Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat hogy 1 (32 db)

Előfordulhat, hogy 1 év kell, hogy a gyógyszer kiürüljön a szervezetemből?

11 évig szedtem fogamzásgátlót, majd 3 hónapig gumival védekeztünk. Ezután 4 hónapig rendesen megjött, majd februártól sokkal rövidebb és kevesebb a mennyisége. Lehet, hogy még nem ürült ki a szervezetemb?l?

Legjobb válasz: Nem. A mai tabletták elvileg már akkor nem nyújtanak védelmet ha néhány napig nem szeded õket. Én pl letettem, majd többet már nem jött meg, mert terhe is lettem. Ezek elvileg nem befolyásolják a peteérést, ha már nem szeded õket. Ha 1 éve nem esel teherbe, akkor ott valami más probléma lesz, fordulj nõgyógyászhoz!

Nem. A mai tabletták elvileg már akkor nem nyújtanak védelmet ha néhány napig nem szeded õket. Én pl letettem, majd többet már nem jött meg, mert terhe is lettem. Ezek elvileg nem befolyásolják a peteérést, ha már nem szeded õket. Ha 1 éve nem esel teherbe, akkor ott valami más probléma lesz, fordulj nõgyógyászhoz!
Szia.ez attól is függ milyen gyógyszert szedtél.De a helyedben elmennék a dokihoz és megkérdezném, mert talán nem ártana egy vizsgálat ha ennyi ideig szedted a gyógyszert.üdv T.
hát nem tudom h a gyógyszer miatt volt e vagy sem, de én miután abbahagytam, rá 15 hónapra tudtam csak teherbe esni.
A gyógyszert nem véletlenül kell naponta szedni. Nagyon kicsi hormonadagok vannak benne, amit napról napra be kell vinni, külünben teherbe eshetsz. Maximum 36 óra aatt kiürül a szervezetedbõl a plusz hormon. Azonban amíg szeded, addig TELJESEN leállítja a petefészked mûködését, a peteérést, elvéknyítja a méhnyálkahártyát, totálisan belezavar a saját, normális ciklusodba, megváltoztatja azt. Vannak nõk, akiknek ez után nem két perc, mire visszaáll a saját ciklusuk a normál kerékvágásba. Azaz a gyógyszer már nincs a testedben egy éve, de a gyógyszer utóhatásait még érzed, tapasztalod. Sajnos. Ha a baba nagyon nem akar jönni, akkor érdemes orvoshoz fordulni a problémával.
Szia! Saját tapasztalatomat írom le. Közel 9 évig szedtem a fogamzásgátlót, majd 2008-ban abbahagytam. 6 hónapig rendszeresen megjött, majd 2009. januárban semmi. Ekkor felkerestem a nõgyógyászom, aki azt mondta, hogy most kezd kiürülni a szervezetembõl a gyógyszer, csak a szervezetem most nem tudja hogy mit kell csinálnia. Kaptam rá gyógyszert (5 napig szedtem), rá 7 napra meghozta. Márciusban megint nem jelentkezett, azután 10 nap gyógyszer szedése után 7. napra megjött. Áprilisban megint nem jött meg. Én már nem akartam, hogy csak a gyógyszer miatt tudjak mensizni, így vártam. 62 napra magától megjött. Azóta rendszeres. Szóval nekem majdnem egy év volt mire kitisztult a szervezetebõl a tabletta. Hála azóta terhes lettem. Most léptem a 21. hétbe. Júliusra várjuk a fiúnkat. Szóval elõfordulhat, amit kérdeztél.
Szia! Egy nõgyógyász írta, hogy fogamzásgátló abbahagyása után 3-4 hónapig még rendesen meg is jöhet, de utána azok a petesejtek, amik eddig le voltak állítva - fölhalmozódtak és nem értek meg rendesen, mûködésbe lépnének... ez lesz a pco. Sajnos úgy veszem észre, hogy nagyon sok lánynak lesz ez a baja miután abbahagyja a bogyót... most én sem szedem már 9 napja, kíváncsian várom mi fog történni..
Elõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ ez nem jó hír számomra azt hiszem

Előfordulhat, hogy 1 hetes késés után a Lily terhescsík (25-ös) nem mutatja ki a terhességet a reggeli vizeletből?

6 napja múlt el enyhe pecsétel? vérzésem és barnázásom, azt hittem, menstruáció, de jóval kevesebb volt, szinte alig. 3 napja érzem, hogy fájnak és feszülnek a melleim (f?leg napközben), néha hányingerem van.

Legjobb válasz: ha negatív a teszt valószínû nem vagy terhes.

ha negatív a teszt valószínû nem vagy terhes.
Szerintem kimutatná. Valószínû nem vagy terhes. A pecsételõ, kis mennyiségû menstruációt akár az is okozhatta, hogy nem volt vastag a nyálkahártya, így leváláskor sem keletkezett nagy seb.
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem értem, hogy mitõl fájnak ennyire a melleim, menstruáció után egyáltalán nem szoktak.
Szia! Múlt hónapban én is így voltam!Nem olyan volt a havim mint szokott és miután elmúlt még mindig nagyon fájtak a melleim, meg voltak duzzadva.Csináltam tesztet és sajnos az negatív volt.
Szia, nekem a lilly a nemvárt napján szép erõs pozitív volt. Szerintem már kimutatná a tehrességet. 30hkm
Nekem viszont 6 hetes terhességet nem mutatott ki tavaly.Azóta 5 hónapos a kisfiam.
A kérdező hozzászólása: A furcsaság az, hogy az enyhe vérzés után 3 nappal kezdett el fájni. Elõtte egyáltalán nem fájt. Majd az orvos megmondja, mi van. Köszönöm a válaszokat!

1 éves kisfiam elesett, nagyon sírt és hányt is. Lehetséges, hogy a sírástól és az íjedtségtől hányt, vagy előfordulhat, hogy agyrázkódása van?

Amúgy reagál mindenre, és nem bágyadt.

Legjobb válasz: Az én lányom is hányt már az ijedségtõl. Megijedt, elkezdett torkaszakadtából ordítani, mint akit ölnek, és utána hányt is. Szóval hányhatott attól is a kisfiad. Ha elõször a fenekére huppant, majd aztán dõlt csak el, nem hinném, hogy annyira beüthette a fejét, hogy agyrázkódást kapjon. De vigyétek el orvoshoz, ha megnyugtat.

Az én lányom is hányt már az ijedségtõl. Megijedt, elkezdett torkaszakadtából ordítani, mint akit ölnek, és utána hányt is. Szóval hányhatott attól is a kisfiad. Ha elõször a fenekére huppant, majd aztán dõlt csak el, nem hinném, hogy annyira beüthette a fejét, hogy agyrázkódást kapjon. De vigyétek el orvoshoz, ha megnyugtat.
Vidd ügyeletre. Ha hány a gyerek, az nem az ijedtségtõl van, hanem valószínû agyrázkódása van. Ha az 1 évesem úgy esett volna el, hogy hány, nem kérdezgetem itt, hanem orvoshoz viszem. Kislányom majdnem 3 évesen esett el úgy, hogy rá másfél óra múlva kezdett hányni. Egybõl ügyelet, 2 napig benn tartották, infúziót kapott. Vidd orvoshoz!
Mijét ütötte meg?
az a baj-hogy egy ilyen pici gyereknél nehéz eldönteni.inkább menjen az ember 10szer hiába-mint egyszer nem.látatlanban senki nem tudja megállapitani, mi a baj
Én is azt javaslom, hogy legalább hívj fel egy orvost. A védõnõre én ilyen esetekben nem hallgatnék, õ nem orvos, és hát mondott már nekem védõnõ olyan egetverõ ostobaságokat, hogy csak lestem. Nekem volt már agyrázkódásom gyerekkoromban. Nem estem nagyot, csak nagyot koppant a fejem és rossz helyen ütöttem meg. Rögtön utána hánytam és utána még párszor, egyéb tünetem nem volt.
A kicsi gyerekek hányhatnak a sírástól, ez tapasztalat :-(, de ha téged megnyugtat, hívd fel az ügyeletet, mond el nekik mi történt, õk adnak tanácsot. Ha pesti vagy a Heim Pál kijáró ügyeletét javaslom, nagyon rendesek, ha úgy ítélik meg, nem kell azonnali orvosi segítség akkor elmondják, mire figyelj, mit kell tenned.
Nem kell minden aprósággal az ügyeletre szaladgálni. A lányom is volt már hasonlóképp, jó nagyot esett hátrafelé, beütötte a fejét is. Rettentõen sírt és mikor felemeltem kicsit visszahányt a nemrég megevett tápszerbõl. Nem lett semmi baja, 1-2 perc alatt megnyugodott.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Azért nem szaladtam rögtön az ügyeletre, mert nem furcsa a viselkedése, mindenre reagál, és a védõnõ is megnyugtatott azóta telefonon, hogy valószínüleg egy eldõléstõl nem lesz agyrázkódása.
7.vagyok. Egyébként a drnõ azt mondta, hogy ha 2 napon belül hány, furán viselkedik (nem csak bágyadt, hanem eltérõ a megszokottól), a szemei nem egyformák, nem egyformán használja a 2 oldalát az mind agyrázkódás jele.
Vidd el mindenképpen!
Szerintem orvoshoz kellene vinned, ijedtségtõl nem hánynak a gyerekek. Ettõl függetlenül lehet, hogy csak egy nagyon enyhe agyrázkódása van, de én nem nyugodnék meg amíg nem látja orvos.
A kérdező hozzászólása: Ha van egyensúlyérzéke, és reagál mindenre amit kérdezek, akkor megnyugodhatok? A hányás idegesít nagyon.
A kérdező hozzászólása: Elõször a fenekére huppant, aztán eldõlt, szerintem megüthette a fejét, azért vagyok megíjedve.
Agyrázkódás esetén szédülne.
Nekem is vot agyrázkódásom, én rögtön be is kakiltam. Azt mondták attól volt, még jó, hogy anyám elvitt orvoshoz, pedig nem gondolta, hogy ez is tünet.

Tegnap vettem egy Trust Mica 2.1-es hangfalszettet az InterSparban. Előfordulhat, hogy hibás, emiatt nem tudom, hogy egyáltalán kicserélik -e, visszakérhetem -e a pénzem, vagy elküldik -e ők szervizbe?

A termék:

Legjobb válasz: Visszaviheted, de ilyen hangfalat ne vegyél! Rakás fos már bocs... Ha visszaviszed megmondod, a mély része "alacsony" hangerõnél is torzít!

Visszaviheted, de ilyen hangfalat ne vegyél! Rakás fos már bocs... Ha visszaviszed megmondod, a mély része "alacsony" hangerõnél is torzít!
A kérdező hozzászólása: sajnos nem kaptam senkitõl se véleményt, meg hiába olvastam utána, nem volt nagyon angol review se. Most focimeccset néz barátnõm, csak a mélynyomó volt bedugva, max hangerõre is felvéve nem recsegett, szóval gondolom hangtípus függõ is a dolog, hogy mennyire engedi még át a hangokat a mélynyomó, de ehhez a részéhez nem értek Ilyen összegben kerestem 2.1-es hangfalszettet, mást nem találtam, emiatt is esett erre a választás. De kezdem én is bánni már (5000 ft volt), feltéve ha ilyen összegben amúgy lehet -e egyáltalán jobbat találni, más márkában
Ha 3 napon belül vissza viszed akkor kicserélik. Ha utána akkor szerviz és happy vagy ha megcsinálják egy hónap után. Nekem USB-és Trustom van de 2 éve semmi baja. Mélynyomója nincs. Ha minõséget akarsz olyan 10000 ft-ál kezdõdik de lehet hogy 7000-él.

1 hete volt meg a vérzésem és ma olyan érzésem volt minta ha meg akarna jönni és egy csepp vér volt is elöfordulhat hogy most ágyazodott be a kis csöppség?

Legjobb válasz: nem,keptelenseg mert 2 hettel menstruacio utan es elott van ovulacio elvileg,szoval nem lehetsz terhes!!de nyugi,csak varj meg egy hetet,es addig kemenyen edzetek a paroddal :D es ha tuti teherbe akarsz esni,akkor menj fel gyertya allasba mikor vegeztetek kb 10 percre kivanom hogy sikeruljon :)

nem, keptelenseg mert 2 hettel menstruacio utan es elott van ovulacio elvileg, szoval nem lehetsz terhes!!de nyugi, csak varj meg egy hetet, es addig kemenyen edzetek a paroddal :D es ha tuti teherbe akarsz esni, akkor menj fel gyertya allasba mikor vegeztetek kb 10 percre kivanom hogy sikeruljon :)

Ha valaki pár éve szed fogamzásgátlót, előfordulhat, hogy nehezen esik majd később teherbe, vagy esetleg meddő lesz? Én most 1, 5 éve szedem a tablettát.

Legjobb válasz: Vigyázz a tablettával! Én is masfél évig szedtem, de olyan rosszul voltam tõle, hogy abba kellett hagynom. Közel fél éve nem szedem, de még mindig van, hogy rosszul vagyok. Kiderült, hogy nem termelek sárgatest hormont, ami hosszú távon meddõséget okoz, ezért gyógyszert kell szednem, hogy valahogy rendbejöjjek. Szóval igen, okozhat meddõséget a tabletta.

Vigyázz a tablettával! Én is masfél évig szedtem, de olyan rosszul voltam tõle, hogy abba kellett hagynom. Közel fél éve nem szedem, de még mindig van, hogy rosszul vagyok. Kiderült, hogy nem termelek sárgatest hormont, ami hosszú távon meddõséget okoz, ezért gyógyszert kell szednem, hogy valahogy rendbejöjjek. Szóval igen, okozhat meddõséget a tabletta.
Igen!
A tabletta úgy mûködik, hogy leállítja a peteérést. Bizony elõfordul, hogy annyira sikerül leállítania, hogy a szervezet akkor sem tér észhez, mikor az ember abbahagyja. A szerencsésebbeknek azonnal vagy pár hónap után visszaáll a ciklusuk és a peteérésük, de van, akinek magától nem jön helyre. Ilyenkor jön az orvoshoz járogatás... Általában azért az orvosok tudnak kezdeni vele vmit, de erre nincs garancia.
Biztosan van elenyészõ számú eset, de a mai fogamzásgátlók biztonságosak, több éven keresztül szedve is. A 30-50 évvel ezelõttiek sokkal erõsebbek voltak. Aki gyermeket szeretne viszont jobb, ha fél évet kihagy. Nagyon hosszú távon a spirál a legjobb, alacsonyabb hormonszint, 5-7 év védettséget jelent és eltávolítása után egy ciklussal már simán születhet baba (szoptatás alatt is lehet míg pl. tablettát egyáltalán nem) Konkrét példa: 7év tabletta után 2 ciklussal teljesen egészséges fiú gyermek született a családban. Igazából véletlen próbálkozás után, pár hónappal késõbb tervezték, de persze így sem volt baj.
3 évig szedtem és a tabletta abbahagyása után 3 hónappal már terhes is lettem.
az en anyum is tablettat szedett 2 evig, de a szervezete nem birta, ahoyg abbahagyta kovetkezo heten terhes lett.. elotte 5 evig probalkoztak, sokszor hallani, hogy akik nem tudnak teherbe esni tabletta utan konnyebb nekik, bar ez 20 eve volt, de szerintem azota a tablettak csak jobbak lettek :)

Előfordulhat, hogy a spermium csak max 1 napig életképes, ez mennyire gyakori?

Melyik lehet a gyakoribb: Az, hogy megéli a 2 napot, vagy az, hogy csak 1 nap a tuti?

Legjobb válasz: Akár 3 napot is megél. Persze, ha mondjuk túl savas a környezet odabent, akkor lehet, hogy egyet vagy annyit sem! Mi ovu elõtt voltunk együtt két nappal és most 6 hetes vagyok!:)

Akár 3 napot is megél. Persze, ha mondjuk túl savas a környezet odabent, akkor lehet, hogy egyet vagy annyit sem! Mi ovu elõtt voltunk együtt két nappal és most 6 hetes vagyok!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Gratulálok!

Előfordulhat, hogy elsőbbségi küldemény több mint 1 hete nem ért ide?

Ideérhet még?

Legjobb válasz: Ha nem ajánlott, akkor sehogy nem tudod kinyomozni. Nekem volt olyan, hogy 10(!) napig jött egy elsõbbségis levél, és olyan is, hogy egyáltalán nem jött meg.

Ha nem ajánlott, akkor sehogy nem tudod kinyomozni. Nekem volt olyan, hogy 10(!) napig jött egy elsõbbségis levél, és olyan is, hogy egyáltalán nem jött meg.
Az óvszert ezért találták ki.
ha már volt behatolás akkor nem szûz... menstruáció utáni elsõ napon nagyon kicsi a valószínûsée a dolognak, de ha kevesebb mint 3 napja történt akkor leheõég van a sürgõsségi fogamzásgátlásra... de nem nagy a valószinûsége
Ha sperma került a hüvelyébe, mindenképp! Még mensi alatt is teherbe lehet esni, volt már rá pár példa. A szûzhártya a terhességet nem befolyásolja. Lehet, hogy nem szakadt át, van, akinek olyan rugalmas, hogy sosem szakad el, de ez nem befolyásolja a teherbe esést és ha megtörtént a behatolás, már semmiképp nem szûz az illetõ. Szóval, teszt, vagy esemény utáni tabi (bár gondolom, már késõ). Reménykedem, hogy nem történt baj, de ha igen, akkor vállalnotok kell a felelõsséget.
A lány már nem szûz!!!! Lehet terhes mert a szûzhártya nem "véd" a terheségtõl!!! Csináljon egy tesztet. Ha meg nem akkor izgulhat még egy hónapig XD
A sperma a lány testében nagyon sokáig életképes, akár egy hétig is, extrém esteben, de két-hûrom napig mindenképpen. Ha épp ekkor volt tüszõrepedése (amit kiválthat akár egy orgazmus vagy egy érzelmi hullám is, mint pl hogy elvesztette a szüzességét), akkor pikk-pakk teherbe eshet. A százhûrtya nem véd a terhesség ellen, ez egy téveszme. A szûzhártya nem egy áthatolhatatlan fal! Lyukak vannak rajta, amin keresztül minden hónapban távozik a havi vérzése, valamint a hüvelyváladéka. Ugyanezen a lyukakon keresztül pedig bármi feljuthat neki a hüvelyébe: tampon, kisujj, víz, sperma. VÉDEKEZZETEK!
Ja, és tesztet most nem érdemes csinálni, leghamarabb az aktus után 14 nappal tudja kimutatni a terhességet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!