Találatok a következő kifejezésre: Előfordulhat, hogy aki terhessége (3 db)

Szerintem elöfördulhat, ne aggodj!
Szia! Na ne ijeszgess!!!Nekem is folyásom van!A baba nem éritkezik vele. a védõnõ azt mondta hogy ne aggódjak, nem lesz komolyabb baja a babának.Csak a száj penészre készüljek nagyon!Mert azt onnan szedi össze kismanó! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nem ijesztgetni akarlak, csak nagyon félek, 25 hetesek vagyunk, és nagyon sokat kínlódom, kezelgetve vagyok, nem múlik, de sokan írták itt, hogy megrepedhet a magzatburok, és nálam ez még igen veszélyes lenne, nagyon félek, hogy felfertõzõdöm, belegondolni sem merek! Neked a legjobbakat kívánom, biztos minden rendben lesz, Te legalább elõrébb tartasz.
Nekem is van folyásom kb a 20.héttõl, de engem senki nem ijeszgetett még semmivel, pedig rendszeresen 3-4 hetente járok a dokimhoz, és mindig megemlítem neki... 30hetes vagyok.
Sziasztok. Sajnos nekem is van folyásom, nagyon zavaró. Többször is mondtam a dokimnak, de sosem vizsgált meg! Azt mondta, hogy használjak Canestent, vagy kamillateázzak. Ennyit a dokimról...na mindegy. Ja, azt is mondta, és olvastam is sok helyen, hogy egy kis fehér folyás természetes a terhesség során. Remélem nekem is csak ez van, és semmi gond. 30 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Szorítok nektek lányok, hogy minden rendben legyen, és így is lesz, csak pozitivan, de azért én 30.-án megyek, akkor szólok tenyésztés miatt, hátha.. Köszönöm a válaszokat, úgy érzem sajnos ezzel a kételyeinkkel, magunkra maradtunk, ami elég baj így 2008 -ban. A fehér folyás valóban ilyenkor normális, nekem sajnos sárga:-( Mindegy, nem idegesítek senkmit sem, bocsi ha valakit megijesztettem, nem ez volt a célom, csak én is félek. Boldog babavárást mindenkinek!!
Nekem is van folyásom, a doki írt fel már kúpot és kenõcsöt is, de egyik alkalommal sem említette, hogy a babának valami baja lehet tõle.Azt mondta, hogy ennek az igazi gyógyszere majd a méhlepény lesz, amikor kijön.(?)Azt meg csak úgy hallottam, hogy a folyás miatt a babának begyulladhat esetleg a szeme, amikor jön kifelé. 32 hetes kismama
Szerintem nem mindegy, hogy a folyást fertõzés (gomba) okozza, vagy csak a terhességgel járó bõséges váladék termelõdés.Ha viszketés, égõ érzés és kellemetlen szag társul, akkor fertõzés-kezelni kell. Ha sárgás, vagy kicsit fehéres, szagtalan váladék van , az normális.

Ha egy anyukának problémás volt a terhessége illetve nehéz a szülése akkor előfordulhat hogy kevésbé fogja szeretni a gyerekét, kevésbé fog ragaszkodni hozzá?

9 hónapból 8-at a kórházban töltöttem folyamatosan, az első két hétben infúzión keresztül tápláltak mert kihánytam mindent, már majdnem gyomorszondáig jutottam aztán jobb lett a helyzet. Az utolsó 3.5 hétben az intenzíven voltam, nem kelhettem fel az ágyból, katéter, ágytál, folyamatos EKG és vérnyomásmérés, 2 óránként vizsgálat, naponta 1-2 órát aludtam.. Aztán hétfőn éjfélkor elkezdtem vajúdni, szerdán délután 4.41-kor lett vége, három nőgyógyász volt már benn a végén, előkerült minden, vákuum, fogó, illetve egy végig a hasamat nyomta tiszta erőből hogy kijöjjön a baba. Õ jól van én viszont szülés után visszakerültem az intenzívre még pár napra, azóta teljesen szétestem, főként lelkileg, de testileg is, teljesen le vagyok amortizálva, fogytam 10 kilót, sápadt vagyok, hullik a hajam és non-stop szédülök, szinte felkelni sincs erőm. Nem azt mondom hogy nem szeretem a gyerekem, de semmi katarzis, itt van, ellátom és ennyi. Ha mondjuk a nagymamánál van egész nap, egyáltalán nem kattogok rajta, nem hiányzik és nem hívogatom anyut percenként hogy mi van a kicsivel.. Ez így normális? Változhat még? És ha igen kb mikor?

Legjobb válasz: Nem voltam ilyen helyzetben szerencsére, úgyhogy csak mint kívülálló tudok véleményt mondani. Úgy gondolom, hogy téged is megviselt ez a 9 hónap. Gondolom, amint jobban leszel, változni fog ez a dolog. Mielõbbi jobbulást kívánok!

Nem voltam ilyen helyzetben szerencsére, úgyhogy csak mint kívülálló tudok véleményt mondani. Úgy gondolom, hogy téged is megviselt ez a 9 hónap. Gondolom, amint jobban leszel, változni fog ez a dolog. Mielõbbi jobbulást kívánok!

Ha a mióma befelé nő a terhesség során, akkor előfordulhat hogy nem marad elég helye a babának a fejlődéshez? Tapasztalatok?

Mindenhol azt olvasom,hogy a mióma terhességben hormonok hatására mindenképpen növekedésnek indul. Az orvosommal csütörtökön találkozok. Legutóbb a 12. héten voltam nála,de nem mondta a miómát,de azóta 2x voltam máshol 4D ultrahangon, ahol mindkétszer látták. Aggódom,mert belül van,és befelé n?.

Legjobb válasz: Miert nem kerdeztel ra, ha magatol nem mondta? De amugy ne felsd a gyereket, csinal maganak annyi helyet, amennyire szuksege van, a mioma meg amugy sen no gyereknagysagura.

Miert nem kerdeztel ra, ha magatol nem mondta? De amugy ne felsd a gyereket, csinal maganak annyi helyet, amennyire szuksege van, a mioma meg amugy sen no gyereknagysagura.
és az ikrek? hármas ikrek? elférnek?
Igen elfér, több ismerõsöm van, aki végig kihordott terhességet növekvõ myomával. Alaposabb gondozást igényel, ágynyugalomra inthetnek Szülés után a szoptatás befejeztével mûtéti úton távolitják el. Szerencsésebb lett volna terhesség elõtt megmûteni, mert egyszerû laparral eltávolitható lett volna, viszont igy ha hüvelyen nem tudják majd kivenni nyilt hasi mûtét lesz :-(
A kérdező hozzászólása: Azért nem kérdeztem rá, mert amikor a dokimmal találkoztam még nem is tudtam a miómáról. Csütörtökön rákérdezek, köszönöm az eddigi válaszokat!
Itt elsõsorban nem az a kérdés, hogy elfér-e, ez ennél összetettebb. Nekem van egy miómám, viszont szerencsésebb helyen, a méh falában és kifelé nõ. 7x8 centis volt, mikor terhes lettem (elõtte az orvosok nem vették észre - no comment), végig nõtt a terhesség alatt. A végén csecsemõfejnyi mérettel zártam, és a 38 héten született a fiam császárral, teljesen egészségesen. Nálad ha belül van, akkor igen, okozhat olyan gondot, hogy a baba nem fér el, de erõsen kérdés a mióma mérete. Ha nem túl nagy, akkor szerintem nem lesz gond. A nagyobb baj, hogy ha sorvadásnak indul, kezd elhalni. Ezt a dokid elmondja, én úgy értelmeztem, hogy ha nagyon gyorsan nõ, akkor következhet be, nem kap elég vérellátást a mióma. Ez furcsa kettõsség, neki is drukkolni kell, hogy minden jó legyen. Én a 14. héten kórházba kerültem, nálam elindult ez a folyamat, majdnem elvetéltem, de szerencsére sikerült visszafordítani. Ezután fekvésre voltam ítélve a végéig, és nagyon gyakran kellett orvoshoz járnom. A baba nem tudott befordulni (ez nálad is elég keményen esélyes), és ezért (is) császárral született. De egy ilyen terhességnél ez a legkevesebb! Kitartás, szerintem minden rendben lesz!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!