Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat 2. a (50 db)

Előfordulhat, hogy a fogamzásgátló tabletta abbahagyása után több hónapig nem jön meg? Én most a 2. hónapnál tartok :(

Legjobb válasz: Igen lehetséges.Mikor én abbahagytam, volt, hogy 3 hónapig sem jött meg. A doki azt mondta ez normális mindenki szervezete máshogy reagál. Nekem kb 2 év kellett mire rendesen visszaállt. De hogy megnyugodj azért nem ártana orvoshoz is elmenni.

Igen lehetséges.Mikor én abbahagytam, volt, hogy 3 hónapig sem jött meg. A doki azt mondta ez normális mindenki szervezete máshogy reagál. Nekem kb 2 év kellett mire rendesen visszaállt. De hogy megnyugodj azért nem ártana orvoshoz is elmenni.
Nekem is három honapig kimaradt. Aztán a 6.már kimaradt, mivel várandós lettem a kisfiammal:) ))))
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi, ez nem túl bíztató. Tényleg el kell mennem orvoshoz. Csak sokszor van olyan érzésem, hogy na most akkor mindjárt megjön, és mégis semmi. Te mennyi ideig szedted? Én 10 hónapot. Az azért nem olyan sok, nem?
Szia! Gyógyszer szedése elõtt rendszeres volt? Nekem elõtte sem és utána sem, sõt nekem is volt, hogy akár 4 hónapig nem jött meg. Aztán mivel babát szeretnénk elmentem dokihoz és kiderült, hogy PCOS vagyok. Kaptam gyógyszert, hogy legynen pé-em. Ezzel nem megijeszteni akarlak, de menj el dokihoz, hogy mindenképp megnyugodj!
Szia! Nekem pont 3 hónap maradt ki, biztos megijedt attól, hogy az orvos azt mondta, hogy ha 3 hónapig nem jön meg, akkor vissza kell mennem, és ír gyógyszert... Mondjuk úgysem szedném be :) )) Majd megjön amikor akar, majd helyreáll.. Egyébként én novemberben hagytam abba, és azóta egyszer jött meg.... Én kb 5 évig szedtem.
barátnõmnek 8hónapig nem jött meg, utána pedig a baba jött :)

Van az alkoholnak teljes emlékezettörlő hatása? Előfordulhat hogy a kb. szokásos mennyiség elfogyasztása után teljesen eltűnik 1-2 órás időszak?

Létezik valami más szer ami ezt okozza? (Talán nem tudok róla, hogy valami mást is fogyasztottam a buliban akaratomon kívül.)

Legjobb válasz: elõfordulhat. de aztán ha elmeséli valaki, hogy mi történt akkor kezdenek homályos emlékek feltûnni...

elõfordulhat. de aztán ha elmeséli valaki, hogy mi történt akkor kezdenek homályos emlékek feltûnni...
A GHB-nek (party drog) lehet ilyen hatása Itt olvashatsz róla bõvebben http://funyiro.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=..
Elõfordulhat! Tapasztalatból mondom. egyik pillanatban még elibdulok hazafelé a helyi Disco-ból, szakad az esõ, SNITT, a következõ kép, otthon támaszkodok a Slozi felett. Hogy hogyan kerültem haza, az jó gérdés. A GHB-t egyébként a TSZ-nél Lovak nyugtatására használták...
Ez elsosorban attol fugg, mi szamit Nalad szokasos mennyisegnek. :) Ha annyit iszol, hogy teljesen magadnal vagy, nem erzed magad reszegnek, csak kicsit szedulsz, akkor nem valoszinu, hogy ilyen megtortenne. Ha viszont egyertelmuen reszeg vagy, akkor siman elkepzelheto ez az eset. Nagy kulonbseg van az alkohol hatasaban egyenenkent is, de meg adott szemely eseten is befolyasolja a hatast az, hogy elotte mennyivel ettel, mit es milyen mennyiseget, faradt vagy-e, milyen gyorsan nyakalod be a piat, vagy hogy milyen meleg van, szoval a szokasos mennyiseg ivasa nem eleg ennek eldontesere. Arrol nem is beszelve, hogy honnan tudod, hogy csak a szokasos mennyiseget ittad, ha van egy kis emlekezetkiesesed? Lehet, hogy a fele piara nem is emlekszel mar, pedig megittad. :)
Ez igaz, másnap pedig ha készültek képek lehet nézegetni. A legjobb mikor a haveri körbõl egyesek fotóznak, aztán másnap lehet visszanézni, és jönnek az ilyen mondatok, h "jé itt is voltunk?" "ilyet is csináltam?"
Igen. Saját magam tapasztaltam. Ilyenkor az ember megpróbál magyarázkodni, hogy így-megúgy-meg-amúgy, de valójában a túlzott alkohobevitel miatt kiesik az a pár óra. Ezt az állításomat igazolhatják "sorstársaim". Egy alkoholt fogyasztó ember által írt sorok ezek.
Na ja, sokszor mûködi ka teleport, nálam i volt már ilyen. Rájössz, h annyit ittál , h menni sem tudsz, meg amúgy is messze van az otthon. Ilyenkor +1 feles és otthon ébredsz. :) Nálam eddig mindig bevált, de egyesek beszámoltak mellékhatásokról, pl. h nem tökéletes a helymeghatározás, mert nem haza sikerült teleportálni hanem árokba vagy éppen buszpályaudvarra. Esetleg a molekulák nem úgy állnak össze ahogy voltak, vagyis keletkezik pár kék meg zöld meg lila folt.
Hogyne! Én olyankor teleportálom magam a kocsmából az ágyamba.
Elõfordulhat, ha hosszú idõ után iszod meg a szokásos mennyiséget, mikor már kijöttél a formából.
Lehetséges. Pl. úgy, hogy a sok alkoholtól elalszol és akkor simán kieshet pár óra hiszen azt mondjuk egy fotelben ülve végigalszod. Aztán majd ha másnap kijózanodtál akkor elmesélik a többiek, h mit csináltál.
Na ja ezt hívják teleport funkciónak. :) Velem is megesett már Szilveszterkor pl. már 2x is. :)
Ez engem is érdekelne! :)
A kérdező hozzászólása: Kicsit pontosítanám, úgy gondoltam, hogy van pé a 12-14. nap környékén és ezen felül lehetséges-e, hogy még másik napokon is lesz ugyanabban a ciklusban?
Nem. Akkor csak megnézi a doki, mekkorák a tüszõk. Nekem a 17.napon volt.
Nekem a 16. napon volt pé. a 11 naptól mértem hõt is reggel, hogy tutira tudjam volt-e peteérés és tüszõrepedés is! Nekem napi 1 et kellett szedni a ciklus 5.napjától öt napig. És úgy néz ki sikerült is :) ) Holnap megyek orvoshoz. A 11. naptól voltunk együtt a 16. napig minden nap (orvos tanácsára). Ha méred a hõd és a 12.naptól megy a sex, akkor nem lesz gond :) ) remélem sikerül!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, remélem célba találtunk ebben a hónapban:-))))

Netbookon szeretném újrahuzni a windows7-et pendrive-ről.2 új particiót formáztam de egyikre sem telepíti fel a windowst. Kiírja hogy a windows nem telepíthető erre a lemezre. Előfordulhat hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást. Tanács?

Dell inspiron 1012

Legjobb válasz: 0. A telepítõt ne windows alól indítsd, hanem bootold vele a gépet. 1. Legyen boot (aktív) partíció beállítva. 2. Érje el a szükséges méretet (a telepítõ elvileg kiírja a konkrét értéket). 3. NTFS-re legyen formázva. Így elvileg jónak kell lennie.

0. A telepítõt ne windows alól indítsd, hanem bootold vele a gépet. 1. Legyen boot (aktív) partíció beállítva. 2. Érje el a szükséges méretet (a telepítõ elvileg kiírja a konkrét értéket). 3. NTFS-re legyen formázva. Így elvileg jónak kell lennie.
A kérdező hozzászólása: pendrive-rol bootoltam aktiv boot-al. el is indul a telepítõ. a bioshoz nem nyultam csak a boot prioritit változtattam meg. a két partició 30 és 100 giga.
Én a teljes hdd-t egy partícióra formáznám és úgy telepíteném a Win7-et. Van egy szoftver amivel pendrive-ra tudsz programokat telepíteni, és az bootolni tud, YUMI a neve. A pendrive-ra feltelepíted a Hiren's Boot cd-t és bebootolva leformázod a hdd-t. Részletes leírás: http://pomiweb.com/?p=1018 Majd a Microsoft ingyenes eszközével készítesz egy bootolható pendrive-ot a Win7-vel és telepíted. Részletes leírás : http://telepito.blog.hu/2009/12/29/windows_7_usbdvd_download..
A kérdező hozzászólása: Nem a pendrive-vel van a baj mert bootol rendesen az róla és elis indul a telepítõ. Csak a a megformázott hdd-ra nem akarja feltelepíteni a windowst.
A partíció típusára mit ír? System vagy primary? Esetleg egyéb?

Ha az első hüvelyi UH-n a doki 2 petezsákot lát, előfordulhat, hogy a következő UH-n már felszívódik az egyik?

8 hetes kismami

Legjobb válasz: Ez nem szokatlan jelenség. Nagyon sok terhesség kezdõdik ikerterhességgel, majd egy-két hét elteltével az egyik petezsák felszívódik.

Ez nem szokatlan jelenség. Nagyon sok terhesség kezdõdik ikerterhességgel, majd egy-két hét elteltével az egyik petezsák felszívódik.
igaza van az elõzõ hozzászólónak, ez így van
Szia ! Nálam is kettõ petezsákot látott, és az egyik láthatóan szabálytalanabb konturú volt mint a másik. Ráadásul vérömleny is volt felette....Nem szedtem rá gyógyszert, nem pihentem többet, nekem is azt mondták spontán felszívódik. Jelenleg 34 hetes problémamentes ikerterhes vagyok !!!!!
Igen, gyakran elõfordul. Nem tudom miért kérdezed. Talán a második ultrahangon már nem látták, vagy csak félsz? Úgy gondolom , hogy ennek ellenére sok iker születik, és a 8. hét után már kisebb az esélye, hogy felszívódjon.
Nekem szintén ugyanez volt 9 hetesen, de az egyik petezsák kisebb és halványabb volt. Doki mondta, valószínû felszívódik. Amikor mentem a 12 heti UH-ra, már csak egyedül volt. Valóban felszívódott, egy csepp vér is volt, szerintem akkor ment el. Ilyenkor, ha nem életképes az egyik, akkor felszívódik. Azt is szokták mondani, hogy a természet megoldja. És ha beteg lenne az egyik, akkor jobb így. Ne aggódj, rendben lesz minden. Egy vagy kettõ mindegy, csak egészség legyen. Boldog babavárást. Üdv.: 19hetes kismama
ezt általában nem is szokták közölni, míg nem biztos az ikerterhesség, pont a felszívódás miatt :(
Férjem és bátyj is ikernek indult, szülésnél derült ki (31 éve) hogy két méhlepény volt. sok ilyet lehet hallani. Még akármi is lehet, készülj fel erre is, arra is:-) A lényeg, hogy egészséges legyen, ha meg felszívódik, akkor nem volt életképes.
Nekem is kettõ volt és az egyik felszívodott, elég szépen véreztem az orvos be is fektett a körházba amíg elnem múlt a vérzés. Akkor nagyon rossz volt, de most már minden oké és boldogan várom a kisfiamat! 29 hetes kismama

Toxémia miatti császár és koraszülés után 2. baba és szülés esélyei milyenek? Újra előfordulhat? Mi a garancia hogy nem? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Szia a nagynénémnek mindkét terhessége toxémiával végzõdött, az elsõ volt nagyon súlyos, a második már sokkal enyhébb. Tehát szerintem, ha elõfordul, akkor is kisebb mértékû lesz, mint az elsõ. De egyelõre ne agyalj ilyeneken! Boldog babázást!

Szia a nagynénémnek mindkét terhessége toxémiával végzõdött, az elsõ volt nagyon súlyos, a második már sokkal enyhébb. Tehát szerintem, ha elõfordul, akkor is kisebb mértékû lesz, mint az elsõ. De egyelõre ne agyalj ilyeneken! Boldog babázást!
Nálam sajnos a második is így végzõdött:( De szerintem ne aggódj, ritkán hallok ilyet.
A kérdező hozzászólása: Ez csak érdekélõdés 12 hete szültem és olvasgatom itt a kérdéseket olvasom az élményeket az igazi szülésrõl és körülményeirõl és megvallom féltékeny vagyok hogy én nem élhettem át és talán sosem fogom, egyenlõre nem tervezünk másodikat de ha egyszer mégis...
Semmire nincs garancia.De nem jellemzõ, h mindkét terhesség ugyanúgy zajlik, tehát elõfordulhat, de nem valószínû.
Nekem a nõvéremet császározták februárban toxémia miatt.240/160 volt a vérnyomása, és nem ment lejjebb neki semmitõl.34 hetes volt akkor és sajnos mûteni kellett.(második baba, nem akarnak többet)Akkor nagyon megijedtünk, de eddig semmi gond nincs a kislánnyal.Esetleg a mozgása miatt kell majd gyógytorna, de ezt eddig senki nem mondta, csak én pedzegetem neki, mert nekem is koraszülött volt a fiam, és nekünk járnunk kellett.De nem tragédia!!!
Én is toxémiával szültem. Rokon nõgyógyász mondta, hogy általában a következõ terhességnél is elõ szokott jönni! Ezért már a terhesség elején nagyon kell figyelni az étkezésre. Sómentes diéta. De ha más apától esel teherbe, akkor meg nem valószínû, hogy elõjön. Furi...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hát az utóbbi nem valószínû hogy elõfordul más apa...kizárva..

Előfordulhat, hogy a reflex vizsgálatok nem a legjobbak 2 hetes korban, viszont késöbb jobbak lesznek?

Legjobb válasz: Le tudnád írni konkrétan mi a probléma? Gyógytornász anyuka

Le tudnád írni konkrétan mi a probléma? Gyógytornász anyuka
A kérdező hozzászólása: Nemrég volt nálunk a háziorvosa a babának és amikor hason feküdt a babám nem akart igazából "kúszni", meg a "járása" sem olyan volt mint kellett volna, meg amikor háton fekve a kezét húzta nem emelte eléggé a fejecskéjét.....Konkrét dolgot nem mondott csak, hogy sokan legyen hason a baba.Azt is mondta még, hogy majd ezeket ellenõrizgeti, lehet h neurológiai vizsgálatok kellenek késöbb...Nagyon félek!!!!!!
Háton fekve még nem kell tudnia emelni a fejét!!! A "járatást" mezítláb kell nézni, de fontosabb a fellépés. Ha odateszed az egyik lábacskáját az asztal széléhez alulról, akkor fel kell hogy lépjen. De ezt sem azonnal fogja, kicsit lassú. Amit tudnia kell: hason fekve ha ellenttartasz a kis lábacskáinak, picit megnyomod, akkor ki kell tolnia magát elõre. A fejét esetleg megemelheti, de az sem biztos. Szerintem semmi baja a babádnak. Az tényleg jó, ha sokat van hason, de ne aggódj minden rendben lesz. Esetleg egy gyógytornászhoz elviheted, ha gondolod, sokszor a gyerekorvosok nem igazán értenek a dolgokhoz. Nekem a csípõjét akarta bemagyarázni a doktornéni, hogy feszes, mire elvittem uh-os csípõvizsgálatra és az ottani doktornéni azt mondta, hogy tankönyvi baba. Minden jót, kellemes babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Kicsit megnyugodtam!

Előfordulhat 2. csík a hcg teszten, de csak lámpafénynél, nagyon halvány? 11 napja voltunk együtt. Lehet az ilyen halvány? Vagy csak behülyültem és odalátom...

Legjobb válasz: még annyi, hogy folyamatosan megjönérzésem van. Amikor együtt voltunk, az félidõ volt, a hõm 36,5-rõl másnap 36.8-ra ugrott. Azóta 36,6 és 36,7. Ami nem sok, de nekem 36.4 az átlag alapjáraton.

A kérdező hozzászólása: még annyi, hogy folyamatosan megjönérzésem van. Amikor együtt voltunk, az félidõ volt, a hõm 36, 5-rõl másnap 36.8-ra ugrott. Azóta 36, 6 és 36, 7. Ami nem sok, de nekem 36.4 az átlag alapjáraton.
csak egyedül te láttad a tesztet? egyébként nem lehetetlen szerintem.2-3nap múlva ismételd meg sok sikert
A kérdező hozzászólása: Igen, csak én láttam még, a férjemnek csak holnap tudom megmutatni legkorábban sajna. De lehet, hogy addigra halványodik, mert már a kontrollcsík is picit halványabb pár óra elteltével, hát akkor az én leheletnyi vonalam... Szombatig várok, aztán megismétlem.
sajna szerintem nem vagy terhes. nekem is volt hogy halványan llehetett látni de az nemjelent semmit.
szia nekem 2halvány is lett, majd ki ugrottam a bõrömbõl!!!a doki meg azt mondta:hát, itt nincs senki!azt hittem elájulok!már teljesen bele éltem magam a babóba, és nem is volt:-(remélem te nem igy jársz!drukkolok!!!
Én három tesztet csináltam meg, a menstuáció emaradása után 1 héttel, rendesen pisis lett, kettõ nem mutatott semmit, a harmadik halvány volt, de az sem pont egy perc után. Egy hét múlva voltam dokinál és látta a petezsákot. Én ezért nem igazán hiszek a terhességi tesztekben. De azértne éld bee magad tejesen, inkább kellemesen csalódj. 18 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Semmiképp nem élem bele magam... Meg a 11.nap szerintem korai is volt, nem?

Kora terhességben előfordulhat tejszivárgás? A teszt negatív, de késik a mensim.2. baba lenne.

Legjobb válasz: Igen, elõfordult, hogy kb. amikor meg kellett volna jönnie,színtelen folyadék szivárgott a mellembõl.Boldog voltam, mert babás jelnek hittem, de nekem akkor megjött. Remélem neked most sikerült,ha nem jön meg, tesztelj még egyet pár nap múlva, és irány a doki.Sok sikert.

Igen, elõfordult, hogy kb. amikor meg kellett volna jönnie, színtelen folyadék szivárgott a mellembõl.Boldog voltam, mert babás jelnek hittem, de nekem akkor megjött. Remélem neked most sikerült, ha nem jön meg, tesztelj még egyet pár nap múlva, és irány a doki.Sok sikert.
Akkor már rendben vagy!És jöhet a bébi!!!Szorítok!
Nem akarlak elkeseríteni, de sajna, ha késik, viszont a teszt negatív, akkor szerintem nem vagy babás, csak "csúszik" a ciklusod.Én is így vagyok.5-6 napot késik, 32-33 napos a ciklusom, de sajna a végén mindig megjön...
A kérdező hozzászólása: És a tejed is szokott folyni?
A kérdező hozzászólása: Nekem ez nem színtelen, hanem ugyan olyan mint amikor szoptattam... Remélem baba lesz...:D És remélem neked is minden összejön amit szeretnél.
Szia!Végül mi lett?Baba vagy hormonok játéka?Most én vagyok hasonló cipõben, ezért érdeklõdöm.
A kérdező hozzászólása: Hormonok, de ki is lett kezelve...
milyen vizsgálatokat csináltak eddig? bocs hogy nem a kérdésre válaszolok.
A kérdező hozzászólása: Hormonvizsgálat, Torch, és immunológia volt idáig.
szia! nekem csináltak méhtükrözést, és volt egy missed abortuszom is, tehát össze tudom hasonlítani milyen a kettõ. (és van egy 1, 5 éves kislányom). szerintem inkább egy méhtükrözés, mint egy újabb vetélés. Nem vészes és sok minden kiderülhet belõlle. párodat vizsgálták már? lehet, nála nem stimel valami (pl. gyulladás). egy uh-t nála is érdemes csináltatni.
elsõ vagyok. csak azért kérdeztem, mert unokatesómnak a trombózishajlama miatt mentek el a babák, azt is érdemes kivizsgálni. + candida gombát is, az is okozhat vetélést.
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló neked mikor volt a vetélés? A kislányod születése elõtt vagy után? Mert nekem a kisfiam születése után, ezért gondolom úgy, hogy ha akkor sem volt semmi gond, most sincs. Egyébként milyen volt a méhtükrözés? Nekem altatás nélkül fogják csinálni. Utolsó válaszoló nekem nem csináltak ilyen vizsgálatokat. Nagyon jó dokim van, és õ azt mondta, hogy nincs szükség más vizsgálatokra. Remélem igaza van. Egyébként a férjemnél ilyenkor milyen gondok lehetnek? Milyen gyulladás okozhat vetélést?
szia! a 2. vagyok. nekem a kislányom születése után volt a vetélés. nem vagyok orvos, de ha nem volt életképes az embrió akkor az lehet a hímivarsejt miatt is. azt írod, hogy jó az orvosod: hát akkor szerintem ha a méhtükrözést tanácsolja, akkor meg kell csináltatni. nekem egyébként altatásban csinálták, kb 10 perc volt mindennel együtt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!