Találatok a következő kifejezésre: Egy vagy másfél (192 db)

Mennyibe kerül Egerben egy egy vagy másfél szobás albérlet fenntartása?

Egerbe szeretnék költözni de nem tudom h mennyi lehet a rizsije egy kis lakásnak és hogy körülbelül hogy mozognak az albérlet árai.

Legjobb válasz: Az albérlet ára sokmindentõl függ, (fõképp a lakás elhelyezkedésétõl, bár kicsi a város, de vannak különbségek.) Belváros-közeli 1 szobás igényes lakást már 25000 HUF/hó + rezsi -tõl lehet találni, az északi városrészen pedig még ez alatt is vannak kiadó lakások. Családom tulajdonában lévõ belvárosi (színház mellet, 6 lakásos t. házban) 1 szobás, bútorozott, nagy alapterületû lakásunk bérleti díja pl. 30000 Ft + rezsi /hó. A rezsi költség nyilván sokmindentõl függ: saját igényeid, a lakás állapota (szigetelés; nyílászárók; berendezés, mint az el.áram fogyasztók.)Nem kell mindenestre egy 1-1,5 szobás lakás esetében csillagászati összegre számítanod a rezsi tekintetében sem. És egy kis reklám a végére: Eger egy szép, élhetõ város, ahol minden csak egy ugrásra van.

Az albérlet ára sokmindentõl függ, (fõképp a lakás elhelyezkedésétõl, bár kicsi a város, de vannak különbségek.) Belváros-közeli 1 szobás igényes lakást már 25000 HUF/hó + rezsi -tõl lehet találni, az északi városrészen pedig még ez alatt is vannak kiadó lakások. Családom tulajdonában lévõ belvárosi (színház mellet, 6 lakásos t. házban) 1 szobás, bútorozott, nagy alapterületû lakásunk bérleti díja pl. 30000 Ft + rezsi /hó. A rezsi költség nyilván sokmindentõl függ: saját igényeid, a lakás állapota (szigetelés; nyílászárók; berendezés, mint az el.áram fogyasztók.)Nem kell mindenestre egy 1-1, 5 szobás lakás esetében csillagászati összegre számítanod a rezsi tekintetében sem. És egy kis reklám a végére: Eger egy szép, élhetõ város, ahol minden csak egy ugrásra van.
A kérdező hozzászólása: De a rezsi kb mettõl meddig terjedhet vagyis inkább mettõl? Mi az ami a minimum vagy ami az átlagos?
A fent említett belvárosi (gázfûtéses) lakás rezsije átlag 20 ezer körül szokott alakulni. (ott 2 albérlõ lakik, igaz, nem túl nagy igényekkel; a nap túlnyomó részét távol töltik.) A rzsi mellett oda kell figyelni a társasházi közös költségre, amit hogyha mint plussz fizetendõ költséget a bérleti szerzõdés magában foglal, akkor további 5-8000 Ft kiadásra számíthatsz. (a ház lakóinak számától és állapotától függõen.) Ez magában foglalja a közmûrendszer üzemeltetését, a könyvelést (ha nincs ezzel foglalkozó közös képviselõje a t.háznak), a kisebb javításokat stb. Ha hosszabb idõre (évekre) kötöd meg a bérleti szerzõdést, akkor abban lehet olyan kitétel is, ami anyagi hozzájárulásra kötelez téged a ház átfogó felújítása esetén(közös döntés alapján). Erre külön figyelj oda, amennyiben a ház felújítása esedékes.
Hello! nekünk van kiadó albérletünk Egerben. közös költség 9925 Ft, amiben benne van a vízdíj, a szemétszállítás, a lépcsõházvilágítás, a takarítás a gangon. erre jön a gáz, ami 3-4 ezer szokott lenni kb., (télen kicsit több) és a villany ami szintén kb 3 ezer. max 25bõl kijössz télen is rezsivel együtt.
*35bõl

Mindig kell legalább egy, vagy másfél óra, hogy el tudjak aldni. Mit csináljak?

Hogy aludhatnék el könnyebben? Gyógyszer nélkül?

Legjobb válasz: Ha egyébként nem iszol alkoholt, akkor lefekvés elõtt igyál meg egy doboz/pohár sört. Ennyi még egészségtelennek sem mondható, és aludni is tudsz tõle.

Ha egyébként nem iszol alkoholt, akkor lefekvés elõtt igyál meg egy doboz/pohár sört. Ennyi még egészségtelennek sem mondható, és aludni is tudsz tõle.
Gyógyszertárban lehet kapni (legalábbis én ott vettem) Nyugtató teakeverék nevû szert. Ez gyógynövényekbõl áll. Nekem ez vált be.
A sör valóban jó a benne levõ komló miatt, de miután vízhajtó hatása is van, lehet, hogy az fog felébreszteni:-)a nyugtató tea jó, árulnak Jó éjszakát "címû" teát is, amit kipróbáltam és jó szívvel tudok ajánlani, de más macskagyökér, citromfû, galagonya, komló hatóanyagú teákat is.

Egy, vagy másfél év alatt is kijöhet-e mogyoró allergia?

Mert tavaly tavasszal, vagy nyáron még úgy emlékszem ettem mogyorós csokit, de azóta, ennyi id? alatt kijöhet-e allergia, vagy már nem? És a mogyoró allergiára is jó a kálcium?

Legjobb válasz: Allergia az élet bármely szakaszában felléphet. A mogyoró allergia viszont általában súlyosabb tüneteket produkál, kevés ellene a kalcium.

Allergia az élet bármely szakaszában felléphet. A mogyoró allergia viszont általában súlyosabb tüneteket produkál, kevés ellene a kalcium.


Mit tanácsoltok? Kimerült, fáradt idegroncs vagyok és így telnek a napjaink a másfél évesemmel akivel egyedül vagyok

Se kedvem, se er?m vele játszani (mondjuk nem is lehet mert nem az a leül?s tipus, jön-megy pakol, pár percig érdeklik a dolgok) nincs is ötletem mit tudnánk közösen csinálni. Sokszor mindenb?l nagy ügyet csinálok olyan miatt megszídom vagy rákiabálok (netán er?sebben hozzá is nyúlok - ilyen is volt)ami nem is olyan egetrendet? dolog, de azt csak utólag látom be (pl. 2szer szóltam mér vmi miatt hogy ne csinálja de azértis, na ilyenkor szakad a cérna) Türelmetlen is vagyok nagyon pl ha babakocsi nélkül megyünk és lassan jön, meg méterenként megáll kivagyok. vagy mikor motorozik és 10m-enként leszáll róla és otthagyja..

Legjobb válasz: A fõ probléma sztem az, hogy egyedül vagy. De igazán :(. Ennél rosszabbat el se tudok képzelni. Voltam hasonló sz.r helyzetben. Bébiszitter esetleg lehetséges? 1-2 ezerért már nyerhetsz magadnak pár órát. Egész más minden, ha külön vagy a babától egy picit. Nekem semmi egyéb nem válik be. Ez egyébként is nehéz idõszak a kicsiknél, egyedül meg sokszorosan. :(

A fõ probléma sztem az, hogy egyedül vagy. De igazán :(. Ennél rosszabbat el se tudok képzelni. Voltam hasonló sz.r helyzetben. Bébiszitter esetleg lehetséges? 1-2 ezerért már nyerhetsz magadnak pár órát. Egész más minden, ha külön vagy a babától egy picit. Nekem semmi egyéb nem válik be. Ez egyébként is nehéz idõszak a kicsiknél, egyedül meg sokszorosan. :(
Beszéld meg az összejárós anyukákkal, hogy vigyázzanak néha 1-2 órát a kislányra.Cserébe legközelebb te vigyázok az övére.Hidd el nem lesz nehéz két gyerekkel, mert lefoglalják egymást.
Nekem vannak szélsõséges megoldásaim, max lepontozzák: -Fél napos magánbölcsi, ott reggelizik, ott ebédel, déli alvás már otthon, ha jó alvó, akkor du 2tõl a tiéd, délelõtt házimunka, kis idõ magadra, töltõdésre, du maximálisan rá tudsz koncentrálni -Alvásidõben te is pihensz, töltõdsz -Részletre mosogatógép- hihetetlen sok energiámat spórolja meg -Több napra fõzni, lefagyasztani -Van rengeteg jó gyerekdalos cd-dvd, netrõl tölthetõ, ha nincs kedved mondókázni, énekelni, beteszed és lehet hogy közben még a kedved is megjön és javul, neki pedig fejlõdik a beszédkészsége, gyerekdalokat tanul -ha nem bírsz vele, betehetsz egy nem erõszakos mesét- szintén letölthetõ- Bogyó és Babóca, Kippi kutyus, Kisvakond, amíg bámulja, házimunkázol, megiszol egy forró kávét, teát, magaddal törõdsz -Tényleg jó lenne egy bébiszitter, mi csak arra használjuk hogy amikor orvoshoz megyünk, vigyáz 2órán át a lányomra, ez baráti áron 1000Ft, lehet hogy neked s van egy baráti árú ismerõsöd csak még nem került szóba/képbe -keressetek egy nagymamát, nem vicc, nagyon sok idõs hölgy van akinek nem adatott meg de szívesen unokázna, tudom hogy ez bizalom kérdése de az elején lejárhatnátok együtt a játszótérre és amikor már megbízol benne, onnantól nagyivá fogadjátok -vannak takarítónõk havi 1szer fél nap 4-5000Ft és tisztára súrolja a lakást, aztán már csak meg kell tartani a rendet. legfontosabb az lenne viszont hogy kicsit leállj a gyerektémával, én is össze vagyok nõve az enyémmel, ez a legnehezebb tudom, de ha kicsit le tudnád passzolni és felnõtt dolgokkal foglalkoznál, feltöltõdnél.Nélküle. Nekem havi 1-2 óra jut ilyesmire, de rengeteget ad lelkileg hogy nem kell anyaüzemmódban léteznem.
Hol van a férjed? Attól, hogy külön váltatok még simán elviehti 1-2 órára. Menj vissza dolgozni, add be a gyereket a bölcsibe, a teeseted a legtipikusabb hogy a babának csak jót tesz a bölcsi ilyen esetben. Csinálj napi rendet, amihez persze ne ragaszkodj 100%-ig, de pl mikor alszik élután akkor te csak feküdj el, nézz tv-t stb... Tapasztald ki mikor van el legjobban egyedül, és akkor csináld a háztartást meg. Oszd be hogy hétfön csak porszívozol, kedden csak mosol, szerdán csak vasalsz, csütörtökön csak a fürdöt takarítod. így ezek a dolgok csak 1orát vesznek igénybe naponta. hol vannak a nagyszülök? nincs annak a gyereknek egy nagyszülöje sem?
Hasonló helyzetben vagyok én is sajnos. A lelki erõim végét járom , hátha kapunk itt egy-két jó tanácsot. De nagyon nem látom a kiutat. Ha van kedved, írhatsz privit is, szívesen beszélgetnék valakivel, aki megérti, min megyek keresztül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kedves harmadik válaszoló! a párom külföldön van, ezért nem tud vele lenni csak ritkán. a családra meg azért is írtam hogy hagyjuk, mert a papák szeretnek iszogatni, nem lennék nyugodt ha velük lenne. Nekem már évek óta nem él az anyukám és a mamám pedig rájuk biztos számíthatnék :( Anyósom meg dolgozik sokat. A többiek meg (unokatesó, nagybácsi stb) meg messze vannak vagy nem tartjuk a kapcsolatot. Ezért írtam hogy a család az kilõve. Bölcsi miatt is aggódom, mert ha visszamegyek dolgozni, ott 2 mûszak van, és ha délutános vagyok, este 8ig kell majd dolgoznom. Na akkor ki fog elmenni a gyerekért ha már most nem számíthatok senkire egy percet sem??? Napirendünk van, csak mindig elúszok vele, mert kezõdik azzal a nap hogy nem bírok a gyerek elõtt felkelni, Õ ébreszt 8kor és már csúszik a napom, örökké el vagyok maradva. (fél 10-10fele alszik el) De most újra átgondolom és jobban igyekszem betartani, meg többet igyekszem meg pihenni. Õt is korábban fogom lefektetni azt hiszem. A takarítás-szétbontása nagyon jó ötlet, köszönöm!! A bébiszitter is az, utána fogok nézni, mert néha annyira kéne egy kis segítség, kikapcsolódás hogy akkor úgy érzem minden pénzt megérne. Ha lenne csak egy óra szabadidõm, vagy pihennék, vagy behoznám magam, de sokkal másabb lenne minden az biztos! Kedves utolsó! Remélem én is hogy javul egy picit a helyzetünk! Ha idõm engedi írok majd Neked, hát ha erõt tudunk gyûjteni egymásból! Neked mennyi idõs a picid egyébként?
A kérdező hozzászólása: Kedves ötödik válaszoló! nem pontozlak le, nagyon jó ötleteket írtál - már ami kivitelezhetõ mert pl a magánbölcsi sajnos nem az, de a többi szuper! megy a zöld kezecske! Köszönöm! :)
Merre felé laktok? Az én párom is külföldön van, mondjuk nekem van segítségem, és nincs szó olyanról, amit leírtál, de tudom, hogy idõnként nem egyszerû egyedül.

Mi történt? A párommal mind a ketten 18 évesek vagyunk és együtt vagyunk másfél éve. Azóta egy éve már együtt is lakunk náluk.

Sok közös tervünk van, de időnként teljesen depressziós hangulatba kerülök és hisztizem meg elégedetlen vagyok az élettel. Nem rég még minden este elmondtam egy imát, hogy had maradjak vele életem végéig. Szeretnék boldog lenni, de azt gondolom, hogy talán ez nem elég nekem? Nem akarok egész életemben kiszolgálni valakit akit az anyja elkényeztetett. Kb egy fél éve egyszer szakitottunk egy pár hétre és az volt életem legszőrnyűbb időszaka. Soha többé nem akarom átélni, és nem is tudnám elképzelni az életemet nélküle. Csak azt hiszem a családja az agyamra megy és időnként az is hogy olyan mintha nem párom lenne hanem egy 5 éves kisfiam. Tudom, hogy ezt még túl lehet élni. De én nem tudom mihez kezdjek.

Legjobb válasz: Akkor most döntsed el, hogy mit akarsz? Egy felnõtt gyereket istápolni, vagy egy érett férfi mellett felnõni? Ha nem tudod az életed elképzelni nélküle, akkor meg törõdj bele mindenbe.

Akkor most döntsed el, hogy mit akarsz? Egy felnõtt gyereket istápolni, vagy egy érett férfi mellett felnõni? Ha nem tudod az életed elképzelni nélküle, akkor meg törõdj bele mindenbe.
Vele beszéltél már errõl? Mi megosztjuk a férjemmel a házimunkát, õ sem cselédet keresett, hanem barátnõt, feleséget.
A kérdező hozzászólása: Nehéz beszélni róla.. azt hiszem akkor em lenne gond, hogyha el tudnánk költözni külön.. Az édesanyja az idegeinkre megy.. ugyanakkor az anyja és szereti.
Legyetek azon, hogy minél elõbb külön költözzetek!
nem tudnátok elköltözni tõlük? szerintem ez is lehetne egy megoldás
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.. :) remélem nem fog tönkremenni a kapcsolat!
Menj el nõgyógyász hoz. Terhes biztos nem vagy
Miert olyan biztos az hogy nem terhes? Szerintem tesztelj mostanra mar biztosat mutat es utana irany a doki!
En is csinalnek meg egy tesztet a biztonsag kedveert.
Nekem nem várt után 10 nappal volt pozi a tesztem, mert késõi peteérésem volt.Tesztelj még egyet!
Tesztelj egyet! Ha nega nézz el orvoshoz nincs e baj :)
Nekem nem várt után 4 nappal negatív teszt. Majd 2 hét múlva pozitív volt. Szóval ebbõl még simán lehet pozitív is! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást! :)
Ird meg legyszi!!!

16/L vagyok másfél éve vagyunk együtt barátommal ö 23 éves rendszeresen vagyunk együtt meg minden ö újításokra vágyik az együtt létünk alatt . Egy két ötletet?

Legjobb válasz: Nem akarok kötekedni, de mi lesz veletek 40 év múlva, ha már most ilyeneken kell agyalnod 16 évesen. Meg nem tudjuk milyen az aktus minõsége. Lehet csak elég lenne pózt váltani.

Nem akarok kötekedni, de mi lesz veletek 40 év múlva, ha már most ilyeneken kell agyalnod 16 évesen. Meg nem tudjuk milyen az aktus minõsége. Lehet csak elég lenne pózt váltani.
Semmi nem lesz velük! A lány eléri a 19-20 éves kort, õ rájön hogy neki még "élnie" kell, és lepattintja a fiút aki minden megadott neki. Majd összejön vagy 3-4 másik sráccal akik átverik a fejét aztán egyiknél valahogy megállapodik! Általában ez szokott történni!
kocsi to/folyopart erdo
"A lány eléri a 19-20 éves kort, õ rájön hogy neki még "élnie" kell, és lepattintja a fiút aki minden megadott neki." A kérdésbõl kiindulva a pasi egy gyökér, aki ahelyett, hogy örülne, hogy egy éppen csak 16 éves csaja van még újításokat akar, de még arra is lusta, hogy õ találjon ki valamit szegény kislánynak. Na ettõl aztán mindent megkaphat, az biztos. Jézusom. Beus, mondd meg neki, hogy ha pici pocse újításokat akar, akkor dolgoztassa meg a pici agyát is hozzá.

Egybe vagy kétrészes overáll a jobb másfél éves babának?

A nagy hidegekre gondolok, melyik jobb a minuszokban, szánkózni esetleg? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem inkább a kétrészest válaszd.Olyat aminek kertész nadrág az alja.Meg termós legyen belül,abba biztosan nem fázik meg.A kabátkáját pedig külön is lehet használni amikor már nincs nagyon hideg,vagy kocsival mentek valahová.Nekünk is ilyen volt és jól kitudtam használni,mert mert nem kellett venni még pluszba egy kabátot.

Szerintem inkább a kétrészest válaszd.Olyat aminek kertész nadrág az alja.Meg termós legyen belül, abba biztosan nem fázik meg.A kabátkáját pedig külön is lehet használni amikor már nincs nagyon hideg, vagy kocsival mentek valahová.Nekünk is ilyen volt és jól kitudtam használni, mert mert nem kellett venni még pluszba egy kabátot.
A mi babánk még csak 9 hós, de már most bánom, hogy vettünk egyrészes overallt is. A kocsiban és ha bemész a boltba vagy bárhová, akkor elég neki a kertész gatyós megoldás, a kabátot le tudod venni, de ha overallt adsz rá, alá egy harisnyát, akkor megfõ benne, ha nagyon meleg van egy szál harisnyában meg csak nem lehet. A kabátot használjuk bélelt farmerral, meg más egyéb nadrággal is. A kertész nadrágos meg jól melegíti a derekát, nem csúszik le...Én mindig azt látom, hogy szenvednek az anyukák az egyben overállal. Legfeljebb nagyon pici, még mózesben lévõ babának tudom elképzelni, de amint bemennek valahova õt is bontogatják kifelé. Mondjuk, ha csak kint vagytok és szaladgál a baba, akkor meg kényelmesebb neki ha egyben van. Én a helyedben vennék nem túl drágán (pl. használtan vagy leértékelésen) mindkettõt és mindig azt adnám rá, ami a kényelmes (kint vagy bent lesztek). El fogja használni hidd el, csak vigyázz a mérettel, mert hosszú lesz a tél:)
A kétrészes a praktikusabb.
Két részesbõl olyan, mi kertészes, a sima nadrágosban megfázhat a dereka.
Másfél éves kislányomnak 2részeset vettem.

Az egyik kutyám másfél éves és 2 oltást kapott meg, a másik fél éves, ő egyet se. Nagyon el vagyok késve, vagy elkezdjem beadatni nekik?

nem rosszakaratól nem adattuk be nekik, de az utóbbi év nagyon összejött. érdemes még beadni? vagy már mindegy? fajtatiszta kutyák!

Legjobb válasz: Az én kutyám 5 hónapos, már 5 kombinált oltást 1 veszetséget kapott..Szerintem mindenképp kell, vannak olyan betegségek amik csak így elõzhetõek meg..

Az én kutyám 5 hónapos, már 5 kombinált oltást 1 veszetséget kapott..Szerintem mindenképp kell, vannak olyan betegségek amik csak így elõzhetõek meg..
Szerintem érdemes. Ha eddig nem lett baja, akkor a védõoltás megvédi a késöbbiekben :) A veszettségellenti pedig kötelezõ beadni neki kortól függetlenül évente!
Szia! Vidd el nyugodtan dokihoz, az oltási programot soha nem késõ elkezdeni.
szerintem is vidd el, és mond el a dokinak, hogy ez és ez van, õ mit mond.bár tuti azt mondja oltasd be. nagy szerencse, hogy eddig nem kaptak el semmit.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, és a rendes kedves hangnemet! :D

11 napos babám rászokott arra, hogy másfél-két órán át egyen, vagy mindvégig -kisebb pihenőkkel- amíg ébren van. Hogyan szoktassam le róla?

Még ha cicin lenne, az max félórát hagyom mostmár, de a tápszerrel is ezt csinálja. Két dologra tudok gondolni: 1. Vagy én rontottam el azzal, hogy minden pihen?nél büfiztettem eddig, majd folytattuk az evést, ha kért még. 2. Vagy az lehet, hogy alszik 4-5 órákat és csak 4-szer eszik egy nap, így nem tudja egyszerre azt a nagy menyiséget behozni, így amíg ébren van folyamatosan adagolja? Mit tegyek? Ébresztgetni sem szeretném igazából.

Legjobb válasz: 11 napos baba 4x eszik???? az nagyon nagyon kevés!!!! igen, vedd el tõle és adj neki 2-3 óra múlva. 3-4 óránként kéne ennie. az nem baj, hogy büfiztetsz kaja közben. inkább az a baj, hogy egy ekkora babának nagyon pici a gyomra, szilvamagnyi, te pedig gondolom nagyobb mennyiséget adsz neki mint kéne így rákényszeríted, hogy lassan egyen mivel gyorsan egyszerûen nem férne bele :/ ébreszgetni nem kell, azt írod egy ébrenlétet végig eszik. na akkor kell kétszer etetni, ébredéskor, fél órát eszik, játszotok aztán újra adsz neki ha látod elálmosodik. vizet adsz neki? ilyen melegben kell plusz folyadék!

11 napos baba 4x eszik???? az nagyon nagyon kevés!!!! igen, vedd el tõle és adj neki 2-3 óra múlva. 3-4 óránként kéne ennie. az nem baj, hogy büfiztetsz kaja közben. inkább az a baj, hogy egy ekkora babának nagyon pici a gyomra, szilvamagnyi, te pedig gondolom nagyobb mennyiséget adsz neki mint kéne így rákényszeríted, hogy lassan egyen mivel gyorsan egyszerûen nem férne bele :/ ébreszgetni nem kell, azt írod egy ébrenlétet végig eszik. na akkor kell kétszer etetni, ébredéskor, fél órát eszik, játszotok aztán újra adsz neki ha látod elálmosodik. vizet adsz neki? ilyen melegben kell plusz folyadék!
A kérdező hozzászólása: De kéri az ennivalót, ordít érte. Hogy ne adjak neki? :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!