Találatok a következő kifejezésre: Egy westi mennyi (21 db)

A westik-kel egy nap mennyit kell foglalkozni, hányszor kell sétálni vinni és mennyi időre?

Légyszíves írjatok tapasztalatokat a tarásával kapcsolatban!

Legjobb válasz: Minimum napi 3, de inkább 4-5. Abból legalább kettõnek hosszú sétának kell lennie, tehát több, mint 40 perc. Én tegnap este pl. 2 és fél órát sétáltam a westimmel, és közben tanultam. Az lenne a legjobb, ha minden nap ennyit tudnék vele menni, mert egy kutyának erre van szüksége.

Minimum napi 3, de inkább 4-5. Abból legalább kettõnek hosszú sétának kell lennie, tehát több, mint 40 perc. Én tegnap este pl. 2 és fél órát sétáltam a westimmel, és közben tanultam. Az lenne a legjobb, ha minden nap ennyit tudnék vele menni, mert egy kutyának erre van szüksége.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Mennyibe kerül egy westie?

mi nem tudunk dönteni milyen kutyánk legyenn westie vagy yorki......

Legjobb válasz: Westie 35 ezertõl kezdõdik tk. nélkül . a lányok pár ezerrel többe kerülnek.A yorki 45-50-tõl tk nélkül.A lányok 55-60- ezertõl a csillagos ég:) A nagyon mini 130-150 ezer.Yorkival kapcsolatos kérdéseidre tudok válaszolni,mert nekem 17 éve csak az van ,most is egy 11 éves és 10 hónapos

Westie 35 ezertõl kezdõdik tk. nélkül . a lányok pár ezerrel többe kerülnek.A yorki 45-50-tõl tk nélkül.A lányok 55-60- ezertõl a csillagos ég:) A nagyon mini 130-150 ezer.Yorkival kapcsolatos kérdéseidre tudok válaszolni, mert nekem 17 éve csak az van , most is egy 11 éves és 10 hónapos
mi majdnem vettünk egyszer egy 120 ezer forintos westie-t, de az elég jó kennelbõl származott.
30-35E ft vagy olcsóbb , de vannak drágábbak is. A yorki 40E 70E, de 100E-ért is láttam. Nézz körül ezeken az oldalakon: http://www.onlineapro.hu, http://www.e-dog.hu A yorkshire terrier egy kis öleb, nagyon kicsi csak 20cm-re nõ meg max 23-ra. A méretéhez képest nagyon élénk és éber. A westie egy aranyos kiskutya az 35cm-re nõ meg kb. Nekünk régen bichon havanese volt az is nagyon aranyos kutyafajta meg az összes bichon. (bichon bolognese, bichon frise...)

Mennyibe kerül egy westie?

Mennyiért érdemes venni/eladni egy feln?tt 3-tól 5 éves ig szuka westie kutyát törzskönyv nélkül?

Legjobb válasz: ingyen! és ha nincs törzskönyve akkor ne mond h westie hanem csak, h fajta jellegû keverék!

ingyen! és ha nincs törzskönyve akkor ne mond h westie hanem csak, h fajta jellegû keverék!
Ingyen.
A mai tõzsdei ára 1 Euro.
Én személy szerint a falra mászok, ha idõsebb megunt, vagy ki tudja miért feleslegessé vált kutyából még pénzt is akarnak csinálni... Szerintem gusztustalan. Keress neki nagyon jó gazdát. INGYEN
ha olyat akarsz ami "minõségi" az 40-80000 vagy még e felett van de ha ez a két sszeg között veszed az jól fogja bírni
A kérdező hozzászólása: Még nem volt pároztatva sosem.
Sajnos benne van a kérdésben:mennyiért lehet eladni... "Kiégett", 3-5 év közötti szaporítói szuka sajnos... Az meg, hogy tenyészszemlés szülõktõl származik, nem jelent sokat! Inkább ajándékozd el, jobban jár a kutya, meg talán még Te is!
Tök mindegy ezek jelképes összegre is lecsapnak. A megoldás: elmész a jelentkezõhöz, körülnézel, beszélgetsz vele, kikérdezed, kapcsolattartást kérsz...stb. Meg lehet oldani csak kicsit strapásabb, mint átvenni a bugát, én belátom. De ne takarózzunk már a jót akarok a kutyámnak dologgal. Ha jót akarsz neki, akkor elrendezed a dolgát normálisan! Utánajárással, idõ és igen, pénz ráfordításával.
Csak mert ingyen én nem adnám oda a kutyámat, mivel ki tudja ki jelentkezik érte, lehet valami õrült szaporító, vagy akárki. Az ingyen dolgokra lecsapnak elég könnyen, és mivel ingyen van, nem becsülik meg.
Hát maximum valami jelképes összegért
A kérdező hozzászólása: Ha a szüleinek van tenyészszemlés törzskönyve?
Vannak westie fajta mentõk. Amúgy elvileg törzskönyv nélküli kutya keveréknek számít és eladni se lenne szabad!!


Egy westie kibírja pisilés nélkül az éjszakát? Mennyi idő alatt lesz szobatiszta?

nappal3-4óránként vinnlm le,meg este,és reggel:)

Legjobb válasz: az én westie-m mellettem alszik és kibírja. de reggel 6kor már kelt engem hogy ki kell mennie. ha nincs az ágyban pl a földön van akkor bepisil =/

az én westie-m mellettem alszik és kibírja. de reggel 6kor már kelt engem hogy ki kell mennie. ha nincs az ágyban pl a földön van akkor bepisil =/
bármelyik kutya kibírja...nem mellesleg alvás közben te se jársz vizelni...
a kutyákat úgy lehet megszoktatni arra hoyg szobatiszták legyenek, hogy naponta 6-szor kiviszed az elõtérre vagy a kertbe és ott megcsinálja meg este és reggel fontos a hosszú séta is!reggel a spekrtumon szokott menni 13:10-kor hogy Victoria stilwell kutya nevelési tanácsadó akinek van egy mûsora a Póráz két végén.szombaton és vasárnap nem adják!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)

Egy westi kiskutyának mennyi idős korától lehet vágni a szőrét?

Az enyém 9 hetes.

Legjobb válasz: Én két havonta viszem kozmetikába a Westimet. Közben csk akkor fürdetem, ha nagyon koszos. Sûrûbben nem ajánlatos, mivel nagyon érzékeny a bõrük.

Én két havonta viszem kozmetikába a Westimet. Közben csk akkor fürdetem, ha nagyon koszos. Sûrûbben nem ajánlatos, mivel nagyon érzékeny a bõrük.
A westi a legtöbb kutyával ellentétben, nem szabályosan vált szõrt, nem bizonyos idõközönként vedlik, hanem rendszeres trimmeléssel szabadithatjuk meg az elhalt szõrszálaktól, és kerülhetjük el, hogy bundája hosszúra és bozontosra nõjjön. Általában 10-12hetente kell egy westit trimmelni. Ezt találtam a kutya.hu-n.
Igaza van az elõzõ hozzászólónak, a westit trimmelni kell, ami az arra megérett szõrnél az elhalt szõrszálak tépéssel történõ eltávolítását jelenti. Lusta kozmetikusok szokták a kutyát nyírni, mert a legtöbb gazda nem tudja, hogy kell a fajta szõrét gondozni. Nem kell félni, ez megfelelõ szõrzet esetén egyáltalán nem fáj a kutyának. A westie fajtaszervezet honlapján, a kozmetikák menüpontban találhatsz több fajtaspecialista kozmetikust, ha igazán szép kutyát szeretnél, érdemes elvinni hozzájuk. http://elitewestie.hu/

Kb. mennyibe kerül 1 hónapban egy westie tartás?

Legjobb válasz: ha nem beteg a kutya akkor elég csak a kajálásra költeni mivel kistestû és keveset eszik.. mi a bichonuk kajálására 3000 ft-ot adunk ki havonta Acanát eszik kimérve vesszük..ha beteg akkor az orvosi költség drága.. esetleg egy egy új játék vagy póráz is benne van az is plussz kiadás..de ha nem beteges a kutya akkor csak az étkeztetésére kell költeni meg egy kis jutifalatra esetleg...viszont a kozmetika és az oltások már húzósabbak !!

ha nem beteg a kutya akkor elég csak a kajálásra költeni mivel kistestû és keveset eszik.. mi a bichonuk kajálására 3000 ft-ot adunk ki havonta Acanát eszik kimérve vesszük..ha beteg akkor az orvosi költség drága.. esetleg egy egy új játék vagy póráz is benne van az is plussz kiadás..de ha nem beteges a kutya akkor csak az étkeztetésére kell költeni meg egy kis jutifalatra esetleg...viszont a kozmetika és az oltások már húzósabbak !!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos választ!
Nekem egy 3 éves Westim van. Acanával etetek, a 7 kg 2-3 hónapig elég, kb.11000, - Mellé kap még Bozita konzervet, 600-700 körül van egy. Jutifalat, más nem igazán van. Scalibor kullancs nyakörv 5000/év, oltás. Egyszeri beruházás tálak, stb. kb.20.000 volt. De amit Tõle kapsz...azt nem lehet pénzben kifejezni. Egy igazi társat, egy durcás, alkalmi süket kis fehér gombócot, aki mellett mindig vidám az ember :-)
A kérdező hozzászólása: köszi :-)

5 napos westinek egy evésre mennyi tápot kell adni, ha mami nem szoptatja?

az anya tör?dne velük de ha nyekeregni kezdenek a kiskutyák, ideges lesz, remeg, aztán ha lenyugtatom,és segítek neki, akkor szoptatna, nyalogatja is ?ket, de a kicsik 1 perc alatt bealszanak és 10 perc múlva újra kezdik.néha az anyjuk szinte menekül, máskor meg nem akarja otthagyni ?ket. etetni, itatni is néha a kicsik mellett kell.talált egy cip?s dobozt, azt meg tépi, ilyet sosem csinált.4 kicsi volt, 2 halva született, ezeket már nagyon féltem.

Legjobb válasz: Semennyit, mivel még nem tudják megenni, hiszen még foguk sincs!!! Szerintem ne aggódj, kapnak annyit enni, amennyire szükségük van, fõleg ha egy perc alatt bealszanak tõle :) Zárjátok be az anyát hozzájuk egy helyiségbe, de sokszor engedjétek ki mozogni is egy kicsit. Sajnálom a két kicsit, remélem a másik kettõ egészséges lesz. De ha úgy látod, hogy nagyon rossz a helyzet, akkor kérd ki állatorvos véleményét! Sok sikert! :)

Semennyit, mivel még nem tudják megenni, hiszen még foguk sincs!!! Szerintem ne aggódj, kapnak annyit enni, amennyire szükségük van, fõleg ha egy perc alatt bealszanak tõle :) Zárjátok be az anyát hozzájuk egy helyiségbe, de sokszor engedjétek ki mozogni is egy kicsit. Sajnálom a két kicsit, remélem a másik kettõ egészséges lesz. De ha úgy látod, hogy nagyon rossz a helyzet, akkor kérd ki állatorvos véleményét! Sok sikert! :)
5 NAPOS WESTINEK?!??!?! TÁPOT?!?!? Nem is tudsz nekik tápot adni! Menj be szépen a patikába és kérj tápszert és óránként etesd õket, ha az anyjuk nem hajlandó. Sajnos a kutyák születésével ezt is magadra kellett vállalnod.
A kérdező hozzászólása: :) )) tápszerre gondoltam én is, csak röviden írtam. örömmel etetem õket, így is egész nap lesem minden levegõvételüket.az egyik elsõ 2 nap erõsebb volt, többet evett, már amennyit a mami hagyott neki.most fordult a kocka, a kicsi enne állandóan, de a mami nem hagyja, ill. vagy bealszik, vagy a mami hagyja ott.és ideges amikor nyöszörögnek, megnézi õket, de el is megy.nekem kell lefektetni, és õrizni, hogy ne menjen el hagyja õket szopni. ha meg sétálunk, 3 perc után menni akar vissza.imádom õket, meg volt a gazdi jelöltjük a családból, de szivem szerint oda sem adnám õket. lehet nem is adom :) köszi a válaszokat :)
szerintem tejport kellene adni
A kérdező hozzászólása: jaj, azt elfelejtettem, hogy ha én etetem meg õket tápszerrel, nem fogják túl enni magukat? vagy jelzik ha elég a kaja? kiköpik a cumit? vagy ilyesmi:) aggódom értük és ilyen picikkel nem volt dolgom. az anyjuk 4 évvel ezelõtt 6 hetesen került hozzám, de õ akkor már pépeset evett.a tenyésztõtõl kaptam is egy zacsi tápot, amit áztattam neki. az anya tejével mi lenne akkor? el kell gyógyszeresen apasztani? a tenyésztõ és a doki szerintem már frászt kapnak, mert ha csak csuklik, akkor is megijedek és hívom õket telefonon. tényleg, ha csuklik az nem baj? nézzétek el nekem, de féltem õket :)
én yorkis vagyok, és a könyve az van írva, hogy: készítse el a tápszert(kutyáknak valót) az elõírásnak megfelelõen, töltse üvegbe, majd üljön le, fogjon a kezébe egy kiskutyát, ugy, hogy a két ujja közüött legyen a kicsi feje és két mellsõ lába, míg hasa a tenyerében pihen.tegye a szájába a cumit, de ne legyen úl nagy rajta a lyuk.ez akkor jó, ha nem folyik belõle a tej, csak ha szívják.kb.10perc cumizás elegendõ, a megevett mennyiség ált.fél evõkanálnyi, bár ez eltérõ lehet a kölyök méretétõl függõen.kétóránként kell etetni, de ha a kicsik sírnakés ha a hasuk nem gömbölyödik emelje a mennyiséget, vagy tegye gyakoribbá az etetést.ha minden kölyök jóllakott, át kell dörzsölni a hasukat, végbelük környékét.babaolajos vagy langyos vízbe mártott vattapamacsot.ez segíti az emésztésüket.ha a széklet zöldes és laza, akkor túl sûrû a tej.a 3.héttõl már csak 3óránként kell etetni. remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez segített az aggódásomon :) ) tegnap este elvittem a mamit dokihoz, egy kis kalciumot kapott, de azt mondta egyenlõre mást nem, õ nem látja olyan tragikusnak a helyzetet. ha mégsem megy neki a szoptatás, akkor kap egy hormoninjekciót, mert elõfordul, ha császárral szül a mami, nem indulnak be annyira az ösztönök.na mintha ez használt volna, este úgy gondoskodott a picikrõl, mint a legjobb anya. ma reggel már megint nem, úgyhogy vettem tápszert nekik és elkezdtem etetni õket, akkor viszont oda jött a mami és én etettem õ meg nyalta õket, de ha leteszet, akkor õ is ott hagyja.szóval most így ketten etetünk :) így már nem sírnak és nyugodtan alszanak, én is nyugodtabb vagyok, fõleg hogy már tudom a kb fél kanál mennyiséget is :) köszönöm

WEST HIGHLAND WHITE TERRIER (WESTIE) Mennyi idő után vihetem ha nem is sétáltatni de egy kicsit kivinni az udvarra, és hogy nem fog megfázni?

Legjobb válasz: köszönöm a válaszokat nagyon szépen:):) a nagy hó miatt sajnos mostmég várhat egy kicsit a 15 perc..:(:(....de a teraszra kiszoktam vinni:)

A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat nagyon szépen:) :) a nagy hó miatt sajnos mostmég várhat egy kicsit a 15 perc..:(:(....de a teraszra kiszoktam vinni:)
A saját udvarotokra bármikor kiviheted, legalább tanulja a szobatisztaságot. Sétáltatni csak ha megvan a 4 oltása. Nem fog megfázni, nyugodtan 10 percre kirakhatod, amig elvégzi a dolgát, napi 5x-6x is akár. Én ilyenkor szoktam rá nyakörvet rakni, vagy pórázon vezetgetni picit - had szokja.
A kérdező hozzászólása: ohh nagyon szépen köszönöm:) kicsit még tapasztalatlan vagyok ilyen téren és szeretnék rá nagyon vigyázni:)
Mi annak idején napi fél órával kezdtük, de csak miután megvoltak az oltások. Ha jobb az idõ, akkor délelõtt 15 perc, délután 15 perc, ha rosszabb, akkor 3x10 perc, elosztva. Egyébként olyat is csinálj, hogy ne legyél vele mindig ott, amikor kint van. Egyik 15 percesnél legyél vele, a másiknál menj be a házba. :)
De azért kabátot adj rá, nehogy megfázzon ebbe a hidegbe. Fõleg, hogy kölyökkutyáról van szó :)

Mennyi gond van egy westi kutyával?

Fõleg az elsõ alkalmakra vagyok kíváncsi, mikor megveszed a kutyát, mennyi a gond vele? Nehéz megtanítani pl. szobatisztaságra? Elég önfejû az elején?

Legjobb válasz: Ugyan annyi, mint bármilyen más fajtájúval, plusz kozmetika.

Ugyan annyi, mint bármilyen más fajtájúval, plusz kozmetika.
Pont annyi probléma van minden kutyával mi t amennyit a gazda generál. Meg kölyöknel.is igy van
Ha jó helyrõl veszed (tenyésztõtõl) alapból szobatiszta kutyát adnak. Ez a fajta egy terrier. Makacs így kemény kézzel kell nevelni, de ha jól neveled nagyon hálás és okos fajta. Ha írsz privátot írok pár jó tenyésztõt.

Mennyire lehet tanítani egy Westie-t?

olyanokra gondolok pl: ne másszon fel az ágyra, ne rágja a bútort,stb... mennyire lehet vele boldogulni? nehéz tanítani?

Legjobb válasz: Mivel terrier, így jellemzõ a fajtára a makacsság, de az egész csak határozottság, következetesség kérdése, bármilyen kutyát meg lehet tanítani ezekre a dolgokra.

Mivel terrier, így jellemzõ a fajtára a makacsság, de az egész csak határozottság, következetesség kérdése, bármilyen kutyát meg lehet tanítani ezekre a dolgokra.
Nekem egy westiem van és ma este jött egy keverék kiskutyus. A westie semmit nem rágott szétt csak az ágyra felmehet tanítani az elsõ 1 hében kelett. a Kis feketének 1X lett megmutatva az ágyam persze a westie által azóta mindig oda megy fel TV-zni:-D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Még annyit, hogy egy héten kb 2 szer kibírna egyedül a lakásba 5 órát?
A mienk a hét 5 napján egyedül van a lakásban 5-6 órát... Elvan... kellenek neki játékok, vagy egy macska ;) De ha leviszed sétálni sokszor, akkor megszokja. Az elsõ 2 hét volt nehéz. Sírva várt haza, de már semmi gondja...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!