Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat az, az (343 db)

Nem. Menj vissza a dokihoz.
Hm. Nem vagy kiszáradva? Ha fáj az ember torka, hajlamos lehet kevesebbet inni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem, mert a torkom 2 napig fájt nagyon, mostanra már csak ez az idegesítõ szédülés, ami megmaradt, nem tudok rendesen egy pontra fókuszálni, zavaros a fejem. Bár, ami tény, az tény, a napi 3 l folyadék szinte biztos, hogy nincs meg, de megpróbálok többet inni. Idõközben megtaláltam a mellékhatások sorában a szédülést is, nagyon bízom benne, hogy a mai nappal bezárólag elmúlik, mert ma vettem be az utolsó 2 tablettát... Köszönöm a választ!!!

Tényleg előfordulhat az, hogy a stressz hatással lehet az organikus, szervi betegségre, akár hosszútávon?

Gondolok itt a szédülésre és a hirtelen gyomorfájásra..

Legjobb válasz: Bizony! Pl. a gyomorfekély, reflux tipikusan ilyen betegségek. De más problémád is lehet a sok stressztõl.

Bizony! Pl. a gyomorfekély, reflux tipikusan ilyen betegségek. De más problémád is lehet a sok stressztõl.
A kérdező hozzászólása: Csak néha az is elõfordul, hogy nem stresszelek és csak úgy elõjön a hányinger... és elkezdek szédülni. Voltam orvosnál és azt mondták, hogy nincs organikus szervi probléma.. Nem tudom. :(

Előfordulhat, hogy az internetbankos átutalás elhúzódik?

Előreutalásos vásárlásnál a kért számlaszámra átutaltam(netbankon, OTP-ről Budapest Bank-ra) az összeget, ez 5 óra fele történt, így már másnapinak veszik tudtommal. Ez tegnap történt, ma még mindig nincs ott a másik fél számláján. Tudtommal az új szabály szerint maximum 4 munkaórát szabadna "elfoglalnia". Ez lehetséges, hogy még nincs ott?

Legjobb válasz: Valóban él a 4 órás elszámolási limit, oda kellett volna érni. A BB-ben dolgozom, semmilyen incidens nem volt ma, ami miatt ez ott késlekedhetne, így vagy a számla tulajdonosa nem vette észre a változást, vagy az OTP rontott el valamit.

Valóban él a 4 órás elszámolási limit, oda kellett volna érni. A BB-ben dolgozom, semmilyen incidens nem volt ma, ami miatt ez ott késlekedhetne, így vagy a számla tulajdonosa nem vette észre a változást, vagy az OTP rontott el valamit.
Vagy nem mond igazat és csak az idõt húzza. Ha az OTP-s számládon reggel beterhelték, akkor 100%, hogy meg is érkezett.
Elõre utalás? Gyanús, hogy az a pénz soha nem fog megérkezni az "eladó" számlájára, illetve pár napon belül nem lesz elérhetõ. Ne legyen igazam...

Előfordulhat hogy az estrofemtől nem jön meg a vérzés vagy baba van a pocakban!? ET+ 11 nap negatív teszt! :- (

Legjobb válasz: Lehet hogy sikerült és azért nem,de ha szedsz utrogestánt az is visszatarthatja ha nem vagy terhes!

Lehet hogy sikerült és azért nem, de ha szedsz utrogestánt az is visszatarthatja ha nem vagy terhes!
A kérdező hozzászólása: Már volt kettõ beültetésem s mindíg megjött idõ elõtt a vérzés....

Napjainkban előfordulhat az, hogy egy fiatal rendező, aki a munkáit pl a youtbe-on teszi közzé, elég nagy figyelmet kap, és végül még Hollywoodból is befut rendezőnek?

Nehogy félre értsétek nem én volnék az, csak a youtube-ról annyi "énekest" fedeztek fel idáig, és csak érdekelne, hogy ez filmeseknél is esélyes e.

Legjobb válasz: Heló! Miért ne? De az, hogy valaki "Hálivõdban" rendezõ, nem jelent okvetlenül valami hatalmas presztizsû dolgot, lehet, hogy óriási visszalépést jelentene. De sokan vagyunk, akik az interneten keresztül is próbálunk akkora figyelmet és sikert elérni, amilyet szeretnénk a filmjeinkkel.

Heló! Miért ne? De az, hogy valaki "Hálivõdban" rendezõ, nem jelent okvetlenül valami hatalmas presztizsû dolgot, lehet, hogy óriási visszalépést jelentene. De sokan vagyunk, akik az interneten keresztül is próbálunk akkora figyelmet és sikert elérni, amilyet szeretnénk a filmjeinkkel.
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondoltam, hogy aki egy mezei dslr kamerával, és 0 költségvetéssel össze tud hozni egy élvezhetõ filmet, akkor egy milliós háttérrel, és profi berendezésekkel mit mûvelhet? :D
DSLR-el is lehet - sõt, elég egy belépõszintû darab is - elsõosztályú filmet csinálni. Csak sokkal, de sokkal jobban kell kidolgozni az alapokat, mint egy nagyobb költségvetésû, többemberes, kellõen profi felszerelésû film esetében, és valameilyen szinten keményebb munkát is igényel.
A kérdező hozzászólása: Írd körbe legyél szíves, hogy mit értesz az alapok részletes kidolgozásán, és, hogy ez miért számít bizonyos értelemben nehezebb munkának :)
Akinek nincs elég pénze, embere és felszerelése, az kéytelen úgy írni a forgatóköynvét, hogy az megfeleljen a lehetõségeinek. Míg az, akinek voltaképp bármi rendelkezésére állhat. Ezért sokkal jobban ki kell gondolni, hogy mivel oldja meg a jeleneteket, meddig mehet el, hol forgathat... Míg mondjuk egy nagyszabású forgatásnál - legyen az említett Hollywood a példa -, ott robbanthatnak, CGI-ozhatnak, profi színészeik vannak... tehát nem kell gondolkodniuk azon, hogy ahh, de jó lnézne k iafilmemben egy robbanás, de nem tudom megvalósítani, mert megtudják - míg a szerényebb lehetõségekkel bíró filmes vag ynem teszi bleea robbanást, vagy oylan megoldást kell találnia, amivel jól jön k iaz adott helyzetbõl.
A kérdező hozzászólása: Ez is egy nézõpont. Bár ma szerintem már a robbanás, és a lövöldözés sem áll olyan messze az amatõr filmesektõl. Nem akarom reklámozni, de az After Effects progival sok minden megoldható, pl lövöldözések, lángoló épületek, és az említett robbanások. Mivel ezek "ingyé" vannak szerintem elég hülyén néznek ki, függetlenül attól, hogy milyen kidolgozottságú, de ha valahol robbantani kell a történet vezetése miatt, akkor legalább nem kell megkerülni. Más kérdés, hogy ez egy elég bonyolult progi, és érteni kell hozzá, de ez elég nagy segítség efektelésben az amatõr filmeseknek.
Használom én is az AE-et. Csakhogy! Ha a videód elég nézett, és fõleg ha versenyre is küldik, akkor elõfordulhat, hogy megnézik, rákérdeznek, hogy ugyan már, te megvetted a progit, mega kiegézsítéseket több ezer dollárért? Mert ha nem, akkor hogy mered használni? Ez is felmerülhet. De az effekt csak egy kis komponrns egy filmnél, fõleg, amatõr szinten. Továbbá ha te vagy a rendezõ, operatõr, vágó..., az is sokkal több munka, mintha erre külön-külön vannak emberek. Vannak, akik elégedettek a gyér minõséggel is. Sokan - köztük én is - sose tennének afilmbe béna, gáz effektett. Inkább ne legyen ott semmi, vagy legyen máskpp megodlva, minthogy egy összetákolt valami álljon ott. És még lehetne ragozni az egészet. A lnéyeg az, hogy ha nincs olyan minõségá cuccod és kellõ pénzed, akkor már olyan "hárányban" vagy, amit csak extra kreativitással, akarással és kellõ tudással tudsz csak kompenzálni, mert a filmes mezõny roppant erõs, a nézõk fgyelme pedig megkívánja ezeket.
ti nem vagytok normálisak ...
Állítsuk meg a népességfogyást!
én a helyedben már elmentem volna nõgyógyászhoz...van egy ismerõsöm õ már 4 hónapos terhes volt de még mindig menstruált, semmilyen tünetet nem tapasztalt az 5. hónapig
Mi 2 évig így védekeztünk, de házasok voltunk már, és megtartottuk volna a babát, ha mégis becsúszik. Mikor szerettünk volna, 2. hónapban összejött. Szerintem vegyél egy tesztet, mikor itt lenne az ideje a mensidnek. Ha még nem szeretnétek gyereket , térjetek át biztonságosabb módszerre!

Előfordulhat az, hogy a Földön az emberiség előtt már élt egy fejlett civilizáció?

Amely nem földönkívüli eredetű csak kialakult földi élet. Aztán egyszer csak eltűntek a földszínéről?

Legjobb válasz: Éppenséggel lehetséges, de mivel mi elég sok nehezen bomló és lassan erodálódó dolgot hoztunk már létre, várható lenne, hogy õk is. Viszont semmi ilyet nyomot nem találtak eddig a kutatók.

Éppenséggel lehetséges, de mivel mi elég sok nehezen bomló és lassan erodálódó dolgot hoztunk már létre, várható lenne, hogy õk is. Viszont semmi ilyet nyomot nem találtak eddig a kutatók.
Egyes elméletek szerint ez már az ötödik vagy a hatodik teremtés, amiben mi élünk.
Létezett és Atlantisznak hívták, lakói közül sokan nem pusztultak el csak elkeveredtek az emberrel .
Biztosan !
Dél-Afrikában több tízezer éves aranybányák is vannak köztük több kilométer mélyek is ! Ezek ma a világ legmélyebb tárnái aminek az alagútjait az õsember vájta ki . A túlélésért küzdõ õsembernek mi oka lett volna hogy magától aranyat bányászni ráadásul olyan mélyen ahová ma is csak liftel tudnak lemenni ...
Igen, nagy a valószínûsége, hogy Atlantisz létezett.
http://www.youtube.com/watch?v=y47sh_iXpik Rengeteg bizonyíték van rá. :)
Lehetséges, de nincsen semmi bizonyíték rá. Kivéve a legrégebbi mû alkotások ahol egy válaszoló belinkelt egy YT Videót. Senki se tudja megállapítani hogy éltek-e. Õsemberen kivül szerintem nem.
Nemere István egész jól összeszedte az ezzel kapcsolatos kutatások eredményeit az Elõzõ Emberiség c. könyvében
Az én youtube linkem is le van pontozva, de kétlem, hogy bárki is végignézte volna. :(
A "hivatalos" tudomány is tudja, hogy a földtörténeti középkorban a hüllõk lepték el a Földet, óriási számban és változatos méretekben, aztán egyszercsak HOPP, eltüntek, szinte utolsó szálig kipusztultak. Ha ez a hüllõkkel megtörténhetett, akkor miért ne történhetett volna meg az emberekkel? És a Gilgames történet is utal erre, egyszercsak olyan "emberek" születnek, akiket nem borítják pikkelyek a bõrét. Hm. Hát akkor az azelõttiek pikkelyesek voltak???
Szerintem is volt már több civilizáció itt. Nem tudjuk, hol ered a múlt. Rengeteg bizonyíték van. Graham Hancock két könyve, az egyik az Istenek Kézjegyei, a másiknak a címe nem jut eszembe, de a tengeralatti leletekkel foglalkozik. Minél jobban fejlõdik a technika, annál jobban meg lehet találni ezeket, pl. a búvárok manapság nagy mélységekbe leszállnak, de a barlangi és talajok alatti keresés is sokkal hatékonyabb. Meg aztán manapság jobban tudjuk azonosítani a dolgokat, pl. a Betlehemi Csillagról el tudjuk hinni, hogy valami kisebb repülõ alkalmatosság volt, és a "Tárulj Szezám" úgy mûködött, mint a nagyáruházak bejáratai.
csak nézzétek a képeket... http://www.youtube.com/watch?v=ChmPUgkqSoY ezzel kívánok minden itt író embernek jó éjszakát és szép álmokat XD
Köszönöm a gratulációt. A régészet mit szól a 10000 éves építményekhez? De ugye nem azzal jössz, hogy a gonosz tudósok nem akarják elfogadni/elmondani az igazságot? Ez már kicsit unalmas lemez. :-)
11-es " semmi nyoma nincsen" Vak vagy, vagy csak nem akarod látni amit leírtam az elõzõ oldalon? Ha neked semmi nyom a víz alatt talált építmények tömkelege, amik 10 ezer évesek kb., akkor gratulálok.
Ha semmi nyoma nincsen, ma miért nem építenek piramisokat?
Olyan érdekes, hogy mindezeknek az égvilágon semmi nyoma nincsen. Szerintem elképzelhetetlen, hogy egy akármilyen civilizáció, amely eljutott egy bizonyos technikai fejlettségi szintre, egyszerûen nyom nélkül szõrén-szálán eltûnjön. Még a több millió éve létezett karéjos rákokat is megtalálták, mert a fosszíliák megõrizték azokat, de az "elõzõ civilizáció" bármilyen csontváz, eszköz, építmény hátrahagyása nélkül egyszerûen megszûnt. De hát mindenki azt gondol, amit akar. :-)
Nem tartom teljesen lehetetlennek.
A hangyák. Õk még most is itt vannak. És utánunk is itt lesznek. Fejlettebbek mint mi, mert sikerült megtalálniuk a fenntartható fejlõdés nyitját, képesek profitérdekeltség nélkül fenntartani a társadalmat, bekapcsolódni az õket körülvevõ környezet körforgásába anélkül, hogy tönkre tennék azt hosszú távon. Mi sajnos nem vagyunk fejlett civilizáció, jobban hasonlítunk egy rakás ebolavírusra, akik rászabadultak egy gazdatestre, és rövidtávú érdekeket hajszolva kiaknázzák és összeomlasztják a maguk körüli világot saját pusztulásukat is okozva ezzel.

Előfordulhat az hogy alaplapi elem hiányában (bent van a lapban, de totál lemerült) nem lehet feltelepíteni az XP-t?

A telepítő be boot- ol és a raid vezérlőket stb... beolvassa, de onnét se tőled- se hozzád.

Legjobb válasz: Windows-zal még nem próbáltam, de például a feltelepített NOD totál megbolondul, mivel visszaáll a dátum alapra, illetve valami lehetetlen idõpontra.

Windows-zal még nem próbáltam, de például a feltelepített NOD totál megbolondul, mivel visszaáll a dátum alapra, illetve valami lehetetlen idõpontra.
A kérdező hozzászólása: Majd meg meglátom. Reggel veszek egy CR2032-t. Amúgy ment a pacsi.

Ha az első alkalomnál nem véreztem, az azt jeleni hogy nem szakadt át a szűzhártyám? Vagy van olyan is, aki nem vérzik? Esetleg a többi alkalomnál még előfordulhat?

Legjobb válasz: én sem véreztem. és nem is fájt. 26 vagyok már, azóta sem véreztem. de nem hinném, h megvan a szûzhártyám :) lehet, valakinek egyáltalán nem vérzik. vagy a tamponnal már elvettem magamnak elõtte. passz

én sem véreztem. és nem is fájt. 26 vagyok már, azóta sem véreztem. de nem hinném, h megvan a szûzhártyám :) lehet, valakinek egyáltalán nem vérzik. vagy a tamponnal már elvettem magamnak elõtte. passz
vagy lehet, hogy nem megfelelõ méretû eszközzel próbáltad! ^^
Lehet az én barátnõmnek biztos átszakadt de nem vérzett ^^
Nem vérzett és nem fájt az elsõ, sõt, orgazmusom volt. Viszont én már 8 éves koromban magamnak dugdostam be az ujjam és önkielégítést végeztem vagyis magamnak elintéztem a dolgot.

Előfordulhat az hogy császármetszés közben a doki megvágja a babát?

Legjobb válasz: Igen. Lilu (tévés mûsorvezetõ) is nyilatkozta nem egyszer, hogy az arcán lévõ forradás ennek a következménye, mármint hogy a doki az anyukája méhének felvágásakor az õ kis arcát is megvágta.

Igen. Lilu (tévés mûsorvezetõ) is nyilatkozta nem egyszer, hogy az arcán lévõ forradás ennek a következménye, mármint hogy a doki az anyukája méhének felvágásakor az õ kis arcát is megvágta.
Engem gyorsan toltak a mûtõbe mert komplikációk voltak és ki kellett venni a babát, de nem történt baleset. Én még nem is hallottam ilyet, hogy megvágják a babát, olyat még végképp nem, hogy levágják a lábujját. Jézusom! Azért ott már nagyon nagy figyelmetlenségnek kell lennie!
ÁÁ nem progi császárnál kevés rá az esély, ott nem kapkodnak, nem sietnek.
Programozott császárnál azért erre meglehetõsen kevés az esély, szinte 0, ne aggódj ilyeneken! :) Aki meg a császárod elõtt ilyen kérdéseket tesz fel ahelyett hogy megnyugtatna azt küldd a fenébe! A rossz dolgokra ne is gondolj, csak a jó dolgokra koncentrálj, jó kezekben leszel, nem fogják megvágni a babád!
Ha progis császárod lesz akkor nem kell félned, mert fel tud készülni a doki és nem kell kapkodnia. :) 2-es.
Ilyesmi elõfordulhat persze azért szerencsére ritkán! A Lilus sztorinál én úgy tudom részeg volt az orvos vagy hogy... Nálunk annyira rossz volt az olló és a lányom köldökzsinórja olyan vastag (4.5 kilós volt) hogy belecsípett a combjába a doki!!!! :(
Nekem is Lilu története jutott eszembe, csak nem voltam benne biztos, hogy róla van szó.
Igen. A sógornõm babájának a homlokát megvágták sajnos. 24 hetesen megindul a szülés, elfolyt a víz. A dokiknak sietniük kellett. Egyébként az én második szülésemnél burokrepesztésnél bökték meg a lányom buksiját:)
Szobatársamnak belevágott a doki a baba feneékbe. Ráadásul jó mélyen. De mesélte egy idõsebb dolgozó, hogy volt akinek levágták az egyik lábujját véletlenül. Persze, hogy ez igaz-e, azt ki tudja..
A kérdező hozzászólása: Húha, nem túl biztató.. Nekem programozott császárom lesz jövõ hét csütörtökön és mindenki ezt kérdezi hogy "nem félsz hogy megvágják?" Hát de, félek, de mit lehet tenni.. Majd megmondom a dokinak hogy extraóvatosan, nem lesz senki vészhelyzetben meg semmi úgyhogy remélem azért nagyon figyelni fog! :)
Ritkán fordul elõ ilyesmi, ne izgulj, bízz az orvosokban.
Igen, sajnos a barátnõm kislányát is megvágta a doki.
Én simán szültem, volt gátmetszés, ezzel a nyisszantással vágott a doki a lányom nagy hajából is egy kicsit. Még jó hogy csak a hajából... Szerintem ez nagyon ritka dolog, mármint hogy császár közben megvágnak egy babát.
Szintén így jártunk mi is, a kisfiamnak az egyik alkarját sikerült megvágniuk:-( Úgy néz ki a karján a folt mint Lilu arcán. Sürgõsségi császárom volt, koraszüléssel egybekötve így eléggé sietniük kellett az orvosoknak...
Az elsõ szülésem sürgõsségi volt, és sem akkor, sem a proginál nem sértették meg a gyerekeim.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!