Találatok a következő kifejezésre: Egyik reggel rosszul (94 db)

Van egy régi rossz hűtőnk, szerintetek hol lehet eladni vagy hova kell vinni az ilyen cuccokat?

Van egy régi rossz h?t?nk, szerintetek hol lehet eladni vagy hova kell vinni az ilyen cuccokat?

Legjobb válasz: sehol nem veszik át.. veszélyes hulladék.. szét kell flexelni apró darabokra aztán beadagolni a kukába, mást nem tudsz vele csinálni... Vagy kibaxhatod az erdõbe minta többi paraszt... Ilyenekre nincs uniós szabály csak azt viszik el amibõl még pénzt lehet csinálni.. Esetleg megpróbálhatod hogy elviszed oda ahol új hûtõket árulnak talán ott átveszik, elvileg kötelességük lenne, De sztem elõbb kérdezd meg hogy egyáltalán ott lehet e hagyni...

sehol nem veszik át.. veszélyes hulladék.. szét kell flexelni apró darabokra aztán beadagolni a kukába, mást nem tudsz vele csinálni... Vagy kibaxhatod az erdõbe minta többi paraszt... Ilyenekre nincs uniós szabály csak azt viszik el amibõl még pénzt lehet csinálni.. Esetleg megpróbálhatod hogy elviszed oda ahol új hûtõket árulnak talán ott átveszik, elvileg kötelességük lenne, De sztem elõbb kérdezd meg hogy egyáltalán ott lehet e hagyni...
Ha veszel egy újat, kötelesek a régit átvenni tõled, hacsak nem akarod megtartani: 264/2004. (IX. 23.) Korm. rendelet az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak visszavételérõl 14. § (1) Új háztartási berendezés értékesítésekor a kereskedõ köteles a fogyasztó által felajánlott, az értékesített berendezéssel azonos elsõdleges használati célú és mennyiségû használt berendezést a birtokba adás helyén átvenni. (2) A kereskedõ átvételi kötelezettségének teljesítéséért a fogyasztótól díjat nem követelhet, azonban a fogyasztó ösztönzése érdekében díjat fizethet.

23 hetes kismama vagyok. Az utolsó egy hónapban sokat vagyok reggel rosszul. Leesik a vérnyomásom, majdnem ájulásig. Ez normális? Mit tudok tenni ellene? Igy nem merek egyedül még az utcára sem menni délelött nehogy rosszul legyek.

Legjobb válasz: szia, én úgyanígy voltam, mint te. orvosom javasolta, hogy kávé nélkül ne induljak reggel útnak, de ez is teljesen hasztalan volt. egyik reggel aztán elájultam a buszon. mondanom sem kell, a kutyát nem érdekelte, hogy fetrengek, magamat kapartam össze a földrõl, s mikor leszálltam még mindíg csak szürkeséget láttam magam elõtt. ez volt az utolsó nap, hogy terhesen dolgozni mentem. ez után többé nem fordult elõ velem ájulás, nem kellett korán kelnem és sokat pihentem. kávén és a bõséges reggelin kivül nincsen jobb ötletem, remélem neked beválik.

szia, én úgyanígy voltam, mint te. orvosom javasolta, hogy kávé nélkül ne induljak reggel útnak, de ez is teljesen hasztalan volt. egyik reggel aztán elájultam a buszon. mondanom sem kell, a kutyát nem érdekelte, hogy fetrengek, magamat kapartam össze a földrõl, s mikor leszálltam még mindíg csak szürkeséget láttam magam elõtt. ez volt az utolsó nap, hogy terhesen dolgozni mentem. ez után többé nem fordult elõ velem ájulás, nem kellett korán kelnem és sokat pihentem. kávén és a bõséges reggelin kivül nincsen jobb ötletem, remélem neked beválik.

8 hetes kismama vagyok és holnap megyek az első vérvételre lehet reggel inni esetleg egy kis kakaót vagy tejeskávét? Reggel rosszul vagyok ha nem eszem.

Legjobb válasz: Bar az elso labor nem a terheleses cukor, de megnezik az ehgyomri vercukorszintet. En is rosszul voltam, ezert ittam egy tejeskavet es ettem par szem kekszet, igy a cukro ertek 5.5 lett, ami jelezte, h ettem, de a hatarerteken belul volt. Mivel itt csak mellekesen nezik meg a cukrot, mas fontos dolgoat vizsgalnak inkabb, nem volt gond, h ettem kicsit, hisz kismama vagyok. Szerintem igyal kis kakaot, egy kekszel, neh rosszul legyel. Es igyal elotte fel litert, en nem ittam (vizet) es alig tudtak levenni a vert, mert suru volt nagyon. Minden jot!

Bar az elso labor nem a terheleses cukor, de megnezik az ehgyomri vercukorszintet. En is rosszul voltam, ezert ittam egy tejeskavet es ettem par szem kekszet, igy a cukro ertek 5.5 lett, ami jelezte, h ettem, de a hatarerteken belul volt. Mivel itt csak mellekesen nezik meg a cukrot, mas fontos dolgoat vizsgalnak inkabb, nem volt gond, h ettem kicsit, hisz kismama vagyok. Szerintem igyal kis kakaot, egy kekszel, neh rosszul legyel. Es igyal elotte fel litert, en nem ittam (vizet) es alig tudtak levenni a vert, mert suru volt nagyon. Minden jot!
Bármilyen nehéz ki kéne bírnod éhgyomorral.Sokan kibírjuk!Márcsak azért is, hogy a vércukrod valós legyen, mert ha gond van már az elején a cukorral akkor ez kijön itt is..és tudják kontrollálni.Hidd el.Próbálj meg ne ezen agyaln és menni fog, ha rosszul vagy inkább kérd meg mehess be elõbb, ha nincs soron kívüli ellátás a kismamáknak.sok sikert 32hetes kismama
Vizet igyál nagy mennyiségben , nekem ezt ajánlotta a védõnõ. Jó lenne ha kibirnád a valós értékek miatt, de persze ha úgy érzed nem birod igyál mondjuk max egy kakaót. Jó korán menjél és akkor hamar túl leszel rajta. A cukorterhelésnél 3 órát ki kell birnod majd étel nélkül, mert leveszik a véred kapsz utána cukorszirupot amit meg kell innod, és 2 óra múlva leveszik megint. Kikell bírni sajnos a pontos értékek miatt. De a cukorterhelést kb a 2.-3. vérvételnél nézik majd. Most még hamar túlleszel. És ne izgulj , ne idegeskedj majd mert attól bekeményedik a vénád, és nem tudják levenni. Ezt a nõ mondta nekem aki levette elõszõr. Én is nagyon izgulos vagyok vérvételnél, fõleg éhgyomorra, de muszály sajnos.
Szia AMikor En voltam 12.hetesen akkor ehgyomorra mentem, es jol tettem azt mondtak.Szeritnem vigyel egy kis szenyot magaddal, viszont azt mondtak nekem, h mivel nem latszik a venam, igyak otthon meg egy fel liter vizet, es akkor az jobban kihozza a venamat, ezt majd penteken probalom ki. Boldog babavarast kivanok 25 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Inni csak vizet, azt is keveset. Próbálj minél elõbb elmenni, és vigyél magaddal kaját, amit a vérvétel után azonnal megehetsz. Ha tud, valaki kísérjen el, nehogy rosszllegyeél.

Az már régen rossz, ha folyton egy pasinak kell ráírnia egy lányra, hogy méltóztassék visszaírni?

Már vagy 20 szor így jártam. Sem társkeresőn, sem facebookon nem hajlandóak maguktól írni nekem, mindig nekem kell írni és a válasz is sokszor elmarad. Mit tehetek? Fenyegetőzzek? Nem vagyok olyan.

Legjobb válasz: Igen, már régen rossz. Hagyd õket a francba.

Igen, már régen rossz. Hagyd õket a francba.
Most az a gondod, hogy neked kell kezdeményezni, vagy az, hogy hiába kezdeményezel, nem válaszolnak? Elsõ esetben, ez így van rendjén, mert nekünk illik kezdeményezni, második esetben meg türelmesnek és kitartónak kell lenned. Neten régen jól lehetett csajozni, de sajnos ma már nagyon gyengus... 31F
Ez a hajó már elment.
Esetleg nem társkeresõn meg facen kéne élni...talán ha tudnál beszélgetni az emberekkel "rendesen" nem csak egy társasági oldalon akkor még meg is ismerhetnének jobban...19 éves fejjel ezt nekem kell magyaráznom? Itt valami már régen rossz :D
Én is ebben a cipõben járok, hogy senki nem ír egy idõ után és nekem kell kapálóznom azért, hogy a figyelem fennmaradjon... Hidd el, hogy tényleg annál jobb tanács nincs, hogy hagyd õket... Tovább kell menni és próbálkozni, mert legalább 20-ból 1 lány olyan lesz, aki aktívan fog veled csevegni és akkor leszrhatod a többi lányt.
Ha túl rámenõs stílusban írsz, azzal lehet, hogy 'menekülést' váltasz ki. Próbálj meg nem neten ismerkedni, hanem személyesen, mert mivel a lányok sokszor kapnak ilyen jellegû leveleket facen random pasiktól, stb. legtöbbször már nem is foglalkoznak vele...
A kérdező hozzászólása: Azok nem szeretik a 9-10 évvel idõsebb pasikat, meg tanár is vagyok, nem vetne rám jó fényt, ha összejönnék 18 közüli lányokkal, elveszíteném a maradék tekintélyemet is. Ezt nem tehetem.
korosztállyal*
A kérdező hozzászólása: Hagyd a francba az nem tanács, az megfutamodás. Addig kell ütni a vasat, amíg meleg. Elõbb utóbb csak formálódik az, annak vagyok a híve. De nem rontok ajtóstól a házba, mert annak sem vagyok a híve. De lehet azt díjaznák a mostani lányok.
Próbálkozz a 18-17 éves szakosztállyal.
A kérdező hozzászólása: Hagyjam? De akkor soha sem lesz párom. Magától nem hajlandó senki sem írni nekem. Nem tudom mit tehetnék? Mindig nekem kell írni, folyton, próbálom fenntartani a figyelmüket, de nem díjazzák. 20-24 közötti lányoknál próbálkozom 27 évesen, akiket már ismertem valamilyen szinten. Ilyenkor adjatok és nem olyan tanácsot, hogy hagyd békén, mert akkor egyedül halok meg.
Azzal nincs baj ha te írsz rá folyton. Ez lányfüggõ is. Annyi f szságuk van ezzel kapcsolatban. Ha netán õk írnad rád az már ri*ancos meg nyomulás stb. Nem egy lány szájából hallottam már.Iszonyatosan felfújják ezt a semmiséget. Ha a beszélgetés folyékonyan zajlik : azaz õ is érdeklõdik irántad és nem hal ki 10 perc után akkor megéri hajtani a csajra. Ellenkezõ esetben zárt kapukok döngetsz és jobb ha hagyod. Nekem is van 1-2 ilyen csaj ismerõsöm : marha jóba vagyok velük , de folyton én írok rájuk. És van egy akivel órákat beszélek és ugyanúgy rámír mint én rá , na asszem õ lesz a leendõ barátnõm. Másik meglátás : Ha élõben is beszélgettek akkor az neten is nagyon könnyen továbbvihetõ késõbb és így mélyülnek el a dolgok. Ha meg csak neten beszéltek és az áll fenn , amit leírtál : elhívod valahová , ha nemet mond hagyhatod a francba Nem olyan bonyolult ez

Kit terhel a felelősség (és a költségek) egy albérlet esetében, ha az alattunk lévő lakás beázik a fürdőszoba rossz szigetelése és a régi, rossz mosógép miatt?

A főbérlő arra utalgat, hogy nekünk fog ez sokba kerülni, ami nekem kissé sántít, mivel a mosógépet rendeltetés-szerűen használjuk és semmilyen véletlen vagy szándékos kárt nem okoztunk sem benne, sem pedig a szigetelésben. Sőt, a kád körbeszigetelését is mi csináltuk meg, valamint a korábban szétdurrant mosógépcső (ez esetben csupán egy öntözőcső) kicserélését sem vállalta, ehelyett annyit javasolt, vágjuk le a kilyukadt részt - ami ugye csak időleges félmegoldásnak bizonyult, mint a kérdésemből is kiderül.

Legjobb válasz: A bérleti díjért cserébe a tulaj feladata lenne a kivételkori állapotnak megfelelõ szinten tartania a bérleményt, így õt.

A bérleti díjért cserébe a tulaj feladata lenne a kivételkori állapotnak megfelelõ szinten tartania a bérleményt, így õt.
A Ti mosógépetek miatt ázik be a lakás?Ergó az folyik? Akkor egyértelmûen Titeket terhel a felelõsség!:( Sajnos, akkor is ha a tulaj mosógépérõl van szó, azonban Ti használtátok. A tulajt akkor terhelné a költség, ha olyan kár keletkeznek, amiért nem Ti vagytok a felelõsek(még akkor is ha ez önhibátokon kívül történik):Tehát például egy másik lakás áztat el Titeket, vagy feltöri valaki a zárat stb.
Ha a mosógép kifolyócsöve folyik, akkor a kárt ti okoztátok. Ha mondjuk a padlóban menõ szennyvízcsõ, akkor a tulajnak róható fel a karbantartás hiánya - ha idõben jeleztétek a problémát.
A pontos részleteket nem tudtuk meg, hogy mi történt.Ezen szépen lehetne vitázni /pereskedni/ , hogy ki a hibás. A bérbeadó a lakást adja bérbe ingósággal v nélküle.Ha annak használata során kárt okozol, akkor fizesse a tulaj.Csak azért mert nem új gépet adott neked használatra, mert neked az sincs! Te használtad ami nem/ kötelezõ / , te okoztad a beázást , akkor te vállalod a következményeket is.Akkor te szerinted mindenért a tulaj a felelõs , te csak a javakat élvezed .
2-es vok most látom, hogy a kifolyócsõ lyukassága miatt ázót be az alattatok lévõ. Nem tudom 1 lyukas kifolyó csõ miatt átázik e a padló.Vagy csak erre fogjátok. Ezért nem szabad semmi nemû gépet a bérlõ számára adni, mert ez a vége! Hogy ki vegye rá a 200ft-os tömlõt!!!!! :-))) Szégyelltem volna magam, megkérdezni a tulajt, hogy vegyen rá újat. Szó nélkül meg vettem volna. Ha már nincs sajátom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Elgondolkodtató mind. Az az igazság, hogy ilyen esetben mindkét fél hajlamos rá, hogy azt racionalizálja, amivel õ jár jól. Egyelõre még nem jeleztek kártérítési igényt ezzel kapcsolatban, csak gondoltam nem árt kikérni más, nem érintett felek véleményét.
Szerintem ajánljátok fel a lent lakóknak hogy segítettek rendbe hozni a lakást ha szükséges, akkor jó fejek is vagytok, és elkerülhetõek a balhék.
Szia.Nem tudom számodra értelmeset fogok eírni, de mi amikor ide költöztünk az albérletbe, 2 hétre rá úgy eláztattam az alattam lakókat, sajt hibámból, mert a mosógép csövét nem tettem be a kádba.Egybõl futottam le, hogy nem eáznak...hát, dehogynem, pont elötte festettek szegények.Felhívtam a tulajt, hogy ilyenkor mi van.azt mondta ezt egymásközt kell lerendeznünk.Nem lett semmi.Van biztosításuk így õk fizettek nekik.Én meg figyeljek oda legközelebb. Viszont nálatok nem ilyen felelõtlenség miatt történt.Et a tulajnak kéne megcsinálni, újat venni.Mint pl most nálunk.Tönkre ment a wc tartály.Mi megvettük megcsináltuk, de annyival kevesebbet utaltunk a tulajnak.

A régi, rossz körülmények hatására lehet egy kutyának szeparációs szorongása?

Van egy 11 hónapos, szaporítótól mentett, kan kutyám. A probléma a következő: 1,5 év munkanélküliség után dolgozom végre. Viszont, a kutya 10 hetes kora óta velem van. Minden nap itthon voltam, persze volt egyedül a kutya, de max 3 órát. A párommal általában olyan programokat terveztünk, ahova a kutya is jöhetett. Most viszont 6-8 órát is egyedül kell lennie. Ezalatt az idő alatt folyamatosan hisztizik, sír, a szomszédok szerint. Munka előtt, azaz 6-tól 7-ig sétálunk a közeli mezőn, játék, futás, stb. Aztán dolgozni megyek fél 8-kor, és általában 14-16 óra között érek haza. Ezután megcsinálom a ház körüli teendőket, pl berakom a ruhákat a mosógépbe, főzök, stb. Aztán elmegyünk hárman az esti sétára, ami kb 3 órán át tart. Ezalatt kutyás ismerősökhöz megyünk át, velük megyünk ki a folyópartra, ott játék, úszkálás, engedelmességi gyakorlatok. Onnan tovább. Nem értem hol van a hiba. Mintha szeparációs szorongás lenne. Amikor csak 3-4 órát kellett egyedül lennie, akkor is volt hiszti, mikor elmentem, de akkor állítólag utána végig csendben volt. Falkasorrend én úgy érzem rendben van, nem szemtelen, engedelmes, okos kutya. Nem szoktam induláskor elbúcsúzni tőle, vagy érkezéskor köszönteni. Teljesen semleges vagyok olyankor. Nagyon rossz körülmények közül van a kutya, arra gondoltam, hogy nem a neveléssel van a baj, hanem az idegeivel, amik az ott töltött pár hét alatt készültek ki. Végül is ott született, és csak 10 hetes korában került hozzám. Viszont amúgy semmi furcsa nincs a kutyán, nem viselkedik idegbeteg módon, barátságos emberrel, kutyával, macskával. Agresszió jelét pedig soha nem mutatta....Mit tudtok tanácsolni?

Legjobb válasz: Hát szerintem a hirtelen változás a napi rutinban mindenképpen félelmet kelthet a kutyában.Jobb lett volna fokozatosan egyre több idõre egyedül hagyni,hogy lassan megszokja.Lehet,hogy így is megszokja idõvel,de addig még nyüszíteni fog utánad.Én nem vagyok kutyaszakértõ,de talán meg lehetne próbálni,hogy amikor megjössz,adni neki jutalomfalatot,így berögzül egy rutin és jó élményei lesznek ezzel kapcsolatban.De idõ és türelem és fõleg következetesség a legfontosabb!

Hát szerintem a hirtelen változás a napi rutinban mindenképpen félelmet kelthet a kutyában.Jobb lett volna fokozatosan egyre több idõre egyedül hagyni, hogy lassan megszokja.Lehet, hogy így is megszokja idõvel, de addig még nyüszíteni fog utánad.Én nem vagyok kutyaszakértõ, de talán meg lehetne próbálni, hogy amikor megjössz, adni neki jutalomfalatot, így berögzül egy rutin és jó élményei lesznek ezzel kapcsolatban.De idõ és türelem és fõleg következetesség a legfontosabb!
A mentett kutyák szeparációs szorongása általában nehezebb ügy és igen, létezõ jelenség, de ha 10 hetes kora óta nálad van, akkor nem hiszem, hogy ez a gond, inkább az, hogy nincs hozzá szoktatva az egyedülléthez. Egy ismerõsöm is így járt, hogy egyetemista volt mikor hozzákerült a kutya, és elfelejtette egyedülléthez szoktatni. Legalább átmenetileg meg kellene próbálni korábban kelni, és hullára fárasztani mielõtt otthon hagyod. Emellett fontos lenne semlegesíteni az elindulással kapcsolatos ingereket. Tehát végigcsinálni az indulók rituálét, de aztán nem elmenni. Aztán kimenni, ajtót zárni, visszamenni. Az fontos, hogy ha hallod, hogy hisztizik, sose menj be. Érdemes hagyni neki otthon tennivalókat. Csontot, valamivel megtöltött kongot, vagy ilyesmiket. Ha van lehetõségetek valahogy bekamerázni a lakást, akkor jó lenne megnézni, hogy pontosan mit csinál, mikor kezdi, stb. A szomszédoknak meg szóljatok, hogy nehogy beszéljenek hozzá, vagy zörögjenek az ajtón keresztül, mert az csak ront a helyzeten. Nálunk annó ez volt a gond, hogy a szomszéd néni merõ jóindulatból beszélt a kutyához, hogy megnyugtassa. Miután abbahagyta a kutya rövidesen felhagyott a hisztivel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ezt az indulás elõtti rituálé dolgot sokszor eljátszottam vele. Ide komolyabb segítség kell, azt hiszem. Teljesen lelki beteg lesz, ha csak megérzi a szándékot rajtam, hogy lassan elmegyek otthonról. Jutalomfalattal nem igazán motiválható, ritka az ilyen, de õt nem érdekli igazán a kaja. Játék annál inkább. Vettem neki Kong játékokat, eldugtam a kertben erõs illatú jutalomfalatot, de ezek nem hatják meg. Munka elõtt intenzív séta és játék van, elfárad kellõen, de ez sem jó. Tudom, hogy én rontottam el azzal, hogy keveset hagytam egyedül. Ha mást nem, nézek valami kutyasulit, ahol segíthetnek. Köszönöm mégegyszer a válaszokat!

45 éves múltam és kimaradozik a menstruációm, ill. kéthavonta egy nagyon picike van. Viszont most egyik reggel hasgörccsel ébredtem (egy éles hasgörcs, ami nem tartott sokáig) és rosszul is lettem, majdnem elájultam, a határán voltam. Ez lehet a klimax je

45 éves múltam és kimaradozik a menstruációm, ill. kéthavonta egy nagyon picike van. Viszont most egyik reggel hasgörccsel ébredtem (egy éles hasgörcs, ami nem tartott sokáig) és rosszul is lettem, majdnem elájultam, a határán voltam. Ez lehet a klimax jele, vagy valami komolyabb problémám van?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek valószínűleg a változókorra utalnak. Amennyiben a hasi panaszok rendszeressé válnak, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek valószínűleg a változókorra utalnak. Amennyiben a hasi panaszok rendszeressé válnak, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

45 éves múltam és kimaradozik a menstruációm, ill. kéthavonta egy nagyon picike van. Viszont most egyik reggel hasgörccsel ébredtem (egy éles hasgörcs, ami nem tartott sokáig) és rosszul is lettem, majdnem elájultam, a határán voltam. Ez lehet a klimax je

45 éves múltam és kimaradozik a menstruációm, ill. kéthavonta egy nagyon picike van. Viszont most egyik reggel hasgörccsel ébredtem (egy éles hasgörcs, ami nem tartott sokáig) és rosszul is lettem, majdnem elájultam, a határán voltam. Ez lehet a klimax jele, vagy valami komolyabb problémám van?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A tünetek valószínűleg a változókorra utalnak. Amennyiben a hasi panaszok rendszeressé válnak, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A tünetek valószínűleg a változókorra utalnak. Amennyiben a hasi panaszok rendszeressé válnak, mindenképpen keresse fel nőgyógyászát. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
A max grafikát ilyen felbontáson is bírni fogja max a képjavító eljárásokat kicsit visszáb veszed.
kompromisszumokkal fullHD felbontást is visz a kártya. 1366x768on kis túlzással unatkozni fog :)
azért az elég nagy túlzás. mint ahogy az is, hogy full hd-re jó a 6770. jónak jó, de csak visszafogott beállításokkal. 1366-ra teljesen jó lesz, bár az extrém beállításokat a szûk memsávszél miatt lehet hogy vissza kell fogni így is.
A kérdező hozzászólása: Értem, hát eddig 1280x1024 -ben toltam de nem kellett semmit visszafogni hál istennek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!