Találatok a következő kifejezésre: Elöbb jön baba (26 db)

Hányadik héttől mondják, hogy jóslomfájás? És az valójában milyen? Jelentheti azt is, hogy előbb jön baba?

Legjobb válasz: Onnantól, hogy az. :o) Hogy ez kinél hányadik héten jelentkezik, és hogy jelentkezik-e egyáltalán, az eltérõ. Tulajdonképpen fájdalommal társuló keményedés/méhösszehúzódás, ami már az egész hasra kiterjed. Kb 20-30 mp-ig tart, és rendszertelen, de lehet rendszeres is, ha még leáll, és csak elõrejelzi a szülést. Nem kell, hogy koraszülést jelentsen. Általában többedszer szült nõknél gyakori, hogy a terhesség korábbi szakaszában már elõfordul, de nincsenek törvényszerûségek ebben sem.

Onnantól, hogy az. :o) Hogy ez kinél hányadik héten jelentkezik, és hogy jelentkezik-e egyáltalán, az eltérõ. Tulajdonképpen fájdalommal társuló keményedés/méhösszehúzódás, ami már az egész hasra kiterjed. Kb 20-30 mp-ig tart, és rendszertelen, de lehet rendszeres is, ha még leáll, és csak elõrejelzi a szülést. Nem kell, hogy koraszülést jelentsen. Általában többedszer szült nõknél gyakori, hogy a terhesség korábbi szakaszában már elõfordul, de nincsenek törvényszerûségek ebben sem.
Jóslófájás helyesen :) A harmadik gyereknél nekem már a 26. héttõl volt, néha baromi erõsek, hasonlatosak a szülésihez, de "csak" a 38. héten szültem.
nekem a 32.héttõl voltak jóslófájásaim. Volt olyan hogy egész nap tartottak. Énis azt hittem hogy elõbb fog jönni a baba, de 4 napot még rá is húzott
Nekem a 34. héttõl voltak jóslók és a 41. héten szültem. Változó kinél, mikor jelentkezik, és persze van olyan, akinek egyáltalán nincs. S nem jelenti azt, hogy ettõl elõbb szül az illetõ. Nekem erõs méhösszehúzódások voltak, néha derék és hüvelyi fájdalommal együttesen (talán olyan mensiszerû, görcsölõs fájdalomnak tudnám leírni).

Mitől függ, hogy mikor jön a baba? Van akinél előbb, és van aki túlhordja? Igaz, hogy a fiúk előbb jönnek?

Legjobb válasz: Való igaz nagyban a ciklusodtól függ. Szerintem elég sokan vannak akik nem a kiírt napon szülnek, de ennek semmi köze a gyermek neméhez. Nekem fiam született és késöbb jött a kiírtnál 2 nappal.

Való igaz nagyban a ciklusodtól függ. Szerintem elég sokan vannak akik nem a kiírt napon szülnek, de ennek semmi köze a gyermek neméhez. Nekem fiam született és késöbb jött a kiírtnál 2 nappal.
Szerintem is a ciklushossz is befolyásol.Én a lányomat 5 nappal hordtam túl.A ciklusaim szabalytalanok voltak, és hosszabbak.Mikor 32 nap, mikor 35.
szia szerintem a mnstruációs ciklusod hosszától függnekem két kislányom van és mind a kettõt 6 nappal hordtam túl a ciklusom pedig 34 napos mert a dokik a 28 napos ciklusra számolják ki a születés idõpontját

Az orvosom szerint a frontok miatt lehet előbb jön a baba (38 hetes vagyok) , mert nagyon lent van a baba feje. Méhösszehúzódásaim eddig is voltak, azok nem mérvadók, én meg úgy érzem itt nem lesz semmi hetekig. Lehetséges?

Viszont csak egy újjnyira vagyok nyitva, a bels? mszáj meg zárt teljesen. Lehet hogy tényleg el?bb jön,egyszer csak hirtelen beindul?

Legjobb válasz: Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)

Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)


Előbb jön a baba ha hamar leszállt a pocak?

Szombaton töltöm a 33 hetet de tegnap leszállt a pocim,azóta nincs savam pedig még napközben is fellöttyent,nagyon kényelmetlen ülni!Második terhességem fiamnál nem volt ennyire érezhet? ahogy leszállt,a hétvégére tervezem a korházi csomagot összepakolni remélem nem lesz koraszülés bel?le!!!Fiam 41 hétre született!lehet ,hogy most 36-37 hetesen szülök?Volt valaki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül jön elõbb. Egy barátnõmnek már a 8. hónapban leszállt a hasa, a baba pedig beilleszkedett a szülõcsatornába. 3 ujjnyira ki is nyílt. Ehhez képest betöltötte a 40. hetet, mire megszült.

Nem feltétlenül jön elõbb. Egy barátnõmnek már a 8. hónapban leszállt a hasa, a baba pedig beilleszkedett a szülõcsatornába. 3 ujjnyira ki is nyílt. Ehhez képest betöltötte a 40. hetet, mire megszült.
Nekem 3 hete szállt le a hasam, a baba feje 2 hete teljesen benn van a szülõcsatornában, de még nem szültem meg. 39 hetes vagyok
nekem elsõ babánál 32 hetesen szállt le a hasam, és a 40. hétre szültem:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat!
Nekem a 34. hét körül szállt le a hasam, dagadt meg a bokám és változott el az arcom.Az orvostól elkezdve mindenki azt mondta, hogy vigyázzak mert bármikor megérkezhet a bébi. Kiírt napon Tescóban flangáltunk a párommal, aznap este még vezettem is, pedig már a hetedik hónaptól alig értem el a pedálokat mert mindig hátrébb kellett tolnom az ülést a pocakom miatt. Hozzátenném a méhszáj 3000-es volt a terhesség elejétõl kezdve és mikor a szülõszobába mentem, akkor is csak 1 ujjnyira voltam nyitva.28.héttõl koponyavégû volt a lányom, de a doki a szülõszobán azt mondta, hogy kimozdítható a koponya, még messze a vége... A lényeg a lényeg:ráhúztam 5 napot és január elsején megszültem a város elsõ babáját, cakli-pakli 9 óra vajúdás után:)

Ma voltam 32. heti UH-n és azt mondta az orvos, hogy nagyobb a baba így majdnem 34 hetesnek írt Jártatok így ti is? MOst akkor előbb jön majd 2 héttel vagy csak nagy baba lesz?

Legjobb válasz: Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...

Az értékekre már nem emlékszem de folyamatosan nagyobb volt 1-2 héttel minden mérete, én is azt hittem hogy elõbb jön, de csak 5 nappal kívánkozott ki elõbb. A súlyával tévedtek a legnagyobbat egyébként, fél kg-mal nagyobb lett. Valószínûleg csak nagyobb lesz. A húgom legnagyobb babájánál a szülést is be kellett indítani, mert nagyság ide vagy oda, jól érezte bennt magát...
mekkora adatokat mért??
nem valószínû hogy elõbb fog jönni csak nagyobb baba lesz.Nekem is nagyobbnak mérték az utolsó trimeszterben , és egy gyönyörû 4050 g-os babám született a 39.hétre.:)
Az én kislányomat is nagyobbra mondták, 2 héttel... Na, ehhez képest a 39. héten született 2950g és 50cm volt:) Úgyhogy nem biztos, hogy elõbb jön, d az sem, hogy nagyobb lesz.:)
A kisfiamnál 37.hétben mondta az orvos, szülésérett bármikor kibujhat, ennek ellenére 42.héten császároztak.
Sziasztok Nekem már 2x javította át a Dr a szülés várható idõpontját igy Szept közepéröl Szept elejére ugrottunk kb 2.5 héttel nagyobb mint ½kéne½ az elsõ számítás alapján.Úgyhogy mostmár kíváncsi vagyok , hogy milessz mert tervezett császárom lessz és így még azt is átjavította Szept elsõ hetére. Örömteli babavárást midenkinek. 31-hetes km
A kérdező hozzászólása: sziasztok én sztkba járok és a nagy Uh-ra meg a Dél-Pestibe és az sztks orvos kért flowmetriát, de Az uh s doki csak ezeket az adatokat mérte meg Ac, 287 mm Th, 69 mm, Fl, 59 mm, Jó szívmüködés, hátsó falon tapadt lepény, általános mennyiségû magzatvízt Ez nem kevés?????? Se súly se Bpd?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!! Mindenkinek problémamentes terhességet!! Könnyû szülést!!

Elöbb jön a baba a méhlepény miatt?

36 hetes kismami vagyok 30-ik héttöl 3-as fokozatba van a méhlepény ma voltunk dokinál és egy hét alatt csak 40 garmmot hizott a baba most 2700 gramm tudom hogy nem tudják pontosan mérni de én mégis aggódom hogy nehogy baja legyen.A flowmetria nst rendben.Valakinek van tapasztalata?

Legjobb válasz: Ha a doki nem mondta, hogy számíthatsz arra, hogy elõbb jön, akkor nincs miért aggódnod. Akkor sem lenne nagy baj, ha elõbb jönne, mert már elég erõs. A te babád pedig nem számítana koraszülöttnek sem, mivel már 36 hetes terhes vagy és a baba súlya is megfelelõ.

Ha a doki nem mondta, hogy számíthatsz arra, hogy elõbb jön, akkor nincs miért aggódnod. Akkor sem lenne nagy baj, ha elõbb jönne, mert már elég erõs. A te babád pedig nem számítana koraszülöttnek sem, mivel már 36 hetes terhes vagy és a baba súlya is megfelelõ.
Szia! Tényleg ne aggódj, 36-ik héttõl, és 2500gramm alatt nem számít a baba koraszülöttnek.
Az én méhlepényem már 32.-ik hét óta volt III.fokban érett mégis teljesen elláttta a bébit sõtt 9 nappal túl is hordtam!Ne aggódj!A súlybecslésrõl meg annnyit, hogy még az utólsó nap is 3kg mondtak és 3500g-al születtet a kisfiam, egy másik csajt megcsászároztak mert "nagy"a baba és 2900 g lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

36hetes vagyok! 1. gyermekem fiú, 3éves lesz, pont40. hétre jött, császárral! Most is kisfiam lesz! Kinek milyen tapasztalata van? Elöbb jön, tényleg nagyobb a 2. baba? S téraránytalanság után megint várható, hogy nem lesz elegendö tágulás?

Legjobb válasz: téraránytalanság miatt született császárral? Nekem az elsõ azért lett császár, mert beletekergõzött a köldökzsinórba. A második babó egy kilóval volt nagyobb, mint az elsõ. Megint császár lett. A baba buksija fogja eldönteni, hogy bevállalják-e a sima szülést, de nagy átlagban azért nagyobbak valamivel a második babócák. Az elsõ babó 40+5 napra született a második 39+6 napra. Az a szülõszobán derül ki, hogy (ha engedik a sima szülést) mennyire és hogyan tágulsz. Boldog babavárást! :-)

téraránytalanság miatt született császárral? Nekem az elsõ azért lett császár, mert beletekergõzött a köldökzsinórba. A második babó egy kilóval volt nagyobb, mint az elsõ. Megint császár lett. A baba buksija fogja eldönteni, hogy bevállalják-e a sima szülést, de nagy átlagban azért nagyobbak valamivel a második babócák. Az elsõ babó 40+5 napra született a második 39+6 napra. Az a szülõszobán derül ki, hogy (ha engedik a sima szülést) mennyire és hogyan tágulsz. Boldog babavárást! :-)
nekem elsõ lány, második fiú-azt mondják a fiúk nagyobbak, nekem totál egyformák voltak, 3, 8 kg. és ugyanannyi centik, és mindketten a 41+0 -án születtek. minden statisztikát megcáfoltam. :D sosem lehet tudni mit hoz a sors. :)
1. vagyok: elsõ gyermek lány, a második fiú, ez lemaradt :-)
A kérdező hozzászólása: 48ora vajudas utan is oxitocinnal csak4ujjnyira tagultam..szerintem megint ez lesz, s megint csaszi lesz..nekem mindegy csak ne legyen baj, mert az elsö bebit at kellett vinni a Gyekbe, mert fertõzödõtt 48ora alatt nem csodalom...szegeny, 10nap utan hozhattam haza, s remelem most ilyen nem lesz, mert velem nem volt ott a gyerekem, mint mas anyanak a gyermekagyas osztalyon..:(
szia.nekem 5éve volt az elsõ, császár volt, téraránytalanság, fájásgyengeség miatt, most múlt héten született a második babóm, nem volt eldöntve hogyan, de amikor megvizsgáltak a szülõszobán és megnézték az utolsó uh-m, meg kérdeztek az elsõrõl azonnal mondták, hogy császár!Ja egyébként az 5éves fiam nagyobb volt mint a kisasszony, de a fejkörfogat ugyanannyi. :)
A kérdező hozzászólása: szia, köszi a válaszod.. jelenleg 39hetes leszek holnap, ugyhogy már nem sok van hátra.. s én is valószinûnek tartom azóta a császárt, mert az én 37hetes uh adataim megegyeznek az egyik ismerõsöm 38!hetes adataival, s õ 9-én megszült, 40.hétre, simán, s a gyereke 3850g 57cm, 35ös fejjel, szóval, nálunk is ilyesmi várható, vagy nagyobb.. s a doki is mondta ha akkora lesz mint az elsõ, akkor inkább császár lesz.. (hát akkora vagy még nagyobb :) ugyanis a fiam is ezekkel a paraméterekkel született, csak 36os fejjel..
van valami újság azóta?

Anyukák, akik még nem feleségek! (vagy csak a szülés után pár hónappal/évvel lettek feleségek) Mit gondoltok arról hogy előbb a baba jön csak később a házasság? !

Nem voltak emiatt rossz érzéseitek. Esetleg nem éreztétek magatokat hátrányban e-miatt? Nem a szerelem hiányzik, és nem elhamarkodott gyerek szülésről van szó mielőtt bárki ezen a szálon indulna el. Csak szimplán nem jött még ez "komolyabban" szóba.

Legjobb válasz: Mikor terhes lettem épp akkor készült eljegyezni a párom,a baba miatt a polgári esküvõt elõre hoztuk,hogy ne legyen gond a papírokkal,kaphassa az Õ vezetéknevét stb.A templomi esküvõt késõbbre terveztük,kisfiunk 1 éves jövõre szerintem megtartjuk a templomi esküvõnket,akkor lesz 2 éves a kisfiunk,nekem kicsit hiányérzetem van,mert még nem volt az az igazi esküvõ leánybúcsúval,nászúttal,de ha minden jól megy jövõre erre is sor kerül :)

Mikor terhes lettem épp akkor készült eljegyezni a párom, a baba miatt a polgári esküvõt elõre hoztuk, hogy ne legyen gond a papírokkal, kaphassa az Õ vezetéknevét stb.A templomi esküvõt késõbbre terveztük, kisfiunk 1 éves jövõre szerintem megtartjuk a templomi esküvõnket, akkor lesz 2 éves a kisfiunk, nekem kicsit hiányérzetem van, mert még nem volt az az igazi esküvõ leánybúcsúval, nászúttal, de ha minden jól megy jövõre erre is sor kerül :)
engem kicsit zavart, de inkább zavarjon minthogy én kérjem meg az õ kezét! az a férfi dolga. és lám, meg is kérte lányunk 1 éves korában:)
5 év után megvolt az eljegyzés, 10 éve voltunk együtt amikor megszületett a kislányunk, aki most 22 hós. Nem vagyunk még mindig összeházasodva, de nem is érzem fontosnak. Nekem az volt a fontos, hogy legyen gyerekünk. Nincs emiatt rossz érzésem.
Nálunk ez úgy volt, hogy a megismerkedésünk után 2 évvel volt eljegyzés, és 11 illetve 13, 5 év múlva születettek a gyermekeink. A 2. baba után kezdtem el érezni , hogy itt az ideje összeházasodni. Soha nem izgatott minket a téma különösebben, jól megvoltunk papír nélkül is. Nemrég elhatároztuk, hogy a 15 együtt töltött év és a 2 gyerek miatt összeházasodunk, de mégsem léptünk semmit. Aztán egyszer eszembe jutott, hogy idén nyáron lejár a személyim és a jogsim is, ezért mondtam a páromnak, hogy most vagy soha. Úgyis cseréltetni kell az igazolványaimat, és ha elvesz felveszem a nevét -né ként. (eddig azt hangoztattam, hogy én bizony nem veszem fel a nevét, eszem ágában sincs futkozni az igazolvány cserék miatt) 3 hét múlva lesz a szûk körû esküvõnk, és kezdem úgy érezni, hogy kerekedik a világ, jó lesz az nekünk úgy is. Jó volt így is, de úgy jobb lesz.
Engem nem zavart ez sosem, nem voltak rossz érzéseim. Nem tartottam, és nem is tartom a házasságot olyan fontos dolognak. Kb 30 hetes terhes lehettem a fiunkkal, mikor a párom megkérte a kezemet, abszolút nem számítottam rá. De utána sem mentem volna hozzá, csak amikor elkezdtük szervezni a baba keresztelõjét (ezt sem siettük el, egy éves volt) az öcsém rákérdezett, hogy ugye akkor össze is házasodunk. Mivel akkor már útban volt a következõ baba, nagyon szûk körben összeházasodunk. Ennek egy éve, a fiunk kettõ múlt, a kislány 6 hónapos lesz, hó végén leszünk egy éves házasok.
Mi 8 éve vagyunk együtt és most várjuk elsõ babánkat. Nem érzek ezzel kapcsolatban semmi rosszat, nem a papír fog minket összekötni. Más mit mondd azzal meg nem foglalkozzunk :)

38 hetes kismama vagyok, eléggé lent van a pocakom.3 napja úgy vettem észre, hogy vizes folyásom van. Ez normális? Számíthatok rá hogy előbb jön a baba?

Legjobb válasz: Vizes folyás lehet magzatvíz. Nálam az volt, szerintem vizsgáltasd meg. Mióta van? A folyás kezdete után kb 2 napra megszültem. Erõsebb jóslóid nincsenek? "Házilag" a lakmuszpapírt ajánlják a magzatvíz kimutatására, de ha görcsök is vannak mellette, akkor menj be, mert ma vagy holnap meglesz a baba!!!:-DD

Vizes folyás lehet magzatvíz. Nálam az volt, szerintem vizsgáltasd meg. Mióta van? A folyás kezdete után kb 2 napra megszültem. Erõsebb jóslóid nincsenek? "Házilag" a lakmuszpapírt ajánlják a magzatvíz kimutatására, de ha görcsök is vannak mellette, akkor menj be, mert ma vagy holnap meglesz a baba!!!:-DD
Bocsi, most olvastam, hogy 3 napja. Mindenképpen megnézetném akkor.
Szia!Mindenképp menj be a kórházba én is ugyan így jártam.Képzeld el nem mertem fel hívni a szülésznõmet, hogy valami nincs rendben mert nem volt vészes a szivárgás, mondta azért menjek be az a tuti ha meg néz.Be mentem este megvizsgált és mondta, hogy szól egy ügyeletes dokinak is az a biztos!!!Ahogy vettem le a nadrágomat a másik vizsgálónál úgy el is kezdet jobban folyni a magzatvíz, úgy hogy bent is maradtunk!39 hetes voltam.Elég egy erõsebb vizsgálat és jobban megreped a burok!Minél elõbb menjetek be mert nekem reggel lekezdõdött és este mentünk be de már a babámnak is rossz volt! 6 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Én is úgy látom nem vészes csak egy egy csepp. Ezt onnan tudom mert este hálóingbe voltam és egyszer csak mintha cseppent volna meg is lepõdtem azt hittem pisi.

Mitöl lehet hogy elkezd görcsölni a forgom és végig nyilal a combomba, görcsöl és zsibbad? 35 hetes vagyok, ez joslo fájás vagy tágulok? Mit jelent hamarosan szülhetek vagy ez nem jeleti hogy elöbb jön a baba?

Eddig nem éreztem ilyet,néha a derekam fájt és belenyilalt a combomba de igy még nem fájt és már orák ota tart.Sétátam pihentem de csak kicsit lett jobb aztán megint görcsöl.

Legjobb válasz: Nekem a huszadik héttõl voltak hasonló tüneteim a bal oldalamon, néha felkelni sem tudtam. Meg van terhelve a csípõizületed, lehet, hogy egyszerûen csak arra az oldalra nehezkeik a baba a pocakodban, kicsit olyan, mint az izületi gyulladás, jobb esetben csak egy idegpályát nyom. A jósló fájás hasonló érzés, mint amikor egy begörcsölt izmot nyomkodsz, hogy jobb legyen. Teljesen más, mint az igazi, de néha frászt lehet tõle kapni. Én a Tesco közepén ültem le :)

Nekem a huszadik héttõl voltak hasonló tüneteim a bal oldalamon, néha felkelni sem tudtam. Meg van terhelve a csípõizületed, lehet, hogy egyszerûen csak arra az oldalra nehezkeik a baba a pocakodban, kicsit olyan, mint az izületi gyulladás, jobb esetben csak egy idegpályát nyom. A jósló fájás hasonló érzés, mint amikor egy begörcsölt izmot nyomkodsz, hogy jobb legyen. Teljesen más, mint az igazi, de néha frászt lehet tõle kapni. Én a Tesco közepén ültem le :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!