Találatok a következő kifejezésre: Elég, hogy a 4 hónapos (22 db)

Hogyan lehet, hogy a 4 hónapos kislányom 5-10 perc alatt eleget szopizik?

Legjobb válasz: egyrészt erõsebb, mint korábban volt. Másrészt, már akkora, hogy néha jobban leköti a külvilág, mint a szopizás, így csak annyi tejet iszik, amennyitõl nem lesz éhes (azaz nem eszi degeszre magát), és utána inkább nézeget, kommunikál. 4.5 hós kisfiú anyukája

egyrészt erõsebb, mint korábban volt. Másrészt, már akkora, hogy néha jobban leköti a külvilág, mint a szopizás, így csak annyi tejet iszik, amennyitõl nem lesz éhes (azaz nem eszi degeszre magát), és utána inkább nézeget, kommunikál. 4.5 hós kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet. Egyébként most 8 kiló, tehát eleget eszik :-)
Nálunk ugyanez a helyzet! Állanódan idegesítem magam rajta, pedig 7, 5 kiló 4, 5 hónaposan... Én este büfiztetés után megkínálom a másik mellembõl is. Mostanában el is fogadja, onnan is 6 percig szopik. Jól is alszik... :) De van, hogy nem kell neki. Ne aggódj, biztosan elég, ha szépen fejlõdik!
Lehet. Egyre erõsebb, ennyi idõ alatt is jóllakik. Kb. 5 hónapos kora óta mi is 5 perc alatt befejezzük.

Elég, hogy ha a 4 hónapos bullmasztiffom kétszer kap enni 1 nap?

Ez a 2 adag úgy gondolom,h. vitaminban,kalciumban,energiában megadják neki a kell?tt,és jó izomzatban is van.

Legjobb válasz: Hát nem tudom nekem van egy német dogom és õ most 5 hónapos de 3x kap enni 1 nap és így van jó kondiban bár nagyon lusta és egész nap csak eszik meg alszik na meg játszik :)(ja amugy mi is bullmasztiffot szerettünk volna de maradtunk a dog mellett)

Hát nem tudom nekem van egy német dogom és õ most 5 hónapos de 3x kap enni 1 nap és így van jó kondiban bár nagyon lusta és egész nap csak eszik meg alszik na meg játszik :) (ja amugy mi is bullmasztiffot szerettünk volna de maradtunk a dog mellett)
sztem bõven elég de a tenyésztõk 3szor adnak és a hét 7 napjábol 6 on kap enni és valamelyik napoon eggyátalán nem kap enni!!! (de vigyázz a "zero" nap után ugyanannyit kapjon, mert ha dupla adagot kap éhgyomorra akkor baja is lehet mivel összeszûkül a gyomra 1nap alatt és ha éhségében nagy adag kaját benyal akkor: bélcsavarodása lehet vagy kiszakad a bele vagy jobb esetben csak hány)+ EZT TENYÉSZTÕTÖL TUDOM ugyhogy nem csak hablagyolok (énis szeretem a kutyákat ugyhogy isten ments hogy bajt hozzak egy KUtyás nyakába!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a véleményeket. Ahoz képest, hogy bullmasztiff a , , Kis" TYSON elég aktív és mozgékony (szerencsére), de mondjuk most is úgy horkol a pincelépcsõn, hogy felhallani = "egy férfivel" :)
igen 6hónapos koráig 3szor, 1évesig kétszer, utána egyszer!
hello! mi a kutyánkra csontsoványan találtunk rá, a gazdija nem etette, csak 3naponta kölyökkorában. amíg fel nem hízlaltuk szegényt normális testsúlyra, 3szor kapott enni mindenfélét. száraz tápot, konzervet, fõztünk is rá, és így lett belõle szép felnõtt kiegyensúlyozott kutyus, de már régen csak naponta egyszer kap enni. szóval idõvel mindenképp csökkentsd, de azért talán jó lenne most még neki a többször kevesebb kaja tényleg
Még pici a kutyus, így többször kevesebbet adj neki, ha megtudod oldani! 3szor legalább!
Nekem egy Goldenem van. A tenyésztõ azt mondta /és igy is tettük/, hogy fél éves koráig napi 3x adjunk neki és utána magától elhagyja az "ebédet"./ami így is volt/ És 1 éves koráig napi 2x. 1 éves kora utána napi 1x. /Az enyém már csak vacsorázik + pár jutifalat napközben./
rotimnak több mint féléves koráig napi 3x adtam kaját, aztán egyéves koráig kétszer, azóta egyszer. de az is igaz, hogy hetente legalább 6-7 órát mozgott.(meg most is, csak már kifejlett)
Hát nemtom hogy egészséges-e egy kutyának 1napban 1nél többször adni ételt! Az én kutyám pici kora óta 1szer kapott melegkaját 1nap és mellé szárazkaját...és ha megéhezett azt falatozta:) természetesen mellé vizet is kapott:) De szerintem kérdezd meg az állatorvostol hogy pici kutyának hányszor kell, nehogy valami gond legyen!:)
inkább 3x!

Mi lehet az oka annak, hogy a 4, 5 hónapos kislányom nem szopizik annyit, mint amennyit kéne neki, pedig van tejem elég?

4 napja mérem a szopikat a gyerekorvos tanácsára, 950ml-t kéne ennie egy nap szerinte, de ? csak 600-650ml-t szopizik. Most voltunk 4 hónapos státuszon, ott kaptuk a mérleget. Ilyen most a súlygörbéje:

Legjobb válasz: Milyen a gyarapodása? Nem fejlõdik rendesen? Vagy miért fontos, hogy tankönyv szerint mennyit kellene ennie? Hány kiló most, és mennyivel született?

Milyen a gyarapodása? Nem fejlõdik rendesen? Vagy miért fontos, hogy tankönyv szerint mennyit kellene ennie? Hány kiló most, és mennyivel született?
Miért ne lehetne? Hízik a gyerek, szemmel láthatólag semmi baja, mint írtad, ráadásul ha jön a foga, örüljön a d.nõ, hogy ennyit is hízik.. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást! Csak attól parázok, hogy nehogy az legyen, mint ismerõsnél, hogy õket meg már elküldte vérvételre, meg minden felesleges vizsgálatra, mert nem könyv szerint hízott a gyerek, aztán meg csak kiderült, hogy semmi gond nincs ott sem, jól meghurcolták szegény gyereket, meg az anyját is :-( Meg lehet ilyet tagadni, ha én meg érzem, hogy semmi gond? Le lehet rázni az orvost meg a védõnõ segédeit?
Ja, és nekem elsõ baba. Gondolom neked is, hogy a doktornõ ennyire be tudott paráztatni?! :-) A védõnõm azt mondta, hogy heti 100 gr-ot kell hízniuk ebben a korban vagy havi 400-at, mert a "drága" d.nõm is azt mondta, 2 hetente kell 300-400-at. Ne aggódj, ahogy elõttem is írták, hízogat szépen, úgyhogy ne aggódj!!!! :-D
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszi a válaszokat! A kislányom tényleg ügyes, mosolygós gyerek, sokat mozog, forog hátról hasra és vissza, és kint van már két foga is, fent meg jön a többi, tiszta piros, dagadt az ínye. Talán ez is közrejátszik, hogy nincs olyan farkasétvágya, mint ahogy könyv szerint kéne.
Nekem is volt egy ilyen idõszakom, amikor a kicsi "csak" olyan 270 gr-ot hízott 2 hét alatt és a dokinõ pótlást akart neki adni, holott õ elvileg szoptatáspárti.. Kicsit gyakrabban etettem a gyereket, akár 2 óránként is, azóta meg nem is mérem egyáltalán etetések után, hízik, amennyit hízik, ha jókedvû, kiegyensúlyozott, látszólag semmi baja, akkor én tojnék a dokinõre. Nekem sem evett sose annyit, amennyit "kellene", max a felét, 3/4-ét és mégis jól táplált babóca..:-) Nekem is kb annyival született a lányom, mint a tiéd(3690 g), most olyan 7370 körül van, de õ az elsõ hónapban 1, 5 kg-t hízott.. :-D Nekem is azzal jött a d.nõ, hogy a jóltáplált gyerekek 3-4 hónapra dupláznak.. Hát istenem, a tiéd 5-6 hónapra fog, miért van ennyire oda tõle a d.nõtök?! Rakd csak el azt a tápszerreceptet a fiók mélyére és ne idegesítsd magad ezen! A gyerek tudja, mennyire van szüksége
A kérdező hozzászólása: Azért linkeltem a görbét, mert egy hasonlót mutogattak nekem a tanácsadóban, hogy ezen lehet látni, hogy nem fejlõdik rendesen a gyerek :-(
Én szoptatnék tovább. A gyerek ha nem kér többet, akkor nem kér többet. Nem arról van szó, hogy éhezik, csak nem kell neki. Miért kéne tömni ha egészséges, boldog gyerek?
A kérdező hozzászólása: 3700gr-mal született, most 6580gr. Egy hónappal ezelõtt 6140 volt, szóval most csak 440gr-ot hízott. Ezért kell írnom minden szopit, grammot, milit, stb. Egy hét múlva konzultáció újra a dokinénivel. De nem kér többet, mit csináljak? Kezdjem el a fõzelékeket adni neki? Vagy hagyjam?
Nem értem, minek neki tápszer, hiszen nem arról van szó, hogy kevés lenne a tejed, hanem õ nem igényel annyit, mint a könyv "elõir". Én kisfiam se szopizott annyit, amennyit a könyv elõirt, mégis szépen hizott, sõt, a védõnõ még csökkenteni akarta a szopik számát, mert gyakran szopizott. Ha hónapról-hónapra gyarapszik a súlya, akkor nem kell izgulni, neki ennyi az igénye. Felnõttek se egyforma adagokat esznek.
Az én fiam is 4, 5 hónapos, és szopizik 8-9-szer egy nap kb. 80-150 gramm között. Van, hogy õ is fele annyit eszik egy nap, mint az "elõírt", de hízik 30-40 dekát havonta, így engem nem érdekel. Mondjuk csodálkozom rajta, hogy lehet elég neki, de nem erõltetem, néha megpróbálom kínálni neki újra, vagy a másik cicimet, de csak vigyorog rám és nem kér.
Megmondod, hogy sajnos nem fogadja el a tápszert! Az enyémnek is írtak, már a cumisüveg látványától is ordított, akárhogy próbáltam, kanállal, pohárból, nem ette meg. Amúgy nem kicsi a babád, az enyém 4 kiló felett volt mikor megszületett, jól néztünk volna ki, ha 3-4 hónaposan 8 kiló lett volna!

Ugy tunik nem eleg a tejem, mert van hogy sir a szopi utan a 4 honapos babam, probalkoztam potlassal de egyszeruen nem issza meg csak ordit! Tanacstalan vagyok. Hogyan vegyem ra hogy elfogadja a tapszert?

Legjobb válasz: Szerintem sem a tápszer a megoldás rögtön. Egy tanácsadó egyszer ezt mondta: ha a baba egy nap x-et eszik, de másnak 2x-et szeretne, akkor bizony kicsit éhes marad, sokszor kell cicire tenni és 1-2 nap múlva már a cici 2x-et fog termelni. Õ szúrta el, õ fogja helyre hozni is. A fõ, hogy gyakrabban kerüljön cicire. Tej elfogyni nem tud, hiszen szopizás közben termelõdik. Azaz, ha pár csepp is, de annyi folyamatosan jön neki, ha ügyesen szívja. Olvasgasd az LLL füzeteket és akár egy tanácsadót is hívj fel, aki ingyenesen profi tanácsokkal ellát: www.lll.hu Kitartás és boldog babázást!

Szerintem sem a tápszer a megoldás rögtön. Egy tanácsadó egyszer ezt mondta: ha a baba egy nap x-et eszik, de másnak 2x-et szeretne, akkor bizony kicsit éhes marad, sokszor kell cicire tenni és 1-2 nap múlva már a cici 2x-et fog termelni. Õ szúrta el, õ fogja helyre hozni is. A fõ, hogy gyakrabban kerüljön cicire. Tej elfogyni nem tud, hiszen szopizás közben termelõdik. Azaz, ha pár csepp is, de annyi folyamatosan jön neki, ha ügyesen szívja. Olvasgasd az LLL füzeteket és akár egy tanácsadót is hívj fel, aki ingyenesen profi tanácsokkal ellát: http://www.lll.hu Kitartás és boldog babázást!
Én nem fejtem és nem szedtem semmilyen csodaszert, ha szaporítani kellett, hanem csak gyakrabban szoptattam és elég is volt. Pl. hétfõn elkezdtem gyakrabban szoptatni és szerdára már érezhetõen több lett a tejem. Mielõtt pénzt költenél és/vagy plusz munkát vennél a nyakadba, próbáld meg te is ezt az igen egyszerû, kézenfekvõ és gyors módszert, mert ennél hatékonyabb tejserkentõ mód nem létezik. Nem biztos, hogy önmagában használ, de enélkül szinte lehetetlen.

4 hónapos babám mostanában a kettő helyett 3-szor, van hogy 4-szer ébred éjszaka sírva, nyöszörögve. Olyankor csak a szopitól nyugszik meg. Talán nem lenne már elég neki a tejcsim, annak ellenére, hogy úgy érzem van?

Legjobb válasz: Az enyém 8 hónapos 4 hónapos kora óta csinálja, nem tudom miért, ciczik éjjel 2-3x. Tejem elég neki, lefejt tejet pluszba, ha adtam, vagy nem kellett neki, vagy ugyanúgy felébredt. Nemrég próbáltam fürdés elõtt pépet adni neki, akor is ugyanúgy felkelt. Paszz.

Az enyém 8 hónapos 4 hónapos kora óta csinálja, nem tudom miért, ciczik éjjel 2-3x. Tejem elég neki, lefejt tejet pluszba, ha adtam, vagy nem kellett neki, vagy ugyanúgy felébredt. Nemrég próbáltam fürdés elõtt pépet adni neki, akor is ugyanúgy felkelt. Paszz.
Szia! Az Én 4 hónapos babám is ugyanezt csinálja! Eddig 1* kelt szopizni és kész. Most már 3* kel és csak a cici nyugtatja meg. Nyöszörög, nyûglõdik, forgatja a fejét. Arra gondoltam, hogy a foga miatt lehet, mert eléggé be van duzzadva az ínye. Lehet kéne adni neki este valamit fogzásra, hátha nyugodtabban aludna. Lehet a Te babádnál is ez van.
elsõ Chamomilla, Viburcol, Dentinox- ezek közül egyik sem használt
Második vagyok. Igen, tudom valakinél semmi nem használ fogzásra, de azért mindenkinek meg kell próbálnia, mert nem egyformák a babák. Van akinek a borostyán lánc válik be, van akinek a homeos bogyó, van akinek az ecsetelõ. Mindent meg kell próbálni, hogy nyugodtabban aludhasson a kisbabánk:-)
Nem lebeszélésnek írtam.
Remélem nekem használni fog valamelyik;-) (második voltam)

4 honapos kisbabám 220 ml viz, plusz 7 kiskanál tápszert eszik. A 4 orát is alig birja ki vele. Elég nagy baba 7kg felett. Kicsit aggodom, hogy sok neki, és nem tudom mit csináljak. Almát néha eszik du. , de mást nem akar. Mit kellene csinálnom?

Az éjszakt átalussza. Este 8-tol, reggel 6-ig.

Legjobb válasz: Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

Szia! Kicsit próbáld meg érthetõbben feltennia kérdést mert igy csak hülyeségeket mondunk majd."a 4 órát is alig birja ki vele" ....."Kicsit aaggódom hogy sok neki" a két mondatnál elég nagy az ellentmondás...most vagy sok vagy kevés

4 és fél hónapos babámat csak szoptatom, kb. 4 napja állandóan cicilne, lehet hogy már nem elég neki a tej? Honnan tudom, hogy kell-e már pótolnom valamivel?

Legjobb válasz: Nálunk is volt ilyen idõszak. Nyugodtan szoptasd meg annyiszor, ahányszor igényli, néhány nap alatt több tej fog termelõdni. Én is mindig így csináltam, soha nem pótoltam. Most 6 hónapos a csajszi és kizárólag csak tejcsizik. Ha pótolod, nem fog több tejed termelõdni, így csak egy ördögi kör alakul ki. nagycsaládos anyuka

Nálunk is volt ilyen idõszak. Nyugodtan szoptasd meg annyiszor, ahányszor igényli, néhány nap alatt több tej fog termelõdni. Én is mindig így csináltam, soha nem pótoltam. Most 6 hónapos a csajszi és kizárólag csak tejcsizik. Ha pótolod, nem fog több tejed termelõdni, így csak egy ördögi kör alakul ki. nagycsaládos anyuka
igazat adok az elottem szólónak, szopós babáknál nem lehet olyan idobeosztást csinálni mint a tápos babáknál (pl. csak 3 óra elteltével ehet újból). vannak idoszakok mikor tobbszor kérnek van amikor kevesebbet. és igen minnél tobbszor eszik annál tobb a tej.
A kérdező hozzászólása: jaj..nem 3-4 , hanem 2-3 hónapos lesz :) ))
Szerintem három hónapos gyerekkel már elmehettek, béreltek egy apartamant, visztek utazóágyat, babakocsit, persze jó, ha autóval mentek. Az én fiam most 3 hónapos, ha nyár lenne, simán elvinném, már nem olyan kis gyámoltalan, mint egy újszülött. Sõt, nagyon élénk és érdeklõdõ. Gondolom ha menetk nyaralni és még csak 3 hónapos, akkor szopizni fog még, így a kajájával nem kell bajlódni. Vigyél babakocsit is, meg kengurut/kendõt is, így bárhová el tudtok menni este sétálni, hidd el, nagyon jó lesz!

Erezheti már jovoheten lesz 4 honapos babam hogy mozgolodik a fogacskája? Elég nyugoske, folyamatosan ragja a kezet vagy a mienket akarja, nagyon nyálzik es mar masodik hete nádhás is. (errol azt olvastam h elofordulhat akkor)

Legjobb válasz: *nyáladzik, náthás (bocs, kijavítottalak) Persze, a fogzás beindul elég gyakran már 3-4 hós korban, de ez nem azt jelenti, hogy fog is lesz belõle. Az ujjatok helyett rágókát adjatok neki, az a legjobb amit hûtõbe kell tenni. Ez hûsít így nem viszket neki annyira.

*nyáladzik, náthás (bocs, kijavítottalak) Persze, a fogzás beindul elég gyakran már 3-4 hós korban, de ez nem azt jelenti, hogy fog is lesz belõle. Az ujjatok helyett rágókát adjatok neki, az a legjobb amit hûtõbe kell tenni. Ez hûsít így nem viszket neki annyira.
Igen még ezen kívül millió egy dolog ami elõfordulhat ha jön a fog elõször is , dudoros neki az ínye fehér, hasmenés elõfordulhat, a lányomnak amikor kijött az elsõ foga akkor egész nap alig evett, és amikor törte át a fog az ínyet akkor hatalmas ordítás, hányás hasmenés, és minden ami rosz, napokkal elötte éjszaka felkelt egyszer kétszer 3 hetes kora óta az éjszakát végigalusza, ha nem jön neki a foga akkor okés is de ha jön neki akkor felkel, nyûgös lehet nemt ud elaludniegyedül, a lányom minden este úgy alszik el hogy beleteszem a kiságyába és ki kell jönni a szobából be kell sötétíteni és alszik is, na amikor jött neki a foga akkor ez nem így volt,
Lehet attól, de ez nem jelenti azt, hogy hamarosan ki is nõ a foga. A lányom 3 hónaposan kezdett mindent rágni ( õ a kisujjamat szereti rágni, mert a rágókával nem fér hozzá a szemfogaihoz, és neki azok dudorodnak), de még semmi, csak a dudor egyre nagyobb. 5 és fél hónapos.
Szia elsõ válaszoló vagyok, csak anyit még hogy 4 hósan kezdte a fogzás tüneteit a lányom de csak 9és fél hósan jött ki neki az elsõ alsó foga most már a 3. fognál járunk 10 hós
Szia, 3, 5 hónapos a fiam, nekünk is elég megterhelõ volt az elmúlt hét.. A nyálzás, ökölrágás már 1 hónapja megy, de egy hete több éjjel is volt, hogy felébredt (már nagyon régóta átalussza az éjszakát amúgy), álmában is kiabál, sír néha :(. 3-4 nap is volt, hogy 5x, 6x kakilt egy nap alatt. Addig jutottunk el, hogy alul 2 dudor van az ínyén és fehér, átlátszik a fog és érezni is lehet, remélem lassan vagy kinõ vagy tart egy szünetet ez a fogzás, mert egész nap nyûgös, alig lehet elterelni a figyelmét :( Sajnos nálunk a rágókák nem jönnek be, csak az ujjait és az öklét eszi, ügyetlen is még ahhoz, hogy jól berakja a rágókákat a szájába vagy nem is töri magát, ezért inkább csak fogja, de közben ugyanúgy az öklét eszi... Ha még egy ilyen nap és éjszaka lesz, veszek valami ínyre kenhetõt a patikában... Nekem nem annyira az ujjaimat eszi amúgy, hanem amikor ölben van a kulcscsontomat rágcsálja vagy próbálja rágcsálni (eléggé kiáll). :D Úgyhogy simán lehet, hogy a te babádnak is mozgolódnak a fogai.
Igen! Ismerõsöm kisfiának 6 hónaposan már 6 foga volt. :)
Az én kisfiam 4, 5 hónapos, már kb 1, 5-2 hónapja kezdte rágni a kezét, de mostanában egyre jobban rágja és bármit, ami a kezébe akad.Néha látszik rajta, hogy jobban kínozza, olyankor nyûgösebb, a rágókát õ sem tudja még úgy használni, inkább az öklét szereti rágni.Az éjszakákat már 6 hetes kora óta végigalussza, de 1-2 hete vannak napok, amikor felébred éjjel többször is, cumit teszek a szájába és vissza is alszik, de nem olyan nyugodtan alszik, mint elõtte.2 hete õ is náthás.Én nappal, ha úgy látom, hogy jobban megviseli, akkor Dologélt masszírozok az ínyébe, az megnyugtatja, ezt lehet többször is, mert természetes gyógynövényekbõl készült, éjszakára meg Dentinoxszal kenem be, mert az elzsibbasztja neki és így jobban alszik, azóta általában nem ébred fel éjjel, mióta ezzel kenem neki.

A napokban születtek kiscicáink és mikor nagyobbak lesznek szeretnénk hogy az udvaron legyenek, van egy 4 hónapos kutyusunk aki már az anyjukkal is elég keményen játszott. Hogy lehetne majd hozzászoktatni a kicsikhez?

Legjobb válasz: Fontos hogy a kutyus lássa a kiscicákat és szokja meg õket. Tudom egy kicsit furcsán hangzik de ha a kiscicák kb. 2-3 hónaposak lesznek, akkor a kutyust rakjuk pórázra és hagyjuk hogy lassan szemügyre vehesse a cicusokat. Ha nagyon meg akarja õket harapni és már reménytelen a helyzet, akkor szerintem ajándékozd el a macskákat vagy benti cicák legyenek.

Fontos hogy a kutyus lássa a kiscicákat és szokja meg õket. Tudom egy kicsit furcsán hangzik de ha a kiscicák kb. 2-3 hónaposak lesznek, akkor a kutyust rakjuk pórázra és hagyjuk hogy lassan szemügyre vehesse a cicusokat. Ha nagyon meg akarja õket harapni és már reménytelen a helyzet, akkor szerintem ajándékozd el a macskákat vagy benti cicák legyenek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!