Találatok a következő kifejezésre: Elöször a kell (473 db)

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Először a csempét vagya járólapot kell lerakni?

Legjobb válasz: Elöször a csempét.

Elöször a csempét.
Felrakják a csempéd az alsó sor kivételével(amíg köt a ragasztó addig fel van támasztva)leburkolják a padlót, majd a z utolsó sor csempét méretre vágva felragasszák.
persze evidens. felülrõl lefelé takarítasz nem?
Járólap, majd csempe. Így lesz a legszebb, a csempének alátámasztás kell, alulról kell felfele rakni soronként. A fugázást kell a legvégére hagyni és nem lesz semmi gond.
lerakod a csenpet alulrol kezded es a csenpe mertetetol fug veszel egy vizmerteket es egy darab lecet adok egy peldat: a te csenped 20x25 es te a padlotol huzol viszzintesen korbe egy 22 vagy 20 cm csikot es veszed a lecet es odarogzited a vonalra a lecet es folrakod a csenpet es mikor keszvagy akkor lerakod a jarolapot es mikor azzal is megvagy akkor leszeded a lecet es lerakod az utolso sort is de figyej oda minden csenpet kuon kulon megmersz es akkor nagyon szepen kijon.

Először a mobilt töltőjét az áramból kell kihúzni, vagy a mobilból? És hogy kell bedugni az áramba, mibe rakom először a töltőt?

Legjobb válasz: Töltés kezdésekor elsõre a telcsibe tedd a töltõt, utána a konnektorba, ha befejezted a töltést, akkor húzd ki a konnektorból és utána a telcsibõl.

Töltés kezdésekor elsõre a telcsibe tedd a töltõt, utána a konnektorba, ha befejezted a töltést, akkor húzd ki a konnektorból és utána a telcsibõl.
Ha a töltõt bent hagyjátok a konnektorban, az fogyaszt áramot is, szóval már csak ezért is érdemes kihúzni. Amúgy azt le tudnátok nekem írni, hogy miért ez a sorrend?
Az elsõ válaszolónak van igaza. Még akkor is, ha látszólag "tökmindegy" mi a sorrend. Hadd ne menjek bele a részletekbe, de a legkíméletesebb eljárás:töltõcsatlakozó a telóba, töltõ a hálózatba. Visszafelé:töltõ hálózatból ki, töltõcsatlakozó telóból ki.
Hát ez érdekes. Akkor én eddig mindig fordítva csináltam az összes telefonomnál éveken át. Semmi gond nem volt ebbõl soha. Barátnõmék ki sem húzzák a töltõt mindig a konnektorban van nekik néha rárakják a telefont aztán leveszik. A töltõ hónapok óta be van dugva nekik. Hát... azért én ezt nem vállalnám be :) De köszönöm, sokat tanultam... akkor ezek után lehet úgy csinálom, ahogy itt írtátok.
Hali! Igazság szerint (fizikailag) mindegy, mert csak akkor van áram a kábelben, ha van rajta fogyasztó. A csatlakozók miatt viszont az elõbbi válasz nagyon OK, utolsó mozzanat töltés kezdésekor mindig a fali dugó csatlakoztatása legyen, befejezéskor pedig az elsõ! Üdv
Ez marhaság. Tökmingegy a sorrend.
Igen, a feltöltéskor telcsibe aztán konnektorba, kivételkor meg elõszõr ki az elosztóbol, aztán a telefonból húzod ki, utóbbi nem fontos :) Barátom is benn hagyja a töltõt a falba, de sztem nem kéne, a telcsi aksija meg fel is robbanhat elvileg.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert elõforulhat, hogy egy kicsivel több áram megy a töltõbe, így a teleonba, és az még nem konvertálta át az áramot a megfelelõ erõsségre, és így tönkremehet a mobilt (amúgy nem sûrûn fordul elõ ilyesmi, de több példát halottam rá). Ha meg egész nap be van téve a töltõ, akkor is fogyasztja az áramot.


9-10 hónaposan sárga, 1 éves-13 hónapos kora körül fehérje.
Én is így csináltam, mint az elsõ. Nekem annak idején mondta a védõnõ, hogy 15 hónapos korára mindenképpen adjak neki tojásfehérjét, merthogy az oltás amit 15 hónaposan kap, az tojásfehérjébe van ültetve (?) lehet, hogy nem pontosan ezt mondta, hogyü ltetve, de az tuti, hogy 15 hónapos korára már kellett, hogy találkozzon a szervezete a tojásfehérjével.
Sárgájából elõször egy negyedet és figyelni kell a székletét és a bõrét. Aztán köv. héten jöhet a fél sárgája, és így tovább növelve az adagot. Én még fehérjét nem adtam neki, 1 éves.
A kérdező hozzászólása: köszi második gyerek és elfelejtettem már kész õrület
szakiskolába is leteheted
EÜ szakiskola, és utána még mehetsz továbbképzésre
az egészségtudományi karokon szoktak ilyen szakok lenni.Mehetsz fõiskolára, nos azzal egy magasabb képzettséged lenne, mintha szak szakközepet végeznél. Pl fõiskolai végzettséggel lehetsz fõnõvér is.
szia! A húgom az Egészségügyi Fõiskolán tanult Nyíregyházán, diplomás ápoló lett. Intenzív osztályon dolgoz dolgozik.

Az indiai ételeknél a fűszereket először olajon kell pirítani (csak az egészt, vagy az őrölt fűszereket is)?

Legjobb válasz: az egészet és az õrölt füszereket is meg kell olajon piritani az india ételeknél..

az egészet és az õrölt füszereket is meg kell olajon piritani az india ételeknél..
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi

Milyen volt az első alkalmad terápián? Van olyan, akinek már az első alkalom nehéz volt? így kell lenni, hogy először a legnehezebb?

Majdnem végig b?gtem az egészet, úgy szégyellem, nem sokat tudtak bel?lem kiszedni, rákérdeztek mi nyomja a lelkem, eddig ugye elfojtottam, most meg ki kellett mondanom. Másnak hogy ment?

Legjobb válasz: Én még nem voltam ilyenen, de szerintem nincs mit szégyellned. Kezeld magad betegként és vedd természetesnek, hogy gyógyítanak. Szerintem nem azért kell szégyenkezni, ha segítséget kérsz (hanem azért, ha nem és), inkább legyél büszke, hogy volt bátorságod elkezdeni.

Én még nem voltam ilyenen, de szerintem nincs mit szégyellned. Kezeld magad betegként és vedd természetesnek, hogy gyógyítanak. Szerintem nem azért kell szégyenkezni, ha segítséget kérsz (hanem azért, ha nem és), inkább legyél büszke, hogy volt bátorságod elkezdeni.
Jártam kis megszakításokkal évekig de én sosem szégyelltem.A fogorvosnál a váróban vagy a háziorvosnál míg várod hogy sorakerülsz ott is sírsz? Ne viccelj már? Az aki otthon dúl fúl hisztizik vagy a munkahelyén teszi ezt az gondolod hogy különb nálad? Te több vagy mert felvállalod a betegségedet és igyekszel gyógyulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatást! :) Csak kicsit cikinek éreztem, hogy mi volt, de nembaj, elvégre azért járok oda, mert valami gond van velem :P :)
A kérdező hozzászólása: ja nem azt szégyelltem, hogy pszichológushoz járok, lehet, hogy félre érthetõ voltam, hanem azt, hogy elbõgtem magam, és onnantól már nem igazán tudtam a dolgokra koncentrálni, de remélem túl leszek rajta és legközelebb jobban megy :)
Szia! Szerintem ezzel semmi gond nincs. Sõt sokkal jobb, hogy így ki tudod végre adni magadból azt, amit elõtte ügyesen, de nem okosan elnyomtál. Nekem is volt hasonló tapasztalatom, de nem pszichológusnál. Hanem egy nagyon jó barátommal való beszélgetés indította ezt el nálam, akimor az általa addig nem sejtett gyenge pontomat elkapta. Akkor én is elsírtam magam, szegény meg azt hitte, õ bántott meg, de nem. Csak én addig bírtam elnyomni dolgokat és éppen akkor kijött... utána én is szégyelltem magam nagyon. De megbeszéltem vele mint jó baráttal, és nekem nagyon sokat segített ez. Te hány éves vagy? F/L?
Ez természetes dolog, ha sokáig elfojtod azokat a dolgokat, amik a lelkedet nyomják, elõfordul az ilyesmi. Ne érezd cikinek a sírást, én több alkalommal is sírtam a terápiás beszélgetések során. A sírás ebben az esetben jót tesz, megkönnyebbülsz utána, és a pszichológus számára egyáltalán nem szokatlan ez az érzelmi megnyilvánulás.

8-9 hetesen megyek először a terhesgondozóba, kell vinni vizeletet?

Legjobb válasz: Nem.Majd ott megpisiltetnek ha kell :)

Nem.Majd ott megpisiltetnek ha kell :)
A kérdező hozzászólása: oké, köszi :)
Nekem kellett vinni...
A kérdező hozzászólása: Akkor ha találok üvegcsét, akkor viszek :) Úgyis azt álmodtam, hogy ott kell adni, de nem túl kedvesek... és ezért azt fontolgatom, hogy legközelebb viszek. :)
Amikor én volt akkor nem kellett vinni, ott kaptam meg a beutalókat a laborba, meg mindenhova. Amikor idõpontot egyeztettél mondták hogy vigyél? Mert ha nem akkor szerintem nem kell vinned, max pisilsz ott egyet.

Ha nőgyógyászhoz megyek először, akkor kell fizetni a vizsgálatért? Vagy olyan, mint más orvos?

Legjobb válasz: Szia! Ha nem magánrendelésre mész hanem rendes rendelésre akkor olyan mint más orvos, nem kell fizetni.

Szia! Ha nem magánrendelésre mész hanem rendes rendelésre akkor olyan mint más orvos, nem kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Ha magánrendelésre megyek mennyit kell fizetni? és rendes rendelés hol van?
Szia! A rendes rendelés a rendelõintézetben van, úgy pl: mint a szemészet, ki van függesztve a rendelés idõpontja és hogy mikor melyik orvos rendel. Van hogy az orvos ugyanott tartja a magánrendelését is, de az külön ki van írva. Az én dokimmat fel szoktam hívni és kérek magánrendelésére tõle idõpontot és õ megmondja hogy mikor menjek és hol rendel. Én általában 5.000, -Ft fizettem, ebben rákszûrés, vizsgálat és UH is benne volt. Ha vissza kell mennem akkor pl:UH ellenõrzés, a problémám megbeszélése akkor 3.000, -Ft szokott kérni, de ze orvosonként változó. Én azért szeretek magánrendelésre menni, mert ott van UH és arra nem kell külön mennem, plusz van ideje a dokimnak rám, és válaszol nyugodtan az összes kérdésemre, nem siet.
A magán díja orvos és terület függõ.2000tõl határ a csillagos ég.Az én miskolci dokim 5e szokott kéri, ismerõsöm dokija Nyíregyházán 10e.Sima SZTK rendelés kórházakban, egészségügyi rendelõintézetekben van.

Hogyan tudok az internetről dvd-re filmet letölteni, vagy Cd-re zenét? Gondolom először a gépre kell mentenem, ugye? Kell hozzá valami program?

Legjobb válasz: Epic :D. Hát elõször a gépedre töltöd aztán egy programmal kiírod (pl.: Nero)

Epic :D. Hát elõször a gépedre töltöd aztán egy programmal kiírod (pl.: Nero)
Leöltöd a gépedre pl. torrent segítségével majd utána kiírod lemezre egy író programmal. Pl: nero express, imgburn


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!