Találatok a következő kifejezésre: Elég a igazolvány (47 db)

Elég a személyi igazolvány mindenkinek, mivel Uniós országba mentek...

Dubrovnikba utazunk a jövõ héten, és nem tudjuk, hogy szükségünk van-e útlevélre vagy csak elég a személyi igazolványunk felmutatása az oda- és visszajutásban?

A válaszokat nagyon szépen köszönöm! :)És minden segítségért hálás vagyok! :)

Legjobb válasz: Az Európai Unió tagországaiban, annak polgárai érvényes személyi igazolvánnyal VAGY bármilyen formátumú érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak, ide értve az ideiglenes személyit is. Országon belül az érvényes jogsi is alkalmas a személyazonosság igazolására, de ezt úti okmányként nem elfogadható.

Az Európai Unió tagországaiban, annak polgárai érvényes személyi igazolvánnyal VAGY bármilyen formátumú érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak, ide értve az ideiglenes személyit is. Országon belül az érvényes jogsi is alkalmas a személyazonosság igazolására, de ezt úti okmányként nem elfogadható.
Rendszeresen kártya formájú személyivel megyek át. Sõt, ha a közeli Bosznia és Hercegovinán is át kellene mennetek, ott is elég a kártya típusú személyi igazolvány. Hivatalos információ a Konzuli Szolgálat homlapján: [link]
Csak egy tipp, ha beugrotok Mostar-ba Boszniába, akkor ott Mostarig a turisták miatt nem kell útlevél
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Erre voltam kíváncsi: "A Dubrovnik felé vezetõ Adria-autóút egy rövid szakaszon (Neumnál) Bosznia-Hercegovina területén vezet át. Magyar állampolgárok érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány birtokában utazhatnak be Bosznia-Hercegovinába, ahol kilencven napot meg nem haladóan tartózkodhatnak turisztikai vagy üzleti célból. Azon kiskorú magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek személyi igazolvánnyal, továbbra is csak érvényes útlevéllel utazhatnak." :)
Elég a személyi igazolvány. (A nem kártya is jó.)


Személyi igazolvánnyal kell igazolnia az átvevõnek a személyazonosságát.
Tényleg elég.tutira. :)
Elvileg nem kell útlevél, igen.
A kérdező hozzászólása: jajj de jó.:$$:DDD

Ha Ausztriába akarunk menni 8 hónapos babával és 6 évessel oda nekik is elég a személyi igazolvány?

Legjobb válasz: Igen,elég,de az mindenképp kell.Ha van idõ rá ,érdemes ingyenes Eu-s betegkártyát is csináltatnotok,azonnal megcsinálják nem kell várni rá és 2 évig érvényes.Az OEP-nél kell igényelni.

Igen, elég, de az mindenképp kell.Ha van idõ rá , érdemes ingyenes Eu-s betegkártyát is csináltatnotok, azonnal megcsinálják nem kell várni rá és 2 évig érvényes.Az OEP-nél kell igényelni.
úgy van ahogy az elõzõ válaszoló mondja :)
Igen, elég.
A kérdező hozzászólása: ok köszi :)

Egy gyors kérdés, Londonba elég a személy igazolvány vagy csináltatnom kell Új útlevelet ha lejárt? Másfél éves kisgyereknek milyen papírra van szüksége utazáshoz?

Legjobb válasz: Elég a személyi. Múltkor a 10-11 éves gyerekek mentek személyivel Német országba. Úgy hogy sztm elég

Elég a személyi. Múltkor a 10-11 éves gyerekek mentek személyivel Német országba. Úgy hogy sztm elég
Nem árt útlevél.Az angolok elég hülyék ilyen téren
Elég a személyi, én már többször voltam és nem volt semmi gondom. Csak emiatt ne csináltass új útlevelet.
Mi mikor átkeltünk komppal, csak és kizárólag útlevelet fogadtak el. 13-14 évesek, plusz pár felnõtt volt a buszon.
Én eddig 4x voltam Londonban és mind a 4 alkalommal újfajta (kártyás) személyivel a zsebemben. Senkinek egy szava nem volt, elfogadták. Úgyhogy természetesen elég, ha újfajta személyid van. A régit sajnos nem fogadják el.
A régit is el kell fogadniuk, de praktikusabb a kártyás.
A régit nem fogadják el. Már csak azért sem, mert totálisan magyar nyelvû az egész. Az angolok meg néznek majd, mint a lukinyúl, hogy ezmiez..? Szóval a régi biztosan nem jó. Új kell, vagy útlevél.
Ha a régi biztosan nem jó, akkor vajon anyámnak miért fogadták el?
1 hete jöttem haza Angliából. Kompoltam is. Elég volt a kártyás személyi. Útlevelem nincs (a régi is le van járva). Beengedtek, nem görénykedtek. Visszafelé meg szó szerint szärtak rá. Szóval elég, nyugi! :) Jah és nálunk is voltak gyerekek, nekik is elég volt a személyi. Max az igazolást kérhetik el, ha nem a saját szülõjével utazik.

Kell útlevél ha repülővel megyek Európa vmelyik városába vagy elég a személy igazolvány?

Legjobb válasz: EU-n belül elég a személyi, mindegy mivel utazol. EU-n kívül is elég az új, kártyás személyi pár országba, de abban nem vagyok 100%-osan biztos, hogy ez nem csak a közúti határátkelésre vonatkozik.

EU-n belül elég a személyi, mindegy mivel utazol. EU-n kívül is elég az új, kártyás személyi pár országba, de abban nem vagyok 100%-osan biztos, hogy ez nem csak a közúti határátkelésre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi:)
ahova közúton elég a kártyás személyi, oda repülõvel is.
Elég a személyi.
Már vagy 4 éve nem kell.
Elég a kártyaformátumú személyi igazolvány. Ha ez nincs, akkor érvényes útlevélnek kell lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, egy Görögországi úton morfondíroztam, de nincs útlevelünk, gondoltam itt egybõl lesz válasz.

Szükséges e útlevél, ha az Egyesül Királyságba szeretnék utazni, vagy elég a személyazonosító igazolvány?

Szeptember végén utazunk Angliába. Elmúltam már 18 éves. Elég a személyazonosító igazolvány a kiutazáshoz?

Legjobb válasz: Elég a személyi.

Elég a személyi.
Már 9 éve elég a személyi, de nyugodtan kérdezzétek meg egy nap 12-szer, ahelyett hogy visszaolvasnátok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Visszaolvastam, de nem találtam, csak egy nagyon régi kérdést. Azért kérdeztem meg, mert kitudja, hogy mikor változik a szabály.
A kérdező hozzászólása: Elnézésedet kérem, hogy megmertem kérdezni. Csak egy ártatlan kérdés volt. Nem értem miért kell ezen ennyire felkapni a vizet. Elég, ha annyit írsz, hogy nem kell útlevél, vagy pedig nem is kell semmit se válaszolni. U.i.: Még egyszer köszönöm szépen a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!