Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat, hogy normálisan (12 db)

Előfordulhat, hogy normális méretek mellett csak az ötödik alkalommal szakad át a szűzhártya vagy mi volt ez?

Régebben mikor voltam nőgyógyásznál mondta, hogy sérült a szűzhártyám, valószínű azért, mert évek óta tampont használok. Ezért nem is féltem annyira az első alkalomtól. Az volt a furcsa, hogy fájt és nagyon szűk voltam, nem tágultam, de nem is véreztem. Minden alkalommal kellett egy intenzív 5-10 perc míg elmúlt a feszítő érzés és már rosszul éreztem magam, hogy nem tudok ellazulni, feloldódni pedig nagyon próbálkoztam és tegnap kb. már az ötödik alkalommal voltunk együtt, mikor a végén kivette, véres volt a gumi. Előfordulhat, hogy most szakadt át a hártya? Közben nem éreztem semmi különöset, minden ugyanolyan volt nem volt különösebb fájdalom.

Legjobb válasz: Lehet.

Lehet.
Simán lehet, hogy csak most szakadt át teljesen, fõleg, ha elõtte tényleg sérült is volt. :)

Előfordulhat olyan, hogy normális körülmények között az illetőnek normális a vérnyomása, de orvosi rendelőben mindig magas?

Ezt hogy magyarázzam meg az új orvosomnak? Itthon van normális vagy alacsony. Rendel?ben meg mindig magas. Félek, hogy vérnyomáscsökkent?t fog felírni, de ha 100/72 vérnyomásra vérnyomáscsökkent?t kell bevennem biztos hogy el fogok ájulni...:(

Legjobb válasz: Stresszeled magad a dokinál, gondolom, ezért megy föl nála a vérnyomásod. Megmondhatod neki nyugodtan, hogy otthon milyen értékeket mérsz és hogy idegesebb vagy, amikor orvosi rendelõt látsz. Ezt is számításba fogja venni. Ha meg nem, akkor legfeljebb nem váltod ki a gyógyszert, fölöslegesen minek szednéd?

Stresszeled magad a dokinál, gondolom, ezért megy föl nála a vérnyomásod. Megmondhatod neki nyugodtan, hogy otthon milyen értékeket mérsz és hogy idegesebb vagy, amikor orvosi rendelõt látsz. Ezt is számításba fogja venni. Ha meg nem, akkor legfeljebb nem váltod ki a gyógyszert, fölöslegesen minek szednéd?
Olyannyira, hogy olyanról is hallottam, hogy valakinek nagyon gyorsan vert a szíve és be akarták utalni, holott csak a vizsgálattól izgult.
Ha nagyon erõsködik, kérhetsz egy 24 órás mérést, akkor majd meglátja, hogy normális a vérnyomásod.
Cserélj orvost, tök normális a vérnyomásod! http://www.hipofizis.hu/vernyomas.php
A kérdező hozzászólása: Nem szerencsére a volt dokim ilyen téren nagyon rendes volt, a város másik dokija mondta ezt egyszer. Az enyém mindig csak nevetett rajtam, mosolygott, hogy minek idegeskedek, nézzem meg már mennyi a pulzusom a vérnyomásmérõn, ilyen adatot õ nem írhat be. :D
Izgulsz a dokinál. 100/72 tökre nem magas, sõt!, miért is kéne vérnyomáscsökkentõt szedni. Ha mégis akar, elõtte tetess föl magadnak egy 24 órás vérnyomásmérõt, amit a doki meg tud nézni és látni fogja, hogy egyenletes a vérnyomásod!
Itt olvashatsz is róla: http://drinfo.hu/betegsegek/betegseg-abc/sziv-errendszer/145.. Egyébként fiamnak is ez van, már iskoláskora óta, itthon teljesen normális a vérnyomása.
Nem értem a dokidat, teljesen természetes, hogy ha valaki fél, stresszel, akkor följebb megy a vérnyomása. Na, mindegy, reméljük, az új dokid ezzel tisztában van. Nyugodtan meséld el neki, hogy frászt kapsz az orvosi rendelõktõl, megsértõdni nem fog, de egy fontos információ a számára.
Igen, ez a fehérköpeny szindróma, és az emberek negyede legalább ezzel kûzd.
A kérdező hozzászólása: Remélem, hogy figyelembe veszi, az elõzõ lakóhelyemen volt olyan doki, aki azt mondta az egyik betegnek, hogy akkor is normálisnak kell maradnia a vérnyomásnak, ha valaki ideges. Remélem ez az orvos nem fogja ezt az elvet vallani. Én halálosan félek az orvosi rendelõktõl sajnos, mindenkinek vannak félelmei...
Fehérköpeny szindrómának hívják. Nekem is ez van szerintem. Alapból nagyon alacsony a vérnyomásom (90/60 akár...), de mikor alkalmasságin mérik, akkor 135/90:D

Előfordulhat, hogy valakinek teljesen normális erősségű menstruációja legyen és mégis terhes legyen? Tovább.

Kb. 2,5 hónapja voltunk együtt a párommal (elutazott), azóta már volt kétszer menzeszem. Nem régóta olyan tartós erős szédülés jött rám, ami valahonnan ismerős volt. Most ugrott be, hogy az első terhességemből volt ismerős.... Lehetséges lenne?

Legjobb válasz: Ja, és a menzeszem szabálytalan volt idõre nézve, erõsségét tekintve viszont normális.

A kérdező hozzászólása: Ja, és a menzeszem szabálytalan volt idõre nézve, erõsségét tekintve viszont normális.
Minden lehetséges, de miért nem tesztelsz? Most menj patikába, aztán hajrá! Addig úgyis csak találgatás! Sok sikert!
Lehetséges, hiszen volt már pár példa, hogy a kismama hónapokig menstruált, és fel se tûnt neki a terhesség. Vegyél egy tesztet, javaslom, az x-epilt (olcsó is, megbízható is), és dobd bele magad. :) Ha negatív, azért még egy találkát összehozhatsz a nõgyógyászoddal, biztos, ami biztos. Csak a legjobbakat! :)
3. vagyok Azért is lehet negatív, mert egy bizonyos idõ után a Hcg csökkenni kezd a szervezetben. De hogy mikortól, azt sajna, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Egyenlõre csak azért nem vettem tesztet, mert tök hihetetlennek tûnik számomra, tényleg. Normális erõsségû volt a vérzésem...... nem gyengébb. Azt hiszem holnap reggel mégis elmegyek patikába... Mert itt van már megint ez a meg fog jönni érzés. Na meg hánytam is. Komolyan mondom, ha nem menstruélnék, kerek perec rámondanám, hogy terhes vagyok. De így.... Most komolyan??!
Remélem babás vagy. Majd írd meg!

Normalis menstruacio mellett elofordulhat hogy nem lehet gyerekem?

Vagyis 2-3 napokat kesik neha de viszonylag rendszeres! A nogyogyaszt mindig elfelejtem megkerdezni hogy ijen elofordulhate? 21\L

Legjobb válasz: Nekem napra pontosan jön meg a menstruációm mióta az eszemet tudom, van már egy kislányom. 1 éve gyúrunk kis tesóra 2 hónapja derült ki, hogy Pcos-ás vagyok erõs Ir-el.:S Válaszom a kérdésedre, igen elõfordulhat. De miért kérdezed kedves kérdezõ? Próbálkoztok és nem jön össze a baba?

Nekem napra pontosan jön meg a menstruációm mióta az eszemet tudom, van már egy kislányom. 1 éve gyúrunk kis tesóra 2 hónapja derült ki, hogy Pcos-ás vagyok erõs Ir-el.:S Válaszom a kérdésedre, igen elõfordulhat. De miért kérdezed kedves kérdezõ? Próbálkoztok és nem jön össze a baba?
Persze. Miért, szerinted, aki meddõ az nem menstruál???
A kérdező hozzászólása: meg nem probalkoztunk de meg egy evet varunk ezzel! csak nagyon szeretnek kisbabat es nem szeretnem ha ez tortenne, de megyek es kivizsgaltatom magam ! hat remelem nincs tul sok esej ra!!
Anyukám pl csak évente egyszer menstruált 1 év volt igaz minden gyereke mire összejött, de 3 is lett. Nekem napra pontos volt szinte az elejétõl kezdve, 4 éve nem sikerül. Pco...pajzsmirigy hormonok miatt
Szia! Sajnos lehet ilyen! Mi 8 éve nem védekezünk és 28-29 napos ciklusom van. Peteérésem is szokott lenni. Baba még sehol! Pcos-m, ir-em, pm alulmûködésem és magas a prolaktinom. Ha úgy döntötök, hogy jöhet a baba keress egy jó orvost és az alapvetõ hormon vizsgálatokat csináltasd meg, azzal veszteni nem vesztesz semmit!
Rá van írva a tájékoztatóra, hogy fogamzásgátló mellett is lehetsz terhes.
Alienek?
de, lehet tõle meddõ ha sokáig szedi..
ocsi, hogy nem a kérdésre.. de azt a hülyeséget amit az egyik válaszoló írt, nehogy elhidd a mai fog.gátlóktól NEM LEHETSZ MEDDÕ!
A kérdező hozzászólása: Igen, nõgyógyászati okok miatt kellett elkezdenem szedni!:) Köszönöm a választ a 7.-es válaszolónak.
Ha rendesen szeded, nem vagy az. A szex kicsit megzavarhatja a hormonmûködésed, emiatt is görcsölhetsz, terhes tuti nem vagy. Amúgy nõgyógyászati probléma miatt szeded a gyógyszert?
Ha már az elsõ alkalommal szeded, mire odajutsz hogy szeretnél gyereket meddõ leszel. Jobb ha tudod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:D
Mert elsõnek szexeltél és a tested nincs még hozzászokva, hogy egy méretes merev tárgy ki-be járkáljon? Nem kell félni, nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. De akkor mitõl fájhat a hasam.?
mitõl a jófrászkarikától lennél terhes????? szeded azt a sz*rt....
hát ha 50-60 éves korig szeded akkor lehetsz meddõ a klimax után :D

Előfordulhat, hogy teljesen normálisan megjött már háromszor is a vérzés az aktus után és mégis terhes valaki? És miből lehet észrevenni, ha az?

Bár a barátom nem élvezett el, és pont két nap múlva kellett megjönnie a vérzésemnek, amikor lefeküdtünk. Mekkora lehet az esélye hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: egy teszt és máris megtudod ,hogy terhes vagy-e.a jelek pedig álltalában:émelygés,hányinger,hányás,hasmenés,fáradság,alusz ékonyság

egy teszt és máris megtudod , hogy terhes vagy-e.a jelek pedig álltalában:émelygés, hányinger, hányás, hasmenés, fáradság, aluszékonyság
Szerintem tuti nem vagy terhes, de csinálj egy tesztet, hogy megnyugodj.
nekem gyanús, hogy már kb. két hónapja írogatod be folyamatosan ezt a kérdést. Miért nem vagy képes venni egy pár száz forintos tesztet? Vagy olyan sok a 300 forint a nõgyógyászra? Ne félj, anyunak nem fogja elmondani, hogy ott voltál! Ha tévedtem, és nem te írogatsz be folyamatosan, akkor mindent visszavonok és ne haragudj! Csak már kezd unalmas lenni, sok erre vonatkozó hasonló kérdés!
Ha szexuális életet élsz, még védekezés mellet is esély van a teherbe esésre. A teszt sem mindig ad tuti eredményt, 10 esetbõl 7-ben téves adatot közöl. Menj el inkább dokihoz, az a biztos.

Megfazas eseten (nem felfazas) elofordulhat, hogy tobbszor kell pisilni? Ez normalis? Mitol van?

Legjobb válasz: A megfázás és a felfázás nem ugyanaz.Elvileg ha valaki megvan fázva attól még nem lesz sûrûbb a pisilési ingere. Szerintem te nemcsak megfázva de fel is vagy fázva.Vagy túl sok folyadékot iszol.

A megfázás és a felfázás nem ugyanaz.Elvileg ha valaki megvan fázva attól még nem lesz sûrûbb a pisilési ingere. Szerintem te nemcsak megfázva de fel is vagy fázva.Vagy túl sok folyadékot iszol.
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy nem ugyanaz, azert irtam kulon oda. Nemhinnem, hogy fel vagyok fazva mert neztek a vizeletemet es semmi koros nincs benne. A doki szerint sima natha szedjek c vitamint es igyak teat, de engem idegesit ez az orankenti wc kenyszer. Amugy sem nem sotetebb se nem szagos. Egyszeruen csak rengeteget pisilek. Vagy napi 1 db c vitamin okozhatja? 200 mg azthiszem.
Szerintem egyszerûen csak sokkal több folyadékot iszol most, hogy megfáztál (pl. biztos kannaszámra fogy a tea, nem?), és ez lehet az oka. Velem is elõfordul, amikor náthás vagyok, hogy anyu diktálja belém a húslevest, meg az ipari mennyiségû forró mézes-citromos teát, és ez a sok folyadék bizony elõbb-utóbb kikívánkozik. Ilyenkor én is sokkal gyakrabban járok WC-re. Szerintem ez lehet az oka. :)
A kérdező hozzászólása: koszi a privat valaszt, semmifele "elcseppenesrol" nincs szo. az inger teljesen kordaban tarthato, szoval vissza tudom tartani es a mennyiseg sem tobb alkalmankent mint az elott, sem nem kevesebb, csak surubben kell kimennem.

Szülés császár után 4 héttel elmúlt a folyásom de pár napja holnap leszünk 6 hetesek újra vérzek! Előfordulhat hogy megjött, vagy nem tisztultam ki rendesen? Ez normális?

Legjobb válasz: Van aki már a 6. hét táján újra menstruál,ebben sem vagyunk egyformák, de a biztonság érdekében ,én beszélnék az orvosommal.Csak megnyugtatásként.

Van aki már a 6. hét táján újra menstruál, ebben sem vagyunk egyformák, de a biztonság érdekében , én beszélnék az orvosommal.Csak megnyugtatásként.
Szia! Én ugyanígy voltam, és a doki azt mondta ez természetes még tart a tisztulási folyamat, és nem menzesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindkettõtöknek a választ, megnyugodtam legalább erre a két napra!Kedden megyek dokihoz a 6 hetes kontrollra.

8 hetes terhes vagyok. Szerintem mostanaban kellene normal esetben megjonnie. Elofordulhat ilyenkor hogy barnazok? Normalis lenne? Mennyi lenne normalis?

Volt egy s. vetelesem es akkor is barnaztam 8-9 korul aztan a 11 heten is aztan masnap begorcsoltem es elveteltem.Most felek mindentol!!!!!!

Legjobb válasz: Szia! Sajnos már nekem is volt vetélésem, és tudom mi az!! De lehet, hogy pont a terhesség miatt van! De ezt csak egy doki tudja megmondani! Ne gondolj erre, és menj el a dokihoz, csak õ tud megnyugtatni!! Ilyenkor mindentõl fél az ember, hiába írom azt, hogy nyugodj meg, nem lehet! Én is végig parázom a terhességem!!! Szerintem menj el holnap egy dokihoz, és kitartás!!! Egy kalappal kívánok neked, és váljanak valóra az álmaid!!!

Szia! Sajnos már nekem is volt vetélésem, és tudom mi az!! De lehet, hogy pont a terhesség miatt van! De ezt csak egy doki tudja megmondani! Ne gondolj erre, és menj el a dokihoz, csak õ tud megnyugtatni!! Ilyenkor mindentõl fél az ember, hiába írom azt, hogy nyugodj meg, nem lehet! Én is végig parázom a terhességem!!! Szerintem menj el holnap egy dokihoz, és kitartás!!! Egy kalappal kívánok neked, és váljanak valóra az álmaid!!!
A második válaszoló vagyok Mikor legközelebb mész dokihoz érdeklõdj az utrogestan felõl nekem is volt egy vetélésem nem olyan rég és mikor újra terhes lettem volt egy picike rózsaszín folyásom és egybõl felírta azóta semmi bajunk nem volt szerencsére és már a 15.hétbe járunk
Szia Elõfordulhat egy nagyon kevés ami nem jó de nem kell egybõl kétségbe esni Szedsz gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: Igen szedek terhes vitamint!
Igen, elõfordul barnázás akkor, mikor a mensinek kéne megjönnie. Kis mennyiségben ez nem probléma.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!