Találatok a következő kifejezésre: Egy vagy mellből szoptassak (2 db)

Most akkor egy mellből, vagy két mellből szoptassak egy-egy alkalommal?

8 hetes a babám, és eddig két mellb?l szoptattam minden alkalommal.De most rámszolt egy ismer?s egészségügyis, hogy ha jót akarok magunknak, akkor egyszerre csak egy mellb?l szoptassak, mert ha marad a két cicis, akkor nem tudok még fél éves koráig sem szoptatni.

Legjobb válasz: Ez attól függ, jól lakik e a babád egy cicibõl. Ha igen, akkor nem kell mindkettõ. Ha nem lakik jól, akkor meg mehet nyugodtan két mellbõl. A lényeg, hogy amelyikbõl eszik, kiürüljön. és mindig cserélgesd, de ezt gondolom tudod :)

Ez attól függ, jól lakik e a babád egy cicibõl. Ha igen, akkor nem kell mindkettõ. Ha nem lakik jól, akkor meg mehet nyugodtan két mellbõl. A lényeg, hogy amelyikbõl eszik, kiürüljön. és mindig cserélgesd, de ezt gondolom tudod :)
Ez egy baromság.Én 9 hónapig szoptattam két mellbõl 1 szopi alkalmával, mert 1bõl nem lakott jól.Gondolom a sorrendet tudod.Hát, a súly ....Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy a nagy babák lustábbak, baba függõ is, de ha logikusan nézed, lehet benne valami...nagyobb testet nehezebb mozgatni a kicsi izmukkal. Szerintem ezen se rágd magad, ha kiegyensúlyozott és mosolygós baba.A hízás meg idõvel úgyis lelassul, ha már jobban fog mozgolódni, kúszni-mászni.
Szia. Az én babám 4 hónapos, én két mellbõl szoptatom és nincs probléma, és érdekes amit írsz mert én pont úgy tudom, h mindkettõbõl kell.
egy darabig(a baba étvágyától és a tej minõségétõl függõen)csak egy cici a babának majd mikor már megnõ az étvágya és nem elég az egy cici bátran mehet a két cici a babucinak:) De mivel a baba még csak 8 hetes elégnek kell lennie az egy cicikének:)
Az én babám 7 hónapos, és õ is hízott az elsõ 3 hónapban 1 kilókat, azóta lecsökkent a hízás. Ahogy elõttem is írták, ha elég neki 1 cici, úgysem kéri a másikat, ha nem elég, akkor meg kiszívja mindkettõt. Ettõl nem fog elfogyni a tejed, mert következõ szopira akkor is termelõdik.
Én 1cicibõl szoptattam, amíg elég volt. De sajnos nem sokáig volt neki elég, úgyhogy most már 2bõl eszik. 4, 5hónapos Én amíg tehetném ugyan így csinálnám:amíg lehet 1cici, majd 2.
Szia!én délelõtt amíg még nagyon tele vagyok, egy cicibõl etetek, de a nap elõrehaladtával, délután már mindkettõt kínálom neki, van mikor kell neki, van amikor nem, ez minden nap más és más..

Egy vagy két mellből szoptassak?

Melyik a jobb, hatásosabb?

Legjobb válasz: mindig felvaltva.nekem mondjuk az egyik mellembe mindig tobb tej volt,tehat abbol szoptattam tobbnyire,de azert a masikbol is boven adtam a kisfiamnak.jobb ha minkettobol van,nehogy begyulladjon,foleg megha nagyon pici a baba.

mindig felvaltva.nekem mondjuk az egyik mellembe mindig tobb tej volt, tehat abbol szoptattam tobbnyire, de azert a masikbol is boven adtam a kisfiamnak.jobb ha minkettobol van, nehogy begyulladjon, foleg megha nagyon pici a baba.
Szia. Egy szoptatás alkalmából mind a két mellbõl.
Eleinte, az elsõ 1-2 hétben csak egy mellbõl szoptattam, de késõbb mindkettõ kellett. A szoptatási tanácsadáson azt mondták, hogy azért jobb a 2 mellbõl való szoptatás, mert így sûrûbben éri inger mindkét mellet és több tej termelõdik. Gondolom, amelyik baba éhes az egyik mell után, megkapja a másikat is.
Ráteszed az egyikre, ha kiürítette, magától elengedi, emgkínálod a másikkal. Ha elfogadja, jó, ha nem, akkor nem kell erõltetni. Ha el is fogadja, abból már nem fog annyit enni, hogy kiürítse, akkor legközelebb abból kezded. Ha viszont úgy látod, hogy már nem enne, csak cumizna, tedd vissza a kiürítettre :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a segítséget!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!