Találatok a következő kifejezésre: Egy-egy szopizás mennyi tejet kell kapnia (1 db)

Egy-egy szopizás során mennyi tejet kell kapnia egy másfél hetes babának?

Hol találok olyan oldalt a neten, ahol leírják, hogy hány ml tejcsit kell szopiznia a babának és mennyivel és mikor kell növelni az adagot?

Legjobb válasz: Szia! Testsúlykilogramonként 150mg-ot kell számolni 24 órára egy babánál. Ez azt jelenti,hogy egy 4kg-os babának a napi bevitele 6dl körül kell legyen.Ezt elosztod a szopik számával,és tudod mennyit kell egyen egy szopikor. Az én kislányom 3 hetes,de többet eszik meg az átlagnál ami elõ van írva. Arra kell figyelni,hogy azért sokkal kevesebbet ne egyen. Ha igen,jelezni kell a gyerekorvosnak. Remélem segítettem,üdv.

Szia! Testsúlykilogramonként 150mg-ot kell számolni 24 órára egy babánál. Ez azt jelenti, hogy egy 4kg-os babának a napi bevitele 6dl körül kell legyen.Ezt elosztod a szopik számával, és tudod mennyit kell egyen egy szopikor. Az én kislányom 3 hetes, de többet eszik meg az átlagnál ami elõ van írva. Arra kell figyelni, hogy azért sokkal kevesebbet ne egyen. Ha igen, jelezni kell a gyerekorvosnak. Remélem segítettem, üdv.
szia ha csak szopik a baba akkor ne foglakozz a számokkal mert bele fogsz õrülni, ha gondolod tedd mellre és had tejcizzen, az adagját nem igazán tudod növelni mert nem mondhatod neki hogy többet egyél ha õ már nem akar többet enni mert jól lakott. havonta vidd el a védõnödhöz és méresd meg hogy mennyit hízott, nekem volt olyan hónap az elején hogy 1kg75dkg-ot hízott utána meg 70 dkg-ot, és nem volt semmi baja de olyan is volt hogy csak 20dkg-ot és akkor is fejlõdött rendesen és 6 hónapig csak szopizott. NE FOGLAKOZZ A SZÁMOKKAL CSAK ADJÁL NEKI TEJCIT
A baba súlyát kell elosztani hattal, és az egy napi adag, amit hat etetés alkalmával eszik meg(nem egyenletesen). De hogy méred, hogy mennyit szopik? Ez érdekelne... A lényeg, hogy szoptass, ha gyarapszik a súlya és nem sír evés után, akkor elég neki, amennyit eszik!:-)
utolsó válaszoló válaszát nem értem. A baba súlyát elosztani hattal??? És abból mi derül ki? Mérni pedig babamérlegen lehet, hogy mennyit szopott a baba. Üdv, elsõ válaszoló
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

én nem veszek mérleget, felelőtlen vagyok?

elég ha a védőnéni méri nem?

14

6 hónapos csemetémet még szoptatom, császárral szültem, a mensim megjött azóta, szerintetek most bevállalni a másodikat hülyeség vagy bátorság?

7

2008 ban volt egy abortuszom sajnos nem tarthattam meg mert az első gyerkőcöm beteg. Azóta folyamatosan van tejem és nem tudom mit tegyek, mert azt mondták majd elapad. Szerintetek mit tegyek milyen orvoshoz forduljak?

3

A Saga fekete teában van koffein?

Nagyon szeretem a Saga fekete teát,de nincs rajta,hogy koffein mentes lenne.Szoptatok és nem szeretném,hogy koffein jusson a tejbe!

Köszönöm a segítségeteket!!!

3

Mostmar vegig lesz tejem?

7 honapos a babam.Igeny szerint szoptatom.
Ha eddig volt tejem,akkor mostmar lesz vegig?
Vagy elofordulhat hogy elapad,es tapszer kell
majd?

3

Fagyasztott anyatejet hova lehet leadni?

1hónapos a babám és elég sok tejem van lefagyasztva steril tejtároló zacskókban. Nagyon szívesen odaadom bárkinek. Leadni sajnos csak frissen tudom, de ezt a kb 10litert sem szeretném kidobni. Valami ötlet esetleg?

12

Egy 2és fél hetes babának megfelelő mennyiség a 80g?

vagy kináljam a másik mellből is.abból amelyikből már evett-abból fejni nem tudok,igy biztos kiüritette.honnan tudom,hogy elég-e?

7

Szedhetem az urtica urens-t ha van tejem, ha azt akarom hogy több legyen?

3

Vissza tudta valaki még hozni a tejcit innen?

6 és fél hónapos a babám, 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást védőnői tanácsra, mert nem hízott rendesen a tejcitől. Ha kecskét áldoztam sem ment napi 700 g fölé a mennyiség, és ez nem bizonyult elégnek. Viszont mióta elkezdtük a kiégészítést (elősször csak tejpép, majd gyümi, majd mostmár főzelék még husi is) szinte csak reggel hajlandó szopizni, napközben már alig tudom rávenni. Cicire raknám, de csak forgolódik, szórakozik, néha beleharap, csak játszik vele :(. Most tegnap elkezdtem fejni, hátha így vissza tudom hozni, ugyanis pár hét alatt leapadt úgy, hogy már csak kb napi 200 grammot tudok produkálni :(. Volt már valaki hasonló helyzetben? Én még valahogy szükségét érzem az anyatejnek (nem vagyok fanatikus, csak ha akár lehet is akkor miért ne?). Lehet még innen növelni a mennyiséget, vagy bármit csinálok már esélytelen? A válaszokat előre is köszönöm!

12

Miért írja mindenki, hogy a kisbabák hozzátáplálását ne cumisüvegből hanem pohárból csináljuk?

Mi ez a cumisüveg ellenesség? Komolyan érdekelne a téme.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!