Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat, hogy cég, egyéni vállalkozó (1 db)

Előfordulhat, hogy egy cég, egyéni vállalkozó vagy magánszemély székhelyének, lakásának ajtaján egyszercsak csönget a BSA?

Minden el?zmény nélkül... és szoftverellen?rzést tartanak.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy csak elõzetes bejelentkezésre mennek. Magánszemélyeket nem is ellenõriznek, csak ha alapos gyanú és bejelentés érkezik ellenük.

Én úgy tudom, hogy csak elõzetes bejelentkezésre mennek. Magánszemélyeket nem is ellenõriznek, csak ha alapos gyanú és bejelentés érkezik ellenük.
Nem fordulhat elõ. A BSA-nak semmivel sincs több jogosítványa, mint bármilyen egyesületnek. Így ha a BSA csöngetne, akkor meg kell köszönni azt, hogy ellátogattak, de nem tartasz igényt a szolgáltatásaikra. A BSA nem hatóság! Csak szeretné magát annak mutatni. De igazából a BSA nem is csönget. Hanem feljelent, és majd a rendõrség csönget. Ha a rendõrség csönget, akkor ott két eset van: Ha van érvényes házkutatási engedélyük, akkor el fogják végezni a házkutatást, mégha nem is értesítettek. Ha nincs érvényes engedélyük a házkutatásra, akkor vagy kutatnak vagy nem. Ha kutatnak, késõbb bizonyítani kell, hogy OK VOLT arra, hogy kutassanak, mert ha nem kutatnak, bizonyítékot semmisíthettek volna meg. Ez pedig szoftverügyekben igencsak megalapozza az engedély nélküli házkutatást (persze utólagos engedélyt fog adni a bíróság) Tehát ha a rendõr megy, nem tudsz mit csinálni. Ha a BSA megy, akkor el kell õket küldeni. Ha a BSA rendõrrel megy, akkor valószínûleg a BSA lesz az egyik hatósági tanú :D SF


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudná nekem ezt valaki értelmezni?

Ma kaptam az apeh-től egy levelet (nettó pótlékszámítási lista) és nem tudom értelmezni! Mit jelent az hogy:
- pótlékok összesen:9358.-
- Megfizetendő oótlék:9358.-
A másik papír pedig
Adóztatási tevékenységhez kapcsolódó folyószámla-kivonat!
Adónemen tartozás: 116,690,- most ez mi??? Ezt be kell fizetni,vagy ebből nézték a pótlékot? Mert ez az összeg van feltüntetve mindenhol!

2

Jár nekem munkanélküli segély?

Üdvözletem a Fórumozóknak!
Munkanélküli segéllyel kapcsolatosan lenne kérdésem.
4 és fél év német folyamatos munkaviszony után családi okok miatt hamarosan haza kell költöznöm Magyarországra. Otthon sajnos nem sok esélyem van munkát találni, miután jóval az 50 felett járok.
Annyit már sikerült kiderítenem, hogy otthon 7 napon belül be kell jelentkezni a Munkaügyi központnál, illetve van mód a német munkanélküli segély átirányítására 3 hónapig, ha közös megegyezéssel történik a felmondás, csak az itteni bejelentkezéstől még 4 hétig rendelkezésre kell állnom.
Jól értem-e, hogy az utolsó munkában töltött nap után azonnal be kell jelentkezni az itteni Arbeitsamtnál és még kb 1 hónapot Németországban kell tartózkodnom, hogy a 3 hónapos segélyt Magyarországon megkaphassam?
Vagy esetleg már a közös megegyezéssel történő felmondáskor (a felmondási idő 30 nap) kell regisztrálni az Arbeitsamtnál?
Továbbá a 3 hónapos folyósítás időtartama alatt elképzelhető-e, hogy Németországban leszek kiközvetítve munkahelyre? (Mivel az együttműködés ezt is jelentheti…..)
Előre is köszönöm a válaszokat és minden jót kívánok a Fórumozóknak!

1

Ha nyugdíjas kölcsönad egy gépkocsit mondjuk havi 5000ft-ert a kftm-nek. Hogyan adózik o ez után?

szulorol lenne szo, ugyhogy minden megbeszelheto
illetve nem akarom, hogy o rosszul jarjon.

3

2013-ban felvett osztalék a 2012-es év után ugye a 2013-as adóévbe számít mint jövedelem és 2013-ra lesz bevallandó?

0

Mi köze van a NAV-nak az én egészségbiztosításomhoz? Miért kötelező TB-t fizetni, mikor se munkám, se jövedelmem már évek óta? Miért postáztak ki visszamenőleg egy horribilis összeget?

Ha jól tudom a TB-t önkéntesen fizethetem ha akarom, vagy ha tudom, amennyiben nincs munkáltatóm aki levonja a fizetésemből.

7

Ha eladok házat és az árából veszek is egy másikat, akkor is kell adózní, vagy akkor csak illetékfizetés van?

4

Ez esetben hogyan van az adózás? (Lottó)

A nyeremény már adómentes, de ha tegyük fel ajándékba adok valakinek 100 millió forintot, annak be kell írnia jövedelemként az adóbevallásba és akkor lejön belőle 16%, ez így van? Mi a megoldás például ha tíz ember közösen lottózik és 100 milliót nyernek? Mert annak nem kell adóznia akinek a nevére megy a pénz, de a többinek akinek elosztja kell? Vagy a nyereményt lehet kérni több számlára elosztva?

2

A végkielégítés járulékköteles?

Tudom, hogy igen, de ha valaki meg tudná mondani, hogy pontosan milyen járulékok terhelik annak hálás lennék. (A munkaadói oldal érdekelne) Egy link is jó, sajnos nem találtam pontos leírást.

1

Nem is volt bejelentett munka viszonyom. Maximum egy hónap! Soha egyetlen évben sem kaptam meg a papírt az adóbevallásomról nem volt bejelentett munkaviszonyom, , , Most viszont kiküldtek tartozást, egy elég komoly összeget. Miért?

Adóbevallás

6

Ha egy cégnek minden hónapban állandó megbízásos jelleggel, számlára dolgozom, működik e a KATA?

Lenne egy lehetőségem, csak számláznom kéne és ehhez kell megtalálnom a legolcsóbb és legideálisabb megoldást, ami a KATA lenne.
De úgy tudom, hogy ilyen esetben ha egy cégnek állandó jelleggel számlázik a Katás vállalkozó, a nav alapértelmezetten leplezett munkaviszonyt gyanít és vizsgálatot indít. De elvileg van valami bejelentési lehetőség/kötelezettség, ha ez megtörténik akkor már nincs gond? Egyáltalán így van ez ahogy leírtam?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!