Találatok a következő kifejezésre: Ehetek ezen napon (16 db)

Foghúzás után két nappal ehetem ezt? Bővebben lent.

Hétf?n húzták ki a fogam, nagyon szépen gyógyul. Azt mondták, nem ehetek pár napig tejterméket. Mára viszont azt tanácsolták, jól egyem tele magam :), mert a mai beavatkozás után 12 órát nem ehetek. Kérdésem, darálthúsos rakott burgonyát ehetnék már ma? Tudom, hogy tejterméket nem ehetek a baktériumok miatt két-három napig, de ebben gyakorlatilag négy dl tej van, ami két órát sült 180 fokon. Lehet ebben baktérium? Egyek inkább mást?

Legjobb válasz: Egyél nyugodtan ami jól esik. Csak tisztítsd meg alaposan a ofgad és ne enged,hogy étel maradék maradjon a sebben.

Egyél nyugodtan ami jól esik. Csak tisztítsd meg alaposan a ofgad és ne enged, hogy étel maradék maradjon a sebben.
Ha már úgy érzed h összehúzódott a heje valamennyire akkor persze ehetsz...csak utána rögtön fogmosás alaposan de vigyázz h nem sérts fel a sebet mert akkor megint 2-3 napig no tej..:S :]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most jöttem a fogorvostól, megdícsért, hogy nagyon szép a seb. :)

Ehetek ezen a napon sült husit tejfölös fokhagymás szósszal?

Legjobb válasz: Hát persze! Husi, tejföl fehérje, a fokhagymát is bátran használhatod. Egy jó kis saláta mellé köretnek és már kész is a pompás ebéd! Jó étvágyat! :)

Hát persze! Husi, tejföl fehérje, a fokhagymát is bátran használhatod. Egy jó kis saláta mellé köretnek és már kész is a pompás ebéd! Jó étvágyat! :)
megéheztem :D


90 napos alatt bármelyik napon ehetek bármilyen nyers zöldséget? Amennyit csak akarok? Délben pedig mindig lehet enni egy szelet kenyeret? Mindenhol ezt olvasom, de nem passzol a rendszerbe.

Legjobb válasz: Protein napon és szénhidrát napon is a tésztához lehet olyan zöldséget enni amiben nincs keményítõ pl: paradicsom, uborka, paprika stb Keményítõ napon csak keményítõset egyél: bab, burgonya stb sbt..:) Gyüminapon semmilyen zöldséget sem lehet. Kenyér... hát szerintem keress olyan recepteket amihez ha nem eszel kenyeret ügy is finom. Ajánlom: Jámbor Mariann: 90 napos diéta nagyon jó könyv és szuper receptek vannak benne, nekem nem hiányzik a kenyér amióta ezeket fõzöm:)

Protein napon és szénhidrát napon is a tésztához lehet olyan zöldséget enni amiben nincs keményítõ pl: paradicsom, uborka, paprika stb Keményítõ napon csak keményítõset egyél: bab, burgonya stb sbt..:) Gyüminapon semmilyen zöldséget sem lehet. Kenyér... hát szerintem keress olyan recepteket amihez ha nem eszel kenyeret ügy is finom. Ajánlom: Jámbor Mariann: 90 napos diéta nagyon jó könyv és szuper receptek vannak benne, nekem nem hiányzik a kenyér amióta ezeket fõzöm:)
u.. bocsi, protein napon persze nincs tészta bár gondolom tudod:)

V. Hasmenés miatt 2 napig nem ehetek, csak teát ihatok. A baba kap ez alatt elég tápanyagot?

Görcsös hasmenés miatt kell 2 napig nem ennem, csak citromos teát innom. (esetleg keksz belefér). A babám ugye nem "éhezik", mint én? Ma már jól vagyok, és olyan éhes, de nem ehetek, csak teával telítem a pocakom. Mellette széntabit szedek+magneB6-ot+C vitamint. 22h km.

Legjobb válasz: A baba elveszi ami neki kell. Két nap még nem tartós éhezés, nem lesz baja a babának. A folyadékbevitelre viszont figyelj, hogy meglegyen.

A baba elveszi ami neki kell. Két nap még nem tartós éhezés, nem lesz baja a babának. A folyadékbevitelre viszont figyelj, hogy meglegyen.
emiatt ne aggódj, a baba elveszi a szervezetedbõl a neki szükséges tápanyagot
A kérdező hozzászólása: Megkönnyebbültem. Köszönöm szépen. Én is erre gondoltam, de jó ezt másoktól is hallani.:)
Ne stresszelj! Szedsz vitamint, iszol teát, eszel egy kis kekszet, a többit õ elveszi a szervezetedbõl. Én kb egy hónapig csak gyümölcsökön éltem, kb semmi szilárdat nem ettem, mert nem kívántam, még is egyben van a kölök! :D Kitartás, már nincs sok hátra! Ha letelik a 2 nap, akkor is csak szépen lassan kezdj el enni, ne tolj be rögtön egy nyolcszeletes pizzát! :) 17 h km

Akik táppal etetnek: melyik a legjobb minőségű száraztáp? A kutyus huzamosabb ideig, egyfolytában nap mint nap eheti csak ezt akár évekig? Kinek melyikkel milyen tapasztalatai vannak?

Legjobb válasz: Szia! Én Acanával etetem a kutyám (boxer), szép a szõre, egészséges, nem megy tõle a hasa. Én inkább azt mondom, ahány kutya, annyi féle szervezet, lehet a te kutyádnak nem fog beválni, de az is lehet, hogy igen. Szerintem elsõnek mindenképp kis kiszerelésben vegyél.

Szia! Én Acanával etetem a kutyám (boxer), szép a szõre, egészséges, nem megy tõle a hasa. Én inkább azt mondom, ahány kutya, annyi féle szervezet, lehet a te kutyádnak nem fog beválni, de az is lehet, hogy igen. Szerintem elsõnek mindenképp kis kiszerelésben vegyél.
http://www.dogfoodanalysis.com Ez az elemzés valóban hasznos, ráébresztett, hogy ideje váltani a Chicopee tápról... (1csillagos a tesztben) Már jön is az Orijen, azt 5 csillagra értékelték és elérhetõ az ára is (16, 7k / 13, 5kg). A Pedigree-t egyáltalán nem ajánlom, nem lejáratásképpen mondom, de az a táp minden, csak nem jó. Sajnos azonban az ember pénztárcája is meghatározó ugyebár... 1 biztos viszont: ne dõljetek be annak, hogy a tvben azt reklámozzák... a marketing nem garantálja a minõséget!
Kedves Archangel "A kölyök huskym Chicopee tápon növekedik, eszméletlen izmos, jó kondiban van és bírja a mindennapi megterhelést. (4 hónapos és naponta lefut velem 20-30km-et)" Nem kéne ennyire büszkének lenned, hogy így megterheled a kiskutyád ízületeit! Kiskutyát csak annyit szabad mozgatni, amennyit õ akarja! Különben jó kis DP-je lesz, utána meg sok orvosi számla.
Szia. Én Acanaval etetem egész picike kora óta, mindig azzal a táppal, ami éppen a korának megfelelõ. Én csak ajánlani tudom.
Mi most dog chow-al etetünk, nem a legjobb fajta, szóval váltani fogunk orijenre, mert szerintem az tényleg egy jó fajta táp. :)
(a csepi, darling, pedigree sajnos nem középkategóriás hanem igencsak silány minõségû táp - és ezekbõl a konzerves verziók méginkább. Középkategóriának pl a happy dog, dog chow, purina mondható) Sok mindenkinek más-más prémium táp válik be. Acana, Orijen, Blue Buffalo, Chicken soup, Trainer, Eukanuba, Royal Canin, Hill's rengeteg jó van. Érdemes áttanulmányozni: http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/index.php/ca..
A Pedigree középkategóriás tápcsalád, a Chappi, darling alsokategóriás. Csak korigáltam az egyik hozzászóló válaszát. Nem kéne a Pedigree-t lemocskondériázni, mert sokan, még tenyésztõk is avval etetnek, és pozitív véleménnyel vannak, mellesleg meg egy eléggé közkedvelt márkát egy hivatalos internetes oldalon nem illik lejáratni. Nem, hogy nem illik lejáratni, nem szabad. Amúgy én nem Pedigree-vel etetek, hanem Acanával. Igen a kutyus élete végéig ehet akár egyféle tápot is. Természetesen kölyök korban kölyök táp kell.
Mindenkinek a saját dolga, hogy mivel eteti a kutyáját. Senkinek semmi köze hozzá. Nem illik mást azzal sértegetni, leszúrni, hogy nem prémium táppal etet. Igaz én prémium táppal etetek (Brit), de sosem vitatkoztam olyannal aki nem ún. prémium táppal etet. Igaza van az egyik hozzászolónak, hogy nem illik lejáratni egy márkát, mégha néhányan utálják is, mert lehet azzal mást megsért, akinek pozitív véleménye van az adott márkáról. Csak ennyit akartam mondani.
én Acana Lamb&Apple-t és Orijen Redet keverem a kutyumnak. szereti és nagyon jó kondiban van, szép a szõre, egészségesek az izületei, csontjai (állatorvosi szûrés). fogkõ nem jelentkezik. széklete teljesen normális. Az, hogy egy tenyésztõ Pedigreevel etet, az az õ gondja, de hogy még esküszik is rá, az már durva :) Honnan tudja, hogy jó? Mondta a kutya? elárulom, hogy az ilyen nagyon silány kutyatápokkal etetett kutyáknál sokkal gyakoribb a daganatos megbetegedés idõs korban.
A Belcandó kutyatáp Német minöségi táp, elérhetõ áron, és agyártó hús garanciát vállal rá.Ami hús benne van az nem mellék termékbõl van és garantált a % tartalma.
Nézzük kicsit részletesebben ezt a csodálatos minõségû Pedigree-t: -kukorica:nehezen emészthetõ, allergén -hús és csontliszt:gyenge minõségû, meghatározatlan eredetû -kukoricaglutén:a kukorica feldolgozás utáni használhatatlan maradéka -melléktermékek:nyak, láb, fejletlen tojás, belek, toll stb.az AAFCO meghatározása szerint -állati zsír:rossz minõségû, meghatározhatatlan eredetû -tartósítók:BHA/BHT, emberi fogyasztásra már tiltott, mert RÁKKELTÕ!!!! -búza:allergén
Egyébként az sem igaz, hogy csak az alsó határértéket kell feltüntetni, hanem a PONTOS összetétélt.Ha mindenbõl csak az alsó határérték lenne feltüntetve, csak tippelgetni lehetne, mibõl mennyi van benne. Egyébként a "táp" azért kapott egycsillagos minõsítést, mert annál gyengébb nem létezik. Érdemes megkeresni és elolvasni itt: http://www.dogfoodanalysis.com
És az összes hústartalom ugyan hol van feltüntetve? Hány % is összesen? A melléktermékbe tartozik MINDEN olyan vágóhídi termék, ami emberi fogyasztásra alkalmatlan, belek, fej, stb. Egye meg, aki kitalálta!
Kedves utolsó válaszoló. A min.4% hústartalom nem azt jelenti, hogy 4 % hús van benne. Amúgy meg min4% csirkehús van a csirkés zödséges tápban. A min. 4% csirkehús azt jelenti, hogy az összes hústartalomnak hányad része a színtiszta csírkehús. Tehát 4 % -nál több hús van benne. Mellesleg Magyarországon csak az alsó határértéket kell feltüntetni. A többi hús az vágási melléktermék, természetesen nem hullaliszt, pata köröm, szõr, mint azt ahogyan sokan godolják. Nekem ezt hatósági állatorvos ismerõsöm mondta, akinek amúgy dietetikus szakvizsgája van. Elhullot állatot nem rakhatnak a tápba. Amúgy ha megnézi valaki pl. az Acana csomagolását, vagy a brossúrát, látható, hogy 7 % a friss csirkehús tartalma, kb. 40 % húslisztet tartalmaz ezen kívûl, valamint a fennmaradó 8 %-ban egy kis halat és tojást.
Nem pocskondiázás, hanem annak közlése, amit tapasztaltunk. Összetétel szempontjából is egy nagy 0, ennek utána lehet bárhol nézni:4% hús(nem azonosított minõség), a többi gabona és ízesítõ/színezõanyag és melléktermékek. Az, hogy "népszerû", csak annyit jelent, hogy igénytelenebb/szegényebb/spórolósabb kutyások is vannak. Én biztos nem etetem a kutyámat ilyesmivel.
mi felváltva etetünk csepit meg darlingot és pedigrét meg valami sárgás izés zacsisat aminek nemtom mi a neve de középkategóriás táp az is :) meg van h 1Xe kétfélét veszünk és keverjük...legjobb tápot nemtudom mi lehet mert mi középkategóriát veszünk :)
A kérdező hozzászólása: Jajj, lehet rosszul tettem fel a kérdést, mert az ilyen chappi meg darling amit a 2. ír, az nálam szóba sem jöhet. Én ezekrõl nem azt gondolom, hogy "középkategóriás táp", hanem azt, hogy nem jó:( Bocsi. Akkor a kérdésemhez kiegészítésként hozzáteszem, hogy jobb minõségekre gondolok, elsõsorban prémium tápokra.. Egyébként most kedves Elsõ hozzászóló, én is acanaval etetetek, grasslands-szel.
Én a Pro Plan-t ajánlom, minden kutyám imádja, pedig van amelyik tápról eddig hallani sem akart. Az ára kicsit húzós (kb 16-17ezer 14kg-ra), de kevesebbet is esznek belõle, mint a gyengébb minõségekbõl. A Chicopee is nagyon jó táp véleményem szerint, és az ára is teljesen korrekt. (most vettem 20kg-sat 13ezer ft-ért) A kölyök huskym Chicopee tápon növekedik, eszméletlen izmos, jó kondiban van és bírja a mindennapi megterhelést. (4 hónapos és naponta lefut velem 20-30km-et)
Nálunk a Brit Care táp nagyon bevált, bár nekem még kölyökkutyám van, uh Brit Care puppyval etetem:-)
Fogyózol, nem? akkor semmi nem kevés...
Gyümölcs napon bármennyi gyümölcsöt ehetsz és a gyümölcslevekkel vigyázz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Itt látszik, hogy ez a "módszer" mekkora nagy baromság: gyümölcs = szénhidrát. keményítõ = szénhidrát. Rizs = keményítõ azaz szénhidrát. Gyümölcslé = szénhidrát... Jól értem én, hogy egy héten minimum 3 nap van szénhidrát nap???? Ez aztán az étrend....
A kérdező hozzászólása: Kösz okoska, de nem ezt kérdeztem..:)

Ezen a napon ehetek piritóst? Se vaj se semmi a tetején csak simán!!

Legjobb válasz: Nálam a szénhidrát nap vajas kenyér dömping, mert imádom! Nincs semmi baj a vajal.

Nálam a szénhidrát nap vajas kenyér dömping, mert imádom! Nincs semmi baj a vajal.
Igen, nyugodtan ehetsz, akkár kis vajjal is.
Melyik az az ezen a napon? Reggelire semmiképp, délig csak gyümölcs. Amúgy egy szelet kenyér engedélyezett, kivéve persze gyüminapon.

160 gramm ch diétát kaptam a diabetológustól kiszámoltam 1500-1600 kcalt ehetek így egy nap nem kevés ez terhesen?

Úgy értem gyakorlatilag ez olyan így mint egy fogyókúra vagy diéta, nem lesz baja t?le a babámnak? Több terhességi cukros kismamival beszéltem már szinte mindenki fogyott, ez nem baj?

Legjobb válasz: Egy másikon számoltam. 2156 jött ki (alapeset). Legyünk szigorúak és csak 200 a baba, az 2356. Ebbõl az 500 az 1856. Persze ez is csak becslés. Kérdés mennyire vagy aktív. Mert ez alacsony aktivitási szint mellett igaz.

Egy másikon számoltam. 2156 jött ki (alapeset). Legyünk szigorúak és csak 200 a baba, az 2356. Ebbõl az 500 az 1856. Persze ez is csak becslés. Kérdés mennyire vagy aktív. Mert ez alacsony aktivitási szint mellett igaz.
Hány kg vagy? Én nem terhesen fogytam ennyivel. Most éhen halnék!
Mennyi volt a terheléses cukor értéked? Egyébként egyet értek veled. Engem 7.8-as értékkel (pont a határ) fogtak 160 g CH diétára. Nem értem. Ha 7.7, akkor nem kell diétázni. 1 hónapig csináltam a számolgatást, de végig lelkiismeret furdalásom volt, hogy éhezik a gyerekem. Felhagytam a diétával, miután az UH-s doki közölte, hogy túl kicsi a babám, ja, és megkérdezte, hogy CH diétán vagyok-e. A továbbiakban kerültem a tömény cukrot, sütiket, lisztes dolgokat. Annyi gyümit ettem, amennyi belém fért, és igen megettem a frankó kakaós csigát is. A kisfiam makk egészséges. Persze, a terhességi cukornak van durvább fokozata is.
A kérdező hozzászólása: Nem koncentrálok erre hogy fogyok e vagy nem fogyok engem csak ez a része nem hagy nyugodni hogy ez gyakorlatilag kalória megvonásos diéta lesz így. Értem hogy erre van szükségem mert nem jó a cukrom fõleg be kell tartani ha nem akarok inzulinos lenni. Tudom hogy változatosan és finoman lehet étkezni így is (mint írtam korábban is így étkeztem sok zöldség kevés szénhidrát stb.) de az FOGYÓKÚRA volt. Közben meg mindenhol azt olvasni hogy tilos fogyókúrázni terhesen. Vagy ez úgy igaz hogy: tilos fogyókúrázni terhesen KIVÉVE HA diabéteszes vagy??
Szerintem ne arra koncentralj hogy fogysz vagy nem fogysz. Cukorbeteg kismamaknak ezt szigoruan be kell tartani! A terhesseg alatt 2-3x tobb inzulin kell a kismamaknak es van akinek ezt nem tudja teljesiteni a szervezete ergo kevesebbet kell terhelni ch-val. Rengeteg dolgot ehetsz jarj utana menj dietetikushoz de nagyon szigoruan tartsd be kulonben a babanak lesz baja. en miota dietazok egy dekat nem hiztam de a baba no mint a bolondgomba, mar 1 hettel nagyobb mint "kellene". 26h km
...úgy értem a lisztes dolgok közül a 3 zsömi, mellé persze bármi más alacsony ch tartalmú jöhet!
Bõven elég, ha kihagyod a cukrot, cukros üdítõket, rizst, tésztát, fehérkenyeret, lisztes dolgokat. Ez így durva tudtom, de keress rá a neten egy ch táblázatra, kis fantáziával egész jó kis kajákat lehet csinálni. Egyébként napi 3 vizes zsemle simán belefér. Én 3éve vagy Ch diétán :( Gyümölcsök közül banánt ne egyél, zöldségek közül hüvelyeseket.
Én a 27. héten kerültem ugyanilyen 160 grammos CH diétára, mivel a terheléses cukrom a határértéken volt (7, 9-8, 1 között). Hármasikrekkel. 36. héten szültem, azaz kb. 9 hétig voltam ilyen diétán, amit teljes mértékben betartottam, sõt, elõfordult, hogy még kevesebbet is ettem. Pl. a megadott napi adag korpás zsemlét általában nem ettem meg mindet, helyette zöldséget, salátát ettem, amiben ugye 0 CH van. Illetve tejet abszolút nem iszom, így ennyivel is kevesebb volt a napi bevitelem. Összesen 17 kilót híztam, 73 kilóval szültem. Abszolút nem éheztem, a gyerekeim 2 kiló körüli súllyal születtek. Ismerek olyan kismamát, aki ugyanilyen CH diétán volt, és fogyott 2 vagy 3 kilót, de õ túlsúlyosan kezdte a terhességet (80 kiló körül volt, amikor szült).
szia! hányadik hétben vagy? én is 175cm és 76 kg vagyok.14.hétben vagyok és ma voltam terheléses vércukron és a terhelt cukrom 8, 5mmol/l lett úgy h fél éve szedem a Meforalt napi 3x. idáig a cukrommal semmi gond nem volt..és most tessék..jövõhéten megyek a dokihoz..Te miért diétázol? cukor miatt? egyébként nekem az inzulinom nagyon magas erre kaptam a meforalt.
A kérdező hozzászólása: Értem hogy nem fogynom kell, de ezzel így fogyni FOGOK. Mert nem terhes állapotomban ezzel a kalóriával diétáztam kb. Jó persze aktívabb voltam heti 2-3 sport amit most nem csinálok. Félreértés ne essék nekem nem baj ha fogyok de nem értem más hogy csinálja ezt a ch diétát vagyis ha így megtartja ezt a 160 gramm ch-t akkor mellette húst eszik hússal olajjal és zsírral?? Vagy hogy?
A kérdező hozzászólása: szinte mindenben van ch a legtöbb dologban nem is kevés. A húst utálom így terhesen meg fõleg ránézni alig bírok. Ha tartani akarom a ch megkötést akkor nem tudok több kalóriát bevinni!!! A zöldségeket ehetem korlátlanul az igaz mert nincs bennük ch vagy alig de azokban kalória sincs!!!
nem fogynod kell csak a cukrodra vigyáznod hogy nehogy cukorbetegség alakuljon ki.
Én most már a második babámmal vagyok 160gr-os CH-diétán. És igen, ez egy diéta, és sokat árthatsz a babádnak azzal, ha nem tartod be. Õ mindent elvesz tõled, amire neki szüksége van. Mióta diétázom én is fogytam. Ennek is megvan az elõnye, 36. hétben vagyok, és még mindig elég mozgékony, nem okoz pl. gondot felsétálni a másodikra. Különben nem kell éhen halni a diéta mellett sem. Húsokat pl. korlátlanul ehetsz (felvágottaknál a szõlõcukorra vigyázni kell), tojást, sajtot is lehet enni bõven. Nem könnyû, de ki kell bírni a babád érdekében.
neked nem fogynod kell hanem a szénhidrát bevitelre figyelni.A kalória és a ch nem ugyanaz.Sürgõsen keress egy dietetikust mielõtt ezt az étrendet bevezeted mert ez nem lesz jó.
Honnan szedted ezt a "szakembert". Persze, sok embertõl hallom, hogy pl. 1300 kcalt eszem és mégsem fogyok stb... de azok nyilván "elfeledkeznek" egy két kávéról, falatkáról, meg ki méri ki grammra a kajákat nincs annak értelme beszólások. De ha tényleg 1700kcalról van szó az kevés. Én 169 cm, 60 kg és aktív élet mellett fogytam ennyivel, de akkor se tudtam ezt folyamatosan tartani. Mindjárt kiszámollak, van a shop.builderen egy kalória kalkulátor. Ahhoz hozzáadunk 300-at a baba miatt, és levonunk 500-at a fogyás miatt, meglátjuk mit mond!
A kérdező hozzászólása: Én is. Ezért is kérdezem. Korábban nekem ez a diétám volt fogyáshoz! Ezért sem értem. 175 cm vagyok és 76 kiló van rajtam felesleg. Ezt értem is hogy nem baj ha nem hízok 10-15 kilót terhesen.
A kérdező hozzászólása: "nem fog ártani a babádnak, elveszi ami kell neki" Köszönöm, ez volt a lényege a kérdésemnek!!! 7.9 es cukrom volt terhelésre azóta is mértem étkezés után volt 8.4-es is. Betartom persze egyértelmûen!!! Tojást nem tudok enni, mert begörcsöl az epém..:( Nem egyszerû:)

A kalóriabázison megadott célomnak megfelelően napi 1300-kalóriát ehetek meg ez nem is baj mert kibirom . Nem sokkal lépem túl ha tul is lépem. Szóval kellene nekem egy diéta amit nem nehéz betartani?

nem kell koplalani de mégis jó kis diéta és nem kerül egy vagyonba.már 2 hete tornázom és megtartom a kajálással a szintet és semmi változás..mikor várható?

Legjobb válasz: NE 2 hét alatt várjál csodát! a fogyás nem rövid idejûleg következik be! legyél türelmes és kifizetõdik. Tartsd be ezt a kaját és a sportot és hidd el elkezdesz majd fogyni. Elõször rá kell állni a szervezetednek a fogyásra,utána tud csak beindulni a folyamat. Van akinél hetek alatt,van akinél hónapok.

NE 2 hét alatt várjál csodát! a fogyás nem rövid idejûleg következik be! legyél türelmes és kifizetõdik. Tartsd be ezt a kaját és a sportot és hidd el elkezdesz majd fogyni. Elõször rá kell állni a szervezetednek a fogyásra, utána tud csak beindulni a folyamat. Van akinél hetek alatt, van akinél hónapok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!