Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat a első (26 db)

Előfordulhat a terhesség első hónapjában hasmenés?

Legjobb válasz: Én meg pont azt olvastam, hogy ilyenkor lelassul az anyagcsere, hogy a szervezet minél több ásványi anyagot tartson meg, hogy a baba többet tudjon "felszívni". Nekem is székrekedésem volt!

Én meg pont azt olvastam, hogy ilyenkor lelassul az anyagcsere, hogy a szervezet minél több ásványi anyagot tartson meg, hogy a baba többet tudjon "felszívni". Nekem is székrekedésem volt!
Szerintem nincs összefüggés a két dolog között.
Szia! Nem olyan régen olvastam egy terhességrõl szóló könyvben, hogy az anya anyagcseréje kb. 10-25%-kal felgyorsul a terhesség elején. Egyébként nekem is az elsõ hónapban kicsit ment a hasam, de mindenképp kérdezd meg az orvost nehogy valami vírus miatt legyen. Esetleg még attól is lehet, ha lényegesen több gyümölcsöt és zöldséget eszel mint eddig.

Előfordulhat a terhesség első trimeszterében barnás folyás? Vagy ez mindenképpen rosszat jelent?

Elvileg 8 hetes terhes vagyok, jöv? héten megyek UH-ra. De az utóbbi 1,5 hétben kb. 3 alkalommal el?forult, hogy 1-2 csepp barnás, folyásom volt, olyan nyálkás szer?. Ez rosszat jelent?

Legjobb válasz: Nekem is volt, és én elmentem vele orvoshoz, mert ezt nem otthon magunknak kell eldönteni, hogy baj-e. Van, amikor igenis bajt jelent, van, hogy semmi gond, de ezt nem átlagolni kell mások tapasztalatai alapján! Felelõtlenség azt írni, hogy "ó, nekem sem volt semmi bajom, hiába barnáztam, akkor neked sem"! Igenis mutasd meg magad orvosnak a biztonság kedvéért. A büdös életben nem bocsátanád meg magadnak, ha elveszítenéd a babát, vagy bármi gond lenne azért, mert az interneten kértél tanácsot.

Én utrogestant kapok rá, is itthon kell feküdnöm. Menj orvoshoz feltétlenül.
A folyás attól lesz barna, hogy pár sepp vér kicsapódik a hüvely savas közegében, és bebarnítja a folyást. Azaz a barnázás is vérzés, csak jóval kevesebb. Elõzõekneknagyon igaza van. ne halogasd, azonnal fordulj orvoshoz! Lehet, hogy csak a hüvelyed sérült meg szex közben, lehet, hogy a méhszájsebes kezdett picit vérezni, lehet, hogy vérömleny van a méhedben, de az is lehet, hogy komolyabb a baj. Nem tudhatod, és mi sem tudhatjuk! Én is véreztem az 5. héttõl a 12. hétig többször is. Azonnal orvoshoz mentem, Utrogestant kaptam. Megmaradt a babám, most vagyunk 23 hetesek. Lehet, hogy orvos nélkül is megmaradt volna, de az életben nem bocsátottam volna meg maganka, ha mégis elveszítem pusztán azért, mert nem fordultam orvoshoz idõben.
Mindenképpen beszélj az orvosoddal. Nekem is volt ilyen, és kaptam rá egy hormonkészítményt (Duphaston), amit kb. a 13. hétig szedtem, és elmúlt a barnás folyás/barnás vérzés.
elsõhöz: "csak ennyire kevés a barna folyás" mégis 3szori alkalom miért lenne kevés? nekem kb. kiskörömnyi barnás folyás volt, és elvetéltem. és nem csak a friss vér jelent gondot, hanem a nem friss is a barna is... azonnali kivizsgálás kell, hogy ne mi válaszoljunk a kérdésedre hanem az ORVOS!!!
2. vagyok. 3. a lehetõ legeslegjobb választ adta!!! HALLGASS RÁ!
bármely vérzés barnázás nem normális dolog terhesség alatt, bár tényleg sok esetet hallottam, hogy véreztek terhesség alatt és egészséges babák születtek belõle. de elvileg 1 csepp vér vagy barna sem normális dolog. nekem csak egy icipici barna volt 11.héten és elvetéltem.
Nekem is volt, és én elmentem vele orvoshoz, mert ezt nem otthon magunknak kell eldönteni, hogy baj-e. Van, amikor igenis bajt jelent, van, hogy semmi gond, de ezt nem átlagolni kell mások tapasztalatai alapján! Felelõtlenség azt írni, hogy "ó, nekem sem volt semmi bajom, hiába barnáztam, akkor neked sem"! Igenis mutasd meg magad orvosnak a biztonság kedvéért. A büdös életben nem bocsátanád meg magadnak, ha elveszítenéd a babát, vagy bármi gond lenne azért, mert az interneten kértél tanácsot.
nem akarlak megijeszteni, de az elvetélés jele is lehet. én nem várnék jövõ hétig az orvosra. (tapasztalatból mondom). 3 alkalommal volt már? én az elsõ barnától mentem a kórházba. de nem kell a legrosszabbra gondolni, viszont a magad megnyugtatása végett is menj MOST orvoshoz vagy kórházba.
A kérdező hozzászólása: Hát sajna rossz hír! Elment a baba :-(. Megpróbálok erõt meríteni a 15 hónapos kislányomból, aztán majd legközelebb talán sikerül!
A kérdező hozzászólása: A no szexet már megbeszéltük a férjemmel, amúgy sem lenne most kedvünk hozzá. Az emelést nehezebb betartani, van egy 11, 5 kg-os kislányom, de azért próbálom minél kevesebbet megemelni, de néha muszáj.
És ha minden rendben, pihenj sokat, semmi hirtelen, gyors mozdulat, és 2 kg-nál nagyobb cuccott ne emelj fel, no szex a 12. hétig! Nem mindegyik orvos mondja el, de tapasztalatból tudom, (sajnos!) ez nagyon fontos. Írd meg majd, hogy vagy! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megyek a dokihoz!
Szerintem ha ilyen probléma felmerül a terhesség bármelyik szakaszában is, azonnal orvost igényel! Én mindössze két napja tudtam, hogy terhes vagyok, amikor elkezdtem barnázni. Hajnalban, azonnal rohantam az ambulanciára, ahol én is Utrogestan-t kaptam és szigorú pihit írtak fel!!!Ne játssz vele, inkább menj rögtön dokihoz!
Nem minden esetben jelent rosszat. Van, akinek még a vérzése is megjön az elsõ hónapokban és a babával nincs semmi gond. Az, ha csak ennyire kevés a barna folyás, szerintem nem ok az aggodalomra, de a friss vér azonnali orvost jelent.
nagyon sok erõt és egészséget kívánok. legközelebb biztos sikerülni fog. gondolj arra, hogy biztos olyan rendellenessége volt, ami az élettel összeegyeztethetetlen, nem lett volna egészséges. (hasonló cipõben járok). most vitaminokat szedek, erõsödök és pár hónap pihenés után újra kezdjük. pihenj sokat és ne agyalj sokat rajta. (én azt tettem :( ) az életnek tovább kell mennie, családodnak szüksége van rád. ha egy baba meg akar születni akkor mindent megtesz azért, hogy meg is szülessen :) újra jönni fog :) kellemes ünnepeket.

1héttel ezelött voltam dokinál, mert nem jött meg a menstruáciom babát szeretnénk. Ultrahangvizsgálaton látszott kialakulo petezsák . Ma pecsételös vérzésem volt. Mitöl lehet? Ez elöfordulhat az elsö trimeszterben?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, és legtöbbször nincs gond, de én gyógyszert kaptam rá, hogy megmaradjon a babám. Utrogestan a neve. Szerintem a biztonság kedvéért menj be ügyire.

Elõfordulhat, és legtöbbször nincs gond, de én gyógyszert kaptam rá, hogy megmaradjon a babám. Utrogestan a neve. Szerintem a biztonság kedvéért menj be ügyire.
szia, Mindenképpen menj a dokihoz, ne halogasd..Te is kapsz majd gyógyszert, vagy utogestan, vagy dufaston amit szoktak adni a terhesség megtartására.. De ne izgulj, nem lesz baj..
Én is azt javaslom, hogy próbálj nyugodt maradni, nem kell egybõl a legrosszabra gondolni, de azért menj dokihoz mindenképpen, mert ezt nem árt ha orvos is tudja. Én mentem a második terhességemnél, nekem csak barnás pecsételgetésem volt a 10. hét körül, de hála nem volt semmi gond! Biztos nálad sem lesz.
Nekem is azt mondta a doki hogy sok kismamánál elõfordul az elején a pecsételõ vérzés. De ha görcsölni kezdenél vagy nagyon vérezni, akkor azonnal menj a dokihoz/korházba/ambulanciára. Megkérdezhetem hogy teszteltél-e amikor késett, vagy csak dokihoz mentél?

Szülés utáni első menstruáció mennyi ideig tart? Előfordulhat, hogy a menstruáció miatt csökkent a tejem?

Legjobb válasz: Igen elöfordulhat.Szerencse´re nálam nem így törte´nt,de sokunknál.Söt az íze is megváltozhat.De ne aggódj,pár nap és minden rendben lessz.

Igen elöfordulhat.Szerencse´re nálam nem így törte´nt, de sokunknál.Söt az íze is megváltozhat.De ne aggódj, pár nap és minden rendben lessz.
Nekem szülés óta most jött meg elõször.Ugyan annyi napig tartott, mint szülés elõtt.És azt olvastam, hogy általában erõsebb szokott lenni a vérzés, nálam nem így volt.
Nekem 3 honap mulva volt meg az elso, nagyon gyenge, viszont a kovetkezo sokkal-sokkal erosebb volt..A tejjel nálunk nem volt gond, sem a mennyiséggel, sem az ízével. De ez mindenkinél más lehet.
Nalam ugyanaddig tart mint elotte (4-5 napig), csak nem annyira fajdalmas(meg). A tejem nekem is csokkent az elso 2 napban de utana visszaallt.

Végigsimítottam a barátom péniszét és azt mondta ne csináljam, majd alsónadrágot kellett cserélnie. Ennyitől elment? Az első alkalommal előfordulhat még vele ilyen, ha addig "gyakorolunk"?

Legjobb válasz: Az elsõ pár alkalommal még elfordulhat, hogy gyorsan elsül. De gyakorlással folyamatosan kitolódik az idõ. Nem kell tõle megijedni, lesz ez még így se :)

Az elsõ pár alkalommal még elfordulhat, hogy gyorsan elsül. De gyakorlással folyamatosan kitolódik az idõ. Nem kell tõle megijedni, lesz ez még így se :)
biztos ogy elment. de idõvel már nem fog ilyen könnyen valoszinû. csak gyakorlás. én elöször kb. 2 perc alatt elmentem.
Van egy ismerõsöm aki huszonpár éves, sok csajjal volt már együtt s neki mai napig elegendõ ha a csaj megsimogatja s rögtön elsül!A barátnõm mesélte.Le sem birt vele feküdni soha.Egyéne válogatja!Bedák ügy! :)
Húúú de büdöset fingottam. :D Szilvalekvár. :D

Előfordulhat az, hogy első terhességnél minden létező tünet előjön, de a másodiknál semmi de semmi jel nem utal arra hogy terhes az illető?

kistesót szeretnénk, 2 éves gyerkőcünk legelsőre "összejött". vele minden létező terhességi tünet kijött rajtam jövőhétre nem várnám, viszont semmi tünetem nincs,, én azt gondoltam hogy ha a lányommal elsőre sikerült, akkor a kistesóval is.. egészségesek vagyunk 2 naponta voltunk együtt és mégis úgy érzem nem sikerült... de vajon miért????!! Olyan szomorú vagyok.Érzem hogy nem vagyok babás..nincs semmi előjel..

Legjobb válasz: Ne legyél szomorú! Sokmindentõl függ, hogy összejön-e akkor amikor tervezi az ember... Én a kicsi lányomra 1,5 évet vártam, a kistesóra nem kellett, elsõre (2.-ra elsõ elment) összejött. most 11 hetes vagyok. Már csak egy hét és megtudod, nekem is egy hét kell, hogy minden ok. legyen... Szorítok! Ja és a tünetmentesség ilyen korán még semmit nem jelent sz.tem. Nekem lassan enyhülnie kéne a tüneteknek, de egyre rosszabb...az émelygés, a hányinger... :)))

Ne legyél szomorú! Sokmindentõl függ, hogy összejön-e akkor amikor tervezi az ember... Én a kicsi lányomra 1, 5 évet vártam, a kistesóra nem kellett, elsõre (2.-ra elsõ elment) összejött. most 11 hetes vagyok. Már csak egy hét és megtudod, nekem is egy hét kell, hogy minden ok. legyen... Szorítok! Ja és a tünetmentesség ilyen korán még semmit nem jelent sz.tem. Nekem lassan enyhülnie kéne a tüneteknek, de egyre rosszabb...az émelygés, a hányinger... :) ))
Én most várom a 3.babát-2 fiunk van-és most semmi tünetem nincs, csak a cicim duzzadt meg(7 hetes vagyok).A fiúknál minden volt:émelygés, hányás, szagundor, aluszékonyság.A 2 fiú elsõre, ez a baba a 2. hónapban sikerült.A mensi elõtt se volt semmi(gyakori pisilés, haspuffadás, hasszurka, semmi!).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a bíztatást :)
Nekem csak egy terhességem volt, és tényleg semmilyen tünet nem jött elõ. Ha nem látom az ultrahangon, el sem hiszem, hogy terhes vagyok. Még a pocakom is csak az 5. hónapban kezdett látszani.

A 2. levél Mercilont fejeztem most be. Az első levél után az 5. napon jött meg. Előfordulhat h most is akkor fog?

A tájékoztatóra az van írva hogy a 2. 3. napon kell megjönnie. A legels? levél után nekem 5. nap jött meg. Most fejeztem be a 2. levelet és a 3. szüneti napon tartok. Mikor fog megjönni? Ez a legels? tabim. Azért lenne fontos mert megyek "nyaralni" egy hétre és pont akkor fog megjönni. És nem akarom h váratlanul érjen.

Legjobb válasz: nekem elsö levél után 5.nappal jött meg a 2.után meg 3nappal és mostanába meg már mindig igy

nekem elsö levél után 5.nappal jött meg a 2.után meg 3nappal és mostanába meg már mindig igy

Ez az első hónap, hogy foggátlót szedek és a dokim mondta, hogy a ciklusom első napján kezdjem, csütörtökön volt meg a 21. tabletta, de azóta nem jött még meg. Előfordulhat? Dokihoz menjek vele?

Ja és ha csütörtökön hagytam abba, akkor pénteken kezdjem a következ?t? Köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Menj gyorsan fogorvoshoz, csinaltass protkot, mert as foggatlo miatt kihullik az osszes fogad es nem no ujra!

Menj gyorsan fogorvoshoz, csinaltass protkot, mert as foggatlo miatt kihullik az osszes fogad es nem no ujra!
A kérdező hozzászólása: fogamzásgátlóra gondoltam-értelemszerûen ebbe a csoportba is írtam... nem gondoltam volna, hogy különösebb félreértések célpontja a megfogalmazásom :) :/

Előfordulhat, hogy a farfekvéses babám miatt más formájú a pocakom, mint az első terhességemnél?

29+3 hetes vagyok, édes drága babám farral fekszik :) Tudom, ez nem jó, de megfordulhat még simán. Most egészen hegyes a hasam, és eléggé fennt dudorodik. Az els? terhességemnél inkább szélesebb voltam, és középen volt gömböly?. Mellékesen az els? babám sem szállt le egyáltalán, úgy kellett kinyomnia kézzel a dokinak még úgy is, hogy császárral szültem.

Legjobb válasz: Az elsõnél az én babám is farfekvéses volt, alig volt hasam, szinte "állt bennem" a baba. A második jól helyezkedett, szép, gömbölyû hasam volt. Bár õ sem szállt le, mert a nyaka körül volt a köldökzsinór és az visszafogta...

Az elsõnél az én babám is farfekvéses volt, alig volt hasam, szinte "állt bennem" a baba. A második jól helyezkedett, szép, gömbölyû hasam volt. Bár õ sem szállt le, mert a nyaka körül volt a köldökzsinór és az visszafogta...
Szia! Nekem is farfekvéses volt, de aztán szerencsére "elhelyezkedett" és ezzel együtt megváltozott a pocakom alakja is :D

Előfordulhat, hogy nem tudom kielégíteni a barátomat az első petting alatt?

Eléggé izgulok az els? pettingem el?tt. Már a barátomnak is mondtam, hogy mi lesz, ha nem sikerül eljuttatnom a csúcsra. Erre ? azt mondta, hogy az lehetetlen, mert már több mint fél éve nem volt n?vel, és ne aggódják már ilyen hülyeségeken, menni fog az, hiszen ott van, segít ? is, meg most rajtam van a hangsúly, nem rajta. Én foglalkozzak els?sorban azzal, hogy nekem jó legyen. De én nem tudom. Mi van, ha nem tudom eljuttatni a csúcsra? Ha nem tudom kiverni neki, vagy rettenetesen fogom kényeztetni a számmal? El?fordult már valakivel ilyen?

Legjobb válasz: ne gorcsolj.meglatod elvezni fogja es o is segit.ne felj!

ne gorcsolj.meglatod elvezni fogja es o is segit.ne felj!
Szia! :) Én is már 19 elmúltam, amikor elõször voltam a barátommal, és hasonló aggodalmaim voltak, mert õ idõsebb is meg tapasztaltabb is meg.. aztán minden jó volt. És azóta eltelt már.. már fél év (10 hónapja vagyunk együtt egyébként), és még mindig nagyon jó vele, egyre jobb. És már nem aggódok, hogy jó-e neki velem, mert látom rajta az elsõ perctõl kezdve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A kérdésedre válaszolva pedig ne parázz, jól fog az menni. Tudom, könnyû innen az Internet túloldaláról mondani, de próbálj meg minél jobban ellazulni, és egyszerûen csak élvezni a párod társaságát, s meglátod, nagy részben ösztönösen tudni fogod, hogy mit és hogy kell csinálnod, amit meg nem, ott a párod, segít. És sok sikert, meg sok jó együttlétet.
szerintem téyleg ne izgulj ilyenen.. ha tényleg nem volt nõvel olyan rég, akkor ha hozzársz a farkához, eldurran. :) legalábbis nekem ha már egy másfél hétig semmi sincs, és valakivel vagyok, nagyon könnyen elmegyek (elsõre.. :) szúúszááá és jó szórakozást :)
szia! valóban nem kell idekeskedni az csak ront a dolgokon és amiket leírtál alapúl véve egy nagyon rendes barátod van aki tényleg azt szeretné hogy neked csodás élmény legyen. te is tedd azt amit csak akarsz amit megtudzs tenni és hiddel élvezni fogja .izgulni nem jó úgy nem fog sikerrel járni abarátodsem és te sem csak nyugi és teljesen bízdrá magad .nyugodtan kérdezz rá mikor pettingeltek hogy mi jó neki , ez jó?- ilyesmi kérdéseket lehet feltenni .lehet csak egy nyögés lesz a válasz az meg nagyon jó válasz.sok sikert remélem hasznom veszed.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!