Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat az, az (343 db)

Nem. Menj vissza a dokihoz.
Hm. Nem vagy kiszáradva? Ha fáj az ember torka, hajlamos lehet kevesebbet inni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem nem, mert a torkom 2 napig fájt nagyon, mostanra már csak ez az idegesítõ szédülés, ami megmaradt, nem tudok rendesen egy pontra fókuszálni, zavaros a fejem. Bár, ami tény, az tény, a napi 3 l folyadék szinte biztos, hogy nincs meg, de megpróbálok többet inni. Idõközben megtaláltam a mellékhatások sorában a szédülést is, nagyon bízom benne, hogy a mai nappal bezárólag elmúlik, mert ma vettem be az utolsó 2 tablettát... Köszönöm a választ!!!

Napjainkban előfordulhat az, hogy egy fiatal rendező, aki a munkáit pl a youtbe-on teszi közzé, elég nagy figyelmet kap, és végül még Hollywoodból is befut rendezőnek?

Nehogy félre értsétek nem én volnék az, csak a youtube-ról annyi "énekest" fedeztek fel idáig, és csak érdekelne, hogy ez filmeseknél is esélyes e.

Legjobb válasz: Heló! Miért ne? De az, hogy valaki "Hálivõdban" rendezõ, nem jelent okvetlenül valami hatalmas presztizsû dolgot, lehet, hogy óriási visszalépést jelentene. De sokan vagyunk, akik az interneten keresztül is próbálunk akkora figyelmet és sikert elérni, amilyet szeretnénk a filmjeinkkel.

Heló! Miért ne? De az, hogy valaki "Hálivõdban" rendezõ, nem jelent okvetlenül valami hatalmas presztizsû dolgot, lehet, hogy óriási visszalépést jelentene. De sokan vagyunk, akik az interneten keresztül is próbálunk akkora figyelmet és sikert elérni, amilyet szeretnénk a filmjeinkkel.
A kérdező hozzászólása: Csak azért gondoltam, hogy aki egy mezei dslr kamerával, és 0 költségvetéssel össze tud hozni egy élvezhetõ filmet, akkor egy milliós háttérrel, és profi berendezésekkel mit mûvelhet? :D
DSLR-el is lehet - sõt, elég egy belépõszintû darab is - elsõosztályú filmet csinálni. Csak sokkal, de sokkal jobban kell kidolgozni az alapokat, mint egy nagyobb költségvetésû, többemberes, kellõen profi felszerelésû film esetében, és valameilyen szinten keményebb munkát is igényel.
A kérdező hozzászólása: Írd körbe legyél szíves, hogy mit értesz az alapok részletes kidolgozásán, és, hogy ez miért számít bizonyos értelemben nehezebb munkának :)
Akinek nincs elég pénze, embere és felszerelése, az kéytelen úgy írni a forgatóköynvét, hogy az megfeleljen a lehetõségeinek. Míg az, akinek voltaképp bármi rendelkezésére állhat. Ezért sokkal jobban ki kell gondolni, hogy mivel oldja meg a jeleneteket, meddig mehet el, hol forgathat... Míg mondjuk egy nagyszabású forgatásnál - legyen az említett Hollywood a példa -, ott robbanthatnak, CGI-ozhatnak, profi színészeik vannak... tehát nem kell gondolkodniuk azon, hogy ahh, de jó lnézne k iafilmemben egy robbanás, de nem tudom megvalósítani, mert megtudják - míg a szerényebb lehetõségekkel bíró filmes vag ynem teszi bleea robbanást, vagy oylan megoldást kell találnia, amivel jól jön k iaz adott helyzetbõl.
A kérdező hozzászólása: Ez is egy nézõpont. Bár ma szerintem már a robbanás, és a lövöldözés sem áll olyan messze az amatõr filmesektõl. Nem akarom reklámozni, de az After Effects progival sok minden megoldható, pl lövöldözések, lángoló épületek, és az említett robbanások. Mivel ezek "ingyé" vannak szerintem elég hülyén néznek ki, függetlenül attól, hogy milyen kidolgozottságú, de ha valahol robbantani kell a történet vezetése miatt, akkor legalább nem kell megkerülni. Más kérdés, hogy ez egy elég bonyolult progi, és érteni kell hozzá, de ez elég nagy segítség efektelésben az amatõr filmeseknek.
Használom én is az AE-et. Csakhogy! Ha a videód elég nézett, és fõleg ha versenyre is küldik, akkor elõfordulhat, hogy megnézik, rákérdeznek, hogy ugyan már, te megvetted a progit, mega kiegézsítéseket több ezer dollárért? Mert ha nem, akkor hogy mered használni? Ez is felmerülhet. De az effekt csak egy kis komponrns egy filmnél, fõleg, amatõr szinten. Továbbá ha te vagy a rendezõ, operatõr, vágó..., az is sokkal több munka, mintha erre külön-külön vannak emberek. Vannak, akik elégedettek a gyér minõséggel is. Sokan - köztük én is - sose tennének afilmbe béna, gáz effektett. Inkább ne legyen ott semmi, vagy legyen máskpp megodlva, minthogy egy összetákolt valami álljon ott. És még lehetne ragozni az egészet. A lnéyeg az, hogy ha nincs olyan minõségá cuccod és kellõ pénzed, akkor már olyan "hárányban" vagy, amit csak extra kreativitással, akarással és kellõ tudással tudsz csak kompenzálni, mert a filmes mezõny roppant erõs, a nézõk fgyelme pedig megkívánja ezeket.

Ha az első alkalomnál nem véreztem, az azt jeleni hogy nem szakadt át a szűzhártyám? Vagy van olyan is, aki nem vérzik? Esetleg a többi alkalomnál még előfordulhat?

Legjobb válasz: én sem véreztem. és nem is fájt. 26 vagyok már, azóta sem véreztem. de nem hinném, h megvan a szûzhártyám :) lehet, valakinek egyáltalán nem vérzik. vagy a tamponnal már elvettem magamnak elõtte. passz

én sem véreztem. és nem is fájt. 26 vagyok már, azóta sem véreztem. de nem hinném, h megvan a szûzhártyám :) lehet, valakinek egyáltalán nem vérzik. vagy a tamponnal már elvettem magamnak elõtte. passz
vagy lehet, hogy nem megfelelõ méretû eszközzel próbáltad! ^^
Lehet az én barátnõmnek biztos átszakadt de nem vérzett ^^
Nem vérzett és nem fájt az elsõ, sõt, orgazmusom volt. Viszont én már 8 éves koromban magamnak dugdostam be az ujjam és önkielégítést végeztem vagyis magamnak elintéztem a dolgot.

Előfordulhat az hogy császármetszés közben a doki megvágja a babát?

Legjobb válasz: Igen. Lilu (tévés mûsorvezetõ) is nyilatkozta nem egyszer, hogy az arcán lévõ forradás ennek a következménye, mármint hogy a doki az anyukája méhének felvágásakor az õ kis arcát is megvágta.

Igen. Lilu (tévés mûsorvezetõ) is nyilatkozta nem egyszer, hogy az arcán lévõ forradás ennek a következménye, mármint hogy a doki az anyukája méhének felvágásakor az õ kis arcát is megvágta.
Engem gyorsan toltak a mûtõbe mert komplikációk voltak és ki kellett venni a babát, de nem történt baleset. Én még nem is hallottam ilyet, hogy megvágják a babát, olyat még végképp nem, hogy levágják a lábujját. Jézusom! Azért ott már nagyon nagy figyelmetlenségnek kell lennie!
ÁÁ nem progi császárnál kevés rá az esély, ott nem kapkodnak, nem sietnek.
Programozott császárnál azért erre meglehetõsen kevés az esély, szinte 0, ne aggódj ilyeneken! :) Aki meg a császárod elõtt ilyen kérdéseket tesz fel ahelyett hogy megnyugtatna azt küldd a fenébe! A rossz dolgokra ne is gondolj, csak a jó dolgokra koncentrálj, jó kezekben leszel, nem fogják megvágni a babád!
Ha progis császárod lesz akkor nem kell félned, mert fel tud készülni a doki és nem kell kapkodnia. :) 2-es.
Ilyesmi elõfordulhat persze azért szerencsére ritkán! A Lilus sztorinál én úgy tudom részeg volt az orvos vagy hogy... Nálunk annyira rossz volt az olló és a lányom köldökzsinórja olyan vastag (4.5 kilós volt) hogy belecsípett a combjába a doki!!!! :(
Nekem is Lilu története jutott eszembe, csak nem voltam benne biztos, hogy róla van szó.
Igen. A sógornõm babájának a homlokát megvágták sajnos. 24 hetesen megindul a szülés, elfolyt a víz. A dokiknak sietniük kellett. Egyébként az én második szülésemnél burokrepesztésnél bökték meg a lányom buksiját:)
Szobatársamnak belevágott a doki a baba feneékbe. Ráadásul jó mélyen. De mesélte egy idõsebb dolgozó, hogy volt akinek levágták az egyik lábujját véletlenül. Persze, hogy ez igaz-e, azt ki tudja..
A kérdező hozzászólása: Húha, nem túl biztató.. Nekem programozott császárom lesz jövõ hét csütörtökön és mindenki ezt kérdezi hogy "nem félsz hogy megvágják?" Hát de, félek, de mit lehet tenni.. Majd megmondom a dokinak hogy extraóvatosan, nem lesz senki vészhelyzetben meg semmi úgyhogy remélem azért nagyon figyelni fog! :)
Ritkán fordul elõ ilyesmi, ne izgulj, bízz az orvosokban.
Igen, sajnos a barátnõm kislányát is megvágta a doki.
Én simán szültem, volt gátmetszés, ezzel a nyisszantással vágott a doki a lányom nagy hajából is egy kicsit. Még jó hogy csak a hajából... Szerintem ez nagyon ritka dolog, mármint hogy császár közben megvágnak egy babát.
Szintén így jártunk mi is, a kisfiamnak az egyik alkarját sikerült megvágniuk:-( Úgy néz ki a karján a folt mint Lilu arcán. Sürgõsségi császárom volt, koraszüléssel egybekötve így eléggé sietniük kellett az orvosoknak...
Az elsõ szülésem sürgõsségi volt, és sem akkor, sem a proginál nem sértették meg a gyerekeim.

Menstruációnál előfordulhat az, hogy nem csak az alhas hanem a bordák és a hát résznél is fáj?

Legjobb válasz: Most olvastam. Igen elõfordulhat. Hiszen a méh is izom, és az intenzív fájások miatt a test is megmerevedhet. Ezért a fájdalom kisugározhat a bordákra, az izmokra, a hátra, a lábra.

Most olvastam. Igen elõfordulhat. Hiszen a méh is izom, és az intenzív fájások miatt a test is megmerevedhet. Ezért a fájdalom kisugározhat a bordákra, az izmokra, a hátra, a lábra.

Én is a barátnőm fél éve vagyunk együtt, nagyon szeretjük egymást, kipróbáltuk a szex minden formáját. Szerintetek előfordulhat az, hogy az miatt elválnak útjaink, mert unalmas lesz a szex számunkra egymással?

...

Legjobb válasz: bármi elõfordulhat.. az is h rátokesik egy tégla szex közben, után.. de nem kell ilyesmikkel foglalkozni, amig nincs gond:D

bármi elõfordulhat.. az is h rátokesik egy tégla szex közben, után.. de nem kell ilyesmikkel foglalkozni, amig nincs gond:D
Nos, ha csak szexre épül a kapcsolatotok, akkor simán elõfordulhat. Ez a kérdésed alapján elég valószínû.
csak e miatt: nem
Fél év alatt nem lehet a szex minden formáját kipróbálni ... legalább is az én fantáziám szerint :-P
hmmm...ez a kérdés bennünk is felmerült, ezért kitaláltuk, hogy ezért egy este kihagyjuk a szexet...hajnali háromkor már egymásnak estünk, és azóta se bírunk egymás mellett csak aludni az ágyban, maximum ha nagyon fáradtak vagyunk...ez egészen pontosan négy és fél éve volt, sokkal izgalmasabb és jobb a szexuális életünk mint valaha, és mint valaha gondolni mertem volna. a szex azért jó, mert mindkét fél tesz érte, kell a fantázia, kell a vonzalom, kell a kreativitás és a bevállalósság. 23N
Hát nagyon remélem, hogy nem, mert éppen egy hasonló helyzetben vagyok.:) Igazából most állok a megoldás elõtt, de nagyon reménykedem benne, hogy minden csak ötletek kérdése.:) Viszont egy valami nagyon fontos: legyenek ötletei mindkettõtöknek! Mert ha csak az egyik igyekszik feldobni a dolgot, és a másik megelégszik a "szokásossal" az bajokat okozhat... (pl nálunk) 23/L

Előfordulhat az, hogy az egyik szumátrai díszmárnámról eltűnnek a fekete csíkok, aztán kis idő múlva visszajönnek?

Legjobb válasz: Igen, a stressztõl kifakulhatott. Ez lehet akár az erõs fény miatt is... de lehet a vízzel is gond. Bár ha visszajöttek a csíkok, biztos csak megijedt.

Igen, a stressztõl kifakulhatott. Ez lehet akár az erõs fény miatt is... de lehet a vízzel is gond. Bár ha visszajöttek a csíkok, biztos csak megijedt.

Egy uj kapcsolatban elofordulhat hogy azt keressuk ami egy sikertelen elozoben nem jott ossze?

Legjobb válasz: Én így voltam most, találtam is olyan srácot, akiben minden megvan, ami az elõzõbõl hiányzott, de belõle meg olyan dolgok hiányoznak, ami az elõzõ srácban megvolt... Szóval nem sok értelme van. :)

Én így voltam most, találtam is olyan srácot, akiben minden megvan, ami az elõzõbõl hiányzott, de belõle meg olyan dolgok hiányoznak, ami az elõzõ srácban megvolt... Szóval nem sok értelme van. :)
Hm szemelytol fugg de megtortenhet! 24 F

A valóságban is előfordulhat az hogy valakinek ellopják a személyazonosságát és ez a valaki nagy bajba is kerül mint pl "A Hálózat csapdájában 2. 0" c. filmben?

Nem feltétlenül arra gondolok hogy ilyen nagy bajba mert végül is ez film nem valóság, de a valóságban lehetséges? Ez a valaki akár nagy bajba is kerülhet?

Legjobb válasz: PL: ha elveszted vagy ellopják az irataidat (személyi,lakcím kártya,TB kártya stb..)és nem jelented be a rendõrségen minél hamarabb csak pár nap múlva komoly bajba kerülhetsz ha közben használja valaki és visszaél velük.Keményen megbüntetnek érte még gyanúba is keveredhetsz az elkövetett visszaélések miatt amit nehéz lesz tisztázni ha csak,nem lehetetlen.

PL: ha elveszted vagy ellopják az irataidat (személyi, lakcím kártya, TB kártya stb..)és nem jelented be a rendõrségen minél hamarabb csak pár nap múlva komoly bajba kerülhetsz ha közben használja valaki és visszaél velük.Keményen megbüntetnek érte még gyanúba is keveredhetsz az elkövetett visszaélések miatt amit nehéz lesz tisztázni ha csak, nem lehetetlen.
Igen abszolút lehetséges és jelenleg is van ilyen.
A kérdező hozzászólása: És h az illetõ mekkora bajban van az attól függ h a "tolvaj" mit csinál? Köszönöm a válaszokat, Üdv
Úgy bizony Pl: kinyír valakit és ott felejti az irataidat ez mondjuk elég durva de nem lehetetlen!
A kérdező hozzászólása: Az h otthagyja az iratokat még nem bizonyíték? Amúgy amikor a filmben nem tudta Hope azonosítani magát, pl az elején a banknál ahova beengedték h programozgasson, ott sem tudta igazolni magát de azért beengedték a rendszerbe illetve amikor Török állampapírokat vásárolt azzal a képes trükkel - a valóságban azért ide vagy oda ezek komoly dolgok, nem hiszem h így papírok nélkül a valóságban meglehetne ezt csinálni, nem? Köszönöm, Üdv

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!