Találatok a következő kifejezésre: Egy webáruházat indítani (2 db)

Egy webáruházat szeretnék indítani ahol karórákat árulnék.1. Az órák külföldről érkeznek. Milyen számlával kell igazolnom az eredetüket? Paypal számla jó? Magyar nyelvű használati utasítást kell? Elég ha lefordíttatom? Le kell őket vámoltatni?

Jelenleg 5 tevékenységi körre van jogosultságom:

Legjobb válasz: Ez a kérdés ellég komplikált, több kérdésre kellene bontani. Ami neked mindenképpen kell, az a csomagküldés tevékenység, mivel csomagban küldöd ki az árut. A PayPal számla szerintem sem túl jó ötlet, ha így szeretnéd nyomni, akkor inkább Vatera vagy Teszvesz, mert akkor már magánszemélyek közötti áruforgalom, és kezdetben kis tétel esetében még elfogadható.

Ez a kérdés ellég komplikált, több kérdésre kellene bontani. Ami neked mindenképpen kell, az a csomagküldés tevékenység, mivel csomagban küldöd ki az árut. A PayPal számla szerintem sem túl jó ötlet, ha így szeretnéd nyomni, akkor inkább Vatera vagy Teszvesz, mert akkor már magánszemélyek közötti áruforgalom, és kezdetben kis tétel esetében még elfogadható.
A karóra egy kézzel fogható termék. Az általad felsorolt TEÁOR pedig nem igazán engedi meg a kiskereskedelmét ennek a tevékenységnek, tehát NEM végezheted. A PayPal számla nem jó. Hiszen nem hiteles, és adóügyi szempontból sem mész vele semmire. A külföldi eladónak kell megküldeni a karórák számláját. Ha EU-s, akkor váltsd ki az EU adószámod, és akkor nem kell a külföldi ÁFA-t megfizetni. Ha az EU-ból jön, akkor nincs vám. Ha EU-n kívülrõl, akkor van ÁFA és vám rá pluszban.

Kb.5 millió forintból már el lehet indítani egy kisebb, de -reményeim szerint- gyorsan fejlődő informatikai webáruházat?

Legjobb válasz: elindítani el lehet. óvatosan. gyorsan fejlõdõt nem hiszem, hacsak nem olyan cuccot árulsz amit kapkodnak. gépeket meg alkatrészeket, hát az nem egyszerû. nézd meg az ipont, vajon tudsz e versenyezni az áraikkal.

elindítani el lehet. óvatosan. gyorsan fejlõdõt nem hiszem, hacsak nem olyan cuccot árulsz amit kapkodnak. gépeket meg alkatrészeket, hát az nem egyszerû. nézd meg az ipont, vajon tudsz e versenyezni az áraikkal.
Elindítani biztos el lehet, csak én õszintén szólva nem hiszem, hogy lenne még piaca. Már a csapból is számtech webáruházak folynak.
Én ennyi pénzt biztos nem egy webáruházba lõcsölnék amibõl már van egy csomó ismert stb offline store-l is rendelkezõk, ennél vannak 100x jobb ötletek is ami nem feltétlen az online világba kalauzol. 4éve én is így kezdtem mint te :) Csak annyit tanácsolok, hogy ne légy naív!
Azért abból a 100x jobb ötletbõl szívesen olvasnék egyet kettõt.
A kérdező hozzászólása: Én priviben szívesebben meghallgatnám. :D A célom, illetve a nagy álmom egy számomra megfelelõ életminõség kialakítása, amihez elõször is pénzre, és késõbb folyamatos bevételekre van szükségem. Nem szeretnék naponta bejárni egy munkahelyre, ahol egy idióta fõnök ugráltat napi 12 órában, minimálbérért. Nyilván, ha így alakul az életem, kénytelen leszek ezt megtenni. A szociális fóbiám miatt számomra kényelmesebb lenne egy AKÁR itthonról is végezhetõ munka, rugalmas munkaidõvel, megfelelõ havi bevétellel, ezért gondoltam egy webes vállalkozásra, webáruházra. Tisztában vagyok vele, hogy ezt elindítani nem lesz kis munka, és ha befejeztem a középiskolát már (ha bejutok) az egyetem mellett el kell kezdeni dolgozni és ameddig a szüleimmel élek, hónapról hónapra félretenni a pénzem. Esetleg az egyetem után külföldön dolgozni egy ideig, majd itthon elindítani egy vállalkozást, hiszen szeretem Magyarországot. Nem akarok milliomos lenni ebbõl, de szeretném, ha hosszútávon megélnék belõle hónapról hónapra. Mivel informatikát szeretnék tanulni az egyetemen, így jött az informatikai webáéruház ötlete. Most még csak tervezgetek, fantáziálgatok a lehetõségeken, és a megvalósítás feltételein, hiszen van még rá idõm, 2 év múlva leszek csak nagykorú.
Na az jó ambíciózus vagy, és ez mindenképp kell na meg persze kitartás :) Egyébként nem szívesen írnék le ide semmilyen ötletet, sõt még tán privibe se ugyanis nem szeretném ha elhappolnák elõlem :) De hát igen az elején az a nehéz, hogy szerezz 1 kis pénzt amit belefektethetsz a dologba. De dologfüggõ az egész szóval van amihez 10millió is kevés és van olyan amihez 100ezer is sok :) És nem mindig az a jövedelmezõbb amihez nagyobb tõke kell. Nekem 2 vállalkozásom van, és úgy indultam hogy hitel.. Sokan lehülyéztek stb, mostmeg már persze társulnának :) Hát a nagy fbetûst :)
Fantáziálgatni lehet, de ki tudja még, hogy 5-10 év múlva mi lesz.Ebben az országban egyáltalán nem lehet elõre tervezni, még fél évre sem..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!