Találatok a következő kifejezésre: Egy vagy ágyneműt (6 db)

Egy vagy két ágyneműt érdemes venni az újszülöttnek?

Még csak júniusban lesz meg a Babám, de már vásárolgatunk és hát tapasztalat az nincs, ezért kérdezném tapasztalt Anyukáktól, hogy mi a célszer?. Olyan ágynem?, ami huzatostul van (nem külön) abból kett?, vagy elég egy és ha azt mosni kell, akkor legyen egy pléd amivel betakarom a babát? Vagy két-két különálló ágynem?+huzat? Tanácsaitokra lennék kíváncsi! Köszönöm!

Legjobb válasz: Nekünk két garnitúra van a mosható változatból, plusz még pléd is :) Elég fázós volt a lánykám, így télen a mosható takaróra még a plédet is ráterítettem. Egy kisplédünk is van, azt a babakocsiba szoktam vinni. A külön huzatos ágynemût már a nagyoknál használom, amióta kinõtték a bébi-változatot :)

Nekünk két garnitúra van a mosható változatból, plusz még pléd is :) Elég fázós volt a lánykám, így télen a mosható takaróra még a plédet is ráterítettem. Egy kisplédünk is van, azt a babakocsiba szoktam vinni. A külön huzatos ágynemût már a nagyoknál használom, amióta kinõtték a bébi-változatot :)
Huzatból mindenképpen kettõ legyen, a mosás miatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó sok mindenben káosz van a fejemben, de gondolom mindenki így kezdi! :)

Az újszülött babát mivel kell a kiságyban betakarni? (nyári baba lesz) Vegyek neki ágyneműt (paplant) vagy egy puha plédet, vagy hálózsákot?

Legjobb válasz: A paplan még nehéz lehet a kis testének, én egy puha takarót, plédet javaslok, de a zsák sem rossz, nem kúszik ki alóla. Csak arra kell figyelni hogy ne legyen nagyon melege, mert azt nem tolerálják:) boldog babavárást!

A paplan még nehéz lehet a kis testének, én egy puha takarót, plédet javaslok, de a zsák sem rossz, nem kúszik ki alóla. Csak arra kell figyelni hogy ne legyen nagyon melege, mert azt nem tolerálják:) boldog babavárást!
Szia!Teljesen jó ötleteket kaptál, de ha megengeded, kiegészítem egy mondattal.A babánk szereti a pihepuha dolgokat-mint minden kicsi-ezért én a kiságyában a lepedõjére is egy ilyen puha plédet tettem pluszban, már újszülött korától.Talán így jobban biztonságban érzi magát....Üdv
Ez függ attól is, hogy hûvös családiházban laktok, vagy panelban... Az elsõ esetben kell a puha takaró, én az auchanban vettem olyan 1000 ft körül van, fel van tekercselve, nagyon kellemes puha, késõbb a babakocsiban is jó. Ha panelban laktok, nem kell takaró, vagy csak valami pamut. Én ha nagyon meleg volt egy pamut pólóval takartam be. De majd kitapasztalod, ha nagyon nyüszi, biztos melege van...
Az én kisfiam is nyári baba, tavaly nyáron született. Mi akkor ezeket használtuk: ha nagyon meleg volt akkor csak egy textilpelussal takartuk be, ha kevésbé meleg akkor egy vékony alvózsákot használtunk (alá rövid vagy hosszúujjú body vagy rugdalózó) + volt egy vékony plédünk, ezt még most is használjuk, a napközbeni alváskor. De szerintem érdemes beszerezni egy rendes takarót is (vastagabbat), mert õsszel már azt használtuk. (Nagypárna méretû paplanszerû takarót vagy vastagabb, bélelt alvózsákot.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat és a segítséget. Boldog babavárást!

Egy újszülöttnek kell venni ágyneműt vagy hálózsákban aludjon?

Ha kell ágynem? akkor a 90x70-es paplan, vagy a 100x135-ös? A feje alá a kispárna kell ami a szettben van, vagy elég egy textil pelus? Els? gyerk?c és tanácstalan vagyok... :-) Októberi baba lesz.

Legjobb válasz: Szia! Én nem vettem neki csak lepedõt meg plédet párna nem kell a feje alá elég egy pelenka.A hálózsák az jobb szerintem.

Szia! Én nem vettem neki csak lepedõt meg plédet párna nem kell a feje alá elég egy pelenka.A hálózsák az jobb szerintem.
Mi vettünk paplant, meg huzatot is hozzá, aztán csak kb. 1 hónapig használtuk, mert mocorgott nagyon a babánk. Azóta is hálózsákban alszik, sokkal jobb. Kispárna nem kell a feje alá, elég a pelus.
Én ugyanígy voltam ezzel az ágynemû dologgal. Megvettük végülis a négy részest, párna, paplan 90*130-as, fejvédö, baldachin. 14.000 ft-ért. Nos, a paplan annyira egy [email protected] hogy be se lehet takarni vele a gyereket! Párnát nem lehet használni! A baldachin szép, de rettenetesen porfogó, hetente mostam. Az igazán jó dolog a féjvédõ. Ennek legalább van értelme. Nekem is õszi babám volt. Én közép vastag hálózsákban altattam, és volt még rajta egy téli vastag pléd amivel szépen be tudtam még takarni. Nem használtam textilpelenkát sem, nem bukott sosem ;-) Ha lesz második csak a fejvédõt veszem, meg hálózsákot. Majd rájössz mennyi felesleges dolgot vetetnek meg veled...
sztem egyik se. Mi vettünk ágynemût, de abból csak a fejvédõt használjuk. Takarónak mi textilpelust használtunk , mert meleg van itt a panelban, télen is.
Mi egyáltalán nem vettünk ágynemût, csak lepedõt. 1, 5 éves kora óta csak kis plédet használunk, elõtte hálózsákban aludt, most 2 éves, nemsokára kap rendes ágynemût.
nem vettünk mi sem, és azt olvastam, hogy nem is szabad használni, mert akár fulladást is okozhat, ha valahogy alá kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!! :-) Akkor hálózsákban lesz a Pici!! Milyet érdemes venni szerintetek, aminek van ujja, vagy ujjatlant?
nekem volt ilyen is olyan is.mert amíg nincs olyan hideg addig adtam rá alváshoz (õsszel) újjatlan badyt és erre a hosszujjú vékonyabb hálózsákot. télen meg hosszujjú badyt és vastagabb de ujjatlan hálózsákot.nagyon sokféle van egyébként!


Az egyik barátomnak közeleg a születésnapja és hasonló ágyneműt szeretnék venni neki, mint amilyen Tony-nak volt a Skins című sorozatban. Valaki tud olyan oldalt, ahol lehet ilyesmit rendelni vagy boltot, ahol kapható hasonló darab?

A lényeg, hogy egy pucér n? és egy pucér férfi legyenek rajta. Itt van egy kép, hogy nagyjából milyenre gondolok:

Legjobb válasz: Ebay... ha létezik ilyen, ott van. Más kérdés, hogy az idõ, míg megérkezik ide.

Ebay... ha létezik ilyen, ott van. Más kérdés, hogy az idõ, míg megérkezik ide.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Milyen színű lepedőitek vannak? Az ágyneműhöz tudatosan választjátok? Vagy egy egyszerű szép fehér lepedőket használtok? Mennyi lepedőtök van?

Legjobb válasz: Fehér, világoskék, halvány színûek...gumis, vászon. Sok van, nem igazodom semmihez,amikor cserélem.

Fehér, világoskék, halvány színûek...gumis, vászon. Sok van, nem igazodom semmihez, amikor cserélem.
Van fehér és színes is.10-12db van, a kislányomnak pedig mese mintásak! Nem az ágynemûhöz igazodom, inkább az évszakhoz!Télen vastagabb, melegebbet rakok, míg nyáron mindenképp pamutot, ami jól szívja a nedvességet, ha meleg éjjel megizzadnánk!
Kék, rózsaszín, fehér, sárga, stb. Az ágynemûhöz veszem, ill. igazítom.
agynemut lepedovel szoktam venni ugyhogy mindig olyan mintas mint az agynemu
A nagy részük fehér, ám vannak olyan mintásak is, amilyen az ágynemû. Nálunk nagyon sokra szükség van, mivel öt ágyat(legjobb esetben) kell megágyazni, szám szerint -pontosan- nem tudom hány van.
Ugyan olyan színû és mintás mint az ágynemû. Fehér alapon rózsaszín virágmintás. Garnitúrában volt hozzá.
Nekem van kék, sárga, bordó, piros, narancssárga, rózsaszín, lila és zöld. Fehér lepedõm nincs is. Mellesleg nem nagyon figyelem, hogy hasonó ágynemût húzzak fel a lepedõhöz, vagy fordítva, de azért pl egy piros ágynemûhöz nem rakok fel zöld lepedõt =)

Egy-két héten belül szülök az istvánba, mit kell a babának vinni a napi ruha és pelus szükségleten kívül. Takaró, ágyneműre is szükség van, vagy azt kórházit kap?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy miben különbözik az "istván" nevû hely a többitõl, de nálunk a babát kórházi holmiba öltöztették, takarták. (nagyon praktikus volt a ruhácska és pihe-puha a takaró) Pelenkát is adtak. Csak a hazavitelhez volt szükség saját ruhácskára, pólyára stb...

Nem tudom, hogy miben különbözik az "istván" nevû hely a többitõl, de nálunk a babát kórházi holmiba öltöztették, takarták. (nagyon praktikus volt a ruhácska és pihe-puha a takaró) Pelenkát is adtak. Csak a hazavitelhez volt szükség saját ruhácskára, pólyára stb...
nem kell ágynemû!
Pelenkát kapsz (Liberot), úgy rémlik napi 3 darabot, de szerintem azért vigyél magaddal valamennyit. Body-t, rugit 4-5 db-ot, egy vékony sapkát, textilpelust többet is, esetleg kiszoknit, egy vastagabb plédet vigyél neki, ágynemû nem kell. Ja, meg amiben majd hazahozod, overállt, vagy kiskabátot, vastag nadrágot, vastagabb sapit, kiscipõt. A köldökápoláshoz hintõport+alkoholt adnak, meg popsikrémet is. Viszont vigyél magaddal popsitörlõt, meg pelenka anyagú törölközõt a babának a fürdetéshez. Amúgy ha valami véletlenül nincs, akkor természetesen felöltöztetik a babát, meg van mibe törölni, stb., de jobb szeretik a sajátját ráadni a babára. Amúgy nagyon aranyosak! Szép szülést!
Én is ott szültem, és amit nem írt az elõttem válaszoló, fürdõlepedõt is vigyél!!!Azt a ruhát, amiben hazaviszitek nem kell elõre bevinni, elég, ha a párod viszi magával, amikor megy értetek.2 gyerekes anyuka
Kedves elsõ válaszoló!!!Ha nem tudod a kérdésre a választ, akkor teljesen felesleges írnod.A kérdés nem az volt, h ott ahol te szültél milyen ruha volt a babákon!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos ott ez a szokás, nagylányomat évekkel ezelõtt a Bakáts téri szülészeten szültem, ott nem ez volt a szokás. Tegnap felhívtam az István kórházat (nagyvárad tér) ott adtak tájékoztatást, hogy napi 2-3 váltás ruha a babánka pelus, törlõkendõ, textilpelus, sapira szükség van.... hát ez a magyar egészségügy :-( sajnos.... de az ágynemût elfelejtettem megkérdezni, köszi a választ


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!