Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat, hogy nyulat nem (1 db)

Előfordulhat, hogy egy nyulat nem lehet szobatisztaságra nevelni, bárhogyan is nevelem?

Írtam már egy kérdést ez ügyben, meg is fogadtam a tanácsokat, de sajnos nem segített semmi. 4 hónapos n?stény törpenyuszim van, aki a gondos idomítás ellenére semmi hajlandóságot nem mutat a szobatisztaságra. Következetesen alkalmazom a visszapakolásos módszert, ha meglátom hogy kinnt végzi a dolgát, de nem segít. Úgy látom nem is érti mir?l van szó.Ha csak 5 percre veszem ki akkor azt az 5 percet használja ki hogy összepisiljen, kakiljon mindent. Sajnos nem múlik el nap, hogy ne pisiljen a sz?nyegre. Nekem sem id?,, sem energiám állandóan utána takarítani ezért ha a helyzet nem javul sajnos meg fogok válni t?le.:(

Legjobb válasz: Vicces vagy, mert egyáltalán nem érdekel, hogy vannak-e halaid, én nem is kérdeztem rá csak ajánlottam, hogy tarts halat a nyúl helyett. Az pedig, hogy szerinted ne írjak ide, mert nem adtam használható tanácsot azt eléggé kétlem, mert az elõzõ kérdésednél adott válaszomnál egyáltalán nem írtál ilyet! Azt pedig azért kérdeztem, hogy mikor tetted fel az elõzõ kérdésed (még 2 hét sem telt el) azért volt lényeges, mert ha te is belegondolsz ennyi idõ alatt érdemleges eredményt nem hiszem, hogy el lehet érni. És ha minden héten felteszed ezt a kérdést, sajnos attól a probléma nem fog elmúlni. Esetleg ajánlom neked ezt a nyuszis portált http://makkocska.gportal.hu/

Vicces vagy, mert egyáltalán nem érdekel, hogy vannak-e halaid, én nem is kérdeztem rá csak ajánlottam, hogy tarts halat a nyúl helyett. Az pedig, hogy szerinted ne írjak ide, mert nem adtam használható tanácsot azt eléggé kétlem, mert az elõzõ kérdésednél adott válaszomnál egyáltalán nem írtál ilyet! Azt pedig azért kérdeztem, hogy mikor tetted fel az elõzõ kérdésed (még 2 hét sem telt el) azért volt lényeges, mert ha te is belegondolsz ennyi idõ alatt érdemleges eredményt nem hiszem, hogy el lehet érni. És ha minden héten felteszed ezt a kérdést, sajnos attól a probléma nem fog elmúlni. Esetleg ajánlom neked ezt a nyuszis portált http://makkocska.gportal.hu/
Te is nagyon "benézted"!! Mert állandóan egy dolgot szajkózol csak! "Az elõbbi hozzászólásomban mit írtam ami szerinted kioktatás volt???" Ezt a kérdést pedig ha te is megnézed a dátumot a tegnapi kérdésre értettem, nem a tegnapelõttire!! Ezért nem értettem, hogy abban vajon milyen olyan dolgot írtam amit nem kellett volna? De úgy látom bármit írok neked az szerinted kioktatás. Azért a te stílusod is hagy némi kívánni valót maga után, mégsem írok úgy, mint ahogy te. Ja, és ha megnézed akkor én már az elsõ hozzászólásomban elnézést kértem azért amiért azokat írtam és én komolyan is gondoltam , nem úgy mint te :) ))))) Oké, a vitát ezennel én is befejeztem. Remélem elõbb-utóbb sikerrel jársz a problémáddal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Azt pedig nem szeretném hogy szegény a ketrecbe zárva élje le az egész életét, ezért gondolkodom, hogy másnak adom oda.
A kérdező hozzászólása: Nagyon helyes a nyuszód, majd én is töltök fel képet az enyémrõl!:) Már el is kezdtem nyuszim intenzív megnevelését, bár nem könnyû, mert elég nehezen viseli szegény a bezártságot, nagyon szeret kint szaladgálni:( Másrészt meg keveset vagyok itthon (dolgozom) és csak esténként tudok vele foglalkozni. Ja azt még megkérdezném, hogy az alomtál mellé sikerült pisit egyszerûen töröljem csak fel, vagy utána fel is mossal valamivel (pl ecet), hogy ne érezze a szagát? Ez segíthet esetleg?
Szerintem elég ha feltörlöd. Csak abban esetben ajánlják az ecetet ha olyan helyre pisil ami beissza a folyadékot. Tehát mûyanyag esetén teljesen felesleges, de ha te úgy érzed, hogy csak így maximálisan tiszta és "szagtalan" akkor tedd nyugodtan. Ártani nem ártasz vele.
Szia! Mi újság van? Van valami halvány kis eredmény vagy a helyzet változatlan? A nyuszi hogy viseli az egészet?
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát nagyon kitartó vagyok, de úgy tûnik ezeddig nyuszim makacssága erõsebb. A bezártságot nagyon rosszul tûri, néha alig lehet bírni vele, máskor meg letargikus szegény:( Nem vagyok túl bizakodó, õszintén szólva eddig semmi eredményt nem látok. Tényleg nem tudom megérteni miért jó az neki ha összemocskolja mindig az egész ketrecét! viszont én is mutatok képet a rosszaságról.:) http://kepfeltoltes.hu/view/080703/manci9_www.kepfeltoltes.h.. http://kepfeltoltes.hu/view/080703/manci51_www.kepfeltoltes...
Szia! Nagyon édes a te nyuszkód is! : ) A kis rosszcsont! : ) Esetleg még arra gondoltam, hogyha ismersz tenyésztõt vagy felvennéd a kapcsolatot egy tenyésztõvel hátha tudna neked tanácsot adni, bár szerintem õ is azt fogja mondani amit én, de egy próbát megérhet. Remélem sikerülni fog minnél hamarabb megoldani a problémát!
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást és a sok segítséget, de úgy néz ki, hogy mégis elkerül a nyuszkó máshová:( Én még kitartanék, hátha megjavul, de mivel most derült ki hogy babát várok, a párom nem engedi hogy maradjon a nyuszi, nehogy elkapjak tõle valamilyen betegséget. Szerencsére tudok neki olyan helyet biztosítani ahol jó dolga lesz:)
Szia! Gratulálok a babához! : ) Sajnálattal hallom, hogy megváltok a nyuszitól : ( Amúgy nem csak a macska veszélyes a terhesekre? Én nem akarok megválni majd a nyuszimtól ha terhes leszek (mi jövõre tervezzük a babát) Én még nem hallottam róla, hogy a nyuszi is gondot okozna, de majd utána nézek, hogy mi a helyzet vele. Még egyszer gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Szerinted akkor tényleg nem veszélyes a nyuszi a babára? Mert én sem vagyok biztos benne, de párom nem akar kockáztatni semmit! Ha tudsz valamilyen hivatalos bizonyítékot hogy a nyuszi ártalmatlan akkor kardoskodni fogok mellette mert igazság szerint nagyon sajnálok megválni tõle:( Szurkolok neked is a babához, velem most madarat lehetne fogatni olyan boldog vagyok:) ))
neharagudjatok, hogy közbe szólok, de eddig mit csináltál, mivel próbáltad szobatisztaságra nevelni? csak mert az nem derült ki a kérdésedbõl, hogy eddig mivel próbálkoztál, és így nem tudom miket írhatnék. Az én nyuszim nagyon hamar szobatiszta lett szerencsére. Szinte egyik percrõl a másikra. Így hátha tudok segíteni. :)
Akkor ebben az esetben azt tudom ajánlani, hogy egy jó darabig ne engedd ki a nyuszit a szobába. 1-2 hétig biztos ne. Amúgy most nem is baj ha nem megy ki, mert nagyon meleg van ne szaladgáljon feleslegesen. A wc nagysága szerintem elég azzal biztos nincs gond. Ha bentre pisil és bogyózik azt takarítsd fel és rakd a wc-be, ne a kukába! Amíg takarítok kérj meg valakit, hogy fogja a nyuszit vagy rakd addig egy szállító kosárba, ne engedd a szobába szabadon. A wc a fal felõli oldalon legyen mindenféleképpen esetleg átrakhatod a szerint, ahogy a nyuszi pisil bent (ahová a leggyakrabban szokott). Nem hiszem, hogy közrejátszik az a dolog, hogy ivarérett lett, az inkább a fiúknál szokott gond lenni. Arra pedig készülj fel, hogy sajnos nem 1-2 nap lesz mire eredmény mutatkozik lehet, hogy hetek kellenek. De a lényeg: gyakran nézz rá, takarítsd fel a bogyókat és pisit és rakd be a wc-be. (biztos, hogy macerás lesz egy darabig dehát ez van, sajnos) Elõbb-utóbb csak rájön, hogy hova kell mennie! Ha pedig már alakul a dolog vele azután kezdheted a kinti szoktatást az elején csak nagyon rövid idõvel. De ez még a jövõ zenéje addig jussunk el elõször, hogy bent jó helyre csinálja a dolgát. Most is írom neked, mint mindig KITARTÁS! Mindennap meg fogom nézni, hogy írtál-e kommentet, ha valami kérdésed lenne, írj nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Szia! Tényleg nagyon sokat romlott a helyzet az elmúlt hónapokban, de nem hiszem hogy tettem volna ellene bármit is! Most lesz a nyuszi 5 hónapos. Az elején, amikor hozzám került semmi probléma nem volt vele. Ahogy bekerült a ketrecébe az alomtál (kb 30*30-as mûanyag tál) egybõl elkezdte használni, és azon kívül nincs is forgács a ketrecében máshol. Ha kiengedtem, egyetlen bogyót sem ejtett el. Aztán kapott új ketrecet (100*50*50) és a ketrec új helyre is került. Nagyjából ekkor kezdõdött a dolog. Elõször csak pár bogyót kezdett elejteni kinnt, aztán egyre többet, majd lassan pisilni elkezdett. De nem egy helyre, hanem mindenfelé, amerre éppen eszébe jutott. Mostanra vált a helyzet egészen rosszá, mert most már a ketrecen belül is össze-vissza pisil és bogyózik, az alomtál gyakorlatilag üresen marad. Nem tudom mi lehet a probléma, talán az ivarérettséget érte el, de nõstény nyuszi! Amikor megérkezett elõször nem engedtem ki egy hétig hogy szokja az új helyét. Az ágyra nem megy fel(túl magasan van hogy fel tudjon ugorni). De úgy vettem észre abszolút nem válogatja meg hova csinálja a dolgát, hiába van mellette az alomtál. Ahova kedve szottyan! Elég elkeserítõ a helyzet mert tényleg nagyon szeretem és nem akarok megválni tõle de nincs idõm hogy állandóan takarítsak utána.:(
a nyulakat nagyon nehéz szobatisztaságra nevelni...látszik h szereted a nyuladat, de szerintem nem érdemes ilyesmikre megtanítani...nem fogja mgtaulni..
Az elõzõ válaszoló teljesen rosszul tudja! Megtanítható neki! Az elõzõ kérdést mikor írtad? 1 hete? Miért hiszed, hogy ennyi idõ alatt megtanulja? Sokkal több idõ és türelem kell hozzá! Vagy te azt hitted, hogy már másnapra megtanulja és csak a helyén fog wc-ni mostmár? Persze az az a legkönnyebb ha megszabadulsz tõle, mert nem azt csinálja amit te akarsz! Sajnálom ha nyers és durva voltam de az ilyenek telejesen ki tudnak akasztani! Kétszer is meg kellett volna gondolnod mielõtt arra szántad a fejed, hogy veszel egy élõlényt és gondozni fogod! Ebben az esetben a halakat ajánlom neked azokkal biztos nem lesz ilyen gond! Az elõzõ kérdésedre adott tanácsok nagyon jók voltak azokkal próbálkozz tovább (esetleg 1 hét büntit iktass be aztán folytasd tovább a tanítást, hátha észhez tér a nyuszi!)Türelem és kitartás!!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 2.hozzászóló! Akkor nekem is volna hozzád egy két keresetlen szavam. 1. Nem azért írtam ide hogy egyesek kiéljék a hajlaimakat arra hogy másokat kioktassanak ahelyett hogy értelmes és használható választ adnának az adott kérdésre. Mert erre senkinek nincs szüksége bármilyen okosnak is hiszed magad. 2. tökmindegy mikor írtam az elõzõ kérdést, mert már azt megelõzõen is hosszú ideje próbálom szoktatni a szobatisztaságra. Lassan 3 hónapja. 3.A nyuszit nem én vettem magamnak hanem meglepetésszerûen kaptam, de ezután igen alaposan utánajártam hogy hogyan kell gondozni, a felmerülõ problémámra pedig itt szerettem volna választ kapni, de helyette ezt kaptam. Summa summarum, semmi hasznosat nem írtál a válaszodban, tehát legközelebb az ilyet tartsd meg magadnak! Ja és boccs ha nyers és durva voltam!:) )))))
A kérdező hozzászólása: Ja azt elfelejtettem hozzátenni, bát közöd a világon semmi hozzá, hogy vannak halaim már több mint 10 éve!
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm hogy ilyen kedvesen ajánlottál másik állatot (amit nem kértem) én meg csak közöltem hogy azok már vannak. Az elõzõ válaszod valószínúleg használható volt ezért nem írtam rá ilyet és azt köszönöm is. Az új kérdést azért írtam ki mert a helyzet azóta tovább romlott és nem értem az okát. Na mindegy kössz a segítséget, majd megoldom a problémát. Tényleg nem akarok gorombának tûnni a de a kéretlen kioktatástól meg én akadok ki!
Az elõbbi hozzászólásomban mit írtam ami szerinted kioktatás volt???
A kérdező hozzászólása: Pl. hogy kétszer is meg kellett volna gondolnom hogy magamhoz veszem-e a nyuszit. Hát ezt is benézted többek között mert nem én vettem, hanem kaptam de ennek ellenére örültem neki és szeretném természetesen megtartani. Egyébként a vitát ezúttal lezárnám veled, mert inkább mások javaslatait, hozzászólásait várom ide. Azért köszi!
A kérdező hozzászólása: Elnézést kérek akkor, a kioktatást csakis a legelsõ hozzászólásodra értettem, a többire nem. A segítõ szándékodat sem kérdõjelezem meg. Szóval akkor zárjuk ezt itt most le! Ne haragudj ha megbántottalak és tényleg köszönöm a segítségedet! Remélem meg tudom idõvel oldani a nyuszis problémámat!
Szia! Megint én vagyok. Gondolkoztam a dolgon, esetleg leírhatnád, hogy pontosan milyen rosszaságokat szokott csinálni mit tettél ellene és erre mi lett a nyuszi reakciója (csak, mert írtad, hogy rosszabb lett a helyzet). Mindent írj le! Esetleg ha gondolod mehet privibe is. De légyszi ne add fel még egy darabig, mert amúgy nagyon édes állatok, jópofák, aranyosak. Megnézted azt a portált amit ajánlottam? Ott is jó dolgokat ír a szobatisztaságról. Egyébként ez érdekes, mert egyszer volt nálam egy nyuszi kettõ napig míg a barátnõm érte tudott jönni. (én hoztam el a volt gazditól) Nálam nem csinált semmi rosszat, kiengedtem, szaladgált és játszott az én nyuszimmal, nem pisilt és nem is bogyózott sehova (amúgy jót játszottak, mert utána 1 hónap múlva 4 kisnyuszi született :) én nagyon örültem nekik) Viszont a barétnõm azt mesélte, hogy nála kint pisilt, bogyózott. 1-2 hónap múlva megvált tõle :( Nem tudom, hogy nála miért pisilt amikor nálam nem? Ezért kéne szerintem leírnod mindent. Milyen ketrecben van? Mekkora a wc-je? Van neki egyáltalán vagy a ketrecen belül mindenhol forgács van? A ketrecen belül eg yhelyre szokta a dolgát végezni? Ha kiengeded rögtön pisil? Egy helyte szokott pisilni kint? Hány hónapos potosan? Az ágyra is felengeded és oda is pisil? Amikor megkaptad a nyulat mit csináltál? Szokattad a helyhez vagy rögtön kiengedted? Mindenre kiváncsi vagyok!
hoppá, ezutóbbi visszavonva, nem láttam, hogy van több válasz is.... A lényeg, hogy én nagyon egyszerû módon szoktattam a nyuszimat a wc-re.. Elõszöris nála nincs forgács a ketrecben, 1 mert felesleges, 2 mert sok betegséget elkaphat belõle.. Én is betettem neki egy nyuszi wc-t tettem bele macskaalmot. akkor még nem is foglalkozott vele, viszont észrevettem hogy sokat pisil kakil oda ahol a szénája van. így hát átköltöztettem a szénát a wc egyik felébe. ez lehet kicsit bizarrul hangzik, de nálam bevált. a másik dolog az, hogy én utána nem nagyon engedtem ki egy pár napig, amíg meg nem szokta, hogy a wc-be kell végeznie a dolgát. onnantól kezdve nálam sima ügy volt. remélem sikerülni fog, sok sikert!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Újra indult a Rodentológia fórum! (? )

Végre!

2

Egereknek ketrec?

Még nincsenek egereim, nem is mostanában lesz, de tervezem, hogy 2 egérkét veszek majd. Most jelenleg hörcsögeim vannak, tehát nem mostanában lesz az egér. :D

Igazából a lényeg az, hogy az egyik hörimnek a ketrece, eléggé régi, viszont jó állapotú, de én szeretnék egy újat venni. Ami majd egereknek is jó lesz természetesen. A mostaniban ami már egy kicsit öreg, abban már több mint 3 hörcsög lakott, mindegyik több mint másfél évig. :) Egérnek is szerintem nagyon jó lenne, mert szép nagy, 3 emeletes. De mint írtam újat szeretnék. Nos... Milyen ketreceket ajánlanátok? Először hörcsög lakna benne! Majd csak utána lennének az egérkék. :)

Ja igen... Törpehörcsög él most benne!
Én erre gondoltam: Szerintem ez egész jó lenne törpehörinek is és majd később egereknek is. Vagy... Nem? :-o Írnátok/linkelnétek olyan ketreceket amilyenek nektek vannak, vagy amiket szívesen ajánlanátok? Köszönöm előre is! :)

Ne feledd kérlek, hogy olyan kellene, ami hörinek is és egérnek is egyaránt jó! :)

2

Szeretnék a malackáimnak csinálni egy faketrecet. Valaki ajánl valamit arra hogy ne rágják meg a fát?

6

Az normális ha a Dzsungáriai törpehörcsögöm tegnap óta csak a ketrec sarkába alszik/lustálkodik?

Máskor a házába szokott aludni, most meg? Valaki segítsen! Nincs baja?

8

Mondanátok nekem zöldséget gyümiket tengerimalacnak? És még h muszály venninfogkoptatót meg körömvágót? Azthallottam a széna magába koptatja a fogát És a körme se nő annyira

6

Terráriumba hogyan lehet futókereket tenni (hörcsögnek)?

lehet egyáltalán ? és ha igen akkor milyet kell venni ?

4

Milyen nevet adjak a két kicsi tengerimalacomnak?

Mindkettő fiú, az egyik borzos, világos és sötétbarna színű a feneke fehér, a másik sima szőrű szintén világos és sötétbarna színű és a hátsó lábujjai fehérek. Különleges, de mégis egyszerű és jól hangzó neveket adnék nekik. :)

12

Ha ágat adok a törpenyuszinak fogkoptató gyanánt, a leveleket is oda lehet adni róla, vagy azt le kell szedni?

Saját kertből mogyoró-;körte-;almafa ágakat szedtem, sosem permetezzük. Illetve 6 hetes kisnyuszinak oda lehet adni, vagy még túl kicsi hozzá, mint a zöldségekhez?

3

Kb mennit kell költeninhavonta 2 tengerimalacra?

5

Mennyibe kerul kb. A nyultartas?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!