: hasfájás, gyomorfájás, viszketés, torokszárazság, visszatérõ hüvelyi és húgyuti gyulladások, erõs puffadás, bõrproblémák stb. Alul-felül tükröztek, nõdoki és urológus egyéb problémát nem talált. A nõgyógyásznak jutott eszébe, hogy esetleg cukor lehet, de a terhelés- mint írtam-jó lett.
ugyan nem terhesség miatt, de nekem néztek 60 p-t is és az magas lett (11 feletti), bár még nem tudom, hogy ez jelent-e majd valamit (pl. cukorbetegséget)
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, hogy csak a 60 perces lett magas, az éhgyomri és a 120p nem?
A kérdező hozzászólása: Lehet, nem voltam világos az elején BOCS! Én nem terhes, hanem terheléses cukor vizsgálaton voltam. Persze terhes is mehet terheléses cukor vizsgálatra, de én nem vagyok az.

Ha egy férfi otthon súlyzózik, és már vannak "szép formás" mellizmai, karja stb, akkor is előfordulhat hogy a mell barna része kicsit kidudorodik?

Tehát olyan mintha lenne rajta egy kis felesleg és "el?rejön". Lehet ilyen? Alkatilag ilyen az ember vagy még kell rá dolgoznia?

Legjobb válasz: hat nem hinnem hogy nagyon de lehetseges hogy kidudorodik!nem mind1ik ferfinal van ez igy!

hat nem hinnem hogy nagyon de lehetseges hogy kidudorodik!nem mind1ik ferfinal van ez igy!

Előfordulhat hogy hüvelygombám van és ennek ellenére mégis jobban élvezem a szexet?

16 éves vagyok és észrevettem, h mostanában kicsit soka folyásom és sárgás. De nem viszket meg semmi. Viszont ma amikor a barátom "nyúlkált" akkor érezte, h sokkal de sokkal nedvesebb vagyok mint ahogy szoktam és megkívánt. Akkor lefeküdtünk és rettenetesen jó érzés volt amikor behatolt meg amikor csinálta. Most akkor mivan? Az a nedv lehetett a "gombától" is?

Legjobb válasz: Lehet a gombától. Viszont azt nem értem, hogy lehet az, hogy ettõl jobb a szex. Az is elõfordulhat, hogy egyébként szárazabb a hüvelyed, s most, hogy a folyástól síkosabb lettél kellemesebb. Mintha síkosítót használnátok. Viszont én a helyedben elmennék orvoshoz. Szerencséd van, hogy nincsenek tüneteid, de ez nem jelenti azt, hogy késõbb se jönnek elõ. Akár komolyabb bajod is lehet. Sõt, ha nem gumival védekeztek a barátodat is megfertõzheted.

Lehet a gombától. Viszont azt nem értem, hogy lehet az, hogy ettõl jobb a szex. Az is elõfordulhat, hogy egyébként szárazabb a hüvelyed, s most, hogy a folyástól síkosabb lettél kellemesebb. Mintha síkosítót használnátok. Viszont én a helyedben elmennék orvoshoz. Szerencséd van, hogy nincsenek tüneteid, de ez nem jelenti azt, hogy késõbb se jönnek elõ. Akár komolyabb bajod is lehet. Sõt, ha nem gumival védekeztek a barátodat is megfertõzheted.
Ha nem viszket, és nem kellemetlen akkor szerintem nincs gombád. Az hogy nyálkásabb vagy, az attól lehet hogy peteérés körül lehetsz, akkkor ilyen szintelen nyálkás váladék jön ki, és elõfordulhat hogy a szex is kellemsebb. A gombával nem hiszem hogy jól éreznéd magad. Egyébként meg fehér túrószerû folyást okoz, és mindenképpen viszketést. Ha ezt nem érzed akkor nem gomba.
Nem lehet hogy azért mert meg fog jönni?Nekem is volt ilyen egy idejig, de elmúlt!Én féltem mondani bárkinek vagy elmenni orvoshoz!!
A kérdező hozzászólása: használunk gumit. Am most múlt el a mensim. Peteérés még túl korai és sárga folyásom van. nem viszket.
nézesd meg egy dokival, de sztem nem gomba. Lehet hogy vmi más, vagy sima természetes folyás, de ezt csak a doki tudja megmondani

Abortuszom volt május 7. -én . Ma van ugye 14. -e, és elég furán érzem magam. Mintha még mindíg terhes lennék! Valaki segítsen! Előfordulhat, hogy nem jól csinálták a műtétet? Köszi az értelmes válaszokat.21/L

Legjobb válasz: Mert a "mintha még mindig terhes lennék" alapján arra lehet következtetni, hogy nem sikerült maradéktalanul feldolgoznod az abortuszt, és ebben egy szakember segíthetne. Nem könnyû ez egy nõnek.

Mert a "mintha még mindig terhes lennék" alapján arra lehet következtetni, hogy nem sikerült maradéktalanul feldolgoznod az abortuszt, és ebben egy szakember segíthetne. Nem könnyû ez egy nõnek.
Azért lehet, mert a hcg az abortusz óta még nem ürült ki teljesen a szervezetedbõl. Tehát ha mondjuk csinálnál egy tesztet, az is lehet még pozitívat mutatna, ugyanis a hcg 2-3 hét alatt ürül ki teljesen.
Ha maradtak a terhestünetek, akkor szerintem keresd fel az orvost, jobb félni, mint megijedni. De a pszichológus sem árt, nekem is volt, nagyon megbántam , én egy évig mindenfélét érzékeltem magamon és minden tünetbõl arra következtettem, hogy nem lehet soha többet gyerekem...
A kérdező hozzászólása: hát nem könnyû bizony.. köszönöm a válaszod!
Nem tudom ilyenkor a terhes teszt mennyire mûködik. Orvoshoz nem tudsz menni?
A kérdező hozzászólása: amúgy köszönöm mindenkinek a választ!
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló.: miért kéne pszichológus?
hát elõfordulhat olyan, hogy valaki tényleg terhes marad abortusz után. egyszer volt a TV-ben is olyan nõ, aki mondta, hogy abortusz után azt vette észre, hogy mégis terhes, és így született meg a lánya végülis. szóval szerintem ne is a terhesteszttel próbálkozz, hanem azonnal menj el a nõdokihoz!
Ezt így senki nem fogja tudni neked megmondani. Menj el orvoshoz, vizsgáltasd meg magad, beszélj vele. Gyanítom egy pszichológus sem ártana...
Sztem.a hormonok játszanak veled

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!