Találatok a következő kifejezésre: Egyetlen nőstény van (2 db)

Egyetlen nőstény guppy van az akváriumban, hogy lehet hogy hím nélkül is születtek kis halak?

Kb. két hónapja egyedül van, és most másodszorra szül. Régebben voltak hímek, akkor is születtek kis halak, de már legalább két hónapja elpusztultak.

Legjobb válasz: Lehetséges, hogy a nõstény elraktározta a hímivarsajteket és elõzõ megtermékenyítési kísérletbõl. Így "tudnak hím nélkül terhesek lenni". Ha két hónapja pusztultak el a hímek, akkor pont elõtte volt egy kis ez-az az akváriumban, és most megszülettek a kishalak.

Lehetséges, hogy a nõstény elraktározta a hímivarsajteket és elõzõ megtermékenyítési kísérletbõl. Így "tudnak hím nélkül terhesek lenni". Ha két hónapja pusztultak el a hímek, akkor pont elõtte volt egy kis ez-az az akváriumban, és most megszülettek a kishalak.
A guppyknak van egy kis sperma-tárolója. Az anyjuktól minden lány kap már születésekor a sajátjából, így szûzen is szülnek a guppy lányok, így lehetséges tehát hogy szûlt hím nélkül.

Tegyük fel, van egy anci pár (télleg van), akik egyszer már leikráztak. Másik aksibe van egyetlen egy lány anci. Ha összeengednénk őket attól még a pár leikrázna vagy a másik nőstény miatt nem?

Legjobb válasz: Valószínûleg a két nõstény felváltva ikrázna, a hím meg szépen lassan kikészülne a sok munkától, mivel amikor a petéket õrzi, nem eszik rendesen.

Valószínûleg a két nõstény felváltva ikrázna, a hím meg szépen lassan kikészülne a sok munkától, mivel amikor a petéket õrzi, nem eszik rendesen.
A kérdező hozzászólása: akkor ne engedjem össze õket ? am 112literbe lenne


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!