Találatok a következő kifejezésre: Egyre nagyobb inkább (36 db)

Beüzemelnék egy 54l-es akváriumot, milyen vízpumpát tegyek bele. Atman at-200 powerhead-et vagy inkább eggyel nagyobbat? Atman at-201 powerhead-et? Növények és garnélák lennének benne.

Legjobb válasz:
Ne tegyél 400 liternél nagyobb sodrást egy nyomóágon, friss, új, éretlen szûrõfelületnél sok lenne, kitépi a növényeket a talajból. A garnélák véget nyílt szivacs játszik így a hozzá rendelhetõ nagy szivacs jó. Nem fogtam még ilyen szûrõt kezembe találtam egy infót ami ezt írja: "Levegõztetõ funkció, vízáramlás szabályozási lehetõség, állítható szórásirány." Ha a vízáramlás szab... alul egy reteszt jelent mint az aquael szökõkút pumpáknál akkor vehetsz nagyobbat is, be tudod állítani , hogy ne legyen nagy sodrás. Annyi, hogy minél nagyobb a watt, minél nagyobb a teljesítmény annál hangosabb. Én vennék egy at 200-at nagy szivaccsal, 1-2 hónap múlva úgyis kiderül mizu, ha nem elég példa erõs a világításod és algásodsz akkor még egy elfér mellé. Ha nem baj a hangerõ, lehet zakatolósabb a szûrõ (nem alszol mellette) akkor mehet nagyobb bele, ha szabályozható. Ha nem léped át a 0,5 watt/liter fényerõt akkor elég 1 szûrõ, ha több mint 0.5 watt akkor én két at 200 melett tenném le a voksom, nagy szivaccsal. Tehát a világítás ereje, a növényzet menyisége, valamint az, hogy minél nagyobb a szûrõ teljesítménye annál hangosabb, illetve az áramlás állítás dönti el, hogy mizu.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ne tegyél 400 liternél nagyobb sodrást egy nyomóágon, friss, új, éretlen szûrõfelületnél sok lenne, kitépi a növényeket a talajból. A garnélák véget nyílt szivacs játszik így a hozzá rendelhetõ nagy szivacs jó. Nem fogtam még ilyen szûrõt kezembe találtam egy infót ami ezt írja: "Levegõztetõ funkció, vízáramlás szabályozási lehetõség, állítható szórásirány." Ha a vízáramlás szab... alul egy reteszt jelent mint az aquael szökõkút pumpáknál akkor vehetsz nagyobbat is, be tudod állítani , hogy ne legyen nagy sodrás. Annyi, hogy minél nagyobb a watt, minél nagyobb a teljesítmény annál hangosabb. Én vennék egy at 200-at nagy szivaccsal, 1-2 hónap múlva úgyis kiderül mizu, ha nem elég példa erõs a világításod és algásodsz akkor még egy elfér mellé. Ha nem baj a hangerõ, lehet zakatolósabb a szûrõ (nem alszol mellette) akkor mehet nagyobb bele, ha szabályozható. Ha nem léped át a 0, 5 watt/liter fényerõt akkor elég 1 szûrõ, ha több mint 0.5 watt akkor én két at 200 melett tenném le a voksom, nagy szivaccsal. Tehát a világítás ereje, a növényzet menyisége, valamint az, hogy minél nagyobb a szûrõ teljesítménye annál hangosabb, illetve az áramlás állítás dönti el, hogy mizu.

Akváriumomat szeretném át takarítani addig a halakat elég egy nagyobb vödörbe610 liter/ tenni vagy inkább vegyek egy 25 liters akváriumot?

Legjobb válasz: tehát 10 literes a vödör és gondoltam veszek inkább egy kb. 25 literes akváriumot,hogy a halak kibírják azt az 1 órát,amíg kitakarítom kucójukat

A kérdező hozzászólása: tehát 10 literes a vödör és gondoltam veszek inkább egy kb. 25 literes akváriumot, hogy a halak kibírják azt az 1 órát, amíg kitakarítom kucójukat
Mennyi halról van szó? Véleményem szerint kibírják vödrökben is.
A kérdező hozzászólása: 18 hal
Milyenek?tegyél a vödörbe egy kis szûrõt, és kibírják
Mehet 10 literbe nem lesz gond, csak a takarítás menetére kell odafigyelni és arra hogy akváriumvízbe járasd a szûrõdet, bármilyen edénybe felfoghatod az akvárium vizét csak minél többet tarts meg belõle. Ezt nemrég írtam valakinek: "Engedd le az akváriumod vizének felét, ketté oszthatod 25-25% egyikbe a halak másikba járasd a szûrõdet de ha van akkora edényed mehet egybe is, csak járasd a szûrõt az a lényeg, lehet több vizet is hagyni 50% minimum kell. Megmaradt a vized fele abba kimoshatod az aljzatot stb utána lefolyó. Ha kész töltsd vissza az elsõnek leengedett akvárium vizet, tedd vissza a szûrõt és a halakat, ferdén is mehet a szûrõ ha kevés a víz, lassan több lépcsõbe töltsd fel állott vízzel a hiányzó részt, (pár óra) szûrõt ilyenkor nem szabad takarítani." Tehát akvárium vízben takarítsd a dolgokat(az aljzatban is van hasznos baktérium) vegyszert ne használj, akvárium üveg ecettel takarítható, csak töröld át ne maradjon ecet maradék, szárazra! Több edénybe is szétoszthatod az akvárium vizét, fele megmaradjon az a lényeg, és a szûrõt járasd.
Ha most ez ilyen teljes üres akvárium, vízkõ teleintés stb akkor rakd be a szûrõt a vödörbe a halak mellé, elõzõ nap ne adj nekik enni, kibírják egész nap a vödörben a szûrõvel mellékelve, nem kell kapkodni hogy "1 óra" ecetezd ki az akváriumot, vagy háztartási sósav is jó, öblítsd át erre csapvíz is jó, törölgesd át, és pakolhatod vissza a dolgokat, ajzat növények dekor fa stb

Szerintetek megérné egy brutálerős airsoft pisztolyt venni (teszem azt kibővített tárral), mint inkább egy nagyobb méretű airsoft gépkarabélyt?

mindenképpen el?nyként szerepel nálam airsoft választáskor, hogy minél kisebb legyen, mivel a terep ahol játszunk bozótos, tehát nem célszer? egy nagy méret? fegyverrel rohangálni benne.ezért gondoltam, hogy kisebb méret? fegyvert, (pl glock 18) vásárolok és ahhoz persze több tárat. mit gondoltok jó ötlet?vagy csak a karabély érné meg?

Legjobb válasz: Pisztolyból találsz elég erõset, de vannak a különleges erõk fegyvereinek replikái, illetve az ejtõernyõs kiadások, amelyek direkt viszonylag rövidek, én inkább ezeket ajánlanám. A pisztolyból igazán a gázosok jók, de az, hogy te két táranként töltsd gázzal a fegyvert, vagy fél tonna tárral rohangálj finoman szólva is értelmetlen. A pisztoly támogató fegyver. Épületben jól jöhet, de kb ennyi.

Pisztolyból találsz elég erõset, de vannak a különleges erõk fegyvereinek replikái, illetve az ejtõernyõs kiadások, amelyek direkt viszonylag rövidek, én inkább ezeket ajánlanám. A pisztolyból igazán a gázosok jók, de az, hogy te két táranként töltsd gázzal a fegyvert, vagy fél tonna tárral rohangálj finoman szólva is értelmetlen. A pisztoly támogató fegyver. Épületben jól jöhet, de kb ennyi.
A kérdező hozzászólása: vagy esetleg valami kis méretû, megbízható, árban is elfogadható fegyverrõl is elfognék tippeket szívesen
Hát az gond , hogy nem biztos , hogy találsz nagyon erõs airsoft pisztolyt, lehet , hogy érdemes lenen venned egy kisebb automata fegyvert pl:mp5, ump
Az airsoft pisztolyok lõtávja általában elég alacsony, ahogy a tûzgyorsaságuk is. Szerintem egy géppisztoly jobban megéri, az aksija is tovább bírja. Pl.: Galaxy MP5K


Ikresek! 1 éves szülinapra miket vettetek babáitoknak? Egy nagyobb dolgot vagy inkább mind2 babának külön?

Példákat is írhattok, amúgy fiaim vannak.

Legjobb válasz: Nekem egy fiam van, jármûvet kapott. IMÁDJA! Ha kettõ lenne is azt kaptak volna. Vagy vegyél egy ugráló zebrát (FP) vagy két babataxit, motort, de a legjobb az a nagy gumi ugráló állatka. Mondjuk 2 egyforma figura de különbözõ szín.

Nekem egy fiam van, jármûvet kapott. IMÁDJA! Ha kettõ lenne is azt kaptak volna. Vagy vegyél egy ugráló zebrát (FP) vagy két babataxit, motort, de a legjobb az a nagy gumi ugráló állatka. Mondjuk 2 egyforma figura de különbözõ szín.
Nekem a kicsi fiaim egy játszósátrat kaptam benne 200 darab labdával, imádják olyan jól eltudnak benne játszani:) )Szóval nem bántam meg és a horzrt.hu oldalról rendeltem neve :labdazóna:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Gondolkodtam az ugráló zebrán, de félek még nagy lenne nekik, mert nem hiszem, hogy leér a lábuk:( Pedig nagyon tetszik! Van egy babataxink, de igazság szerint csak az egyik babámat köti le nagyon, a másik úgy látom elvan nélküle. Az az ugráló állatka jó 1 éveseknek is? Nem csak késöbb "lehet" használniuk? Amúgy néztem már rég, de úgy emlékszem nem 1 éveseknek ajánlják. Szerinted? Azt a sátras dolgot megnézem, köszi! Jó kis ötlet, bár nem tudom mennyi helyre van szükség hozzá? Remélem találok vmit!
Utolsó vagyok ja igen olyan ugráló állatka van nekik is gy boci meg egy paci és habár nem 12 de 13 hónaposan már úgy ugrálnak vele hogy csak na:) ))szóval az is jó lehet:) nem nagy teret foglal a sátor de ott vannak a méretei majd nézd meg!!:) Isten éltesse a kicsikéid elõre is!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Megnéztem a sátrat, nagyon tetszik! A párom szerint amit az oldalon jeleznek, hogy 2+, azt jelenti, hogy 2 éven felülieknek. Én meg azt mondtam, hogy sztem meg azt, hogy hány gyerek lehet benne el:) Na mindegy , bármit is jelent, nem hiszem hogy pl. egy másfél éves vagy akár egy 1 éves ne játszana el benne. Ugye:) ? Valószínûleg meggyõzõm. Ja, és milyen labdákat vettél bele? Vagy az tök mindegy? Az ugráló állatokat hol vetted?
a 2+ az jelenti két éven felülieknek de ez hülyeség hisz az én 13 hónaposaim is nagyon jó el vannak vele, sõt van hogy be is vackolnak:) )a labdát is ugyanezen az oldalon vettem 50 darabos kiszerelésben vannak és medencefeltöltõ labda néven ha jól tudom 1350.- az ára, az ugráló állatkákat pedig bababoltban vette nekik a keresztapjuk 2200, -volt akciósan amúgy 2800.-lett volna de van ugyanilyen a kínai boltokban is!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! Sokat segítettél:)
Örülök!!:) ))

Utalhat-e nagyobb eltérésre (gondra), hogyha egy spániel alomban (fekete és aranybarna kölykök) egyik kiskutya inkább zsemleszínû (világosabb a többieknél)?

Õ elfog-e térni (külsõleg, szõrzetre stb.) a testvéreitõl? Másként fog-e kinézni mint a többiek? Lehet-e esetleg, hogy benne több fajtakeveredés mint a többiekben?

Legjobb válasz: Szerintem valószínûleg felnõtten is világosabb színû lesz, mint a sötétebb testvérei.

Szerintem valószínûleg felnõtten is világosabb színû lesz, mint a sötétebb testvérei.
Másképp legfeljebb akkor fog kinézni, ha nem ismertek a szülõk õsei, különben fajtajellegû lesz, és valószínûleg világosabb színû lesz.
Keverék kölyöknél sosem tudhatod, milyen lesz, ha felnõ, fõleg, hogy még nagyon kicsik. Lehet, hogy pont õ lesz a legspánielebb mind közül, de lehet, hogy mindegyik csak hírbõl hordozza majd a jelleget. Ha csak a szõre színe más, a feléptése, a szõrzet típusa hasonló, akkor szerintem mindegy, melyiket választod, ebbõl a szempontból.
remélem, nem fizetsz érte. (egyikért sem)
Ha szép fajtajellegût szeretnél, akkor keress egy rendes tenyésztõt és fizess. Na persze azt meg kell fizetni. Nem a törzskönyvet, a közhiedelemmel ellentétben nem az a drága, hanem az egészségügyi szûrések, a megfelelõ kaja, és hogy a szülõpárokat akár többszáz km-rõl hozzák össze. Vagy válaszd innen bármelyiket, szeresd, tanítsd, hidd el nem fogod megbánni, de akkor NEHOGY fizess érte, ne támogasd a szaporítást.
De miert olyan hihetetlenul fontos, hogy egy kutya vilagosabb vagy sotetebb az atlagtol?Meg minek fizetni ertuk, amikor menhelyen is rengeteg van?Biztos sok keverek vay nem olyan allapotu, de egy kutyanak nem szepnek kell lennie.

Szerintetek egy teltebb nõhöz inkább egy nagyobb darab pasi illik?

Legjobb válasz: Csíkos a csíkossal, foltos a foltossal. :D De én ehhez nem tartom magam.

Csíkos a csíkossal, foltos a foltossal. :D De én ehhez nem tartom magam.
Ha telt=dagadt és nagydarab=dagadt, akkor igen.
Úgy legalább egy férfi-nõ kapcsolat formája van, nem lenne valami szép ha a fazon 162 magas 55 kiló az már úgy nézne ki hogy anyuci lehozta kicsi fiacskáját a játszótérre.

Inkább egy kisebb felújított lakást vennétek, vagy egy nagyobb átlagosat?

Legjobb válasz: mindenképpen lepukkantat. azt úgy tudom berendezni, alakítani, ahogy nekem tetszik. és jóval olcsóbb, mert szabadulni akarnak tõle. 16 milkás lakást vettünk anno 12ért, igaz a felújítás benne volt 3-4ben, de mindenki le van halva, h mennyire fullos lett és ízléses :)

mindenképpen lepukkantat. azt úgy tudom berendezni, alakítani, ahogy nekem tetszik. és jóval olcsóbb, mert szabadulni akarnak tõle. 16 milkás lakást vettünk anno 12ért, igaz a felújítás benne volt 3-4ben, de mindenki le van halva, h mennyire fullos lett és ízléses :)
Attól függ...ha ketten vagyunk és tutira nem fog a család bõvülni akkor a kisebb. De ha bõvülni fog a család akkor inkább egy átlagos nagyobbat. Mi egy lepukkantabb nagyot vettünk olcsóért és szépen felújítottuk :) )) Semmi értelme nem lett volna drágább felújítottat venni mert nekem minden csak ideig óráig tart és évente legalább 2szer tuti új színt kap belülrõl a ház fele, vagy itt bontunk ott egy + fal lesz stb stb
Alapból én is a felújítandóra szavazok, mert ott mi fogjuk kicserélni valószínûleg pl. a vezetékeket és így tudni fogom, hogy mi van a falakban és saját ízlésre formálható. De elsõsorban attól függ, mire van pénzünk és hányan akarunk (most vagy 10 éven belül) lakni benne. Plusz sokat számít a ház állapota, környék, szomszédok, közös költség... is.
Mi is nagyobbat vettünk, aztán felújítottuk. Nem mindegy, hogy egyszerre kell kifizetni 15miskát, vagy elég 10-et, és pár év alatt meg apránként felveszi a többit! Eladni már 15-ért se adnám.
Én is a felújítandóra szavazok! Persze fontos figyelembe venned életviteledet, terveidet/terveiteket és anyagi lehetõségeidet! Mi pl. nem vagyunk híve a kölcsönöknek, szerencsére megtehettük, hogy nem vettünk fel. Addig nyújtózunk, ameddig takarónk ért. 2, 5 szobás lakásunkat kiadtuk, mi pedig harmad annyiért kibéreltük egy ismerõs 1 szobás szépen felújított lakását. Majd mikor jött az elsõ gyerek, akkor költöztünk át a sajátunkba. A második csemete születése után vettünk egy hatalmas kertes házat, amit teljesen fel kellett újítani. Két harmadával meg is vagyunk, de számtalan dolog van még rajta. Viszont olyan lett/lesz, amilyet mi szeretnénk. A másik lakást kiadjuk, így bevételt termel, fedezi ennek a rezsijét. Legújabb húzásunk, hogy házunkban van két szuterén lakás is, melyeket ki szeretnénk adni. Épp napokban kezdtünk neki a felújításaiknak. Saját erõbõl, saját ügyességbõl. Olyanra, amit pénztárcánk bír. Reményeink szerint egy év múlva ki is adhatjuk azokat is. :-) Azért nem rossz, ha belegondolok, egy 1 szobás lakásból indulva idáig jutottunk már. Persze, néha úgy érezzük, megszakadunk a sok munkától. :-( Olykor 3-4 óra alvással kell beérnünk. Munka mellett nagyon nehéz még itthon is dolgozni.
Nagyon egyszerû a válasz. Ha terveztek gyereket, vagy esetleg már van akkor a nagyobbat. Amennyiben biztosan nem akkor a kisebbet. A nagyobb felé azért hajlanék mert elõfordulhatnak nem tervezett események is. Tapasztalatom szerint a gyermek nagyobb prioritás mint a lakásméret, még az esetleges árkülönbség ellenére is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)

288 literes akváriumhoz elég egy nagyobb teljesítményű belső szűrő, vagy már inkább külsőt vegyek hozzá?

Legjobb válasz: Az hülyeség. Egy belsõ szûrõnek nincs akkora szivacsa vagy szûrõanyag tartálya hogy megfelelõen megtudja szûrni az ekkora víztömegeket. Maximum kiegészítésként lehet használni belsõt külsõ mellé ekkora méretben.

Az hülyeség. Egy belsõ szûrõnek nincs akkora szivacsa vagy szûrõanyag tartálya hogy megfelelõen megtudja szûrni az ekkora víztömegeket. Maximum kiegészítésként lehet használni belsõt külsõ mellé ekkora méretben.
Ehhez majdnem két külsõ is kellene, nem csak egy.
Hát ezt én sem tudtam amikor külsõket ajánlottam, elnézést ezért.:D Akkor mehet a belsõ természetesen!:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod utolsó! Most két db Aquael Fan 3 plus szûrõben gondolkozom.
Ha tekinek külsõt vennél, azt sûrûn szét kéne szedni mert sokat ürít és attól te hamar hülyét kapnál. Annyira azért nem könnyû szétszedni. Halas akváriumban ez nem gond, mert ott elég néhány havonta szórakozni a takarításával. Inkább belsõt vegyél szerintem is, annak csak lehúzod a szivacsát és könnyen ki tudod mosni, nem egy nagy ügy. És szerintem kavicsnak apró sódert, 2mm-es szemcsenagyságút, mert ezt gumicsõvel az ürülékével együtt is akár le tudod szívni és át lehet könnyen mosni vödörben szép tisztára. Azért jobb az apró, mert ha nagyobb szemû kavicsot veszel az elakad a csõben. Akkor azzal kell kínlódnod hogy kilapátold és szerintem az nehezebb munka.
A kérdező hozzászólása: Igen, teknõsnek készül :) köszönöm szépen a válaszokat!
Plusz jó ha egy szûrõ legalább kétszer-háromszor megforgatja óránként a víztömeget, és ha beáll a szûrõ akkor nagyon letompítja a vízáramot. Ezért kellene neked olyan 1200 liter/óra körüli szûrõ.
Szerintem kevés, mert nekem a 112-es akváriumba 800 liter/órás van.
A kérdező hozzászólása: Elnézést az offért, de akkor elég lehet egy 440l/ óra teljesítményû külsõ szûrõ ehhez? Vagy inkább nagyobb?
A kérdező hozzászólása: Értem, de akkor miért vannak a boltokban belsõ szûrõk 300-400 literes akváriumokhoz is?
A kérdező hozzászólása: Semmi gond :)

H tudnék 1 konkrét távot gyorsabban lefutni h edzek rá egyre nagyobb távokat fussak normál tempóval v inkább rövidebbeket de gyors/gyorsabb tempóval?

(konkrétan katonasághoz a 3200m-t)

Legjobb válasz: Ha mar le tudod futni megallas nelkul a 3200at akkor utana azt csinald hogy minde futas alkalmaval egyre gyorsitod a tempot lassacskan. Ha nagy tavokat futsz lassan aval csak azt ered el hogy sokat tudsz futni de nem gyorsan

Ha mar le tudod futni megallas nelkul a 3200at akkor utana azt csinald hogy minde futas alkalmaval egyre gyorsitod a tempot lassacskan. Ha nagy tavokat futsz lassan aval csak azt ered el hogy sokat tudsz futni de nem gyorsan

Szerintetek egy 18éves ballagó lánynak mit vegyek? Mit illik ilyenkor venni? Egy nagyobb drágább dolgot, vagy inkább több kisebb ajándékot?

Legjobb válasz: Attól függ mennyire vagytok közeli kapcsolatban Távolinak elég virág, közelebbinek mondjuk könyv...

Attól függ mennyire vagytok közeli kapcsolatban Távolinak elég virág, közelebbinek mondjuk könyv...
Ha ez a 18 éves ballagó lány a barátnõd, akkor szerintem egy ezüstlánc esetleg egy szív medállal jó ajándék. Vagy medál nélkül. Én is azt kaptam tavaly a barátomtól.
Én idén ballagok, senkitõl se kérek ajándékot, csak pénzt, mert nyaralásra gyûjtök. Szerintem kérdezd meg a szülõket, hogy szerintük minek örülne a lány, vagy tett-e említést, hogy mit szeretne
Attól függ, hogy milyen kapcsolatban vagytok egymással és az illetõ mit szeret. Nyilván a közelebbi ismerõsnek drágábbat, a távolabbinak egy virág és egy bonbon is elegendõ. Én ilyeneket tudnék elképzelni. - virág - bonbon - plüss állat (virágformában, vagy csak úgy) - parfüm - cserepes virág - könyv - mozijegy / színházjegy (különleges elõadásra vagy olyanra, amit régóta meg szeretne nézni) - beíratni valamilyen tanfolyamra vagy táborba (sport, lovas, nyelvi, kézmûves, cukrász stb.) - egy kirándulás (pl: Gödöllõ - ahol, ha utána kérdezel, be lehet öltözni Sissy korabeli ruhákba. Ha érdekli az ilyesmi, de elõre le kell szervezni, utána kell érdeklõdni, hogy van-e ilyen. Vagy a budai várba, terror múzeum, szépmûvészeti) - állatkert/vidámpark nap - közös túra vagy nyaralás(pl: körbebicajozni a Balatont, Tihany, Siófok, Pécs, Debrecen, Szeged, Eger, Kecskemét) - kerékpár - ékszer (óra, lánc, medál) - könyv/cd vásárlási utalvány - CD a kedvenc elõadójától - örök naptár (közös képekkel) - gravírozott toll - váza/bonbon tartó/kínálótál (ha szereti az ilyesmit) - Kreatív hobbi készlet (pl: karckészlet - ha szereti az ilyen jellegû tevékenységet) - bizsu lánc, karkötõ, fülbevaló - képkeret egy közös képpel - táska - bõr tolltartó vagy pénztárca - pénz ( de ilyenkor legyen egy kis kártya, amire ráírod, hogy mire szántad. Ha gyûjt valamire, pl: bicajra vagy nyaralásra, akkor ráírhatod a pénz melletti kis kártyára, hogy: "Gratulálunk! Nyereménye egy bicikli pumpa/kilométer óra/nyereg/elsõ bicikli kerék stb. vagy egy buszjegy/repülõjegy/belépõjegy ide és ide.") - fényképezõgép - mp3/mp4 - pendrive Ennyi jutott eszembe! Lehet, hogy van, ami túl sokba kerül, de nem tudtam, hogy mennyit szánsz rá.
Szerintem egy csokor virágot. Lehet már ilyen plüssfigurás "csokrot" is kapni, de ezt már te tudod, hogy melyiknek örülne jobban. De a ballagásnál nem kell nagyban gondolkozni, egy plüssállatka is megteszi. Szerintem nem az a fontos, hogy mit viszel, hanem, hogy részt veszel.Az ajándék jelképes :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!