Találatok a következő kifejezésre: Egyre nagyobb inkább (31 db)

Akváriumomat szeretném át takarítani addig a halakat elég egy nagyobb vödörbe610 liter/ tenni vagy inkább vegyek egy 25 liters akváriumot?

Legjobb válasz: tehát 10 literes a vödör és gondoltam veszek inkább egy kb. 25 literes akváriumot,hogy a halak kibírják azt az 1 órát,amíg kitakarítom kucójukat

A kérdező hozzászólása: tehát 10 literes a vödör és gondoltam veszek inkább egy kb. 25 literes akváriumot, hogy a halak kibírják azt az 1 órát, amíg kitakarítom kucójukat
Mennyi halról van szó? Véleményem szerint kibírják vödrökben is.
A kérdező hozzászólása: 18 hal
Milyenek?tegyél a vödörbe egy kis szûrõt, és kibírják
Mehet 10 literbe nem lesz gond, csak a takarítás menetére kell odafigyelni és arra hogy akváriumvízbe járasd a szûrõdet, bármilyen edénybe felfoghatod az akvárium vizét csak minél többet tarts meg belõle. Ezt nemrég írtam valakinek: "Engedd le az akváriumod vizének felét, ketté oszthatod 25-25% egyikbe a halak másikba járasd a szûrõdet de ha van akkora edényed mehet egybe is, csak járasd a szûrõt az a lényeg, lehet több vizet is hagyni 50% minimum kell. Megmaradt a vized fele abba kimoshatod az aljzatot stb utána lefolyó. Ha kész töltsd vissza az elsõnek leengedett akvárium vizet, tedd vissza a szûrõt és a halakat, ferdén is mehet a szûrõ ha kevés a víz, lassan több lépcsõbe töltsd fel állott vízzel a hiányzó részt, (pár óra) szûrõt ilyenkor nem szabad takarítani." Tehát akvárium vízben takarítsd a dolgokat(az aljzatban is van hasznos baktérium) vegyszert ne használj, akvárium üveg ecettel takarítható, csak töröld át ne maradjon ecet maradék, szárazra! Több edénybe is szétoszthatod az akvárium vizét, fele megmaradjon az a lényeg, és a szûrõt járasd.
Ha most ez ilyen teljes üres akvárium, vízkõ teleintés stb akkor rakd be a szûrõt a vödörbe a halak mellé, elõzõ nap ne adj nekik enni, kibírják egész nap a vödörben a szûrõvel mellékelve, nem kell kapkodni hogy "1 óra" ecetezd ki az akváriumot, vagy háztartási sósav is jó, öblítsd át erre csapvíz is jó, törölgesd át, és pakolhatod vissza a dolgokat, ajzat növények dekor fa stb

Szerintetek megérné egy brutálerős airsoft pisztolyt venni (teszem azt kibővített tárral), mint inkább egy nagyobb méretű airsoft gépkarabélyt?

mindenképpen el?nyként szerepel nálam airsoft választáskor, hogy minél kisebb legyen, mivel a terep ahol játszunk bozótos, tehát nem célszer? egy nagy méret? fegyverrel rohangálni benne.ezért gondoltam, hogy kisebb méret? fegyvert, (pl glock 18) vásárolok és ahhoz persze több tárat. mit gondoltok jó ötlet?vagy csak a karabély érné meg?

Legjobb válasz: Pisztolyból találsz elég erõset, de vannak a különleges erõk fegyvereinek replikái, illetve az ejtõernyõs kiadások, amelyek direkt viszonylag rövidek, én inkább ezeket ajánlanám. A pisztolyból igazán a gázosok jók, de az, hogy te két táranként töltsd gázzal a fegyvert, vagy fél tonna tárral rohangálj finoman szólva is értelmetlen. A pisztoly támogató fegyver. Épületben jól jöhet, de kb ennyi.

Pisztolyból találsz elég erõset, de vannak a különleges erõk fegyvereinek replikái, illetve az ejtõernyõs kiadások, amelyek direkt viszonylag rövidek, én inkább ezeket ajánlanám. A pisztolyból igazán a gázosok jók, de az, hogy te két táranként töltsd gázzal a fegyvert, vagy fél tonna tárral rohangálj finoman szólva is értelmetlen. A pisztoly támogató fegyver. Épületben jól jöhet, de kb ennyi.
A kérdező hozzászólása: vagy esetleg valami kis méretû, megbízható, árban is elfogadható fegyverrõl is elfognék tippeket szívesen
Hát az gond , hogy nem biztos , hogy találsz nagyon erõs airsoft pisztolyt, lehet , hogy érdemes lenen venned egy kisebb automata fegyvert pl:mp5, ump
Az airsoft pisztolyok lõtávja általában elég alacsony, ahogy a tûzgyorsaságuk is. Szerintem egy géppisztoly jobban megéri, az aksija is tovább bírja. Pl.: Galaxy MP5K

Ikresek! 1 éves szülinapra miket vettetek babáitoknak? Egy nagyobb dolgot vagy inkább mind2 babának külön?

Példákat is írhattok, amúgy fiaim vannak.

Legjobb válasz: Nekem egy fiam van, jármûvet kapott. IMÁDJA! Ha kettõ lenne is azt kaptak volna. Vagy vegyél egy ugráló zebrát (FP) vagy két babataxit, motort, de a legjobb az a nagy gumi ugráló állatka. Mondjuk 2 egyforma figura de különbözõ szín.

Nekem egy fiam van, jármûvet kapott. IMÁDJA! Ha kettõ lenne is azt kaptak volna. Vagy vegyél egy ugráló zebrát (FP) vagy két babataxit, motort, de a legjobb az a nagy gumi ugráló állatka. Mondjuk 2 egyforma figura de különbözõ szín.
Nekem a kicsi fiaim egy játszósátrat kaptam benne 200 darab labdával, imádják olyan jól eltudnak benne játszani:) )Szóval nem bántam meg és a horzrt.hu oldalról rendeltem neve :labdazóna:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi Nektek! Gondolkodtam az ugráló zebrán, de félek még nagy lenne nekik, mert nem hiszem, hogy leér a lábuk:( Pedig nagyon tetszik! Van egy babataxink, de igazság szerint csak az egyik babámat köti le nagyon, a másik úgy látom elvan nélküle. Az az ugráló állatka jó 1 éveseknek is? Nem csak késöbb "lehet" használniuk? Amúgy néztem már rég, de úgy emlékszem nem 1 éveseknek ajánlják. Szerinted? Azt a sátras dolgot megnézem, köszi! Jó kis ötlet, bár nem tudom mennyi helyre van szükség hozzá? Remélem találok vmit!
Utolsó vagyok ja igen olyan ugráló állatka van nekik is gy boci meg egy paci és habár nem 12 de 13 hónaposan már úgy ugrálnak vele hogy csak na:) ))szóval az is jó lehet:) nem nagy teret foglal a sátor de ott vannak a méretei majd nézd meg!!:) Isten éltesse a kicsikéid elõre is!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:) Megnéztem a sátrat, nagyon tetszik! A párom szerint amit az oldalon jeleznek, hogy 2+, azt jelenti, hogy 2 éven felülieknek. Én meg azt mondtam, hogy sztem meg azt, hogy hány gyerek lehet benne el:) Na mindegy , bármit is jelent, nem hiszem hogy pl. egy másfél éves vagy akár egy 1 éves ne játszana el benne. Ugye:) ? Valószínûleg meggyõzõm. Ja, és milyen labdákat vettél bele? Vagy az tök mindegy? Az ugráló állatokat hol vetted?
a 2+ az jelenti két éven felülieknek de ez hülyeség hisz az én 13 hónaposaim is nagyon jó el vannak vele, sõt van hogy be is vackolnak:) )a labdát is ugyanezen az oldalon vettem 50 darabos kiszerelésben vannak és medencefeltöltõ labda néven ha jól tudom 1350.- az ára, az ugráló állatkákat pedig bababoltban vette nekik a keresztapjuk 2200, -volt akciósan amúgy 2800.-lett volna de van ugyanilyen a kínai boltokban is!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! Sokat segítettél:)
Örülök!!:) ))


Inkább egy kisebb felújított lakást vennétek, vagy egy nagyobb átlagosat?

Legjobb válasz: mindenképpen lepukkantat. azt úgy tudom berendezni, alakítani, ahogy nekem tetszik. és jóval olcsóbb, mert szabadulni akarnak tõle. 16 milkás lakást vettünk anno 12ért, igaz a felújítás benne volt 3-4ben, de mindenki le van halva, h mennyire fullos lett és ízléses :)

mindenképpen lepukkantat. azt úgy tudom berendezni, alakítani, ahogy nekem tetszik. és jóval olcsóbb, mert szabadulni akarnak tõle. 16 milkás lakást vettünk anno 12ért, igaz a felújítás benne volt 3-4ben, de mindenki le van halva, h mennyire fullos lett és ízléses :)
Attól függ...ha ketten vagyunk és tutira nem fog a család bõvülni akkor a kisebb. De ha bõvülni fog a család akkor inkább egy átlagos nagyobbat. Mi egy lepukkantabb nagyot vettünk olcsóért és szépen felújítottuk :) )) Semmi értelme nem lett volna drágább felújítottat venni mert nekem minden csak ideig óráig tart és évente legalább 2szer tuti új színt kap belülrõl a ház fele, vagy itt bontunk ott egy + fal lesz stb stb
Alapból én is a felújítandóra szavazok, mert ott mi fogjuk kicserélni valószínûleg pl. a vezetékeket és így tudni fogom, hogy mi van a falakban és saját ízlésre formálható. De elsõsorban attól függ, mire van pénzünk és hányan akarunk (most vagy 10 éven belül) lakni benne. Plusz sokat számít a ház állapota, környék, szomszédok, közös költség... is.
Mi is nagyobbat vettünk, aztán felújítottuk. Nem mindegy, hogy egyszerre kell kifizetni 15miskát, vagy elég 10-et, és pár év alatt meg apránként felveszi a többit! Eladni már 15-ért se adnám.
Én is a felújítandóra szavazok! Persze fontos figyelembe venned életviteledet, terveidet/terveiteket és anyagi lehetõségeidet! Mi pl. nem vagyunk híve a kölcsönöknek, szerencsére megtehettük, hogy nem vettünk fel. Addig nyújtózunk, ameddig takarónk ért. 2, 5 szobás lakásunkat kiadtuk, mi pedig harmad annyiért kibéreltük egy ismerõs 1 szobás szépen felújított lakását. Majd mikor jött az elsõ gyerek, akkor költöztünk át a sajátunkba. A második csemete születése után vettünk egy hatalmas kertes házat, amit teljesen fel kellett újítani. Két harmadával meg is vagyunk, de számtalan dolog van még rajta. Viszont olyan lett/lesz, amilyet mi szeretnénk. A másik lakást kiadjuk, így bevételt termel, fedezi ennek a rezsijét. Legújabb húzásunk, hogy házunkban van két szuterén lakás is, melyeket ki szeretnénk adni. Épp napokban kezdtünk neki a felújításaiknak. Saját erõbõl, saját ügyességbõl. Olyanra, amit pénztárcánk bír. Reményeink szerint egy év múlva ki is adhatjuk azokat is. :-) Azért nem rossz, ha belegondolok, egy 1 szobás lakásból indulva idáig jutottunk már. Persze, néha úgy érezzük, megszakadunk a sok munkától. :-( Olykor 3-4 óra alvással kell beérnünk. Munka mellett nagyon nehéz még itthon is dolgozni.
Nagyon egyszerû a válasz. Ha terveztek gyereket, vagy esetleg már van akkor a nagyobbat. Amennyiben biztosan nem akkor a kisebbet. A nagyobb felé azért hajlanék mert elõfordulhatnak nem tervezett események is. Tapasztalatom szerint a gyermek nagyobb prioritás mint a lakásméret, még az esetleges árkülönbség ellenére is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:)

288 literes akváriumhoz elég egy nagyobb teljesítményű belső szűrő, vagy már inkább külsőt vegyek hozzá?

Legjobb válasz: Az hülyeség. Egy belsõ szûrõnek nincs akkora szivacsa vagy szûrõanyag tartálya hogy megfelelõen megtudja szûrni az ekkora víztömegeket. Maximum kiegészítésként lehet használni belsõt külsõ mellé ekkora méretben.

Az hülyeség. Egy belsõ szûrõnek nincs akkora szivacsa vagy szûrõanyag tartálya hogy megfelelõen megtudja szûrni az ekkora víztömegeket. Maximum kiegészítésként lehet használni belsõt külsõ mellé ekkora méretben.
Ehhez majdnem két külsõ is kellene, nem csak egy.
Hát ezt én sem tudtam amikor külsõket ajánlottam, elnézést ezért.:D Akkor mehet a belsõ természetesen!:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod utolsó! Most két db Aquael Fan 3 plus szûrõben gondolkozom.
Ha tekinek külsõt vennél, azt sûrûn szét kéne szedni mert sokat ürít és attól te hamar hülyét kapnál. Annyira azért nem könnyû szétszedni. Halas akváriumban ez nem gond, mert ott elég néhány havonta szórakozni a takarításával. Inkább belsõt vegyél szerintem is, annak csak lehúzod a szivacsát és könnyen ki tudod mosni, nem egy nagy ügy. És szerintem kavicsnak apró sódert, 2mm-es szemcsenagyságút, mert ezt gumicsõvel az ürülékével együtt is akár le tudod szívni és át lehet könnyen mosni vödörben szép tisztára. Azért jobb az apró, mert ha nagyobb szemû kavicsot veszel az elakad a csõben. Akkor azzal kell kínlódnod hogy kilapátold és szerintem az nehezebb munka.
A kérdező hozzászólása: Igen, teknõsnek készül :) köszönöm szépen a válaszokat!
Plusz jó ha egy szûrõ legalább kétszer-háromszor megforgatja óránként a víztömeget, és ha beáll a szûrõ akkor nagyon letompítja a vízáramot. Ezért kellene neked olyan 1200 liter/óra körüli szûrõ.
Szerintem kevés, mert nekem a 112-es akváriumba 800 liter/órás van.
A kérdező hozzászólása: Elnézést az offért, de akkor elég lehet egy 440l/ óra teljesítményû külsõ szûrõ ehhez? Vagy inkább nagyobb?
A kérdező hozzászólása: Értem, de akkor miért vannak a boltokban belsõ szûrõk 300-400 literes akváriumokhoz is?
A kérdező hozzászólása: Semmi gond :)

H tudnék 1 konkrét távot gyorsabban lefutni h edzek rá egyre nagyobb távokat fussak normál tempóval v inkább rövidebbeket de gyors/gyorsabb tempóval?

(konkrétan katonasághoz a 3200m-t)

Legjobb válasz: Ha mar le tudod futni megallas nelkul a 3200at akkor utana azt csinald hogy minde futas alkalmaval egyre gyorsitod a tempot lassacskan. Ha nagy tavokat futsz lassan aval csak azt ered el hogy sokat tudsz futni de nem gyorsan

Ha mar le tudod futni megallas nelkul a 3200at akkor utana azt csinald hogy minde futas alkalmaval egyre gyorsitod a tempot lassacskan. Ha nagy tavokat futsz lassan aval csak azt ered el hogy sokat tudsz futni de nem gyorsan

Szerintetek egy 18éves ballagó lánynak mit vegyek? Mit illik ilyenkor venni? Egy nagyobb drágább dolgot, vagy inkább több kisebb ajándékot?

Legjobb válasz: Attól függ mennyire vagytok közeli kapcsolatban Távolinak elég virág, közelebbinek mondjuk könyv...

Attól függ mennyire vagytok közeli kapcsolatban Távolinak elég virág, közelebbinek mondjuk könyv...
Ha ez a 18 éves ballagó lány a barátnõd, akkor szerintem egy ezüstlánc esetleg egy szív medállal jó ajándék. Vagy medál nélkül. Én is azt kaptam tavaly a barátomtól.
Én idén ballagok, senkitõl se kérek ajándékot, csak pénzt, mert nyaralásra gyûjtök. Szerintem kérdezd meg a szülõket, hogy szerintük minek örülne a lány, vagy tett-e említést, hogy mit szeretne
Attól függ, hogy milyen kapcsolatban vagytok egymással és az illetõ mit szeret. Nyilván a közelebbi ismerõsnek drágábbat, a távolabbinak egy virág és egy bonbon is elegendõ. Én ilyeneket tudnék elképzelni. - virág - bonbon - plüss állat (virágformában, vagy csak úgy) - parfüm - cserepes virág - könyv - mozijegy / színházjegy (különleges elõadásra vagy olyanra, amit régóta meg szeretne nézni) - beíratni valamilyen tanfolyamra vagy táborba (sport, lovas, nyelvi, kézmûves, cukrász stb.) - egy kirándulás (pl: Gödöllõ - ahol, ha utána kérdezel, be lehet öltözni Sissy korabeli ruhákba. Ha érdekli az ilyesmi, de elõre le kell szervezni, utána kell érdeklõdni, hogy van-e ilyen. Vagy a budai várba, terror múzeum, szépmûvészeti) - állatkert/vidámpark nap - közös túra vagy nyaralás(pl: körbebicajozni a Balatont, Tihany, Siófok, Pécs, Debrecen, Szeged, Eger, Kecskemét) - kerékpár - ékszer (óra, lánc, medál) - könyv/cd vásárlási utalvány - CD a kedvenc elõadójától - örök naptár (közös képekkel) - gravírozott toll - váza/bonbon tartó/kínálótál (ha szereti az ilyesmit) - Kreatív hobbi készlet (pl: karckészlet - ha szereti az ilyen jellegû tevékenységet) - bizsu lánc, karkötõ, fülbevaló - képkeret egy közös képpel - táska - bõr tolltartó vagy pénztárca - pénz ( de ilyenkor legyen egy kis kártya, amire ráírod, hogy mire szántad. Ha gyûjt valamire, pl: bicajra vagy nyaralásra, akkor ráírhatod a pénz melletti kis kártyára, hogy: "Gratulálunk! Nyereménye egy bicikli pumpa/kilométer óra/nyereg/elsõ bicikli kerék stb. vagy egy buszjegy/repülõjegy/belépõjegy ide és ide.") - fényképezõgép - mp3/mp4 - pendrive Ennyi jutott eszembe! Lehet, hogy van, ami túl sokba kerül, de nem tudtam, hogy mennyit szánsz rá.
Szerintem egy csokor virágot. Lehet már ilyen plüssfigurás "csokrot" is kapni, de ezt már te tudod, hogy melyiknek örülne jobban. De a ballagásnál nem kell nagyban gondolkozni, egy plüssállatka is megteszi. Szerintem nem az a fontos, hogy mit viszel, hanem, hogy részt veszel.Az ajándék jelképes :)

2 eves gyereknek mar vennetek futo bicajt? Vagy inkabb vegyek egy nagyobb motort neki?

Legjobb válasz: barátnõmnek 2 és fél éves a kisfia és most vett neki de õ nagyon ügyes gyerek,az én fiam ugyanennyi idõs de még fényévekre van a futóbiciklitõl...

barátnõmnek 2 és fél éves a kisfia és most vett neki de õ nagyon ügyes gyerek, az én fiam ugyanennyi idõs de még fényévekre van a futóbiciklitõl...
Én nagyobb motort vettem, ilyet: http://pipikejatek.hu/shop_ordered/9250/shop_pic/153354.jpg Futóbiciklit most kapott, négy éves, és nagy méretût vettünk neki.
Kisfiam 29 honapos es nekunk mindketto van. Pont olyan kismortunk van mint amit az 5-dik valaszado linkelt. A fiamnak a mindene. :) ) Ezzel fekszik es ezzel kell. Reggel az elso szava: "motorbicikli". Junius elejen kapta. Majusban kapott futobiciklit de nem tudott vele kozlekedni, nem igazan erdekelte. A nagyszulok vettek neki egy ilyen kismotort nyaralaskor. Nem akart eljonni a nagyszuloktol csak ha hozzuk a kismotort. Igy kerult hozzank vegleg belegyomoszolve a borondbe (repulon jottunk haza). Par napja viszont probalgatja a futobiciklit es eleg jol megy neki. Gondolom a kismotor segitett elsajatitani a tehnikat most mar csak az egyensuly erzeken kell dolgozni egy kicsit. De a kismotort meg mindig jobban szereti mint a futobringat.
Motor már kicsi neki szerintem.- Inkább futóbicaj, vagy segédkerekes.
Mi ilyet vettünk, az 5.: http://www.jatek-sarok.hu/index.php?id=22 Ezzel is tud szaladni, a fiam is imádja.
én futót vettem neki kétéves korában
A fiam két évesen kapta meg a futóbicaját, 25 hónaposan pontosan karácsonyra. Elõtte a szülinapjára pedig nagyobb motort is kapott. Motorral azért gyorsabban közlekedik, bölcsibe járós volt a motor. De a futóbringát is ügyesen megtanulta, hamar feltett lábakkal ment vele métereket. Szóval a kettõ nem zárja ki egymást. Most 2, 5 évesen a 14-es pótkeres bicajt fogja kapni a születendõ hugitól, hogy a pedálozást is gyakorolja. Esetleg ha van rá lehetõségetek kipróbáltatni vele a futóbicajt ismerõsnél, vagy játszón kölcsönkéritek, hogy hogy viszonyul hozzá. De ha van nálatok dechatlon, ott is ki tudjátok próbálni. Én ezt javaslom, nekem is nagyon bevált (a súlya és a fogása): tanulobicikli.hu
Az én fiam márciusban kapott a 2.szülinapjára futóbiciklit. /Tanulobicikli.hu/ Imádja, minden nap megyünk vele valamerre, már meglöki magát és mind a két lábát "feltéve" megy, jó egyensúlyérzéke lett!! Szerintem futóbicajt vegyél.

Ha lenne 6-7-800 ezer ft-otok 2 főre, egy "nagyobb durranás" helyre mennétek inkább jövőre, vagy 2 kisebbre?

Barátnőmmel mennék ennyi pénzből. Mi jönne ennyiből egyáltalán ki?

Legjobb válasz: Annyira nagy durranás ebbõl sem jön ki, hisz az ilyen helyekre csak a repülésre elmenne ennyi pénz. Tehát én több kisebb európai utat szerveznék ebbõl, semmi luxus, de azért kényelmesen és megadva a módját, akár 3-4 út is kijöhet belõle.

Annyira nagy durranás ebbõl sem jön ki, hisz az ilyen helyekre csak a repülésre elmenne ennyi pénz. Tehát én több kisebb európai utat szerveznék ebbõl, semmi luxus, de azért kényelmesen és megadva a módját, akár 3-4 út is kijöhet belõle.
300 per fõbõl könnyedén ki lehet hozni Phuket+Bangkok-ot. Repcsivel át tudtok menni airasia oldalát nézd meg, átváltáshoz üsd be a currency converterbe az összeget, és látni fogod, hogy nem olyan drága. Úgy tudom a taxi is olcsó (transzferhez), de már adtam neked linkeket. Ha gondolod késõbb megnézek mindent. Viszont ott szezon õsszel-télen van, és ti jövõre akartok menni, szóval csak kb. árat fogok tudni mondani.
Thaiföld simán kijön két fõre ennyibõl. Ne szervezett úttal menjetek, hanem vegyetek repülõjegyet, és minden mást ott helyben intézzetek. Thaiföldön a szállás is, a kaja is nagyon olcsó, az európai utazásszervezõk hatalmas haszonkulccsal dolgoznak.
2 fõre 800e Ft-ból idén is és jövõre is elmennék a Kanári-szigetekre. Idén Tenerife, jövõre Las Palmas. Mindegyik helye tele van jobbnál jobb programokkal, ott az óceán, élõ delfinsó, Európa egyik legnagyobb állatkertje, aquaparkja, egy vulkánt is meg lehet mászni (Európa legmagasabbját), szép környezet, óriássziklák. 1 fõre kb. 200e Ft-ból megvan az út, mindennel együtt (költõpénz, autóbérlet, belépõk, félpanziós ellátás, fakultatív programok). Ami fontos, hogy mindent magatok szervezzetek!
Egyiptom valóban kijön belõle sok fakultatív programmal. Ha google-ban keresel, még van izraeli program is, Siratófallal, Eilat-tal stb. Egyénileg szervezve ki lehet hozni belõle 1 hét Thaiföldet Bangkok-kal és Phuket-tal, és még fakultatívként belefér elmenni a Part forgatási helyszínére is. Amerikába is el tudtok menni, Dubai-ba, Indiába...én mindenképp valami távoli helyre mennék, bár hangsúlyozom én nem utazási irodával tenném, hanem egyénileg. expedia.com - érdemes variálni a dátumokat, hogy lásd melyik a legolcsóbb változat (2-3 hónappal elõbb érdemes foglalni) hostelworld.com - olcsó, de nagyon alap szállások Esetleges vízum ügyekben guglizd le a nagykövetség oldalát. Ennyi pénzbõl ketten azért már elég jó helyekre el lehet jutni, kérdés mi az igényetek. Ti miben gondolkodtok?
Egy két hetes ciprusi nyaralás kijönne ennyi pénzbõl. Még az egyiptomi piramisokhoz is át lehetne hajózni.
A kérdező hozzászólása: Sõt, talán a Phi Phi-t sem kéne fakultatívan, menetrendszerintivel lehet, hogy olcsóbban megúsznánk azt is. :) http://www.phuketferryboats.com/book-choice.html
A kérdező hozzászólása: Ezt decemberre néztem: https://www.expedia.com/pub/agent.dll Kedvezõ nagyon, retúr 2 fõnek mindennek együtt (ha jól látom :) ) Kérdés, hogy ha nyáron foglalok, akkor nem mennek-e nagyon föl a decemberi repjegyek (mert ott az a fõszezon - vagy az mindegy)?
Tényleg jó árban van a december. Télen van szezon igen, és biztos drágábbak lesznek késõbb. Nem tudom mennyi pénz áll most rendelkezésre, csak tippet adtam, hogy nézelõdj. Végül is akár most is lefoglalhatod. Nagyon lejjebb nem hiszem, hogy megy az ár. Nézz jól körül, én az airasia-val azért szemeztem, mert sok országba megy, és engem az érdekelne. Profi leszel az adat búvárkodásban :)
A kérdező hozzászólása: Május körül tudnék foglalni, remélem, akkor még találok jó áron decemberre. Szerinted? A szállást meg a belföldi repjegyet késõbb, de azok akkor általában mindig ugyanannyiba kerülnek. Te hova mennél szívesen? Mit tervezgetsz? Mert nagyon otthon vagy a témában. :)
650-700e Ft-ból 2 hét Thaiföld kihozható. Repjegyet idõben kell foglalni, Február elejét javaslom utazásra. Még jó az idõ, de nem mindenütt fõszezon. Decemberben-januárban szállás, repjegy többe kerül. Ebbõl kihozhatod mondjuk 2-3 nap Bangkok, 4-5 nap Koh-Samui, 4-5 nap Koh-Phangan és 4-5 nap Phi-Phi szigetek. Így 3 szép szigeten járnátok + a fõváros. Rengeteg fakultatív beleférne szerintem. Phi-Phi-n lenni kell, nem csak 1 órás fakultatív keretében átmenni. Nagyon szép, nyüzsi van, Maya-beach közel van, akár egy bérelt csónakkal is. Lényeg az idõben való tervezés, egyéni szervezés, kis bátorság, ha még nem csináltál ilyet :-) Garantáltan életre való élmény lesz. Inkább erre költs, mint 2x1 hétre elmész valami más közelebbi helyre. Ugyanannyiba kerül, de itt többet fogsz látni. Na meg itthon lesz -15 fok, kint + 30. Tengerparttal együtt, ennyi elég :-)
A kérdező hozzászólása: Igen, már tuti, hogy Thaiföld lesz. Csak egyet kéne még eldöntenem, hogy melyik legyen: 2 nap Bangkok--> 5 nap Phuket--> 3 nap Ko Samui. Ez drágább a 3 belföldi repjegy miatt, plusz 3 helyen kell transzfert fizetni, 2 helyen kocsit bérelni stb.. ergo sokkal kevesebb fakultatívra maradna pénz.. sõt.. Vagy 2 nap Bangkok--> 8 nap Phuket. Ez így olcsóbb, több fakultatív kis sziget, ezaz belefér. Phiphi, stb.. Ami miatt vacilálok, hogy mindenhol azt olvasom, h Samui százszorta szebb. Minden vágyam látni hófehér homokos partot benyúló pálmákkal, és ez inkább Samui-n van.. Nem tudom, melyik legyen. Szerintetek?
A kérdező hozzászólása: Ja, és mindenképp decemberben tudunk menni.
A kérdező hozzászólása: Igen, december közepe-vége felé tudnánk menni. Sem Samui-t, sem Phi Phi-t nem szeretném kihagyni, úgy döntöttem, hogy ebben nem kötök kompromisszumot (lehet, hogy életemben utoljára leszek ott). 12 napra mennénk mégis, 3 nap Bangkok, 4 nap Phi Phi, 5 nap Samui. A belföldi repjegy miatt kicsit drágább lesz, de nem megy el annyi idõ, mintha hajóznánk-vonatoznánk. De tul.képpen csak 1 szakasszal lesz több, ahogy néztem, belföldi repcsiknél nem olcsóbb a retúr, szakaszokra vannak az árak megadva. Tehát szerinted jó ötlet úgy menni, hogy: 3 nap BKK --> repcsivel Phuket, majd hajóval Phi Phi, itt 4 nap lenne kb, majd vissza Phuket --> repcsivel Samui, ott 5 napot lennénk --> majd BKK és haza. Így mennénk, ahogy ebben az élménybeszámolóban is írják: http://tengerpartok.hu/thaifold/bangkok-%E2%80%93-phi-phi-%E..
Ha ezt szeretnétek, és van rá keret, akkor ne hagyjátok ki! Tervezésre még van idõ bõven. Vagy akár gyûjtögetésre :) Érezzétek jól magatokat!
Szerintem 200 költõpénzbõl el tudtok boldogulni. Tulképp én fakultatívok közül a szigettúrákat néztem (Ko PhiPhi), és az gondolom a hajózás miatt drága, de én olyan szépnek képzelem a tájat, hogy bõven betelnék vele. Bangkok-ban én sem idõznék többet 2-3 napnál, ha elõre megtervezitek a programot, megnézitek milyen a helyi "BKV" akkor szerintem bõven be lehet járni, látni mi van ott. Ha decemberben akartok menni, szerintem aug-szept körül érdemes már nézegetni az árakat, és variáld a dátumokat, hogy hogy olcsóbb. A hétvégi jegyek drágábbak szoktak lenni, viszont mivel télen szezon van, és dec. ünnepi idõszak azt pláne érdemes elõre megnézni. Az AirAsia árak elég fixek, de szoktak lenni promóciós jegyek olcsóbban. Ahogy a szállásokat nézegettem, nekem jónak tûntek. Ennyi pénzért egy európai városban nincs is, vagy 10en vagytok emeletes ágyakon. De nézd meg a többit is, mert a szigeten vannak mindenfelé. Bocsi, hogy ilyen lelkes vagyok, de ha már én egyelõre nem tudok menni, legalább más éljen a lehetõséggel. Ha esetleg még tudok valamiben segíteni szólj, meg ha már túl vagytok rajta dobj ide egy kommentet :)
Még egy tipp: esetleg nézz körül a tripadvisor.com-on, vagy a virtualtourist-on. Szoktak lenni hasznos tanácsok, hogy mit és hogyan érdemes megnézni, review-k stb. Szerintem egyébként fak. nélkül is el lehet ott ütni az idõt, és lehet túrázni meg bérelni akár bicajt is. Itt is van 1-2 ötlet: http://www.phuket.net/visit-phuket/tips/cost-of-living.htm Jeep bérlés 1 napra 6000ft :) És állítólag Tesco is van
A kérdező hozzászólása: Én is Thaiföldön gondolkoztam, de 700 ezerbõl nem lehet megszervezni azt szerintem. :-( Talán Pattayára, de az meg nem érdekel. Kenyán is gondolkoztam, az se jönne ki ennyibõl. Gran Canaria nagyon olcsó magánszervezésben, volt már ott valaki?
A kérdező hozzászólása: És szerinted 2 nap Bangkok és 1 hét Phuket mennyibõl jöhetne ki legalacsonyabb költségekkel számolva, egyéni szervezésben 2 fõnek? Mindenkinek ment a zöld!
Programokra itt van egy oldal példának: http://www.phuket-travel.com/ De persze sokan kínálnak utakat, itt legalább vannak árak, ha az ajánlat aljára mész. Ezek nem olcsók, de lehet válogatni. Ugyanitt van transzfer infó, és egyéb szálláslehetõség. Átváltani itt tudsz: http://www.xe.com/ucc/, ha kíváncsi vagy az árakra. Szóval fakultatív nélkül kb. 230 ezerbõl megvan a repjegyetek BUD-Bangkok-BUD, plusz a Bangkok-Phuket-Bangkok, és a szállások. Transzfer az jön hozzá, de szerintem az nem lesz húzós. A kaja is olcsó. Vízumot azt hiszem kell kérni, de nem túl komoly procedúra, az talán 10ezer/fõ, leguglizod a thaiföldi nagykövetség oldalát, és ott lesz. Az Air Asia-n érdemes nézelõdnötök, mert ha belefér a keretbe, akkor le tudtok ugrani Malaysia-ba vagy Singapore-ba is.
A kérdező hozzászólása: Húú, köszönöm szépen a sok segítséget! Jövõ télen mennénk. Mondjuk decemberben. Költõpénzzel együtt lenne rá 600 ezer Huf körül. A kérdésben kicsit sokat írtam, de akkor talán ennyibõl is ki lehetne hozni, ez nagyon biztató, mert úgy szeretnék eljutni oda, ennél több viszont ha megfeszülök sem lenne rá... európai utat már számtalanszor szerveztem, de ilyet egyedül nem mertem volna.. Úgy tûnik pedig, hogy érdemes, ha ennyi a differencia utazási irodák hihetetlen magas árai között, és az egyéni szervezés között..
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom.. ahogy számoltam.. 240X2, az már 500 ezer.. és akkor még nincs költõpénz, fakultatívok, transzfer.. :S ajajj.. nem fog ez 600 ezerbõl összejönni.. el vagyok keseredve, pedig úgy szerettem volna..
A kérdező hozzászólása: 450 ezer körül jön ki az általad linkelt/írt költségekkel a repjegy, a belföldi repjegy, és a 9 éjszaka szállás itt-ott. De nem hiszem, hogy elég 150 ezer Ft költõpénz kettõnknek, vagy?
Persze nem elég egzotikus, de ha nagy lábon akarsz élni, akkor tényleg menj a Kanári-szigetekre. Ott ennyi pénzbõl király leszel. Sõt, három szigetet is bejárhatsz :)
A 700 dollár a retúr jegy ára 1 fõre, ehhez jön még hozzá az a kb. 30ezres jegy a szigetre. Megnéztem expedián kombináltan, de úgy többre jön ki. Hát azt írtad 6-7-800, a felsõ határba beleférne. Thaiföldön nem angol vagy japán árak vannak, de azért nézz utána. Ugyan ott még nem jártam, de az expediával meg a hostelwrold-del foglaltam már többször, szóval ezek reális árak. A fakultatívok sajnos drágák, mérlegelni kell mi férjen bele. De lehet, hogy helyben olcsóbban kínálják õket.
Jah, értem, az összköltséget írtad. Hát végül is fakultatív nélkül a 150 tuti elég lenne kettõtöknek. De még messze az idõpont. Én azon az állásponton vagyok, hogy inkább menjen az ember messzebbre és spóroljon a luxussal, minthogy elmenjen a szomszédba all inclusive-ra. Azért írtam egyébként ezt, mert virtuálisan meg agyban már leszerveztem magamnak egy hatalmas Ázsia turnét :) De ha USA érdekel, abban is tudnék tippeket adni. Azt hiszem írtad Afrikát. Az sajnos drága :( és sajnos Dél-Amerika is. DE egy India arany háromszög az tutira beleférne! Nem tudom egyébként nyelvvel hogy álltok, elboldogultok-e angolul kint
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hazajöttünk 1 hete. :) Csodás volt, életem legszebb útja. Végül 3 hétre mentünk, 4 nap BKK (abból 1 Ayutthaya), 4 nap PhiPhi, 4 nap Phangan, 2 nap Tao, a maradék napok pedig Samui. Nagyon szuper volt minden, elejétõl a végéig mi szerveztünk mindent. Órákig tudnék mesélni, miket láttunk/csináltunk. :) Ha érdekel valami Titeket, írjatok. És köszönöm Nektek a sok segítséget! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!