Találatok a következő kifejezésre: Egyik ismerősőmnek egy 3 éves (14 db)

Egyik ismerősőmnek van egy 3 éves kislánya, aki mindig rendszeresen ősszefirkálja a falakat a lakásban, mit tegyek?

Büntettük már sarokbaállitással, egy kis id?re elvettük a kedvenc maciját vagy babáját, ekkor meg hisztirohamot kap,akkor meg képtelennek vagyunk megnyugtatni nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Nálunk is elõjött a falfirkálás. Elõszõr szépen elmagyaráztam hogy a falra nem szabad firkálni, helyette lehet papírra, táblára, és a járdára. Másodszorra erélyesebben szóltam, harmadszorra odavágtam. Egy jólirányzott határozott mozdulattal, ugyanis 3 évesen már igenis felfogják a gyerekek hogy mit szabad és mit nem, anya meg legyen erélyes és határozott, mert még õ parancsol, nem egy 3 éves.

Nálunk is elõjött a falfirkálás. Elõszõr szépen elmagyaráztam hogy a falra nem szabad firkálni, helyette lehet papírra, táblára, és a járdára. Másodszorra erélyesebben szóltam, harmadszorra odavágtam. Egy jólirányzott határozott mozdulattal, ugyanis 3 évesen már igenis felfogják a gyerekek hogy mit szabad és mit nem, anya meg legyen erélyes és határozott, mert még õ parancsol, nem egy 3 éves.
Kedvenc dolgot ne vegyétek el töle, annyi más fenyítés van de a kedvenc tárgyat soha. amúgy inkább a ceruzákat vegyétek el töle, ha nem ado´d neki és eldugjátok akkor nem fog firkálni, ha meg még is akkor kezére kell csapni, most arra kiványcsi meddig mehet el, ki az erösebb anya vagy ö. amúgy ha engedékeny akarsz vele lenni akkor jelöljetek ki egy falat ahova firkálhat ami az övé. vannak dolgok amit nem szabad csinálni, és azt meg kell tanulnia. a szoba közepére szarni sem szabad azt is megtanulta, nem?
ja még pluszban annyit, hogy esetleg elkéne magyarázni neki miért is nem szabad 3 évesen már felfogja, de ezt sokszor meg kell tenni, nem csak egyszer.
Szerintem is el kell magyarázni, sokszor és türelmesen. És hogy ne essen kísértésbe, a firkáló eszközöket el kell zárni a szekrénybe, és csak akkor rajzolhat - papírra - amikor valaki egy szobában van vele, és látja, hogy mit mûvel. És persze kapjon büntit a falfirkálásért, de ne vegyétek el a kedvenc dolgait. De még jobb az, amikor jutalommal nevelsz, pl. minden napért, amikor nem firkál, kapjon egy matricát, ha összegyûlt mondjuk 10, akkor kapjon valamit, amire vágyik.
Én nem próbálom ismerõseim gyerekét nevelni. Az az õ dolguk...

Ez a házi egy ismerősömnek kell, de senki sem tudja megoldani! "Két ember életkorának aránya most 3:5. Hány évesek ha 10 év múlva életkoruk aránya 7:10 lesz? "

Legjobb válasz: Nehezen tudom elhinni, hogy senki se tudja megoldani... x/y = 3/5 -> x=(3/5)y (x+10)/(y+10) = 7/10 ______ [(3/5)y+10]/[y+10] = 7/10 10*(3/5)y+100 = 7y+70 6y+100 = 7y+70 y=30 x=(3/5)*30=18

Nehezen tudom elhinni, hogy senki se tudja megoldani... x/y = 3/5 -> x=(3/5)y (x+10)/(y+10) = 7/10 ______ [(3/5)y+10]/[y+10] = 7/10 10*(3/5)y+100 = 7y+70 6y+100 = 7y+70 y=30 x=(3/5)*30=18
x, re 6 a helyes válasz!!!!!! órán csináltuk ezt a feladatot
Elõzõ: Ez csak azon múlik, hogy mit jelöltetek x-szel? Merthogy a jó megoldást az 1. leírta.
A kérdező hozzászólása: ok köszi mindenkinek

2, 5-3 éves -átlagnál magasabb (nem sovány, nem is duci) - kislány hányas ruhákat, cipőket visel? Egy ismerősömnek szeretnék ajándékba.

Tavaly ilyenkor kb. 92-es, 24-es volt a mérete. Akkor is itt kaptam segítséget.:)

Legjobb válasz: Ha magas, akkor 104. Én lányom 3 éves, 100 cm, 104-es ruhákat hord, bár nadrágból még inkább 98-ast. Lába 25 körüli.

Ha magas, akkor 104. Én lányom 3 éves, 100 cm, 104-es ruhákat hord, bár nadrágból még inkább 98-ast. Lába 25 körüli.
Tavaly 92, most 104. Cipõ tél: tavaly 25, idén 28. Cipõt ne vegyél, csak ha konkrétan tudod, hogy mekkora a talpa. A ruha jó lesz a 104-es.
Kislányom augusztusban volt 3 éves. Méretek: 104cm és 18 kg. Lába 27-es, de van 28-as cipõje is.Ugye cipõ válogatja. Hord 104, 110-es ruhákat.De van 116-os némelyik jó rá.Ugye ez is ruha függõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok. 104-110n ruhákat veszek majd. Márkás tornacipõt vásároltam, 28-ast (majd hordja az oviba, amikor belenõ). Játék is lesz -nagy gyöngyfüzõ és kirkós, meg könyvek:) . Szép ünnepet mindannyiatoknak!
104-110, lábra 25-26-ot mondanék.
Le merném fogadni, hogy te vagy az az "egyik ismerõs". Általában az ismerõsök nem szokták az ilyesmiket ilyen részletességgel tudni. :D
#1: nem, nem csukhatják le. A csaj betöltötte már a 14-et.
gombás fertõzés. és nem kell itt az "egyik ismerõsöm" szöveg. tudjuk, hogy te vagy az. nagyon butuska voltál. 14 évesen miért jársz bulikba? most ettõl te vagy a menõ csaj az osztályban? szánalmas... szép kis karácsonyi ajándék, mondd meg apunak, hogy megkúrtak, és hogy el is kaptál valami fertõzést. Amúgy meg a srácot emiatt lecsukhatják.
Ne tagadd h te vagy az , , egyik ismerôs" !! Am 1.válaszolónak igaza van gombás fertôzés
Szóval ennyi esze van a szüleidnek, hogy bulikba járhatsz, és neked meg annyi, hogy csak úgy megujjaznak, már eleve durva, hogy egy srác csak úgy megujjaz de taknyos 14 évesen elég szégyenletes, menj el nõgyógyászhoz valamit összeszedtél lehet.
ezt a kérdést ki kellene emelni és kötelezõ olvasmánnyá tenni a fiataloknak. lenne itt nagy rend osztán!
Egy ismerõsnek dettó ez a sztori. Buli, ujjazás, aztán kiderült a faszitól valami baktérium kerülf a lukába, ami a szórakozóhelyen, vagy akár a busz kapaszkodóján.. bárhol összeszedhetõ. Ma már eljutott oda, hogy a mûtét hegei nem fájnak neki(2-2, 5 év alatt)
Az lehet, de itt a szöveg alapján kell itélni ergo mindenki telibefhossa, hoyg a te fogyaték lány ismeröseid 12-k sincsenek és 45öt mondanak.... ergö NEM, nem csukhattyák le ha a csaj beleegyezett! Nme biztos, hogy pont gombás fertözés, DE nagyon nem jelent jot! Amint lehet rush nögyogyász
3, általában tudják, hogy gáz a szitu, és a kiscsajok mindig felfelé túloznak a korukkal. 19 éves kortól szokták lefelé kerekíteni.
Igazából mindegy hogy te, vagy az ismerõsöd, de akinek ilyen folyása van, az keresse fel a nõgyógyászát. Gondolom van neki, ha már annyira felnõtt az a kislány, hogy belemegy ilyen kalandokba!

Mennyi idő alatt lesz egy 3 éves kisfiúból szobatiszta gyerek? Az összes fiús anyuka ismerősöm 2-4 hétről beszél, de ez nálunk már a 7. hónapot is meghaladja lassacskán.

Kisfiamnál már több mint 7 hónapja elkezdtük a szobatisztaságra nevelést. Egész nap pelus nélkül van, de nem szól ,ha pisilnie kell csak akkor amikor már pisis a gatyója. Általában kérdezgetjük, hogy kell-e pisilnie amire akkor is nemleges választ kapunk, ha tisztán látszik rajta,hogy majd összepisili magát. Folyton pisifoltos a kis gatyója, és van,hogy napjában 3 alkalommal is át kell öltöztetni mert bepisil. Ez így normális? Mit tegyek, hogy érezze, hogy pisilnie kell? Ebben a hideg id?ben fél? még összeszed valami komolyabb felfázást a nedves alsó miatt.

Legjobb válasz: Fiam 25 hónaposan 2 nap alatt lett szobatiszta. Megbeszéltem vele, hogy mától nincs pelus, szóljon, ha pisilni, kakilni kell, illetve kb. 30 percenként én is ráültettem a bilire. 2 nap alatt megértette. Kb. 1 hónapig fordultak elõ még balesetek, de úgy össz-vissz 4-5 alkalommal, és akkor is csak a pisinél. (Mostmár pedig már lassan 4 éves lesz.)

Fiam 25 hónaposan 2 nap alatt lett szobatiszta. Megbeszéltem vele, hogy mától nincs pelus, szóljon, ha pisilni, kakilni kell, illetve kb. 30 percenként én is ráültettem a bilire. 2 nap alatt megértette. Kb. 1 hónapig fordultak elõ még balesetek, de úgy össz-vissz 4-5 alkalommal, és akkor is csak a pisinél. (Mostmár pedig már lassan 4 éves lesz.)
2 év 10 hónapos kisfiam most ezt nézi: Felejtsd el a pelust Elmo A gyerekek bizonyos dolgokban inkább egymásról vesznek példát. Esetleg megpróbálhatod, hogy egy korabeli megmutassa Neki a vécébe pisilést. Nekem van olyan ismerõsöm, nem is egy, akinek ez olyan hatással volt a gyerkõcére, hogy már másnap Õ is wc-re járt pisilni. Lehet hogy ez ad Neki egy lökést, mert úgy fogja gondolni, hogy már Õ is nagyfiú és ezt már Õ is tudja. Ebbõl esetleg kiderülhet, hogy még éretlen vagy csak nem figyelt magára. Egyébként ebben a rajzfilmben errõl is szó van és nagyon jól elmagyarázza az egész folyamatot a gyerekek nyelvén! Ne keseredj el, mert nõvérem gyerkõce lány létére 3 év 3 hónaposan lett szobatiszta, pedig a lányok általában korábban érnek.
Te k*cs*g.
Tudod, vannak, akik nem unják meg egymást 2-3 numera után.
lehet hogy holnap, egy év múlva, 10 év múlva, vagy soha. ennyibõl nem lehet messzemenõ következtetéseket leszûrni.

13 éves vagyok.3 hónapot dohányoztam. Hipohonder lennék? . Egyszer nyilalt a jobb bordáimnál mikor levegőt vettem. Egy ismerősöm irta neki fájt a mellkasa és rákos lett. Én a ráktol félek. Ez volt 3 napja. Azóta nem szivtam cigit.

Aszthmás is vagyok... De mind két oldalon nem fájhat mert ha 1 oldalon van rák?.Néha az oldalam is nyom...Meg fáj valahol a mellkasomnál..

Legjobb válasz: csak beszorult a levvegõ,nyugi cigizni meg soha ne cigizz többet!!

csak beszorult a levvegõ, nyugi cigizni meg soha ne cigizz többet!!
Nem hiszem, hogy rákos lennél, de ne dohányozz, nem jó dolog! Tudom, mert én is dohányzom és próbálom letenni!
a rák nem fájdalommal jelentkezõ betegség...és szerintem asztmásan örüljél h nem fulladsz be nemhogy még szívod a cigit is
Rákos nem hiszem, hogy lettél, de azért asztmásan cigizni... hát neked baj van az agyaddal. Remélem már nem cigizel.
taigetosz pozitív vagy szerintem.
A kérdező hozzászólása: ÉS a mellkasom néha mitol nyom, szúr?
Menj el kardiológushoz ha ennyire félsz ;)

Egyik ismerősöm 19 éves és 3 dobozzal szív naponta. Meddig fog élni?

Legjobb válasz: Ameddig a szervezete bírja... Amúgy meg ez lehet 25évesen, 30, 40 ,50 de ha így folytatja szerintem az 50et se éri meg..

Ameddig a szervezete bírja... Amúgy meg ez lehet 25évesen, 30, 40 , 50 de ha így folytatja szerintem az 50et se éri meg..
Genetikától függ. Van olyan aki soha nem cigizik mégis tüdõrákos lesz, van olyan aki percenként elszív egy cigit és semmi baja.
Sok mindentõl függ, hozott gének, szervezet ellenálló képessége, immunrendszer, táplálkozás... Hallottam olyat aki 37-40 éves korára ilyen intenzív dohányzás mellett gége vagy tüdõrákot kapott...
Az nem lehet elõre tudni. Az viszont biztos hogy 30 éves korára 10 m-ert nem fog tudni gyalogolni
Nem sokáig.
Nana :) egyik ismerõsöm 23évesen halt meg tüdõrákba.. Illetve nem abba, mert még elõtte végzett magával aranylövéssel mert nem akart megfulladni és úgy meghalni.. Bár erre rájön a 7-8év füvezés is napi 2-3g
Mint nélküle... Anyu tinédzser kora óta cigizik és tíz évet letagadhatna a korából. A nagymamám sose gyújtott rá és elvitte a tüdõrák. Nem a cigin múlik, ez már meg van írva elõre De három doboz azért durva. Mindig füstöl egy a kezében? :-O
Aztaq. Nem tudom, nekem is volt egy ilyen ismerõsöm, aki ennyi idõsen szintén ennyit szívott. Õ még él, azóta kb 22 éves lehet.
465, 34254673654734645 napig
A papám nagy dohányos volt, több, mint 70 évet élt. Apám túl van az ötvenen, bár õ 1, 5-2õt szív naponta.
3 dobozzal???? Egy középkategóriás cigi kb 800 forint, napi 2400 költ arra hogy szétcsessze az egészségét? Képzelem milyen jó illatú lehet a tag... Az akinek ennyi pénze van, az örökké fog élni... Ha tudod szoktasd le, vagy küld el segítségért, van szivjon e cigit, ha tudsz segíts neki! Miért szív ennyire sokat!?
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom miért csinálja. mondtuk már neki hogy szokjon le de leszarja, ritkább esetben van hogy csak 2t szív naponta (dobozt), de az a minimum, általában a 3 doboz megvan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!