Találatok a következő kifejezésre: Egyik orvos mondja (43 db)

16 éves vagyok és le szeretnénk feküdni a barátommal, anyukám mindig mondja hogy ha úgy gondoljuk hogy megértünk a dologra akkor szóljak neki és elmegyünk egy orvoshoz, de én úgy hallottam hogy a szűzeket végbélen keresztül vizsgálják igaz ez?

Nem lehet azt a vizsgálatot valahogy elkerülni? Muszály az els? együttlét el?tt n?gyógyászhoz menni? Nem elég az dolog után menni?

Legjobb válasz: Szia! én 18 vagyok és szûz,de már voltam orvosnál,mert fertõzést kaptam el.jobb ha elmész Az elõtt,mert felír fogamzásgátlót amit szedned kell ha nem akarsz gyereket,mert gondolom nem úgy akarsz ballagni hogy egy gyerekkel a hátadon!!:P:Pna jó ez csak poén akart lenni remélem nem sértõdtél meg!! engem nem végbelen keresztül vizsgált meg.ez az torvostól függ.van ahol ott is van ahol nem.mindenképp menj el orvoshoz mert jobb ha te is védekezel.amugy én mondtam a dokinak hogy nem voltam még senkivel igy csak 1 ujját használta,de nem is éreztem.nagyon paráztam meg kicsit szégyenlõs voltam de nem kell félni.nyugi!!nem fáj.én 17 voltam akkor.na remélem segitettem. akkor ne parázz semmi az egész

Orvosa válogatja. Ebngem is végbélen keresztül vizsgáltak meg, tehát egyátalán nem baromság.Mivel onnan is ki tudja tapintani a belsõ szerveidet, ezért onnan csinálja h ne okozzon feleslegesen nagy fájdalmat. De mint mondtam, orvostól is függ.
Szia! én 18 vagyok és szûz, de már voltam orvosnál, mert fertõzést kaptam el.jobb ha elmész Az elõtt, mert felír fogamzásgátlót amit szedned kell ha nem akarsz gyereket, mert gondolom nem úgy akarsz ballagni hogy egy gyerekkel a hátadon!!:P:Pna jó ez csak poén akart lenni remélem nem sértõdtél meg!! engem nem végbelen keresztül vizsgált meg.ez az torvostól függ.van ahol ott is van ahol nem.mindenképp menj el orvoshoz mert jobb ha te is védekezel.amugy én mondtam a dokinak hogy nem voltam még senkivel igy csak 1 ujját használta, de nem is éreztem.nagyon paráztam meg kicsit szégyenlõs voltam de nem kell félni.nyugi!!nem fáj.én 17 voltam akkor.na remélem segitettem. akkor ne parázz semmi az egész
Igen, úgy vizsgál meg az orvos, ha úgy látja jobbnak, és szerintem nem muszály vizsgálatra elmenned elõtte. Engem sem vizsgált meg, mikor elõször felírattam a tabit.
nekem 14 éves koromban volt egy kis gondom...megkérdezte az orvos, hogy szûz vagyok e még, s mivel az voltam még, kutya kötelessége volt ebben az esetben nem rendesen vizsgálni, így engem is végbélen keresztül vizsgált:S ez van!
Igen, valóban a szüzeket végbélen keresztül vizsgálják (de ahogy ismerem az itt lévõ válaszadók többségét, van aki azt fogja mondani, hogy nem igaz, meg, hogy mit érezhet ott az orvos...de könyörgöm, nem õk végeztek orvosi egyetemet..! És nekem ezt egy nõgyógyász mondta, amikor egészségre nevelés keretében pár felvilágosító órát adott.) Amúgy én nem mentem el az elsõ együttlétem elõtt nõgyógyászhoz, nem lett bajom...de hidd el, ha anyukád azt mondja, akkor örülj, hogy törõdik veled, és nem lehet olyan gáz:) Hja, és ártani sem fog.
Attól mert szûz vagy megvizsgál rendesen, max sokkal óvatosabban csinálja meg több idõ kell hozzá...
Totál hülyeség h az orvos végbélen keresztül vizsgál meg. Egy nõgyógyásznak nem az a dolga h a fenekedbe matasson, hanem ami elötte van "lyuk" oda kell nyúlkálnia. Amúgy teljesen mindegy hogy elmész-e nõdokihoz. Én is elmentem, barátommal együtt akartam bemenni, de õt kizavarta és amikor elkezdtem mondani hogy leszeretnék vele feküdni és h milyen védekezést ajánl annyit mondott h keressek vmit a neten, úgyis biztos egész nap azt bújom.. De remélem nincs több ilyen aljas orvos! Amúgy nem fontos elmenni elötte. A lényeg h ha õszinte akarsz lenni anyukádhoz mond meg neki h a közeljövõben biztos tervezitek és ha bármi baj van tõle megtudod kérdezni és fog segíteni és nem fogsz úgy odaállni elé, h jaaaj de ciki elmondani h már nem vok szûz.. A lényeg h a legelsõnél VÉDEKEZZETEK!!! A legbiztonságosabb a gyógyszer + gumi, de gondolom bogyót még nem akarsz szedni.
Na ezt sem tudtam, hogy szegények szûzek így járnak:) Én pár nappal azután, hogy elvesztettem a szüzességem elmentem dokihoz és nem volt semmi gáz..megvizsgált, csinált rákszûrést, felírt fogamzásgátlót stb. Szóval szerintem mondd meg anyukádnak, hogy majd azután elmész, hogy már megtörtént a dolog, akkor amikor megtörténik pedig GUMIVAL!! fogtok védekezni.
Én akkor mentem el elõször, amikor elõször elszakadt a gumi. Így már nem volt tétje a dolognak :) Kérdeztem tõle a végbélen vizsgálást, és azt mondta, hogy szokták, de sok értelme nincs. A legtöbb nõgyógyász amúgy is fakezû, nem éreznek semmit se, hátha még plusz tíz centi szövet van a keze meg a méh, petefészkek között. Õ speciel baromi jól kitapint mindent, mert félig-meddig vak is, de másokról tudja, hogy nem ilyenek.
9es: 10 centi szövet???:O lapozz már fel egy anatómiai atlaszt, kérlek szépen.
Majd én megvizsgálom a végbeledet!:)

Ha elmegyek orvoshoz mit mondjak a dokinak, hogy kiírjon egy hétig mondjuk?

Legjobb válasz: Õszintén mondd el, miért szeretnéd, hogy kiírjon. Ha õszinte vagy, a doki tolerálni fogja, viszont kiszúrja, ha hazudsz vagy színlelsz.

Õszintén mondd el, miért szeretnéd, hogy kiírjon. Ha õszinte vagy, a doki tolerálni fogja, viszont kiszúrja, ha hazudsz vagy színlelsz.
Mondd meg, pl, hogy pihenni szeretnél és szükséged van a pihire. /elsõ/
Azt, hogy becsípõdött a derekad, két napig feküdtél már otthon, sokkal jobban vagy de még nem az igazi, engem hat hétre írtak ki emiatt, igaz nekem tényleg ez volt a bajom, isiász infúzió, gyógyszerek stb és hat hét ágynyugalom.
Lázas voltál "tegnap este", és folyt az orrod is.
Elõbb-utóbb úgyis beteg leszel, ha ilyeneken hazudozol. Ne akarj lógni, inkább tedd meg, amit kell!
Ezért is tart itt ez az ország, ahol...Már nem elég egy nap lógás, rögtön egy hét kell.
A kérdező hozzászólása: én a nyári szünet elötti héten azt a kettõ utcsó napot szeretném kihagyni
de az utolsó két napon úgy sem tanultok.
ne vigyél igazolást, ha egész héten nem mész már akkor sem tud mit csinálni, mire beküldi a gyermekvédelmiseknek és mig azok megkapják 2 hét:D én az utolsó 2 hetet szoktam ellógni:D
a latin kifejezés szerint munkaus mániapolus.
Munkaalkoholizmus?
Különösebben nincs, stressz, szorongás, depresszió.
A kérdező hozzászólása: A rádióban a minap hallottam egy frappáns latin szót, de elfelejtettem mire utánanézhetnék.
Semmi. Az õ magánügye.
ha látható helyen lenne se érdekelne, ha ügyesen és fájdalommentesen lekezeli a fogam vagy meggyógyít.
Az hogy a magánügyük és az õ testük! Attól még lehetnek nagyon is jó orvosok!
Ez mindenkinek a saját döntése, hogy csináltat-e tetkót. Az orvos is ember, ez nem egy külön faj csak egy szakma. Tehát persze, nyugodtan lehet neki.
Az hogy a magánügyük és az õ testük! Attól még lehetnek nagyon is jó orvosok!
A kérdező hozzászólása: ok
hát azt annak kell tudni, aki csináltat...
A kérdező hozzászólása: és milyen tetkó legyen?
Az én szememben max csak szimpatikusabb lenne, én is szeretem a tetoválásokat és piercingeket. A lényeg nem ez, hanem hogy jó legyen a szakmájában. 21/L
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
valószínû nem lenne róla véleményem, mert ahogy írtad nem tudnék róla :D de ha megtudnám valahonnan, akkor sem zavarna, laza a doki, és ez se rossz pont :D
21:20as vagyok. Hogy milyen legyen, azt neked kell tudni, bár az biztos, hogy akire egy horogkereszt van felvarrva, azzal nem szívesen állnék szóba. http://www.deviantart.com Ide a keresõbe be tudod írni, hogy mikre akarsz rákeresni, és kidob olyan mintát, ezek közül lehet csemegézni.
Csak akkor vagy antiszûz, ha pénisz járt benned.
A kérdező hozzászólása: rendben
akkor elég rosszul érted és tudod... a szüzesség maga egy fogalom ami azt az állapotot foglalja magába amíg a leányzó nem hál férfival (ha nem értenéd: míg meg nem dugja a pasi a csajt) addig akár egy villanyoszlopot is bedughatsz a pinádba akkor is szûz maradsz, ha a karját dugja be akkor is szûz vagy és azért véreztél mert átszakadt a hártya amit szûzhártyának hívnak, de ettõl még SZÛZ vagy, ennyi
Na és miért kellene orvoshoz menned? :)
A kérdező hozzászólása: rendben. megértem!
A vérzés az vérzés. A szûzhártyabeszakadás az szûzhártybeszakadás. A pénisz betétele punciba elsõ alkalommal az szüzességelvesztés.
Technikailag a szûzhártya átszakítása jelenti a szüzesség elvesztését. Ha ennek a srácnak elég hosszú az ujja, akkor benne van a pakliban. Tornászoknál és meg szokott ez történni az erõltetések miatt.
A kérdező hozzászólása: szerintem az ha átszakítják a szûzhártyát.. nekem ebben az esetben ezt jelenti
kérdezõ szerinted mi a szüzesség?
biológiai értelemben tényleg elveszthetted, de... jogi értelemben csak akkor ha pénisz hatol beléd.
A kérdező hozzászólása: világos megérettem!!!!!
:DD ELSZAKADT A SZÛZHÁRTYÁD, ez nem egyenlõ azzal, hogy elvesztetted a szüzességed. Világos?
a szûzhártyád átszakadhatott, de amíg pénisz nem volt benned, addig szûz vagy. pl. lovaglástól, gimnasztikától is elszakadhat a hárta, attól még azok a lányok szüze maradnak. ha nem ezzel a fiúval akartad, akkor hogy juthattál addig, hogy a bugyidon belül került? vagy addig akartad és utána jöttél rá, hogy mégsem?
A kérdező hozzászólása: gondoltam, hogy lesz aki megszòl. a barátnõm azt mondta az anyukája ìgy veszette el. akkor a vérzés az mi?
nem hiszem el ezt a mai fiatalságot!!!!!! kiborító a tudatlanságuk!!!!!!
Minek kell elmenni orvoshoz? Max ha úgy érzed, valami fertõzésed van. Ha valamit nem akarsz csinálni, akkor meg ne engedd!!
Az vagy, míg péló nem járt benned. Ha nem gyógyult be, akkor doki. Ha lelkileg zavar, és pár napon belül nem tudod helyretenni magad: doki.
Járt benned f*.s.z? Nem. Akkor szûz vagy.
Attól még, hogy megujjaznak, vagy megdugnak, nem fog megváltozni a csillagjegyed, fogd már fel végre!!!

Ha egy orvos azt mondja, hogy a terhesség esélye minimális, akkor az a terhesség kb. hány %?

Elnézést a fogalmazásért, sietek!

Legjobb válasz: 0%, csak nem volt õszinte.

0%, csak nem volt õszinte.
et tudni, sokszor az orvosok nem veszik figyelembe hogy késöbbi ovu is lehet és akkor máris nem ott tart még a terhesség.. Ismerek nem egy ilyet, csk jól beparáztatják a kismamát, ismerek oylat akinek 12 hétig bizonygatta az orvos hogy ez bizony nem marad meg mert kisebb, igaz a nõ mondta hogy tudja mikor fogant és ez a 24. nap volt de ez nem érdekelte, azóta már 7 hónapos a gyerek. Eleve egy orvos hogy mondhat iylet hogy ez nem marad meg készüljön fel. Nem azt mondja hogy lehet hogy nem hanem kijelenti hogy ez bizony nem.
Nyilván egyedi minden eset, így kinél "több" az a minimális esély, kinél "kevesebb". Ez nagyban függ attól, hogy mi az ok. Egyébként meg a kolléganõmnek azt mondták, gyógyszeres kezelés nélkül nem eshet teherbe, mert túl magas a prolaktin szintje. Fogamzásgátló mellett terhes maradt.
10-20 % között
Hát az változó mert mindenkinél máshogy. Ha tényleg csak minimális, de van remény rá hogy bekövetkezik akkor olyan 10-20 % körül. Ha azt mondja hogy nehezebb akkor lehet 50% is vagy igen vagy nem. Gyakorlatilag elég sok mindentõl függ amit egy jól képzett professzor sem tudna így megmondani, bár ha kivizsgálna alaposan akkor talán õ tudna valami pontosabbat mondani hogy mi a helyzet, de ezek olyan dolgok amiket még a jó isten sem tud megmondani, mert ilyen is van.
5-10%. Nem hiszi, hogy terhességrõl lenne szó. Még õt is meglepné.

Meddig tart egy orvosi képzés és utána körülbelül mennyit lehet keresni mondjuk sebészi szinten?

Legjobb válasz: A hat év után elõször még szakorvosnak kell tanulnod. Utána meg csak max segédorvos lehetsz. Szóval amíg nincs meg pl. az ált. sebészeti szakvizsgád, nem is dolgozhatsz sebészként

A hat év után elõször még szakorvosnak kell tanulnod. Utána meg csak max segédorvos lehetsz. Szóval amíg nincs meg pl. az ált. sebészeti szakvizsgád, nem is dolgozhatsz sebészként
Mi van itt mostanában? Nagyon elszaporodtak ezek az orvosis kérdések. Ezen a héten már minimum 5 hasonlóra válaszoltam. Nem ártana használni a keresõt, elvégre azért van. Egyébként az egyetem 6 éves, a szakképzés meg szakterület függõ. És nézegesd a közalkalmazotti bértáblát, ha a fizetésre vagy kíváncsi.
Egy sebész mindig kap plusz pénzt az operálandó személytõl vagy a hozzátartozóktól, szóval a közalkalmazott bértáblát nézegetned felesleges.

Ha egy orvos azt mondja h szovány vagyok, igaz, de nem kell kórházba mennem akkor tévedhet?

Legjobb válasz: Próbálj meg hízni.Addig nem kell menned a korházba, míg nem kóros a soványságod, szerintem.

Próbálj meg hízni.Addig nem kell menned a korházba, míg nem kóros a soványságod, szerintem.
Fordítsd le magyarra kérlek, mert ebbõl semmit sem lehet érteni.
Én így értelmezem. Sovány vagy de még benne vagy abban a kg-ban aminél nem kell kórházat látogatni.. És igen tévedhet. Ha jól érzed magad ígyis. akk ne szóljon bele. És csapj az asztalra a dokinál.
A kérdező hozzászólása: úgy értettem, hogy sovány vagyok, nem érzem jól magam így, szerintem a kritikus határ alatt vagyok ( 15.5-ös BMI), de a doki szerint nem. lehetséges, hogy téved, és valóban veszélyben lehet az egészségem? vagy csak paranoiás vagyok? így értettem:)
15.5-ös BMI?? És még nem fekszel a kórházban?? Szerintem keríts egy másik orvost, aki ad beutalót, de sürgõsen.
A kérdező hozzászólása: hát lehet h az kéne...:S

Nem értem, egyik orvos ezt mondja a másik azt! Mit csináljak?

31 hetes terhes vagyok, ma voltam a harmadik kötelez? UH-on, már útközben éreztem, hogy nagyon dobog a szívem, ezért kértem a dokit, hogy mérjünk már egy vérnyomást és pulzust. A pulzusom 124 lett (hozzáteszem nekem alapból terhesség és minden nélkül 100 körül mozog), erre a doki, hogy ad beutalót a terhes ambulanciára mert ez bizony nem jó és lehet, hogy be is fektetnek és menjek be azonnal...azonnal buszra ültem be a kórházba (város másik vége) behívtak kb 20 perc múlva..az ottani doki, hogy miért odaküldtek, miért nem a kardiológiára és, hogy most neki el kell menni, de mindjárt jön a kollega, várjak..Mondtam, jó, újabb egy óra várakozás mire jött a másik doki, aki közölte, hogy menjek el a házi orvoshoz és csináltassak egy EKG-t. Vissza a város végér?l..majd a házi orvos csinált EKG-t és kiírt egy labort...Most ezt nem értem, az egyik doki szerint ez olyan rossz, hogy lehet, hogy be is kéne feküdni, a másik meg elintézi azzal, hogy háziorvos. Szerintetek, most mit csináljak? Vettem herbáriás nyugi teát..mondjuk nem érzem magam idegesnek (úgy alapból)..bocs a hosszú dumáért.

Legjobb válasz: elõzõ: a pulzusa volt 124! kérdezõ: sztem a nõgyógyászod lenne a kompetens dokid, hiszen õ ismeri a terhességi anamézised. ha kész a vérképed, meg az EKG-d, akkor õt keresd fel

elõzõ: a pulzusa volt 124! kérdezõ: sztem a nõgyógyászod lenne a kompetens dokid, hiszen õ ismeri a terhességi anamézised. ha kész a vérképed, meg az EKG-d, akkor õt keresd fel
Én még csak a 2. trimesztert kezdtem, de most állandó frászban vagyok, ha orvoshoz kell mennem. Egyikõjük sem akart igazán foglalkozni a problémáddal. A háziorvos azt "mondja", nem nõgyógyász, a nõgyógyász azt mondja, nem belgyógyász... stb. Ez egy ördögi kör. A háziorvos a diagnosztikai adatok alapján úgyis belgyógyászként fog többnyire gondolkodni és tenni, jobb esetben teendõ esetén egy nõgyógyásszal konzultálni. Dunavarsányban van háziorvos, aki ráadásul szülész-nõgyógyász is. Fõnyeremény. Végezzék el a vizsgálatokat, de soha ne hagyj ki nõgyógyászt, ha kell a 3.-at. És fordítva.
Ja! Bocsánat, elnéztem... Nem volt szándékos, de így sikerült :((( Ha a pulzusod ennyire magas, mindenképpen komoly odafigyelést érdemelne. Sajnos ez ma Magyarország és ahány orvos, annyifélét mond...
Szia! Nekem terhesen 200 felett volt a szívverésem, intenzív osztály lett a vége. Szerencsére a babának semmi baja nem lett tõle. Azóta 2* katéterezték a szívem, most már jó. A két katéterezés között lett meg a két fiam, mindkettõvel volt szapora szívverésem, de már nem olyan vészes. Szóval nõgyógyász+kardiológus együtt az ideális ilyen esetben.
A124 még teljesen normális. Mennyi volt a per? Az is fontos lenne. Egyébként 140 fölött okozhat gondot, afölött számít magasnak a vérnyomás. "A várandósság alatt általános jelenség, hogy a kismama vérnyomása alacsonyabb a megszokottnál, ezért ilyenkor a "magas" fogalma is módosul az egyébkénti értékekhez képest. Babavárás alatt magas vérnyomásnak számít a 140/90 Hgmm feletti érték, illetve ha jelentõs emelkedés történik a felsõ vagy az alsó értékben. (Szisztolés, azaz a felsõ értékben ez 30 Hgmm, diasztolés, azaz alsó értékben ez 15 Hgmm emelkedést jelent.)"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az EKG-t megcsinálta a házi doki, nem talált rajta a szaporaságon kívül semmit...holnap megyek vérvételre. Kedves utolsó válaszoló..neked mi okozta ezt a nagyon magas értéket? Voltak tüneteid..nyilván igen, de mik? Örülök azért, hogy a végére minden rendben volt :)
Szia! Én vagyok az utolsó. Kiderült, hogy valami vezetési zavar volt a szivembe, volt egy felesleges ideg, ami aztán ritmuszavart okozott. Ezt katéterezésnél elektromosan átégették , azóta rendben van. Remélem nálad nem ilyesmi van. Jobbulást, és könnyû szülést neked!
Ja, igen. Tünetként a szapora szívverés mellé megfájdult a fejem, gyengeség, ha hosszabb ideig tartott, elkezdett zsibbadni a bal oldalam, nehezebben kaptam levegõt. Elég sokáig tartott, míg rájöttek mi a baj, 13 éves voltam, mikor elõször jött elõ, és csak 21 évesen(terhesen) vették komolyan. Rendszerint nem is tudtam a dokinak "megmutatni", mert pont ott és akkor nem volt bajom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy elmondtad :) Örülök, hogy azóta már rendben vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!