Találatok a következő kifejezésre: Egyik kritikus a (19 db)

He? Miért lenne kritikus hónap?
Nálunk a 2év volt a kritikus. Gondolom ez a 3. olyan mint a házasságban a 7. év. Bár ez a 3. dolognál az lehet, h addigra ismered meg annyira a partner h el tudd dönteni a továbbiakat.
A kérdező hozzászólása: Elsõ: Fogalmam sincs, azért lepõdtem meg én is ezen a 3 hónap dolgon, mert egy fiútól halottam :D És is nagyot néztem, hogy ez most mi....:D
Úgy kb a 3. hónapra tudod eldönteni, hogy szereted-e vagy nem. Addigra megismered nagyjából, kiigazodsz rajta. Szerintem ezt jelenti a kritikus hónap.
Szerintem a 3.hónap nem volt kritikus és ha nem teszed azzá akkor egyik sem számit annak :D
A kérdező hozzászólása: Utolsó, egyet kell nagyon értenem :D
Van abban is valami, amit a #4. hozzászóló írt!
engem 3 hónap után "dobott" a párom
Nálunk már a második hónap is kritikus.:D Lehet, hogy a harmadikig el sem jutunk. :(

Egy kritikus kb. mennyit keres? Mennyire telített a szakma?

Legjobb válasz: Ez nem szakma hanem hobbi maximum. És általában nem keresnek pénzt. Ha felkapnak valami csoda folytán akkor esetleg kereshetsz egy kis pénzt is vele de erre kb nulla az esély.

Ez nem szakma hanem hobbi maximum. És általában nem keresnek pénzt. Ha felkapnak valami csoda folytán akkor esetleg kereshetsz egy kis pénzt is vele de erre kb nulla az esély.
Újságírók szokták hobbiból ezt csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a helyesbítést.Értem.

Mi történik egy országgal, ha a népessége már egy kritikus szint alá csökken?

Most ha a cigányokat nem vesszük ide. (azok száma sem fog a végtelenségig növekedni)

Legjobb válasz: Dióhéjban: harcok, meghal a selejt, beáll egy új egyesnúly a béke igénye miatt.

Dióhéjban: harcok, meghal a selejt, beáll egy új egyesnúly a béke igénye miatt.
Kihal... Szar lesz a politikusoknak, mikor egyedül maradnak... :-D
Van megoldás! Új társadalmi alapeszme megalkotása és gyakorlati alkalmazása. Minden más csak "töketlenkedés"!!!
Rövid távon nyomor, elszegényedés, leépülés. Aztán ha van elég kifutási idõ, akkor majd több évtizedes távlatban egy alacsonyabb népességszámmal beállhat egy új egyensúly. Csak hát mi van addig? Régen az ilyen hanyatló országokat elfoglalták a szomszédok. Ma már nincsenek ilyen területszerzõ háborúk, úgy hogy nehéz a végkimenetelt megjósolni, mert a hanyatlás kiszámíthatatlan belsõ feszültségeket is szíthat.
Polgárháború, megölik a cigányokat
Majd veszünk fel hitelt a nyugdíjakra.
A honfoglalás idején 1 millióan se voltunk és nem jelentett semmi problémát. Izraelbe sincsenek többen 5 milliónál és mégis jól megvannak. Az elöregedõ társadalom az egy más kérdés, a nyugdíjrendszerrel lesznek problémák, de csak anyagi okokra hivatkozva erõltetni a gyerekvállalási hajlandóságot szerintem nem lenne korrekt.
Nincs kritikus népességszint, csak kritikusan rossz irányítás. Olyan nincs, hogy a gyerekszülés megszûnik, márpedig másképpen nem lehetséges, hogy egy országban túlnyomórészt idõsek legyenek. Ráadásul ugye ez 40-50 év, különben mégis van fiatal is. Ma Magyarországon legalább 7 millió a munkaképes ember. Ehhez képest dolgozik talán a fele. ÉS ez a fele is rendkívül rossz hatékonysággal. A szomszédos Ausztria (hasonló lakosság összetétellel) nagyjából 4, 5-szer több értéket állít elõ, mint mi. Természetesen probléma a népesség-összetétel, de az alapvetõ gond a gazdasági szerkezettel, a képzettséggel és a munka szervezésével van. Hatásos és észrevehetõ változás ezek normalizálásával érhetõ el. Az utolsó elõtti kérdésre a válasz: igen. Ezt a jelenséget populációdinamikának hívják, elég jól ismertek a törvényszerûségei, meg az is, hogyan kell alkalmazni. Az más kérdés, ha különféle (hatalmi) okok miatt nem akarják alkalmazni.
A cigányokat félredobod. Nem kéne. Ez elég fontos. Egy darabig még csökkenhet az ország népessége, aztán a cigányok számának emelkedése megállítja majd a csökkenést. Ez Magyarországra, Romániára, Bulgáriára és Szlovákiára (a négy cigányország) igaz. A többi Kelet-Európai országgal nem tudom, hogy mi lesz.


Mikortól számít "kritikusnak" a cpu hőmérséklete egy laptopnál ebben a melegben?

A laptopomban a cpu h?mérséklet 53 és 62°C fok körül mozog. Ez egy Celeron m430-as (1,73 Ghz) proci. Tudom hogy ez egy laptop, tehát jobban melegszik mint egy asztali gép, de ez az adat még elfogadható? (Piriform Speccy nevezet? programmal kísérem figyelemmel a dolgot.)

Legjobb válasz: Nekem a laposom 90 fokos, egész nap megy, de semmi baja, most tervezek én is hûtõt venni :) esetleg egy ilyen? http://www.pcx.hu/termek/trust-16813-xstream-notebook-pad-66..

Nekem a laposom 90 fokos, egész nap megy, de semmi baja, most tervezek én is hûtõt venni :) esetleg egy ilyen? http://www.pcx.hu/termek/trust-16813-xstream-notebook-pad-66..
Az utolsó hozzászólásban lévõ hûtõ szerintem már egy kicsi túlzás... Felesleges. Inkább pucold ki a notit, kend újra hûtõpasztával, pucold ki a bordákat stb.. -20fok tuti lesz a 90bõl... Amúgy pedig egy ennél kisebb kategóriás hûtõ untig elég..
Ez még simán jó. A biosban be tudod állítani, hány foknál riasszon, és hány foknál kapcsoljon le, azt hiszem, 70-75 fok az alsó határ és 90 a felsõ. (kikapcsoláshoz)
Üdv! Mivel ez egy régebbi konfig (gondolom a prociból) így kb 65-70 fok. De elméletileg túlmelegedésnél van egy relé ami kinyit, és letilt. Tehát attól ne félj, hogy felforr, mert fizikailag képtelen rá. Válasz a kérdésedre: Igen, mehet naponta több órát is akár, bár idõnként a "nyúzást" szüneteltesd rajta. Puha felületre ami benntartja a hõt, ne nagyon tedd (ágy, párna takaró stb..) próbáld kemény felületen használni. Laptop hûtõrõl annyit, hogy nem érdemes nagyon dráát venni, mert ugyanazt tudja, mint az átlagos darabok.. 5-7 ezer között már vannak normálisak.
nekem asztali gépbe 65 °C fokos most, igaz egész nap megy, és az idõ 90%-ban játék is fut :d
A kérdező hozzászólása: http://ark.intel.com/products/27150/Intel-Celeron-M-Processo.. Itt egy elég meglepõ adatot írnak. 100°C fok-ig írják. Ez nem irreális érték??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Igen egy régebbi darab, de netezésre tökéletes.:) Van asztali szörnyetegem is, de azt felesleges hajtani ha csak netezek. Amúgy õ a gép: http://www.olcsoweboldal.hu/blog/wp-content/uploads/2009/03/.. És igen, mindig asztalon van, erre figyelek.
A kérdező hozzászólása: Laptophûtõt találtam a hardverapro-n 1600 Ft körül. Azt majd veszek hozzá. Köszi még1szer mindenkinek a választ.

Hasznalhat egy kritikus periodusban levo kapcsolatnak a par napos szunet, gondolkodasi ido, tavol egymastol? Voltatok ilyen helyzetben?

Kritikusabb periodusba jutott a kapcsolatunk,szinte szakitas lett belole,hirtelen indulatbol, de valojaban nem akarom,hogy vege legyen.Egyebkent szeretjuk egymast,csak anyagi gondok miatt nem tud vegre kiteljesulni a kapcsolat,nem tudunk osszebutorozni,mert nincs ahova,ot meg frusztralja a munkanelkulisege. Beszeltunk rola,de nem oldodott meg, vegul ugy dontottunk,hogy hagyunk par napot egymasnak,elmelkedni kettonkrol,a kapcsolatunkrol. A baj az,hogy ez a szunet alatt befolyasolhatja a dolgok kimenetelet egy olyan no,aki irant a parom regebb erzelmeket taplalt,de a no nem viszonozta.Most meg ott van a kozeleben,szinte naponta(kozos barati kor),az no meg szingli.Parom lelkiallapota egy ideje elegge instabil,az anyagi gondokra vezetheo vissza. Tapasztalataitok szerint hasznalhat ez a szunet,vagy ez mar a veget jelentheti???

Legjobb válasz: Elég nehéz választ adni a kérdésedre, mert egy ilyen helyzetnek többféle kimenetele is lehet. Úgy vettem le a leírásodból, hogy te nem szeretnéd, ha vége lenne. Ezzel nincs is semmi gond. Néha vannak olyan helyzetek, amikor már muszáj ezt az utat választani és kell egy kis gondolkodási idõ, vagy egy kis külön lét, hogy rájöjjünk, mennyire is szeretjük a másikat (vagy épp nem). Ha a párod is ugyanúgy szeret, mint te õt és még tervez veled közös jövõt, akkor nem szabad, hogy az a nõ ezt befolyásolja. Magyarán, ha szeret, akkor elhajtja melegebb éghajlatra õt, ha kell, minden nap. Ha viszont enged a csábításnak, akkor sajnos nagy a valószínûsége, hogy megtenné melletted is, így viszont már nem sok esélyt látok a ti kapcsolatotoknak, feltéve, ha nem akarsz második lenni párodnál. Dehát gondolom, nem... 26L

Elég nehéz választ adni a kérdésedre, mert egy ilyen helyzetnek többféle kimenetele is lehet. Úgy vettem le a leírásodból, hogy te nem szeretnéd, ha vége lenne. Ezzel nincs is semmi gond. Néha vannak olyan helyzetek, amikor már muszáj ezt az utat választani és kell egy kis gondolkodási idõ, vagy egy kis külön lét, hogy rájöjjünk, mennyire is szeretjük a másikat (vagy épp nem). Ha a párod is ugyanúgy szeret, mint te õt és még tervez veled közös jövõt, akkor nem szabad, hogy az a nõ ezt befolyásolja. Magyarán, ha szeret, akkor elhajtja melegebb éghajlatra õt, ha kell, minden nap. Ha viszont enged a csábításnak, akkor sajnos nagy a valószínûsége, hogy megtenné melletted is, így viszont már nem sok esélyt látok a ti kapcsolatotoknak, feltéve, ha nem akarsz második lenni párodnál. Dehát gondolom, nem... 26L
Nálunk is volt és van is ilyesmi válság. Nekem elegem van abból, hogy nem tudok normális munkahelyet találni. Tegnap is kirúgtak másfél hét után, normál indoklás nélkül... Most megpróbálok talpra állni, és nem önsajnálatba burkolózni. Én is felvetettem (mert ez az állapot sajnos kihat a kapcsolatunkra), hogy hazamköltözöm, és nem feltétlen lenne ez szakítás. Csak kis idõ. Õ erre azt mondta, ez semmit sem segítene. Együtt vagyunk, együtt is kell megoldani a problémákat.
Akár több hónap szünet is használhat, és még az is, ha közben valamelyikõtök (vagy mindketten) átmenetileg összejöttök mással. A helyzettõl függ - ha még nem futotta ki magát a kapcsolat, akkor lehet késõbb is folytatni, ha meg a végefelé vagytok, akkor a szünet megoldja a befejezést.
Igen, ez kettõs kimenetelû - happy end és kapcsolatzárás is lehet a vége...attól függ, tudtok e még adni valamit (pofonokon, átbõgött éjszakákon kívül, mert arra senkinek nincs szüksége) a másiknak.
Az ilyen "szünetekbõl" én mindig azt láttam, hogy szakítás lett a vége. Szerintem ha meg akarod tartani a kapcsolatot akkor oldjátok meg a dolgot együtt, a szünet leggyakrabban a szakítás elõjátéka.
Szia! Nyugodj meg, ha nem került sperma a hüvelyedbe nem lehetsz terhes.
érdekelne hogy "lett-e ebbõl valami". pls írd meg!

Egyik kritikus pontom a has, és nem tudok onnan fogyni. Milyen hasizom gyakorlatokat végezzek?

A felülések állítólag nem jók/ nem hasznosak mert vastagítják a hasat.

Legjobb válasz: Semmilyet. Az alapvetõ gond, hogy nem lehet specifikusan gogyni, nem tudod azt mondani a szervezetednek, hogy na csak a hasról használd el a szírt. Olyan gyakorlatokat kell végezni, ami a nagy izomcsoportokat mozgatja meg, mert azok használják el a legtöbb energiát, így ez a legcélravezetõbb. És melyikeke ezek? Hát a hasizom biztosan nem, mert az egy elég kicsi izomköteg. Elsõsorban a láb izmai, a hát és a vállizom. Ezért javasolt a futás vagy az úszás ha az ember fogyni akar. Még egy kis extra adalék, hogy ezeket a sportokat ha az ember megteheti, érdemes még reggel étkezés elött ûzni, mert így eszméletlenül lehet fogyni. Hiszen a tested csak a tartalékaiból tud energiát nyerni.

Semmilyet. Az alapvetõ gond, hogy nem lehet specifikusan gogyni, nem tudod azt mondani a szervezetednek, hogy na csak a hasról használd el a szírt. Olyan gyakorlatokat kell végezni, ami a nagy izomcsoportokat mozgatja meg, mert azok használják el a legtöbb energiát, így ez a legcélravezetõbb. És melyikeke ezek? Hát a hasizom biztosan nem, mert az egy elég kicsi izomköteg. Elsõsorban a láb izmai, a hát és a vállizom. Ezért javasolt a futás vagy az úszás ha az ember fogyni akar. Még egy kis extra adalék, hogy ezeket a sportokat ha az ember megteheti, érdemes még reggel étkezés elött ûzni, mert így eszméletlenül lehet fogyni. Hiszen a tested csak a tartalékaiból tud energiát nyerni.
na mi van? kezdenek értelmes emberek írkálni ide?? lehet jó hatással volt a sok erõfeszítésem üdv Krisz
Hát igen az izomtartalékaiból. Az izmokból a fehérje elõbb leépül, mint a zsír. Úgyhogy azért valamit reggelizzél elõtte, hiszen egész éjjel éheztél és az nem jó fogyás szempontjából. Legalábbis fehérjét mindenképpen egyél, és edzés után meg szénhidrátot is. Egyebekben igaza van az 1. válaszolónak, a hasi zsírpárnának SEMMI KÖZE a hasizomhoz, max annyi, hogy eltakarja azt. A hasat külön nem szükséges edzeni, (kivétel néhány küzdõsport) mert más gyakorlatok hatnak rá.
A kérdező hozzászólása: Extrém túlsúlyos vagyok, de gyûlölöm a hasizom gyakorlatokat, de nem csak azt csinálom. Bármennyit megcsinálok kar, csípõ vagy comb izom gyakorlatból, csak hasizmot neeeeee, szóval köszönöm szépen, hogy írtatok:)

Egy filmnek a kritikusok mialapján készítik el a kritikáját?

Van valami szerkezete mint pl ahogy a filmek készülnek vagy kritikustól függ

Legjobb válasz: Gondolom az alapján hogy mennyire sablonfilm, mennyire unalmas, milyen a története. A szinészek hogy játszották a szerepüket. Mennyi és mekkora hibák voltak a filmbe.

Gondolom az alapján hogy mennyire sablonfilm, mennyire unalmas, milyen a története. A szinészek hogy játszották a szerepüket. Mennyi és mekkora hibák voltak a filmbe.
Nagyjából, úgy ahogy elsõ írja, amúgy meg saját, szubjektív véleményük alapján. Mindig lesznek olyanok akik egyetértenek velük, és olyanok akik nem.
De ez is olyan, hogy ízlések és pofonok.én rengeteg kritikussal nem értek egyet.
A véleményük bizonyos mértékig valóban szubjektiv, de azért csak õk a szakemberek, és mi a fogyasztók.
Azok, de attól még nem ér többet a véleményük, mint bárki másé. Te is elvégezheted és akkor te is szakember leszel. Változik valami? Nem. Ugyanúgy meglesz a saját gondolatod.

Megváltozik-e a hasadó urán kritikus tömege, ha egy másik, a neutronnal nem kölcsönható anyaggal "higítjuk"?

Legjobb válasz: Bizony. Például az uránérc ilyen, ezért is kell dúsítani, hogy egyáltalán bombát készíthessenek belõle. Ha ugyanis a szennyezõanyag nem csak hogy nem hat kölcsön a neutronokkal, hanem esetleg el is nyeli õket, akár lehetetlenné is teheti a láncreakció beindulását.

Bizony. Például az uránérc ilyen, ezért is kell dúsítani, hogy egyáltalán bombát készíthessenek belõle. Ha ugyanis a szennyezõanyag nem csak hogy nem hat kölcsön a neutronokkal, hanem esetleg el is nyeli õket, akár lehetetlenné is teheti a láncreakció beindulását.
100%-os tisztaságú U-235-bõ 23 kg, Pu-239 5, 6 kg a kritikus tömeg. Efölött atombombaként robban. Ha higítod más anyaggal akkor a tisztaságát csökkented, így a robbanás esetleg nem következik be. A ballasztanyag ugyanis a hasító neutronokat elnyeli, így a láncreakció belassul/megszakad/el sem indul. Tudni érdemes, hogy ha nincs közel 100%-os arányban a U-235 tartalom az uránban akkor a nukleáris robbanás megint csak nem következik be. Ugyanis az elhasadó atommagokból keletkezõ szabad neutronok U-238 magokkal találkoznak, amik befogják õket. A kérdésedre a válasz szerintem igen, + irányban változik a tömeg, akár jelentõsen is.
a kritikus tömeg egy elméleti számítás tiszta anyag és gömb forma esetére. ha nem tiszta az anyag, vagy nem gömb a forma, akkor a kritikus tömeg sem mûködik. mellékesen a kritikus tömeg nem robban. gyorsan felmelegszik, megolvad és szétfolyik.

Mik a kritikus időtávok egy párkapcsolatban?

Egyszer olvastam, hogy a legtöbb válás/szakítás általában a kapcsolat ekkori vagy akkori évében történik, ha akkor nem mennek szét, akkor nagyobb az esély az együttmaradásra. Tudom, hogy a szétválás nem id?höz kötött, mert a nullától a végtelenig lév? számegyenes bármelyik pontján megtörténhet, de érdekelnének a nagy általános tapasztalatok. Az, hogy esetleg van-e több ilyen "periódus" is egy hosszú kapcsolatban?

Legjobb válasz: Nálam akkor, amikor rájövök, hogy a tettek nincsenek összhangban a szavakkal (elsõsorbam nem a hazudozádra gondolok). Pl. -rosszul esett, h ekkor és akkor magamra hagytál - nem tudtam, h neked fontos lett volna, hogy melletted legyek. legközelebb szólj, ha így érzel és nem hagylak magadra. legközelebb szóltam, ahogy kérte ... és ugyanúgy magamra hagyott ez pl egy olyan kritikus pont volt, h véget is vetettem a kapcsolatnak (nyilván számos más összetevõje is volt, de mind ezen a jelenségen alapult)

Nálam akkor, amikor rájövök, hogy a tettek nincsenek összhangban a szavakkal (elsõsorbam nem a hazudozádra gondolok). Pl. -rosszul esett, h ekkor és akkor magamra hagytál - nem tudtam, h neked fontos lett volna, hogy melletted legyek. legközelebb szólj, ha így érzel és nem hagylak magadra. legközelebb szóltam, ahogy kérte ... és ugyanúgy magamra hagyott ez pl egy olyan kritikus pont volt, h véget is vetettem a kapcsolatnak (nyilván számos más összetevõje is volt, de mind ezen a jelenségen alapult)
Elõzõ vagyok. Egyébként sokan a tavalyi évben riogattak minket, hogy a 7. év az milyen kritikus idõszak egy párkapcsolatban és hogy hú most lesz. Õszintén? Én kiröhögtem ezeket az embereket. Ugyanúgy telt a tavalyi év, mint az azelõttiek, nem volt több rossz dolog a kapcsolatunkban. De valóban sokaktól halottam azt a bizonyos 7. évet. Hát, nem tudom... Butaság.
szerintem ez nem évtõl függ, hanem pl. munkahely elvesztése, új munkahely, összeköltözés, gyerekszületés, ezek, amikre figyelni kell
Nincs szerintem. Kritikus hibák lehetnek, amelyeket (ha nem tudsz velük leszámolni) újra és újra elkövetsz egy kapcsolatban, emiatt lehetnek válságos idõszakok. De szerintem "kritikus idõtáv" nem létezik. Az összeköltözés utáni idõszak nehezebb lehet (egymás szokásainak megismerése, tolerálása), a gyermekvállalás (totálisan megváltozott életkörülmények, napirend, stb.). De ha megtalálod azt, akivel kisebb-nagyobb zökkenõkkel megoldjátok a problémákat, akkor minden oké. Az én "titkom": mindent kezelj humorral és légy toleráns és empatikus.
2, 5 és 7 év.
Nincs ilyen, hogy kritikus idõtávok. 8 éve vagyok a párommal, együtt is élünk, de még nekünk nem volt ilyen kritikus idõszakunk. Persze ennyi év alatt voltak problémák (anyagi gondok, munkahely elvesztése és még sorolhatnám), de soha nem jutott odáig a kapcsolatunk, hogy esetleg szakításon gondolkozzunk. Mindig mindent meg tudtunk beszélni, és megoldottuk a problémákat, valamint mindenhez igyekeztünk pozitívan hozzáállni "lesz ez még jobb is" alapon. Szóval én nem hiszek abban, hogy egy kapcsolatban léteznek x évente bekövetkezõ rossz idõszakok, bár lehet valaki megcáfol, de szerencsére én ilyet még nem tapasztaltam.
Fiatalok körében nem olyan hosszútávú kapcsolatban általában a 8 hónap. Legalábbis én így vettem észre. Többrõl nem tudok nyilatkozni, mi még csak 1 éve vagyunk együtt.
Nálam az 5., 7. és most a 10. év volt az. Jelenleg "szünetet" tartunk. :(
5-6 évente jön el állítólag a kritikus pont!5 év, 10, 15 és így tovább!
NINCS KRITIKUS IDÕSZAK! Mindennap kritikus lehet ha nem igyekszünk egymás dolgát megkönnyíteni, vagy ha párom a munkahelyi stresszt rajtam akarná levezetni, vagy ha egy vitában nem tudná belátni az igazamat vagy én az övét, ha minden vita után csak duzzognánk és nem próbálnánk megbeszélni, ha rám szólna, hogy a gyerek a perecet mért morzsolja bele a szõnyegbe az ágyba, ha nem tudnánk egymást ugyanúgy kívánni X év után stb... Minden év lehet kritikus ha nem azonosak az elképzelések... Mi teljesen egy hullámhosszon pendülünk míg ez így marad biztos vagyok benne hogy nem lesznek kritikus idõszakok! Nõvéreméknek más volt az elképzelés 6 éve voltak együtt, a tesóm költözni és babát szeretett volna már, a barátja azt mondta, hogy neki ezek az 5 éves tervben szerepelnek... Nõvérem eljött Tõle... stb...
Építkezés és felújítás, messze a legbrutálisabban terhelõ események. Amelyik pár túlél egy építkezést, az szinte bármit túlél.
ma 13:15 Fõleg ha a felújítást a férj és a haverjai csinálják! XDDD
Én úgy tudom, hogy 2. év, a 6.év és a 14. év. 2. év saját tapasztalat is. A többit nem tudom, nem volt még olyan hosszú kapcsolatom. 20L


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!