Találatok a következő kifejezésre: Elég ha hetesen (125 db)

Debrecenben a Klinikán szülészeti osztályon (vagy nem tudom hova kell menni) milyen rendelési idő van? Uh kellene csináltatnom 22 hetest. Kell beutaló? Vagy elég ha az otiban a doki a kis-könyvbe beleírta hogy "22 hetes uh"

Legjobb válasz: Milyen 22 hetest?! 18 hetes van, ha erre gondoltál. Amúgy 8-tól vannak az uh-n, de érdemes pénteken 9 körül menni mert egyébként annyian vannak mint az oroszok, így esetleg apukát is beengedik veled. Úgy emlékszem kell beutaló, de ha az otiba jársz miért nem csináltatsz ott uh-t?! Talán gyorsabban megúszod.

Milyen 22 hetest?! 18 hetes van, ha erre gondoltál. Amúgy 8-tól vannak az uh-n, de érdemes pénteken 9 körül menni mert egyébként annyian vannak mint az oroszok, így esetleg apukát is beengedik veled. Úgy emlékszem kell beutaló, de ha az otiba jársz miért nem csináltatsz ott uh-t?! Talán gyorsabban megúszod.
Szerintem téged nem a klinikára küldtek, hanem majd ott az otiban megcsinálják az ultrahangot. Én tanácsadásra az otiba jártam és mindig ott csinálták meg az ultrahangot, amit a körzeti nõgyógyász kért. Nekem volt a klinikán fogadott szülészem, csak õ kért ott helyben (klinikán) végzett ultrahang vizsgálatot.
A kérdező hozzászólása: elsõnek: azt csak tudom hogy hány hetes vagyok:) 18 már rég elmúltam 22 betöltöttem és igen 22 hetes uht kell csináltatnom a másodiknak, nem nem az otiban hanem a klinikára kell mennem csak ott (klinikákon belül nem tudom hogy hova) csak volt már rá példa amikor a doki elfelejtette ideadni a beutalót és azért kérdeztem hogy kell e uh ra beutaló van már megint vissza kell mennem beutalóért az otiba körzeti dokihoz mettõl meddig van az uh rendelés a klinikán?
A második vagyok: én mindig 8-ra mentem, nem tudom meddig vannak, de délutánig tuti. A szülészeti és nõgyógyászati épületbe kell menni. Ott menj a terhes ambulanciára, ott gyûjtik be a papírokat. Mikor kijön valamelyik nõvér mond el neki, miért jöttél stb..., én szerintem nem kell külön beutaló, bárki mehet. Majd õk rendelik meg neked az ultrahang vizsgálatot és utána mehetsz uh-ra (behívnak).

Hány hetesen állítottátok össze a kiságyat? Szeptember végére várjuk a babánkat. Elég ha szeptember elején rakjuk össze?

Legjobb válasz: Szia. Bõven elég. Mi akkor állítottuk össze, amikor 37 hetes voltam. Ha esetleg 2 héttel hamarabb indul be és még nincs összerakva, összerakja apa amíg kórházban vagytok :)

Szia. Bõven elég. Mi akkor állítottuk össze, amikor 37 hetes voltam. Ha esetleg 2 héttel hamarabb indul be és még nincs összerakva, összerakja apa amíg kórházban vagytok :)
Nekem apa rakta össze, amíg a kórházban voltunk a babával. Valamivel le kellett foglalja magát szegénykém. :-)
Én július 16-ra vok kiirva és még csak a héten raktuk össze:)
Szintén 28 hetes vagyok. Mi szeptember elején költözünk a saját házunkba, addig nincs rá esély, hogy összerakjuk. Ha beköltözünk, az lesz az elsõ dolgom, hogy a Picúr doglait helyre rakjam. Mondtam is a páromnak, hogy lehet, hogy mi még pár hétig táskából fogunk öltözködni, de a kicsinek akkor is rendben kell lennie a dolgainak. Szeptember 26ra vagyok kiírva, nagyon remélem, hogy nem akar hamarabb jönni. :) ))
35 héten vettük meg és aznap fel is állítottuk.
Szia! Mi sem hoztuk még haza (anyósoméknál van). Majd ha kórházban leszek apa összerakja. Még a táskám sincs összecsomagolva. Én is szeptember végére várom. Hol fogsz szülni? 28hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat. :)

5 hetes babás vagyok. Elég ha csak ezek a tüneteim vannak? Mit kéne éreznem? 5 hetesen mit éreztetek?

A tüneteim annyi hogy nagyon érzékenyek a melleim, és émelygek.Néha érzek egy kis has szurkálást.Remélem minden ok, január elején megyek csak dokihoz.

Legjobb válasz: Szia,gyáltalán nem baj és még el fog tartani 1 darabig,ne aggódj.Érzékeny mell,mindjárt megjön érzés,rosszullét-én pl egész terhességem alatt még csak nem is émelyegtem -mind a terhességgel járHAT,de ha vmelyiket nem érzed az még nem jelenti h baj van.Ha nem görcsölsz,nem vérzel,nagy valószínûséggel minden OK,ne aggódj! Üdv:15 hetes anyuka

A kérdező hozzászólása: Ja és mindenkinek Kellemes Ünnepeket és jó babavárást!
Még annyi, hogy 6 hetesen és 6 naposan már kell lennie szívhangnak.Kedden este jelentkezem! Szia!
Szia, gyáltalán nem baj és még el fog tartani 1 darabig, ne aggódj.Érzékeny mell, mindjárt megjön érzés, rosszullét-én pl egész terhességem alatt még csak nem is émelyegtem -mind a terhességgel járHAT, de ha vmelyiket nem érzed az még nem jelenti h baj van.Ha nem görcsölsz, nem vérzel, nagy valószínûséggel minden OK, ne aggódj! Üdv:15 hetes anyuka
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Majd írj légyszimeg, hogy mi volt a dokinál!Mit látott, mit mondott stb. Én csak január elején tudok menni.
Szia! Ennyi idõsen nekem a melleim voltak nagyon érzékenyek, és iszonyatos éhségem volt állandó jelleggel. Más nem volt. De ennyibõl tudtam, hogy babám lesz és elmentem dokihoz. A többi tünet késõbb jelentkezett. Szerintem aggódnod nem kell, elég ha január elején mész dokihoz. Minden jót!
Szia! én szerdán(dec.24.)voltam kerek 6 hetes terhes. Nekem sincsenek jellegzetes tuneteim. Melleim fájnak és néha hányingerem van és a hasam fáj. Amugy minden rendben van a dokim is azt mondta.
Szerintem minden ok, ne aggódj! Nekem még émelygésem sem volt, csak 7 hetesen vettem észre, h terhes vagyok. A hasszurkálás sem gond, biztosan most ágyazódik befelé a baba, a menzesz szerû fájdogálás rám is jellemzõ volt. Sõt elég sokat fájt a pocakom az elsõ 14-15 hétig. Jó babavárást! 21 hetes kismama
Szia! Én is dec 24-én voltam 6 hetes. De nekem sem volt több tünetem egy héttel ezelõtt. Tegnap reggel volt az elsõ hányingerem. Addig csak a megjön érzés és a melleim. Én dec 22-én voltam elõször orvosnál és ma. Szerintem is ráérsz menni, ha kibírod. Én nem bírtam! :) Jó babavárást és boldog új évet!
A kérdező hozzászólása: Szia Utolsó válaszoló!Hát az az igazság, hogy nem nagyon bírom ki, de sokan mondják nem érdemes menni korán.Eltudnék menni talán hozzá magánba, mert úgy járok, de magánrendelésén nincs ultrahang.Ha megvizsgálna úgyis azt mondaná menjek januárba uh-ra!(Azt mondta mikor utoljára voltam ha dec-ben összejön akkor januárba menjek uh-ra.) Már jó lenne látni, hallani a picurt.De próbálok türelmes lenni.( nagyon nehéz ) Mindenkinek Jó Babavárást!
Szia! Utolsó vagyok. Ha nincs magánban nála uh, akkor tényleg nem érdemes elõbb menned. Nincs olyan messze az a január. Kitartás! Nyugtasson a gondolat, hogy addig ott növekszik benned. Nekem 5h 5n-an 17 mm-es petezsákom volt. Csak hogy legyen egy kis elképzelésed, mekkora a kisbabád. :) 6h3n-an a petezsák 21mm és a magzatom kemény 5mm. :) Mire te mész már neked nagyobb is lesz! :) Vigyázz magatokra!
Szia!Az utolsó elõtti válaszadó vagyok.Mindenféleképpen megírom, hogy mi volt.Én privát járok dokihoz, ezért tudok menni még ebben az évben.Kedden voltam akkor már látszódott az embrió.De szívhangnak még korai volt az UH.Nyugodj meg és pihenj sokat!Minden rendben lesz!! :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor ha én elvileg 6 hét 6 naposan megyek már lesz szívhang tutira?
A kérdező hozzászólása: bocsi utolsó elõttinek szólt az elõz
Én anno a 6-7 ik héten mentem, akkor már volt szívhang! Boldog babavárást !
Szia! Én is 5 hetes terhes vagyok.A melleim nagyon feszülnek és a reggeli émelygésem sem maradt el még eddig túl sûrûn. A reggelit is igen nehezen küzdöm le.Egy picit fáradékonyabbnak is érzem magam.Jómagam kedden megyek orvoshoz.Boldog babavárást és kellemes ünnepeket kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Utolsótól kérdezném aki szintén 5 hetes: Te mikor mész dokihoz?vagy voltál már?
Ne aggódj nekem is ugyan ezek a tüneteim én is 5 hetes vagyok:) :) Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: És az nem baj, ha csak néha érzem a hasszurkát?Szóval nem sokszor.1 hete még sokkal többször éreztem!
Én a 12.25ös vagyok 21:58körüli!Én is január elején megyek dokihoz és akkor elvileg már 8hetes leszek és ver majd a kicsi szive:)


Kell a beutaló. Inkább 28-30 hetesen, amennyire emlékszem, utána 36.38 van az utolsó.
Nekem pont tegnap mondta a dokim, hogy legközelebb 32 hetesen kell menni ultrahangra. Én most vagyok 25 hetes és az nagyon messzinek tûnik, de mi bejelentkeztünk 4D-re.Szerintem sima ultrahangra csak a doki küldhet, de a magánút megengedett, ha nagyon kíváncsi vagy. :)
A kérdező hozzászólása: A sima ultrahang érdekelne engem, 25 hetesen voltam már 4D-n. Én sem bírtam ki, muszáj volt elmennünk, de nem lettünk okosabbak mert nem mutatta meg a picurkánk, hogy ki is õ valójában:) Ezért várom már a következõ ultrahangot, csak mindenhol most mondanak az orvosok..

14 hetes vagyok. Elég ha 2-3 naponta szedem az elevitet? Folsavat és c-vitamint minden nap. Sok zöldséget próbálok enni. Elég ez a kisbabámnak?

Így végre minden nap tudok wc-re menni, ami el?tte 3 naponta ha volt.

Legjobb válasz: Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta,hogy elég belöle heti 1-2,de irt fel vasat,amit mindennap szedek.

Szerintem elég! Nekem az orvos a 20. héttöl mondta, hogy elég belöle heti 1-2, de irt fel vasat, amit mindennap szedek.
Én eleinte csak elevitet és folsavat szedtem minden nap, kb. 12 hetes korunkig. Aztán a doki írt ki magneB6-ot (érzem is a szükségét, mert nem feszül így a pocakom), abból eleinte napi 1 volt, most napi kettõ. Továbbá C vitamint én is szedek (500 mg), de csak akkor, ha adott nap nem eszek legalább 2 féle gyümit. Calciumot szintén szedek (Béres, 500 mg) kb. 3-4 naponta egyet, a fogaim rendben vannak. Illetve, mivel vérszegény vagyok, vaskészítményt is felírtak (Neo-Ferro-Folgamma), abból napi 1 (de 2 kellene. Elevitet kb hetente egyszer "eszek", de akkor nem veszek be mást, csak a vasat és 1 magnéziumot. Na, jó kis koncepció:) Gondolom látszik, hogy 1. baba:)
Nekem a védõnõ mondta, hogy elég 2-3 naponta az Elevitet szedni, különben székrekedést okoz. Nálam okozott is, mert amikor elkezdtem szedni akkor minden nap szedtem, utólag világított meg a védõnõ is!
Persze elég én sem szetem csak 2-3 naponta mert megfogta a székletem meg égetett nagyon már nem szedem egyátalán igaz jo nagyon mert beteg nemvolta most sem vagyok.

Debreceni kimamák, az Sztk ban az ultrahangra be kell jelentkezni? Csak annyi van a papiromon, hogy 10 nap múlva kontroll, holnap mennék a 12 hetes genetikai, uhra, elég ha csak ott beadom a papirt?

Legjobb válasz: Szia! Gondolom az OTI-ra gondolsz (én csak így ismerem :) ) Én egyszer voltam uh-on, a 32 hetest csináltattam ott, de mikor a doki küldött kérdezte, hogy oda megyek-e vagy a Klinikára és úgy adta a beutalót, úgyhogy ebbõl gondolom, hogy külön beutaló kell. Bejelentkezni nem kell, csak oda mész és amikor valaki kijön akkor beadod a papírt és szólítani fognak!!! A "10 nap múlva kontroll" nem tudom mit jelenthet!!! De ha bizonytalan vagy inkább hívd fel a védõnõt vagy a dokidat, ha van!

Szia! Gondolom az OTI-ra gondolsz (én csak így ismerem :) ) Én egyszer voltam uh-on, a 32 hetest csináltattam ott, de mikor a doki küldött kérdezte, hogy oda megyek-e vagy a Klinikára és úgy adta a beutalót, úgyhogy ebbõl gondolom, hogy külön beutaló kell. Bejelentkezni nem kell, csak oda mész és amikor valaki kijön akkor beadod a papírt és szólítani fognak!!! A "10 nap múlva kontroll" nem tudom mit jelenthet!!! De ha bizonytalan vagy inkább hívd fel a védõnõt vagy a dokidat, ha van!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, az orvosom a múlt héten küldött a 12 hetes uhra, de elszámolta 1 héttel, és emiatt irták rá, hogy 10 nap múlva menjek vissza, addig is fejlõdik még a Picikém:-)Na mindegy, majd holnap odamegyek reggel, aztán majd meglátom mi lesz, csak nem küldenek el:-)
Szia, ha még jársz erre: Leírnád pontosan, hogy volt? Kell-e idõpontot kérni, mikor van rendelés, jöhet-e a párom - ezek érdekelnének. Nagyon szépen köszönöm elõre is a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Szia!Nem tudom , lehet késõn irok, de közben megszületett a kislányom:-))Az sztkban csak a beutaló kell, odamész és fogadnak egybõl majd.Mehet egy kisérõ is, nagyon kedvesek ott:-)

14 hetes anyatejes babánál elég, ha 5x szopizik egy nap?

Napközben 4x,éjjel 1x.

Legjobb válasz: Az enyém születése óta 5-ször szopizik naponta, és azt mondta a védõnõ, hogy mivel szépen gyarapodik, elég. Ha a Tiednek is megvan a heti min. 12 dkg súlygyarapodás, akkor elég.

Az enyém születése óta 5-ször szopizik naponta, és azt mondta a védõnõ, hogy mivel szépen gyarapodik, elég. Ha a Tiednek is megvan a heti min. 12 dkg súlygyarapodás, akkor elég.
Az én fiam 10 hetes, és ugyanígy eszik, éjjel 1, napközben 4 alkalommal. Ha nem kel fel éjjel, akkor 5-ször szoptatom napközben. Adnék neki persze, ha soron kívül megéhezne, de egyenlõre jó így neki. szépen gyarapodik, már majdnem hat kiló. Gondolom, Te is észrevennéd, ha nem lenne elég a babádnak a kaja...

Nem beszéltünk a pénzről a dokimmal, császár volt. Elég, ha a 6 hetes kontrolnál adok neki pénzt?

Nem nagyon foglalkozott velem, gyorsan felvittek a m?t?be, aztan amíg bent voltam talán kétszer jött oda hozzám.

Legjobb válasz: Ez mi? Fogadott doki? Ha igen akkor ki kell fizetni az írásban megbeszélt tarifát..ha pedig nem fogadott, akkor nem a 6 hetesen, de egyáltalán nem kell adni semmit.., max egy doboz bon-bonnal köszönd meg, hogy 2x rádnézett, vag yez nekem bonyolult hogy is volt az a szülés??Ki csinálta a császárt a nõvér??

Ez mi? Fogadott doki? Ha igen akkor ki kell fizetni az írásban megbeszélt tarifát..ha pedig nem fogadott, akkor nem a 6 hetesen, de egyáltalán nem kell adni semmit.., max egy doboz bon-bonnal köszönd meg, hogy 2x rádnézett, vag yez nekem bonyolult hogy is volt az a szülés??Ki csinálta a császárt a nõvér??
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mit nem lehet ezen erteni... nem, nem irtun k papirt, ha irtunk volna tudnam, mik a feltetelek. Egyebkent sose hallottam ilyenrol, hogy valaki szerzodest ir a dokijaval. Jartam egy orvoshoz terhesgondozasra, o volt ott a szulesnel, de nem o volt az ugyeletes, hozzam jott be. Gondolom illek adnom neki valamennyit, a kerdesem csak annyi volt, hogy eleg-e, ha csak a 6 hetes kontrolnal adok neki.

3-4 hetes előnevelt csirkéknek még kell fűteni áprilisban vagy elég ha teszek alájuk szalmát?

Malacólba hozok jércéket, elég zárt és van egy ajtaja is.Ha teszek alájuk szalmát vagy forgácsot, és éjszakára rájuk csukom az ajtót, nem fognak megfázni, ugye?

Legjobb válasz: Szerintem még lehet, hogy kellene föléjük izzót raknod. Elég nehezen akar jönni a jó idõ, hûvösek az éjszakák.

Szerintem még lehet, hogy kellene föléjük izzót raknod. Elég nehezen akar jönni a jó idõ, hûvösek az éjszakák.
Általában a 3 hetes csirkének nem kell már fûteni, de ez a mostani idõjárás igencsak zord számukra. Ha jó vastagon bealmolsz, akkor lehet, hogy kibírják, csak fennáll a veszélye, hogy összebújva letapossák egymást. A hétvégére már mondják a jobb idõt...
Az összebújás miatt lámpát tegyél be. Így mozognak, esznek és nem tapossák el egymást. Ha kell akkor inkább az ólból rekessz le egy darabot a csirkéknek, hogy melegebben legyenek, de azért mozogni tudjanak.

34 hetesen elég ha iszom naponta a Hipp Natalt és szedek mellé Béres Magne B6-ot?

Eddig ittam naponta C-vitamin, Kalcium, Vas pezsg?tabit, erre még szükség lehet ilyenkor?

Legjobb válasz: Elég. Annyi, hogy a magne B6-ot szerintem egy-két héten belül abbahagyhatod, nem javasolt végig szedni. Elnyomhatja vajúdáskor is a görcsöket és meghosszabbíthatja ezzel az egészet.

Elég. Annyi, hogy a magne B6-ot szerintem egy-két héten belül abbahagyhatod, nem javasolt végig szedni. Elnyomhatja vajúdáskor is a görcsöket és meghosszabbíthatja ezzel az egészet.
Szerintem bõven elég.Én Gravidát szedek és magnéziumot, vmint vasat írt még a doki elejétõl fogva, de azt nem mindig szedem.Nem érzem szükségét már és havi 3000be kerûlt.Emellett minden nap ettem és eszem gyümit és joghurtot. 32heteske
Bõven elég, de a MagneB6-ot a 36. héten abba kell hagyni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!