Találatok a következő kifejezésre: Egy west white terriert szeretnénk (2 db)

Egy west highlant white terriert szeretnénk. Két hét alatt szobatiszta lesz egy westi?

Mi 10 éves ikrek vagyunk, és egy west highland white terriert szeretnénk!!!!!!A két lány unokatesónknak westiük van és állítólag két hét alatt szobatiszta lett csak nemtudjuk hogy ez igaz e-?.!Ezért kérünk néhány westie tulajdonost hogy írjon.

Legjobb válasz: Ti multkor még nem yorkit akartatok?nem függ a fajtától,h mikor lesz szobatiszta.minden nevelés és kutya kérdése,de 2hét alatt tuti nem.sztem.

Ti multkor még nem yorkit akartatok?nem függ a fajtától, h mikor lesz szobatiszta.minden nevelés és kutya kérdése, de 2hét alatt tuti nem.sztem.
Nekem vesztim van, hát nem lesz 2 hét alatt szobatiszta.Talán 3-4 hónap mulva, rendszeres szoktatás után.
A kérdező hozzászólása: Igen mi akartunk Yorkit több tulajdonos azt mondta hogy imádni való , kutyus de egy westi kevésbé makacs!..És nekünk ezt ajánlották inkább.De azért még mindig közel áll a szívünkhöz a yorki!!! Azért köszönjük a válaszokat!:D
Szia! Két hét alatt biztos nem lesz az, mert kiskorban még nem tudja egy kutya sem addig tartani a pisit, kakit, mint egy nagyobb, de meg lesz az csak türelmesnek kell lenned. Ha lent vagy kint vagy vele és pisil dícsérjétek, jutalmazzátok így azt hogy ott pisil pozitív élménnyel fogja társítani. Egyébként a yorki és westi is terrier vérbõl van, tehát mindkettõ elég temperamentumos, de szinte minden nevelés kérdése. Egy nyugodt kutyát is el lehet rontani, de egy szeleburdit is meg lehet zabolázni :)

Szeretnénk venni egy West Highland White Terrier kutyát. A kérdés az, hogy hullik-e a szőre? Sehol sem láttam ezt írva, de ha hullik akkor inkább a Yorki mellett döntünk, mert mindenhol szőnyeg van és elég zavaró lenne, ha mindent szőr lepne el.

Van itt olyan akinek van Westie? Az írhatna bővebben is:) Tapasztalt kutyatartó vagyok, szóval nem lesz gond, de még ilyen fajtával nem volt dolgom. Főképp a viselkedése érdekel, hogy mennyire mozgékony, hogy viseli az idegeneket, más kutyákat, vizet, gyerekeket, hideget, meleget...stb. Minden választ köszönök előre is:)

Legjobb válasz: trimmelõs jó esetben... szóval nem hullik. Normális helyrõl véve idegrendszerileg stabil és egészséges kutya. Szaporítóknál viszont gyakori az ideggyenge és beteges egyedek fõleg a patella és az erõs allergia

trimmelõs jó esetben... szóval nem hullik. Normális helyrõl véve idegrendszerileg stabil és egészséges kutya. Szaporítóknál viszont gyakori az ideggyenge és beteges egyedek fõleg a patella és az erõs allergia
Trimmelés mellett minimális a szõrhullás. Én jobban aggódnék amiatt, hogy terrier és nagyon oda kell figyelni a nevelésére. A westie nem egy egyszerû öleb. Nem marad ott, ahova leraktad, sokat kell vele foglalkozni. Szabályokat kell neki felállítani, azokat minden esetben betartatni vele, különben egy pukkancs kutyád lesz, aki neki megy az elsõ élõlénynek, amivel a séta alatt találkozik, legyen az egy ember vagy egy pitbull.
Szeretnél venni egy ilyen kutyát, de lópikulát se tudsz róla, majd bebököd, h tapasztalt kutyatartó vagy? Anyám borogass.....
Nem igazán értem a kérdést. Nekem volt szerencsém mindkét fajtához, de nem vettem észre, hogy egyiknek jobban hullott volna a szõre a másiknál. Tehát csak emiatt szerintem ne tegyél különbséget. Azt pedig, hogy mit hogyan visel, pont annyira a szocializációjától (és a származásától) függ, mint bármilyen másik kutyánál.
Igen, az FCI fajtaleírásban és tenyésztõk honlapján általában humbug van csak...
A kérdező hozzászólása: nem tudom hányszor mondjam el, hogy megértsd, de mint leírtam: személyes tapasztalatra voltam kíváncsi és már azt is leírtam, hogy utánanéztem, de leírni akármit leírhatnak... ha egyszer elolvasnád amit írtam és megpróbálnád értelmezni, talán lenne értelme vitatkoznom veled -.-
A büdös életben nem volt se westiem se yorkiem, mégis tudom a választ. Amúgy meg az INTERNET elõtt ülsz. Tudod mi az? Használni tudod? Google ismerõs?
A kérdező hozzászólása: Istenem-.- Az hogy tapasztalt kutyatartó vagyok az azt jelenti, hogy már volt illetve van kutyám, tehát ezt azért írtam, hogy nehogy azt higgye vki, hogy az elsõ kutyám lenne és elkezdjen kioktatni, hogy mit hogyan csináljak. És számos kutyakönyvem van, amiben utána is olvastam. Ha egyesek akik itt kritizáltak, figyeltek volna, hogy személyes tapasztalatot kértem a viselkedésérõl (már akinek van) és erre írtam példákat, hogy mikre vagyok kíváncsi. (Ezt is csak azért, mert egy könyvben bármit leírhatnak, de annak örültem volna, ha vki személyes tapasztalattal is alátámasztja.) Szóval szövegértelmezés 0. Tisztelet a kivételnek, köszönöm az értelmes válaszokat!:)
A westikkel rengeteg probléma van, elsõsorban allergia.Etel, bolha stb., mert össze vissza szaporították.A yorkik meg patellásak, szintén hasonló okokbõl.Mindekettõre jellemzõ a mérethiba, elsõsorban az átlagnál nagyobb giga yorkik és giga wesztik, elég csak megnézni a lakótelepi példányokat.Kennelbõl kell venni, származási lappal minimum.Természetre meg hasonlóak, terrierek.
Kicsit ellentmondásos amit írtál, kérdezõ. :D Ha tapasztalt kutyatartó vagy, akkor nem teszel fel idegeneknek ilyen kérdéseket. Fogj meg egy kutyás könyvet és ott olvass utána... semmit nem olvashattál a fajtáról szerintem, vagy legalábbis nem figyelmesen. Ha tapasztalt vagy, akkor szintén tudnád, hogy a víz, gyerek, más kutya, idegenek csak nevelés kérdése, NEM a fajtátó függ! Mivel terrier, ezért energikus kutya, szóval alaposabban le kell fárasztani minden nap. A szõrhullásra meg annyit, hogy ha normálisan gondozod, akkor minimális a szõrhullajtás.
Ha zavar a szõr, tessék venni mexikói kopaszt. :) Viccet félretéve, rendszeres szõrápolás mellett nem hullik jobban a szõre, mint más fajtának.Ahogy elõttem írták, rendszeres trimmelés és karbantartás!Ez a szép, egészséges bunda kulcsa. Nekem két staffim van, tehát rövidszõrûek, és õk is tudnak ám hullatni a bundájukból.Kétnaponta porszívózok, kész.Nem csinálok ügyet belõle.
A kérdező hozzászólása: látom még most sem fogtad fel, de akkor hagyjuk is annyiban, pont nincs kedvem az ilyenekhez mint amilyen te is vagy-.-


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!