Találatok a következő kifejezésre: Egyik telephelyünkön egy (24 db)

Szia! Egyszer én is belefutottam, az bizony a zepter!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!!

Milyen előnyei és hátrányai vannak egy telephely kutyával való őrzésének?

A telephelyemen jelenleg éjjel-nappali biztonsági szolgálat, riasztó és kamera rendszer működik. Elgondolkoztam még ezek mellé őrkutyák tartásán is. Mivel nagy területről van szó ezért 4-5 nagytestű kutyára lenne szükségem. Nappal a kutyák kennelben tartózkodnának és csak éjszakára lennének elengedve a telephelyen. Véleményetek szerint a kutyás őrzés milyen előnyökkel jár pl. a biztonsági szolgálattal szemben? Illetve milyen hátrányok merülnek fel a kutyákkal kapcsolatban? És mivel teljesen laikus vagyok az állat tartásban ezért bármi ezzel kapcsolatosan vélemény, észrevétel érdekel.

Legjobb válasz: A jól képzett és/vagy jó ösztönû kutyát nem lehet megvesztegetni, ami a biztonsági szolgálatról nem mindig mondható el :D Ráadásul sokkal látványosabbak, mint egy kamera, vagy egy sörhasú biztonsági õr, úgyhogy valószínûleg az elrettentõ erejük miatt eleve megéri õket tartatni. A kutyatartás mindazonáltal nagy felelõsség és sok pénz akkor is, ha "csak" õrkutyákról van szó. 4-5 nagyobb kutya egy területen tartásánál elengedhetetlen, hogy a kutyák jól kijöjjenek egymással, ne zavarjon be a tüzelés, tehát eleve csak ivartalanított kutyák jöhetnek szóba, és még akkor is lehet, hogy igénybe kell venni szakmai segítséget, ha valamiért balhéznak. A szakember mondjuk amúgy sem árt, már csak azért sem, hogy a kutyák ne egyenek fel semmi mérgezettet, illetve el is eresszék, akit megfogtak, hogy ne darabokban kelljen összevakarni, mert abból szerintem neked is lehet bajod. Ha a kutyák megbetegszenek, állatorvosi ellátást igényelnek, ami néha nem kis összeg, és öregkorukban is korrekt ellátást érdemelnek, amikor már õrkutyának nem használhatók; nem lehet õket eldobható tárgyként kezelni. Kölyökként, fiatalkorukban oda kell figyelni a táplálásukra, nem lehet a szupermarketben a legolcsóbb szutykot levenni a polcról és ész nélkül etetni, különben az ízületeik hamar felmondják a szolgálatot, a sánta kutya meg sokminden, csak nem elrettentõ, ráadásul neki sem egy élmény úgy éldegélni. Ezt összevetve szerintem inkább válassz egy kutyás biztonsági szolgálatot, hacsak nem szeretnél ténylegesen egy falkányi nagytestû kutyára gondot viselni kb. 10 évig.

A jól képzett és/vagy jó ösztönû kutyát nem lehet megvesztegetni, ami a biztonsági szolgálatról nem mindig mondható el :D Ráadásul sokkal látványosabbak, mint egy kamera, vagy egy sörhasú biztonsági õr, úgyhogy valószínûleg az elrettentõ erejük miatt eleve megéri õket tartatni. A kutyatartás mindazonáltal nagy felelõsség és sok pénz akkor is, ha "csak" õrkutyákról van szó. 4-5 nagyobb kutya egy területen tartásánál elengedhetetlen, hogy a kutyák jól kijöjjenek egymással, ne zavarjon be a tüzelés, tehát eleve csak ivartalanított kutyák jöhetnek szóba, és még akkor is lehet, hogy igénybe kell venni szakmai segítséget, ha valamiért balhéznak. A szakember mondjuk amúgy sem árt, már csak azért sem, hogy a kutyák ne egyenek fel semmi mérgezettet, illetve el is eresszék, akit megfogtak, hogy ne darabokban kelljen összevakarni, mert abból szerintem neked is lehet bajod. Ha a kutyák megbetegszenek, állatorvosi ellátást igényelnek, ami néha nem kis összeg, és öregkorukban is korrekt ellátást érdemelnek, amikor már õrkutyának nem használhatók; nem lehet õket eldobható tárgyként kezelni. Kölyökként, fiatalkorukban oda kell figyelni a táplálásukra, nem lehet a szupermarketben a legolcsóbb szutykot levenni a polcról és ész nélkül etetni, különben az ízületeik hamar felmondják a szolgálatot, a sánta kutya meg sokminden, csak nem elrettentõ, ráadásul neki sem egy élmény úgy éldegélni. Ezt összevetve szerintem inkább válassz egy kutyás biztonsági szolgálatot, hacsak nem szeretnél ténylegesen egy falkányi nagytestû kutyára gondot viselni kb. 10 évig.
Egyáltalán nem jár elõnyökkel, nem beszélve arról, hogy a legtöbben nem megfelelõ fajtájú kutyákat használnak erre a feladatra, mondván, az is megfelel. Pedig nem (német juhász, roti pl.) És igen, aki be akar jutni, az kiiktatja a kutyát/kutyákat, és kész. Elõnye talán annyi, hogy aki éppen nem célirányoson az adott telephelyre akar bejutni és van ott kutya, akkor inkább más helyet fog választani. De aki nagyon oda akar, annak nem akadály a kutya. Nem beszélve arról a nagy hátrányról, hogy ezekkel a kutyákkal senki se foglalkozik, ha bezár a hely, akkor általában gyepire kerülnek....
3as vagyok. Azt kihagytam, hogy én is inkább a kutyás biztonsági szolgálatot javasolnám, plusz egy kamerát riasztóval.
ha nagyon beakarnak jutni, kiiktatatják a kutyát.
Az elõbbiek mellett még a riasztót köttessétek be a rendõrségre, vagy a biztonsági céghez...ha még nincs
Én ha biztonsági õr lennék, akkor számomra lenne elõnye a kutyáknak: kellemesebben telik az idõ a társaságukban és mivel jobbak az érzékszerveik, ezért könnyebben észreveszik, ha baj van. Viszont én szívesebben vinném magammal dolgozni a saját kutyámat, fõleg, ha a cég beszállna a tartási költségekbe is. (Persze az én kutyám valójában nem alkalmas ilyen feladatra.)


Üdv! 1. ) Egy őrző-védő kutya kiképzését mennyi idős korban kell elkezdeni? 2. ) A kiképzés meddig tart? (Mikor mondható el az, hogy a kutya képes ellátni pl. : egy telephely őrzését? ) 3. ) Ja és persze mibe fáj egy ilyen kiképzés?

Legjobb válasz: hát nem csak az engedelmes munka vérzett több sebbõl, hanem ez az õrzõ-védõ is... nem akarok belemenni a részletekbe, de szerintem keressetek egy jobb segédet, mert ezt fájt végignéznem :(

hát nem csak az engedelmes munka vérzett több sebbõl, hanem ez az õrzõ-védõ is... nem akarok belemenni a részletekbe, de szerintem keressetek egy jobb segédet, mert ezt fájt végignéznem :(
Nálunk a kutyaiskolában ÖV-re csak az alapengedelmessel rendelkezõ kutyák mehetnek (vizsga nem szükséges), külön az ÖV nem tudom mennyibe kerül, de itt a bérlet/jegy árában benne van (1500Ft a napi jegy és 10000 a 10alkalmas bérlet). Kb 40-50perc engedelmes foglalkozás majd utána ÖV. Hogy meddig tart az konkrétan a kutyától függ. 7-8hónapos kortól mehetnek engedelmesre a kutyák, ha a kiképzõk elég érettnek találják, és feljebb is akkor léphetnek, ha erre alkalmasak. Konkrét életkort sajnos nem tudok mondani, én még nem tartok ott.
Milyen fajtáról kérdezel? Õrzésre egy egészségesen idegenektõl magát távol tartó kutya kell.Egy éves kora körül érdemes kiképzõt hívni a telephelyre, hogy ott , helyben gyakoroljanak szituációkat.
A férjem 1 évesen kezdte vinni a kutyát ilyen képzésre. Még az elején vannak és kb egy foglalkozás 10 percig tart. 1000 Ft/alkalom
Ezért a pénzért én is elvállalom, ha budapesti vagy, bár számlát adni nem tudok, de tökéletes munkát adok ki a kezembõl. Bár a felvételen nem is a kutyával van a gond, hanem a vezetõjével. El tudom azt is képzelni ha ez a kutya egy hozzáértõ kezében van, akkor a munka is kifogástalan lenne. Ebbõl a kutyából többet kilehet hozni, de nem ezzel a vezetõvel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igazából csak azért kérdem, mert már az idén 4. éve havi 40-50 eFt-ot fizet a cégem "kutyakiképzés" címen egy vállalkozónak. Azt gondolom, ennyi idõ alatt már beszélni is meg lehet tanítani az állatot. Vagy nem jól gondolom?
tegnap 22:47-nek Nem írtam BH-vizsgát. Ez egy engedelmességi vizsga. Viszont az engedelmességi vizsga is megköveteli a pontosságot és a precízséget. Sõt mi több a bíró felsorolja a hibákat és a vizsgázónak törekednie kell arra, hogy legközelebb felkészültebb legyen úgy min t saját-magának ÉS A KUTYÁJÁNAK.
nem ismerem a helyszínt, és a segédet sem, de a munka amit láttam siralmas volt...
ma 17:39 Talán csak elkerülte a figyelmedet, a videón E1 vizsga van. Nem BH.
ma 18:02 :) ))))) Jobb segédet? Tudod, hol tréningezik a videón lévõ kutya? Felismerted a helyszínt? Megjegyzem, nem ismerem a videón lévõ kutyát, és nem jártam azon a helyszínen sem.
Az engedelmességi vizsga is ajánlott. Nálunk heti 1x1óra volt 1000ft/alkalom. Azt 7 hetesen kezdtük.
Ha a céged azért fizet egy vállalkozónak, hogy az bizonyos napokon akár elvigye a kutyát gyakorolni, netán megfuttatni egy nagyobb szabad területen. Ébren tartja a kutya védõösztönét fogatásokkal, szituációs gyakorlatokkal, akkor nem sok az a pénz érte. Milyen fajta kutyáról van szó?

Egyik telephelyünkön láttam egy olyan szám.gép asztalt, amibe a monitor úgymond bele volt süllyesztve. Milyen számítógépasztal ez?

Vagyis az asztal lapja egy picikét kb . 5-10 fokban meg volt döntve, és a monitort úgy láttam magam el?tt mint ahogy egy könyvet is leteszek. Sajnos nem tudom érthet?bben leírni. Valaki tudja, hogy hol lehet ilyet kapni? Vagy hogy hogy hívják, hol keressem? ( cégnél nem tudták megmondani, honnan van)

Legjobb válasz: Sajnálom, ha válaszom nem oldja meg a gondodat, de talán segít, elindít téged a megoldás irányába. Nekem is volt hasonló elképzelésem kb másfél évvel ezelõtt, és bár van asztalos és lakatos vénám, asztalos haverom, mégsem tudtam többszöri modellezéssel sem praktikusan és esztétikusan megoldani ezt. Aztán a dolgot eltettem késõbbre, és vettem egy laptpot. A hátulját megemeltem 2,5 centivel, és 10 perc használat után rájöttem, hogy az különleges lett volna, ez meg praktikus lett. Azóta így használom, és meg vagyok elégedve. Jó munkát, hello !

Sajnálom, ha válaszom nem oldja meg a gondodat, de talán segít, elindít téged a megoldás irányába. Nekem is volt hasonló elképzelésem kb másfél évvel ezelõtt, és bár van asztalos és lakatos vénám, asztalos haverom, mégsem tudtam többszöri modellezéssel sem praktikusan és esztétikusan megoldani ezt. Aztán a dolgot eltettem késõbbre, és vettem egy laptpot. A hátulját megemeltem 2, 5 centivel, és 10 perc használat után rájöttem, hogy az különleges lett volna, ez meg praktikus lett. Azóta így használom, és meg vagyok elégedve. Jó munkát, hello !
átmegy rajtad egy húsztonnás, és már nincs többé probléma
Mindenképp kell egy cím, ami a cég levelezési címe. Ez a telephely. De az lehet a lakásod is.
A kérdező hozzászólása: rendben én ezt értem de az nem a székhely?
bocs, én vagyok a hülye, igazad van. nem kell telephely. Telephely csak akkor kell, ha effektive van egy másik ingatlan ahol mûködsz
A kérdező hozzászólása: oké igy már rendben van:) köszönöm

Egyéni vállalkozóként nyitok egy másik telephelyet, ami egyben üzlethelyiség is, tevékenységi kör ugyan az, mint az elsõ telephelyen. Be kell jelentenem testvérem lányát?

Bejelentve van egy személy valamint a testvérem lánya is az új telephelyen fog dolgozni. Õt be kell-e jelentenem? Õ dolgozhat-e úgy, hogy mondjuk gyakorlati helyként az új telephely van megjelölve neki?

Legjobb válasz: Rokoni segítõnek az ismereteim szerint nem tudod a testvére lányát foglalkoztatni. Igen be kell jelentened és dolgozhat gyakornokként ha iskolás és van szerzõdésetek.

Rokoni segítõnek az ismereteim szerint nem tudod a testvére lányát foglalkoztatni. Igen be kell jelentened és dolgozhat gyakornokként ha iskolás és van szerzõdésetek.
Be kell jelentened, de a gyakorlati hely (szerzõdéstõl függõen természetesen) lehet változó telephelyen is (a munkavégzést is így célszerû megjelölni a szerzõdésben, hogy a munkáltató valamennyi telephelyén)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!