Találatok a következő kifejezésre: Elöfordul hogy a szülés (4 db)

Előfordult mással is szülés utáni szél- és székletvisszatartási probléma? Én 3 hete szültem, elég nehéz szülés volt, és nagyon nagy baba. Néha előfordul, hogy kicsusszannak a "dolgok". Ugye ez még gyógyulóban van, s nem marad igy?

Legjobb válasz: nyugi teljesen normális dolog.szülés után nálam is voltak ilyen dolgok-jókat is mosolyogtam rajta.most még minden izom ki van tágulva és kell egy kis idõ,amíg visszaáll minden az eredeti állapotába.csak türelem.

nyugi teljesen normális dolog.szülés után nálam is voltak ilyen dolgok-jókat is mosolyogtam rajta.most még minden izom ki van tágulva és kell egy kis idõ, amíg visszaáll minden az eredeti állapotába.csak türelem.
Húúú, nekem is van errõl kellemetlen sztorim, én a kórházi szobatársaim elõtt szégyelltem magamat rettenetesen, friss gátsebbel elég nehezen tudtam visszatartani a szeleket, sõt többnyire semennyire.Bocsánatot is kértem tõlük, de így utólag ez már picit sem volt ciki.

Sokszor előfordul, hogy első császáros szülés után természetes szülés a második?

Az els? azért volt császár, mert nem volt sok a magzatvíz valamint, nehogy oxigénhiány lépjen fel. Nem volt farfekvéses vagy nekem valami betegségem.

Legjobb válasz: Gyakran elõfordul,úgyhogy ne aggódj! :) Hirtelen az ismerõseim közül 3-an is eszembe jutnak akik császár után a 2. kicsit természetesen hozták világra :))Egy normális orvos egyébként is inkább a természetes szülést támogatja és ha csak nagyon muszáj akkor császároz.(legalább is az én dokim igen)Mikorra várod a babádat?

Gyakran elõfordul, úgyhogy ne aggódj! :) Hirtelen az ismerõseim közül 3-an is eszembe jutnak akik császár után a 2. kicsit természetesen hozták világra :) )Egy normális orvos egyébként is inkább a természetes szülést támogatja és ha csak nagyon muszáj akkor császároz.(legalább is az én dokim igen)Mikorra várod a babádat?
igen, több nõt is ismerek.
Barátnõm így volt:) Bár neki elsõnél a köldökzsinór rátekeredett a kislánya nyakára ezért visszanyomták szegény gyereket és hosszan vágták. A második 2 év múlva hüvelyi úton született
Az elsõ nekem is császárral lett meg, most a másodikat várjuk. Sajnos én sok helyen olvasom, hogy aki már császárral szült a második is esélyesebb, hogy császár lesz. Nekem hatalmas volt a babám (4700g) és elhúzódó a szülésem, ezért császároztak. Jó lenne a második természetes úton jönne, de félek õ is nagy lesz ahoz.
Nekem sikerült! Az elsõ szülésem császár lett, mert nem tágultam 1 ujjnyinál tovább. Sajnos ott inden összejött, szemét volt a dokim is, egyáltalán nem figyelt rám. Beindított szülés volt, de az infúzió rosszul volt bekötve! A második babát megszültem rendesen, egy másik orvosnál(doktornõnél). Végig ott volt velem a szülõszobán, figyelt rám, bíztatott, és mindent megtett azért hogy nekem sikerüljön. Remélem neked is így lesz, sok sikert, és szép szülést kívánok.

Előfordul, hogy minden előzetes jel nélkül indul meg a szülés?

Arra gondolok, hogy pl. reggel a ctg-n még nem látszik semmi, vagy nincs hasmenés, derékfájás, stb...és este/hajnalban megindul a vajúdás?

Legjobb válasz: Igen,ilyen is van,ismerõseim között is.De van olyan is akinek napokkal elõtte kezdõdik.

Igen, ilyen is van, ismerõseim között is.De van olyan is akinek napokkal elõtte kezdõdik.
Elõ. Barátnõm reggel volt nst-n, nem tûnt szülés-gyanúsnak, vizsgálat után kb egy órával ért haza, megebédelt és indult is vissza a kórházba azzal a lendülettel. Semmire sem volt idõ, a szülészetre érés után fél órával már kint volt a baba, tehát elég nagy lendülettel indult meg a vajúdás. Annyi ideje sem volt, hogy szóljon bárkinek.
Szia! Nekem a 40 hét utolsó napján a reggeli nst semmit nem mutatott, amúgy 2 ujjnyira voltam kitágulva, de fájás semmi. Ha már 3 ujjnyira lettem volna, nem engedtek volna haza. Délelõtt még sétáltunk, mint korábban is, és estefele, úgy 5kor elkezdett folyni a magzatvíz. Éjfél után már a baba a kezemben volt.
Simán elõfordulhat! Én, a 40. héten, este 7.30-kor voltam Ctg-n, ahol a gép még nem mutatott semmit, és én sem éreztem semmit. Majd éjszaka 3-kor 2-3 perces fájásokra ébredtem. 4-re bementünk a kórházba, akkor már 4 ujjnyira nyitva volt a méhszáj, és 6-ra már meg is született a kisfiam.
Szia! A kiírt napon még voltam vizsgálaton. A CTG alig, alig, alig mozdult. A méhszájam c3000 volt. Teljesen zárt voltam.A vizsgálat kora délután volt. Hazamentem és este, egyik pillanatról a másikra beindultak a görcsök. Egyetlen elõzménye a rosszkedvem volt. De én azt hittem, hogy az idõjárás miatt van.
Az elõzõ válaszolótól kérdezném, hogy a rosszkedv az mennyivel szülés elõtt kezdõdött? Én szombatra voltam kiírva de még mindig semmi jele, hogy jönni akarna a babó. Viszont két napja rossz kedvem van, pedig semmi okom rá.
A kérdezett vagyok. A rossz kedvem szülés elõtt egy olyan 6-8 órával kezdõdött. minden rossz volt, nagyon nyûgõs voltam. Legszívesebben mindenkibe és mindenbe belerúgtam volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat!


Elöfordul hogy beindul a szülés attol a vizsgálattol amit a 38 hét körül végeznek? Arra gondolok amikor vénásan adnak méhösszehuzodást előidéző szert, (mi a neve? ) de akkor vigyem a cuccaimat magamal a vizsgálatra? Hányszor csinálják?

Most hallotam erröl elöször de nagyon taná?cstalan vagyok,most akkor ugy menjek mintha szülni mennék vagy ez ritka?Pontosan mikor és hányszor végzik ezt a vizsgálatot?

Legjobb válasz: Oxitocin nekem nem volt ilyen vizsgálat,igaz 37.héten szültem, de mikor adtak nekem,akkor rendesen beindultak a fájásaim és kitágultam,rá 30 percre meg is lett a babócám. Inkább legyen nálad a pakod,sose tudni alapon.

Oxitocin nekem nem volt ilyen vizsgálat, igaz 37.héten szültem, de mikor adtak nekem, akkor rendesen beindultak a fájásaim és kitágultam, rá 30 percre meg is lett a babócám. Inkább legyen nálad a pakod, sose tudni alapon.
A kérdező hozzászólása: Akkor ettöl nem indul meg a szülés ugye?Az csakrémiztgetés hogy csomagggal menjek ilyen vizsgálatra?Köszi!
attól, mert nektek nem végeztek ilyen vizsgálatot, és nem is hallottatok róla, még létezik! általában jól felszerelt egyetemi klinikákon csinálják, kisebb vidéki kórházakban nem.
nem kell kapálni küldeni a védõnõt. nagyon is érti a dolgát! valóban van ilyen vizsgálat, jobb helyeken el is végzik! a 36. héttõl van NST, a 38. héttõl pedig a terheléses oxitocinos vizsgálat. EZ NEM A SZÜLÉSINDÍTÁSOS TÖRTÉNET! ez egy sima vizsgálat, a lepényt nézik, a baba szívhangját, viselkedését a méhben, mennyire érzi jól magát, stb. nagyon is fontos vizsgálat!
akkor a védõnõ menjen kapálni
Nálunk a betöltött 40.hét után csinálnak ilyet ezzel nézik, hogy a lepény jól eltudja-e látni a babát, meg a bébi szive hogy reagál rá.Ez egy terheléses vizsgálat nem tömény oxitocin csak pár százalék van az infúzióban.Inekciót a szülés begyorsítására szoktak adni ha már beindult, de lassan halad.Méh összehúzó hatása van.Sokaknak beindul 1 tõl, nekem az 5.-ik se indította be.
A kérdező hozzászólása: nekem a védönö beszélt rola, gondolom ö tudja.igen a fájásmérésrõl van szo de én ugy tudom adnak valami inekciot.
Én se hallottam még ilyenrõl, szülést nm inditanak csak úgy ez megin valami riogatás, valaki félre értett valamit, 36.héttõl nst azaz fájásmérést csinálnak de ehhez nem kapsz semmi szert
Én még ilyen vizsgálatot nem is hallottam. Pénteken leszek 40. hetes, de nekem nem csináltak semmi ilyesmit.
a 38. héttõl végeznek ilyen vizsgálatot. benne van a pakliban, hogy beindul tõle a szülés. gyakran úgy van, hogy de. van a vizsgálat, éjjel mehetsz vissza szülni. szerintem ne cuccal menj! ha be is indul, nem rögtön szülsz, van idõ hazamenni.
dehogy! én már 2x is voltam ilyenen, de semmi következménye nem volt! ne aggódj! csomagot meg ne vigyél! vicces lett volna, ha az ott várakozó kismamák mind bõrönddel vártak volna a vizsgálatra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!