Találatok a következő kifejezésre: Egyik orvos mondja terhes (3 db)

Egyik orvos azt mondja terhes vagyok, a másik meg hogy nem. Kinek hihetek?

Voltam orvosnál, mert arra gondoltam hogy terhes vagyok. Az egyik orvos aki megvizsgált azt mondta a méh megnagyobodott, terhes vagyok. Egy ajtóval arrébb 3 nap múlva az ultra hangon azt mondta egy másik orvos, hogy nem vagyok terhes! Akkor most kinek higgyek?

Legjobb válasz: erdekes..nem irtad mi kesztetett arra, hogy azt hidd terhes vagy. Mert ha menzi sehol, esetleg mas tuneted is van...akkor inkabb tippelnek terhessegre...de igy eleg nehez megmondani.

erdekes..nem irtad mi kesztetett arra, hogy azt hidd terhes vagy. Mert ha menzi sehol, esetleg mas tuneted is van...akkor inkabb tippelnek terhessegre...de igy eleg nehez megmondani.
Az utolso menstruaciod elso napjatol szamolva 6 hettel ha terhes vagy meg ha az embrio nem is de a petezsak mar latszik.Menj el egy masik orvoshoz is ha kesik a menstruaciod vagy elotte vegezz el egy tesztet.
szia, A terhességi teszt esetében a halvány csík is pozitívnak számít. Lehet, hogy még nagyon kicsi terhességrõl van szó és ezért nem látszik az uh-on. 6. héten már látszik a baba (nekem látszott). Csinlj még egy tesztet, mostmár erõsebben kell látszania a csíknak.
Nos, ultrahangon eléggé egyértelmûen látszik, h van-e baba.Nekem megmutatta a doki a képet, hidd el, nem lehet semmivel sem összetéveszteni.Nos, ha nem bízol egyikben sem, akkor várj még olyan másfél két hetet, és akkor már rendes szívmûködésnek kellene látszania.De én az ultrahangos dokinak hinnék.Legkésõbb következõ mensiig úgyis kiderül, mert ha az nem jön meg akkor már nincs mese, télleg baba van.
Szerintem a terhestesztnek és egy rendes orvosi vizsgálatnak, meg a tüneteknek.
tehat, egy huvelyi uh-n az 5-6 hetes terhesseg mar nagyon jol latszik.sot jobban mint a hasin.ha meg nagyon az elejen jarsz, az utolso mensitol szamitott 4. hetet mar betoltotted akkor a petezsak jol kiveheto, ha tobb mint 5-6 hetes akkor pedig sok esetben a szivveres is kiveheto.a teszt mutathat pozitivat abban az esetben ha termelodik benned a terhessegi hormon, hcg.ha a ket orvos egyertelmuen a sajat igazat osztja, kerned kellene egy vervetelt hogy a laborban keressek a veredben a hcg koncentraciojat.ez egyertelmu valaszt ad, akkor is ha nagyon korai a terhesseg.ha meg varsz par napot es megismetled a tesztet az is adhat pozitiv eredmenyt ha terhes vagy, de vigyazat a mehen kivuli terhesseg gyakran nem jar tunetekkel csak eros hasi fajdalommal amikor mar elore haladott, tehat jo lenne ha ujra megneznenek h megis mi van veled.huvely uh-t es vervetelt javaslok.

Az egyik kollégám most 6 hónapos terhes, 3 műszakban dolgozunk, az ő munkája elég megerőltető, már rég pihennie kellene, az orvosa is javasolta, de azt mondja, hogy csak az utolsó 1 hónapban hagyja abba munkát, hogy meg legyen neki a 2 éve. ?

Én úgy tudtam, hogy a gyes alanyi jogon, a gyed 1 év munkaviszony után jár, ami neki b?ven megvan. Tényleg jobban megérné - anyagilag?

Legjobb válasz: Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!

A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Eddig senkinek nem nyomtam lefele mutató kezet, se "behajtani tilos" táblát, de a Te üzidet fontolóra veszem.Én senkit nem hurrogtam le, nem küldtem el, max.leírtam a saját tapasztalataimat, amik bocs, de vannak, ennek ellenére sok olyan válasz érkezett, hogy azokból igenis tanultam vmi újat, lehet, hogy Te is írtál, ki tudja, mivel anonim az egész, nem tudom szelektálni, ki mit írt, de ha ilyen alpári stílusban tudsz csak írogatni, akkor ott a privátom, inkább oda írj ilyeneket, mert eddig értelmes válaszok érkeztek a Tiedet kivéve. Egyébként elküldhetem az összes eddig írt választ az eredményekkel.Ennyit errõl és rólad!
Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!
Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyedet kapjon másfél év munkaviszony kell. A táppénz is beleszámít ebbe az idõbe.
16.héttõl tilos éjszaka dolgozni! Ezt tudja a kolléganõd?? Megbüntet(het)ik érte õt is és a munkaadóját is!
Nem kell neki két év. Valószínû arra gondol, hogy a gyerek két éves koráig szeretne gyedet, mert az jóval több, mint a valóban alanyi jogon járó gyes. Viszont téved, egyrészt, mert a biztosítotti napok száma a táppénz alatt is ketyeg, tehát teljesen mindegy, hogy a szülésig hátralévõ három hónapban dolgozik, vagy táppénzen van, mert mindkét esetben ugyanannyi biztosított napja lesz. Másrészt azért is téved, mert ahhoz, hogy a kicsi két éves koráig gyedet kapjon, nem kell két év biztosítotti idõ, csak 562 nap, vagyis kicsivel több, mint másfél év. Ennek oka, hogy a gyed jogosultság csak a tgyás lejárata után indul, vagyis legfeljebb a gyerek 168 napos korától két éves koráig jár. Ehhez meg pont 562 nap kell.
Kolleganõt világositsa már fel valaki, hogy mivel jár neki 168 nap tgyás, igy ahhoz, hogy a gyerek két éves koráig gyed-et kapjon, ahhoz elegendõ másfél év munkaviszony. Szóval nyugodtan menjen táppénzre, már nem lesz több és hosszabb ideig tartó sem a tgyás, sem a gyed. Tök feleslegesen csinálja, amit csinál.
Elsõ válaszoló vagyok Itt le van írva minden: http://www.anyabarat.hu/2010/04/terhes-no-mint-munkavallalo/ És egy részlet belõle: "A nõt terhessége megállapításától a gyermeke 1 éves koráig éjszakai munkavégzésre nem vehetõ igénybe -még beleegyezésével sem-, ami számos esetben csak azzal biztosítható, hogy a munkáltató a munkavállaló nõt ideiglenesen más, olyan munkakörbe helyezi át, ahol mód nyílik a nappali, illetve délelõtti mûszakba való beosztásba. Ilyen esetben is joga van korábbi átlagkeresetére. Tilos a rendkívüli munkavégzés elrendelése."
Kedves elsõ válaszoló, legfeljebb a munkaadót büntethetik meg érte, a terhes nõ önrendelkezési jogát semmilyen jogszabály nem korlátozhatja, ha õ úgy dönt, hogy így dolgozik, szíve joga. Érdekes is lenne, ha megbüntethetnék érte...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszírónak: sajnos volt ennél kellemetlenebb tapasztalat is, a volt munkahelyemen 12 órás mûszakban éjszaka forrasztott egy várandós kismama.... "A multiknak mindent szabad"...Kérdõjel nélkül. Bocsi, nem propagandának szántam - természetesen.
Kérdezõ mentségére szóljon, hogy én is háromszor elolvastam a választ és próbáltam kitalálni, kinek szól: a kérdezõnek, vagy a másik válaszolónak... Nem sikerült, igy csak legyintettem egyet... Az egyik válaszadó
Én is még egyszer bocsi, legközelebb majd írok megszólítást. A nevesítéssel meg az a baj, hogy egy csomó hülye azonnal rádszáll, és direkt piszkál, csak azért, mert tudja, hogy te vagy az. Mondjuk lehet, hogy mostantól írok legalább monogrammot. Még egyszer bocsi, hogy felháborodtam, de mindig rosszul reagálom le ha igazságtalanság ér. Majd erre rágyúrok, hogy ne érzékenykedjek:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de nem írtál megszólítást, azt hittem, hogy engem vádolsz, hogy lepontoztalak. Jobb lenne, ha nem lenne anonim ez az oldal, kötelezõen kiírnák a neveket, mert ez így tényleg necces. Amúgy pont a Te válaszaidat jegyzeteltem ki magamnak, mert azokat tartom én is igaznak. Én kérek még egyszer elnézést Tõled a félreértésért.
Milyen szánalmas, hogy ahelyett, hogy belátnád, hogy tévedtél, és másnak meg igaza van, nyomkodod a kis piros kezet. Vicces, hogy aki jól hangzó félretájékoztatást ad, az 100%-ban hasznos, csak mert jól hangzik, aki meg helyesbíteni merészel, mert történetesen jobban tudja, az hasznosság szempontjából 0%. Ennél többre nem futja? Mondjuk egy "bocs, igazad van, én tévedtem"-re? Bár tény, hogy ahhoz több is kellene....
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló jól mondja, hogy ha a munkáltató bevállalja, hogy "megcseszik érte", akkor dolgozhat éjszaka is.Itt is ez történik, csak a mûvezetõ tud róla, senki más.Akit említettem, hogy éjszaka nyomta 12 órában, az úgy történt, hogy mikor felvették, 8 óráról, 2 mûszakról írattaták alá a szerzõdést vele, aztán az egész termelõ egység átállt a folyamatos 12 órára, úgy került õ bele ebbe az egészbe.Ja, szerzõdés módosítás nem volt - a gyárnak nem volt elég pénze rá...
De, tisztában vagyok a dolgokkal, fura is lenne, ha nem lennék. Amit belinkeltél, az a MUNKÁLTATÓRA vonatkozik, én nem azt írtam, hogy nem büntetnék meg a munkáltatót, hanem azt, hogy a terhes nõt senki nem büntetheti meg, ha pl. éjszaka dolgozik. VAlóban tilos terhes nõt rendkívüli munkavégzésre igénybe venni, de ha a munkáltató bevállalja, hogy megcseszik érte, akkor a terhes nõ dönthet úgy, hogy dolgozik éjjel, ezért SENKI NEM BÜNTETHETI MEG ÕT! Nem kell egybõl hepciáskodni, kedves elsõ válaszoló, de te írtad, hogy megbüntetik a kismamát is! És ez egyszerûen NEM IGAZ.
A kérdező hozzászólása: Most nemrég indult csak be a 3 mûszak, neki állítólag azt mondta a védõnõje, hogy nem kötelessége elvállalni az éjszakást, csak ha õ akarja. A gond ott van, hogy ráaádásul dohányzik is, és én úgy tudom, hogy a rendszeresen dohányzó kismamáknál gyakoribb a koraszülés.Ha így folytatja, a szalag mellõl viszik majd szülni...Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, majd átolvasom.Azért is érdekel a dolog, mert mi is babát tervezünk a párommal, valszeg én is dolgozni fogok vele egy ideig ( persze nem 6 hónapig), és nem akarok kételyek között lenni, hogy mit vállalhatok és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Oké, lányok, ezért mindenkinek adtam egy hatalmas...zöld kezecskét. ?-))))
Az ilyet sterilizáltatni kéne.
Nem az a kérdés hogy terhes lesz-e, hanem hogy a be nem gyógyult mûtéti sérülések miatt szerez-e egy olyan fertõzést hogy belehal vagy ki kell venni a méhét. Nem lenne egyszerûbb használni azt a ki....ott óvszert mint magzatokat gyilkolni? Az álláspontom talán azért ilyen elfogult, mert valaha én is egy magzat voltam.
Nem véletlenül tilos a szex 6 hétig az abortuszt követõen. Ha már volt annyira hülye az illetõ, hogy ennek ellenére szexelt, és ráadásul védekezés nélkül, simán lehet terhes! A hüvelyöblítés, amirõl írsz, mint fogamzásgátlási módszer, nagyon megbízhatatlan eljárás. Egy kolléganõmnek fiatal korában 3 abortusza volt. Az elsõ 19, a második és a harmadik 21 évesen, utóbbi kettõ alig 8 hetes differenciával, mert õ sem tartotta be a 6 hetes szexmentes idõszakot és persze csesztek védekezni. Aztán 26 évesen férjhez ment és gyereket akartak. Most, 35 évesen sikerült teherbe esnie, mert a három abortusz teljesen tönkretette a méhét. Most veszélyeztetett terhes, a nõorvos megmondta neki, hogy bármikor vetélés vagy koraszülés lehetséges... Mindezt azért írtam le, mert elszomorít a sok nõ (és férfi) felelõtlensége. Miért nem lehet gumit húzni? Nem viccbõl lettek kitalálva a fogamzásgátló módszerek... 27N
XDDD
pici szívem!Ha már elõtte is elvetetted a babát, akkor mi a lótúrónak nem húztok fel egy gumit? Most komolyan? Hogy lehet valaki ennyire felelõtlen? Persze hogy lehet terhes, sõt fokozom nagyobb esély van a teherbe esésre és a fertõzésekre egyaránt, szerinted az orvos viccbõl mondta a hat hetet? komolyan kérdezem, hogy e fenében nincs valakinek ennyi esze? http://www.youtube.com/watch?v=WbtI1LsbiIQ Nézd csak meg mit mûveltél! ui: minél több az abortusz annál nagyobb az esély arra, hogy nem lehetsz terhes. De neked az elkötést javaslom.Nem kéne szaporodni is.
Igen, terhes lehet. Ráadásul még olyan fertõzést is összeszedhet a lány, hogy bele is halhat. Gratulálok a sok eszedhez. Az ilyet tényleg sterilizálni kellene.
Mármint, hogy soha többé nem leszel terhes*

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!