Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat, hogy volt (57 db)

Szerintem elöfördulhat, ne aggodj!
Szia! Na ne ijeszgess!!!Nekem is folyásom van!A baba nem éritkezik vele. a védõnõ azt mondta hogy ne aggódjak, nem lesz komolyabb baja a babának.Csak a száj penészre készüljek nagyon!Mert azt onnan szedi össze kismanó! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nem ijesztgetni akarlak, csak nagyon félek, 25 hetesek vagyunk, és nagyon sokat kínlódom, kezelgetve vagyok, nem múlik, de sokan írták itt, hogy megrepedhet a magzatburok, és nálam ez még igen veszélyes lenne, nagyon félek, hogy felfertõzõdöm, belegondolni sem merek! Neked a legjobbakat kívánom, biztos minden rendben lesz, Te legalább elõrébb tartasz.
Nekem is van folyásom kb a 20.héttõl, de engem senki nem ijeszgetett még semmivel, pedig rendszeresen 3-4 hetente járok a dokimhoz, és mindig megemlítem neki... 30hetes vagyok.
Sziasztok. Sajnos nekem is van folyásom, nagyon zavaró. Többször is mondtam a dokimnak, de sosem vizsgált meg! Azt mondta, hogy használjak Canestent, vagy kamillateázzak. Ennyit a dokimról...na mindegy. Ja, azt is mondta, és olvastam is sok helyen, hogy egy kis fehér folyás természetes a terhesség során. Remélem nekem is csak ez van, és semmi gond. 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szorítok nektek lányok, hogy minden rendben legyen, és így is lesz, csak pozitivan, de azért én 30.-án megyek, akkor szólok tenyésztés miatt, hátha.. Köszönöm a válaszokat, úgy érzem sajnos ezzel a kételyeinkkel, magunkra maradtunk, ami elég baj így 2008 -ban. A fehér folyás valóban ilyenkor normális, nekem sajnos sárga:-( Mindegy, nem idegesítek senkmit sem, bocsi ha valakit megijesztettem, nem ez volt a célom, csak én is félek. Boldog babavárást mindenkinek!!
Nekem is van folyásom, a doki írt fel már kúpot és kenõcsöt is, de egyik alkalommal sem említette, hogy a babának valami baja lehet tõle.Azt mondta, hogy ennek az igazi gyógyszere majd a méhlepény lesz, amikor kijön.(?)Azt meg csak úgy hallottam, hogy a folyás miatt a babának begyulladhat esetleg a szeme, amikor jön kifelé. 32 hetes kismama
Szerintem nem mindegy, hogy a folyást fertõzés (gomba) okozza, vagy csak a terhességgel járó bõséges váladék termelõdés.Ha viszketés, égõ érzés és kellemetlen szag társul, akkor fertõzés-kezelni kell. Ha sárgás, vagy kicsit fehéres, szagtalan váladék van , az normális.

Az ovulacios teszt szerint okt.22-en volt ovulacio, viszont a homersekletem csak 5-6 nappal kesobb ment fel. Nov.2-an hajnalban arra ebredtem, hogy mintha kessel szurkaltak volna a hasam, annyira fajt. Elofordulhat, hogy begyazodas volt?

Legjobb válasz: Azt nem írtad, csak sejtem, hogy az ovu tesztet csináltad 22-én. Ez viszont nem azt jelenti, hogy akkor volt az ovu-d, hanem kb 2-3 nap múlva. Vagyis, ha 3 nap múlva volt az ovu-d, és rá két napra ment fel a hõd, akkor az teljesen normális. Ha ez így volt, a fájdalmat igen, érezhetted beágyazódástól.

Azt nem írtad, csak sejtem, hogy az ovu tesztet csináltad 22-én. Ez viszont nem azt jelenti, hogy akkor volt az ovu-d, hanem kb 2-3 nap múlva. Vagyis, ha 3 nap múlva volt az ovu-d, és rá két napra ment fel a hõd, akkor az teljesen normális. Ha ez így volt, a fájdalmat igen, érezhetted beágyazódástól.
A kérdező hozzászólása: Bocsi...pontosan most neztem meg es 16-an volt egy pozitiv ovu teszt. 23-an ment fel a homersekletem es 2-an hajnalban volt eros szurkalo fajdalom a hasamban. Ez meg mindig jelenthet beagyazodast?
Kicsit sok az idõ szerintem, ami a pozitív ovu teszttõl a hõ megemelkedéséig eltelt. Ilyet az okozhat, ha a szervezet "próbálkozik", elkezdi a tüszõ megrepesztéséhez szükséges LH-t termelni, de aztán mégsem reped meg a tüszõ. Ilyenkor van, hogy pár nap múlva újrapróbálkozik a szervezet, és ha akkor kiszabadul a petesejt, a sárgatest elkezd progeszteront termelni, felmegy a hõ. Sajna hogy ez így volt-e csak akkor tudtad volna meg, ha a késõbbiekben is csináltál volna ovu tesztet. Itt találsz ilyen esetnek megfelelõ példagörbéket. http://babatervezok.otthona.net/kesoi-ovu.shtml Azt nem írtad, hogy a hõd megemelkedése elõtti napokban "ügyeskedtetek"-e mert lehet, hogy véletlenül mégis elcsíptétek a megfelelõ pillanatot.
A kérdező hozzászólása: Kesobbiekben nem csinaltam ovu tesztet. :( Es elotte illetve a pozitiv ovu teszt napjan probalkoztunk. :(

1 hete volt meg a vérzésem és ma olyan érzésem volt minta ha meg akarna jönni és egy csepp vér volt is elöfordulhat hogy most ágyazodott be a kis csöppség?

Legjobb válasz: nem,keptelenseg mert 2 hettel menstruacio utan es elott van ovulacio elvileg,szoval nem lehetsz terhes!!de nyugi,csak varj meg egy hetet,es addig kemenyen edzetek a paroddal :D es ha tuti teherbe akarsz esni,akkor menj fel gyertya allasba mikor vegeztetek kb 10 percre kivanom hogy sikeruljon :)

nem, keptelenseg mert 2 hettel menstruacio utan es elott van ovulacio elvileg, szoval nem lehetsz terhes!!de nyugi, csak varj meg egy hetet, es addig kemenyen edzetek a paroddal :D es ha tuti teherbe akarsz esni, akkor menj fel gyertya allasba mikor vegeztetek kb 10 percre kivanom hogy sikeruljon :)

Előfordulhat, hogy egy várost faluvá minősítsenek vissza? Volt már ilyen?

Legjobb válasz: Pl. Jászkisér anno város volt, aztán visszaminõsítették faluvá. Nemrég ismét város lett, mert hát miért is ne lenne egy város egy olyan település, aminek épp hogy van egy általános iskolája. Tehát van. Elvileg a mûködése szempontjából kéne minõséget szabni egy községnek, de a politikai érdekek mindent felülírnak.

Pl. Jászkisér anno város volt, aztán visszaminõsítették faluvá. Nemrég ismét város lett, mert hát miért is ne lenne egy város egy olyan település, aminek épp hogy van egy általános iskolája. Tehát van. Elvileg a mûködése szempontjából kéne minõséget szabni egy községnek, de a politikai érdekek mindent felülírnak.
Balmazújváros
"Elvileg a mûködése szempontjából kéne minõséget szabni egy községnek, de a politikai érdekek mindent felülírnak." A várossá válásnak jogszabályban meghatározott feltételei vannak. Nem valakik döntik el a település "minõsége" alapján, hogy város-e, vagy sem. Ha egy község megfelel a feltételeknek, akkor eldöntheti, hogy akar-e város lenni. Nem kötelezõ.

Kb harmadik nekifutásra sikerült végleg átszakítani a szűzhártyámat, ami ma történt meg. Az előfordulhat, hogy nem volt vmi "jó" a szex inkább kicsit kellemetlen? Ez gáz? Vagy lesz majd jobb is?

Amúgy, ha nem gond írnék még egy kérdést. Ugye ma megvolt az els? "igazi" aktus. Spermicides óvszerrel védekeztünk. Én húztam fel a gumit és az gondolom nem lehetett el?nedves, mert elötte nem nyúltam barátom péniszéhez. Viszont ? 1x 2x megfogta és még mielött berakta volna az ujjával is benyúlt... lehetséges, hogy ett?l terhes lennék? (ha lehet vmi meggy?z? szöveget írjatok, ha nem baj, mert eléggé parázós típus vagyok és egy egyszer "nem lehetsz terhes" szöveg nem hiszem, h megtudna nyugtatni. El?re is köszi! Akik meg csak beszólogatnának azok ne írjanak. Köszi!

Legjobb válasz: Nyugi! Az elsõ nekem is kellemetlen volt, de ne félj a következõtõl, mert az már sokkal jobb lesz. Vagy ha nem is egybõl a következõ, de a 3.-4. alkalommal már biztos. Terhes pedig szerintem nem lehetsz, mert kicsi a valószínûsége, hogy elõnedv került a kezére. Szerintem nincs mitõl félned.

Nyugi! Az elsõ nekem is kellemetlen volt, de ne félj a következõtõl, mert az már sokkal jobb lesz. Vagy ha nem is egybõl a következõ, de a 3.-4. alkalommal már biztos. Terhes pedig szerintem nem lehetsz, mert kicsi a valószínûsége, hogy elõnedv került a kezére. Szerintem nincs mitõl félned.
elsõ kérdésre: nyugi elõfordulhat sõt kb mindenkinél elõfordul. az elsõ csak ritkán jó és nagyon kevésszer él át a lány orgazmust. viszont csak idõ kérdése és nagyon jó lesz! gyakorolni gyakorolni gyakorolni:D a terhességel kapcsolatban: 0, 0000001 százalék esélye van tehát semmi. az elõváladék csak kis mennyiségben és ritkán tartalmaz ondót tehát még közvetlenül érintkezet volna veled ott akkor is nagyon kevés lenne az esélye hogy terhes legyél. de ha az magnyugtat vegyél 1 tesztet. jah és ne idegeskedj a menstruációd miat mert az elsõ után szinte minden lánynak késik. az én barátõmnek pl 1 hetet késett utána ( ha ezen idegeskedsz akkor még többet késik) szal ne parázz és hajra (17é srác)
Jah, és jobb megkérdezni egy dokit a biztonság kedvéért! Háziorvos, nõgyógyász, akár anyud, vagy a neten írsz egy orvosnak..
Ne csodálkozz, hogy nem élvezted, ahogy a szûzhártyádat csak harmadszorra szaggatták át. Engedd nyugodtan el magad: egyre jobb lesz, ahogy egyre inkább egymásra hangolódtok. Figyelj oda õrá, és õ is figyeljen rád.
Sszia, az elsõ nekem se volt kellemetlen, azon az éjszakán viszont volt még nekünk 3 aktus, és abból már összesen a 3. jó volt:) Szal lesz jobb is, persze, csak gondolom hozzákell szoknia a hüvelyednek. Amúgy remélem nem úgy csináltátok, hogy nagyon fájt.. meert az már tényleg ROSSZ. Ráadásul az azt bizonyítaná, hogy nem voltál elég nedves, nem kívántad eléggé.. stbi. És ez nem jó. Kívánni kell, különben élvezni sem lehet. Nekem is fájt, de kívántam, megvolt a hangulat.. Amúgy nem hiszem, h lehetsz tõle terhes, attól is szerintem, h mennyi idõ telt el, amikor hozzáért és utána bedugta az ujját.. és h mennyi volt rajta.. beletörölte-e közbe vmibe. Ezzel nem jó játsszani, inkább figyeljetek oda erre. A barátom sose nyúl magához, mi általába csak inkább egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor semelyik esetben sem kell aggódnom?:)
nem:) ÉS sok sikert a továbbiakban:) (edina)
Az elsöö nekem se volt e leges leg jobb de a 3-4 után máár ellégé élveztem én is a dolgot . Amugy szerintem nem leszel terhes mert nekem is ijesmi volt és én is be paráztam eléggé aztán a növérem javasolta hogy mennyek el nö gyogyászhoz és minden rendbenn volt

Anyukám és nővérem is 17 fölött volt már amikor elveszítették a szüzességüket. Az előfordulhat, hogy én 16 éves fejjel érzem azt, hogy kész vagyok a szexre?

Tudom eléggé személyes amit írok, de azért leírom: Nem "kellene" nekem is 17 fölött.. (olyan családi "vonásra" gondolok)

Legjobb válasz: Itt nem számít, mármint vágy szinten. Inkább azt tartanám elképzelhetõnek, hogy a "nevelésed" miatt és azért mert valóban az a példa volt elõtted, hogy 17 évesen elõször.. valõszínû ezért érzed furcsának. Szeintem ebben ilyen "génekállományok" nem játszanak

Itt nem számít, mármint vágy szinten. Inkább azt tartanám elképzelhetõnek, hogy a "nevelésed" miatt és azért mert valóban az a példa volt elõtted, hogy 17 évesen elõször.. valõszínû ezért érzed furcsának. Szeintem ebben ilyen "génekállományok" nem játszanak
szia! ne aggódj, ez simán elõfordulhat, ennek semmiféle genetikai vonatkozása sincs!! csak a testi dologok öröklõdhetnek, és az h mikor állsz készen, a lelkedben dõl el! rem tudtam segíteni (:
Bár az igaz, h nem kortól függ, de szerintem nem vagy rá érett, ha itt akarod, h más döntse el helyetted és más gyõzzön meg róla, h érett vagy.
Dehogy kéne!! Akkor csináld, amikor akarod!
A kérdező hozzászólása: Igen tudtatok mind a ketten:) Köszönöm
Szia! Még veszítheted el Te is 17 fölött, attól h már most készen állsz rá :) Hidd el, ez sokkal jobb mint fordított esetben..

Előfordulhat, hogy az AVG program fogja meg a laptopom eddigi gyorsaságát? Eddig NOD 32 volt rajta, csak most lecseréltem az AVG-re.

Legjobb válasz: Nem kellett volna leszedned a NOD32-t - már ha legális volt. A 10-es AVG állítólag nem sokat lassít, de az elõdei igen. Én még a 8.5-öst használtam, egészen addig, amíg csigát nem csinált a gépembõl. Az avast! erõsebb gépeket is lassít egyébként (elsõ kettõnek). Ráadásul nálam 7 vírust átengedett. Szerencsére az ESET Online Scan megtalálta õket.

81%-os: Mondasz végül is valamit... Muszáj belekontárkodnom a kérdésbe, egyébiránt lehet, hogy ezzel a Kérdezõnek is segítünk. avast!-ot használsz? Milyen beállításokkal; mi az, amit átállítottál rajta?
Beállításoktól is függ, mi mennyire fogja le a gépet.
Nem kellett volna leszedned a NOD32-t - már ha legális volt. A 10-es AVG állítólag nem sokat lassít, de az elõdei igen. Én még a 8.5-öst használtam, egészen addig, amíg csigát nem csinált a gépembõl. Az avast! erõsebb gépeket is lassít egyébként (elsõ kettõnek). Ráadásul nálam 7 vírust átengedett. Szerencsére az ESET Online Scan megtalálta õket.
itt egy kép az elsõ napból http://kephost.hu/image-84BA_4CA4AC96.jpg
Miért mondjátok neki, hogy használjon avastot? Az is fogja a gépet, a netrõl nem is beszélve..
ESS sokkal jobban fogja a gépet (teljesen az ellenõrzése alatt tartja), mint a NOD. Alighanem gyenge a géped, erre nem lesz jó az AVG. Használj Avastot.
Nekem meg az avg engedett át pár trójait... Elsõ voltam.
csacs88: ezt avast! után? Vagy melyik vírusirtó után?
én Kaspersky Internet Security 2011 használom már két napja és azóta csak fogja meg a vírusokat
Esélyes a dolog, bár ha Nod nem fogta, AVG-nek se kellene sok vizet zavarnia... Állítólag Avira Personal az, ami nagyon gyengus gépeken is elmegy, de én is Avastot ajánlom mellé egy nagyon jó valós idejûvel (Ad-Aware free) és egy jó tûzfallal, ezeken csak az jut át, amit te manuálisan átengedsz rajta.
Igen, az fogja le. egy ideig én is azt használtam, és lassú volt, de most áttértem az avast!-ra, ami jobban bevált. de azt jól tetted, hogy áttértél a nod-ról.

Előfordulhat, hogy amikor kéthetes volt a babám, és szedtem az Urtica Urens 5 ch-t (2x5) amíg volt benne, nem használt, és most, 7 hetes a babám, már használ (3 napig 3x5, 2 napig 2x5, majd egy napig 1x5-öt tervezek)?

A 2. napon tartok. Lehet már ekkor hatása? Amúgy csak fejek, mert sajna nem szopizik a kis betyár egy ideje...

Legjobb válasz: Szia vigyázz vele ha beindult a tejed abba kell hagyni mert utána apaszt ,én igy jártam.

Szia vigyázz vele ha beindult a tejed abba kell hagyni mert utána apaszt , én igy jártam.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, odafigyelek!

Reggel kimentem íjászkodni mikor a kb.2 alkalommal használt vessző nock-ja szétrobbant és a nyílvesszőt nem lőtte ki. Előfordulhat hogy sérült az íj mivel nem volt ami elvezesse az energiát?

Az íj még garanciális de messze van a bolt ezért nem szeretnék csak azért elmenni oda, hogy közöljék, hogy semmi baja nem lehet. Egyébként a vesszőt is ott vettem ami szerintem gyártási hibás volt és ha bármi baja lett az íjnak muszáj megjavítaniuk vagy kicserélniük. Előre is köszönöm a segítséget.

Legjobb válasz: Milyen íj? A karokat mindenképp nézd meg, tapogasd õket végig, hogy nem "állnak-e ki" belõle kis dudorok a lakkréteg alatt.

Milyen íj? A karokat mindenképp nézd meg, tapogasd õket végig, hogy nem "állnak-e ki" belõle kis dudorok a lakkréteg alatt.
A kérdező hozzászólása: Õs magyar. Végignéztem és nincsenek rajta dudorok, szóval megúsztam?
A kérdező hozzászólása: 29" 48#
Laminált? Szerintem megúsztad, de a helyedben megnézetném egy jobb íjászboltban/íjkészítõvel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy laminált e de akkor elviszem majd egy szakértõhöz. Köszönöm a segítséget!

Ha a családban majdnem mindenki alkoholista volt előfordulhat hogy én is az leszek?

A mamám, a papám, anyukám, apukám, anyukám nővére, bátyja, öccse, anyukám első férje, apukám testvére is alkoholproblémákkal küzd/küzdött. Mamám, papám, apukám meghalt, anyukám testvérei(kivéve a bátyja) nem Magyarországon élnek, de tartjuk velük a kapcsolatot. Van egy tesóm. Õ jövő hónapba megy férjhez, ő csak nagyobb alkalmakkor iszik de akkor is nagyon keveset, szóval nem rúg be soha. Van egy nevelőapukám, ő antialkoholista, szilveszterkor még egy pohár pezsgőt sem iszik. Anyával ellentétben. Anya iszik, ő alkoholista. Nevelőapum Svédországban dolgozik, 2 havonta jár haza. Anya amíg nincs itthon majdnem minden nap iszik, csak akkor nem iszik mindennap, ha másnapos. De volt már olyan is hogy másnapos volt és reggel 9-kor vodkával a kezébe azt mondta: "Utálom az embert aki kitalálta az alkoholt." (Nem sűrűn másnapos, mindig ugyanazt issza, nem szokta keverni a piát.) Szóval, én 15 éves vagyok, most leszek 9.-es, koromhoz képest mások szerint érettebb vagyok, mint a korombeliek. Van, sőt a nyáron elég gyakran előfordul, hogy iszom, nem vagyok rá büszke, és magam sem tudom mit miért csinálok. Múlthét szombatról nem emlékszem semmire.(Negatív véleményeket mellőzni,kösz.) Anya büntetésbe tett, de ő is iszik. És amikor én berúgok vagy valami olyankor mindig azt mondja: "Olyan akarsz lenni mint Anyád?" erre nem tudok mit mondani. Gyakran előfordul, most már egyre gyakrabban, hogy napi egy sört megiszom, igaz gyümölcsös, de akkor is aggódom magam, de legfőképp az anyám miatt. Nem egyszer, nem kétszer de nem is háromszor esküdt már a testvérem, és az én életemre is, hogy nem fog többet inni, ezt max 3 hétig bírja. Ha az esküdözés igaz lenne, már nagyon sokszor meghaltunk volna (:D) Szóval, félek hogy én is alkoholista leszek vagy vagyok...nem tudom. De most is azon gondolkodom hogy kéne inni egy sört. Mit tegyek? Negatív kommenteket mellőzzétek légyszi!!!!!! :-)

Legjobb válasz: Ha ennyi félsz igyál csak ritkán és mértékkel. Ismerek olyan lányt akinek minkét szülõje az alkoholizmusba halt bele, õ viszont szinte soha nem is iszik, még csak nem is szereti az alkoholt. Nem biztos, hogy te is ugyanolyan függõségre hajlamos ember vagy mint a szüleid! :) Ami meg a sört illeti igyál alkoholmenteset, azt még meg is veheted 18 év alattiként a boltban, és attól tuti nem leszel alkoholista. :)

Ha ennyi félsz igyál csak ritkán és mértékkel. Ismerek olyan lányt akinek minkét szülõje az alkoholizmusba halt bele, õ viszont szinte soha nem is iszik, még csak nem is szereti az alkoholt. Nem biztos, hogy te is ugyanolyan függõségre hajlamos ember vagy mint a szüleid! :) Ami meg a sört illeti igyál alkoholmenteset, azt még meg is veheted 18 év alattiként a boltban, és attól tuti nem leszel alkoholista. :)
Ha a családod nagyobb része alkoholista volt, az maximum annyit jelenthet, hogy az alkoholt eleinte jobban türi a szervezeted, nem leszel töle hamar rosszul. De ettöl nem leszel alkoholista, legfeljebb akkor, ha nem figyelsz arra, hogy ne ess bele a családodban megszokott ördögi körbe: "ha baj van, iszok egy (vagy több) pohár valamit, és akkor egy ideig nem az jár a fejemben", illetve a másik ilyen, hogy "rosszul vagyok, fáj a hasam (vagy más valami) és ha megiszok egy pohárral, akkor jobb lesz" - ezeket a helyzeteket kerüld el. Ha elejétöl odafigyelsz, akkor te is tudsz normális, kulturált módon inni alkoholt, azaz egy-egy pohár bort vagy sört kaja mellé, vagy beszélgetés közben. De ha ezt nem vagy képes megállni, akkor az a lehetöséged van, hogy nem iszol semmi alkoholt.
Van rá genetikai hajlam, nálad is elõfordulhat, ilyen családtörténet mellett esélyesen. De a hajlam legyõzhetõ, ha tudatosan kialakítod a saját szeszkultúrádat. Csak akkor igyál, ha a helyzet olyan (buliban, ünnepléskor, stb.) ÉS te is úgy érzed, hogy jól esne. Akkor is mértékkel. Egy-két (vagy ötven vagy száz) berúgástól senki se lesz alkesz, de reggel 9-kor azt mondani vodkázgatva, hogy gyûlöli az alkohol "feltalálóját" nagyon durva önutálatot és alkoholizmust sugall. A korodban a szombati berúgás elég természetes, amíg nem érzed magadon, hogy inni akarsz, mert kívánja a szervezeted a szeszt, addig nincs vész, én is ugyanezt csináltam anno. Sörözgetés is rendben van, fõleg így nyáron, csak ne az ivás kedvéért igyál, hanem a jóérzésért.
Igen, elõfordulhat. És nem a gének miatt, hanem a családi minta másolása miatt. A konfliktus-kezelõ minta rossz a családodban, elég széles körben. De ez nem jelent ám eleve elrendeltséget! Szépen fogod magad, elmégy idõben (azaz mihamarabb) egy pszichiáterhez, bevállasz egy terápiát, aztán a kedves családodra rácsukod az ajtót és valahol másutt kezdesz új életet. Ha van ehhez elég erõd, és akaratod, akkor te nem leszel alkoholista - és ha fel tudod dolgozni a családi minta mögötti valódi problémákat, akkor még az ükunokád sem. :)
A kérdező hozzászólása: A zöld mancsokat mindenki megkapta! :) :D
Ez egy tudatos döntés, nem egy lappangó betegség (mint pl rákra való hajlam), ami scak megtörténik az emberrel. A jövõd a te kezedben van, bármilyen végkifejlete lesz, rajtad múlik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :) Úgy vagyok vele, hogy ha egy buliba vagyok nem bírom megállni, hogy ne igyak, persze nem mindig a sárga földig iszom le magam, az nagyon ritka, általában úgy, hogy nagyon vidám vagyok, sz*rok mindenre, és bulizok :) Viszont valamelyikõtök írta, "hogy nem muszáj mindennap lerészegedni" látom nem értetted amit írtam napi 1, max 2 3%-os sörrõl van szó, csak aggódom, ami sztem. jogos! Köszi mindenkinek, a válaszokat továbbra is várom!
Ha azon gondolkozol, hogy inni kéne egy sört, most unalomûzésbõl, az íze kedvéért? Szóval, ha csak úgy magányosan iszogatsz, nagy sanszod van, hogy alkoholistaként végzed. A rászokási hajlam szerintem igenis genetikailag kódolt. én ezt egy ideje figyelem, és tapasztalom a rokonságban. Gondold át, nem éri meg csak úgy iszogatni. Igyál, ha van rá társaság, illetve alkalom, egyébként hanyagold. Jobb ha óvatos vagy!
sajnos az elõzõnek igaza van. a legjobb lenne, ha nem innál, viszont ezt a viselkedés mintát látod, ezt örökölted. szerintem -ha nem szégyelled magad miatta- keress fel egy pszichológust, aki segít megtanulni okosan kezelni ezt a problémát, az érzéseidet, dühödet, bánatod, stb, hogy Te ne kövesd el ugyan ezt a hibát, mint a családod tagjai! drukkolok ;)
Azért nem kellene innod semennyit, mert úgy látom, hogy veszélyeztetett vagy az alkoholizmusra. Ahogy leírod, kacérkodol az alkohollal, annak ellenére, hogy ott van elõtted a rossz példa, amibõl tanulhatnál. Qrva könnyû rászokni az alkoholizálásra, és baromi nehéz (ha egyáltalán lehetséges) leszokni róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Nem tehetem, hogy itt hagyom a családom, egyrészt a kiskorúságom miatt, másrészt mert csak Anyukámra számíthatok, és nagyon szeretem! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!