Találatok a következő kifejezésre: Egyetemre megyek és arra (2 db)

Ha levelezőre megyek, és megyek konzultációra az egyetem biztosít arra az időre szálláslehetőséget?

Legjobb válasz: Ha kerítesz magadnak, akkor meg lesz oldva. A kolikban érdemes érdeklõdni, szokott lenni vendégszoba, azt szokták ilyenkor kiadni, mert ez nekik üzlet.

Ha kerítesz magadnak, akkor meg lesz oldva. A kolikban érdemes érdeklõdni, szokott lenni vendégszoba, azt szokták ilyenkor kiadni, mert ez nekik üzlet.
A kérdező hozzászólása: hát szerintem kollégium lesz belõle, ugyanis olyan városba mennék ha oda vesznek fel ahol senkit sem ismerek. ez nem tudod mennyibe kerülne ?
Másrész minden egyetem körül (vidékiek különösen) tele vannak albérleti lehetõséggel. Én egy ilyen panellakásban laktam pécsett. /an béreltük, elõre meghatározott napokra lefoglalva. Olyan volt mint egy szálló, amikor nekünk nem kellett jött más. Az egyetem nem biztosít semmilyen elhelyezést, max ha nappalis vagy, kellõen messze laksz, rászorult vagy...stb Vagyis protekció. :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ:)
Az iskola nem fog neked szállást biztosítani neked kell gondoskodnod róla. Viszonyítási alapnak Szegeden egy átlag koli szoba, 1500-2000 Ft egy éjszakára, de jó ha már év elején lefoglalod a konzultációs napokra, mert hamar betelik.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy tájékoztattál

Egyetemre megyek majd, és arra lennék kíváncsi, hogy mennyivel kell többet tanulni a középsulihoz képest. Nagyon sokat kell majd tanulni?

Legjobb válasz: Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Annyit hozzátennék,hogy fontos lenne tudni, milyen szakra jelentkeztél. Van olyan szak, ahol tanév közben nem nagyon kell tanulni, csak vizsgaidõszakban, de akkor 1000-rel. Máshol meg hetente-kéthetente vannak leadandó feladatok, vagy zh-k. Szóval általánosítani nem lehet. De az biztos, hogy egész más lesz, nem kell napról napra készülni.

Egyetértek az elõzõ válaszolóval. Annyit hozzátennék, hogy fontos lenne tudni, milyen szakra jelentkeztél. Van olyan szak, ahol tanév közben nem nagyon kell tanulni, csak vizsgaidõszakban, de akkor 1000-rel. Máshol meg hetente-kéthetente vannak leadandó feladatok, vagy zh-k. Szóval általánosítani nem lehet. De az biztos, hogy egész más lesz, nem kell napról napra készülni.
Én általánosítok: sokkal többet. De ha mindennap megtanulod, amit kell, nem lesz gondod a vizsgákon. Persze nagy a csábítás, mert az egyetemek sok szabadságot biztosítanak. Maradj hát következetes, és ne csak a vizsgaidõszakban vedd elõ a könyveid.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!